Спокойно, не съм те изпреварила Наричам си го ръжено брашно, но то е пълнозърнесто пшенично-ръжено /но не пише в какво съотношение/. Другото ми е чисто пшенично.bobichan написа:Че и чисто ръжен хляб! Браво, а аз вече втора година експериментирам какво ли не с хлябовете, но повече от 200 грама ръжено са ми казали да не слагам и аз не слагам. Точно се бях навила да пробвам 100% ръжен и ти ме изпревари.
Ето ме. Как няма да разкажа? То остава и да не се похваля Днес писах от работа и нямах много време.bobichan написа: то бива, то може, ама твоето на нищо не прилича! Пусна бомбата и изчезна! Я да се върнеш да разкажеш защо, как, кога, при какви обстоятелства, защо и най-вече с коя програма го направи това бе Марианче!!!
Значи ръжения го направих в петък, а пшеничния - в събота. И двата с програмата за пълнозърнест хляб. При мен тя е 3:45 ч и има: Затопляне на продуктите, 4 пъти месене, 1 петминутна почивка, 3 втасвания /49, 25 и 45 минути/ и печене. Пшеничния дори го пекох с отложен старт и 30 мин. след като се прибрах от работа си имах прясно изпечен пълнозърнест хляб с квас /но си го ядохме на другия ден/.
И в двата случая използвах 150 мл квас, към който добавих водата по програма /350 мл/, а след това и всички останали продукти /без маята/, като солта я сложих най-накрая, върху брашното. Брашното ми беше 605 гр и при двата хляба. Това е.
Ето ги и тях:
ръжен:
пшеничен: