Необходими продукти:
брашно - 4 ч.ч (стават прекрасно и с пълнозърнесто брашно - като грамаж идва около 550-600 г)
сол - 1 ч.л. - хималайска
захар - 2 с.л. - кафавя
мая - 1 с.л. суха
вода - 2 и 1/2 ч.ч топла - това са около 420- 450 мл
Начин на приготовление:
Сипете топлата вода в пекарната за хляб. Добавете брашното и сухите съставки. Пуснете на програма за бъркане на тесто. Когато програмата приключи, преместете тестото в намаслена с олио найлонова торбичка или пък купа. Оставете да престои в хладилника за 1 нощ.
Освен мекици, от това тесто става идеална основа за пица.
[img]http://recepti.gotvach.bg/files/lib/300 ... i_baba.jpg[/img]
Източник