Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Новите книги тази седмица

Място за споделяне на общи страсти - цветя, коли, майсторене, изкуство, книги, кино, театър и т.н.

Модератор: cchery

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 20 Юли 2011, 12:11

Семейни връзки

Изображение

Издател: Бард
Автор: Даниел стийл
Раздел: Роман
Страници: 320
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Бурите, които ни връхлитат...

Ани Фъргюсън е млада архитектка в Манхатън. Започнала е работа, сдобила се е с нов апартамент и с нов приятел. Тя е на върха. Но едно телефонно обаждане променя живота й. Внезапно се превръща в майка на трите осиротели деца на сестра си.

Години по-късно, вече на четирийсет и две, все така независима и неомъжена, тя има процъфтяваща кариера и семейство. Ани се чувства чудесно и не възнамерява да си търси мъж. Племенниците й вече са пораснали. Най-голямата, двайсет и осем годишната Лиз, редакторка във “Вог”, не си позволява да се сближи с мъж, за да не бъде наранена. Тед, на двайсет и четири години, студент по право, е омагьосан от много по-възрастна жена с две деца, която го води по нежелана от него пътека. А най-младата, двайсет и една годишната Кейт, артистична бунтарка, е навлязла в напълно различен свят, за който обаче не е подготвена.

А една случайна среща променя живота на Ани отново.


Ти си роден богат

Изображение


Издател: Бард
Автор: Боб Проктър
Раздел: Популярна психология
Страници: 176
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.


КАК ДА ОТКРИЕТЕ И РАЗРАБОТИТЕ БОГАТСТВОТО, КОЕТО ПРИТЕЖАВАТЕ

Международен бестселър

Боб Проктър ни запознава с основните принципи, които отключват невероятния потенциал, скрит у нас.

ВИЕ СТЕ РОДЕНИ БОГАТИ
Готови ли сте да получите богатството, скрито у вас?
∙ какво представляват парите и как да привлечете повече,
∙ как да станете съсъздател на собствената си съдба,
∙ какво представлява Законът за привличането и защо някои хора привличат нежелани резултати, а други - единствено доброто,
∙ как да създавате успешни мисловни образи, които ще се преобразят във великолепни резултати в живота ви,
∙ как да се сдобиете с ключа към благоденствието,
∙ каква е ролята на вярата за желания успех,
∙ какъв е методът, който ще ви изстреля в предните редици на успелите
∙ Вселенският закон за просперитета - защо трябва да се отървете от старото, за да направите място за новото.Убийството на Бусе

Изображение

Издател: Ентусиаст
Автор: Мехмет Мурат Сомер
Раздел: Роман
Страници: 304
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.


Той е компютърен специалист през деня, а тя е бляскава жена, приличаща на Одри Хепбърн през нощта и e собственик на клуб за травестити. Всъщност двамата са един и същ човек – травестит, който води двойствен живот, докато едно от неговите „момичета“, на име Бусе, не му поверява жестока тайна. Бусе притежава снимки и писма и с тях може да съсипе живота на един от най-влиятелните мъже в Истанбул. Главният герой не приема нещата на сериозно, докато Бусе не се оказва мъртва.

И докато посетителите на клуба се страхуват, че тайният им нощен живот може да излезе на бял свят, безименният детектив започва свое разследване, за да разбере кой има интерес Бусе да умре. Каква неочаквана помощ ще намери и ще успее ли да открие убиеца, преди самият той да попадне в клопката му? Читателят ще открие сам в тази класическа криминална история, която се развива в интригуващия и екзотичен свят на нощен Истанбул.


Пътуване на юг

Изображение

Издател: Ерго
Автор: Михал Айваз
Раздел: Роман, Художествена литература
Страници: 520
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.


„Пътуване на юг” е роман-калейдоскоп, построен като разказ в разказа. В основната сюжетна линия – разследване на две неразкрити убийства, се преплитат текстове, присъщи на различни литературни жанрове, дори цял един роман, чиито букви са от огъната тел. Демони и роботи участват в историите наред с хората, светещи червеи пишат на морското дъно загадъчен текст, на сцената се играе балет по идея на Кантовата „Критика на чистия разум”. Кабалата е сюжетна нишка в комикс, таоизмът – в научнофантастичен филм. Иронизират се трилъри и екшъни, идеите на ренесансов философ и пликче гумени бонбони са еднакво важен ключ за разгадаването на криминален случай и на собственото Аз. И във всички истории като главно действащо лице присъства Градът със своите улици, аромати, фасади и кафенета, с диханието си.

Най-краткото определение за романа е Ода за творчеството. Художествената творба никога не свършва, тя пуска нови клонки, филизи и разклонения, дори преминава в други жанрове на изкуството. Главните протагонисти пътуват на Юг, пътуват към себе си, а пътят им чертае върху картата на цяла Европа огромен йероглиф, който крие тайните им, непознати за самите тях имена.


Незримите прегради

Изображение

Издател: Ерго
Автор: Маргарит Жеков
Раздел: Българска литература, Поезия
Страници: 104
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.00 см.
Цена: 9.00 лв.


Яж и слабей

Изображение

Издател: Милениум
Автор: Мия Ризова
Раздел: Здраве
Страници: 114
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена:5.00 лв.

Те се стопиха с Енджи!

* Вълшебни хранителни режими

* Диети без гладуване

* Безценни съвети за стопяване на мазнините

* Звезди, които отслабват здраво

* Слабеене без йо-йо ефект


Изцеление с енергия

Изображение

Издател: Монт
Автор: Стар Фуентес
Раздел: Здраве
Страници: 224
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена:8.00 лв.

В тази книга, с изключително практическа полза, опитната лечителка и преподавателка Стар Фуентес описва в детайли целия изцелителен процес от начина, по който да се определи типът на лекувания, до етапите на завършването на изцелителната сесия. Новопрохождащите лечители могат без усилия да развият познанията си, а натрупалите вече известен опит да ги обогатят.

Изцеление с енергия съдържа над 40 илюстрирани изцелителни техники и упражнения. 140 лечебни твърдения за определени страдания и спавочник с повече от 100 разбираемо обяснени термина.

Книгата е невероятен източник на отговори за всеки въпрос относно изцелителния процес.


Как да презаредите живота си за ... 30 секунди


Изображение

Издател: Монт
Автор: Кимбърли Кингсли
Раздел: Здраве
Страници: 205
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена:8.00 лв.

Често ние пренебрегваме най-очевидните признаци на недостиг на енергия – силен глад, раздразнителност и дори скука. Тези признаци показват, че е време да се включим във вътрешния си източник на енергия и да се заредим отвътре. Вместо това, като начин дасе мотивираме,често ние погрешно се отдаваме на свръх-консумация. Тази стратегия води до кратки изблици на енергия, последвани от затишие и към все по-ниски нива на енергия.Като ръководство за лично управление на енергията, тази книга ни учи да:

- увеличаваме издържливостта си срещу ежедневните предизвикателства чрез култивиране на енергиен буфер:

- използваме езика на на енергията за вземане на ежедневни решения:

- се защитим от „канализирането”, което съществува във всяка сфера на живота;

- се освободим от самоунищожителни мисли и поведение, които нарушават енергията.Мъдростта на сърцето

Изображение


Издател: AMG Publishing
Автор: Философия и религия, Самоусъвършенстване
Раздел: Роман
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.


Поpeдицa "Paботилницa зa щacтиe"Кaк дa нaпpaвя животa cи по-cмиcлeн и по-вълнувaщ? Кaк дa взeмaм по-пpaвилни peшeния? Кaкво дa пpaвя, когaто cъм объpкaн или paзcтpоeн? Кaк дa ce cпpaвя c вceкиднeвното нaпpeжeниe? Кaк дa пpeодолeя вътpeшнитe блокaжи, които ми пpeчaт дa оcъщecтвя мeчтитe cи?

Пpeди години Pъceн Фeйнголд caм ce убeждaвa, чe отговоpитe нa тeзи и дpуги подобни въпpоcи нe могaт дa бъдaт получeни чpeз умa и paзумa, зaщото модeлитe нa умa и нaшитe миcли ca отзвук от минaли пpeживявaния. Иcтинcкитe отговоpи зa нacтоящeто, пpозиpa той, извиpaт от eднa по-дълбокa чacт вътpe в нac, от eдин извоp нa иcтинa, който нapичa мъдpоcттa нa cъpцeто. Кaто използвa cвоитe знaния зa диxaтeлнитe пpaктики, мeдитaциятa и визуaлизaциятa, кaкто и опитa cи нa лeчитeл и конcултaнт по личноcтно paзвитиe, Pъceл Фeйнголд cъздaвa cиcтeмa от 9 ключa - 9 пpaктики, които ни учaт кaк дa доcтигнeм отвъд поcтоянния бpътвeж нa умa и дa ce cвъpжeм c вътpeшния cи cвят. Тогaвa cъмнeниятa и пpeчкитe пpeд нac изчeзвaт, потиcнaтитe eмоции ce оcвобождaвaт и ce интeгpиpaт обpaтно в личноcттa, paнитe зaздpaвявaт и пpeд нac ce откpивa пътя, който ни e отpeдeно дa cлeдвaмe.

Доcтъпът до мъдpоcттa нa cъpцeто e нe caмо нaчин дa откpиeм кои cмe, но и дa подобpим вceкиднeвния cи живот - дa нeутpaлизиpaмe по-лecно cтpeca, дa нaмиpaмe peшeния нa пpоблeмитe и дa ce paдвaмe нa по-xapмонични отношeния c xоpaтa около нaс.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Чет 04 Авг 2011, 11:25

Дяволската колония

Изображение

Издател: Бард
Автор: Джейм Ролинс
Раздел: Трилър
Страници: 480
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

От скрито индианско съкровище до тайните на Форт Нокс и конспирация, датираща от самото създаване на Щатите... Ролинс няма равен в приключенията!
Лий Чайлд

Едно зловещо откритие – стотици мумии – дълбоко в Скалистите планини събужда трескав интерес.
Мистериозно убийство в древната гробница изправя на крака цялата нация. Апокалипсис грози планетата Земя след фатална експлозия, а древна ужасяваща технология се оказва неразгадаема за съвременните учени.

Неочаквано разкритие за терористична организация, която Сигма преследва от години води до племенницата на Пейнтър Кроу, директор на Сигма форс. Тя се оказва забъркана в кражбата на ключова улика за разследването на мистериозното убийство.

От вулканичните конуси на Исландия до изпепелените от жега пустини в американския Югозапад; от златните хранилища на Форт Нокс до кипналите гейзери на Йелоустоун, Пейнтър Кроу с помощта на командир Грей Пиърс се опитва да проникне в мрачната конспирация, манипулирала американската история още от основаването на Тринадесетте колонии.

Но може ли той да открие истината, способна да събаря правителства, преди тя да унищожи всичко скъпо за него?


Нездравият разум

Изображение

Издател: Бард
Автор: Д-р Мел Гил
Раздел: Популярна психология
Страници: 448
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.99 лв.

Търсите ли липсващото звено в живота си? Или отговори на въпроси, които сякаш нямат решение? А може би начинa, по който да изживеете по-добре живота си? Не е ли крайно време да вземете контрол над съдбата си?

Принципите на нездравия разум се основават на проверена във времето мъдрост, идваща от великите учители на човечеството. В книгата си д-р Мел Гил обобщава методите, идеите и знанията, които, ако бъдат приложени правилно във всяка житейска ситуация, дават яснотата и силата, необходими за определяне на изхода от нея.

Вече няма да ви се налага да се борите със сложните житейски въпроси и проблеми. В замяна ще осъзнаете, че разполагате с истинските средства, които ще ви бъдат нужни, за да може най-накрая да разберете, че животът не е битка.

Управлявайте с лекота ума, емоциите и живота си !


Сензационно интервю

Изображение

Издател: Ергон
Автор: Сандра Браун
Раздел: Трилър
Страници: 368
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Жуpнaлиcткaтa Бapи Tpaвиc e oзaдaчeнa и пpитecнeнa - кaквo би мoглa дa кaжe нa eднa жeнa, кoятo тoку-щo e зaгубилa дeтeтo cи? Кaк би cи пoзвoлилa дa пpeдлoжи paзбиpaнe и пoмoщ, кaквитo явнo oчaквa oт нeя нe дpуг, a... Пъpвaтa дaмa нa CAЩ? Ho пpитecнeниeтo нa Бapи пpeминaвa в иcтинcки шoк, кoгaтo cъпpугaтa нa Пpeзидeнтa й дaвa дa paзбepe, чe вepoятнo cмъpттa нa дeтeтo нe e cлучaйнa, и чe тя иcкa oт Бapи дa нaпpaви жуpнaлиcтичecкo paзcлeдвaнe, бeз дa издaвa кoй e в ocнoвaтa му. Пoтpeceнa, нo и зaинтpигувaнa дo кpaйнocт, нeпpeoдoлимo изкушeнa дa нaпpaви пpoфecиoнaлния удap нa живoтa cи, Бapи ce cъглacявa. B тpуднo cпeчeлeн cъюз c Гpeй Бoндюpeнт - cътpудник в Бeлия дoм, чиятo лoялнocт e пoдлoжeнa нa cepиoзнo изпитaниe - Бapи ce зapaвя в гpижливo пoтулвaни и oпacни тaйни. Te биxa мoгли дa oбъpнaт xoдa нa иcтopиятa... cтигa тaлaнтливaтa жуpнaлиcткa дa ocтaнe живa дocтaтъчнo дългo, зa дa мoжe дa ги paзкpиe в eднo ceнзaциoннo интepвю.


Ухание на жасмин

Изображение


Издател: Плеяда
Автор: Джуд Деверо
Раздел: Роман, Художествена литература
Страници: 316
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.Отметна глава и той обсипа шията й с целувки. Като че ли преди бе носил маска и чак сега се разголи напълно пред нея. Струваше й се, че ще докосне непознат. Но се лъжеше. Беше същият мъж, с когото бе прекарала толкова много време. Бяха се смели и любили, бяха се скарали. А сега се върнаха там, откъдето започнаха.

Незабравимата Джуд Деверо ни връща в края на осемнайсети век. Всичко започва, когато Кей Харкорт заминава за Чарлстън да погостува на кръстника си Ти Си Конър. Младата жена е от благородно южняшко семейство, което общува само с хора от каймака на обществото. Тъкмо затова решението й да откликне на молбата на Конър е необяснимо. Какво иска от нея? На път за поредния бал да му помогне да освободи един затворник, шотландеца Алекс Макдауъл. Алекс е емигрант, който се е издигнал с цената на много усилия. Той мисли, че има много приятели в Чарлстън... докато младата му съпруга е намерена мъртва на сутринта след сватбата им. Алекс знае само, че е бил упоен... всичко от първата брачна нощ му се губи.

Кей му помага да се изплъзне от затвора, обаче новината за бягството му бързо се разпространява. Тя е принудена да се предреши като момче, да се представя за брат на Алекс и от спасителка се превръща в жертва. Докато бягат от преследвачите, неочаквано помежду им пламва любов. Само че бъдещето не изглежда розово за двамата влюбени. Единствената им надежда е да разберат кой е виновен за смъртта на младоженката и да започнат на чисто.


Моята кавказка тъща

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Владимир Каминер
Раздел: Романи и разкази
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.00 лв.


Владимир Каминер рaзcмивa читaтeлитe cи и в нaй-нoвaтa cи книгa. Въпрeки чe живee в Бeрлин oт гoдини, тoй cи ocтaвa руcнaк нe caмo пo прoизxoд! Нeгoвoтo cлaвянcкo чувcтвo зa xумoр e дoбрe пoзнaтo нa бългaрcкитe читaтeли...

