|
Който се страхува от мечки, го е шубе!!!
Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Модератор: cchery
от Сиренце » Чет 13 Яну 2011, 18:04
Ще споделя снощната вечеря, че днес сме на гости и няма да готвя  . Филе скумрия - тъй като не ми се пушеше на скарата го метнах в тавата, малко олио, един лимон на кръгчета и след 30 мин. основната част беше готова. За гарнитура салата от моркови и за финал Варненски мискет /оригинал/ с твърди сирена.
-

Сиренце
- Със словото напред
-
от bubalina » Чет 13 Яну 2011, 22:54
И ние снощи на скумрия,ама на скарата я метнахме с гарнитура зелена салата придружена с чаша домашно мерло. А тази вечер телешко варено и салатка от червено цвекло и моркови+чаша бира За утре обаче нямам идеи все още 
-

bubalina
- В началото бе словото
-
от mari_ko » Чет 13 Яну 2011, 23:00
Момичета, поздравления за хубавата тема Тази вечер и ние започнахме със салата от настъргани ряпа, червено цвекло и моркови, подправени на вкус с лимонов сок, олио и сол. След това кюфтенца с бял сос.
-

mari_ko
- Форумна палавница
-
от bubalina » Нед 16 Яну 2011, 16:54
Къде сте бре домакини  В почивните дни готвите ли...работите ли... Аз ей сега метнах едни пържоли и ребърца в гювеча с гъби,лук и вино.Лука го задушавам,а пържолките овалвам в подправки и брашно,леко запържвам и нареждам гювеча с гъбите.Знам,че това със запържването не е много здравословно,ама пусто става по-вкусно. Хубава вечер момичета 
-

bubalina
- В началото бе словото
-
от Ver » Пет 21 Яну 2011, 08:19
Готина тема Боби, момичета  Аз пък напоследък съм изгладняла за зелено...резултата от вчера: Супа от спанак и спаначена салата с маслини, чесън и заквасено мляко  Става бързо и лесно. И от супата обикновено остава за следващия ден 
-

Ver
- Свободна душа
-
от ellis_stoyanova » Вто 25 Яну 2011, 11:29
Здравейте и от мен,много ми хареса тази темичка,когато посещавах "Часът."редовно надничах в кулинарния,сега и тук ще се отчета и аз като Вер съм се отдала на зеленината,е не изцяло но-от мен ориз със спанак,зелена салатка с репички и едно пиле фрикасе,много обичам да готвя и ако мога бих се занимавала по цял ден в кухнята,е,аз не съм от работещите във форума,но се надявам да ме приемете тук... 
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю  Има само един път към щастието: да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти. Епиктет
-

ellis_stoyanova
- Със словото напред
-
от Ver » Вто 25 Яну 2011, 14:58
Ти пък Елис, не си от работещите .... айде да не издребняваме Хайде отново на ЗЕЛЕНОТОооооо - ако събера сили ще направя коприва с оризче за тази вечер.
-

Ver
- Свободна душа
-
от mari_ko » Вто 25 Яну 2011, 15:19
Аз съм си подготвила нещата и като се прибера от работа ще правя кюфтета по чирпански.
-

mari_ko
- Форумна палавница
-
от Mstar » Вто 25 Яну 2011, 16:14
И аз да се присъединя,че ми е хубаво да готвя , но мноооооого трудно да измислям какво да е то - като от 4 човека - всеки иска различно, и в това число : 2 капризни деца + един капризен баща +и всеядна мама. За тази вечер мисля да сваря леща с малко зеленчуци - май- "плакия "му се казва ,някой-друг кремвирш и люти чушки!
-
Mstar
- Писател на форума
-
от Kleo » Сря 26 Яну 2011, 02:45
Пилешко-зеленчукова супа.
Обичам сина си. Той е на 15. Живея мечтите си. Центрирана, блажена и щастлива съм 
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
от ellis_stoyanova » Сря 26 Яну 2011, 18:30
Вер,а ти пък искренно ме разсмя от мен кисело зеле със свинско,за закуска-пернишки понички(въобще не се казват така,но ми ги каза свекърва ми,когато дойдох да живея тук и така съм ги записала) и айрян,за жалоста-нищо зелено,а напоследък все такива неща ми се хапват
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю  Има само един път към щастието: да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти. Епиктет
-

ellis_stoyanova
- Със словото напред
-
от Ver » Пет 04 Фев 2011, 16:30
Днес съм на рибешка вълна: печен на фурна лефер (или кралса скумрия). Просто звучи, просто е и за изпълнение  Разделям го на 2, осолявам, поръсвам с девисил, някаква рибна подправка каквато имам и специалната РИГАН. Малко зехтин и водичка, колкото да не загори и за 20 мин във фурната е готов. Обичам го със салата от маслини, лук и лимони Воала 
-

Ver
- Свободна душа
-
от bobichan » Чет 10 Фев 2011, 17:07
Менюто тази вечер - Гуакамоле със содени мъфини. Страхотно здравословно похапване ГУАКАМОЛЕ 2 добре узрели плода авокадо 1 лайм (или лимон) 1 малка глава червен лук (ако няма и обикновен върши работа) 1 домат 2-3 скилидкш чесън (може и повече за тези които обичат) табаско (ако ще ядат деца по-добре прескочете) щипка сол (аз ползвам морска или хималайска) може и няколко стръка магданоз (в оригиналната рецепта е кориандър) Много ми е любима тази рецепта не само защот е много вкусна и здравословна, но и много лесна за измълнение. Изцеждам лимона и слагам всичко в блендера. Врътвам 2-3 пъти и вечерята готова Между другото това е и най-забавния начин да накарате децата да ядът лук и чесън в сурово състояние, защото много им харесва да мажат със зеленото пюре по резенчетата мъфини Става страхотно и с церевичните питки на доктор Михайлов. МЪФИНИ * 1 1/2 с.л. ябълков оцет * 1 1/4 чаша мляко * 2 1/2 чаши пълнозърнесто брашно * 1/2 чаша пшеничен зародиш или трици * 1 ч.л. хлябна сода * 1 ч.л. бакпулвер * 1 1/2 ч.л. хималайска или морска сол * 1/4 чаша тиквено семе * 1/4 чаша слънчоглед * 1 1/2 с.л. екстра върджин зехтин Смесваме сухите съставки в една кухня. В отделена купа смесваме мокрите. Разбъркваме добре и двете и после ги смесваме. Слагаме във формички за мъфини (предварително намазани с олио) на мажем отгоре със зехтина. Печем на 175С 20-25 минути или до получаване на златисто-кафява коричка. След като извадите от фурната, напръскайте с вода и завийте в кърпа. Може да ползвате и някаква форма за хляб. Да ви е сладко!
-

bobichan
- От писане глава не боли
-
-
от ellis_stoyanova » Чет 10 Фев 2011, 19:44
Ехааа,Боби,ти направо ни "заби в земята" с тази твоя вечеря,признавам си,че никога не съм опитвала нещо подобно и бих опитала с удоволствие,но за жалост вкъщи е трудно да накарам малката,а и големия(таткото  )да хапнат подобно нещо,особенно щом има чесън или лук,макар че в манджичките ги хапват  ,но аз определено ще я пробвам някой път... нашата вечеря се състоя от не толкова здравословно меню,но мнооого вкусно-зелена салатка,тиквички на фурна,питки със сиренце(вместо хляб)и тригуни за десерт много искам вече да се разпролетява и да наизлизат разните му там зелении...друго си е да имаме разнообразие,защото както казах моите мили същества не ядат какво да е 
-

ellis_stoyanova
- Със словото напред
-
Назад към Вкусна трапеза всеки ден