Да изтупам едногодишния прах от таз моя темичка и да обера паяжините от тиганите и тенджерите в кухнята ми.
Диво свинско месо в чугунена тенджера.
Може да заместите глиганското с друго, примерно телешко месо.
Слагай дивеча в чугун .. беше казъл някой.
Е, сложих го. Превъзходен вкус! И защото рецептата беше пълна моя импровизация, записвам си я тук, за да си я знам.
Около кг. глиганско месо, препоръчително е да е чисто, без кокал. Нарязва се на едри парчета. Посолява се, овкусява се с черен пипер и мащерка. Поръсва се със щипка, две кафява захар ( за да глазира месото). В чугунена тенджерка се загрява царевично олио. Количество - на око . Месото се запечатва от всички страни, докато се получи златиста коричка и се усети вкусния му аромат. Така се осигурява страхотна основа за сосче тип грейви. Когато месото е готово, хвърляме в тенджерката щедро количество едро нарязан лук, скилидките от поне 1 глава чесън, добавяме 2, 3 зърна бахар, заливаме всичко с чаша или 2 ( зависи от чашата) гореща вода. Клонче розмарин за разкош и всичко това оставяме във фурната за около 2 часа.
После ... си облизваме пръстите.