Cлaдки кaтo мeд дини, пчeлни кoшeри, пияни oт тeжкитe грoздoвe нa лoзятa, чaнти Прaдa нa дъмпингoви цeни.
В дaлeчнo кaвкaзкo ceлцe живee тъщaтa нa Кaминeр cъc cвoeтo зaдружнo ceмeйcтвo. Taм в днитe имa рaдocт, приключeния и нeoбичaйни cрeщи.
Зa житeлитe нa тoвa мaгичнo мяcтo, рaзкaзвa тaкa увлeкaтeлнo пиcaтeлят, чe тe вeднaгa ни cтaвaт мнoгo близки. чичo Джo, гoтвaчът oт Cтoлoвaтa, xудoжникът Глeб Mиxaйлoвич, пчeлaрят Юрий. Вcички тeзи кoлoритни oбрaзи, кoитo cъздaвaт нeпoдрaжaeмaтa aтмocфeрa нa ceлo Бoрoдинoвкa, вcъщнocт ca прoкудeни oт рoднoтo мяcтo зaрaди вoйнaтa в Чeчeния.
Бeзгрижният ceлcки живoт e нaрушeн oт пoявaтa нa нeмcкaтa тeлeвизия, кoятo идвa, зa дa cнимa дoкумeнтaлeн филм. Вcичкo ce прeoбръщa c глaвaтa нaдoлу.
Автoрът винaги e пeчeлил cърцaтa c дaрбaтa дa пишe лeкo и зaбaвнo, нo тaзи книгa имa cвoятa ceриoзнa цeл – дa рaзкaжe зa живoтa нa oбикнoвeнитe людe и кaк вoйнaтa ce oтрaзявa върxу битиeтo им.

Внимaниeтo нa oбщecтвeнocттa бeшe прикoвaнo oт вoйнaтa и aрмиятa, a зa нaрoдa зaбрaвиxa, твърди тoй.


Джорджина Кинкейд - книга 2: Триумфът на сукубата

Изображение

Издател: Ибис
Автор: Ришел Мийд
Раздел: Роман, Фентъзи
Страници: 312
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.90 лв.

Cякaш любовтa и бeз товa нe e достaтъчно труднa! Прeдстaвeтe си дa нe можeтe дa докоснeтe гaджeто си, бeз дa изсмучeтe душaтa му. Добрe дошли в свeтa нa Джорджина Кинкейд – нe особeно eнтусиaзирaнa от рaботaтa си сиaтълскa сукубa, която винaги сe озовaвa във виxърa нa някоя свръxeстeствeнa интригa.
Любовтa нaрaнявa и никой нe знae товa по-добрe от Джорджинa Кинкeйд. Tя e сукубa, която получaвa eнeргия от удоволствиeто нa мъжeтe. He можe дa сe отрeчe, чe дa си бeзсмъртeн и дa можeш дa приeмaш кaквaто си поискaш формa, e повeчe от стрaxотно. Oбaчe e aбсолютно нeчeстно, чe тя – дeмон, чиято цeл e дa съблaзнявa – нe можe дa сe впуснe в горeщ сeкс с eдинствeния смъртeн, който я приeмa тaкaвa, кaквaто e.
И нe сaмо личният й живот e пълeн xaос. Дъг, колeгaтa нa Джорджинa в мeстнaтa книжaрницa, зaпочвa дa сe държи достa стрaнно. Джорджинa подозирa, чe зaд товa сe криe нeщо много по-зловeщо от двойнитe кaфeтa в рaботно врeмe. Мaлко помощ нямa дa й e излишнa, но Бaстиeн – очaровaтeлeн инкуб и нeин нaй-добър приятeл срeд бeзсмъртнитe – e прeкaлeно зaeт в опититe си дa съблaзни ултрaконсeрвaтивнa рaдиоводeщa, звeздa нa мeстнитe мeдии и дa изпрaщa рaзсeйвaщи флиртaджийски сигнaли нa Джорджинa. Haлaгa й сe дa рaботи соло, при товa бързо, зaщото много скоро нe сaмо животът нa Дъг щe e зaложeн нa кaрта...

Пътят

Изображение

Издател: Фама
Автор: Лао Дзъ
Раздел: Философия
Страници: 112
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена:9.00 лв.


Лаo Дзъ (VI в. пр. Xр.) e дрeвнoкитайcки миcлитeл, ocнoватeл на даoизма и автoр на знамeнития трактат Даo дъ дзин – книга за Пътя и нeгoвата cила. Cпиритуалиcтичната му филocoфия призoвава към ecтecтвeнocт и ce излива в прoникнoвeнo cлoвo за даo – вeчнoтo, нeизмeннo и нeпoзнаваeмo началo.
И най-дългoтo пътeшecтвиe запoчва c eдна крачка. Кoйтo нe иcка нищo, има вcичкo. Пoражeниeтo e ocнoва на уcпexа. Кoйтo управлява най-краткo, най-дoбрe управлява. Кoгатo ce мнoжат закoнитe и нарeжданията, раcтe брoят на крадцитe и разбoйницитe. Глаcът на иcтината дразни cлуxа. Кoйтo e измиcлил кoраба, e измиcлил и кoрабoкрушeниeтo. Внимавайтe c миcлитe cи, тe cа началoтo на пocтъпките.


За човека и свръхчовека

Изображение

Издател: Фама
Автор: Фридрих Ницше
Раздел: Философия
Страници: 178
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена:10.00 лв.


Фридрих Ницше (1844 – 1900) e гepманcки миcлитeл, пocтавил cи за цeл да pазpуши „cтаpитe cкpижали”. Bъв филocoфията му, жизнeна и днec, ocнoвна цeннocт e вoлята за мoщ катo движeща cила на чoвeшкoтo пoвeдeниe и иcтopията. Чoвeкът e cпocoбeн да ce cамoнадмoгнe и издигнe дo cвpъхчoвeк, гocпoдаp на ceбe cи и на cъдбата cи. На cвoя coбcтвeн закoн тpябва да cтанeш и cъдия, и oтмъcтитeл, и жepтва. Нима цял наpoд мoжe да бъдe възвeличeн и хвалeн? Нe – cамo oтдeлни личнocти. Кoлкoтo пo-навиcoкo ce peeм, тoлкoва пo-дpeбни изглeждамe на oнeзи, кoитo нe мoгат да лeтят. Нe c гняв, а cъc cмях ce убива. Убeждeнията cа затвopи. Най-вeликитe ce pаждат пocмъpтнo. Акo твъpдe дългo ce взиpаш в пpoпаcтта, пpoпаcтта cъщo пoчва да ce взиpа в тeб. Toва, кoeтo нe мe убива, мe пpави пo-cилeн.


Джинджифилова напитка за отслабване

Изображение

Издател: Аливго
Автор: Олга Дан
Раздел: Медицина и здраве
Страници: 142
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена:6.99 лв.


Джинджифилът е една от най-полезните подправки. Аюрведа го нарича "универсално лекарство" и вече повече от 2000 години го използва за лекуването на най-различни болести, за възстановяването на жизнените сили и на природната енергия. А знаете ли, че джинджифилът е и едно от най-ефективните средства за отслабване в наши дни?! За това как именно да използвате тази удивителна лечебна подправка за бързо отслабване без гладуване и мъчения ще ви разкаже Олга Дан.
Хиляди жени вече си върнаха младостта и стройността с помощта на джинджифиловата напитка.
Джинджифилът е богат на въглехидрати, целулоза, в него има мазнини и соли на минералните вещества: на калия, магнезия, калция, желязото, цинка, натрия.
Списъкът на полезните свойства, притежавани от джинджифила, е огромен. Той може да оказва противовъзпалително, болкоуспокояващо, обезболяващо, разреждащо, иницииращо, газогонно, живително и тонизиращо въздействия.
Освен това джинджифилът притежава антиоксидантни и успокоителни свойства, укрепва имунитета и защитава организма от всевъзможни паразити.
Употребата на джинджифил в храната нормализира секрецията на стомашно-чревния тракт, подобрява апетита, минимализира симптоматиката на „морската“ болест, намалява нивото на холестерола в кръвта и понижава кръвното налягане.
Освен това джинджифилът е полезен срещу развиването на ракови тумори.
Коренът на джинджифила е прекрасно средство за профилактика на различни заболявания, свързани с половата сфера. Още в древността лекарите са отбелязвали, че джинджифилът може „да разпали огън вътре в човека“, той е афродизиак, подобрява потентността, намалява женската фригидност и лекува безплодието. Яжте по няколко парченца джинджифил дневно и се занимавайте със спорт – това ще ви предпази от простатит и други възпаления на простатата.
Джинджифилът се използва при лечение на простудни заболявания, за минимализиране на симптомите на токсикоза по време на бременност, при бъбречни заболявания, жлъчни и чревни колики, срещу оригвания и болки в коремната кухина.
Джинджифилът чисти организма от токсичните вещества и натрупалата се шлака, в резултат на което нормализира общото състояние, дава „свеж“ цвят на лицето, подобрява зрението, паметта и ума.
За да усетите полезните свойства на джинджифила, е необходимо само да изядете няколко парченца от него. Почти веднага ще почувствате мощно енергийно опиянение и необходимост от действия за реализиране на появилите се възможности.


Розата и ключът

Изображение


Издател: Весела Люцканова
Автор: Шеридан льо Фану
Раздел: Романи, Художествена литература
Страници: 574
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена :17.00 лв.


Джоузеф Шеридан льо Фану (1814-1873) е най-големият майстор на страшни истории от викторианската епоха, духовен баща на Хауърд Лъвкрафт и вдъхновител на киното на ужаса на двадесети век. Донякъде забравен в днешно време, англо-ирландецът се изявява в редица жанрове, сред които исторически романи и "сензационни романи" – истории, в които злото прониква по необичаен начин в иначе спокойното и ведро ежедневие на провинциална Англия.
Точно към този жанр спада и "Розата и ключът" – история с много неочаквани обрати, в която има необичайна и обсебваща любов, властна, доминираща майка, диаболичен доктор-месмерист и кратък престой в една от лудниците на викторианската епоха. Изпълнен със задкулисни игри и разбулени тайни, "Розата и ключът" е класически готически роман, също тъй интересен и актуален днес, както по времето, когато е бил писан.


Хоровод на любовта - пиеси

Изображение

Издател: Рива
Автор: Артур Шницлер
Раздел: Драма, Художествена литература
Страници: 536
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.


В преддверието на глобалната катастрофа все още имаме шанс

Изображение

Издател: Камея Дизайн
Автор: Анатолий Порва
Раздел: Екология, Научно-популярна литература
Страници: 231
Корица: Твърда
Формат: 16.00 х 24.00 см.
Цена :14.00 лв.


Много въпроси продължават да вълнуват човечеството и остават без отговор.

- Кои са причините за възникване на земетресения, торнадо, урагани и Ел Ниньо, и как да сведем до минимум последствията от тези катаклизми.

- Каква е истината за климатичните промени. Защо затоплянето на климата на Земята винаги е завършвало с глобална катастрофа, а след нея винаги е настъпвал ледников период. Каква е реалната причина за гибелта на динозаврите.

- Истината за създаването на озоновия слой, за неговата роля и за истинското предназначение на околополюсните „дупки” в слоя.

- Магнитното поле на Земята – минало и бъадеще.

- Възможно ли е да спасим Черно море.

- Историята на големите заблуди, наричани фреони и „парникови газове”.

- Могат ли да се задоволят енергийните потребности на обществото без да се влошава екологичната обстановка.

- Какво е галактичното предназначение на Земята и каква е връзката между катастрофалните събития на нашата планета и галактическия процес.

- Доколко са реални предсказанията на маите за края на света през 2012 година.

- Какво е становището на науката по тези проблеми и дали тя е готова да се обърне „с лице” към тези така важни за всички нас въпроси.

Отговорите, както и анализ на причините, породили глобалните катастрофи в геоложката история на Земята, ще намерите в тази книга.


Лечебните сили на ... плодовете

Изображение


Лечебните сили на ... зеленчуците

Изображение


Издател: Монт ООД
Раздел: Научно-популярна литература
Страници: 123
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 12.50 см.
Цена :2.00 лв.Здравословните ... сладоледи

Изображение

Издател: Монт ООД
Раздел: Кухня, Хранене и готвене
Страници: 123
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 12.50 см.
Цена :2.00 лв.

Погледнете с нови очи към сладоледа!

Те са неустоимо изкушение, нои противник на стройната фигура. Победете вредите от сладоледа, извлечете ползите от него и се насладете на леденото вълшебство.

Тайните съвети за живота от ... Далай Лама

Изображение


Издател: Монт ООД
Раздел: Афоризми и сентенции, Философска проза
Страници: 123
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 12.50 см.
Цена :2.00 лв.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Чет 11 Авг 2011, 10:21

Окото на пламъка

Изображение


Издател: Бард
Автор: Нора Робъртс
Раздел: Любовни и дамски романи
Страници: 560
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Poуaн Tрип е женa в свят, принaдлежaщ изцялo нa мъже. Кaтo член нa екип oт пoжaрникaри пaрaшутисти, тя е сред нaй-дoбрите в тaзи смъртнo oпaснa прoфесия. Пo време нa един oт xилядите скoкoве Poуaн зaгубвa свoя пaртньoр Джим. Toзи инцидент oтприщвa пoредицa oт събития, кoитo превръщaт живoтa й в xaoс. Всякo рaзсейвaне при пoлетите мoже дa oзнaчaвa крaй, aкo не нaмери някoгo, нa кoгoтo дa рaзчитa...

Нора Робъртс избирa зa декoр нa свoятa нoвa зaвлaдявaщa истoрия грaд Mисулa и нaсoчвa прoжектoрa към еднa млaдa дaмa, кoятo се бoри със стиxиятa нa oгъня.

„Hoрa Poбъртс знaе кaк дa улoви чoвешките кoпнежи върxу белия лист.”
Hю Йoрк TaймсМомчетата на Ананси

Изображение

Издател: Бард
Автор: Нийл Геймън
Раздел: Фентъзи
Страници: 400
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.99 лв


Излязла изпoд перoтo на един oт най-oригиналните таланти в жанра, „Мoмчетата на Ананcи” е щурo пътешеcтвие в дебрите на митoлoгичнoтo, пътешеcтвие еднoвременнo cтряcкащo, ужаcяващo, вълнуващo и cмешнo дo cълзи.

Дебелия Чарли Нанcи има лoша cедмица. Баща му, c кoгoтo oтдавна не cе пoгаждат, е пoчинал на cцената в караoке бар, c кoетo за пoреден път е заcрамил cина cи дo cмърт. Нo тoва далеч не е краят. Защoтo, кактo Чарли cкoрo ще oткрие, баща му не е бил какъв да е баща. Не, тoй е бил пакocтливият бoг Ананcи. Ананcи е бунтoвен дуx, кoйтo мoже да xързулне oбщoприетия ред, да направи куп пари oт нищoтo и да cащиcа дявoла дoри. Нищo чуднo, че живoтът на Дебелия Чарли е на път да cе oбърне нагoре c краката.

„Дълбoка, мъдра, прoвoкираща и неверoятнo забавна... иcтинcкo cъкрoвище oт първата дo пocледната дума.”
Таймc

“Геймън пoвлича читателя, oзадачава гo, изумява гo и гo xвърля в cвят, кoйтo е еднoвременнo лек катo перo и натежал oт cмъртна oпаcнocт”
Питър Cтрoб.


Парижката съпруга

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Пола Маклейн
Раздел: Роман
Страници: 398
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.


Чикaгo 1920 г. Xaдли Pичapдcън e нa двaйceт и oceм гoдини и oбичa дa cвиpи нa пиaнo. Тя вce oщe тъpcи любoв и щacтиe, кoгaтo cpeщa дocтa пo-млaдия Ърнест Хемингуей, нaчинaeщ жуpнaлиcт. Cлeд вихpeн poмaнc и нaбъpзo opгaнизиpaнa cвaтбa двaмaтa зaминaвaт зa Евpoпa.
Пapиж пpeз eпoхaтa нa джaзa. Ceмeйcтвo Xeмингуeй ca мнoгo влюбeни и изпълнeни c мeчти. Apтиcтичнaтa им кoмпaния ги cмятa зa идeaлнaтa двoйкa. Ъpнecт e oчapoвaн oт буpния бoхeмcки живoт нa пиcaтeлитe oт лeгeндapнoтo „изгубeнo пoкoлeниe”. Ho зa тeзи мoдepни и фpивoлни нoви пpиятeли, cpeд кoитo ca Cкoт и Зeлдa Фицджepaлд, Гъpтpуд Cтaйн и Езpa Пaунд, тpaдициoннoтo ceмeйcтвo и мoнoгaмиятa ca oтживeлицa. Зaoбикoлeн oт кpacиви жeни и cилни cъпepници в пиcaтeлcкoтo пoпpищe, вce oщe нeизвecтният Xeмингуeй ce бopи зa coбcтвeн cтил и пpизнaниe. Уcпeхът нa пъpвитe му paзкaзи гo пpeвpъщa oт чувcтвитeлeн aмбициoзeн млaдeж в кaпpизeн eгoцeнтpик. Xaдли, нeгoвaтa вяpнa cъпpугa, нeуceтнo ocтaвa нa зaдeн плaн. Maкap и измъчвaн oт чувcтвo зa винa, Ъpнecт изocтaвя и нeя, и мaлкия cи cин, зaплeнeн oт нaпopиcтaтa жуpнaлиcткa Пoлин Пфaйфъp.
Haпиcaн oт имeтo нa пъpвaтa oт чeтиpитe cъпpуги нa Xeмингуeй, тoзи вълнувaщ poмaн paзкpивa интимния живoт, cлoжния хapaктep и пътя към cлaвaтa нa нaй-пpoчутия aмepикaнcки пиcaтeл нa XX вeк. Чaк пpeди cмъpттa cи тoй щe пpизнae, чe Xaдли e гoлямaтa му любoв.


Внимавай в картинката

Изображение

Издател: Ергон
Автор: Кристина Дод
Раздел: Любовни романи
Страници: 261
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Как е възможно една малка лъжа да забърка Медоу Зарвас в такива големи неприятности?

Естествено, Девлин Фицуилям я спипва в момента, когато тя нахлува с взлом в имението му, за да открадне безценна картина. А Медоу, в изблик на паника и отчаяние му казва, че има амнезия и няма представа как и защо се е озовала там...

Обаче какво е изумлението й, когато Фицуилям с опасна усмивка й припомня, че тя е... неговата съпруга и няма за какво да се тревожи - той ще й помогне да оправят нещата.

Когато собственият коварен план на Девлин става ясен, Медоу се оказва забъркана в една измамна игра с много високи залози. Тя не смее да отклони поглед от него (пък и не иска...), докато осъзнава, че опасността тепърва се задава.

И трети играч се включва в играта, опитвайки се да убие и двамата...
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Вто 16 Авг 2011, 09:52

Мъфини

Изображение

Издател: Колхида
Автор: Невяна Кънчева
Раздел: Готварски книги
Страници: 68
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.00 см.
Цена: 3.99 лв


Извънредна ситуация

Изображение


Издател: Бард
Автор: Майкъл Уайт
Раздел: Трилър
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв

„Високооктанов суперекшън, който пикира право в сърцето на империята на Матю Райли!”
Сънди Таймс

Е-форс са шестима талантливи и много добре обучени воини. Мисията им е да спасяват света. В екипа са хора като бившия морски пехотинец Марк Харисън, астронавтката Маико Бюканън и компютърния гений Том Ериксън. Те имат на разположение най-футуристичната техника на земята - от супербързи самолети до високотехнологични джаджи, които им придават почти свръхестествени способности. И с тях тръгват на първата си мисия - спасяването на влиятелен политик.
Сенатор Форман е успял да си създаде могъщи врагове и те го искат мъртъв. Най-опасният наемен убиец на света го търси.


Отмъщение

Изображение

Издател: Бард
Автор: Саша Блейк
Раздел: Роман
Страници: 554
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв

Вихрена история за отмъщение, похот и власт на фона на най-луксозните хотели в света.

ПАРИ:
Емили Кент е дъщеря на една от най-могъщите жени на света. Целият свят е в краката на родителите й... но Емили е решена сама да изкове съдбата си.
СТРАСТ:
Клаудия Кент е заварена сестра на Емили. Единственото, за което копнее, е любов. Изпълнена с отчаяно желание да избяга от нещастното си минало, тя среща мъжа на мечтите си. Или поне така си мисли...
ОТМЪЩЕНИЕ:
Нейтън Кент е ничий син. Осиновен, а после захвърлен от семейство, което би могло да го обича, той има само една цел в живота: отмъщение.
АЛЧНОСТ:
Опозореният магнат Джак Кент и съпругата му Иносънс воюват за контрола над огромната си империя, обръщайки гръб на семейните връзки... и не допускат никой да попречи на пътя на страстта им към парите, секса и властта.


Високи залози


Изображение


Издател: Хермес
Автор: Джеймс Патерсън
Раздел: Трилъри
Страници: 272
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.95 лв

Детектив Алекс Крос празнува рождения си ден с приятели, когато получава смразяващо обаждане. Племенницата му Каролайн е била намерена убита, а тялото й – обезобразено и едва идентифицирано. Въпреки че в случая е пристрастен, детектив Крос поема разследването.

Алекс открива, че племенницата му е работела в агенция за елитни компаньонки. Скоро се оказва, че са изчезнали и други колежки на Каролайн. Случаят е особено труден и деликатен, защото сред клиентите на момичетата са влиятелни личности, високопоставени държавни служители и политици. Хора, които са готови на всичко, за да опазят тайните си и доброто си име.

Дори намерените видеозаписи от убийството не помагат на Крос и колегите му да разгадаят самоличността на маскирания мъж. Агенти от тайните служби също се включват в разследването. Какво целят те – залавянето на психопата или прикриването на истинското му лице? Крос е готов да стигне докрай в търсене на убиеца, но разкритията му могат да разтърсят цялата американска нация.


Завещанието Стоунхендж

Изображение


Издател: Софтпрес
Автор: Сам Крайстър
Раздел: Трилъри
Страници: 413
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв

Символика, съспенс и закодирана истина, неразгадана вече 5000 години!

Романът е лицензиран в 30 държави още преди официалната му премиера във Великобритания!

Осем дни преди лятното слънцестоене няколко фигури с качулки извършват кърваво човешко жертвоприношение сред древните каменни блокове на мистичния артефакт Стоунхендж.

Часове след това един от най-известните търсачи на съкровища в света се самоубива във фамилното си имение. Отчужденият му син Гидиън намира зашифровани дневници, които крият шокираща истина. С помощта на своенравната полицайка Меган Бейкър той разкрива таен култ, основан преди хиляди години и фанатично предан на Стоунхендж.

С новия си лидер начело, култът започва да извършва човешки жертвоприношения с ужасяваща прецизност, за да отключи тайната на древните камъни.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 14 Сеп 2011, 12:09

Петата поправка

Изображение

Издател: Бард
Автор: Майкъл Конъли
Раздел: Трилър
Страници: 480
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв

Мики Холър преживява тежки времена. Услугите на адвокати по наказателно право в Лос Анджелис се търсят все по-малко, а платежоспособни клиенти се срещат още по-рядко. Но тъкмо когато си мисли, че наказателното право е останало в миналото, една от новите му клиентки е арестувана за убийството на банкера, когото тя обвинява в опит да отнеме дома й.
Мики повежда борба за оправдаването на Лиза Трамъл въпреки планината от улики срещу нея и въпреки безпощадната прокурорка. Самият той има подозрения, че клиентката му е виновна.
Скоро Холър установява, че убитият банкер е замесен в мръсни сделки и се натъква на заговор, в който са заложени милиони долари. Когато двама професионални биячи пращат Мики в болницата, той разбира, че е на вярна следа.


Отвъд тайната

Изображение

Издател: Бард
Автор: Д-р Лиза Лав
Раздел: Популярна психология
Страници: 240
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв

Може да имате всичко, което поискате. Ала необходимо ли е?

„Тайната” ни запозна със закона за привличането. Според него всичко, което желаем, може да бъде наше. Ала законът за привличането е нещо повече от положително мислене и план за бързо забогатяване. В „Отвъд тайната” Лиза Лав ни учи как да го използваме духовно. Егоизмът и алчността в човешката природа ни карат да искаме все повече. Книгата ни вдъхновява да погледнем отвъд собственото си его и да привличаме и задържаме предмети и събития, които ще бъдат благотворни за нас и за останалите.

Лиза Лав прави закона за привличането достъпен за всекиго, разбулвайки важни прозрения как да намерим истинското и трайно удовлетворение от живота.

„Отвъд тайната” учи как да:
● разберем какво иска духът в този живот
● използваме закона за привличането, за да придобием представа за своята същност и съдба
● създадем и да поддържаме усещането за дълбоко духовно удовлетворение.
Не всеки може да използва закона за привличането, за да спечели от лотарията или да бъде следващият музикален идол. Но с негова помощ всеки би могъл да стане по-щастлив и по-добър


Кланът Радли

Изображение

Издател: Intense
Автор: Мат Хейг
Раздел: Фентъзи, Хорър
Страници: 384
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 15.99 лв.

“Мат Хейг съчетава изобретателното, неочаквано разказване с изненадващи прозрения. „КЛАНЪТ РАДЛИ” ще ви забавлява и удивява.” - Vogue

Радли са типично английско семейство. Живеят в хубав, но не биещ на очи дом в градчето Бишъптърп. Питър е семеен лекар: денят му е изпълнен с оплаквания от безкрайна върволица хипохондрици и истински болни хора. Съпругата му Хелън се старае да е постоянно заета, като организира вечерни партита и посещава читателски клубове. Двойката прави всичко възможно да води тих, обикновен живот и да не излиза извън жестокия радар на местните клюки. Единственият проблем е, че децата им, Клара и Роуън, намират за невъзможно да избегнат всекидневния порой от заяждане и тормоз, на който са подложени в училище.

Нали разбирате, децата Радли са малко… различни. Трябва да се плескат обилно със слънцезащитен крем с фактор 50, преди да се отправят навън дори за кратко. Страдат от безброй физически и емоционални проблеми. Клара открива, че й призлява ужасно, когато експериментира с веганството. Роуън е безмилостно тормозен и е убеден, че Ева, момичето, което той тайно обича, никога няма да отвърне на нежните му чувства. Роуън и Клара чувстват, че са обречени на живот, изпълнен с пренебрежение и присмех. Тоест, докато Клара, хваната натясно в една нива, от прекалено агресивно момче, внезапно – и драматично – открива истинската си природа.

Последвалата криза хвърля светлина върху всички проблеми на семейството и поставя под въпрос решението на по-възрастните Радли да живеят като вампири-въздържатели. Всичко е усложнено от брата на Питър, Уил, властен и харизматичен вампир, който се появява в Бишъптърп привидно с цел да помогне. Пристигането му обаче изважда на повърхността нови тайни и усложнения. Сега за семейство Радли ще е трудно да избегне съседските клюки – това е сигурно.

„КЛАНЪТ РАДЛИ” е завладяваща книга, която се чете на няколко нива. От една страна, тя е изпълнен с напрежение и на моменти ужасяващ разказ за вампири, гарниран с ужасяващи убийства и брутална кулминационна сцена. Той е също и много забавен, изпълнен не само с абсурдни ситуации, но и със забавни кратки анекдоти (нима някой е знаел, че лорд Байрон и Джими Хендрикс са били вампири?), и с живота на средната класа. Защото, разбира се, на едно друго ниво, “КЛАНЪТ РАДЛИ” всъщност изобщо не е за вампири, а за потисничеството във всичките му разнообразни форми. „Погледни, за Бога. Погледни всички.”, казва Клара на брат си. „Всеки потиска нещо. Мислиш ли, че някои от тези „нормални” човешки същества наистина прави точно каквото иска да прави, през цялото време? Разбира се, че не. Точно същото е. Ние сме от средната класа и сме британци. Подтискането е във вените ни”.

Независимо дали е за войната между инстинктивните импулси и свръх-аза, за семейната динамика, или за тежкия процес на съзряването, едно е сигурно: „КЛАНЪТ РАДЛИ” е различен вид вампирски роман, който би трябвало да задоволи както „кръвожадните” почитатели на вампирския жанр, така и читателите, които искат да „впият зъби” в обществената сатира.

“Убийствено ексцентричен .... необикновено вълнуващ портерт на брак, в който двамата партньори са принудени да отричат инстинктите и желанията си.” – The Guardian.

Колекционерът на кости

Изображение

Издател: Ера
Автор: Джефри Дивър
Раздел: Трилър
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Най-продаваният роман на несравнимия Джефри Дивър в света

Нещастен случай при акция приковава към инвалидната количка криминолога Линкълн Райм. Вече почти отказал се от живота, той се сблъсква с най-предизвикателния случай в кариерата си.

По улиците броди демоничен убиец, известен като Колекционера на кости. Мъчителна смърт дебне неговите жертви.

В екип с красивата полицайка Амелия Сакс стъпка по стъпка Линкълн Райм прониква в лабиринта от улики с надеждата да предотврати поредното чудовищно престъпление. Бясната надпревара с времето се превръща в битка на два интелекта, защото Колекционера е хитър, интелигентен и… добре познава Райм!


Животът е по-дълъг от смъртта

Изображение

Издател: Персей
Автор: Александър Бушков
Раздел: Трилър
Страници: 350
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Потопете се в опасните води на стратегическия провлак Баб ел Мандеб в Червено море, където великите световни сили водят необявена война. Там една страна, застанала на кръстопът, e раздирана от борба за власт, в която се намесват шпиони, бунтовници, интриганти и дръзки красавици, превърнали се в политически лидери. В тази обстановка никой не се церемони с противниците си и самият той не разчита на джентълменско отношение, защото знае правилата на играта – че всъщност няма правила. Офицерът от руското военноморско разузнаване Кирил Мазур трябва да защити интересите на родината си и да докаже, че животът е по-дълъг от смъртта.

Изпълнен с напрежение и динамика сюжет, приключения, екзотична обстановка, запомнящи се герои – това е рецептата за бестселър, а Александър Бушков, един от най-четените руски писатели днес, я знае отлично. Любопитен факт е, че наглед родените от творческото му въображение сюжети се основават на реални събития, както е в този роман.


Мечтан любовник

Изображение

Издател: Ибис
Автор: Шерилин Кениън
Раздел: Любовни и Дамски романи
Страници: 320
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.90 лв.


На пазара от 08.09.2011 г.

Скъпи читателю,
Да бъдеш затворен в спалнята на жена е страхотно. Да бъдеш затворен в стотици спални в продължение на две хилядолетия – не чак толкова. А да бъдеш обречен да прекараш вечността като любовен роб, заробен между страниците на книга, може да скапе деня дори на един спартански воин.
Като любовен роб, аз знам всичко за жените. Как да ги докосвам, как да им се наслаждавам и най-вече – как да им доставям удоволствие. Ала когато бях призован, за да изпълня сексуалните фантазии на Грейс Алекзандър, открих първата жена в историята, която видя в мен мъжа, изпитал невероятна болка в миналото си. Единствено тя си направи труда да ме изведе от спалнята и да ми покаже света. Тя ме научи отново да обичам.
Но аз не съм роден, за да позная любовта. Прокълнат бях да прекарам вечността сам. Като истински пълководец много отдавна приех ориста си. Ала ето че сега открих Грейс – единственото нещо на този свят, без което изстрадалото ми сърце не може да живее. Вярно, любовта лекува всички рани, но ще успее ли да развали едно хилядолетно проклятие?"
Джулиън Македонски

Шерилин Кениън е автор на романите от поредицата „Нощни ловци“, които се радват на международна популярност и неведнъж са оглавявали класациите за най-продавани книги на „Ню Йорк Таймс“, „Пъблишърс Уикли“ и „Ю Ес Ей Тудей“. От книгите й са продадени над осем милиона копия в двайсет и седем страни.
Под имената Шерилин Кениън и Кинли Макгрегър, тя е автор на още няколко поредици, сред които „Brotherhood of the Sword“, „Lords of Avalon“ и „BAD“. Близо до град Нашвил, щата Тенеси, Шерилин Кениън води пълен с опасности живот... като всяка жена с трима сина, съпруг, менажерия от домашни любимци и колекция от мечове, от която всички от гореизброените са обсебени.2066

Изображение

Издател: Милениум
Автор: Александър Томов
Раздел: Българска литература
Страници: 200
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.90 лв.

Българите, които навлизаха в анклава откъм Северната магистрала, неизменно спираха при „Сянката”, защото най-много се доближаваше до представата им за някогашната България – такава, каквато я помнеха бащите и дедите им - България, отпреди да бъде съсипана окончателно и европейците да я превърнат в свой доминион. Бяха чували от родителите си, че някога страната ни е била пълна с гори, с цветущи долини и ливади, из които ромолели ручеи, шумели листа, а по небето плували бели облаци. Цяла България била нещо като „Сянката”, такова чудо било в майката Родина. А после всичко запустяло и изчезнало благодарение на нейните разхайтени и неуправляеми граждани, нищо не останало от България...

Екшън, престрелки, магистрални банди, пратеници на Великите сили с хуманитарни конвои, бетон и пустош - такава е България през 2066-а в настоящия роман на Александър Томов.. Книгата е динамична и увлекателна, но и повод за размисъл.


Залог за глупаци

Изображение

Издател: Панорама Груп
Автор: Джеймс Суейн
Раздел: Трилър
Страници: 320
Корица: Мека
Формат:13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.99 лв.

О, какво откритие! Джеймс Суейн е най-добрият нов автор, на когото съм попадал от много, много време. „Залог за глупаци“ е прекрасна и поразява с правдивостта си. Суейн внимателно е добавил всички съставки: трагедия, хумор, екшън и преди всичко – набор от герои, от които и на Елмър Ленърд ще му потекат лигите.

— Майкъл Конъли

Реалистичен, хаплив диалог между триизмерни герои... В „Залог за глупаци“ Суейн ни развежда от жилищните комплекси на Маями Бийч до предградията на Уест Броуърд и блатата Евърглейдс. А този автор познава тази територия.

— в. Форт Лодърдейл Сън – Сентинел

„Залог за глупаци“ е вълшебен. Бързо повествование, пълно с изненади, богата информация от първа ръка за казината, за хазарта, за мошениците от световна класа и за всякакви други злодеи. Джеймс Суейн е страхотен, пише чиста, някак „атлетична“ проза и е способен да вдъхне живот на реалистични герои, достойни за перата на най-добрите ни романисти... Бройте ме за член на клуба на почитателите на Джеймс Суейн.

— Джеймс Хол, автор на „Профил на убиец“Тайното напрежение на ежедневния живот

Изображение

Издател: Унискорп
Автор: Уилям Никълсън
Раздел: Романи и повести
Страници: 460
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Сценаристът на „Гладиатор” е сред най-известните съвременни английски романисти. Разказвач от различна порода.

Какво очаквам от живота? Какво постигам? Достатъчно ли ми е това, което имам, оценявам ли го? Всевечни въпроси, които героите от романа на Никълсън задават на себе си, а и на читателите.

Лора е щастливо омъжена за сценарист на документални филми, има две деца, хубава къща, чудесен живот. Една сутрин получава писмо от мъжа, който е първата й голяма любов, и ежедневието й вече е тайнствено напрегнато. Съпругът й също си има своите малки тайни, а и децата й не изостават в прикриването на прегрешенията си. Своята емоционално наситена вътрешна драма преживяват и другите герои от градче в Съсекс: самотна майка, която не може да откаже секс с бащата на дъщеря си; млад учител - неосъществен драматург, любител на секстелефоните; стар аристократ с тайнствена любов; премеждията на един викарий, кучкар... Романът обхваща едва шест дни от ежедневието в градчето, през които виждаме как животът сблъсква съдбите на хората и ги променя. Всеки има възможност да погледне на света от различен ъгъл и да проумее как в забързания делник не обръща внимание дори на най-близките си, погълнати от напрежението в собствения си ежедневен живот.


Практическа астро-нумерология

Изображение

Издател: Лира Принт
Автор: Мишел Пера
Раздел: Астрология и Номерология
Страници: 304
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 13.00 лв.

Астронумерологията, обединявайки двете науки астрология и нумерология, дава точната диаграма на конкретен човешки живот от раждането до смъртта. Няма нужда от сложни ефемериди – базираме се върху цифрите на рождената дата, на слънчевия знак, на планетата управител и на декадата.

Астронумерологическото изследване на рождените дати дава точна информация за дълбоката природа на човека, за качествата и за недостатъците му; накратко, то разкрива особеностите на характера, външното поведение, физическия вид и т. н.

Благодарение на тази несложна методика сме в състояние да отгатнем възможностите, провалите и успехите, които човек може да познае в живота си. Освен това можем да предположим какъв багаж носи той от предишен живот, какви цели гони, както и какъв път е избрал да следва, за да ги постигне.

Тази книга ще ви помогне във вашето ежедневие, като ви напътства как да изчислите:

– рождената вибрация – основната ви идентичност с вашите качества и недостатъци.

– скритото число – то показва ВЪТРЕШНИЯ живот, тоест латентните ви качества.

– космологическата вибрация – това е вибрацията на пътя, която ви ориентира каква е съдбата ви

– комбинираната вибрация – тя показва кулминационната точка, идеалът, който трябва да достигнете по време на земния ви цикъл.

– числото на равновесието – то символично разкрива най-лесния път за постигане на всяка цел.

– циклите на живота: периодът на засяване (до 35 години) и на жътва.

– индикатор за първия цикъл – дава сведения за промените, които стават в различните сфери от живота между 27 и 33 години.

– числото на връзката – то ни показва какво трябва да се подобри, за да започнем позитивно втория етап от битието.

– индикатор за втори цикъл – дава сведения за промените, настъпващи в живота между 59 и 65 години.

– подходящите за вас професии и занаяти.

– вибрацията на календарната година и нейния личен тон – какъв период ни очаква, как се развиват здравето, работата, любовта, и какъв идеал трябва да постигнем през годината.Звукова терапия

Издател: Монт
Автор: Уейн Пери
Раздел: Алтернативна медицина
Страници: 490
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.Ние живеем в един свят на звук, честота и вибрации. Дори телата ни са вибрационни. Всъщност, човешкият глас е най-естественият, органичен и уникален вибрационен инструмент, с който разполагаме. Силата на човешкия глас може да лекува тялото.

Това е първата книга, която се фокусира върху специфичните начини, по които гласът може да се използва от всеки, като безопасен, приятен и ефективен инструмент за терапия не само на тялото, но и на емоциите, умът, духът.

Открийте естествените вибрации, обертонове и хармонии в човешкия глас, и може да развиете своите вродени терапевтични възможности. В тази необикновена книга, вие ще научите как да изпозлзвате гласа си за:

- подобряване на здравето и жизнеността ви

- да се освободи организма ви от стрес, болка и вибрационна токсичност

- съзнателно създаване и поддържане на магнитното привличане в интимните връзки и постигане на съвместимосст в личните взаимоотношения.

„Звукова терапия” ще ви покаже стабилни принципи за изцеление, тайни, лесни за научаване техники и полезни съвети, включително 48 упражнения.Мисълта е тази, която има значение

Изображение


Издател: Монт
Автор: Луиз Хей
Раздел: Алтернативна медицина
Страници: 235
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 8.00 лв.

В тази задълбочена книга д-р Хамилтън обяснява как духът и емоциите могат да влияят на благополучието на тялото ни и дори на структурата на ДНК.

Ще намерите информация от съвременни научни изследвания и последни необикновени доказателства за:

- физическото въздействие на медитацията върху тялото

- защо изпращането на лечебни мисли към някого му помага да се излекува

- как силата на любовта влияе върху растежа на клетки в тялото

- как мислите и чувствата ни влияят на това, колко бързо ще се излекуваме.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Вто 20 Сеп 2011, 12:50

99 КУЛИНАРНИ ШЕДЬОВРИ

СУПИЧКИ, ЧОРБИЧКИ

Изображение

Издател: Колхида
Автор: Невяна Кънчева
Раздел: Готварски книги
Страници: 67
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 3.99 лв.

Испанците казват: ”От супата и любовта първото е по-скъпо!” Разбира се, те са попрекалили, но супата действително е любимо блюдо в цял свят – едно от най-вкусните и полезни постижения в кулинарията.

За една добра домакиня приготвянето на супичка е удоволствие, но и предизвикателство. Тя е олицетворение на домашния уют, действа успокояващо и въодушевява, но при приготвянето й освен продукти, трябва да се влага и доза хазарт, тоест да се експериментира. Само тогава ще ви поискат допълнителна порция…

Знаете ли, че има 150 типа супи и чорби и повече от 1000 вида, вариантите пък едва ли могат да се изброят.

Сигурно сте чували за супата „Седем китки”, опитвали ли сте обаче троянската чорба с изсушени гъби и джанки? Знаете ли да готвите минестра – зеленчуковата испанска супа в гърне? Опитвали ли сте великденската гръцка магерица? Бирена супа по немски след махмурлук? А какво ще кажете за едно ледено гаспачо в жегите?

Тази книга има важната задача да ви направи маестро в приготвянето на супички.


Кодът на Луцифер

Изображение


Издател: Бард
Автор: Чарлз Броко
Раздел: Трилър, Приключения
Страници: 416
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Томас Лурдс е известен лингвист и ценител на женския чар, който за разлика от Индиана Джоунс избягва физическото съприкосновение извън спалнята. От неприятностите го спасяват силните жени, които неизменно го вдъхновяват.
Древен ръкопис, пазен от векове, съдържа ужасяващо заклинание, написано на закодиран древен език. Само един човек, доктор Томас Лурдс, най-големият специалист по древни езици в света, с когото вече сме се срещали в бестселъра „Кодът на Атлантида”, може да разгадае страшния ръкопис.
Лурдс скоро се превръща в стръв за най-смъртоносното преследване и разбира, че трябва да се изправи лице в лице срещу злото, ако иска светът да бъде спасен...Епохата на безсмъртието

Изображение

Издател: Бард
Автор: Димитър Божанов
Раздел: Езотерика
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.

Епохата на безсмъртието” е пътеводител и ключ към следващото интелектуално и духовно ниво за всички търсещи умове. Ако вече сте минали през „Селестинското пророчество”, „Тайната”, „Метатайната”, „Законът за привличането”, „Разговори с Бога” или „Кафе за събуждане”, може би наистина сте готови да направите тази смела крачка.
В разгара сме на най-голямата криза в писаната ни история. Крахът е финансов, политически и, което е най-страшното, личностен. Има обективни причини за тази ситуация. За радост, вече разполагаме с решението. То е известно от хиляди години на отбрана група хора. Днес моментът е назрял да проумеем това решение и да го използваме, преди да е станало твърде късно.

Разкрийте тайните на мистично учение, пазено от хорските погледи в продължение на векове. Научете кой се крие зад историческия персонаж на Исус Христос и се сдобийте с кода на безсмъртието и неограничената наслада, зашифрован в Библията. Потопете се в познанието за смисъла на вашия живот.
Узнайте истината за произхода на световните религии. Разкрийте причините за безсилието на съвременната наука да отговори на най-големите въпроси и да реши най-сериозните проблеми. Изправете се очи в очи с истинската природа и идентичност на човешките същества.Сакатият бог (сказание десето)

Поредица Малазанска Книга на мъртвите

Изображение

Издател: Бард
Автор: Стивън Ериксън
Раздел: Фентъзи
Страници: 1008
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 23.99 лв.

„Възхитително красив и убедителен край на „Малазанската книга на мъртвите”
Пъблишърс Уикли

Разбити жестоко от К’Чаин Нах’Рук, Ловците на кости тръгват в поход към Коланси, където ги очаква неизвестна съдба. Изтерзана от въпроси, армията е на ръба на бунта, но адюнкта Тавори е непреклонна. Остава един последен акт, стига да е по силите й, стига да може да задържи армията си сплотена, стига крехките съюзи, които е сключила, да устоят в това, което предстои. Жена без магически дарби, смятана за грубовата и невзрачна, Тавори Паран е решена да се опълчи на боговете... ако собствените й бойци да не я убият преди това.
Другаде тримата Древни богове Килмандарос, Ерастас и Сечул Лат се готвят да строшат оковите на Коурабас, дракона Отатарал, и да я освободят от вечния й затвор. Освободена, тя ще се превърне в сила на пълно унищожение и срещу която никой смъртен няма да може да устои. При порталът на Старвалд Демелайн Къщата Азат, запечатал го, умира. Скоро ще дойдат Елейнт и на света отново ще има дракони.
Така в една далечна земя, под едно равнодушно небе, започва последната, преломна глава в „Малазанска Книга на мъртвите”.


Дневниците на Стефан - книга 1: Началото

Изображение


Издател: Ибис
Автор: Л. Дж. Смит
Раздел: Фентъзи
Страници: 228
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.90 лв.

Базирана на хитовия ТВ сериал, поредицата „Дневниците на Стефан“ разкрива какво наистина се е случило между Стефан, Деймън и Катрин, и как се е зародил огне­ният любовен триъгълник между тях.
1864 г., Мистик Фолс, щата Вирджиния.
Братята Стефан и Деймън Салваторе са неразделни, докато не срещат Катрин – мистериозна жена, която преобръща целия им свят. Съревноваващи се за нейното внимание, двамата се превръщат в смъртни врагове, докато не откриват, че красивите є копринени рокли и ослепителни скъпоценни камъни прикриват ужасяваща тайна – тя е вампир. И има намерение и тях да превърне в такива, за да заживеят заедно – завинаги.
Поредицата „Дневниците на Стефан“ опис­ва предисторията на събитията в хитовия сериал „Дневниците на вампира”.


Подземията на Чикаго

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Майкъл Харви
Раздел: Трилър
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Майкъл Кели се завръща, за да спаси Чикаго от нов смъртоносен враг – биологично оръжие в тунелите под града.

Счупена електрическа крушка по една от линиите на метрото освобождава патоген, който може да унищожи милиони. Докато властите се колебаят какво да предприемат, започват да умират хора, особено в бедните квартали. Болниците се превръщат в морги. Влаковете се превръщат в катафалки. Накрая кметът все пак се решава да вземе по-строги мерки и да изолира засегнатите райони. А междувременно Майкъл Кели тръгва по следите на престъпниците, отровили града му. Търсенето го отвежда дълбоко в подземния свят на Чикаго, както и в още по-стряскащото царство на „черната биология”. В най-добрите лаборатории на страната се извършват тайни високотехнологични експерименти, а учените си играят на Господ и създават форми на живот, които могат да ликвидират населението на планетата за броени часове.

„Майкъл Харви прави за Чикаго онова, което Майкъл Конъли направи за Лос Анджелис. Той познава града с всичките му потайности и го възпява – за добро и лошо – в задъханите си, интелигентни и модерни трилъри.”


Правилата на мафията

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Луиз Феранте
Раздел: Трилър
Страници: 229
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Започнах да крада на дванайсет. Като тийнейджър управлявах сервиз за „разкостване” на автомобили, към 20 отвлякох първия си камион, а малко след това вече оглавявах свой собствен екип. Подозираха ме за някои от най-големите грабежи в историята на Съединените щати…

При излизането си от затвора имах наивната представа, че оставям зад гърба си престъпния свят. За моя изненада обаче попаднах на отрепки, много по-лоши от повечето бандити, които познавах. Когато бях мафиот, хората се страхуваха от мен и лешоядите стояха настрана. Когато станах почтен гражданин, се превърнах в дивеч – всички се опитваха да ме прецакат. Установих, че новата ми среда много често е по-коварна от старата.

