Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

В кухнята на tita

Как да оцелеем хранейки се!

Модератор: cchery

Re: В кухнята на tita

Мнениеот Сиренце » Пон 25 Мар 2013, 14:32

Браво за идеята! :326
Преди 2 години с децата от групата ги боядисахме така. Мисля, че имаш ФБ профил, така че може да разгледаш нашите

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 801&type=3
Изображение
Аватар
Сиренце
Със словото напред
 
Мнения: 1595
Регистриран на: Сря 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: В кухнята на tita

Мнениеот tita » Пон 25 Мар 2013, 15:28

:954 Охооо, ето кой ще дава насоки при боядисването. :326 Супер си, Сиренце!
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: В кухнята на tita

Мнениеот Kleo » Вто 26 Мар 2013, 11:28

Записче. :923
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11598
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: В кухнята на tita

Мнениеот ellis_stoyanova » Сря 03 Апр 2013, 14:22

Аууу,Титка,ще ме прощаваш,ама съм ти пропуснала"кухнята",тук е страхотно и обещавам да наминавам,но първя смятам да разгледам обстойно :923
А тези яйчица са тсрахотни,само малко времето за престояване ме притеснява,че ние около Великден си ходим по селата и незнам как да го измисля,но и аз ще ги пробвам,може би тези с по-късо време за правене,обещавам да покажа,а очаквам и твоите :954
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

Изображение

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Философска система
 
Мнения: 1453
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:41

Re: В кухнята на tita

Мнениеот tita » Пон 13 Май 2013, 10:40

Еййй, направо съм я забравила темичката за кухнята ми. :)

Сега ще ви покажа (както обещах) моите великденски яйца, боядисвани с естествени оцветители - куркума, червено цвекло, черен чай, сомак. Жълтите нюанси са от куркумата, по-светлите яйца, бяха бели, по-тъмните - с кафеникава черупка. Розовите са оцветени със сомак. Петнистите са с червено цвекло. Кафевите - с черен чай.
Последна промяна tita на Сря 11 Юни 2014, 12:38, променена общо 1 път
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: В кухнята на tita

Мнениеот cchery » Пон 13 Май 2013, 12:18

Розовото е уникално красиво - нежно сатенено....... Браво, Тити! :326 :326
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7131
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: В кухнята на tita

Мнениеот tita » Пон 01 Юли 2013, 13:08

Ехее .. тук не съм писала доста отдавна.

Сега бързам да запиша една рецепта за зелен боб, докато не съм я забравила. Принципно зеления боб не ни е любим вкъщи. Не го харесвам още от детството си, когато майка го готвеше на яхния. Обаче тези дни една моя дружка ми донесе цяла торба, лично произведен в нейната градина. Е нямаше как нито да й откажа, нито да го изхвърля. Та седнах, почесох се и измислих ето тази рецепта.


Зелен боб с бекон

Продукти:
зелен боб - около килограм
глава лук
4 (5) скилидки чесън (+ още около 3 глави за чесновата паста)
2 буркана домати ( от на мама градината)
шарлан
бекон
чеснова паста
пресен магданоз

Приготвяне (лесно като пържен боб :D ) :
Лука и чесъна се задушават в мазнината. Почистения и начупен боб се добавят към лука и се разбърква. Добавят се доматите, не е нужно да се слага вода. Оставя се на котлона до сваряване на боба. Посолява се.

Докато ври бобеца, приготвяте чеснова паста. 3 или 4 глави чесън, сол и зехтин разбивате с пасатора докато се получи гладък крем, подобен на майонеза.

В тефлонов тиган се запича бекона, нарязан на ивици. Накълцвате на ситно магданоза.

Сервирате като в чинията подреждате бобената манджа ( дъщеря ми никак не харесва тази дума, но аз си я уважавам :D ), бекон, поръсвате с магданоз и чеснова паста на вкус. Изглежда апетитно, че и се оказа доста вкусно. Не знам кога ще се науча да снимам, преди да ям. :plezya se

Облизахме си пръстите ...

А аз се радвам, че вече имам моята рецепта за зелен фасул.
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: В кухнята на tita

Мнениеот tita » Сря 11 Юни 2014, 12:46

Да изтупам едногодишния прах от таз моя темичка и да обера паяжините от тиганите и тенджерите в кухнята ми. :D

Диво свинско месо в чугунена тенджера.
Може да заместите глиганското с друго, примерно телешко месо.

P1050291_small.jpg


Слагай дивеча в чугун .. беше казъл някой.
Е, сложих го. Превъзходен вкус! И защото рецептата беше пълна моя импровизация, записвам си я тук, за да си я знам.

Около кг. глиганско месо, препоръчително е да е чисто, без кокал. Нарязва се на едри парчета. Посолява се, овкусява се с черен пипер и мащерка. Поръсва се със щипка, две кафява захар ( за да глазира месото). В чугунена тенджерка се загрява царевично олио. Количество - на око . Месото се запечатва от всички страни, докато се получи златиста коричка и се усети вкусния му аромат. Така се осигурява страхотна основа за сосче тип грейви. Когато месото е готово, хвърляме в тенджерката щедро количество едро нарязан лук, скилидките от поне 1 глава чесън, добавяме 2, 3 зърна бахар, заливаме всичко с чаша или 2 ( зависи от чашата) гореща вода. Клонче розмарин за разкош и всичко това оставяме във фурната за около 2 часа.

После ... си облизваме пръстите.
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: В кухнята на tita

Мнениеот Ванчето » Сря 11 Юни 2014, 16:12

Тита, ти малко мазохистично май подхождаш с днес... :D
Какви са тези рецепти и вкуснотий по детоксово време ?! :222
Иначе рецептата е супер, сигурна съм, че става много вкусно! Имам само едно въпросче : ако нямам чугунен съд, може ли да запечатам месото в обикновен тефлон и след това да го пека в глинен съд...?
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
 
Мнения: 830
Регистриран на: Пон 06 Яну 2014, 17:26

Re: В кухнята на tita

Мнениеот tita » Чет 12 Юни 2014, 09:18

Бъни, такъв съм навитак за този детокс, че не се изкушавам от никаква храна тези дни. :222 Детокса ми върви леко и се надявам успешно да приключи със захранването.

А рецептата може да се получи в гювеч, но така няма как да избегнеш загубата на топлина и прекъсване на процеса на готвене на месото, докато го прехвърлиш в гювеча и после да го загрееш до нужната температура, защото нали знаеш, че керамичните съдове се слагат в студена фурна иначе се пукат.
Имам глинен гювеч и готвих в него, преди да се сдобия с чугунена тенджера. Ами, вкуса е друг.
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: В кухнята на tita

Мнениеот Kleo » Нед 15 Юни 2014, 20:25

Тита, поздравления за чугунената тенджера и вкусното ястие! Откъде се сдоби с глиганско месо? Ей това ми се стори най-интересно от всичко, честно казано. :1216
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11598
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Предишна

Назад към Готвим здравословно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта