Винаги съм се чудела как да си направя
чушки бюрек вкъщи, докато бабата на Хри не ми даде рецептата, а ето я и нея:
Измивам и избушвам чушките. Изпичам ги и ги поставям в плик да омекнат. Обелвам ги и ги напълвам със смес от сирене, яйца и нарязан на ситно магданоз. Овалвам ги в брашно и ги изпържвам в тиган.
Нейните бяха просто чудни! Дано и моите станат такива! Добър апетит на всички ни! :1211
Ето и още една рецепта, звучи ми вкусно:
Протеинови чушки
П.П. Няколко дни по-късно, 19.09., 19.30, идвам да се похваля и тук: чушките ми бюрек станаха великолепни. Заради пълнозърнестото брашно, в което ги овалях, станаха с хубава хрупкава коричка. Е, верно си е играчка и суетня, а и много съдове се цапат, но усилията си заслужават според мен де!
Чушки бюрек - Малката Пекарка