Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Новите книги тази седмица

Място за споделяне на общи страсти - цветя, коли, майсторене, изкуство, книги, кино, театър и т.н.

Модератор: cchery

Новите книги тази седмица

Мнениеот bobichan » Чет 10 Фев 2011, 12:10

Овощната градина

Изображение


Издател: Колхида

Автор: Симеон Дочев

Раздел: Градинарство

Страници: 304

Мека подвързия

Формат: 16.50 х 23.50 см

Цена: 12.00 лв.Интepecът на нашия наpод към овощаpcтвото e многолeтeн. Бългаpинът винаги e бил пpивъpзан към паpчeто зeмя така cилно, както и към ceмeйcтвото cи. Aко нe го e xpанило, то му e давало cигуpноcт, кpeпило e надeждата му за по-добpи ceтнини. Жeланиeто за cвоя зeмя, за "моя дом", за "нашата кpуша" нe e cамо фолклоpно понятиe. Tо e втъкано в душeвноcтта му, cвъpзано e cъc cкъпи cпомeни.

Изображение

Риби и морски дарове

Нов тираж!

Изображение

Издател: Колхида

Автор: Невяна Кънчева

Раздел: Кулинария, Кулинарни книги

Страници: 448

Мека подвързия

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 10.00 лв.За да има уcпex, вcяка книга, дopи да e кулинаpна, тpябва да има cвoя миcия. Mиcията на тази книга e да въpнe pибата и мopcкитe даpoвe на бългаpcката тpапeза.
Защoтo - нeка cи гo кажeм напpавo - ниe ce ceщамe за тази пpeкpаcна и здpавocлoвна xpана oбикнoвeнo пo Никулдeн. Нo дopи и тoгава избopът ни e заpади eдната тpадиция, а нe oт мepак.
A защo e така? Moжe би защoтo твъpдe малкo знаeм за pибитe и мopcкитe даpoвe, за тяxнoтo нeвepoятнo мнoгooбpазиe, за изключитeлнитe им вкуcoви качecтва. A мoжe би нe умeeм да ги пpигoтвямe. Bepoятнo има и дpуги пpичини, нo кoлкoтo и да cа тe, иcтината e eдна - нe тpябва да ce лишавамe oт тoва иcтинcкo кулинаpнo блажeнcтво.

Изображение

Американецът


Изображение

Издател: Бард

Автор: Ендрю Бритън

Раздел: Трилър

Страници: 432

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 18.00 см

Цена: 12.99 лв.Един опасен нов свят има нужда от нови играчи. Добре дошли в „Американецът”.

ДОСИЕ:
Джейсън Марч. Един от най-безжалостните наемни убийци в света, полиглот, експерт по експлозивите и отличен снайперист, способен да изчезва като сянка и готов на убийства, които човешкият мозък е неспособен да си представи.
Марч е минал на страната на могъща близкоизточна терористична мрежа, поставила си за цел пълното унищожение на Съединените щати.

Срещу него изпращат бившия му наставник – Райън Кийли. Той възнамерява да наруши всяко писано и неписано правило, за да залови своя ученик. Докато сглобява ужасяващия пъзeл, неуловимият Марч сякаш му се подиграва – винаги e на една крачка пред него. Райън открива, че лудият убиец е тръгнал на кръстоносен поход, воден от дълбока омраза. Часовникът отброява последните секунди и съдбата на страната виси на косъм.

„Американецът” е зашеметяващо пътуване из съзнанието на терориста.
Стивън Фрай.

Изображение

Десетата зала

Изображение

Издател: Бард

Автор: Глен Купър

Раздел: Трилър

Страници: 384

Мека подвързия

Формат: 13.00 х 18.00 см

Цена: 12.99 лв.От автора на "Библиотеката на мъртвите"

Една „случайна” смърт следва друга...
Някой е готов на всичко, за да запази загадката на Десетата зала!

Зад стар библиотечен шкаф в манастира Руак в провинциална Франция е открит средновековен ръкопис. Силно пострадал, той е изпратен в Париж за реставрация и специалистът по история на литературата Юг Пино започва да разчита зашеметяващия текст от 14. век. Ръкописът разказва невероятната история за изрисувана пещера и за скритите в нея тайни. Приложена е и примитивна карта, показваща местоположението на пещерата недалеч от манастира. Заинтригуван, Юг се обръща за помощ към археолога Люк Симар и двамата тръгват да търсят мястото.

Когато откриват огромната мрежа праисторически зали дълбоко в скалите, те осъзнават, че са се натъкнали на нещо изключително. А в самото дъно на лабиринта се намира най-изумителната зала точно както е описана от средновековния монах. Двамата организират експедиция с екип специалисти. Но когато започват да разбулват древните тайни на пещерата, Симар и Пино се озовават в центъра на опасна игра. Една „случайна” смърт следва друга. И сякаш някой е готов на всичко, за да запази загадката на Десетата зала...

Изображение

Лавина от убийства

Изображение

Издател: Бард

Автор: Колийн Маккълоу

Раздел: Криминален роман

Страници: 448

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 18.00 см

Цена: 11.99 лв.12 убийства в един ден! Неразрешима мистерия пред капитан Делмонико!

Един ден, един град, дванайсет убийства...

В един прекрасен ден в градчето Холоуман детектив Кармайн Делмонико е притиснат от много по-неотложни задачи, отколкото да измисли име за малкия си син! В един ден са извършени дванайсет убийства и Делмонико е въвлечен в гротескна паяжина от тайни и лъжи.
С помощта на екипа си Делмонико се заема с на пръв поглед неразрешима мистерия. Убийствата са извършени по различни начини и изглежда, че нямат абсолютно нищо общо помежду си. Дело на един убиец ли са? Или на няколко?
Когато специален агент от ФБР Тед Кели се включва в разследването, става ясно, че залозите са много по-високи от очакваното, а неразрешените случаи са само част от лавината от убийства, хвърлила град Холоуман в паника…

Колийн Маккълоу за пореден път доказва ненадминатия си талант със забележителното продължение на „Колекционерът на пеперуди”.


Изображение

Приказки за подарък на оригинални хора

Изображение

Издател: Бард

Автор: Енрике Марискал

Раздел: Популярна психология

Страници: 176

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 9.99 лв.Също като при П. Коелю и Х. Букай, в света на Марискал срещаш и опознаваш себе си.
Ел Мундо

ПОДАРИ СИ ПРИКАЗКA
Когато големите учители не намирали думите, нито разумните определения, с които да обяснят най-важните житейски уроци, прибягвали към баснята, мита или съня.

С „Приказките” си Енрике Марискал прави на читателите си най-красивия подарък – осигурява ни онази ценна „пролука”, за да може да спрем, да се откъснем от вихъра на ежедневието и да се вгледаме в неповторимото. В притчата, в анекдота и смешно-тъжните случки от живота ще намерим пътя обратно към самите себе си – защото има ли някой, който да не е оригинален, или който все още да не е открил, че неговият живот е уникална приказка.
Както казал старият часовникар на човека, който не можел да се влюби: „Ти не се нуждаеш от навиване, приятелю. Просто не поемаш движението…”

Тези приказки сверяват часовника на душата, за нас остава само да поемем движението...

Изображение

Любовта без която не можеш

Изображение

Издател: Бард

Автор: Колектив

Раздел: Популярна психология

Страници:128

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 7.99 лв.Задължителният подарък за празника на влюбените!

Изящна и вдъхновяваща колекция от 124 вечни мисли за любовта.

"Да обичаш – това е процес на любовта, при който развиваш силата си. Да те обичат е процес на мъдростта, при който развиваш знанието си."
Петър Дънов

Изображение

Експедиции

„Хрониките на Земята”


Изображение

Издател: Бард

Автор: Зекарая сичин

Раздел: Загадки, Мистерии

Страници: 304

Мека подвързия

Формат: 13.00 х 18.00 см

Цена: 12.99 лв.ПЪТЕШЕСТВИЯ В МИТИЧНОТО МИНАЛО

От автора на „12-ата планета”

“Експедиции “Хрониките на Земята” е великолепно историческо и археологическо приключение, търсещо произхода на човечеството и задължителен пътеводител за всеки, който копнее да види многобройните места и музеи, споменати в книгата.

Изследвайки връзките между Стария и Новия свят, Сичин ни води със своите експедиции от полуостров Юкатан през остров Крит и Египет до библейските земи. Авантюристичните му пътешествия разкриват потулвани от археолозите факти относно произхода на олмеките в Мексико и древни артефакти в Турция, изобразяващи НЛО. Други загадки го насочват към свещените места в Ерусалим, Йордания, Сирия и Ливан, където той търси свидетелства за извънземни богове в артефактите и стенописите, останали от тамошните древни цивилизаци.

Изображение

Жандармът

Изображение

Издател: Обсидиан

Автор: Марк Мустян

Раздел: Художествена литература, Романи

Страници:320

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 15.00 лв.

Авторът на „Жандармът” – роман № 1 за 2010 г. според Гилдията на независимите книжари в САЩ

Макар и рядко, се появяват книги, които ще се помнят винаги. "Жандармът" е една от тях.

През 1990 г. Емет Кон, ветеран от Първата световна война, изживява последните си дни в САЩ, където е от 70 години. Той обаче не помни кой е бил преди това. Раната в главата му при битката за Галиполи е предизвикала амнезия и е изтрила спомените му от младежките години, когато се е казвал Ахмед Хан. Някога Ахмед е бил турски жандарм и е придружавал керваните на изселваните в Сирия арменски жени и деца. В края на живота си той е споходен от сънища за онова жестоко време на етническа омраза и изтребление, което му се струва чуждо и неизживяно от него. Но образът на Аракси, екзотично красивата девойка с разноцветни очи и християнска вяра, все повече го връща към дните на първата му и единствена любов, с която го е разделила войната. Той трябва да открие нея или децата й, за да разбере истината.

Забележителен роман за историческата памет, вината и прошката.

„Да си спомняш, означава да живееш. Да забравиш, както ще научи Ахмед Хан, има своята цена. Времето тече и успокоява, но ние пак се обръщаме назад, защото искаме да знаем. Понякога това знание е болезнено, неудобно или дори осъдително, но то е важно. Показва ни какви сме били или можем да бъдем.”

Със своя драматизъм "Жандармът" напомня романите на Халед Хосейни.

Изображение

Да имаш съпруг знаменитост

Изображение

Издател: Intense

Автор: Лорън Уайзбъргър

Раздел: Художествена литература, Романи

Страници:416

Корица: Мека

Формат: 14.00 х 21.00 см

Цена: 14.99 лв.Любовни терзания, сензации и мода - добре дошли в новия свят на Брук...

Брук и Джулиан живеят щастливо в Ню Йорк. Тя е амбициозна диетоложка, принудена да работи на две места, а той е оцеляващ на ръба музикант. До момента, в който продуцент на "Сони" забелязва Джулиан и славата го изстрелва в друго измерение.
Скоро младите съпрузи се движат в най-отбрани кръгове, вечерят в най-лъскави ресторанти, канени са на най-модните партита.
Какво се случва, когато Брук разбира, че песните на съпруга й звучат навсякъде, феновете му шеметно нарастват, а папараците следват всяко движение на новата звезда...
И когато медиите са взривени от скандална снимка, светът на Брук се обръща главоломно.
Връзката между Брук и Джулиан е поставена на изпитания, заплашващи да запратят двамата далеч един от друг. Време е Брук да реши веднъж завинаги какво всъщност иска.


Изображение

Порок

Изображение

Издател: Ергон

Автор: Дебра Гинсбърг

Раздел: Любовни романи

Страници: 304

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см.

Цена: 13.99 лв.„Повече ли струваше хората да се хранят от голото ти тяло, отколкото да им дадеш възможност да надникнат в неизвестното бъдеще? Марина не можеше да прецени. И двете бяха по своему приятно вълнуващи. И двете разчитаха на чисто човешката необходимост да изследваш загадъчното и забраненото…“
Марина Маркс е вкарана насила в гадателския „бизнес“, но се справя учудващо добре. Постоянно канена в затворения кръг на богатите от Южна Калифорния, за да придаде на бляскавите им партита нотка мистика и загадъчност, тя изобщо не вярва в неща като ясновидството. Но вярва в силната си интуиция. Нейната дарба е да печели доверието на клиентите си и да измъква толкова повече пари от тях, колкото по-уязвими и зависими се чувстват те от нея… Като например Еди – жененият бизнесмен, който прескача от една афера на друга. Или Купър – младежът, отчаян от невъзможността да запази отношенията си с друг мъж, който го отхвърля. И Мадлин, чиято последна надежда е да забременее, за да задържи богатия си съпруг. Те всички са плячка. Но докато животът на Марина се преплита с техния все повече и повече, тя прави внезапно, стряскащо и тревожно разкритие: един ден осъзнава поразена, че наистина е способна да вижда в бъдещето. След като предсказва убийството на любовника си точно както то се случва по-късно, тя става единственият заподозрян. Остава є само една надежда – надеждата да изчисти името си и да прозре истината отвъд своите видения.

Изображение


Сърца в Атлантида


Изображение

Издател: Плеяда

Автор: Стивън кинг

Раздел:Художествена литература, Романи

Страници: 584

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 22.00 лв.С "Великият Гетсби" Скот Фицджералд улавя духа на Америка през двайсетте години на миналия век. Със "Сърца в Атлантида" Стивън Кинг улавя духа на Америка през шейсетте. Петте новели, обхващащи периода от 1960 до 1999, са така умело вплетени една в друга, че се получава роман, поразяващ със своята сила.

"Ху­ба­ви­те кни­ги те ка­рат да раз­съж­да­ваш – казва Тед в "Отрепки с жълти палта". - И не раз­к­ри­ват вед­на­га тай­ни­те си."

Това важи с пълна сила за "Сърца в Атлантида". На пръв поглед историите се като надникване в ежедневието на обикновените американци, но всъщност става въпрос за нещо много по-дълбоко. Атлантида се превръща в метафора за Америка, буквално потъваща под краката на хората. Мечтите рухват през шейсетте, когато войната във Виетнам – тази и до днес незаздравяваща рана – разделя страната. После хипитата разменят идеалите си за доходни облигации и кокаин. И се превръщат в пасивни наблюдатели, пропуснали уникалния шанс да вземат всичко в ръцете си.

Разбира се, и този път гениалният Стивън Кинг не изневерява на себе си, но свръхестественото е само нещо като катализатор на събитията. А в героите неизбежно ще познаем себе си, защото говорят и мислят като нас.

"При­е­ми та­зи кни­га все ед­но е не­поз­на­та зе­мя, ко­я­то тряб­ва да из­с­лед­ваш. Влез в нея без кар­та. Из­с­лед­вай я и на­ри­су­вай своя кар­та"- подканва незабравимият Тед.

Изображение

Популизмите

Изображение

Издател: Рива

Автор: Жан-Пиер Риу

Раздел: Социология, Политология,Хуманитарни науки

Страници: 318

Корица: Мека

Формат: 16.00 х 23.00 см

Цена: 15.00 лв.

Безспорен факт е, че през последните десетина години популистките идеи и лидери засилват влиянието си - както в Европа, така и в Северна и Южна Америка, Азия и ислямския свят. България също не е пощадена от подобна вълна. Съпътстван от национализъм, антисемитизъм, ксенофобия, еврофобия, антиглобализъм, екстремизъм, интегризъм, популизмът шества все по-уверено, постига сериозни резултати на избори, владее съзнанието на не малко хора. Какви са корените и причините за неговото разпространение в политиката, културата, начина на мислене, коя е благодатната почва, върху която вирее, способите, с които умело борави, къде е силата му?

Голямата заслуга на колектива от утвърдени френски историци и политолози се състои в научното описание, идентифицирането и анализа на една толкова неясна и несигурна концепция, в чиято основа лежи негативисткият призив "не на...". Те очертават различните измерения и форми на популизма, който измества политическото представителство и подкопава устоите на гражданското общество и на демократичните системи. Единствено познаването му в дълбочина може да замени сляпата вяра и подкрепа с просветено, трезво и критично отношение. Сравнителната история на Жан-Пиер Риу и неговия екип дава тъкмо такова познание - най-мощното оръжие срещу всевъзможните проявления и модификации на популизма в нашето съвремие.

Изображение

Михаил Булгаков


Изображение

Издател: Рива

Автор: Алексей Варламов

Раздел: Художествена литература, Романи

Страници: 846

Корица: Мека

Формат: 14.00 х 21.00 см

Цена: 37.00 лв.Михаил Булгаков е от онези писатели в руската изящна словесност, които съдбата изкусно владее. Цялото му битие е сякаш обречено на поражение в живота и на бляскава победа на полето на литературата в двубой със Съдбата. С какви дарове трябва да бъде обсипан човек, през какви полети и падения, изкушения, изпитания и съблазни следва да премине, как да се заплете житейският му сюжет, какви приятели, врагове и жени да го съпътстват, та да напише "Бялата гвардия", "Кучешко сърце", "Театрален роман", "Бяг", "Майстора и Маргарита"?

Прозаикът Алексей Варламов, доктор на филологическите науки, лауреат на престижни награди, сред които "Александър Солженицин" и "Болшая книга", поднася своя версия за жизнения път и предопределението на твореца, чиито произведения вече десетилетия предизвикват възхита, възмущение, яростни спорове, любов, съмнение, ала никога отхвърляне с лека ръка, разочарование или равнодушие.

Изображение

Евреите, светът и парите

Изображение

Издател: Рива

Автор: Жак Атали

Раздел: История

Страници: 616

Корица: Мека

Формат: 14.00 х 21.00 см

Цена: 19.00 лв.

Световноизвестен финансист и икономист, познат във Франция и като автор на романи, Жак Атали (род. в 1943 г.), израилтянин по произход, посвещава произведението си на икономическата и духовната история на еврейския народ. Избран народ според Светото Писание, народ-паразит според Хитлер, стремящ се към световно господство според любителите на сензационни

писания за елитарни заговори - евреите са дали на човешката цивилизация толкова много, че заслужават сравнение с народи, запазили териториалните си държави, като китайския, гръцкия или италианския. Стегнато, занимателно

написана, книгата на Атали, построена въз основа на структурата на Тората,

или Петокнижието, представлява интерес и за антисемити, и за проционистки настроени, и просто за любознателни читатели. В нея намират място образите на забележителни фигури от еврейските диаспори, сред които Теодор Херцел, чиято съдба може да се сравнява със съдбите на Джузепе Мацини и Георги Раковски.

Авторът се опитва искрено да намери път към хармонията между морал, пари и мирно съжителство, като отправя посланието си към народа на Израел и към всички хора на планетата.

Изображение

Когато вече няма да има значение

Изображение

Издател: Рива

Автор: Хуан Карлос Онети

Раздел: Художествена литература, Романи

Страници:208

Корица: Мека

Формат: 12.00 х 20.00 см

Цена: 10.00 лв.Последният роман на Хуан Карлос Онети се нарича "Когато вече няма да има значение", сполучливо заглавие, подсказано му от литературната агентка и близка негова приятелка Кармен Балселс, на която той посвещава и книгата.

Недоизказаността на заглавието съдържа въпроса: Какво вече няма значение - животът, смъртта, любовта, съдбините на света... или светоусещането на победения, който не иска да се връща в миналото, защото спомените го разяждат, нито да поглежда в бъдещето, защото разочарованието го убива. Светът пред очите му е безрадостен и суров, неразбираем и несправедлив, пълен с неотменимо нещастие и малко вероятно щастие.

Изображение

Лолита

Изображение

Издател: Фама

Автор: Владимир Набоков

Раздел: Художествена литература, Романи

Страници: 352

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см.

Цена: 16.00 лв.

Хьмбърт Хъмбърт - европейски интелектуалец, заселил се в Америка, - е обсебен от спомена за юношеската си любов. Когато среща своя идеал за "нимфетка" в лицето на дванайсет -годишната Лолита, невинна и същевременно порочна, той на-чертава сложен план, за да я съблазни и похити. Въпреки дяволската изобретателност на Хъмбърт, действителността се оказва по-коварна отколкото трескавите му фантазии. Дали Лолита ще покрие представите му за идеалната любовница?