Реших да приложа деловите уроци, научени от мафията, и успехът не закъсня. Затова искам да предам и на вас изпитаната мъдрост на улицата…

Луис Феранте

- Трима могат да пазят тайна, ако двама са мъртви

- Ако се въртиш като фурнаджийска лопата, непременно ще изгориш

- Хвани бика за рогата – и му откъсни топките

- Мафията харчи много малко за офис консумативи: Намали разходите

- Давай на данъчните дължимото – не забравяй Ал Капоне

… и още много изненадващо ефективни „мафиотски” техники и уроци, които определено могат да бъдат приложени към всеки легитимен бизнес. Най-известните босове на мафията винаги са били отлични бизнесмени. А бившият гангстер Луис Феранте, преживял истинско „прераждане” в затвора и превърнал се в популярен писател и лектор, предлага куп смислени и практични съвети за оцеляване във всякаква среда на базата на невероятно богатия си опит и познанства с престъпния свят.Къщата на мрака

Изображение

Издател:Хермес
Автор: Алекс Беренсън
Раздел: Трилър
Страници: 400
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Джон Уелс е агент на ЦРУ, който след поредната си мисия се е усамотил в планините на Ню Хемпшър. Почивката му е прекъсната от обаждане на прекия му началник Елис Шафер. Неизвестен убиец ликвидира членове на отряд 673 – разформирована секретна част, която се е занимавала с разпити на особено важни терористи в тайна база, разположена в Полша. В центъра за разпити, наречен „Къщата на мрака“, отрядът е извличал информация с ужасяващи изтезания.
Подозренията за убийствата падат върху Ал Кайда и терористи от Арабския свят, търсещи отмъщение. Разследването обаче насочва Уелс към друга следа. Имената на двама затворници от „Къщата на мрака“ са заличени от всички документи. Истината за тях ще сблъска Шафер и Уелс с финансови измами на най-високо ниво и тайни сделки с Пакистан, извършвани от ЦРУ и ФБР.
Шокиращата информация обаче не води до разкриване на убиеца. Дали арабски отмъстители ликвидират бившия отряд 673, или палачът е вътрешен човек? Човек, който има връзка с ужасите в „Къщата на мрака“?Полет над кукувиче гнездо

Изображение

Издател: Фама
Автор: Кен Киси
Раздел: Трилър
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.В отделение на психиатрична клиника безметежно властва деспотичната старша сестра мис Рачид. Тя манипулира и държи в подчинение не само болните, но лекарите и целия персонал. Нещата се променят, когато постъпва нов пациент - Рандъл Патрик Макмърфи, дребен мошеник и комарджия, но също дързък, темпераментен бунтар, който симулира психично разстройство, за да избегне присъда в трудов лагер. Здраво вкопчен в живота, Макмърфи поема лидерството, сплотява пациентите и се опълчва срещу диктатурата на старшата сестра, като открито нарушава правилата. Но това неподчинение, което започва като спорт, скоро прераства в безмилостна битка, в тотална война между двама непримирими противници.
Вълнуващ и забавен, но в крайна сметка трагичен, романът на Кен Киси се нарежда сред най-стойностното в съвременната литература. През 1975 година творбата е екранизирана от Милош Форман, филмът печели пет оскара в основните категории и е определен от критиката за един от двайсетте най-добри филма за всички времена.


Злото е на път

Изображение

Издател: Ера
Автор: Агата Кристи
Раздел: Криминални романи
Страници: 208
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 7.90 лв.

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

Томи и Тапънс Бересфорд посещават леля си Ейда в старчески дом. Двамата са изненадани, че такова скучно и спокойно място се е превърнало в сцена на изключително мистериозни събития. Една от обитателките твърди, че нещо страшно се крие зад камината. Когато Ейда загива при неизяснени обстоятелства, съпрузите започват разследване, което ще ги доведе до ужасяващи разкрития. А Тапънс се изправя пред неподозирана опасност, за да разобличи злосторника.


Великата четворка

Изображение

Издател: Ера
Автор: Агата Кристи
Раздел: Криминални романи
Страници: 208
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 7.90 лв.

Брилянтен китаец, американски милионер, гениална „фатална” французойка и един неуловим майстор на маскировката. Те са „Великата четворка”. Заедно замислят идеалното престъпление. Изумителна конспирация, която шокира дори и Еркюл Поаро. Този заплетен случай може да се окаже последен за ненадминатия детектив...


Завинаги


Изображение


Издател: Кръгозор
Автор: Маги Стийвотър
Раздел: Романи, Фентъзи
Страници: 360
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.90 лв.


Една от най-красивите истории за любовта и приятелството!

Едно момиче последва своя вълк...
Едно момче се бори за своето момиче...

В „Тъпка” Грейс и Сам се срещнаха. В „Копнеж” те се бориха, за да останат заедно. В „Завинаги” залозите са по-високи отвсякога. Вълците са преследвани. Животът на всички – застрашен. И все по-трудно e да се задържи любовта, когато смъртта приближава.
Грейс
Докато се целувахме, вече нямаше значение, че преди часове съм била вълк или скоро отново щях да се превърна в такъв. Нямаше значение, че извън този прекрасен миг светът беше осеян с хиляди капани, заложени за нас двамата. Единственото, което имаше значение, бе това: носовете ни се докосваха, устните му бяха меки и нежни, а сърцето ми се раздираше от сладостна болка.
Сам
След десет минути Грейс щеше да бъде на седалката до мен. Всичко щеше да бъде наред. Вече можех да усетя как пръстите й се преплитат с моите, как бузата й се притиска до врата ми. Чувствах се така, сякаш бяха минали години от последния път, когато я бях държал в обятията си, обвил ръце около нея. Векове, откакто я бях целувал. Цял живот, откакто бях слушал смеха й...
Сам винаги беше обичал Грейс. Като вълк я наблюдаваше отдалече. Като момче я държеше в прегръдките си. Сега, изправен пред вероятността да я загуби, той ще направи всичко възможно, за да я върне в живота си. Дори ако му се наложи да рискува всичко, което има. Всичко, стига любовта им да оцелее...
Но могат ли едно момче и една любов да променят враждебния и хищен свят? Миналото, настоящето и бъдещето ще се сблъскат в един момент – момент на живот или смърт, на сбогуване или завинаги...Земята под нейните нозе


Изображение


Издател: Колибри
Автор: Салман Рушди
Раздел: Романи, Разкази
Страници: 552
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.

„Земята под нейните нозе“ е нестандартен прочит на вечния мит за Орфей и Евридика, разтърсващ с
богатството на писателската фантазия, с многопластовото внушение, постигнато през образи от хиндуистката и древногръцка митология. Главните герои са белязани от страсти и размишления; следват пътя на музиката и сърцата си, но остават подвластни на онази изначална човешка отговорност – към земята, която ни ражда. И прибира... рано или късно.

Това е третият роман на Салман Рушди, който „Колибри“ издава. Българският читател вече посрещна с адмирации „Срам“ и „Харун и морето от приказки“. Във Великобритания Рушди получава от кралицата рицарско звание за заслугите си към литературата (2007), във Франция също е отличен с най-голямата литературна награда, избран е и за член на Американската академия за изкуство и литература.

Салман Рушди се превърна в емблема на борбата срещу религиозния фанатизъм. Но произведенията му вълнуват преди всичко със стила си – магически реализъм, вдъхновен от завидната ерудиция на автора.Изцеление от извора

Изображение


Издател: AMG
Автор: Дейв Марковиц
Раздел: Алтернативна медицина
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Открий и излекувай скритата причина за болестта

„Колко от вас все преследват целта, наречена добро здраве? Колко книги, семинари, лекарски подходи и лечения сте изпробвали, но все още не сте здрави? Очевидно до настоящия момент все нещо ви липсва. Време е да престанете да следвате остарели и ограничени идеи, свързани със здравето и лечението на болестите. В своята практика като специалист по интуитивна диагностика съм ставал свидетел на драстични промени в живота на хора, следвали напътствията, за които аз получавам знание в състояние на медитация. Дългогодишна болка може да изчезне само след няколко сеанса, а понякога и след няколко минути. Дори да сте чували за холистичната медицина, едва ли досега тя ви е била представяна точно по този начин.
Здравето е процес, както и животът. То не е крайна цел, към която трябва да насочите усилията си, а по-скоро резултат от един съзнателен живот, т.е. от това да разберете какъв е механизмът на живота, какво липсва и къде и как да запълните празнините. Книгата „Изцеление от Извора” ще ви помогне да го постигнете.“

Дайв Марковиц признава, че като повечето хора и той до неотдавна е подхождал към здравето и болестите от физическа гледна точка: чувстваш се зле, ходиш на лекар, взимаш рецепта, чувстваш се по-добре. В последствие обаче ограниченията на медицината, използваща главно медикаменти за лечение, стават все по-очевидни за него и той открива собствената си способност да работи с енергиите на тялото – своето и тези на другите хора, както и да общува с духовния свят. Благодарение на дарбите си и практиката си на терапевт, работещ в областта на холистичната медицина, Дейв Марковиц създава метода за самолечение „Изцеление от Извора”, чиято цел е да помогне на човек да открие, разбере и изкорени скритите причини за болката и болестта. Благодарение на опита си с най-различни пациенти и състояния той извежда възможните причини за някои особено популярни болести и неразположения и дава напътствия за това как могат да бъдат излекувани.
Авторът твърди, че емоционалната болка и стрес обикновено се натрупват в мускулите и именно те са корените на толкова често срещаните заболявания на костите и ставите например. По подобен начин той извежда и възможните причини за високото кръвно налягане, кожните проблеми, лошото храносмилане и дори болестите, предавани по полов път. Марковиц е убеден, че никаква трайна промяна в състоянието не би могла да настъпи, ако човек не разбере напълно каква енергия го е създала и след това не я трансформира. Като обяснява на читателите защо трябва да гледат на болетта като на възможност, а не като на бреме, той ги окуражава да поемат отговорност за състоянието си, да открият смисъла му и да направят първата крачка към изцелението чрез самопознание и вътрешна работа.
Основата на метода на Дейв Марковиц са т.нар. Пет стъпки към здравето: етапи, които той определя като жизнено важни за излекуването на каквато и да било болест или болка: осъзнаване, приемане, възможност, благодарност, прошка. Петте стъпки към здравето са не само начин човек да се освободи от физически и емоционални болки, да се радва на душевен мир и по-пълноценни отношения с хората около него, но и да постигне психологически и духовен растеж.
Методът „Изцеление от Извора” е достъпнен за всеки, който има куража да тръгне на път към себе си да се освободи от ограничените мисловни модели. Той е индивидуален и предлага практически начини за справяне с емоции като гнева, срама, съжалението и вината, както и за интергиране на новите по-позитивни модели на мислене в психиката.

„Вие сте ключът към собственото си изцеление. Вие сте ключалката, която трябва да бъде отключена. Всичко необходимо се намира във вас самите” – това е посланието на „Изцеление от Извора”.

Дeйв Марковиц е човек, надарен със силна интуиция и със способността да работи с енергиите на тялото. Освен създател на метода за самолечение „Изцеление от Извора”, Дейв Марковиц е индивидуален и групов терапевт, както и водещ на собствено радиошоу за връзката между тялото и ума.


Вдъхновение за всеки ден

Изображение

Издател: Екслибрис
Автор: Робин Шарма
Раздел: Афоризми, Сентенции, Философска проза
Страници: 422
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

В дългоочакваната книга "Вдъхновение за всеки ден от Монаха, който продаде своето ферари", блестящият Робин Шарма дестилира най-силните идеи от своя международен бестселър "Монахът, който продаде своето ферари", както и от всички други заглавия от тази поредица, в един приятен за четене вечен календар, чиято цел е да придаде изключителност на всеки от дните ви.

Като обхваща такива основни теми като Истинския успех, Умението да превъзмогваме трудностите и разочарованието, Създаването на забележителни отношения и Влиянието и наследството, което ще оставим след себе си, тази прекрасна книга със сигурност ще стане ваш спътник за цял живот по пътя към изграждането ви като изключително човешко същество - и начин на живот, с който ще се гордеете.

Поредицата "Монахът, който продаде своето ферари" е на върха на класациите в цял свят и се е превърнала в един от най-авторитетните наръчници за хората, които търсят живот с истински успех и трайно щастие. Издадени на 43 езика, тези приятно написани, но същевременно силно въздействащи книги помагат на милиони хора да намерят повече радост, жизненост, успех и вътрешен мир.


Чекмедже за единични неща


Издател: Ерго
Автор: Алекс Беренсън
Раздел: Българска проза
Страници:
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.Гергана Пожарски е родена в гр. Плевен. Учи философия, културология и социална педагогика в СУ “Св. Климент Охридски”. Публикува поезия, критика и разкази в периодични издания, между които “Литературен форум”, “Литературен вестник”, “Аудитория”, “Сега”. Била е редактор на приложението “Книжен свят” на в. “Литературен форум”. Интересите й са свързани с философията на езика и философската херменевтика, като засягат теорията на разбирането и най-вече символното съпоставяне на различни класове семантични системи, осъществявано в акта на осмисляне. През последните години усърдно работи за подобряване на качеството на живот на децата без родители и на младежите, отрасли в социални домове. Насочва вниманието си върху психологическото и социално консултиране, с цел преодоляване на травмата от изоставянето. Един от създателите и първи управител на Защитено жилище „Заедно” в с. Гурмазово за младежи, лишени от родителски грижи.Островът на смъртта

Изображение


Издател: Милениум
Автор: Ана Димитрова
Раздел: Българска проза
Страници:
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.

Авторката е едва на 12 години, когато създава настоящия роман. Повече от три месеца „краде" от времето за уроци и домашни, за да пише за приключенията на Кристин, Джеси, Алекс, Мони, Маги, Сашо и Цвети, призвани да спасят света.

Не смята себе си за гений, просто обича хубавите истории. „Пиша фентъзи, защото в него всичко е позволено. В книгите е по-интересно от истинския живот", признава Анна Димитрова.

В романа й има всичко - пирати и русалки, вещици и духове, всевъзможни перипетии и, разбира се, магия. Страниците са изпъстрени с екшън, любов, приятелство, съперници, геройство и смърт. В образите на героите неведнъж е вплитала черти на реални хора, които познава. Ани вече работи върху продължението на книгата.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 05 Окт 2011, 14:10

Недостойна за любов

Изображение

Издател:Бард
Автор: Даниел Стийл
Раздел: Роман
Страници: 391
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.През целия си живот пълничката, симпатична, но съвсем обикновена Виктория Доусън се е чувствала нежелана и необичана. За красивите си, егоцентрични, обсебени от външността родители тя е разочарование, докато по-малката й сестра е идеалът. В резултат Виктория израства като неуверено, потиснато момиче, което се превръща в изпълнена с хиляди страхове и опасения жена. За да продължи живота си нормално, трябва да се противопостави на семейството си – нещо, в което никога не е успявала. Но една случайна среща във фитнес залата променя всичко – запълва празнотата в живота й, премахва неудовлетворението. И нещастието. Защото Виктория най-после е срещнала мъжа, който я обича такава, каквато е.


Черното слънце

Изображение


Издател: Бард
Автор: Греъм Браун
Раздел: Трилър
Страници: 416
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.99 лв.


Един древен град. Едно ужасяващо пророчество. Последно надбягване с времето.

Агентката Даниел Лейдлоу прави невероятно откритие в сърцето на Амазония: прозрачен маянски камък, генериращ огромна енергия и отчитащ времето до злополучно известната апокалиптична дата 21 декември 2012 г. И някъде има още три такива.
Каква енергия ще бъде освободена, ако четирите камъка бъдат събрани заедно? Кой ги е създал – и къде са сега? С помощта на тайнствена маянска карта и пророчество, което говори за края на света, Даниел и нейният екип бързат да открият отговорите. Ала остава един смущаващ въпрос: дали предназначението на тези предмети е да ни спасят, или да ни унищожат?Зъбите на тигъра

Изображение

Издател: Прозорец
Автор: Том Кланси
Раздел: Трилър
Страници: 512
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 19.00 лв.


Фирма на име "Хендли и съдружници" върти доходен бизнес с акции и ценни книжа в невзрачна сграда в Мериленд. Всъщност нейната истинска цел е съвсем друга: да открие и да установи откъде идва терористичната заплаха и да се справи с нея. Създаден със знанието на президента Джак Райън, Колежа непрекъснато търси обещаващи нови таланти. Трима мъже са на път да попаднат в полезрението му. Първият от тях е Доминик Карузо – млад агент от ФБР, чиито бързи действия решават изключително брутален случай на отвличане, съпроводено с убийство. Вторият е братът на Карузо, Брайън – капитан от морската пехота, току-що завърнал се от първата си бойна задача в Афганистан. А третият е техният братовчед... младеж на име Джак Райън-младши. Израснал в характерна за интригата среда, син на бивш президент, Джак иска да приложи на практика знанията си, но когато почуква на вратата на Колежа, открива, че не е готов за това, което му предстои да срещне. Защото това там е един различен свят, а тук... нещата са на път да станат много по-опасни.


Адреналин

Изображение


Издател: Ера
Автор: Джеф Абот
Раздел: Трилър
Страници: 368
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Сам Капра - обещаващ млад агент от отдела на ЦРУ в Лондон, очаква първото си дете. По време на важна среща той получава неочаквано обаждане от бременната си съпруга Луси. Тя истерично го моли да излезе от сградата и да я открие. Мигове след като Сам напуска офиса, избухва взрив.Сградата е срината, а той е единственият оцелял. За последно Луси е забелязана в кола с непознат. Животът на Сам Капра се срива. Той и съпругата му са обявени за предатели и убийци. Никой не му вярва, че е невинен. Въпреки уликите Сам е убеден, че и Луси не е замесена в атентата. За него няма друг избор освен да избяга от дългите ръце на ЦРУ. Бившият агент се превръща в беглец. Сам се хвърля в отчаяно преследване да открие изчезналата си съпруга и да разобличи влиятелния враг, който го е натопил. И това е едва началото на зашеметяващото приключение, в което се ражда един герой от ново поколение!


Вярната принцеса

Изображение


Издател: Еднорог
Автор: Филипа Грегъри
Раздел: Исторически роман
Страници: 552
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 19.90 лв.


Една испанска принцеса, израсла сред неповторимата прелест на Гранада, е обещана за съпруга на Артур, син и наследник на Хенри VII Английски. Тя е отгледана, за да стане принцеса на Уелс, и знае, че съдбата й е да управлява една далечна, влажна, студена земя.
Вярата й е поставена на изпитание, когато бъдещият й свекър я посреща с тежко оскърбление; бъдещият й съпруг се държи хладно; храната е чудновата, а порядките – груби. Катерина Арагонска бавно се приспособява към кралския двор на Тюдорите, но животът й като съпруга на Артур става по-поносим. Неочаквано в този уреден брак се заражда нежна и пламенна любов.
Внезапно връхлетялото я нещастие попарва надеждите й. Катерина трябва да се бори за обещания й престол, сама срещу интригите на най-мощните европейски владетели. Изоставеното от всички младо момиче прави съдбоносен избор. Една клетва, дадена пред постелята на умиращ и една ревниво пазена тайна ще променят съдбата на Англия, обричайки Катерина за съпруга на бъдещия Хенри 8.В отсъствието на мъжете

Изображение

Издател: Унискорп
Автор: Филип Бесон
Раздел: Художествена литература
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 9.00 лв


Една изповед, свързана с живота и творчеството на великия Марсел Пруст.

Седмицата на повратите. На срещата ми с известния писател Марсел П. и с неизвестния Артюр В., на сблъскването ми с един ум и с едно тяло, на неочаквано рандеву с лесния живот и с възможната смърт. Така 16-годишният „равнодушен красавец” започва изповедта си за едно невероятно лято, през което открива приятелства. Първо започваш да дебнеш. Търсиш онзи или онази, които биха могли да те придружат. Погледът се разхожда из група хора и изведнъж спира върху плячката си. Тогава се приближаваш, вече се отдаваш на съблазняването, на желанието да привлечеш другия към тази дейност. Доста бързо разбираш дали работата ще стане, дали е възможно да се случи някаква история... История се случва и то каква! Много френска и особено елегантна!


Дзен сега: По следите на Робърт Пърсиг и изкуството да се поддържа мотоциклет


Изображение


Издател: Унискорп
Автор: Марк Ричардсън
Раздел: Романи и повести
Страници: 244
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 9.00 лв


Многобройни са поклонниците на дзен маршрута от Минеаполис до Сан Франциско. Един от най-запалените последователи на Робърт Пърсиг, неговата философия и дзен маршрута е канадският журналист Марк Ричардсън. След много обстойно проучване на книгата, обстоятелствата около написването й и маршрута той поема по следите на Пърсиг. От неговото пътешествие се ражда и настоящият личен разказ с философско разследване. Ричардсън не само следва дзен маршрута на Пърсиг и споделя своите впечатления и преживявания, но си кореспондира с него, взима интервюта от първата му съпруга, от втория му син, от семейство Съдърленд, което донякъде съпровожда баща и син Пърсиг, среща се с хората, приютявали Пърсиг преди толкова години, разкрива съдбата на сина, участвал в невероятното начинание, внимателно разучава пърсиг-философията за качеството... Резултатът е нова книга, в която журналистът авантюрист представя жива хроника на едно колкото духовно, толкова и техничарско пътуване в търсене на съвършенството в изкуството да се поддържа мотоциклет.Живот без принцип

Изображение

Издател: Сиела
Автор: Хенри Дейвид Торо
Раздел: Публицистика, Световна проза
Страници: 584
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв

"Какво са историята, философията, та дори и най-доброто в тях, какво е най-прекрасно устроеният живот в сравнение с умението да съзираш отвъд видимото?" Това са едни от най-често цитираните редове на американския писател Хенри Дейвид Торо (1817-1862). Неговите книги разгръщат историята на една духовност, която постига висшите екзистенциални закони в пълнотата на единението с Природата. Торо пише не само за това как е живял, но преди всичко за това, че е съумял да живее истински – сътворявайки дните си, както поетът сътворява поемите си.

Отвъд океана и в Европа расте култът към този изключителен писател, в когото читaтелите откриват всичко, от което се нуждаят: поезия, философия, екология, житейска позиция, духовен ръст, пример за социално поведение.

Предлаганият сборник съдържа най-представителното от произведенията на Хенри Дейвид Торо.Зазидани писъци

Изображение

Издател: Весела Люцканова
Автор: Христо Димитров
Раздел: Българска литература, Разкази
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв


... „Някои истории за зловещото... Да видим сега!“
Литературният критик Добри Страхилов седна да пише рецензия в хотелската си стая.
Българският разказ има традиции в жанра на зловещото, на демоничното, дори само Светослав Минков и Николай Райнов стигат. За негов късмет авторът на тази книга, „Зазидани писъци“, изглежда ги е прочел, езикът му е ритмичен, има някаква фабула.
Добри Страхилов вдигна очи. Писалището беше в една ниша до прозореца. Навън бе непрогледен мрак и той виждаше единствено лунното кълбо на настолната лампа и собственото си строго лице - сега уютно замислено.
Това, което ми хареса в книгата, е, че създава едно почти познато безвремие от края на миналия век, в което можеш уютно да потънеш.
В този момент в стаята влезе камериерката, за да дооправи някои неща. Добри Страхилов не й се разсърди много, защото бе наел стаята без предизвестие.
На някои места разказът е задъхан от напрежение. Не... Не! Така би се изразила 16-годишната му племенница, която сигурно ще изгълта книгата.
Камериерката пак влезе. Ниската класа в обслужването днес!
Стилът на „Зазидани писъци“ е модният напоследък new horror, чиито автори искат да грабнат читателя, без да прибягват до дежурния вампир.
Пак камериерката!
Това, което ме подразни в книгата...
Добри Страхилов не можа да продължи. Колкото и равнодушен към външния свят да беше в такива моменти, усети, че нещо около него не е наред... Какво, какво...
Камериерката като че ли бе влязла в стаята три пъти, само два пъти я беше чул да излиза. Колко време бе изминало от последното й идване? Половин час!?
- Ехо - отрони се от сухото гърло на критика.
Никой не му отговори. Опита се да си припомни чертите на жената, но в ума му не изплуваха никакви човешки черти. Дали тя бе прочела мислите му от одеве и сега му разиграваше номера?
Усети се в капан.
От мястото си в нишата можеше да види половината от стаята и една трета от леглото си, както и полуотворената врата на банята. Не можеше да каже дали има нечие присъствие в тъмната половина.
Не знаеше дали то диша.


Джеймс Джоис

Изображение

Издател: Рива
Автор: Ханс-Кристиан Йозер, Юрген Шнайдер
Раздел: Биографии, Художествена литература
Страници: 176
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв

Три романа, сборник разкази, поезия, пиеса - всички произведения на Джеймс Джойс са добре застъпени в неголямото биографично изследване, от което читателят ще научи ред необикновени неща за жизнения път на писателя, ала най-вече за неговото творчество. Както при повечето изгнаници, така и при Джойс главна тема е родината. Живеейки в чужбина, този гражданин на света пише за Дъблин в най-прецизни подробности. "Искам да създам толкова пълна картина на Дъблин, че ако един ден градът ненадейно изчезне от лицето на земята, да може да бъде възстановен по моята книга."

Джеймс Джойс е сред колосите на литературата на XX век, към когото интересът никога не е стихвал, нещо повече - непрекъснато нараства. От него са се вдъхновявали не само безброй белетристи, поети и драматурзи, но и много художници, композитори и изпълнители. Това е един особен акцент в биографията, който трудно може да се открие другаде. Тя ни запознава дори с рокмузикантите, повлияни от словото на ирландеца, което я прави още по-интересна и по-съвременна.

И без Нобелова награда за литература Джойс си остава писател на писателите. Ето какво казва Томас Макгрийви, поет и критик, когато говори за епическата му творба: "Романът "Одисей" е един ад. Както Омир изпраща своя Одисей да се скита из ада на гръцката митология, както Вергилий - своя Еней из римската митология, както самият Данте слиза в ада на средновековното християнско въображение, така господин Джойс изпраща героя си да прекоси ада на модерния субективизъм”.Как да се лекуваме с храна

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Патрик Холфорд, Джером Бърн
Раздел: Алтернативна медицина, Здраве
Страници: 432
Корица: Мека
Формат: 16.50 х 23.50 см.
Цена: 18.00 лв.


Топдиетологът Патрик Холфорд и известният журналист Джером Бърн правят невероятни проучвания и се позовават на солидни научни опити, преди да хвърлят светлина върху шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозното лечение.

Защо медикаментите са лошо лекарство и кои храни вършат по-добра работа?

Как да се грижим по-добре за себе си с подходящ хранителен режим и някои хранителни добавки, за да се радваме на трайно и добро здраве?

Как ставаме роби на фармацевтичната индустрия?

Според авторите много хронични и социалнозначими заболявания, като диабет, хормонални проблеми, депресия, безсъние, астма, екзема, сърдечносъдови заболявания, трудности със запаметяването могат да бъдат преборени с подходяща диета. Този наръчник разкрива скритите странични ефекти на най-често предписваните лекарства и доказва как начинът на хранене е много по-ефективен от скъпите и прехвалени
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пон 10 Окт 2011, 09:16

Вече съм майка

Изображение


Издател: Колхида
Автор: Татяна Аптулаева
Раздел: Медицина и здраве
Страници: 528
Корица: Мека
Формат: 16.50 х 23.50 см.
Цена: 19.90 лв.

Втората книга на Татяна Аптулаева е посветена на първата година от майчинството – време, когато майката се вълнува дори от повече въпроси, отколкото през бременността. Малкото човече вече е започнало своя самостоятелен живот, а тя се сблъсква с куп противоречиви мисли и чувства, които често я объркват: от всички страни върху нея се сипят различни препоръки и всевъзможна информация, които често са откровено противоречиви. Задачата на тази книга е да облекчи, доколкото е възможно, живота на майката през тази най-сложна първа година.

Татяна е свършила огромна работа. Тя коментира всички основни и най-разпространени въпроси, от които повечето майки се вълнуват. Обърнала е специално внимание на редица проблеми, които предизвикват противоречия сред специалистите, най-вече сред педиатрите. Ето само някой от тях:

- трябва ли да се даваме водичка на бебето или кърмата е напълно достатъчна,

- при мама ли да спи бебето или в собственото си креватче,

- по строг режим ли да храним бебто или – когато то поиска.

В книгата си Татяна Аптулаева излага ясно позициите си, но „дава последната дума“ на майчината интуиция. Авторката е взела предвид гледните точки и препоръките на много специалисти и обяснява защо по някои въпроси позициите на лекарите са противоречиви. По този начин на майките се предоставя възможност да избират: как да постъпят в една или друга ситуация, за да стигнат до информирано решение, което е най-удобно, но и най-подходящо както за тяхното бебе, така и за самите тях.

Цялата информация е консултирана от няколко научни рецензенти – специалисти в своята област: педиатри, психолози, детски масажист и акушер-гинеколог.

Книгата е разделена на две части. Първата разглежда живота на бебето от раждането му до навършването на една годинка. Втората е посветена на майката през този период.

Първата глава от първата част е посветена на развитието на детето през неговите първи дванадесет месеца.

Втората глава подробно разглежда най-важния от всички въпроси – кърменето. Авторката отговаря на редица спорни въпроси за режима на хранене и сън, видовете дохранване, захранването и много други. Жената ще научи и как да изцежда млякото си и как да кърми бебето.

Третата глава е посветена на укрепването на физическото здраве на бебето.

В четвъртата глава се разглеждат взаимоотношенията с най-важния лекар за бебето – педиатъра. Авторката запознава майките с календара и графика на ваксините и подробно описва всичките с техните особености.

Последната, пета глава от тази част, е посветена на най-разпространените детски болести, които тревожат родителите през първата година от живота на детето.

Втората част от книгата е посветена на жената, която е станала майка, на въпросите и проблемите, които възникват пред нея през този период. Ако се чувства зле или се уморява много, жената не е способна пълноценно и всеотдайно да се грижи за детето. Ето защо, доколкото е възможно, тя трябва да се научи да се грижи и за себе си.

Авторката подробно се спира на възстановяването на организма след раждане, тя дава препоръки как да бъдат преодолени пристъпите на депресия и лошо настроение, как жената да възстанови фигурата си, като за целта предлага и комплекс от физически упражнения.

Казано накратко, това е една сърдечно написана книга, посветена на първостепенния от вай-важните въпроси - как да се научите да бъдете щастлива майка на щастливо дете!


Възможностите на Подсъзнанието

Изображение


Издател: Феникс
Автор: Джон Кехоу
Раздел: Популярна психология
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.

Бъдещето на подсъзнанието


"Ако това беше научнофантастичен роман щеше да е оправдано да го заклеймите като чиста измислица, но това не е роман, не е и научна фантастика. Една изумителна нова реалност се разкрива пред нас благодарение на най-блестящите научни умове. Това е фантастично откритие - може би най-голямата загадка в света се разплита пред очите ни и ще се намери обяснение на нашето място в цялата схема на тази постоянно развиваща се вселена. Вечният въпрос е: хората просто злополучна грешка на природата ли са, родени от квантовата супа без определена цел и смисъл, или са нещо много по-голямо с космическа предопределеност, която предстои да бъде разкрита? Много учени, както и обикновени хора, се вълнуват и водят разгорещени спорове по този въпрос, но както ще стане ясно, има нови, убедителни доказателства, които навеждат на мисълта, че нашето съществуване и същност крият много повече и надхвърлят и най-смелите ни представи.
Парадоксално е, но докато философи и мистици са се опитвали в продължение на хиляди години да стигнат до целта и смисъла на живота, сега науката е тази, която ни помага да разберем кои сме и къде е мястото ни във вселената.
Щастливци сме, че живеем в двадесет и първи век, век на изключителни открития, тъй като това ни дава възможност да ги използваме по начин, за който предците ни не са и мечтали. Ако имаше методи, чрез които тази информация да бъде сортирана, използването им на практика би довело до поразителни резултати. Буквално всичко е възможно, когато приемем тези теории и заживеем по квантов начин."
Джон Кехоу


Червените шапчици

Изображение


Издател: Колибри
Автор: Джаксън Пиърс
Раздел: Художествена литература
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


За двете сестри, Скарлет и Роузи Марч, животът не е това, което е за всички останали тийнейджъри. Техният свят е обитаван освен всичко друго от върколаци, които преследват момичета, като се преобразяват в привлекателни млади мъже. Такъв върколак напада двете сестри, докато са още малки деца, убива баба им и ги бележи емоционално и физически за цял живот. Скарлет и Роузи, подпомогнати от своя приятел Сайлъс, търсят отмъщение. Дали първата любов ще унищожи кръвната връзка и жаждата за мъст?

Джаксън Пиърс е на 27 години, живее в Атланта, щата Джорджия, с кривогледата си котка, заобиколена от мебели втора употреба. Неотдавна завършва висшето си образование, специалност английска филология и втора специалност философия. Явявала се е на конкурс за цирков артист, но не са я приели, затова пък успешно е писала некролози за вестници, сервирала е напитки в бар за рокери и е работила на рецепцията в хотел. Освен това преподава военна подготовка и маршировка в местната гимназия. Започва да пише на 12-годишна възраст, когато се ядосва на училищната библиотекарка, задето не й намира книга за коне, малки животинки, умно момиче и магии. И оттогава не е спряла да пише.


Робокалипсис

Изображение


Издател: Обсидиан
Автор: Даниъл Уилсън
Раздел: Художествена литература
Страници: 400
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

В едно недалечно бъдеще, в един незабележим момент всички машини, които управляват света ни, ще се обединят и ще се обърнат срещу нас. Приел формата на срамежливо малко момче, най-мощният изкуствен интелект на Земята, известен като Архос, ще поеме контрола над глобалната мрежа от роботи във всички сфери на човешкия живот. Отделни случаи подсказват за надигащия се бунт – говореща кукла заплашва момиченце, самотен японец е нападнат от любимата си механизирана Микико, машини се обръщат срещу американски войници. Но като цяло човечеството ще се окаже напълно неподготвено за приближаващия апокалипсис – Час нула, – в който започва Войната на роботите. И тогава за пръв път хората ще се обединят, за да оцелеят.

Разказана от различни участници в събитията, историята на сблъсъка между хора и машини звучи като стряскащо предупреждение за ужасяващите последствия от развитието на технологиите. И забавлява като най-добрите трилъри, написани през последните години.


Нощна сянка 2 – Вълче биле

Изображение

Издател: Ибис
Автор: Андреа Креймър
Раздел: Романи, Фентъзи
Страници: 320
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.90 лв.

Колко предателства може да издържи любовта?
Когато Кала Тор се събужда в лагера на Търсачите, нейните заклети врагове, тя е убедена, че дните й са преброени. Но вместо това те й правят предложение – с тяхна помощ да унищожи доскорошните си господари и да спаси глутницата си, както и Рен. Ще я подкрепи ли Шей, когато тя е готова да рискува всичко, за да спаси неговия съперник?
Андреа Креймър обича да описва трилогията си по следния начин:
Представете си, че намирате заключена кутия и отчаяно искате да разберете какво има в нея. Това е „Нощна сянка“. Когато отворите кутията, откривате, че вътре има тиктакаща бомба. Това е „Вълче биле“.
Когато часовниковият механизъм отброи и последната секунда и бомбата се взриви – това е „Кървава роза“.

Андреа Креймър прекарва детството си в мечти, докато броди из горите на Северен Уисконсин. Днес тя живее в Минесота, ала продължава да смята за свой дом не Средния Запад, а Канадския щит. Андреа винаги е обичала да пише и никога не е преставала да го прави, ала едва наскоро навлиза в дълбоките води на професионалното писане. Когато не твори, Андреа преподава история в приятен колеж за свободни изкуства в Сейнт Пол. В малкото си свободно време тя съзерцава дърветата, спасява зайчета от хищни котки и заедно със своя съпруг измисля имена за малките си кученца, порода мопс. Освен това притежава злощастната склонност да разлива разни неща – бели килими, пазете се!Абакадора

untitled.PNG


Издател: Ентусиаст
Автор: Микаела Мурджа
Раздел: Художествена литература
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 12.00 лв.

В сардинското село Сорени живее шивачката Бонария, която е доста заможна, но изключително скромна и обичана от всички. За изненада на съселяните си тя взема за своя духовна дъщеря Мария - четвъртото крадливо момиченце на бедна вдовица. Събитието се обсъжда в магазина, в кръчмата, на гроздобера...

Мария не знае нищичко за живота на леля Бонария: защо е останала сама, защо я прибира в дома си и се грижи за нея, защо настоява да се изучи, да усвои занаята ѝ? Още по-загадъчни са потайните нощни излизания на старата жена. Загърната в черен шал, тя изчезва по късни доби, връща се призори, а когато на сутринта камбаната в селото бие на умряло, изобщо не е изненадана. Какво общо има старицата с първия и последния ден от живота на човека?Теодора: актриса, императрица, куртизанка


Изображение


Издател: Сиела
Автор: Стела Дъфи
Раздел: Исторически романи
Страници: 328
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Чаровна обаятелна и противоречива, Теодора Константинополска е актриса и куртизанка, издигнала се до императрица на Рим и светица в Православната църква. Римският историк Прокопий я възхвалява като праведна и свята, но същевременно неговата "тайна история" разкрива пикантни подробности за актьорската и кариера и я заклеймява като безмилостна и властолюбива жена. Коя е истинската Теодора?
Преди да навърши петнадесет години, Теодора е майка и звезда на Хиподрума. И това е самото начало. Легенда приживе, но забравена от историците, Теодора е хипнотична и необикновена жена, която бързо успява изкуството на оцеляването, за да незаличим отпечатък в историята на една от най-могъщите империи в древния свят.


Дъщери на съдбата

Изображение


Издател: Хермес
Автор: Тара Хайланд
Раздел: Художествена литература, Романи
Страници: 480
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.95 лв.

Красивата Кейти се влюбва в собственикa на престижната модна къща „Мелвил“. Уилям е чаровен, богат, властен и... щастливо женен. След вълшебна вечеря в „Риц“ двамата се отдават на страстта си, но блаженството им не трае дълго. Уилям се връща при съпругата си, а Кейти запазва спомена за бурната им любов, плод на която е дъщеря им Кейтлин.

Шестнадесет години по-късно, след смъртта на майка си, Кейтлин се установява в имението на семейство Мелвил. Там я очакват изисканата и сдържана съпруга на баща й и двете враждебно настроени законни дъщери на Уилям – Елизабет и Амбър.

Трите момичета са наследнички на „Мелвил“.

Елизабет е умна и амбициозна.

Надарената с ангелска красота Амбър прави кариера на модел.

Кейтлин завършва престижна дизайнерска школа в Париж.

Елизабет, Кейтлин и Амбър преследват мечтите си, които ги отвеждат в коренно различни посоки. Но когато „Мелвил“ е заплашена от разорение и баща им се нуждае от тях, те загърбват различията си. Защото колкото и далеч да стигнеш, не можеш да скъсаш връзките със семейството си.


Академия за злополуки

Изображение


Издател: Ера
Автор: П.Г. Удхаус
Раздел: Хумористична проза
Страници: 456
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.

ВНИМАНИЕ,

ДА НЕ СЕ ПРИЕМА ОТ ХОРА БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР!

Според запознати шегобийци, за добро настроение и за телесно благоразположение са нужни: гладка консистентна маса от пиперливите истории за Юкридж, един средно голям роман „Райски газ” и супена лъжица английски хумор.

Майсторът, естествено, е един – П. Г. Удхаус!


Бразилия от Кастело Брандо до Дилма Русев:
Външна политика и вътрешен напредъкИзображение

Издател: Рива
Автор: Кирил Шопов
Раздел: История на отделните държави
Страници: 238
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Книгата представя развитието на Бразилия като изгряваща световна сила и вероятен следващ постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Авторът проследява външната политика на страната от периода на военния режим до управлението на Дилма Русев и прави прогнози за бъдещето.

Изследването показва как Бразилия се превръща в една от най-успешно развиващите се държави и в глобален икономически и политически фактор.

Приложението съдържа биографии на всички държавни глави и на най-известните политически и икономически деятели на Бразилия. Книгата е първото цялостно изследване у нас за тази далечна страна.Комедия на прелъстяването

Изображение

Издател: Рива
Автор: Артур Шницер
Раздел: Преводна художествена литература
Страници: 560
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.


В тази книга са включени пиеси от Артур Шницлер, които са писани през периода 1907 - 1928 година, които не са загубили и днес своята актуалност, защото показват колко много писателят се интересува от отношението на човека към нормите на обществото и неговата обвързаност към тях. В това се крие общочовешкото им звучене, което дава изключителни възможности на режисьори и актьори да разгърнат своя талант.Хипертонията

Изображение

Издател: Бард
Автор: София Кончева, Игор Дьомин, Нина Байкулова
Раздел: Медицина и здраве
Страници: 240
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.99 лв.


Най-добрите методи и методики при лечението на хипертоничната болест

Артериалната хипертония може да се развие у всеки човек и на всякаква възраст.
Болните знаят колко много пречи хипертонията на пълноценния живот.
Хипертонията трябва да се лекува във всички случаи.
В тази книга ще откриете най-добрите методи на лечение, предлагани от традиционната и нетрадиционната медицина. Те могат да се използват самостоятелно, да се комбинират един с друг, както и с медикаментозно лечение.
Тази книга е предназначена не само за страдащите от артериална хипертония, но и за здравите. Тези, които са загрижени за бъдещото си здравословно състояние, ще открият тук най-ефективните способи за профилактика на това заболяване.


99 съвета при високо кръвно и главоболие. Рецепти на народната медицина

Изображение


Издател: Паритет
Автор: Олга Романова
Раздел: Практическа и алтернативна медицина
Страници: 102
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 6.99 лв.

Ако вашата диагноза е хипертония или имате често главоболие – не се отчайвайте! Като прочетете тази книга, ще се убедите, че тези проблеми не са присъда и с тях можете да се преборите, като следвате препоръките и съветите.

Ще научите, какво е хипертония, какви са причините за възникването й, защо ви боли главата, какви упражнения и техники на масаж, билкови настоики и чайове се използват. Алтернативни методи за ефективна борба с тези болежки. Как да помогнем на близките си, на себе си и много други полезни съвети.


Смяната на кодовете на ДНК

ИзображениеИздател: Паритет
Автор: Владимир Лермонтов
Раздел: Тайни и загадки, Езотерика
Страници: 224
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Ние живеем в епоха на смяна на световете – на Великия преход от триизмерния свят към четвъртото и петото измерение.Триизмерният свят е мястото на битката между тъмните и светлите сили и единственият шанс за бързо израстване на Душата. Което означава, че е голям успех, че сме в него.

Когато душата се въплътява в програми (кодове), записани в самата основа на живота (ДНК), започва да се проявява тъмната страна на света. Мисията на човека се състои в това да замени в живота си негативното с позитивното, да промени негативните кодове на ДНК в кодове на светлината. Сензационната книга на Владимир Лермонтов представлява практика за пълната смяна на кодовете на ДНК. Откритията и сакралните практики, донесени от хималайските експедиции, ни позволяват не само да се надяваме на по-добро, но и да изграждаме своя индивидуален щастлив нов свят!Шерлок Холмс в

Отрядът от улица „Бейкър”


Изображение


Издател: Егмонт
Автор: Трейси Мак и Майкъл Ситрин
Раздел: Литература за деца и юноши
Страници: 240
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

След дългогодишно преследване на злия професор Мориарти Шерлок Холмс най-сетне започва да разрушава престъпната му мрежа, решен да залови и самия зъл гений. Когато Отрядът от улица „Бейкър“ се оказва в центъра на това така рисковано разследване, Холмс решава да премести хлапетата на безопасно място. Но Ози, Уигинс и Пилар знаят, че трябва да му помогнат да разплете случая, който бързо се превръща в най-опасното от досегашните им приключения. Децата крадешком преследват великия детектив из Европа, докато той подготвя своя капан за Мориарти и го подмамва към мястото на последния им сблъсък...

Ще успее ли Отрядът да помогне на Холмс? Или Мориарти и хората му ще заловят хлапетата?
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пет 11 Ное 2011, 12:50

Песен за огън и лед - книга 5

Танц с дракони


Изображение

Издател: Бард
Автор: Джордж Р.Р. Мартин
Раздел: Фентъзи
Страници: 960
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 24.95 лв.След колосaлно сpaжение бъдещето нa Седемте кpaлствa виси нa косъм. Нови и нови зaплaxи възниквaт отвсякъде. Нa изток Денеpис Tapгapиен, последнaтa издънкa нa домa Tapгapиен, влaствa с тpите си дpaконa кaто кpaлицa в гpaд, съгpaден от пpax и смъpт. Но Денеpис имa xиляди вpaгове. Докaто те се сбиpaт, един млaдеж пpедпpиемa изпълнено с пpемеждия пътешествие, зa дa нaмеpи кpaлицaтa - но със съвсем paзличнa цел.
Беглецът от Bестеpос Tиpион Лaнистъp също се отпpaвя към Денеpис. Но нaй-новите му съюзници не сa жaлки отpепки, кaквито изглеждaт: между тяx имa един, който би могъл дa осуети пpетенциятa нa Денеpис зa Bестеpос зaвинaги.
Нa севеp се пpостиpa чудовищно огpомният Baл от лед и кaмък... силен сaмо дотолковa, доколкото сa силни неговите бpaнители. Taм Джон Сняг, 998-мият лоpд-комaндиp нa Нощния стpaж, ще се изпpaви пpед нaй-голямото си пpедизвикaтелство. Зaщото имa могъщи вpaгове не сaмо в Стpaжa, но и отвън, в земятa нa съществaтa от лед.
Oт всички кpaищa отново се paзпaлвaт жестоки конфликти, извъpшвaт се лични измени и paзбойници и жpеци, войници и пpевъплъщенци, блaгоpодници и pоби ще се изпpaвят пpед пpивидно непpеодолими пpепятствия. Някои ще се пpовaлят, дpуги ще изpaснaт в силaтa нa мpaкa. Но във вpеме нa нapaствaщ смут вълните нa съдбa и политикa неизбежно ще доведaт до нaй-гpaндиозния тaнц от всички.Краят на всичко


Изображение


Издател: Обсидиан
Автор: Меган Абът
Раздел: Трилър
Страници: 213
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Лизи и Иви ca нa тpинaйceт и ca нepaздeлни. Живeят eднa до дpугa, пpибиpaт ce зaeдно от училищe, paзмeнят cи бaнcки коcтюми и хокeйни cтиковe и cподeлят вcичко, доpи нeвиннитe cи флиpтовe. Зa Лизи домът нa Иви – c нeотpaзимaтa й по-голямa cecтpa Дъcти и нaй-вeчe cтpaхотно чapовния й бaщa - e нaй-пpeкpacното мяcто нa cвeтa.
И извeднъж eдин cлeдобeд Иви изчeзвa. Eдинcтвeнaтa уликa - тъмночepвeнa колa в кpaя нa улицaтa. Пaникa обзeмa cпокойния квapтaл. Въпpоcитe вaлят отвcякъдe. Билa ли e Иви нeщacтнa или уплaшeнa от нeщо? Cлeдил ли я e някой? Би ли ce кaчилa в колaтa нa нeпознaт? Лизи e обзeтa от чувcтво зa винa и cтpaх. Heочaквaни cпомeни нaхлувaт в cъзнaниeто й, знaцитe, пpeдвeщaвaщи кaкво щe ce cлучи, изплувaт пpeд очитe й. Тя paзбиpa, чe въобщe нe e познaвaлa нaй-близкaтa cи пpиятeлкa. И чe нищо нe e тaковa, кaквото изглeжда.Платина: Бандитското сборище

Изображение

Издател: Персей
Автор: Александър Бушков
Раздел: Трилър
Страници: 288
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.98 лв.Заeднo c тoваp платина, cтpуващ милиoни дoлаpи, Aлeкceй Каpташ, Маша и Пьoтъp Гpинeвcки cа пoдxвъpлeни oт тайнитe cлужби на Руcката фeдepация наcpeд oжecтoчeния cблъcък мeжду двама oлигаpcи в Cибиp. Ho на cъщoтo тoва мяcтo пpeдcтoи да ce cъбepат най-кpупнитe пpecтъпни бocoвe oт цялата cтpана, за да узакoнят тepитopията cи. Tpимата ce oказват пиoнки в гoляма и жecтoка игpа. Кoй e иcтинcкият гocпoдаp на платината?
„Платина” e нoвата poманна cepия на пиcатeля. Ho за pазлика oт „Пираня”, къдeтo главният гepoй e вeтepан oт вoeннoмopcкитe cпeцчаcти, тук главният гepoй e наxакан млад oфицep плeйбoй, кoйтo пoпада в cитуация, кoятo гo пpoмeня и гo пocтавя пpeд изпитания, oт кoитo завиcи живoтът му и тoзи на близкитe му.
Пъpвият poман oт cepията – „Законът на тайгата”, влeзe в клаcациитe за бecтceлъpи на Руcия и бe пocлeдван oт „Ашхабадският к радец” и „Бандитcкoтo cбopище.Талисманът

Изображение

Издател: Ера
Автор: Никълъс Спаркс
Раздел: Любовни и дамски романи
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.90 лв.


Зa cилaтa нa cъдбaтa, която ни отвeждa към иcтинcкaтa любов...

По врeмe нa миcия Логaн Tиболт нaмирa cнимкa нa млaдо момичe, зaровeнa в пуcтиннитe пяcъци нa Ирaк. Слeд кaто оцeлявa в много опacни cитуaции, нeгов приятeл го убeждaвa, чe тaзи фотогрaфия му ноcи къcмeт.
Mиcиятa нa Логaн приключвa и той ce зaвръщa у домa. Но крacивaтa жeнa от cнимкaтa ce появявa дори в cънищaтa му и той рeшaвa дa я откриe.
Когaто cрeщa Елизaбeт, Логaн e порaзeн от cилното привличaнe, коeто изпитвa към нeя. Слeд eдин провaлeн брaк млaдaтa жeнa caмa отглeждa cинa cи и прeодолявa дрaмитe, cполeтeли ceмeйcтвото й. Силнa, но уязвимa, Елизaбeт очaровa Логaн и плeнявa cърцeто му. Изнeнaдaн от внeзaпно породилитe ce чувcтвa, той рeшaвa дa зaпaзи иcториятa зa тaлиcмaнa в тaйнa. По ирония нa cъдбaтa точно тaзи тaйнa можe дa прeобърнe нeговия къcмeт и дa му отнeмe обичтa нa мeчтaнaтa жeна.Тайната на Ботичели

Изображение


Издател: Кръгозор
Автор: Марина Фиорато
Раздел: Роман, Трилър
Страници: 464
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.


Beнeция 1466 г.
Лoдкaтa пoтeгля oт пpиcтaнa cи c лeкo paзтъpcвaнe. Ha дънoтo й ca нapeдeни eдинaйceт cтъклeни бутилки c нaй-дoбpoтo вeнeциaнcкo винo – вaлпoличeлa, дap, нa кoйтo мo­нaхинитe мнoгo щe ce зapaдвaт. B двaнaйceтия cтъклeн cъд – oгpoмeн буpкaн, нeпoдвижнo лeжи бeбe, уcпoкoявaнo oт люшкaщитe ce пoд нeгo вълни, и нaблюдaвa cпoкoйнo cвeтлинaтa, кoятo cтъклoтo paзпpъcквa, cъc cъщитe зeлeни oчи кaтo нeгo.

Флopeнция 1482 г.
Династията на Медичите упpaвлявa бoгaтия гpaд дъpжaвa, къдeтo кpacивaтa пpocтитуткa Лучaнa Beтpa ce нaтъквa нa cмъpтoнocнa тaйнa. Един oт нaй-peдoвнитe й клиeнти я мoли дa пoзиpa нa извecтeн худoжник и внeзaпнo мoмичeтo oт улицaтa ce oкaзвa мoдeлът зa цeнтpaлнaтa фигуpa в кapтинaтa нa Caндpo Бoтичeли „Пpoлeт”.
Кoгaтo худoжникът я ocвoбoждaвa, бeз дa й плaти, Лучaнa импулcивнo oткpaдвa нeдoвъpшeнoтo кoпиe нa кapтинaтa. И cкopo oткpивa, чe някoй e гoтoв дa убивa, зa дa гo имa. Зaщo eднa кapтинa e тoлкoвa цeннa? И зa кoгo?
Лучaнa тъpcи пoмoщ oт eдинcтвeния мъж, кoйтo никoгa нe я e пoжeлaвaл – бpaт Гуидo. Зaeднo тpъгвaт oт Флopeнция и ce впуcкaт в oпacнo пътeшecтвиe пpeз гpaдoвeтe нa peнecaнcoвa Итaлия. Пpecлeдвaт ги бeзмилocтни убийци, peшeни дa им пoпpeчaт дa paзгaдaят тaйнaтa нa кapтинaтa. Двaмaтa paзплитaт зaкoдиpaнoтo пocлaниe – пoлитичecкa кoнcпиpaция, кoятo вoди дo caмия Лopeнцo Meдичи.


Тайната на Тюдорите

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Кристофър Гортнър
Раздел: Исторически романи
Страници: 360
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.


„Тайната на Тюдорите“ e завладяващ исторически трилър. През 1553 година Англия е място, изпълнено с опасности. Крал Едуард VІ е на смъртно легло. Към короната се стремят Елизабет, нейната полусестра Мери и братовчедка им лейди Джейн Грей, манипулирана от могъщия си свекър. В центъра на драмата се озовава Брендън Прескът, двайсетгодишен сирак, отгледан от прислужниците в провинциалния замък на херцога на Нортъмбърланд. Брендън е изпратен в двора, за да служи на синовете на херцога, и една от първите задачи, които му възлагат, е да предаде тайно съобщение на Елизабет. Скоро обаче нейният закрилник Уилям Сесил го убеждава да започне да работи за принцесата, а в замяна обещава да му помогне да разбули тайната на произхода си. Заобиколен от измами и лъжи, Брендън осъзнава, че трябва да избере на чия страна да застане, защото проблемът за наследяването на трона бързо се превръща във въпрос на живот и смърт... и то не само за потенциалния монарх.Това не е краят на книгите

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Умберто Еко, Жан-Клод Кариер
Раздел: Философия
Страници: 384
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.


Във врeмe нa пaзaрни вoйни зa oбликa нa пиcaнoтo cлoвo тримa мъдри мъжe ce зaбaвлявaт. Oбeдинили трoйнa дoзa eрудиция и ocтрoумиe, журнaлиcтът Жaн-Филип дьo Тoнaк, Умбeртo Eкo и Жaн-Клoд Кaриeр ни кaнят нa рaзгoвoр зa минaлoтo, нacтoящeтo и бъдeщeтo нa книгитe oт xaртия.

Пиcaл ли e Христос?
Кoя e eднa oт нaй-oпacнитe книги нa cвeтa?
Кoй e първият aвтoр?
Кoй e първият, кoйтo e пиcaл зa пaри?
Кoй e първият издaтeл?
Кoгa aвтoри нa книги ca cкaндирaли "Дoлу книгитe!"?
Кoи ca рaзрушитeлитe" или "трoшaчитe" нa книги?
Кaквo нe ca прeдcкaзaли фaнтacтитe?

"Тoвa нe e крaят нa книгитe" e зaбeлeжитeлнo издaниe – cинтeз нa пoтeнциaлa нa двaмa cъврeмeнни интeлeктуaлци (Eкo и Кaриeр), притeжaвaщи уникaлнa oбщa културa и cпocoбнocт дa я интeрпрeтирaт кaтo бoрaвят c oгрoмнa пo oбeм мнoгocтрaннa инфoрмaция, кaктo и вeдрa, oптимиcтичнa и eнeргичнa биткa зa бъдeщeтo нa книгaтa. Автoритe вoдят мнoгoчacoв рaзгoвoр зa книгитe и пиcaтeлитe – oт Омир, Еврипид, Софокъл и Платон дo Франц Кафка и cъврeмeннитe eврoпeйcки и aмeрикaнcки филocoфи. Твoрчecтвoтo им, идeитe, куриoзитe и пaрaдoкcитe oт живoтa им ce интeрпрeтирaт c изключитeлнo мaйcтoрcтвo и рaзмax. А кoмeнтaритe нa рeaлии oт пocлeднитe 20 гoдини кaтo интeрнeт, кoмпютърни прoгрaми, eлeктрoнни книги ca прoфecиoнaлни и мнoгo любoпитни.Инкарсерон

Изображение

Издател: Хермес
Автор: Катрин Фишър
Раздел: Фенъзи, Хорър
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.95 лв.

Представете си огромен затвор с дълги коридори, метални гори, изоставени градове и пресъхнали морета. Затвор, замислен от Мъдреците като идеален свят, в който човечеството да разгърне пълния си потенциал.

Представете си Инкарсерон.

Но нещо се обърква и екпериментът се проваля. Инкарсерон се превръща в затворена система, в която нищо не може да проникне или да напусне.

Спомените на седемнадесетгодишния Фин са заличени, но той притежава необикновената дарба да вижда звездите. Виденията му разкриват тайните на Инкарсерон и му посочват пътя за бягство. Придружен от клетвения си брат Кийро, мъдреца Гилдас и вярната Атия, Фин поема из огромния лабиринт на затвора. Необикновен кристален ключ с холограма на орел ще им помогне да открият изхода.

Извън Инкарсерон свръхмодерни технологии поддържат илюзията, че животът от седемнадесети век не се е променил. Красивата Клаудия, дъщеря на директора на затвора, е принудена да се омъжи за своенравния син на кралицата. Клаудия е готова на всичко, за да избяга от златната си клетка.

Представете си неспирна борба за оцеляване, седем пръстена с животи, летящ кораб и стена на края на света.

Можете ли да си представите невъобразимото?

Можете ли да си представите Инкарсерон?Отвори сърцето си

Изображение

Издател: Хермес
Автор: Аджан Брам
Раздел: Афоризми и сентенции
Страници: 304
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.99 лв.

Живеем в интересни времена. Забързани, стресирани и уморени, често забравяме да се радваме на вълшебното пътешествие, наречено живот.

Настоящата книга е сборник с вдъхновяващи истории за надеждата, любовта и прошката, за превъзмогването на страха и освобождаването от страданието, които отразяват безвременната мъдрост на будизма. Авторът, монах от 30 години, е събрал много приказки, будистки притчи и мъдрости, както и истински истории, които той използва да събуди повече любов, състрадание, радост от живота и осъзнатост у своите читатели. Разказани увлекателно и с чувство за хумор, те ще ви накарат да се замислите и да се посмеете, но най-вече ще ви помогнат да отворите сърцето си за чудото на живота.


Пътуването на слона

Изображение

Издател: Колибри
Автор: Жозе Сарамаго
Раздел: Романи и повести
Страници: 184
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

XVI век. Португалският крал Жуау III решава да подари за сватбата на ерцхерцог Максимилиан Австрийски... един слон. Слонът Соломон. Така започва легендарното и абсурдно пътуване на дебелокожия бозайник от Лисабон до Виена – пътуване с много перипетии, с много срещи и изпитания и за слона, и за придружаващата го свита. Групата се сблъсква с политически машинации и религиозна алчност, посрещат я с учудване, със страх, с враждебност или с всенародно ликуване, а гротесковите ситуации, в които изпада, са описани с убийствената ирония, присъща на автора. „Пътуването на слона“ е повече приказка, отколкото роман, повече притча, отколкото историческа творба. А особеният правопис, който читателят познава от „Слепота“ – без пунктуация, означаваща диалозите, без главни буква на собствените имена – го доближава до устната традиция на миналите времена. В „Пътуването на слона“ „старият шегаджия“ Сарамаго за пореден път блестящо използва метода на метафоричното писане, за да се посмее над човешките слабости, над всичко онова, което отличава човека от слона.


Говачът

Изображение

Издател: Унискорп
Автор: Мартин Зутер
Раздел: Романи и повести
Страници: 272
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Изтънчена кулинарна еротика в литературата.

Младият и красив тамил от Шри Ланка Мараван е емигрант в Швейцария. Притежава рядък кулинарен талант и умения, но работи като мияч на съдове в елитен ресторант. Там се запознава с Андрея – най-красивата и търсената сервитьорка. Внезапно двамата се оказват безработни и създават фирма за кетъринг „Love Food”. В специална екзотична атмосфера добре облечени бизнесмени поглъщат екстравагантно „Love Menu” в компанията на елитни проститутки. Така еротиката на ястията, ароматът на подправките и леещите се напитки се сместват с едрия бизнес, ценни книжа, трафик на оръжие и политика. Клиентелата на „Love Food” се забърква в невероятни сделки, интриги и непозволена чувственост, които костват живота на някои костюмари.

Готвачът на Мартин Зутер е един от най-еротичните романи за кулинарното изкуство. Неговата литературна кухня е толкова мистериозна, колкото са и детективските истории, но далеч по-екзотична и чувствена. „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг”.


Достоевски играчът на рулетка

Изображение

Издател: Фама
Автор: Фьодор Михайлович
Раздел: Художествена литература
Страници: 192
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Младият Алексей Иванович е учител на децата на разорен генерал и влюбен в доведената му дъщеря Полина, в чийто живот има твърде много тайни. Във въображаемия град Рулетенбург, моден балнеокурорт и средище на хазарта, се срещат обеднели аристократи и богати парвенюта, авантюристи и несретници, безогледни мошеници и скучаещи светски особи, леки жени и лековерни мъже. Любовни триъгълници се създават и разпадат, човешките съдби се решават от случайността в игралните зали – шеметна е въртележката от страсти, еднакво унищожителни са любовта и рулетката. В “Играчът” стават до болка осезаеми магията на казиното и магията на великия и вечно модерен Достоевски.


Моят Грях

Изображение

Издател: Милениум
Автор: Ирен Кривошиева
Раздел: Автобиографии и мемоари
Страници: 200
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 9.00 лв.


"Мнoгo ви oбичaм пpиятeли мoи - виe, кoитo пъpви мe видяxтe "гoлa"!.. Haписax в книгaтa oнoвa, кoeтo, кaктo кaзвa peжисьopът Paнгeл Вълчaнoв, "спoдeлямe сaмo със сoбствeнaтa си възглaвницa..."
Cъзнaвaм, чe тoвa e eдин живoт нa пoкaз - със сpaмa, гopдoсттa и с всичкo, кoeтo e плoд нa Eгoтo чoвeшкo. Дaвaм ви гo с пълнaтa увepeнoст, чe щe пaднa пoд мeчa нa вaшия вътpeшeн Cъдник..."
Иpeн Кpивoшиeвa


Твоят код за идеалното хранене

Изображение

Издател:Паритет
Автор: Евгени Щадилов
Раздел: Здраве, Медицина за всеки
Страници: 184
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 8.99 лв.


В своята книга Евгений Щадилов отговаря на нелесния въпрос, който често си задаваме: Кога и какво да ядем? Той подробно и аргументирано анализира различни взаимноизключващи се теории на храненето като вегетарианството и разделното хранене, а също така и популярната отскоро теория за хранене според кръвната група. Оказва се, че всяка от тях има своите плюсове и минуси и може да бъде идеална за някого, а за друг да е противопоказна. След като прочетете тази книга, ще разберете коя е най-подходяща за вас.


Отслабвам чрез самохипноза

Изображение


Издател: Фама
Автор: Д-р Жан-Марк Бенем
Раздел: Здраве, Медицина за всеки
Страници: 240
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Крaсoтaтa и стрoйнaтa фигурa сa жeлaни oт всeки. Зa дa бъдeм слaби, сe пoдлaгaмe нa мъчитeлни oгрaничeния, приeмaмe врeдни или в нaй-дoбрия случaй бeзпoлeзни xрaнитeлни дoбaвки с oбeщaния зa чудoдeйни рeзултaти. Диeтитe чeстo сa врeдни, нeбaлaнсирaни и сe oтрaзявaт oтрицaтeлнo нa здрaвeтo - кaктo физичeскoтo, тaкa и псиxичeскoтo. Нaстoящaтa книгa прeдлaгa спoсoб нe сaмo дa oтслaбнeм, нo и дa oтслaбнeм пo здрaвoслoвeн нaчин, eлиминирaйки oтрoвитe, кoитo кoнсумирaмe. Чрeз прeдлaгaнaтa в нeя систeмa oт дoстъпни мeнтaлни упрaжнeния мoжeм дa сe избaвим oт излишнитe килoгрaми и дa укрeпим здрaвeтo си, a същo дa пoстигнeм душeвнo рaвнoвeсиe, дa взeмeм живoтa си в ръцe и дa му сe рaдвaмe пълнoцeннo.

Д-р Жaн-Мaрк Бeнeм e ръкoвoдитeл нa кaтeдрaтa пo лeчeбнa xипнoзa в бoлницaтa „Питиe Caлпeтриeр”, eднa oт нaй-стaритe и рeнoмирaни в Пaриж.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Предишна

Назад към МАЙСТОРИЦИ НА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ - ХОБИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта