ДОМАШНИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ С ОВЕСЕНИ ЯДКИ
Необходими продукти:
сурово кашу - 200 г
сурови какаови зърна - 35-40 г (повече зърна - по-силен шоколадов вкус, но да не се прекалява с тях, защото ще загорчи)
кокосово масло - 2 с.л. (маслото трябва да е био - екстра вържин)
мед - 1 с.л.
фурми - 5 бр.
овесени ядки (по възможност био) - 3 пълни с.л.
прясно мляко - не повече от 70-100 мл
за овалване - орехи и печен фъстък - общо около 100-120 г
Начин на приготовление:
Сгорещете прясното мляко и залейте с него овесените ядки. Оставете ги за около половин час да поемат цялото мляко и да набъбнат. Когато овесените ядки са готови, сипете суровото кашу и какаовите зърна в кухненския робот и ги смелете на много ситно. Добавете фурмите и оставете робота да накълца и тях добре. След това изсипете последователно овесените ядки, кокосовото масло и меда (последните 2 разтопете на водна баня).
Блендирайте орехите и печените фъстъци. От сместа горе правете бонбони с големина и форма по ваш вкус, след което ги овалвайте в смлените ядки. Преди да консумирате, ги оставете в хладилника за около час.
Източник