Re: ЧЕРИ - рецепти по ПЪТЯ
Публикувано на: 04 Авг 2014, 07:33
Пастет от слънчогледови семки:
Суровото сл.семе се измива и накисва за една нощ.След това се оставя да покълне,като се промива от време на време.След като покълне се смила в блендер,заедно с малко маслинки,копър,морска сол и 1 скилидка чесън.Получава се пастет за мазане върху филийка или като добавка към салати.Отличен заместител на мазнините.Може да се добавят и смлени сурови ленени и сусамови семена.Много вкусно и пълно с омеги...
Към пастета може да се добавят нарязани на ситно краставици-получава се много вкусна веганска салата "Снежанка".
Супа от тученица:
Понеже в двора на фирмата е пълно с полезната трева,реших да пробвам една крем-супа от нея, която стана много вкусна.Иначе и на салатата(или като добавка към летните салати) суровата тученица е много полезна. Нарязват се на ситно:1 глава кромид лук,1 голям картоф,2 тиквички,1 морков,тученица-повечко :lol: .Включва се котлона,докато клокне и се изключва.Прибавя се магданоз,копър и малко червен пипер.Задушава се 1-2 часа и след това се пасира с пасатор.При сервирането се добавят масълце и крутончета.Ммммм...
Суровото сл.семе се измива и накисва за една нощ.След това се оставя да покълне,като се промива от време на време.След като покълне се смила в блендер,заедно с малко маслинки,копър,морска сол и 1 скилидка чесън.Получава се пастет за мазане върху филийка или като добавка към салати.Отличен заместител на мазнините.Може да се добавят и смлени сурови ленени и сусамови семена.Много вкусно и пълно с омеги...
Към пастета може да се добавят нарязани на ситно краставици-получава се много вкусна веганска салата "Снежанка".
Супа от тученица:
Понеже в двора на фирмата е пълно с полезната трева,реших да пробвам една крем-супа от нея, която стана много вкусна.Иначе и на салатата(или като добавка към летните салати) суровата тученица е много полезна. Нарязват се на ситно:1 глава кромид лук,1 голям картоф,2 тиквички,1 морков,тученица-повечко :lol: .Включва се котлона,докато клокне и се изключва.Прибавя се магданоз,копър и малко червен пипер.Задушава се 1-2 часа и след това се пасира с пасатор.При сервирането се добавят масълце и крутончета.Ммммм...