Чери,нямаш представа колко се радвам да го чуя Само въпросче едно имам,замеси тестото на ръка или в машина за хляб,и след това остави ли го през нощта в хладилника ? Аз винаги меся и правя и понякога ми идва в повече,например гледам вечер на направя всичко,за да са готови за сутринта,повечето видове тесто,които ползвам са невероятни и след престояване,но ако мога да меся и на другия ден да пека също би било добре
Деска,тези Добруджанки много приличат на едни питки със сирене и масълце,които правя,най-вероятно рецептата е сходна,браво.
Олеся,отдавна се каня и аз на един такъв кекс,скоро ще го пробвам и аз
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 10 Дек 2013, 15:21
от cchery
Елисче, омесих тестото в машината за хляб като обаче нямах време да го оставям да втаса, но така или иначе ти в рецептата пишеше, че не трябва да се оставя. След което го разточих, напълних със смес от сирене, кашкавал и яйца и бутнах в хладилника. Малко преди да си легна сложих тавата във фурната и настроих таймера така че, тутманикът да е готов в 7 часа на другата сутрин. През нощта във фурната бая си беше втасало. Та, имам ли някаква грешка в технологията?!
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 10 Дек 2013, 15:33
от ellis_stoyanova
cchery написа:Елисче, омесих тестото в машината за хляб като обаче нямах време да го оставям да втаса, но така или иначе ти в рецептата пишеше, че не трябва да се оставя. След което го разточих, напълних със смес от сирене, кашкавал и яйца и бутнах в хладилника. Малко преди да си легна сложих тавата във фурната и настроих таймера така че, тутманикът да е готов в 7 часа на другата сутрин. През нощта във фурната бая си беше втасало. Та, имам ли някаква грешка в технологията?!
Грешка нямаш никъде,дори напротив,от теб разбирам,че става и по този начин,както казах,аз меся и пека,ама сутрин ми е трудно да се развъртя из кухнята в 7,така че твоят вариант идеално ме устройва
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 10 Дек 2013, 17:10
от Kleo
Картинката на добруджанките я взех наготово от интернет, но моите стават напълно същите принципно
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 29 Яну 2014, 14:47
от mechonka
dexter написа:Моят съпруг много би искал да зкусва нещо такова - тестено, пържено ако може (нали така е бил свикнал при мама :lol: ). Но аз не мога да правя почти нищо. Записах си рецептата за кифличките с кашкавал и сирене и обещавам в най-скоро време да пробвам !
Че пържените филийки са най-лесното нещо Или мекички,аз си купувам готово тесто и стана супер.Печенето вече си е по- майсторлък.
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 26 Апр 2014, 11:42
от Kleo
Палачинки два вида за закуска - едните изпържени на тиган, другите - в гофретника
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 14 Дек 2015, 16:38
от Kleo
Добруджанки /красиви и вкусни питки със сирене/
Забъркваме меко тесто от:
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
2 яйца, от които слагаме в сместа едното яйце цялото + белтъка от другото яйце, а жълтъка от второто яйце отделяме в купичка
около 250 г натрошено краве сирене
около килограм брашно
Тестото се меси до готовност /да не се залепва по пръстите/. Оформят се средно големи топки, прави се дупка с пръст по средата и се нареждат в намазнена с олио тава. В дупчицата се слага по малко масло /или маргарин/, а повърхността се маже с отделения жълтък. Пече се до приятен загар на питките. Сервират се топли, с айрян, салатка, кой както обича.
Добър апетит!
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 23 Дек 2015, 13:26
от Kleo
Сънувах, че питката ми за Бъдни вечер е всъщност тестото за добруджанки, но без да го деля на отделни топки с дупки в средата. Сънувах, че разстилам тестото по продължение на цялата кръгла тавичка, правя дупки с пръст на няколко места, вътре поставям мъничко масълце и мажа с жълтък. Мислите ли, че е удачно да пробвам да направя питката по този начин за утре? В съня всичко изглеждаше и ухаеше просто супер! Дали и наяве ще бъде така? В чуденка съм...
Re: Тестени закуски
Публикувано на: 27 Дек 2015, 21:05
от Kleo
В крайна сметка имахме баница, а не пита.
И паричката на Бъдни вечер се падна на мен
По темата: научих се да правя меденки и ми станаха много хубави от първия път.
От палачинки, през бухти, до омлет – идеи за неделна закуска
Неделя е ден за пълна почивка. Никакво чистене и подреждане, само наспиване, наяждане и приятни емоции, за да съберем сили за предстоящите работни дни.
Със ставането по-късно и излежаването в леглото, първото хранене за деня от закуска се превръща в ранен обяд, или както е думата на английски, наложила се като термин – brunch, хибрид между breakfast (закуска) и lunch (обяд).
Затова и съботно-неделните закуски са по-обилни, щедри и засищащи, като палачинки с любимото сладко на баба или течен шоколад, пържени филийки, бухтички със сирене, мед като гарнитура на всичко и големи чаши кафе и мляко или прясно изцеден плодов сок.
Решихме да ви припомним едни от най-вкусните рецепти, подходящи за неделна закуска, които сме ви давали! /линковете са активни само в линка по-горе/
В какво се крие чарът на палачинките
Шоколадови палачинки за закуска
Сладко суши от палачинки
Дантелени палачинки
Пакетчета от палачинки
Американски палачинки
Чудни палачинки без яйца и мляко
Руски блини
Бухтички
Лимонови бухти
Три различни рецепти за бухтички
Пухкави домашни бухтички
Бухтички на фурна само за половин час
Бухтички с кестени
По-различни пържени филийки
Как да си направим пържени пръчици
Френски пържени филийки
Омлет – яйца и въображение
Мини омлетчета за закуска
Вкусен омлет с моркови
Здравословен омлет
Омлет с бекон, гъби и лук
Омлет с тиквички и домати
Омлет с моцарела и подправки
И още някои:
Мекици за закуска
Бабини мекици
Новите суперхрани за закуска
Мързелива закуска
Закуска с авокадо
Пирожки с телешка кайма
Какво се закусва по света