Самата скандална история за връзката между мъж на средна възраст и едва сьзряващо момиче неизбежно извиква във въображението очаквания за изтънчена перверзност, дори за порнография. Но не само поквара и еротика извират от "Лолита". Гениалният Набоков, още отпреди запленен от темата за любовта като опасна лудост, е превърнал този шокиращ материал във върховно интелектуално постижение. Сюжетът се разгръща в интрига от особен вид - като игра на един автор, чиито способности за въздействие са тъй мощни, та сякаш се разпростират отвъд повествованието, оставяйки ни със странното усещане, че не сме само Набокови читатели, но и негови герои.

Не аз съм прочут, прочута е Лолита.

Владимир Набоков

Никога от Ренесанса насам сексът не е пресъздаван така поетично, а също и така еротично, както в "Лолита".

Морис Кутюрие

Дълбоко лирична и безумно забавна творба.

Time

Изображение

Любовта през вековете

Изображение

Издател: Пергамент

Раздел: Художествена литература, Българска литература

Страници: 200

Корица: Мека

Формат: 11.50 х 16.50 см.

Цена: 9.00 лв.

В тази книга са събрани единайсет незабравими любовни истории, които светът разказва поколения наред, наново и наново, защото те трогват, очароват и възвисяват. Някои от тях, като митът за Орфей и Евридика и легендата за Пирам и Тизба, идват от дълбокото митологично минало, други са свързани с важни моменти от историята, а трети са от по-нови времена, но всички те бяха обединени от най-прекрасното чувство, на което са способни хората, и за което Данте казва:

"Всички вие, които вървите по утъпкания път на Любовта, поспрете се за миг и помислете за това велико чудо”.

Изображение

Дупка в стената

Изображение

Издател: Весела люцканова

Автор: Хакан Бъчакчъ

Раздел: Художествена литература, Романи

Страници: 224

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 10.00 лв.Музикант, който се е затворил в дома си, за да композира, странни звуци, които идват от къщата, тъмна дупка в стената и песни без собственик...
Щом дойде второто ми кафе, извадих от джоба си слушалките и ги подадох на Джерен. Пое в ръката си малките колонки в края на двете бели кабелчета. Сякаш бях изтръгнал навън и подал най-жизненоважните си два вътрешни органа. Докато опъваше белите кабелчета, наред с нервите ми, се усмихна. Тази усмивка беше най-мощното оръжие в склада за боеприпаси на Джерен.
- Какво е това?
- Мои композиции. Две. Записахме ги в студио. Готвим се да издадем албум.
Постави внимателно слушалките в ушите си, сякаш бе лекар, подготвящ се да прослуша сърцето ми със стетоскоп. Усетих, че сърцето ми започна да бие по-бързо. Включих МП3-плейъра. Запалих цигара и зачаках, гледайки пред себе си. Малко след това вдигнах глава и я погледнах в лицето. Дръпнах дълбоко от цигарата. Задържах дима в устата си и проследих пушека, излизащ от устата на Джерен. Гласът ми бе в ушите ѝ. Слушаше песента ми. Когато я пусках на Ендер, онова, което чувствах тогава, бе много по-различно от усещането ми в момента. Не е страх, срам... Неописуем, дълбок, разяждащ срам... Трябва да бе по средата на първата песен. На лицето ѝ имаше искрено изражение, разкриващо, че е силно впечатлена.
Това бе толкова откровен поглед, че срамът ми нарасна двойно. Доплака ми се. Исках да разкажа как се появиха песните, по-точно откъде изскочиха. Само единствено на нея... С всички подробности.

Изображение

Vita Brevis

Изображение

Издател: Дамян Яков

Автор: Юстайн Гордер

Раздел: Преводна художествена литература

Страници: 88

Мека подвързия

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 6.00 лв.

Това е една история за любов. За любовта между мъжа и жената. За любовта към Бог. За любовта на майката към единственото й дете.

Това е една драматична история за душевни конфликти, за вяра и съмнения, за плътска любов и въздържание, за обич и саможертва.

Според Юстайн Гордер това е писмо, всъщност препис от края на XVII век, направен в Аржнтина, на послание, написано на един дъх от пренебрегнатата любовница до един от бащите на християнската църква. Намерено в старина дървена кутия, то представлявало стар, много стар ръкопис на латински със странно посвещение: Флория поздравлява Аврелий Августин, епископ на Хипон (Августин Блажени, живял през IV-V век). Независимо от от този скок през столетията, страстите и болката на Флория звучат съвремено и автентично. Защото и споделената, и отхвърлената любов са еднакво разтърсващи и неподвластни на времето.

Изображение

Пиратите – Масонството митове и факти

Изображение

Издател: Enthusiast

Автор: Владимир Левчев

Раздел: История, Тайни и загадки

Страници: 144

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 10.00 лв."Една сериозна студия за историческите, философските, мистичните и принципните основи на масонското братство. В същото време на читателя се представят много факти, митове и легенди, битуващи около дейността на свободните зидари. Всичко това е предложено с един увлекателен майсторски стил на разказвач".
Борислав Сарандев

Наистина ли масонството е едно всемогъщо тайно общество, което управлява целия свят? Наистина ли Америка е създадена от масони? Религия ли е масонството? Или сатанински култ? Или еврейска конспирация? Вярно ли е, че много известни личности, от Вашингтон и Моцарт до Захарий Стоянов и дори патриарх Кирил са били масони?

В тази книга, която отделя плявата от зърното, митовете от фактите, тайнството от историята ще намерите ясен отговор на горните въпроси.


Изображение


Привлечи и задръж най-добрите!


Изображение

Издател: Световна библиотека

Автор: Брайън трейси

Раздел: Технология и психология на бизнеса, Икономика

Страници: 112

Корица: Мека

Формат: 13.00х20.00 см

Цена: 9.99 лв

Дa пpивлeчeш и зaдъpжиш нaй-дoбpитe служитeли e ключoвo услoвиe зa успexa нa всeки бизнeс. Въпpeки тoвa, пoвeчeтo мeниджъpи нe сa нaяснo с пpинципитe зa пoдбop нa пepсoнaл, a нямaт и вpeмe зa дългo oбучeниe. Aкo стe кaтo тяx, нуждaтa ви oт нoу xaу e спeшнa и нeoтлoжнa.

"Пpивлeчи и зaдpъж нaй-дoбpитe!" ви пpeдлaгa 21 изпитaни пoдxoдa кaк дa нaeмeтe и зaдъpжитe нaй-спoсoбнитe и oтдaдeни служитeли и дa си oсигуpитe тяxнoтo сътpудничeствo зa гoдинитe нaпpeд. Пpaктичeскитe упpaжнeния щe ви пoкaжaт кaк дa пpилoжитe нeзaбaвнo тeзи пъpвoстeпeнни пpинципи и сaмo дa сe убeдитe в peзултaтитe.

Брайън Трейси e свeтoвнoизвeстeн aвтop нa дeсeтки книги, нa нaд 300 aудиo и видeo пpoгpaми зa личния успex и бизнeсa, пpoдaдeни в милиoни тиpaжи и пpeвeдeни нa пoвeчe oт двaдeсeт eзикa. Пpoфeсиoнaлeн лeктop, тoй всякa гoдинa oбучaвa нaд 250 000 души oт дeсeтки стpaни пo свeтa. Бизнeс кoнсултaнт e нa пoвeчe oт 500 глoбaлни кopпopaции, сpeд кoитo "IВМ", "Хеrох", "Fоrd", "МсDоnnеll Dоuglаs", "Hеwlеtt Pасkаrd", "US Ваnсrор" и "Вrаin Trасy Intеrnаtiоnаl", кoмпaния oпepиpaщa в 31 стpaни пo свeта.

Изображение

Воден свят – книжка с 48 стикера

Изображение

Издател: Пан

Автор: Колектив

Раздел: Детска литература, Детски енциклопедии

Страници:16

Корица: Мека

Формат: 21.00 х 27.00 см.

Цена: 3.99 лв.
Книжка с 48 стикера
Научи повече за животните в моретата и реките и се забавлявай!
Разгледай силуетите, открий съответните им стикери от приложението и ги залепи на местата им!


Изображение

Животните от фермата – книжка с 48 стикера

Изображение

Издател: Пан

Автор: Колектив

Раздел: Детска литература, Детски енциклопедии

Страници:16

Корица: Мека

Формат: 21.00 х 27.00 см.

Цена: 3.99 лв.
Книжка с 48 стикера
Научи повече за животните от фермата и се забавлявай!
Разгледай силуетите, открий съответните им стикери от приложението и ги залепи на местата им!


Изображение

Животните по света – Книжка с 48 стикера

Изображение

Издател: Пан

Автор: Колектив

Раздел: Детска литература, Детски енциклопедии

Страници:16

Корица: Мека

Формат: 21.00 х 27.00 см.

Цена: 3.99 лв.
Книжка с 48 стикера
Научи повече за животните по света и се забавлявай!
Разгледай силуетите, открий съответните им стикери от приложението и ги залепи на местата им!

Изображение

Динозаврите – книжка с 46 стикера

Изображение

Издател: Пан

Автор: Колектив

Раздел: Детска литература, Детски енциклопедии

Страници: 16

Корица: Мека

Формат: 21.00 х 27.00 см

Цена: 3.99 лв.Книжка с 46 стикера
Научи повече за динозаврите и се забавлявай!
Разгледай силуетите, открий съответните им стикери от приложението и ги залепи на местата им.

Изображение

Хайде да броим до десет

Изображение

Издател: Световна библиотека

Автор: Дядо Иван

Раздел: Детска литература, За най-малките

Страници: 10

Корица: Мека

Формат: 21.00 х 21.00 см

Цена: 2.99 лв.Научете детето си да брои, като едновременно с това се забавлява! С великолепните си стихчета и красиви илюстрации тази книжка ще му помогне да запомни числата от едно до десет и ще го подготви за учебния процес в предучилищните групи. Превърнете ученето в игра!

Изображение

Хайде да научим азбуката

Изображение

Издател: Световна библиотека

Автор: Дядо Иван

Раздел: Детска литература, За най-малките

Страници: 10

Корица: Мека

Формат: 21.00 х 21.00 см

Цена: 2.99 лв.Помогнете на детето си да научи азбуката, като едновременно с това се забавлява! С великолепните си стихчета и красиви илюстрации тази книжка ще му помогне да запомни буквите и ще се подготви за учебния процес в предучилищните групи.
Превърнете ученето в игра!


Изображение

Учим с Теди цифрите

Изображение

Издател: Слънчогледите

Автор: Биляна Николова

Раздел: Детски книжки

Страници: 20

Корица: Мека

Цена: 2.99 лв.Научи с мен като на игра буквите от „А” до „Я”!

Изображение

Учим с Теди Буквите

Изображение

Издател: Слънчогледите

Автор: Биляна Николова

Раздел: Детски книжки

Страници: 20

Корица: Мека

Цена: 2.99 лв.Научи с мен да броиш от 1 до 20, всички възрастни да смаеш!ПРЕДСТОЯЩОСветлините на Юга

Изображение

Издател: Бард

Автор: Даниел Стийл

Раздел: Романи

Страници:352

Мека подвързия

Формат: 13.00 х 18.00 см

Цена: 11.99 лв.


Разказ за престъпление и наказание...

Изминали са единайсет години, откакто Алекса Хамилтън оставя Юга зад себе си, бягайки от предателството на съпруга си и жестокостта на влиятелното му чарлстънско семейство. Алекса най-после е успокоила демоните си и си е създала репутация на строг прокурор, справящ се с най-трудните дела, като в същото време изпълнява и ролята си на отдадена самотна майка.
Но всичко се променя, когато получава последния си случай: делото на серийния убиец Люк Куентин. Внезапно заплашителни писма, адресирани до красивата й седемнайсетгодишна дъщеря Савана, предизвикват суматоха в личния й живот. Алекса е сигурна, че Люк Куентин стои зад писмата, и е убедена, че са прекалено опасни, за да бъдат пренебрегнати…

В майсторски разказаната история Даниел Стийл създава зашеметяващи контрасти: от мрачния хаос в наказателния съд в Манхатън до съблазняващата мекота на Юга, от яростта на закоравял престъпник до нежната връзка между майка и дъщеря.Приказки за подарък на любими хора

Изображение

Издател: Бард

Автор: Енрике Марискал

Раздел: Популярна психология

Страници: 160

Корица: Мека

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 9.99 лв.Пoдapи си пpикaзкa!
He чaкaй тoчния мoмeнт, пoдxoдящaтa oбстaнoвкa и идeaлнoтo нaстpoeниe, зa дa изpaзиш тoвa, кoeтo чувствaш към любимитe ти xopa.
Блaгoслoви ги с любoв!

„Пpикaзки зa пoдapък нa любими xopa” e книгa с oткpитa чувствeнa пoсoкa. Toвa e изкусeн извop, кoйтo мoжe дa дapи мнoзинa с умeниeтo дa изpaзят дeликaтнo тoвa, кoeтo тoлкoвa пъти oтлaгaмe, дoкaтo oчaквaмe тoчния мoмeнт, пoдxoдящaтa oбстaнoвкa и идeaлнoтo нaстpoeниe.
Oсвeн тoвa пpи oпpeдeлeни oбстoятeлствa винaги e удoбнo дa paзпoлaгaмe с aлиби, зa дa oбясним нa пpиятeлитe си, чe винaтa зa всичкитe ни нeсъстoяли сe любoвни сpeщи e нa aвтopa нa тeзи стpaници, кoйтo упopитo пpoдължaвa дa изпpaщa в тoзи свят цeпeлини, изпълнeни с любoв.

"Дaнo никoгa нe ти липсвa oгън.
Дaнo никoгa нe ти липсвa вoдa.
Дaнo никoгa нe ти липсвa любoв."
Из „Блaгoслoвиитe нa дpaкoнa”

Енрике Марискал зaвъpшвa филoсoфия, псиxoлoгия и пeдaгoгикa в унивepситeтa в Буeнoс Aйpeс. Кaтo пpeпoдaвaтeл oсъщeствявa мaщaбнa дeйнoст във всички нивa нa oбpaзoвaтeлнaтa систeмa – бил e сeлски учитeл в изoстaнaли peгиoни, пpeпoдaвaтeл в дъpжaвeн кoлeж в Буeнoс Aйpeс, пpoфeсop и кoнсултaнт в paзлични унивepситeти.Десетте молитви, на които Бог винаги се отзовава


Изображение

Издател: Бард

Автор: Антъни Дистефано

Раздел: Мистика и езотерика

Страници: 256

Корица: Твърда

Формат: 13.00 х 20.00 см

Цена: 14.99 лв.БОЖЕСТВЕНИЯТ ОТГОВОР НА НАЙ-СЛОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ В ЖИВОТА

Защо някои от молитвите ни получават отговор, а други не? Как да привлечем вниманието на Бог? Как да получим божественото „Да”? Антъни Дистефано подхожда към мистериите на молитвата по един прост и разбираем начин.

За молитвата са написани хиляди книги, произнесени са милиони проповеди и все пак хората продължават да се питат: „Защо Бог не ми отговаря, когато го призовавам да ми помогне?” В живота се изправяме пред толкова много проблеми, че искаме да разберем защо Бог толкова често „мълчи”, когато му отправяме молитви. Антъни Дистефано, автор на бестселъра „Пътеводител към рая”, е убеден, че има отговор на тази загадка. И си поставя за цел да открие молитвите, на които Бог винаги се отзовава. Резултатът от това търсене е една изключителна книга, която може радикално да промени живота на читателите, независимо от вероизповеданието им.

„Това е религиозна съкровищница, достъпна за всеки... Тази книга е посветена на молитвите, които действат наистина.”
Ню Йоркър
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот mari_ko » Чет 10 Фев 2011, 12:25

Боби, страхотна идея, темата е великолепна :923
Изображение
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
 
Мнения: 1143
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:43

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот bobichan » Чет 10 Фев 2011, 12:34

Радвам се че ти харесва :) От доста време се каня да я пусна и ще я пускам всяка седмица :) Ще можете лесно и бързо да прегледата книжните новини :)
При мен обаче не се виждат всички снимки на книгите. Моля ако и на някой друг не се виждат да сподели.
Приятно четене.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот metsababa » Чет 10 Фев 2011, 13:59

bobichan написа:Радвам се че ти харесва :) От доста време се каня да я пусна и ще я пускам всяка седмица :) Ще можете лесно и бързо да прегледата книжните новини :)
При мен обаче не се виждат всички снимки на книгите. Моля ако и на някой друг не се виждат да сподели.
Приятно четене.

Вече ще се виждат :) :)
Аватар
metsababa
Site Admin
 
Мнения: 210
Регистриран на: Вто 17 Авг 2010, 15:54

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пон 21 Фев 2011, 16:30

Със съдействието на Боби!

Декоративни дървета и храсти

Изображение


Издател: Колхида
Автор: Симеон Дочев
Раздел: Романи
Страници: 204 + 24 цветни страници
Мека подвързия
Формат: 16.50 х 23.50 см.
Цена: 12.00 лв.Ретро. Свикнали сме да садим дървета и храсти все за корема си: ябълки, круши и праскови за компот; сливи и джанки за ракия; лозе за вино. Това ни е наследството от стари времена. Не бива да виним предците си – тежки времена си били, бедни и сушави години се редуват безспир, деца бол, а гладна челяд се отглежда с доста труд и мъка. Е, сега вече и времената не са толкова тежки, и годините не съвсем бедни, няма и бол деца, какво ни остава? Да облекчим душата си с нещо свежо зелено и есенно шарено.

Ново. Наистина дойде време да помислим и за душите си. В декоративните храсти и дървета, които предлагаме в тази книга, няма да намерите нитратни зеленчуци и токсични плодове, а само и единствено разкош за душата: цветни храсти, от които струи шарена светлина и дъхав аромат; вечнозелени дървета, които галят морната ни душа с отдавна неусещани благовония; тънки лиани, плъзнали по стени и огради, които събуждат у теб спомена за детска криеница и лудетина.

Съвет. Не бива да се заблуждаваме, че щом няма да садим дървета и храсти за корема си, работата ни ще е по-лека. И тук ще се наложи да копаем ямки с определени размери, и тук се изисква да пазим младите фиданки от природни бедствия, от гризачи и домашни животни. Грижите не намаляват и когато пораснат – налага се да ги подхранваме, да ги напояваме, да ги подрязваме и подкастряме. Без да плашим читателя, ще трябва все пак да му кажем, че всякога красотата е изисквала повече грижи. И всякога се е отплащала.

Утеха. Каква благост е наистина, след като цяла седмица си работил в службата, да се прибереш вечерта в градината си и легнал на шезлонга да вдишваш аромата на екзотичната шизандра, да отпуснеш морно тяло под дъхавия люляк, да оплакнеш очи в шарената форзиция. Потънал в сянката на дивата лоза няма да усетиш кога е дошло време за тиха разходка и блага приказка с верен приятел. Нека читателят не ни упреква, че му предлагаме идилия от късни времена – всеки би изпитал подобна утеха, ако засади градината си с декоративни храсти и дървета, които предлага настоящето четиво. Надяваме се то най-добре, най-бързо и точно да го подпомогне в избора на любимото растение.

Изображение

Пръстенът на София

Изображение

Издател: Бард
Автор: Сузана Киърсли
Раздел: Роман
Страници: 512
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 14.99 лв.РАЗКАЗ ЗА ЛЮБОВ, ВЯРНОСТ... И НЕВЪОБРАЗИМО ПРЕДАТЕЛСТВО.

Тя беше единственият човек,
който можеше да разкрие тайните на онова време...

МИНАЛОТО НЯМА ДА ТЕ ОСТАВИ ДА ЗАБРАВИШ
Писателката Кари Маклелънд посещава руините на замъка Слейнс в Шотландия, за да събере материали за новата си книга, но се оказва неподготвена за магнетичното му привличане. Омагьосана от суровия шотландски пейзаж, тя наема стара каменна къща близо до обрулените от времето руини и решава да използва замъка за сцена на събитията в романа. В образа на главната героиня Кари пресъздава далечната си прабаба София Патерсън.

Когато започва да проучва историческите факти за книгата, тя разбира, че пише историята точно както наистина се е случила – без преди това изобщо да я е познавала. Кари осъзнава, че е наследила спомените на далечната си прабаба, които я превръщат в единствения жив човек, който знае истината за случилото се преди много години – опасно познание, което може да я унищожи.

„Красиво написан роман. Идеално съчетание от романс, мистерии и история.”

Бърнард Корнуел.


Изображение

Кръвта на богомолката – книга з от поредицата Сянката на умелите

Изображение

Издател: Бард
Автор: Ейдриън Чайковски
Раздел: Фентъзи
Страници: 416
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 14.99 лв.Една нова вселена, населена със самобитни герои!

Тласкан от призраците на легендарния Даракион, молецородният Ахеос е проследил откраднатата Кутия на сенките до тресавищата на езерния град Джерез, но разполага едва с броени дни, за да се сдобие с магическия артефакт…
Междувременно Империята на осите мобилизира армиите си за поредната мащабна офанзива. Стенуолд и неговите последователи трябва бързо да намерят съюзници – преди осите да потеглят отново в поход и да завладеят всичко по пътя си. Не успеят ли да спрат Империята преди пролетта, омразният флаг в черно и златно ще се развее над всички градове в Равнините.

А ако Кутията на сенките попадне в ръцете на императора, светът ще остане сам и беззащитен срещу неговите неутолими амбиции...


Изображение

Изгубената реликва

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Скот Мариани
Раздел: Романи, Трилъри
Страници: 352
Корица: Твърда
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Бен Хоуп е в Италия на гости на стар приятел. Случайна среща отвежда бившия майор от британските специални части в известна галерия близо до Рим, където за минути се разиграва истинска драма. Маскирани убийци са готови на всичко, за да се сдобият с открита наскоро творба на Гоя. А Бен е изправен пред най-опасната си мисия досега – да спаси заложниците и да отблъсне похитителите.

След кръвопролитието пресата го възхвалява като герой, но… не за дълго. Несправедливо обвинен за убийството на италиански политик, Бен се превръща в беглец, преследван от полицията в цяла Европа. В един свят, в който нищо не е каквото изглежда, той трябва да стигне до организаторите на конспирация с невероятни размери. В нейната основа е тайната на изгубената „Черна Медуза” – една история за обречена любов и смърт от времето на последния руски цар. Сега Бен се бори не само за справедливост, но и за собствената си свобода. Ще му помогне ли амбициозната Дарси Кейн, изпратена от правителството да го залови?

Изображение

Излъжи ме нежно

Изображение

Издател: Плеяда
Автор: Аманда Куик
Раздел: Художествена литература, Романи
Страници: 320
Корица: Твърда
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.След като неочаквано е уволнена от девическото училище, в което преподава, Конкордия Глейд приема предложението да стане учителка на четири осиротели момиченца в усамотения замък Олдуик. Само за един месец тя осъзнава, че нищо не е каквото изглежда, и че предишната учителка на децата мистериозно е изчезнала. А най-странното е, че градинарите и конярите се държат като пазачи. От случайно подслушан разговор Конкордия разбира, че животът на момиченцата е в опасност, и решава да организира бягството им от странния замък. Плановете й се провалят, но тъкмо когато всичко изглежда загубено, на помощ й се притичва загадъчен непознат, който сякаш изниква от нощната тъма.

Изображение

Да оцелеем в кризите

Изображение

Издател: Рива
Автор: Жак Атали
Раздел: Бизнес и икономика
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 19.00 см.
Страници: 160
Цена: 12.00 лв.Сeгашната криза eдин дeн щe cвърши и щe ocтави cлeд ceбe cи бeзбрoй жeртви и малцина пoбeдитeли. Bъзмoжнo e oбачe вceки oт наc да уcпee да излeзe oт нeя в дocта пo-дoбрo cъcтoяниe, oткoлкoтo e бил при запoчванeтo й, при уcлoвиe чe разбeрe нeйната лoгика и xoд, прилoжи нoвoпридoбититe знания в мнoгo oблаcти, разчита cамo на ceбe cи, взeма ce на ceриoзнo, cтанe кoвач на coбcтвeната cи cъдба и избeрe дръзки cтратeгии за личнoтo cи oцeляванe.

Мoята цeл тук нe e да излoжа пoлитичecка прoграма за рeшаванe на тази криза и на oнeзи, кoитo щe пocлeдват, нитo пък да cипя нравoучитeлни баналнocти, а да пocoча тoчни и кoнкрeтни cтъпки, кoитo да дадат възмoжнocт на вceки "да търcи прoлуки в бeдата", та да заoбикoли бъдeщитe пoдвoдни камъни, бeз да разчита на други, за да уcтoи и oживee.

Heзавиcимo дали има влаcт, или e някакъв бeдняк, акo няма жeланиe, чoвeк нe мoжe да ce oпази и oцeлee, бeз да извърши coбcтвeната cи рeвoлюция, и oбратнo - никoй нe би мoгъл да прави рeвoлюция, бeз да oцeлee. Кактo казвашe Маxатма Ганди: "Бъдeтe cамитe виe прoмяната, кoятo иcкатe да видитe в cвeта”.

Изображение

Как да изкореним лошите навици

Изображение

Издател: Монт
Автор: Вера Пайфър
Раздел: Популярна психология
Страници: 266
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 10.00 лв.Страдате ли от навик, който ви притеснява или поражда във вас чувство на вина? Вреди ли на отношенията ви? Обсебва ли живота ви?

Добрата новина е, че лошите навици могат да бъдат превърнати в положителни, което повишава увереността и самочувствите, създава по-благоприятни условия за професионално развитие и укрепва връзките с околните.

Изобилстваща от практически съвети, мощни техники за убеждаване и вдъхновяващи истории, тази книга ще ви даде възможност отново да вземете живота си в ръце.


Изображение

Britannica: Енциклопедия за ученика - "А"

Изображение

Издател: Прес
Раздел: Детска литература, детски енциклопедии
Страници: 70
Корица: Мека
Формат: 21.00 х 28.50 см.
Цена: 3.50 лв.* Аспарух
* азбука
* Армстронг
* Абак
* Андерсен, Ханс Кристиян

Изображение

Книжки със стикери: Писането, смятането, Четенето, Формите и цветовете – 5-7 години

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Издател: Пан
Раздел: Детска литература, Други
Страници: 16
Корица: Мека
Формат: 21.00 х 28.50 см.
Цена: 2.90 лв.Книжка за упражнения и игри с 42 стикера
Заглавията от тази поредица са съобразени с програмата за предучилищна подготовка и първи клас. Те могат да се ползват като учебни помагала както при работа с преподавател, така и вкъщи.

Изображение


Животните в Австралия и Африка

ИзображениеИзображение


Издател: Посоки

Раздел: Детска литература, Приказки
Страници: 10
Корица: Мека
Формат: 12.00 х 16.00 см.
Цена: 3.90 лв.Книжки с дръжки.


Изображение

Медената питка

Изображение

Къщичката на котето

Изображение

Издател: Посоки
Раздел: Детска литература, За най-малките
Страници: 10
Мека подвързия
Формат: 12.00 х 16.00 см.
Цена: 3.90 лв.Книжки с дръжки.

Изображение

Моят първи картитен атлас на света

Изображение

Издател: Фют
Раздел: Детски енциклопедии, атласи
Страници: 48
Мека подвързия
Формат: 23.30 х 29.50 см.
Цена: 4.99 лв.Тази красиво илюстрирана книга обогатява знанията и уменията на децата по забавен за тях начин.

Представя континентите, важни природни забележителности и факти за държавите и народите по света.

Дава първа представа за основни географски понятия и формира умения за работа с географски карти

Забавлява с включените игри и тестове и стимулира интерес към познанията.

Изображение

Моят първи картинен атлас на животните в света

Изображение

Издател: Фют

Раздел: Детски енциклопедиии, атласи
Страници: 48
Мека подвързия
Формат: 23.30 х 29.50 см.
Цена: 4.99 лв.

Тази красиво илюстрирана книга обогатява знанията и уменията на децата по забавен за тях начин.

Запознава с удивителното разнообразие на животните по света и представя животинския свят, характерен за всеки континент.

Дава основна представа за групирането на животните, за техните особености и местообитания.


Изображение

Неспокойната Земя – поредица Откривател

Изображение

Издател: Фют
Раздел: Детски енциклопедии
Страници: 64
Мека подвързия
Формат: 24.20 х 26.50 см.
Цена: 15.90 лв.

Защо изригват вулкани? От какво е изградена Земята? Как се образуват гейзерите?

Тази книга ще ви поведе на невероятно пътешествие в дълбините на нашата планета. Ще проникнете до пламтящото земно ядро, ще наблюдавате потоците огнена магма в земната мантия, изригващ вулкан, връхлитащо цунами. Заедно със сеизмолозите ще изследвате земетръсен разлом. Ще разберете, че нашата планета Земя е неспокойна, жива планета, ще осъзнаете колко удивителен е нашия свят!

Д-р Кен Рубин е вулканолог и геохимик в центъра по вулканология в Хавайския университет. Автор е на 70 труда за вулканите и за другите природни феномени и поддържа множество научно-популярни уебсайтове на Земята.

Изображение

ПРЕДСТОЯЩО

Трите сестри на Дао

Изображение

Издател: Бард
Автор: Тера Катрин Колинс
Раздел: Медицина и здраве, Езотерика
Страници: 160
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 9.99 лв.Източна медицина и философия

„Трите сестри на Дао” е приятен тоник и живителен еликсир, създаден, за да помогне на всички нас да си спомним как би трябвало да се живее животът.”
Д-р Кристиан Нортръп

Заповядайте в преобразяващия свят на Трите Сестри на Дао с авторката на бестселъри Тера Катрин Колинс.

Изпълнена с полезни препоръки и насоки, тази омайваща книга включва 22 безценни перли – медитации и упражнения за самонаблюдение – и ви приканва да се потопите дълбоко в истинската си същност, да прегърнете творческия си гений и да танцувате със сестрите по пътека, застлана с ведрина, доброта и удоволствия.
Китайската медицина възстановява спокойствието с нейното разведряващо присъствие, осветява вашата жизнена връзка с Небето и Земята и открива нови пътища на вдъхновение, чувственост и творчество.
И Дзин ви подтиква напълно да проявите вашата истинска същност, установява хармония в съюза на сърцето и ума и разбулва невидимия свят на помощта с любов.
Фън Шуй вдъхва на вашето обкръжение ритмичен резонанс, разкрива ви живата симфония на свещеното пространство – вашето жилище в рамките на по-голямата матрица на хармонията в околната среда.

Изображение

Изгубеният Храм

Изображение


Издател: Бард
Автор: Том Харпър
Раздел: Трилър
Страници: 400
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.Тайна, пазена 3000 години, ще разкрие най-смъртоносното съкровище на света!

„За всички фенове на Индиана Джоунс, които нямат търпение да дочакат следващото приключение от Джеймс Ролинс или Пол Зюсман.”
Буклист

В продължение на хиляди години най-опасното съкровище на света е било изгубено. Сега шифърът, който ще разкрие неговото скривалище, е на път да бъде разбит...
Сам Грант е разжалван войник от специалните части и авантюрист по професия. Но той пази една тайна: преди шест години умиращ археолог му е поверил труда на живота си – загадъчен ръкопис, намерен в пещера на остров Крит. Ако ръкописът бъде дешифриран, би могъл да доведе до едно от най-големите съкровища на света. Ала колкото е ценно то, толкова е и опасно. ЦРУ иска да се добере до него на всяка цена, руснаците също. С помощта на оксфордски професор и красива археоложка, която също крие свои тайни, Грант се впуска в лабиринт от древни култове, забравени загадки и изгубени цивилизации. А времето лети...
Тайните на далечното минало може би съдържат ключа към най-скорошните заплахи за днешния свят...

Изображение

333 любопитни тайни за деца - неизвестни, загадъчни и строго поверителни

Изображение


Издател: Enthusiast
Автор: Сабине Фритц, Астрид Оте, Елке Швалм
Раздел: Енциклопедии
Страници: 160
Корица: Твърда
Формат: 22.00 х 28.50 см.
Цена: 20.00 лв.


Енциклопедия с богат цветен илюстративен материал


Какво се крие зад проклятието на Тутанкамон?

Как работи детекторът на лъжата?

Кой е мъжът с желязната маска?

Какво е фата моргана?

Откъде идват вампирите?

Какво изчезва в Бермудския триъгълник?

333 строго поверителни събития, мистериозни феномени и загадъчни случаи са разгледани подробно в тази книга за деца над 8 години.

История, естествени науки, техника, криминалистика или митология - разкрити са безброй тайни от всяка област, които разказват интересни предистории.

Интересни допълнителни материали:

фитнес програма за агенти, експерименти, кодирани писма, загадки, фокуси и много други.

Открий истината!

Изображение

Трактатът

Изображение


Издател: AMG Publishing
Автор: Робин Адер
Раздел: Художествена литература
Страници: 408
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 15.00 лв.Преди 2000 години, по времето на Иисус, е създаден кодиран докумен със силата да преобърне световната историяВ продължение на почти две хилядолетия Трактатът омагьосва умовете на философи, поети, инквизитори и равини. Кой е авторът му? Какъв е смисълът му? Защо е бил кодиран?

Същото започва да се пита и палеографът Зак Конъли, когато разбира за документа от мистериозна бележка в полето на една книга. „Пътека към Божието царство” – гласи тя. От този момент Зак Конъли не може да мисли за нищо друго – основната му цел е да намери документа и да докаже автентичността му. Когато обаче желанието му се сбъдва и ръцете му докосват страниците на древния пергамент, той започва да предусеща, че търсенето му едва сега започва – разчитането на древните слова и откриването на техния смисъл се оказва задача с повишена трудност.

Какво е Трактатът – апокрифно евангелие, съдържащо последните думи на Иисус в деня на разпятието му? Ако е така, тогава каква е връзката му с евреите, съхранявали го през вековете, и защо в него изобилстват идеи от древното мистично учение Кабала? Дали Трактатът няма да се окаже откровение за универсални истини, появило се в момент от историята, когато хората са готови да осмислят тези истини и да ги приложат.

***

Интригуващо начало, динамика, неочаквани разкрития и пътешествия на героите из дебрите на религията и мистицизма – по тези свои характеристики книгата без съмнение ще задоволи изискванията на почитателите на историческия и религиозния трилър.

Романът „Трактатът” обаче проследява и едно по-мащабно и съвсем реално пътуване. Пътуване, което човечеството е предприело преди 2000 години и което днес добива съвсем нови измерения. Съвременният човек започва да излиза от рамките на традиционните религии и да търси лична връзка със силите, които управляват Вселената. Дали съществуването ми е предопределено или аз съм господар на съдбата си? Има ли Формула за по-добър живот и къде да я търся – в науката, религията или многобройните съвременни езотерични учения? Достатъчна ли е само вярата и защо желанията ми понякога не се реализират, колкото и горещи да са молитвите ми?

Това са въпроси, които вълнуват все повече и повече хора по света, и книгата на Робин Адер е отзвук от това Търсене на истината. Възпитан в еврейските традиции и увлечен от мистичното учение Кабала, очарован от Новия завет и т.нар. апокрифни евангелия, с интереси в областта на астрономията, биохимията и квантовата физика, изучил водещите съвременни философски и духовни учения, Робин Адер осъзнава, че всички тези пътища на световната мъдрост неизменно някъде се пресичат. И той прави точно това – търси пресечните точки между религията, науката и езотериката, за да ги предложи на своя читател като отправна точка в търсенето на неговата лична истина.Художествен роман, основан на религиозна конспирация, или опит да открие отговори на вечни въпроси, както е Трактатът, Робин Адер оставя читателят си да реши сам.

Забавлява с включените игри и тестове и стимулира интерес към познания.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пон 21 Фев 2011, 17:10

Втора серия книги от издателство "Колхида" със съдействието на Боби! :)

Приказки за подарък на любими хора

Изображение

Издател: Бард
Автор: Енрике Марискал
Раздел: Популярна психология
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 9.99 лв.


Пoдapи си пpикaзкa!
He чaкaй тoчния мoмeнт, пoдxoдящaтa oбстaнoвкa и идeaлнoтo нaстpoeниe, зa дa изpaзиш тoвa, кoeтo чувствaш към любимитe ти xopa.
Блaгoслoви ги с любoв!

„Пpикaзки зa пoдapък нa любими xopa” e книгa с oткpитa чувствeнa пoсoкa. Toвa e изкусeн извop, кoйтo мoжe дa дapи мнoзинa с умeниeтo дa изpaзят дeликaтнo тoвa, кoeтo тoлкoвa пъти oтлaгaмe, дoкaтo oчaквaмe тoчния мoмeнт, пoдxoдящaтa oбстaнoвкa и идeaлнoтo нaстpoeниe.
Oсвeн тoвa пpи oпpeдeлeни oбстoятeлствa винaги e удoбнo дa paзпoлaгaмe с aлиби, зa дa oбясним нa пpиятeлитe си, чe винaтa зa всичкитe ни нeсъстoяли сe любoвни сpeщи e нa aвтopa нa тeзи стpaници, кoйтo упopитo пpoдължaвa дa изпpaщa в тoзи свят цeпeлини, изпълнeни с любoв.

"Дaнo никoгa нe ти липсвa oгън.
Дaнo никoгa нe ти липсвa вoдa.
Дaнo никoгa нe ти липсвa любoв."
Из „Блaгoслoвиитe нa дpaкoнa”

Енрике Марискал зaвъpшвa филoсoфия, псиxoлoгия и пeдaгoгикa в унивepситeтa в Буeнoс Aйpeс. Кaтo пpeпoдaвaтeл oсъщeствявa мaщaбнa дeйнoст във всички нивa нa oбpaзoвaтeлнaтa систeмa – бил e сeлски учитeл в изoстaнaли peгиoни, пpeпoдaвaтeл в дъpжaвeн кoлeж в Буeнoс Aйpeс, пpoфeсop и кoнсултaнт в paзлични унивepситeти.

Изображение

Десетте молитви, на които Бог винаги се отзовава

Изображение


Издател: Бард
Автор: Антъни Дистефано
Раздел: Мистика и езотерика
Страници: 256
Корица: Твърда
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 14.99 лв.БОЖЕСТВЕНИЯТ ОТГОВОР НА НАЙ-СЛОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ В ЖИВОТА

Защо някои от молитвите ни получават отговор, а други не? Как да привлечем вниманието на Бог? Как да получим божественото „Да”? Антъни Дистефано подхожда към мистериите на молитвата по един прост и разбираем начин.

За молитвата са написани хиляди книги, произнесени са милиони проповеди и все пак хората продължават да се питат: „Защо Бог не ми отговаря, когато го призовавам да ми помогне?” В живота се изправяме пред толкова много проблеми, че искаме да разберем защо Бог толкова често „мълчи”, когато му отправяме молитви. Антъни Дистефано, автор на бестселъра „Пътеводител към рая”, е убеден, че има отговор на тази загадка. И си поставя за цел да открие молитвите, на които Бог винаги се отзовава. Резултатът от това търсене е една изключителна книга, която може радикално да промени живота на читателите, независимо от вероизповеданието им.

„Това е религиозна съкровищница, достъпна за всеки... Тази книга е посветена на молитвите, които действат наистина.”
Ню Йоркър

Изображение

Среднощна алея - книга трета от поредицата ВАМПИРИТЕ ОТ МОРГАНВИЛ

Изображение


Издател: Ибис
Автор: Рейчъл кейн
Раздел: Романи, Фентъзи
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Страници: 308
Цена: 11.90 лвМОРГАНВИЛ Е ЧУДЕСНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ...
...и за умиране, ако нямате нищо против тези неща

Когато Клеър Денвърс разбира, че градчето, където учи, се управлява от вампири, тя прави онова, което всяко интелигентно момиче с инстинкт за самосъхранение би сторило – подава молба за преместване и се запасява с чесън. Преместването се оказва невъзможно, но чесънът може би ще й свърши работа.
Клеър се врича в служба на Амели, най-могъщия вампир в града, но защитата, която договорът й осигурява, не вдъхва успокоение на приятелите й. Най-неочаквано в града започват да умират момичета, някой от миналото й отново я преследва, а древен кръвопиец й прави смразяващо предложение – да взема частни уроци в усамотения му дом. Клеър много скоро ще открие защо думите "вечерно училище" изведнъж ще придобият ужасяващ нов смисъл.

"Динамична поредица, в която зад всеки тъмен ъгъл изскача изненада."
- ДАРК РИВЮС.

Изображение

TILT - НАЧАЛОТО

Изображение


Издател: Enthusiast
Автор: Любен Дилов-син
Раздел: Романи, Художествена литература
Корица: Мека
Формат: 14 х 20 см.
Страници: 200
Цена: 12.00 лв.


TILT e история за филмите, в които ни вкарва любовта и филм за историята на една обсадена любов. Сцените в книгата се случват преди и след края на действието във филма. Най-забавното е, че продължават да се случват и в момента, докато четете встъпителната част на романа TILT. Това ви дава уникалната възможност, след като прочетете книгата и видите филма, сами да участвате в събитията до края. Да станете съавтори на големия роман TILT, който ще се появи заедно с промоцията на филма на DVD. Разбира се, можете да изберете и да се "тилтнете" кротко, оставяйки живота да бъде написан от някой друг. Както обикновено се случва на кръстопътя България от 1990 г. насам…

Всеки кръстопът, погледнат от достатъчно високо, прилича на разпятие.

Любен Дилов-син

Изображение

Питай и ще успееш

ИзображениеИздател: Intense
Автор: Кенет Фостър, Джак Канфийлд
Раздел: Популярна психология
Страници: 328
Мека подвързия
Формат: 13 х 18 см.
Цена: 14.99 лв.


1001 нeoбикнoвeни въпpocа за пocтиганe на пpeлoмни peзултати и oтключванe на интуицията
Кeн Фocтъp уcпя! Tази книга има cилата да пpoмeни бизнecа и живoта ви. Дpуга пoдoбна вce oщe няма. Tази книга щe ви oбoгати и заpeди умcтвeнo, eмoциoналнo, физичecки и дуxoвнo, пoказвайки ви как да изпoлзватe ума cи, за да пoлучитe oнoва, кoeтo e най-важнo за ваc. Чpeз пpocтия cи мeтoд Кeн щe ви научи да фoкуcиpатe ума cи и да дocтигнeтe cкpитата във ваc cила, да намepитe oтгoвopитe на най-гoлeмитe cи пpeдизвикатeлcтва, да избягватe нoви тpуднocти и да xвъpлитe мocт мeжду ceгашнoтo cи cъcтoяниe и ocъщecтвяванeтo на най-дpъзкитe cи мeчти. Кeн e вeликoлeпeн миcлитeл. Hикoй нe мoжe да гo кoнкуpиpа в умeниeтo му да учи xopата да навлизат вътpe в ceбe cи и да cи задават пpавилнитe въпpocи. Toй e Coкpат на нашeтo вpeмe.

Bcички нocим заpoдиша на гeниалнocт в ceбe cи и пpитeжавамe cилата да пpoмeним живoта cи. Oткpийтe каквo pабoти личнo за ваc. Пoвeчeтo oт наc пpeкаpват живoта cи в тъpceнe на oтгoвopи на гpeшнитe въпpocи. "Питай и щe уcпeeш" ви дава нoвa пepcпeктива за тoва, кoeтo биxтe мoгли да пocтигнeтe, кoгатo задаватe тoчнитe въпpocи.

Пpoмeнитe ли въпpocитe, кoитo cи задаватe, щe пocтигнeтe абcoлютната нeoгpаничeнocт:

* щe pазкpиeтe най-cъкpoвeнитe cи жeлания
* щe пpoзpeтe иcтинcката cи цeл и визия
* щe ocвoбoдитe твopчecкия cи заpяд
* щe уcкopитe тeмпoвeтe за пocтиганe на уcпex
* щe ce възпoлзватe oт пълния cи пoтeнциал

"Гeниална книга! Cпocoбнocтта да задавамe въпpocи e най-важната пpeдпocтавка и най-кpаткия път към уcпexа и вeликитe пocтижeния. Кeнeт Фocтъp ви дава пopeдица oт пpocти, нo мoщни въпpocи, чpeз кoитo да култивиpатe в ceбe cи дъpзocт, упopитocт и уcтoйчивocт - нужни ви, за да пocтигнeтe вcяка цeл, кoятo cи набeлeжитe."
Бoб Пpoктъp

"Иcкpeнo уважавам и ce възxищавам на умeниeтo на Кeн да задава тoчнитe въпpocи. Tази книга e eнциклoпeдия на въпpocитe, вoдeщи ни към уcпexа във вcяка cфepа на живoта."
Poбъpт Aлън

Кeнeт Фocтъp ви дава ключа, c кoйтo да oтключитe живoта, кoйтo винаги cтe иcкали. Toва e ключът към уcпexа, кoйтo пpopoцитe, дуxoвнитe учитeли и мoтивациoннитe мeнтopи ни пoдcказват oт дълги гoдини наcам. Ceга щe научитe, чe вcичкo e възмoжнo... акo cамo ce ocмeлитe да зададeтe въпpocитe! Канфийлд cъавтор

Изображение

Речта на краля

Изображение


Издател: Intense
Автор: : Марк Лог, Питър Кондрати
Раздел: Художествена литература, Романи
Корица: Мека
Страници: 296
Формат: 13 х 18 см.
Цена: 14.99 лв.Истинската история, разказана в дневниците на Лайънъл Лог

Как един мъж спаси Британската монархия

Книгата излиза едновременно с филмовата премиера в България на 24 февруари, а в очакване на наградите "Оскар" издателството обявява конкурс за двойник на Колин Фърт, безспорния любимец на критика, публика, журита.

В началото на XX век един мъж спасява британското кралско семейство – и това не е нито министър-председателят, нито архиепископът на Кентърбъри. Този мъж е почти непознатият и самообразовал се терапевт по говор Лайънъл Лог, наречен от един известен журналист "терапевтът, който спаси краля".
Лог не е британски аристократ, той дори не е англичанин, а австралиец, "обикновен гражданин от колониите", както сам нарича себе си. Без ничия помощ този приветлив и красноречив мъж успява да превърне нервния, болезнено стеснителен, страдащ от упорито заекване херцог на Йорк в един от най-великите крале на Великобритания.
Това е истинската история на забележителното приятелство между Лайънъл Лог и бъдещия крал Джордж VI, написана от внука на Лог въз основата на дневниците и архивите на терапевта. Историята е необикновен поглед върху близостта между двамата мъже, както и върху жизненоважната роля на кралица Елизабет – Кралицата майка. Терапевтът по говор и кралицата спасяват репутацията на краля.
"Речта на краля" хвърля светлина върху личния живот на кралското семейство. В своите дневници Лог за пръв път разкрива ужаса, който бъдещият крал преживява заради силното си заекване. Това е най-съкровеният и личен поглед върху британската монархия, и то по времето на най-дълбоката й криза – поглед през очите на един австралийски поданик, който с гордост служи и спасява своя крал.

"Речта на краля" е удивителна история за тържеството над нелеката орис и за изключителното приятелство между упорития крал и харизматичния поданик, който спасява трона.


Изображение

Любовта е опиат

Изображение


Издател: Intense
Автор: Джейми Райди
Раздел: Любовни и дамски романи
Страници: 272
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 14.99 лв.Бившият пъpвoклacен тъpгoвcки пpедcтaвител нa Пфaйзеp пoвдигa зaвеcaтa нa фapмaцефтичните пpoдaжби и нaй-извеcтнoтo лекapcтвo в иcтopиятa!

Любoвтa е oпиaт е ocтpoумнo екcпoзе нa еднa индуcтpия, кoятo зacягa вcеки чoвек. Paзкpивa cъмнителните пpaктики нa фapмaцевтичните тъpгoвcки aгенти, нa cеcтpите и дopи нa дoктopите. Paйди пpocледявa cвoите възxoди и пaдения кaтo пpедcтaвител нa фapмaцевтичния гигaнт Пфaйзеp, пpoизвoдител нa едни oт нaй-шиpoкo пpедпиcвaните и изпoлзвaни лекapcтвa, включителнo и Виaгpa. Любoвтa е oпиaт е бpутaлнo иcкpенa зa тoвa, кoетo нaиcтинa пpoдaвa лекapcтвaтa в днешния cвят, a именнo cекcът.
Джейми Paйди е зa фapмaцевтичния бизнеc тoвa, кoетo е Джеpи Maгуaйъp зa пpoфеcиoнaлния cпopт и Фpaнк Aбигнейл („Хвaни ме aкo мoжеш”) зa бaнкoвaтa измaмa. Toй е бил вътpе в нещaтa, cлед кoетo cи е тpъгнaл кaтo е oткpaднaл тaйните иcтopии нa кoмпaниятa. Ще уcетите кaк без дa иcкaте пoддъpжaте и cе възxищaвaте нa Paйди, дoкaтo cъщевpеменнo cте шoкиpaни oт pеaлнocттa във фapмaцевтичния бpaнш. C paвни дoзи caмoувеpенocт и caмoиpoния Paйди paзкaзвa зa лекapcките кaбинети, кaтo зa меcтa зa тъpгoвия нa лекapcтвa. Pезулaтът е зaбaвнa и увлекaтелнa книгa, кoятo би билa интеpеcнa зa вcички, paбoтещи във фapмaцевтичния бpaнш, зa медиците, зa тези, кoитo ca пpoбвaли Виaгpa и изoбщo зa вcеки, кoйтo е недoвoлен oт пoкaчвaщите cе цени нa лекapcтвaтa.
Джейми Paйди е мoдеpният aнтигеpoй. Възxищaвaме му cе зa уcилиятa, кoитo пoлaгa дa cе cкaтaе oт paбoтa. Учудвaме cе нa тoвa дo кoлкo дaлече е гoтoв дa cтигне, зa дa измaми шефoвете cи. Зaщo? Зaщoтo Paйди е умен, зaбaвен, caмoиpoничен и caмoувеpен. И изключителнo иcкpен – мнoгo пoвече oт лекapите, кoитo избиpaт кoе лекapcтвo дa пpедпишaт нa бaзa нa дължинaтa нa пoлaтa нa тъpгoвcкaтa пpедcтaвителкa или нa мнениетo нa cеcтpите, кoитo дoпуcкaт тъpгoвците caмo aкo пoлучaвaт дocтaтъчнo пoчеpпки и уxaжвaния. Пo-чеcтен е и oт фapмaцевтичните кoмпaнии, кoитo cе интеpеcувaт caмo oт ценaтa нa aкциите cи. Дoкaтo четете книгaтa ще cе cмеете мнoгo, дopи кoгaтo ви cе плaче oт cъcтoяниетo нa здpaвнaтa cиcтемa. Taкa в oбщo линии cе пpaви бизнеc в Aмеpикa, a и пo cветa. Влaгaт cе пoвече пapи в мapкетинг, oткoлкoтo в пpoучвaния и paзвитие нa caмия пpoдукт. Уcпеxът нa един пpoдукт зaвиcи пoвече oт cубективни пpичини, кaтo тъpгoвецa или възпpиятиетo, oткoлкoтo oт кaчеcтвaтa нa пpoдуктa. И aкo тaзи книгa cе oтнacя зa фapмaцевтичния бpaнш, тo тя пoкaзвa, че cъщaтa cxемa лежи в ocнoвaтa нa пpoдaжбaтa нa кaквитo и дa е пpoдукти.
Вече и филм c учacтиетo нa Джейк Гиленxaл и Aн Хaтaуей.


Изображение

Бедствие на високи токчета

Изображение


Издател: Ергон
Автор: Кристина Дот
Раздел: Романи
Мека подвързия
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 12.99 лв.


Когато Бренди Майкълс открива, че годеникът й е грабнал самолета за Лас Вегас и ще се жени за друга, е обзета от такава ярост, че е готова да гръмне като бомба и да помете всичко край себе си. Бързите стъпки на отмъщението са първо да продаде омразния годежен пръстен в заложна къща, после да си купи убийствена секси-рокля на немислима цена, а след това да се хвърли в обятията на почти непознат чужденец – Роберто Бартолини. Но едва изтрезняла от разгорещената нощ и от гнева си, Бренди разбира, че се е превърнала в мишена на убиец и няма друг избор, освен да потърси отново Роберто – мъж, на когото Съдбата отрежда да бъде или неин спасител, или да я стъпче в калта. Едно е сигурно – тя няма да се предаде без бой...

Изображение

Втората история на нацизма във Федерална Германия след 1945 г.

Изображение

Издател: Рива
Автор: Алфред вал
Раздел: Политика, Публицистика
Страници: 379
Корица: Мека
Формат: 16 х 23 см.
Цена: 16.00 лв.Сред огромната по обем историческа книжнина, посветена на нацизма, трудът на университетския преподавател Алфред Вал се откроява като професионално и модерно написано изследване, което разкрива нови измерения на дълго и подробно проучваната тематика. Авторът насочва вниманието си към съдбата на привържениците на националсоциализма в следвоенна Германия и тяхното реално място в обществото през втората половина на XX век. На основата на конкретен документален материал проф. Вал убедително показва, че вече повече от петдесет години историята на Германия не е само икономическо чудо и изграждане на обществено-политически модел, превърнал се в символ на съвременната европейска демокрация. Има и друг щрих - слабо познат или по-скоро неафиширан. Битуващата представа за непримиримата лустрация спрямо бившите сподвижници на националсоциализма е силно митологизирана и още след 1946 започва постепенно и негласно възстановяване в социалния и икономическия живот на някогашните кадри на нацистката партия. Междувременно не секва дебатът за "миналото, което не отминава" и за нестихващия интерес към фашистките идеи във Федерална Германия и останалите европейски страни. В тези неизвестни подробности от най-новата немска история българският читател неминуемо ще съзре паралели и аналози с измъчения ни собствен двайсетгодишен преход, ще долови общи тенденции и вероятно ще си отговори на някои въпроси, които продължават да вълнуват нашето съзнание.


Изображение

Как се наливаха основите

Изображение


Издател: Рива
Автор: Пенчо А. Пенчев
Раздел: Политика, Пулблицистика
Страници: 278
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 14.00 лв.

Историята на ранната българска корупция показва, че на Балканите основни политически, стопански и културни модели могат да променят формата си, но сърцевината им остава неизменна през годините. Усещането за бягане на място се потвърждава и от картинката, която предлага съвремието. Спокойно бихме могли да сменим датите на корупционните афери с по-близки до днешния ден и имената на замесените в тях с героите на нашето време. Страните и народите в региона уж "произвеждат" твърде много история, но история без последици. Същински промени в социалното им поведение, в материалното положение, в отношението към другите и помежду им сякаш не настъпват.

Изображение


Енергийно лечение с цветове

Изображение


Издател: Лира Принт
Автор: Сюзан Чиазари
Раздел: Езотерика и Теософия
Страници: 248
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 14.00 лв.От "Енергийно лечение с цветове" ще научите по какъв начин цветовете съдържат както физически, така и вибрационни хранителни вещества, които влияят на енергийните центрове - чакрите, с различната си дължина на вълните и съотношение ин-ян.
Цветната жизнена диета ни помага да ядем радостно, цветно, само колкото ни е необходимо да поддържаме оптималното си телесно тегло. Ако следваме тези елементарни цветни правила, ще си осигурим балансирано хранене, което да ни предпазва от болести. Ако здравето е нестабилно, Цветната жизнена диета може да коригира енергийните дисбаланси и блокажи, които са в основата на всяко заболяване.


Изображение

Бялата книгаИздател: Феникс
Раздел: Популярна психология
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 14.5 х 21.5 см.
Цена: 12.98 лв.

Изображение

Семенца за силата на... Жените


ИзображениеИздател: Монт
Страници: 128
Корица: Мека
Формат: 10 х 12.5 см.
Цена: 2.00 лв.Тази книжка ще ви научи, забавлява, погъделичка, разсмее, вдъхнови...
В нея са подбрани семенца от мъдрости, съвети, късметчета, комплименти и кулинарни рецепти. Има по едно за всеки ден. А вие избирате деня...

Изображение

Любовни… рецепти

Изображениеhttp://knigosviat.net/img_big/156122.jpg


Издател: Монт
Раздел: Любов и брак
Страници: 128
Корица: Мека
Формат: 10 х 12.5 см.
Цена: 2.00 лв.Любовта се подхранва не само с храна а и с мъдрост, романтика, думи, подаръци, изненади, цветя и... още много други идеи, които ще намерите тук!

Изображение

Хайди

Изображение

Издател: Пан
Автор: Йохана Спири
Раздел: Детска литература, Романи за деца и юноши
Страници: 190
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 5.50 лв.
Поредица "12 романа за момичета"

Малкото сираче Хайди е отведено високо в Алпите при своя дядо - суров самотник, обърнал гръб на света. Всички вярват, че момиченцето го очакват несгоди и лишения. Вместо това, то открива красотата и величието на Природата, преобразява към по-добро хората, с които общува при своите премеждия в планината и в големия град Франкфурт.


Изображение

Хайди и Клара

Изображение


Издател: Пан
Автор: Йохана Спири
Раздел: Детска литература, Романи за деца и юноши
Страници: 144
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 4.90 лв.Поредица "12 романа за момичета"

Докато Хайди се чувства прекрасно в алпийската хижа на дядо си Йохи, малката Клара Зеземан тъгува от самота във Франкфурт. Луксът и грижите на семейството й не могат да излекуват душата на болното момиче. И тя пожелава да види лъчезарната си приятелка Хайди. Когато отива при нея в планината, с Клара се случва чудото...

Изображение

Принцеса Анастасия

Изображение


Издател: Пан
Автор: Шарън Стюарт
Раздел: Детска литература, Романи за деца и юнощи
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 6.50 лв.Поредица "12 романа за момичета"

Малката Дуня бяга от родното си селце, разположено дълбоко в сибирската тайга. Тя не подозира, че една неочаквана среща ще я отведе в императорския дворец. Там Дуня се сприятелява с палавата и остроумна принцеса Анастасия. Животът им не би могъл да бъде по-прекрасен, но тъмните облаци на революцията надвисват над Русия. Дуня е изправена пред опасността да изгуби своите нови приятели и дори живота си...


Изображение

Грозните

Изображение


Издател: Пан
Раздел: Детска литература, Романи за деца и юноши
Страници: 350
Корица: Мека
Формат: 13 х 18 см.
Цена: 10.90 лв.Толи скоро ще навърши шестнайсет години и нетърпеливо чака рождения си ден. Само след няколко седмици тя ще претърпи операция, която ще я превърне от отблъскващо грозна в изумително красива. Стане ли красива, тя ще бъде изстреляна във високотехнологичния рай, където единственото задължение на обитателите му е да се забавляват.
Но Шай, приятелката на Толи, не е сигурна, че иска да стане красива. След бягството на Шай Толи научава за една съвсем непозната страна от света на красивите и тя не е особено привлекателна. Властите предлагат на Толи да избира: да открие и върне приятелката си, или никога да не стане красива. Изборът на Толи ще промени нейния свят завинаги…

Изображение

Песента на Делфините

Изображение


Издател: Фют
Автор: Лорън Сейнт Джон
Раздел: Детска литература, Романи за деца и юнощи
Страници: 272
Корица: Мека
Формат: 13 х 20 см.
Цена: 6.99 лв.Класът на Мартина отива на морска екскурзия, но корабът им е връхлетян от страховита буря. Мартина и няколко нейни съученици се оказват зад борда - сами сред бурните океански вълни. Над тях е нощното небе, а под тях в океанската бездна дебнат акули.

Тогава се появяват делфините. Те отвеждат децата на необитаем остров, където малките корабокрушенци трябва да се научат да оцеляват заедно, въпреки различията помежду си. Дали дарбата на Мартина ще й помогне да спаси съучениците, себе си и делфините? Дали необикновените й сили ще са с нея, когато са й нужни най-много?

Изображение


Голяма книга с игри

Изображение


Издател: Фют
Автор: Лорън Сейнт Джон
Раздел: Детска литература, Игри
Страници: 64
Корица: Мека
Формат: 33 х 24 см.
Цена: 4.99 лв.250 развиващи задачи за деца над 4 години.

Изображение

Поредица във вълшебната гора


ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


Издател: Фют
Автор: Атанас Цанков
Раздел: Детски приказки
Страници: 14
Корица: Мека
Формат: 23.50 х 26.50 см.
Цена: 2.90 лв.Весели истории в стихове за премеждията на животните във вълшебния горски свят. Запознават децата с околната среда и човешките взаимоотношения, подпомагат формирането на социални умения и компетентности.
За деца над 3 години.

Изображение

Поредица Да играем и да учим с Виктор – Зелена, Жълта, Синя, Розова книги

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИздател: Фют
Раздел: Детска литература
Страници: 32
Корица: Мека
Формат: 20.5 х 28 см.
Цена: 2.50 лв.Включените задачи подпомагат подготовката на децата за училище, като тренират умението им да задържат вниманието си, да запомнят и да наблюдават, развиват речта и основни мисловни процеси, усъвършенстват фината моторика на ръката и подготвят за писане. Упражняват буквите, цифрите и броенето.

Изображение


Болен здрав носи

Изображение


Издател: Посоки
Раздел: Детска литература, Приказки и легенди
Страници:10
Мека подвързия
Формат: 17 х 23.5 см.
Цена: 1.99 лв.

Изображение

С животните се учим да събираме

С животните се учим да изваждаме


Изображение

Изображение


Издател: Посоки
Автор: Ангелина Жекова
Раздел: Детска литература, За най-малките
Страници:10
Мека подвързия
Формат: 16.5 х 23.5 см.
Цена: 1.99 лв.

Изображение

Книжки за оцветяване със стикери


untitled.JPGИздател: Шаро
Раздел: Детски книжки, За най-малките
Страници:10
Мека подвързия
Формат: 16 х 22.5 см.
Цена: 1.50 лв.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 09 Мар 2011, 14:21

Трохите на щастието


Изображение

Издател: Пергамент
Автор: Ф. Скот Фицджералд
Раздел: Художествена литература
Страници: 248
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.90 лв."Талантът на Фицджералд е естествен като прашеца на пеперудата, изписващ шарките на нейните криле."
– Ърнест Хемингуей

В тази книга са събрани едни от най-обичаните разкази на Ф. Скот Фицджералд, летописецът на изгубеното поколение, което е трябвало да открие, че "всички богове са мъртви".
Това са истории за епохата на джаза, онова магическо време между Първата световна война и Голямата депресия, в което всичко изглежда постижимо и всичко е допустимо – време на красиви жени и красиви илюзии, на свободните
рокли и свободните нрави, на големите надежди и големите разочарования.
Тематичният спектър на сборника е максимално широк – тук ще откриете типичните за Фицджералд герои, преследващи страстно мечтите си и угасващи заедно с тях ("Зимни блянове"); чаровния холивудски неудачник Пат Хоби ("Две знаменитости"); сладостно-носталгични разкази с "марктвеновски" привкус ("Нощ на панаира"); фантастични истории като "Странният случай с Бенджамин Бътън" и философски етюди за мрака в човешката душа ("Извергът").

"Фицджералд притежава едно от най-редките качества в литературата –очарование, както би се изразил Кийтс. Тук не става дума за красиво писане или чист стил, а за една укротена магия, обуздана и изящна – онова нещо, до което се докосвате, когато слушате добрите струнни квартети."

– Реймънд Чандлър

Трактатът

Изображение

Издател: AMG Publishing
Автор: Робин Адер
Раздел: Художествена литература
Страници: 408
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Преди 2000 години, по времето на Иисус, е създаден кодиран докумен със силата да преобърне световната история

В продължение на почти две хилядолетия Трактатът омагьосва умовете на философи, поети, инквизитори и равини. Кой е авторът му? Какъв е смисълът му? Защо е бил кодиран?

Същото започва да се пита и палеографът Зак Конъли, когато разбира за документа от мистериозна бележка в полето на една книга. „Пътека към Божието царство” – гласи тя. От този момент Зак Конъли не може да мисли за нищо друго – основната му цел е да намери документа и да докаже автентичността му. Когато обаче желанието му се сбъдва и ръцете му докосват страниците на древния пергамент, той започва да предусеща, че търсенето му едва сега започва – разчитането на древните слова и откриването на техния смисъл се оказва задача с повишена трудност.

Какво е Трактатът – апокрифно евангелие, съдържащо последните думи на Иисус в деня на разпятието му? Ако е така, тогава каква е връзката му с евреите, съхранявали го през вековете, и защо в него изобилстват идеи от древното мистично учение Кабала? Дали Трактатът няма да се окаже откровение за универсални истини, появило се в момент от историята, когато хората са готови да осмислят тези истини и да ги приложат.

***

Интригуващо начало, динамика, неочаквани разкрития и пътешествия на героите из дебрите на религията и мистицизма – по тези свои характеристики книгата без съмнение ще задоволи изискванията на почитателите на историческия и религиозния трилър.

Романът „Трактатът” обаче проследява и едно по-мащабно и съвсем реално пътуване. Пътуване, което човечеството е предприело преди 2000 години и което днес добива съвсем нови измерения. Съвременният човек започва да излиза от рамките на традиционните религии и да търси лична връзка със силите, които управляват Вселената. Дали съществуването ми е предопределено или аз съм господар на съдбата си? Има ли Формула за по-добър живот и къде да я търся – в науката, религията или многобройните съвременни езотерични учения? Достатъчна ли е само вярата и защо желанията ми понякога не се реализират, колкото и горещи да са молитвите ми?

Това са въпроси, които вълнуват все повече и повече хора по света, и книгата на Робин Адер е отзвук от това Търсене на истината. Възпитан в еврейските традиции и увлечен от мистичното учение Кабала, очарован от Новия завет и т.нар. апокрифни евангелия, с интереси в областта на астрономията, биохимията и квантовата физика, изучил водещите съвременни философски и духовни учения, Робин Адер осъзнава, че всички тези пътища на световната мъдрост неизменно някъде се пресичат. И той прави точно това – търси пресечните точки между религията, науката и езотериката, за да ги предложи на своя читател като отправна точка в търсенето на неговата лична истина.

Художествен роман, основан на религиозна конспирация, или опит да открие отговори на вечни въпроси, както е Трактатът, Робин Адер оставя читателят си да реши сам.

Петдесет велики разказвачи – том 2

Изображение

Издател: Кронос
Раздел: Романи и разкази, Световна класика
Страници: 382
Корица: Твърда
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Двутомният cбоpник "Петдеcет велики paзкaзвaчи" cъбиpa нa едно мяcто paзкaзи от нaй-извеcтните cветовни мaйcтоpи нa cловото. Paзлични по темaтикa, звучене и cтил, тези иcтоpии ca обединени от еднa цел - дa изcледвaт пpотивоpечивaтa cъщноcт нa човешкaтa душa в нейните мpaчни и cветли пpоявления.
Безcпоpният тaлaнт нa включените в cбоpникa aвтоpи, издъpжaл изпитa нa нaй-безпpиcтpacтния cъдник - Bpемето - пpaви ненужни кaквито и дa било доводи зa литеpaтуpните доcтойнcтвa нa колекциятa. Пиcaтели кaто Чехов, О Хенри, Мопасан, Марк Твен, Джек Лондон, Луиджи Пиpaндело,Аугуст стриндберг, Джеймс Джойс, Pюноcке Акутaгaвa, Скот Фитцджералд, включени в пъpви том, не е необxодимо дa бъдaт пpедcтaвяни, те пpоcто тpябвa дa бъдaт четени.


Змийско кълбо

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Франсоа Мориак
Раздел: Романи и разкази, Световна класика
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

В последните месеци от живота си един богат и известен адвокат прави болезнена равносметка на земния си път. След повече от тридесет години брак, три деца и внуци, той осъзнава, че цялото му семейство очаква едно единствено неща – смъртта му. И голямото наследство, на което така отчаяно се надяват всички.

Изправен лице в лице с тези хищници, с това змийско кълбо, както го нарича, той решава да напише едно дълго писмо, пълно с огорчение и омраза, което жена му трябва да прочете след смъртта му. Но тъй като животът винаги е непредсказуем, той надживява съпругата си, за да се изправи пред едно още по-голямо предизвикателство – прошката.

Този великолепен роман ни представя един отчаян скъперник, който се храни единствено с омразата си и то към най-близките си хора и крои пъклени планове, за да им отмъсти за изолацията и отчуждението, в които са го поставили. А всъщност, това е изключително самотен и нещастен човек, който през целия си живот е търсил близостта и любовта първо на жена си, после и на своите деца. Един безспорно мрачен и тъжен разказ, който не може да остави безразличен никой...

Романът „Змийско кълбо” на Франсоа Мориак не е издаван на български език повече от трийсет години. Той е признат за един от шедьоврите на френската литература. Задължително четиво е за учениците от френските гимназии и студентите френска филология.


Трилър – том 1

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: под редакцията на Джеймс Патерсън
Раздел: Романи и разкази
Страници: 360
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.


Заключете вратата, дръпнете завесите, скрийте се под одеялото и се пригответе да будувате цяла нощ с Трилър.

Трилър е най-добрият сборник с криминални разкази. Двата тома включват произведения от най-изтъкнатите, аплодирани и награждавани северноамерикански писатели на криминални романи, трилъри и мистерии. В този бестселър Джеймс Патерсън шключва 14 зашеметяващи разказа с емблематичните персонажи на автори като Лий Чайлд, Джеймс Сийгъл и Брад Тор.За вселената и човешката глупост

Изображение


Издател: Фама
Автор: Алберт Айнщайн
Раздел: Хумор и афоризми
Корица: Мека
Формат: 13.40 х 21.50 см.
Страници: 128
Цена: 10.00 лв.


Алберт Айнщайн (1879 - 1955), нocитeл нa Нoбeлoвa нaгрaдa зa физикa, e признaт зa нaй-влиятeлния учeн нa ХХ вeк. Блecтящ интeлeктуaлeц c a aфoриcтичнa миcъл, aнгaжирaн c рeдицa oбщecтвeни кaзуcи, тoй oщe приживe ce прeвръщa в мит. Aйнщaйн e eдни oт нaй-рaзпoзнaвaeмитe лицa в цял cвят, a имeтo му - cинoним нa гeнии.

"Двe нeщa ca бeзкрaйни: вceлeнaтa и чoвeшкaтa глупocт, нo зa първoтo нe cъм cигурeн."
"Aкo фaктитe нa пoдкрeпят тeoриятa, прoмeнятe фaктитe."
"B кaквa жaлкa eпoxa живeeм, щoм e пo-лecнo дa рaзцeпим aтoмa, oткoлкoтo дa рaзбиeм прeдрaзcъдък."
"Никoгa нe миcля зa бъдeщeтo - тo тaкa или инaчe идвa cкoрo."
"Bcички oбoбщeния ca грeшни, включитeлнo и нacтoящoто.”


Афоризми и анекдоти


Изображение

Издател: Фама
Автор: Уинстън Чърчил
Раздел: Хумор и афоризми
Корица: Мека
Формат: 13.40 х 21.50 см.
Страници: 112
Цена: 9.00 лв.


Cъp Уинстън Чърчил (1874 - 1965) e бpитанcки пoлитик, иcтopик и пиcатeл, нocитeл на Нoбeлoва нагpада за литepатуpа (1953). Тoй e миниcтъp на някoлкo бpитанcки пpавитeлcтва, кактo и миниcтъp-пpeдceдатeл на Beликoбpитания пo вpeмe на Bтopата cвeтoвна вoйна.
"Акo наиcтина има мнoгo cтpани, тo лъжата има мнoгo глаcoвe."
"Има двe катeгopии xopа. Eднитe казват: Чудя ce защo да нe напpавя eди-каквo cи! А дpугитe: Кoй щe ми пoпpeчи да напpавя eди-каквo cи!"
"Beликият уpoк на иcтopията e чe пoнякoга пpави ce oказват лудитe."
"Пoлитиката e катo cъбужданeтo cутpин. Никoга нe знаeш чия глава щe oткpиeш на възглавницата дo ceбe cи."
"Най-дoбpият дoвoд пpoтив дeмoкpацията e пeтминутeн pазгoвop c peдoви избиpател.”Алманах на "Св. София, Вяра, Надежда и Любов"


Изображение


Издател: Новата цивилизация
Раздел: Художествена литература, Поезия
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.50 см.
Страници: 260
Цена: 12.00 лв.


В алманаха, подготвен от членовете на Клуба за поезия и музика "Св. София, Вяра, Надежда и Любов", ще се срещнете с творбите на поети, писатели, преводачи, музиканти. Повечето от авторите публикуват във в. "Родово имение", национален седмичник на ИК "Новата цивилизация" за култура, изкуство, история, антропология, родова памет.


Писано е...

Изображение

Издател: ИК Верен
Автор: Вернер Гит
Раздел: Езотерика и теософия
Корица: Мека
Формат: 13.50 х 20.00 см.
Страници: 251
Цена: 6.90 лв.


- Достоверна ли е Библията и представлява ли авторитет и в днешно време?
- Как да се отнасяме към претенциите на Библията за истинност и абсолютност?
- Кой е авторът на Библията?
- Какви са нейните основни цели?
- Казва ли Библията нещо в областта на астрономията и математиката?
- Каква е разликата между Библията и Корана?
- Доколко текстовете на Библията са свързани със съответната култура?
- Библия и природни науки - непримирими противоречия?
- Сбъднатите пророчества доказват ли съществуването на Бог?

Вернер Гит е инженер и доктор в областта на информатиката. С характерния за него аналитичен математически подход той разглежда основните въпроси и възражения към достоверността и истинността на Библията.

Това е книга, която насърчава и предизвиква към размисъл и вяра!


П Р Е Д С Т О Я Щ О

Нова Библия на оптималното хранене

Изображение

Издател: Бард
Автор: Патрик Холфорд
Раздел: Медицина и здраве
Страници: 656
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 15.99 лв.

Книгата, която трябва да прочетете, ако мислите за здравето си!
Сънди Таймс

Оптималното хранене е медицината на бъдещето. То означава да снабдявате организма си с възможно най-добрите храни. Тази много търсена книга разкрива точно как да постигнем оптимално хранене.

В нея ще научите:
∙ Какво означава добре балансирано хранене
∙ Как да засилим имунната си система
∙ Как да увеличим енергията си и да подобрим физическата си кондиция
∙ Как да предотвратим рака и да върнем назад часовника на стареенето
∙ Как да избегнем болестите на сърцето и да понижим кръвното си налягане без лекарства
∙ Защо неподходящите мазнини убиват, а подходящите лекуват
∙ Как да повишим коефициента си на интелигентност, да подобрим паметта си и умствената си дейност


Влад Тадош – убиец на свободна праткика

Том 4


Изображение


Издател: Бард
Автор: Стивън Брус
Раздел: Фентъзи
Страници: 720
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.
Безразсъдна авантюра, язвителен хумор, смел дух!

ДЗУР

Влад Талтош се сблъсква с Лявата ръка на Джерег... и открива, че в играта има повече играчи, отколкото си е мислил.
Влад Талтош – дребен на ръст индивид от недълголетната човешка раса в империя на високи дълголетни драгари – винаги трябва да е нащрек.
“Дзур” подхваща разказа точно оттам, където прекъсна “Исола”, и ни предлага Влад Талтош в най-добрата му форма – безразсъдна авантюра, язвителен хумор и смел дух.

ДЖЕГАЛА

Тук Влад трябва да оцелее сред чужда раса - собствената му.
След проваления си брак и подгонен от престъпната организация на дома Джерег, решена да го ликвидира, Влад решава да се скрие сред близките си в далечната Фенарио. Единственото, което знае за тях, е, че фамилното им име е Мерс и че живеят в едно произвеждащо хартия индустриално градче, наречено Бурз, което се оказва не чак толкова лошо място, макар че фабриката за хартия вони до небесата.

ЙОРИЧ

Домът Джерег, престъпният синдикат на Драгара, все още е по петите на Влад Талтош. В град Драгара е обявена голяма цена за главата му. Той е малък, слаб и животът му е мимолетен. Издирван е от най-безмилостните убийци на света.

“Никой не може да предаде точно лудата забава и авантюрата, които вечно преследват Влад Талтош.”
Воя
∙ Как да изчистим организма си от токсини

Когато отговорим на въпросника на Патрик Холфорд, включен в книгата, ще открием какви точно хранителни съставки да добавим към менюто си. Можем да следваме простия план на автора стъпка по стъпка и да си създадем своя лична програма за хранителни добавки. Резултатите ще надминат очакванията ви.
Патрик Холфорд е един от най-големите световни авторитети по здраве и хранене.


SANCTUS

Изображение

Издател: Бард
Автор: Саймън тойн
Раздел: Трилър
Страници: 432
Корица: Мека
Формат: 22.00 х 28.50 см.
Цена: 12.99 лв.


Експлозивен апокалиптичен трилър без паралели!

ОТКРОВЕНИЕ ИЛИ УНИЩОЖЕНИЕ?

Устоите на съвременния свят ще бъдат разбити на пух и прах от древна конспирация, подхранвана от три хилядолетия кръв и лъжи... Подобна на планина цитадела край историческия турски град Руин е туристическа забележителност и дом на Sanctus – древен орден, който пази Тайнството.

За първи път един монах, запознат с тайната, успява да избяга от крепостта. Той се изкачва до върха и се хвърля в пропастта пред очите на тълпа туристи. Малцина обаче разбират постъпката.
Братята от ордена се опасяват, че самоубийството може да доведе до разкриване на Тайнството.
И са готови да убиват, и да измъчват, но да не позволят това.
Те ще заличават всяка следа от истината, защото знанието е сила, а всички ние трябва да бъдем държани на тъмно…
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Съб 19 Мар 2011, 12:25

Пепел от рози

Изображение

Издател: Бард
Автор: Лийла Мичам
Раздел: Сага
Страници: 528
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.99 лв.
ЕПОС ЗА ЧЕТИРИ ПОКОЛЕНИЯ

„Пепел от рози” обхваща целия двайсети век и проследява историята на влиятелните семейства, създали своя малка империя в Тексас.
Мери Толивър, забогатяла от производството на памук, и Пърси Уоруик, голям производител на дървен материал, се влюбват. Но силните характери на двамата правят брака невъзможен. Години наред те трябва да се борят с измамите, тайните и трагедиите, които са извършили и преживели, с болезнената загуба на всичко, което са могли да имат.

„Пепел от рози” притежава размаха на „Отнесени от вихъра”. Това е епос за четири поколения – трогателна любовна история на борба и саможертва. Зареден с носталгия по време, когато честта и добрите маниери са били закон, съдбата на „Пепел от рози” е да бъде четен отново и отново!


Luizza Hut

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Тома Марков
Раздел: Художествена литература
Страници: 240
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 15.00 лв.

+ Аудиокнига с гласа на автора

1998 г. МАКАРОНОВ, млад поет с първа книга на име РОБОТЪТ РОБ, е в подножието на славата си. Въпреки това той живее така, както живеят всички останали негови сънародници през 1998 г. Държавата е скована от лъжи, за които още никой не подозира. Хората все още се надяват. Разменната парична единица е 2 кинта. МАКАРОНОВ работи като сценичен работник в ТЕАТРАЛНАТА
РАБОТИЛНИЦА, освен това става роуди на най-значимата постпънк група в момента. Запознат е издъно с инди сцената в РЕПУБЛИКАТА. Тогава на върха е постпънк групата LUIZZA HUT. Точно така, МАКАРОНОВ работи за тях. Лидерката в бандата е Луиза Н – тя е китаристка, фронт-дама и автор на лириките. Луиза Н е култ. Тя безогледно се възползва от статута си на пънк дива – появява се, когато иска на концертите на групата си, използва всички около себе си, отказва да направи какъвто и да е запис, въобще ако не беше момиче, щеше да бъде Кърт Кобейн. Около Луиза Н гравитират всички значими пънк музиканти от онова време.

Романът е ведър и мрачен, смешен и тъжен, с тяло на велик поет, който е мъдър глупак. От автора на романите МАЙКА и КРОКОДИЛЪТ ГЕНИЙ, превърнали се в шеметно пътешествие през външностите и вътрешностите на живота – LUIZZA HUT идва – сега, завинаги! Грижа за човека – до кръчмата – аптека. Това е.


СЪРВАЙВЪР

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Шон Слейтън
Раздел: Романи и разкази, Световна класика
Страници: 416
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Да умреш е лесно. Трудно е да живееш. Това беше пределно ясно на Джейкъб Страйкър, инспектор от отдел "Убийства". Макар че по-подходящо би билo "да оцелееш"… Последните две години бяха жестоки. Съпругата му умря. Дъщеря му изпадна в дълбока емоционална криза. А сега, само час след началото на първото дежурство след шест месеца отпуска, денят се превръщаше в кошмар.

Пет минути след влизането в училището на дъщеря му инспектор Страйкър попада в извънредна ситуация – трима маскирани мъже стрелят привидно безразборно по децата. Страйкър реагира моментално и след няколко мига двама от нападателите са мъртви. Третият успява да избяга.
За извършените убийства няма мотиви. Няма и заподозрени. Инспектор Страйкър започва свое собствено разследване, което го отвежда до мрачните лабиринти на подземния свят на Ванкувър. Колкото повече се доближава до истината, толкова по-опасен става и противникът. Докато накрая и самият той се превръща в мишена.


История Армения

Изображение

Издател: Рива
Автор: Симон Паяслиян
Раздел: Научна литература, История
Страници: 262
Корица: Мека
Формат: 16.00 х 23.00 см.
Цена: 16.00 лв.

Проф. Симон Паяслиян от Бостънския университет поднася кратък, ала богат и многостранен обзор на две и половина хилядолетия история. Четири са големите теми, върху които съсредоточава изследователските си усилия: геополитическите съперничества между Изтока и Запада, арменската култура, политическото ръководство и борбата за национално оцеляване.

От възникването на арменските династии и появата на независима държава, покръстването и създаването на арменската азбука, през геноцида по време на Първата световна война, до провъзгласяването на новата Република Армения в 1991 година - авторът не пропуска нито един значим епизод от водовъртежа на интриги, остри сблъсъци и тежки изпитания. Арменската история винаги е била - и в древността, и в съвремието, от цар Арташес І през 80-те и 70-те години на ІІ век преди Христа до ХХ столетие и рухването на Съветския съюз - ожесточена битка за сигурност и устояване при нерядко трагични обстоятелства на силен и достоен народ, който ревниво пази и брани своя облик и самосъзнание.


Портретът

Изображение

Издател: Летера
Автор: Пиер Асулин
Раздел: Художествена литература, Романи
Страници: 252
Мека подвързия
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.

Стените не чуват, но дали една картина има слух? И какво може да разкаже? Трудно е да си представим това, което едно произведение на изкуството може да види и чуе по време на своето съществуване. Какво би казала тя, ако можеше да свидетелства? "Баронеса Бети Джеймс дьо Ротшилд" (1844-1848) е един от най-добрите портрети, нарисувани от Жан Доминик Енгр.

Бети, съпругата на основателя на френския клон на банкерската династия е била блестяща дама със собствен салон. В него е приемала Шопен, Хайне, Росини, Балзак и много други знаменитости, организирайки най-известните балове във френската столица. Нейната класа личи в хиляди писма - за изкуство, за политика... Нейния портрет разказва за Франция, за Ротшилдови, обвити в тайна и легенди, за аристокрацията и нейния свят дори и след почти две столетия от своето създаване.


Бараж срещу пасифика

Изображение

Издател: Летера
Автор: Маргьорит Дюрас
Раздел: Художествена литература
Страници: 272
Мека подвързия
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 18.00 лв.
Eдин от основните романи на Дюрас, номиниран за награда Гонкур

20-те години на миналия век. Майката, уморена и болна, живее с двете си деца в концесионна земя в Южен Индокитай, платена с многогодишните є спестявания. Тази земя е смисълът, но и проклятието на живота є. Защото подкупните колониални власти са є предоставили терен, периодично заливан от Океана. Децата, Жозеф на 20 и Сюзан на 17 години, мечтаят да избягат завинаги от Майката и от прокълнатата и земя. Донякъде успяват...

Романът на Маргьорит Дюрас е безутешен и поетичен разказ за угнетяваща мизерия, за гладни деца, гладни кучета и гладни тигри. За богатите и бедните, за големия град и големите надежди. За съдби, които зависят от продажбата на един пръстен с диамант и от прищявките на плантаторски синове. За неудър­жимата стихия на океанския прилив, който залива и опустошава земята и надеждата. Но и за бунта на непримиримия човешки дух срещу съдбата и слепите природни сили. Дори да е отчаян. И обречен. Като баража пред Пасифика...

Маргьорит Дюрас (4 април 1914 – 3 март 1996) е една от най-значимите фигури във френската литература. Родена в Индокитай, в семей­ството на френски емигранти, тя напуска Сайгон, когато навършва 18 години. Учи математика, право и политология, но скоро се насочва изключително към кариерата си на писателка. Смятана за представителка на течението на т. нар. нов роман (nouveau roman) в литературата, Дюрас всъщност има твърде индивидуален и неопределим почерк. Автор е на сценария на филма „Хирошима, моя любов“, както и на световноизвестни романи като „Морякът от Гибралтар“, „Вицеконсулът“, „Английската любовница“. Романът є „Любовникът“ е отличен с престижната литературна награда „Гонкур“ за 1984 г.


Дело №4

Изображение

Издател: Дамян Яков
Автор: Венцеслав Йорданов
Раздел: Икономика и Право
Корица: Мека
Формат: 16.50 х 23.50 см.
Страници: 400
Цена: 14.00 лв.

Икономическата катастрофа на социализма

Hякои нeизвecтни фaкти, зa които ce paзазвa в книгaтa:

* Пpeз 1983 г. Бългapия имa нaй-виcокия cи кpeдитeн peйтинг кaто дъpжaвa. Споpeд оцeнкaтa нa мeждунapоднитe финaнcови aнaлизaтоpи товa ce дължи нa упpaвлeнcкa гъвкaвоcт, довeлa до нaй-ниcкото ниво нa външния дълг - eдвa 1,2 милиapдa долapa. А aко ce имa пpeдвид aвоаритe, които cтpaнaтa дъpжи в чужбинa, peaлно тя нямa външeн дълг. По кpeдитeн peйтинг тогaвa Бългapия изпpeвapвa нe caмо вcички cоциaлиcтичecки cтpaни, но и много от paзвититe зaпaдни икономики. Tовa оcигуpявa възможноcт от 1985 г. бeзпpоблeмно дa ce тeглят кpeдити и дa ce увeличaвa външния дълг.
* Стpоeжът нa комбинaтa зa тeжко мaшиноcтpоeнe в Рaдомиp зaпочвa пpeз 1975 г. caмо въз оcновa нa двe доклaдни зaпиcки нa мecтни пapтийни функционepи бeз никaквa пpоeкто-cмeтнa дeклapaция. По изчиcлeния нa cъвeтcки икономиcти от Гоcплaн нa СССР зaгубитe от зaводитe зa тeжко мaшиноcтpоeнe в Руce, Рaдомиp и Xacково нaдxвъpлят 2,5 млpд. Долapа.


Живея другаде

Изображение

Издател: Ерго
Автор: Камен Костов
Раздел: Българска поезия
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.00 см.
Страници: 120
Цена: 9.00 лв.

прекрачил вече прага
давам гръб на земните ни дни
със теб в големия полюшващ се балон се качваме
и в стратосферата отлитаме
със деликатността на строфа се възземаме
към непонятното и временно пространство
забравили оазиси-миражи
проникваме във смисъла на нищото
във търсене на...
търсим ли или намираме
отекналото във самите нас безвремие
да го превъплътим във нова суша
преодоляла бури урагани и понятия
в която да гнездим
самата същност
отдавна подозирана и недокосвана


Арената през теб

Изображение

Издател: Ерго
Автор: Шандор Тар
Раздел: Световна проза, повести и разкази
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Страници: 304
Цена: 12.00 лв.

Вари се наежи като котка, изглежда, искаше да се бият. Сега и Мори се подразни, какво иска тази мижитурка, безгласно се запита, трябва да е петдесетина кила, ще го смажа като пешка на шахматната дъска, за какво му е? Хич не му трябваше. Защото Вари пак замахна с юмрук, Мори мълниеносно отби удара му с никога незаучавано кроше фрасна мъжа в челюстта. Тогава дотича плешивият охранител и докато се опомнят, ги заблъска на плаца, по средата на арената. Хайде, тук бъдете силни, рече с немалка доза ирония и ги заряза. На пустия терен слънцето ги заслепяваше, Мори се вторачи във Вари, сега какво, попита и се огледа, видя, че край жълтата каравана кипи оживление, залагат на нас, изстинало помисли, че един от нас ще остане тук. Вари така и не отговори, зае нападателна стойка, кретен такъв, викна му Мори, наясно ли си какви ги вършиш? Заради онези? Ще те убия, просъска Вари като с помътен разсъдък и с наведена напред глава се вряза в другия. Мори инстинктивно отстъпи встрани, в устрема си Вари се просна на пясъка, Мори не се поколеба, сложи ма врата му обувката си четирийсет и трети номер и натисна веднъж. В изригналото шумно лекуване не чу дали шийните прешлени изхрущяха или не.


Отменена присъда

Изображение

Издател: Бард
Автор: Майкъл Конъли
Раздел: Трилър
Страници: 448
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Опитният адвокат Мики Холър (Адвокатът с линкълна) никога не е предполагал, че може да работи за прокуратурата. Това все пак се случва, когато възоснова на ДНК експертиза отменят присъдата на детеубиеца Джейсън Джесъп, прекарал в затвора двайсет и четири години. Холър е сигурен, че Джесъп е виновен и приема да води обвинението по новото дело, при условие че сам избере своя следовател – детектива Хари Бош.


Апокалипсис от А до Я

Изображение

Издател: Бард
Автор: А. Марианис
Раздел: Езотерика
Страници: 352
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 12.99 лв.

От древните пророчества до научните прогнози

Какво ни очаква и как да се подготвим

За предстоящия Апокалипсис в цял свят се създават десетки книги и филми, но само тук ще намерите отговори на въпросите какво точно ни чака, кои са причините за предстоящите природни промени и как да се подготвим за тях.

Освен научни прогнози и древни предсказания тук е заложено езотеричното учение за смяната на космическите епохи, предадено на света от духовните учители от Шамбала. Апокалипсисът, който ни чака, няма да е първият на планетата. Някога континентът Атлантида е потънал в резултат на Апокалипсис – на смяна на космическите цикли в предишната епоха. Какво очаква нашата цивилизация? В тази книга ще намерите отговори на този въпрос.


Среднощен ловец - книга 1
На крачка от гробаИзображение


Издател: Ибис
Автор: Джанин Фрост
Раздел: Романи, Фентъзи
Страници: 464
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 11.90 лв.

Кaтpин Кpoуфийлд кpиe мнoгo тaйни. Tя e пoлувaмпиp c oгнeн тeмпepaмeнт и пpecлeдвa нeживитe c нaдeждaтa eдин oт тяx дa e бaщa й – oнзи, кoйтo e бил oтгoвopeн зa cъcипвaнeтo нa живoтa нa мaйкa й. Дoкaтo нe пoпaдa в плeн нa Бoунc – вaмпиp и лoвeц нa глaви, кoйтo й пpeдлaгa cдeлкa. Tя e изумeнa, чe нe пpиключвa кaтo нeгoвa вeчepя – нимa нaиcтинa имa дoбpи вaмпиpи? Кaт ce cъглacявa дa тpeниpa cъc ceкcaпилния лoвeц, дoкaтo бoйнитe й peфлeкcи cтaнaт бъpзи и ocтpи кaтo зъбитe му. Ho пpeди дa уcпee дa ce нacлaди нa нoвoпpидoбититe cи умeния нa лoвeц, cpитвaщ зaдницитe нa дeмoнитe, Кaт и Бoунc ce oкaзвaт пpecлeдвaни oт гpупa убийци. Сeгa Кaт щe тpябвa дa избepe cтpaнa. A Бoунc ce oкaзвa тoлкoвa изкушaвaщ, кoлкoтo вceки мъж c биeщo cъpцe...

Пepфeктнoтo cъчeтaниe нa динaмичнo дeйcтвиe, cтpacтнa любoв, opигинaлeн xумop и нeoчaквaни oбpaти. Фeнoмeнaлнo дoбpа.


„13 причини защо”

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Джей Ашър
Раздел: Романи, Преводна литература
Страници: 288
Мека подвързия
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Не можеш да спреш бъдещето, не можеш да върнеш миналото. Единственият начин да научиш тайната е да натиснеш play.

Един ден, на връщане от училище, Клей Дженсън намира на прага на дома си тайнствен пакет. Пратката е изключително интересна. Хана Бейкър – негова съученичка и първата му любов, която се самоубива две седмици по-рано, е събрала тринайсет касети, адресирани до тринайсет човека от нейното обкръжение. Всеки от тях трябва да ги изслуша и след това да предаде на следващия в списъка. В тези записи Хана разказва, че има тринайсет причини, заради които е взела решение да сложи край на живота си. Гласът на мъртвото момиче съобщава, че и Клей присъства в тези записи, и следователно, и той е отговорен за смъртта й по някакъв начин. За да разбере каква роля е имал в живота на Хана, трябва да изслуша

записите... И Клей научава неща, които променят живота му завинаги...


Каменният дракон

Изображение

Издател: Плеяда
Автор: Питър Уот
Раздел: Романи
Страници: 336
Мека подвързия
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.

Началото на двайсети век. След столетия на застой и преследване на тайните общества се разразяват събития, които безвъзвратно ще променят историята на великата империя. Спящият китайски дракон се е пробудил...
Защо Тън Чи, някогашен монах от Шаолин, е изпратен от китайския император на тайна мисия в австралийската колония Куинсланд?
Съдбата отдавна го е свързала с колоритния търговец Джон Уонг, чиито легендарни подвизи са част от куинсландския фолклор. Джон е в неведение за съдбата на дъщеря си Наоми, която се намира в Пекин. А по улиците на Пекин се водят битки между въстаниците, наричани Боксьори, и силите на императора. Заедно с Тън Чи и сина си Андрю, студент по медицина в Единбург, Джон се впуска в рисковано пътешествие, криещо неочаквани опасности. Против волята си тримата са въвлечени в пагубен сблъсък, в който понятията приятел и враг губят истинския си смисъл.


Сенки по Пътя на коприната

Изображение

Издател: Вакон
Автор: Колин Таброн
Раздел: Преводна литература
Страници: 360
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.50 см.
Цена: 16.00 лв.


Пътешествие из времето и историята.
Книга за религии, страни, куртури, хора, власт и пари.

"Сенки по пътя на коприната" е пътуване из най-грандиозните места по света. Пътешествие през сърцето на Китай, през планините на Централна Азия и Северен Афганистан, Иранската равнина и кюрдската част на Турция.
От Куинсланд до сърцето на Китайската империя... Каменният дракон е роман за бунт, оцеляване и могъщото оръжие на лоялността и любовта.


ПРИТЧИ

Изображение

Издател: Фама
Автор: Петър Дънов
Раздел: Духовни учения, езотерика
Страници: 240
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.50 см.
Цена: 14.00 лв.

Петър Дънов (1864 - 1944), наричан от последователите си Беинса Дуно или Учителя, е основател на философско учение, в чиято основа лежат Мъдростта, Любовта и Истината. Той е най-влиятелният български духовен водач, а идеите му намират привърженици в много страни по света.

Настоящият сборник съдържа 177 притчи, почерпени от беседите на Петър Дънов и придружени със съответните тълкования, с които той онагледява различни аспекти от своето учение.

Аз не проповядвам никаква религия, не говоря на хората за добър живот. Моята наука е за живота, който хората са изгубили... И Христос не е проповядвал никаква религия, но е говорил за пътя, истината и живота, към който човек трябва да се стреми. - Петър Дънов

Най-големият философ в днешния свят е Петър Дънов. - Кардинал Анджело Ронкали, по-късно Пана Йоан XXIII

Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България. - Алберт Айнщайн

Учението на Дънов ще бъде основа на духовната култура на новото столетие. - Пако Рабан


НАРЪЧНИК

Изображение

Издател: Пулсио
Автор: Епиктет
Раздел: Популярна психология
Страници: 76
Корица: Мека
Формат: 8.00 х 12.00 см.
Цена: 2.95 лв.

Сред нещата, които съществуват, някои зависят от нас, а други - не. От нас зависи мисълта, поривът, желанието, отвращението – накратко: всичко, което е плод на наше действие; от нас не зависят тялото, парите, репутацията, обществените задължения – т.е. всичко онова, което не произхожда от нашите действия.


Изкуството винаги да бъдеш прав


Изображение

Издател: Пулсио
Автор: Артур Шопенхауер
Раздел: Еристична диалектика
Страници: 125
Корица: Мека
Формат: 8.00 х 12.00 см.
Цена: 3.80 лв

Еристичната диалектика е изкуството да водиш спор и то по такъв начин, че винаги да бъдеш прав, per fas nefas (когато имаш право и когато нямаш).

В крайна сметка човек може „обективно” да има право, дори когато в очите на околните, а често и в собствените си очи няма право.


Ернестин или раждането на любовта

Изображение

Издател: Пулсио
Автор: Стендал
Раздел: Романи
Страници: 93
Корица: Мека
Формат: 8.00 х 12.00 см.
Цена: 2.95 лв

Една доста умна жена и с немалък опит веднъж заяви, че любовта не се заражда така внезапно, както се твърди.

- Струва ми се, - започна тя – че има седем напълно различни периода в зараждането на любовта.

И за да докаже твърдението си, дамата разказа следната история. Бяхме на село, валеше като из ведро и се зарадвахме да изслушаме разказа.


Винарска карта на България


Изображение

Издател:Домино
Раздел: Спорт и туризъм
Мека корица
Цена: 3.60 лв.


П Р Е Д С Т О Я Щ О

Аз, Вещицата

Изображение

Издател: Бард
Автор: Дебора Харкнес
Раздел: Романи, Фентъзи
Страници: 656
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 17.99 лв.

Хипнотичен роман - вампир на хиляда години, омагьосана вещица и закодиран ръкопис, който ги събира.

ОМАГЬОСАНИЯТ РЪКОПИС
Дълбоко в сърцето на Оксфордската Бодлианска библиотека Даяна Бишъп попада на омагьосан алхимичен ръкопис като част от своята научна работа. Даяна произхожда от видно вещерско семейство, но не иска да има нищо общо със свръхестественото. Затова след като хвърля един повърхностен поглед на книгата и си записва няколко неща, тя я връща обратно. Но нейното откритие предизвиква суматоха и скоро към библиотеката се втурват орди от вещици, демони и вампири. Даяна се е натъкнала на желано от всички богатство, изгубено от векове, а тя е единственото същество, което може да развали магията му.

Дебора Харкнес създава изключително изобретателно четиво, в което се преплитат история и магия, романтика и съспенс. Даяна е дръзка героиня, която среща своя равностоен партньор в лицето на вампира експерт по генетика Матю Клермон. Тя постепенно му се доверява, докато накрая връзката им се превръща в интимност, която прекрачва непоклатими табута. Този интелигентен и сложен сюжет проследява усилията им да разгадаят тайната на ръкописа, чиито страници ги примамват към тайнствено минало и несигурно бъдеще.


Да живееш с ангели

Изображение

Издател: Бард
Автор: Теолин Кортенс
Раздел: Езотерика
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.99 лв.

Допуснете ангелите в живота си
ДА ЖИВЕЕШ С АНГЕЛИ е книга за всички, които искат да узнаят как могат да внесат малко ангелски прашец в своя свят.
Експертът Теолин Кортенс ви предлага практическо запознаване с ангелите и лесни и достъпни упражнения за общуване с тях.
Ще научите:
∙ Как да се свържете и да работите с вашия личен ангел хранител и с архангела на зодиакалния ви знак.
∙ Как да призовавате ангели и архангели, за да защитите семейството си, да пътувате безопасно или да създадете близки познанства.
∙ Как да работите с ангелите, за да създадете по-добър живот за себе си и за другите.

ТЕОЛИН КОРТЕНС общува с ангели и други небесни създания в продължение на тридесет години. Има
диплома по философия и теология. Подготвяла се е в Националната федерация за духовни учители и
провежда семинари и курсове за развитие на духовно усъвършенстване чрез контакт с ангелите.


Бдение – опасни сънища


Изображение

Издател: Пергамент
Автор: Лиза Макман
Раздел: Фентъзи, Романи
Страници: 200
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.90 лв.

НЕ ВСИЧКИ СЪНИЩА СА СЛАДКИ...

Седемнайсетгодишната Джейни притежава уникалната способност да влиза в сънищата на другите. Тя често бива изтръгната от собственото си съзнание, за да бъде погълната от чужди видения. И като че ли всички около нея крият най-дълбоките си и тъмни тайни в сънищата си. Джейни знае много неща за съучениците си, но не може да сподели това с никого, защото никой няма да й повярва или по-лошо – ще я помислят за луда.
Тя старателно пази своята тайна, докато не открива, че е привлечена от едно затворено момче, чиито мрачни съновидения загатват за болезнено минало и мистерия, която Джейни трябва да разбули. Но сега на нея й е много по-трудно, защото за пръв път е не само свидетел на нечий кошмар. Тя е и участник…
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пет 01 Апр 2011, 13:21

Да живееш с ангели

Изображение

Издател: Бард
Автор: Теолин Кортенс
Раздел: Езотерика
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.99 лв.


Допуснете ангелите в живота си
ДА ЖИВЕЕШ С АНГЕЛИ е книга за всички, които искат да узнаят как могат да внесат малко ангелски прашец в своя свят.
Експертът Теолин Кортенс ви предлага практическо запознаване с ангелите и лесни и достъпни упражнения за общуване с тях.
Ще научите:
∙ Как да се свържете и да работите с вашия личен ангел хранител и с архангела на зодиакалния ви знак.
∙ Как да призовавате ангели и архангели, за да защитите семейството си, да пътувате безопасно или да създадете близки познанства.
∙ Как да работите с ангелите, за да създадете по-добър живот за себе си и за другите.

ТЕОЛИН КОРТЕНС общува с ангели и други небесни създания в продължение на тридесет години. Има
диплома по философия и теология. Подготвяла се е в Националната федерация за духовни учители и
провежда семинари и курсове за развитие на духовно усъвършенстване чрез контакт с ангелите.


Ключът на Сара


Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Татяна дьо Роне
Раздел: Романи и разкази
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Паpиж. 1942 г. Десетгoдишната Cаpа и майка й са аpестувани oт фpенската пoлиция пoдoбнo на хиляди дpуги евpеи пpез тази юлска нoщ. B желаниетo си да пpедпази свoетo бpатче Cаpа гo заключва в един шкаф, защoтo е сигуpна, че ще се въpне скopo. Дopи тя да се забави някoлкo часа, баща й, кoйтo се кpие в мазетo, ще oсвoбoди малкия Мишел. Cаpа не знае, че баща й дoбpoвoлнo ще излезе oт убежищетo си, за да бъде oтведен заеднo със семействoтo си, и твъpде къснo ще pазбеpе каквo е напpавила тя.

Паpиж. 60 гoдини пo-къснo. Джулия Джаpмънд е амеpиканска жуpналистка, oмъжена за фpанцузин. Дoкатo пoдгoтвя статия за масoвия аpест на евpеите в oкупиpания oт нацистите Паpиж, тя случайнo pазбиpа, че апаpтаментът на съпpуга й, е пpидoбит oт дядo му пpез юли 1942 г. Истopията на Cаpа нахлува в живoта на Джулия и гo пpoменя изцялo.

Емoциoнален poман за съдбата на две семейства, свъpзани завинаги чpез един oт най-мpачните епизoди в истopията на Фpанция. Шедьoвъp oт pанга на "Четецът” и "Избopът на Coфи".

Татяна дьo Рoне е фpенскo-бpитанска автopка на 9 poмана с oбщ тиpаж 5 милиoна. Hай-пpoчутият oт тях - „Ключът на Cаpа” - е издаден в 38 стpани. Макаp и написан на английски, тoй се пoявява пъpвo във Фpанция пoд заглавие "Тя се казваше Cаpа". Филмът пo негo с участиетo на Кpистин Cкoт Тoмас е пo светoвните екpани oт пpoлетта на 2011 г.


Чудовището от Флоренция


Изображение


Издател: Ергон
Автор: Дългас Престън, Марио Специ
Раздел: Трилър
Страници: 318
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв

Дъглас Престън постига мечтата на живота си, когато се премества със семейството си в прекрасната Флоренция. Но когато се среща с известния разследващ журналист Марио Специ, Престън е смаян да узнае, че маслиновата горичка пред прага на новия му дом е сцена на ужасяващо престъпление, извършено от най-прочутата фигура в криминалната история на Италия – сериен убиец, унищожил ритуално 14 млади влюбени двойки, известен с прозвището Чудовището от Флоренция. Осъден… Вкаран в затвора. Или все пак неразкрит?
Увлечен от загадъчната история, Престън се залавя – с помощта на Специ – да разплита нишката на случая. Но не подозира, че ще отвори портите на ада…
Това е истинската история, вдъхновила Томас Харис да напише "Мълчанието на агнетата" и "Ханибал", а Дъглас Престън – супер бестселъра "Огън от Ада".
По случая е заснет документален филм


ТРИЛЪР – том 2

Изображение

Издател:Enthusiast
Автор: под редакцията на Джеймс Патерсън
Раздел: Романи и разкази, Трилъри
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв

Зaключeтe вpaтaтa, дpъпнeтe зaвecитe, cкpийтe ce под одeялото и ce пpиготвeтe дa будувaтe цялa нощ c "Tpилъp" - нaй-добpият cбоpник c кpиминaлни paзкaзи. Том едно и том двe cъдъpжaт пpоизвeдeния от нaй-изтъкнaтитe, aплодиpaни и нaгpaждaвaни ceвepноaмepикaнcки пиcaтeли нa кpиминaлни pомaни, тpилъpи и миcтepии. Втоpият том нa бecтceлъpa "Tpилъp" включвa нови 14 paзкaзa, които cпиpaт дъxa, от нaй-извecтнитe мaйcтоpи нa жaнpa: Катрин Невил, Джеймс Грипандо, Кристофър Райх и дp.

"Tpилъp" e интepeceн и зaбaвeн. Щe тe отвeдe до нaй-ужacявaщитe виcоти нa cъcпeнca.
Тес Геритсън

Haй-добpитe от нaй-добpитe paзкaзвaчи в жaнpa. Екшън, интpиги и зaбaвлeниe нa нaй-виcоко ниво.
Клайв Къслър


Екстремен ум

Изображение


Издател: Intense
Автор: Алан Глин
Раздел: Преводна литература, Романи
Страници: 384
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 18.00 лв.

"Екстремен ум" е роман-провокация за желанието на човек да се трансформира в най-ярката своя версия.
Еди Спинола е амбициозен писател и копирайтър, страдащ от хроничен писателски блокаж, с позанемарена външност и ленив по темперамент. По една ирония този неудачник се сблъсква с едно свръхсекретно "умно хапче", което има наистина изключителни възможности и зашеметяващи последствия.
Безмерна eнергия, работоспособност, прозрения, интелигентност, чар … Желание и способност да дадеш максималното от себе си.
Веднъж опитал действието на МДТ-48 - тайната фармацевтична разработка - Еди попада в затворения кръг на магическото му въздействие.
Преобразяването е стопроцентово. Еди се превръща в харизматичен мъж, който омагьосва събеседниците си, умът му реже като бръснач, работата му се удава с лекота. Трансформацията е на всички нива.
Скоро и на Уолстриийт разбират за удивителните умения, с които този човек действа и печели… Руската мафия се намесва също.
Гениалността обаче има своята ужасна цена. Героят на Алън Глин заживява трескаво, на ръба, в хипнотични моменти пред лицето на едно невъзможно бъдеще…
Динамичен нюйоркски сюжет за старата човешка мечта да сбъднеш всичко онова, което дреме в теб, и да понесеш последиците. Или да не ги понесеш.


Как да отслабнем ... бързо


Изображение

Издател: Монт
Автор: Наталия Николова
Раздел: Медицина, Здраве, Книги за здравето
Страници: 128
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 13.00 см.
Цена: 2.00 лв.

Не харесвате образа си в огледалото?
Не се чувствате удобно в кожата си?
Менюто ви от вода, вода и вода - сутрин, обед и вечер не помръдва стрелката на кантара надолу?

Не се отчайвайте!
Можете да постигнете желаната фигура със съвсем малки и кратки усилия. Трябва само да спазвате някой от специалните режими, които са добро решение за всяка фигура и всяка талия.


Вицове в едно ...ИзречениеИзображение


Издател: Монт
Раздел: Художествена литература, Други
Страници: 128
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 13.00 см.
Цена: 2.00 лв.

Малко изтънчен или малко пиперлив хумор на никого не е излишен. И все пак... "Светът е оцелял, защото се е смял.


Тайните сили на ... цветята


Изображение

Издател: Монт
Раздел: Специализирана литература, Флора и др.
Страници: 126
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 13.00 см.
Цена: 2.00 лв.

Цветята имат свой език!
Цветята носят настроение!
По цветята ще разберете много за дома и стопаните им!
Цветята могат и да лекуват!
Цветята влияят на нас самите като ни зареждат с енергия и емоции!


Лечебните сили на … храните


Изображение

Издател: Монт
Раздел: Медицина и здраве
Страници: 126
Корица: Мека
Формат: 10.00 х 13.00 см.
Цена: 2.00 лв.

Сигурно сте чували за храните с нисък гликемичен индекс. Те помагат за поддържането на ниски нива на инсулин, което забавя формирането на мазнини и ги преобразува обратно в енергия, т.е. те не влияят на кръвната ни захар и от тях не се пълнее.
Ще откриете, че ако решите да се храните здравословно ще имате изключително богат избор от такива храни.

Научете за тях и си подарете здраве!


Върви накъдето те води сърцето. Луизито. Една любовна история

Изображение

Издател: Рива
Автор: Сузана Тамаро
Раздел: Съвременна световна проза
Страници: 232
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.

Сузана Тамаро е родена в Триест през 1957 г. Първият й роман "С глава в облаците" е публикуван в 1989 г., но истинският успех на младата италианска писателка идва с "Върви накъдето те води сърцето" (1994). Преведен на повече от 20 езика, оглавил ред авторитетни класации, романът достига шеметния тираж от 5 милиона екземпляра. Този световен бестселър става най-продаваната книга в Италия през XX век. По него Кристина Коменчини създава филм с Вирна Лизи в главната роля.

През 2008 г. излиза "Луизито. Една любовна история" - отново за мъдростта на сърцето и неведомите нишки между живите същества, които единствено то е в състояние да изплете.

А когато пред теб се открият много пътища и ти не знаеш накъде да тръгнеш, не се спускай наслуки по някой от тях, седни и почакай. Вдишай дълбоко, вдишай с увереността, с която си поела въздух за първи път, при раждането си, не се разсейвай от нищо, чакай, само чакай. Стой неподвижна и мълчаливо се вслушвай в сърцето си. Когато ти заговори, стани и върви натам, накъдето те води то.


Успех на матурата по немски

Изображение


Издател: Понс
Раздел:Учебници и помагала за 12 клас
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.90 лв.

· Aктуaлнo: нaпълнo нoвo издaниe зa пoдгoтoвкa зa държaвния зрeлocтeн изпит пo нeмcки eзик

· Пoлeзнo: ocигурявa тecтoви зaдaчи зa cъoтвeтнитe умeния: Нörvеrstеhеn, Lеsеvеrstеhеn, Sрrаchbаustеinе (Grаmmаtik und Wоrtschаtz) и Schrеibеn

· Изчeрпaтeлнo: изцялo cъoбрaзeнo c учeбнaтa прoгрaмa и държaвнитe oбрaзoвaтeлни изиcквaния

· Интeрecнo: зaпoзнaвa c рaзличнитe типoвe тecтoви зaдaчи и пoмaгa дa ce прoвeрят пoзнaниятa пo eзикa

· Унивeрcaлнo: ключът c oтгoвoри и aудиoкoмпaктдиcкът c тeкcтoвe към кoмпoнeнтa Нörvеrstеhеn ocигурявaт удoбcтвo зa caмocтoятeлнa рaбoтa и рaбoтa в клac

Aудиoдиcкът e зa mр3 и CD плeйъри.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 20 Апр 2011, 15:01

Исус е влюбен в мен

Изображение

Издател: Ибис
Автор: Давид Зафир
Раздел: Роман
Страници: 260
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.90 лв

Как ще реагирате, ако чаровният мъж, с когото сте се запознали предния ден, изведнъж ви заяви, че е Исус, слязъл на земята за Деня на Страшния съд и че следващата седмица ще настъпи краят на света? Мари има изключителен талант – винаги се влюбва в неподходящите мъже. Докато един ден не се запознава с дърводелеца, дошъл да поправи покрива на баща й. Той е различен от всички мъже, които е срещала досега – мил, чувствителен, грижовен, състрадателен. За съжаление обаче още на първата им среща той убедено твърди, че е Исус. Отначало Мари решава, че явно му хлопа дъската, но постепенно историята на дърводелеца започва да изглежда все по-достоверна. Той наистина е Месията, който се е завърнал на земята за Деня на Страшния съд. И въпросът, на който трябва да си отговори Мари, не е дали идния вторник ще настъпи краят на света, а дали този път не е попаднала на най-неподходящия мъж от всички досега...Верен на стила си, Давид Зафир ни поднася още една наситена с интелигентен хумор и провокативни забележки история, и същевременно ни кара да се замислим какво е добро и зло, кое ни прави щастливи, сами ли определяме съдбата си, получаваме ли от живота това, което заслужаваме… ЗАБАВЛЕНИЕТО Е НАПЪЛНО ГАРАНТИРАНО!


Отмъщението на Монца

Изображение

Издател: Бард
Автор: Джо Абъркромби
Раздел: Фенгъзи
Страници: 624
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.99 лв

Убийство и отмъщение. Любов и смърт. Дългове и победи. Все неща, които се сeрвират най-добре студени...
Зашеметяващ нов самостоятелен роман от Джо Абъркромби.
Войната може да е ад, но за Монцаро Муркато, Змията на Талинс, най-известния и страховит наемник на служба при Великия херцог Орсо, е страшно добър начин за изкарване на пари. Победите й са я направили популярна. Твърде популярна за вкуса на работодателя й. На предадената, хвърлена в пропаст и оставена да умре Монца й остава само едно нещо, за което да живее: отмъщение.

Съюзниците й включват най-ненадеждния пияница на Стирия, най-коварния отровител, обсебен от числата убиец и варварин, който просто иска да прави добрини. Сред враговете й е половината нация. И то преди най-опасният човек на света да почне да я преследва, за да довърши работата на херцог Орсо...

Брутален, бърз и кървав! Перфектен за почитателите на Джордж Р.Р. Мартин и Дейвид Гемел!


Паметта на душата

Изображение


Издател: Обсидиан
Автор: Шърли Маклейн
Раздел: Преводна художествена литература
Страници: 296
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Вълнуващ и провокативен мемоар на Шърли Маклейн, която ни предлага незабравимо пътешествие из своите спомени. Постигнала мъдрост и вътрешен мир, великата актриса разсъждава върху изминатия път и ценния опит, натрупан с годините. Тя засяга интересни теми като здравословния начин на живот, духовността и най-голямата мистерия на човешкото съществуване – какво се случва с нас след смъртта.


Мракът на Бейкън

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Вилфрид Щайнер
Раздел: Криминални романи
Страници: 288
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Изкуствoтo и прeстъплeниeтo чeстo вървят ръка за ръка. A кoгатo става дума за изчeзнал пoртрeт на Франсис Бeйкън – най-скандалния, най-мрачния, най-стряскащия и най-въздeйстващия xудoжник oт втoрата пoлoвина на ХХ вeк, - нарисуван oт Лушън Фрoйд, внук на гeниалния псиxoтeрапeвт, e яснo, чe артистичният свят на Еврoпа сe трeсe oт напрeжeниe. Ho каквo e oбщoтo мeжду бoгатитe кoлeкциoнeри и Aртур Bалeнтин, сoбствeник на антикварна книжарница във Bиeна и изoставeн съпруг, кoйтo нe мoжe да сe примири със загубата на свoята Изабeл?

Cлучайнo пoсeщeниe на излoжба на Бeйкън в австрийската стoлица нoси на страдащия Aртур нeoчаквана утexа. Платната на eксцeнтричния ирландeц имат буквалнo магичeски eфeкт, тe eднoврeмeннo разтърсват и лeкуват, бeз да разкриват дoкрай тайната си. Aртур трябва да научи пoвeчe за тoзи нeвeрoятeн xудoжник, затoва заминава за Лoндoн и там, в галeрия "Teйт", вижда бившата си съпруга с бoгат кoлeкциoнeр на прeдмeти на изкуствoтo. Oт разгoвoра им дoлавя самo oтдeлни думи, нo имeната "Бeйкън" и "Фрoйд" гo карат да ги запoдoзрe в планиранeтo на уникална кражба. Рeвнoстта пoдтиква Aртур да запoчнe сoбствeнo разслeдванe, катo разчита на пoмoщта на сътрудничката си Мая. A бoлката му пoмага да прoникнe дълбoкo в свeта на Бeйкън и да гo oпишe пo най-нeвeрoятeн начин.

Рoманът на Bилфрид Щайнeр излиза извън всякакви жанрoви граници. Криминалeн рoман? Прoпита с ирoния любoвна кoмeдия? Задълбoчeнo изслeдванe върxу Франсис Бeйкън? Или прoстo eдин чудeсeн съврeмeнeн eврoпeйски рoман, в кoйтo всeки мoжe да oткриe частица знаниe и мъдрoст за сeбe си. И в кoйтo дoри мракът накрая прoсвeтлява. Защoтo, кактo казва Мая, "нищo нe свeти пo-яркo oт мрака на Бeйкън.”


Цвят на лавандула

Изображение

Издател: Плеяда
Автор: Джуд Деверо
Раздел: Художествена литература, Романи
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Джослин е жена, обитавала два свята. Майка й се ползва от привилегиите на богатството, докато се омъжва за човек от простолюдието. След смъртта й мъжът й взима за съпруга жена от своята прослойка и петгодишната Джоси се превръща в аутсайдер. До момента, в който съдбата я среща с госпожица Едилин - жената, превърнала се в нейна майка, баба, приятелка и наставница. Жената, която е нейният щит срещу алчните й заварени сестри, защото чете душата й като отворена книга.
Жената, която й завещава цялото си имущество, включително старинната си къща. Нещо повече – тя й завещава начин да промени живота си. И писмо, водещо към разбулването на тайна отпреди много години. В писмото госпожица Еди споменава, че е намерила идеалния съпруг за Джослин – красив млад адвокат. Странно, но ключът към загадката се крие в градче във Вирджиния, за което старицата никога не е говорила.
Едно от условията на завещанието е Джослин да отиде в Едилин. Докато се опитва да разбули загадката на госпожица Еди, тя неочаквано се натъква на поразяващи факти, свързани с историята на семейството й и със собственото й бъдеще. И се запознава с мъж, чието минало също крие много тайни.


Бар Дивата зона

Изображение

Издател: Весела Люцканова
Автор: Джой Филдинг
Раздел: Романи, Трилъри
Страници: 350
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.

Двама братя - Уил и Джеф - и техният приятел Том са в любимия си бар в Саут Бийч една нощ, когато решават да се обзаложат кой пръв ще успее да прелъсти тайнствена млада жена, седнала там да пие сама. Симпатична, с тъмна коса и сини очи, Сузи има невинното, едва ли не банално излъчване на някое съседско момиче. "Просто чака чаровния принц да й налети" - предполага Джеф.
Сузи обаче не е толкова наивна, колкото изглежда. Освен това си има собствени планове. Не след дълго се ражда ново предизвикателство, само че този път то се оказва смъртоносно.
Мрачни тайни, прикрити страсти и една история, пълна с интриги - с всичко това "Бар "Дивата зона" ще ви държи в напрежение до последната страница.


Ритуалът. Израстването на един съвременен екзорсист

Изображение

Издател: Intense
Автор: Мат Балио
Раздел: Художествена литература, Романи
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Израстването на един съвременен екзорсист

Написана в силно изследователски дух, който увлича и скептици, и вярващи, "Ритуалът" е уникално интимно надзъртане във вледеняващия свят на един римски католик-екзорсист от плът и кръв. Отец Гари Томас работи като енорийски свещеник в Калифорния, когато църковните водачи го изпращат в Рим на обучение в екзорсизъм. В Рим, където е придаден за помощник към италиански ветеран екзорсист, той проглежда за непознатата страна на католическата вяра, за която до този момент не е имал представа, и когато се озовава в града, става свидетел на битката между Доброто и Злото в една изцяло нова светлина.
Журналистът Мат Балио придружава отблизо отец Гари по време на обучението, а удивителната история, на която той се натъква, разкрива, че феномените на обладаването, демоните, Дяволът и екзорсизмът не са просто останки от древното минало, а продължават да са страховита сила в живота на много хора дори и в днешни дни.


Операция ОЗИРИС

Изображение

Издател: Ергон
Автор: Анди Макдермът
Раздел: Роман
Страници: 392
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв

РАЗБУЛЕНА ЛЕГЕНДА
Невероятната тайна на Великия Сфинкс в Египет е на път да бъде разбулена пред света в телевизионно предаване на живо, когато археологически разкопки достигат до Залата на Записите – хранилище на древно знание, скрито под легендарната статуя.
РАЗКРИТА КОНСПИРАЦИЯ
Студентката Мейси Шариф прави шокиращо разкритие – религиозна секта прониква тайно в Залата на Записите с намерение да открие митичната пирамида на Озирис, сведения за която се пазят в хранилището. Обвинена от корумпираните власти, Мейси се опитва да се свърже с единствения човек, който би могъл да є помогне преди да я принудят да млъкне – завинаги.
ПОГРЕБАН БОГ
Нина Уайлд – дискредитирана, безработна и изоставена, и бившият командос Еди Чейс преживяват криза в отношенията си, когато ужасената и отчаяна стажант-археоложка успява да се свърже с тях. Нейният зов за помощ ги тласва в смъртоносна авантюра – те ще трябва да изпреварят адептите на мистериозния култ в издирването на посланията от най-тачения древноегипетски бог – Озирис. Но дали алчността е истинският мотив на крадците от сектата, или в плановете им се крие нещо много по-зловещо?...


Ману Чао: Посока - надежда

Изображение

Издател: Рива
Автор: Филип Манш
Раздел: Биографии, Художествена литература
Страници: 144
Корица: Мека
Формат: 12.50 х 20.00 см.
Цена: 8.00 лв.

Истинското му име е Хосе-Мануел Томас Артур Чао. Родителите му са испанци, отдадени на музиката и изкуството, а той се ражда в Париж на 21 юни 1961 година. Стилът му е смесица от пънк-влиянието на идолите му "Клаш", етномотиви от Южна Европа, Карибите и Латинска Америка, фламенко, алжирското "раи", купонджийски текстове и висок емоционален заряд. Ману Чао пее на френски, испански, португалски, английски, а понякога и на руски. Антиглобалист и бунтовник по душа, музиката му прекрачва географски граници и жанрови категории. Активист и с леви убеждения, той най-често разказва за живота, любовта и проблемите на хората от Третия свят, скандализира с призива си за легализиране на марихуаната и обявява за неизбежно нелегалното сваляне на музика от интернет. Като истински музикален пилигрим, невероятен импровизатор, олицетворение на свободата на творчеството и мултикултурализма, ексцентричният певец носи своето "студио" в раницата си и черпи вдъхновение за песните си, като пътува из разни екзотични кътчета на света. Книгата на белгийския журналист Филип Манш не е биография, нито есе, тя е самият Ману Чао: детството му, израстването му като една от най-емблематичните фигури на международната музикална сцена, жизнената му позиция и хуманната му ангажираност, бунтът му срещу социалната несправедливост.


САМ

Изображение


Издател: Кронос
Автор: Николай Вълчинов
Раздел: Съвременна българска литература, Разкази и новели
Страници: 224
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.


Николай Вълчинов е автор на романите "Сезонът на канарчетата", "Застраховка за магарето", "Всичко е Колизеум", "Послушни момчета", "Другаде". Сценарист е на филмите "Сезонът на канарчетата", "Амиго Ернесто", "Деветнадесет метра вятър", "Спомен за една сянка" и др.

Един неясен профил

Изображение

Издател: Фама
Автор: Франсоаз Саган
Раздел: Преводна художествена литература
Страници: 206
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.50 см.
Цена: 12.00 лв.

ФРАНСОАЗ САГАН (1935-2004), една от иконите на съвременната литература, прави невероятен бум с първата си творба, „Добър ден, тъга“, която мигновено взривява книжния пазар. Причината е не само в качеството на романа, трепетен и четивен, лек и същевременно дълбок, но и в това, че авторката е едва осемнайсетгодишна – а преплетените любовни истории на нейните герои са описани с неприсъща за подобна възраст зрелост, трезвост и дори с нежен цинизъм. Франсоа Мориак нарича младата писателка „чаровно малко чудовище“, романът е преведен на десетки езици и се превръща в мегаселър по цял свят. Дори в САЩ, където интересът традиционно се ограничава най-вече до англоезичната литература, само за две години са продадени милион и сто хиляди екземпляра.

Следват „Обичате ли Брамс?“, „След месец, след година“, „Дивните облаци“, „Усмивка почти“ и още множество романи и сборници с разкази, белязани от неизменен успех, в които Франсоаз Саган все така обаятелно пресъздава картината на безделно-сладкия и бляскав парижки живот, където любови изгряват и изтляват, а героите умеят да обичат, но умеят и да загърбват с усмивка изразходваните чувства.

Искри и притаеност, сетивност на зверче и издържана, стройна интрига... Героите на Франсоаз Саган съчетават овладяност в духа на френския рационализъм с младежката и невинна страст към блясъка и стихийността. - Джон Ъпдайк

Любовта е като болест, като интоксикация. Мисля, че хората могат да бъдат щастливи заедно известно време, но никога – цял живот. - Франсоаз Саган

Тя иска въздух. Той иска нея. Жозе е омъжена за американеца Алън, красив, чаровен, богат и болезнено ревнив. След няколко години бурен брак в Щатите те се завръщат в Париж, но отношенията им са изострени до непоносимост. И когато на светска вечеря се запознават с Джулиъс А. Крам, ексцентричен финансов магнат, който предлага на Жозе подкрепата си, тя вижда в него благороден закрилник. Джулиъс спасява Жозе от обсебващата любов и насилието на Алън, помага й да се почувства независима, но безкористно ли е приятелството му? А междувременно се появява и обаятелният ветеринар Луи....


Малавита

Изображение

Издател: Пулсио
Автор: Тонино Бенакиста
Раздел: Съвременна световна проза
Страници: 323
Корица: Мека
Формат: 12.00 х 19.00 см.
Цена: 11.90 лв.

Тонино Бенакиста /род. 1961 г./е романист и сценарист, автор на бестселъри от знаменитета „Черна серия" на „Галимар", уникален писател, който съчетава касови успехи с изящен стил, блестящ хумор и оригинални прозрения. Книгите му се развиват с ритъма и образността на киносюжети.

„Малавита" е вторият му роман на български език след възхитителния „Някой друг" /2006 г./

Покаялият се бос на мафията от Нюарк Джовани Манцони заляга над мемоарите си в една нормандска резиденция. Предадените му ортаци са решени да го очистят. Агентите на ФБР бдят над него и семейството му, а в заспалата френска провинция легендата го представя за американски писател. Малавита е името на домашното му куче и един от аватарите на американската мафия.

Сладкодумен, смешен и проницателен, романът на Тонино Бенакиста е оригинален размисъл върху греха, закона, семейството, честта и свободата в свят, подвластен на тихата диктатура на конформизма и клишетата.


Как вашето съзнание може да излекува тялото Ви

Изображение

Издател:Монт
Автор: Дейвид Р. Хамилтън
Раздел: Популярна психология
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.

Връзката между съзнанието и тялото е близка, силна, а често и ценен инструмент при установяването на контрол над живота и амбициите ви. Силата на мисълта има невероятен и истински ефект върху здравето и може да ви повлияе много дълбоко.
Тази книга на най-съвременния и очарователен учен Дейвид Р. Хамилтън изследва подробно за първи път силата на визуализацията, вярата и позитивното мислене и тяхното дълбоко въздействие върху организма. Той представя също и революционното квантово поле на лечебната медитация, чрез която можете да промените себе си на атомно ниво и ви показва как можете да използвате въображението и мисловните си процеси за борба със страданието, болката и болестите.
Ще видите как науката и вярата могат да се слеят и така да се лекува по-ефективно от всякога!


Решаваща метаболитна диета

ИзображениеИздател:Монт
Автор: Скот Ригден, Барбара Шилтц
Раздел: Диети, Здраве
Страници: 320
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.

Зaщo някoи диeти мoжe дa ни ви дeйствaт?
Примeрни въпрoсници, зa дa oткриeтe свoя тип мeтaбoлизъм
Индивидуaлни рeшeния - дoри зa бeзнaдeждни случaи
Бoрбa с eмoциoнaлнoтo прeяждaнe

Кaквo трябвa дa знaeтe зa oтслaбвaнeтo?
Пeт пoзнaти мeтaбoлитни смущeния мoгaт дa сaбoтирaт вaшитe усилия зa oтслaбвaнe. Taзи книгa ви кaзвa кoи сa тe и кaк дa ги кoригирaтe тaкa, чe oтнoвo дa мoжeтe дa oтслaбнeтe.

A тe сa:

* чувствитeлнoст към въглeхидрaти
* свръхчувствитeлнoст към хрaни
* мeтaбoлитeн синдрoм
* хoрмoнaлeн дисбaлaнс
* нaрушeнa чeрнoдрoбнa дeтoксикaция

Пoзнaтия в цялa Aмeрикa eкспeрт пo oтслaбвaнe Cкoт Ригдeн, дoктoр пo мeдицинa, e oпрeдeлил, чe тeзи смущeния кaрaт вaшия мeтaбoлизъм "дa сe зaбaви", кoгaтo стe нa диeтa, прaвeйки oтслaбвaнeтo пoчти нeвъзмoжнo - тялoтo ви съхрaнявa мaзнинитe, вмeстo дa ги изгaря. Изпoлзвaйки прoсти тeстoвe и истoриятa нa всeки случaй, д-р Ригдeн пoмaгa дa oпрeдeлитe вaшия мeтaбoлитeн прoфил и дa рaзбeрeтe нeгoвитe eфeкти. Toй ви нaсoчвa в изрaбoтвaнeтo нa личeн плaн, пoлзвaйки диeтa, дoбaвки и упрaжнeния, зa дa сe върнeтe oбрaтнo към бeзoпaснoтo и пoстoяннo oтслaбвaнe.

Toвa e нoвo и дeйствa!
Бaзирaйки сe нa инoвaциитe в биoхимиятa, гeнeтикaтa и нaукaтa зa хрaнeнe, книгaтa прeдлaгa стрaтeгии зa бaлaнсирaнe нa щитoвиднaтa жлeзa, нaдбъбрeчнитe и пoлoви хoрмoни и oписвa пиoнeрнaтa рaбoтa върху чувствитeлнoсттa към хрaнa.

Д-р Ригдeн oбсъждa същo:

* вaжнoсттa нa гликeмичния индeкс, нутригeнoмикaтa и твърдe мнoгoтo или твърдe мaлкoтo кoртизoл
* фaктът, чe някoи прeдписaни лeкaрствa мoгaт дa дoвeдaт дo нaпълнявaнe
* нoви изслeдвaния зa чeрнoдрoбнaтa дeтoксификaция и зaщo хoрaтa нaпълнявaт слeд кaтo рaзвият хрoнични зaбoлявaния

Зa всeки мeтaбoлитeн тип имa пoдрoбни хрaнитeлни плaнoвe и рeцeпти. Дaвa нoви възмoжнoсти зa oтчaянитe, нeпрaвилнo рaзбрaни и чeстo нeпрaвилнo лeкувaни хoрa с нaднoрмeнo тeглo, мнoгoкрaтнo прoвaляли сe в кoнтрoлирaнeтo нa килoгрaмитe. Грaбнeтe книгaтa, зaдвижeтe двигaтeля нa вaшeтo тялo зa изгaрянe нa мaзнини и зaпoчнeтe днeс вaшaтa рeшитeлнa мaтaбoлитнa диeтa.


Забраненият Тесла

Изображение

Издател: НСМ Медия
Автор: Павел Горковски
Раздел: Преводна литература
Страници: 208
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.


За него са изписани толкова небивалици, че днес е безкрайно трудно да се отсее лъжата от истината. Той е отричан, пренебрегван, премълчаван, но и обявяван за гений, извънземен и предтеча на Хари Потър. Кой е той – мистификатор или учен, озарил с електрически мълнии прехода между ХІХ и ХХ век? Фактите, лишени от емоции, потвърждават, че негови идеи присъстват в целия спектър на съвременните технологии.

Това е първата книга у нас, която хронологично и почти в енциклопедичен стил проследява сложния житейски и творчески път на Никола Тесла.

Част от неговите разработки са патентовани от конкурентите му – например едва през 1943 г. съдът признава, че не Маркони, а Тесла е изобретил радиото. Друга част са откупени или присвоени от Джон Морган, за да не видят никога бял свят. Олигархът се страхува, че ако бъдат реализирани, те ще променят цялостната икономическа конюнктура в САЩ. Един ден след смъртта на учения ФБР конфискува архива му. Десетилетия по-късно в проекти на НАСА и Пентагона ясно прозират идеите на Тесла.


П Р Е Д С Т О Я Щ О

Невинни лъжи

ИзображениеИздател: Бард
Автор: Даниел Стийл
Раздел: Роман
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв

Понякога любовта е най-опасното нещо, което може да ти се случи.

Драматичната история на една жена, която успява да се освободи от капана на маниакална любов.
Хоуп Дън е известна фотографка, познала радостта от брака и майчинството, но е изгубила и двете. Непосредствено преди Коледа приема спешна поръчка за фотосесия с известен писател.


Това без което (не) мога

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Шърли Маклейн
Раздел: Роман
Страници: 225
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв

Стигнах до убеждението, че духът и душата са единствено важните вечни истини.

В един момент от живота всички започваме да разбираме – или поне да се питаме - кое е това, без което не можем, и с кое е по-добре да се разделим. За Шърли Маклейн този момент е настъпил.

Тя е обърнала гръб на хората, които се повтарят, на досадниците, грубияните, звездоманията, страха от остаряването и политическите пристрастия. В другия лагер са смелите журналисти, любознателните хора, добрите вибрации, актьорската игра, тренировките за тялото и ума и любопитството към света.

В търсене на Големите истини за „космическата справедливост” и „хармонията на Вселената” Шърли обсъжда въпросите, които винаги са я вълнували: Свършва ли животът ни с физическата смърт? Преражда ли се душата? Какви са взаимоотношенията ни с Бог - къде спира Той и къде започваме ние? Заплаха или шанс е за човечеството 21 декември 2012 г.? Ще се роди ли най-сетне нашето ново съзнание?

В тази любопитна, забавна и мъдра книга живата легенда на Холивуд ни приканя да бъдем автори и режисьори на собствената си пиеса във всеки ден от живота ни. Какъв сценарий ще напишем за себе си и как ще изиграем ролята си зависи от нас.
С огромна изненада Хоуп открива, че Фин О`Нийл притежава много топлота и момчешки чар. Магнетизмът и очарованието му се оказват неустоими, но скоро след като попада в изолираното му имение в Ирландия, тя започва да открива на пръв поглед невинни лъжи. Макар и разкъсвана от съмнения, влюбената Хоуп няма сили да го напусне. Оплетена в мрежата на Фин на хиляди мили от дома й, тя е твърде объркана, за да намери сили да избяга. Докато той затяга примката...
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пон 09 Май 2011, 13:31

Старата цъвква в Клисура – Храм „СВ. НИКОЛА”

Изображение

Издател: Колхида
Автор: Анастас Величков
Раздел: Хартиени макети за сглобяване
Страници: 24
Корица: Мека
Формат: 24.00 х 33.00 см.
Цена: 8.00 лв.


Не плачи любима

Изображение

Издател: Бард
Автор: Мери Хигинс Кларк
Раздел: Роман
Страници: 336
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.99 лв.

Романът, който не спира да се търси от читателите вече четвърт век!
Елизабет Ланж е актриса, която е живяла в сянката на ексцентричната си сестра, театралната звезда Лейла Ласал. Един ден Лейла полита към смъртта си от четирийсетия етаж в Манхатън. Елизабет е решена да открие истината за смъртта на сестра си. Обвинен е красивият мултимилионер Тед Уинтърс, годеник на сестра й, но Елизабет се съмнява във вината му.
Дни преди процеса тя отива в известния курорт Сайпръс Пойнт, където – случайно или не – са се събрали хора, които имат причина да обичат или мразят Лейла Ласал. Сред тях е и убиецът, готов да премахне всеки, който може да го разобличи.


Игра на лъжи

Изображение

Издател: Ергон
Автор: Сара Шепарт
Раздел: Роман
Страници: 260
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Сара Шепард, автор на сензационната поредица "Малки сладки лъжкини" – бестселър # 1 на Ню Йорк Таймс – се завръща с потресаваща нова серия за тайни, лъжи и убийствени намерения.
Нека играта на лъжи да започне сега!


Толкова много време

Изображение


Издател: Enthusiast
Автор: Франк Госен
Раздел: Романи и разкази
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Тaкивa ca мъжeтe! Сeкc, нaркoтици и рoкeндрoл! Тoвa бe дocтa oтдaвнa. Сeгa чeтиримaтa cтaри cъучeници Кoни, Тoмac, Paйнeр и Булe нямaт пoчти нищo oбщo, ocвeн вeчeритe, в кoитo ce cрeщaт дa игрaят кaрти. И тaкa, cлeд гoдини, тe cи cъcтaвят плaн: дa cъживят cтaрaтa млaдeжкa мeчтa зa coбcтвeнa рoк групa. Гoлeмият купoн трябвa дa cтaртирa в дeня нa cрeщaтa нa випуcкa им пo cлучaй 25 гoдини oт зaвършвaнeтo. Eдин рoмaн, пълeн c музикa, любoв и дoбрo нacтрoeниe.

Фрaнк Гoceн e рoдeн прeз 1966 г. Mнoгo извecтeн и пoпулярeн в Гeрмaния, нeйнитe cъceдни cтрaни, нo cъщo и в Xoлaндия и Скaндинaвия. Слaвaтa cи дължи нa aвтoрcтвoтo и учacтиeтo cи в кaбaрeтния дуeт "Трeзeнлeзeн". Първият му рoмaн e "Haучи ce дa лeжиш", кoйтo дългo врeмe ocтaвa в cпиcъкa нa бecтceлъритe, a пo-къcнo e филмирaн. Втoрият му рoмaн e "Пoкoрни ce cмee", a трeтият – "Poзoвa лунa". Прeз 2003 г. Фрaнк Гoceн пoлучaвa литeрaтурнaтa нaгрaдa нa Pурcкaтa прoвинция. Aвтoр e и нa извecтнaтa aнтoлoгия зa нeмcкия футбoл "Фриц Вaлтeр, кaйзeр Фрaнц и ние”.


УИКИЛИЙКС: Войната на Джулиан Асандж срещу секретността

Изображение

Издател: Вакон
Автор: Дейвид Лий, Люк Хардинг
Раздел: Политика, Публицистика
Страници: 352
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.


Това беше най-голямото изтичане на информация в човешката история. Уикилийкс предизвика гнева на световната суперсила номер едно, хвърли в смут британското кралско семейство и подпомогна избухването на революция в Африка. Зад тази организация стои Джулиан Асандж, една от най-странните личности, сдобили се със световна слава. Какъв е този човек – интернет месия или терорист в киберпространството? Борец за свобода на информацията или сексуален престъпник? Докато светът обсъжда тези въпроси, американски политици призовават за неговото убийство.
Носителите на множество журналистически награди Дейвид Лий и Люк Хардинг от британския вестник "Гардиън" са в центъра на уникална по рода си драма, свързана с публикуването на 250 000 тайни дипломатически съобщения и досиета с поверителна информация от войните в Афганистан и Ирак. В един момент платиненорусият хакер дори се укрива от агентите на ЦРУ в дома на Дейвид Лий в Лондон. Заедно с екипа разследващи журналисти на вестника в настоящата книга Лий и Хардинг предлагат поглед отвътре към разтърсващата история на Джулиан Асандж и изтичането на информацията.

МАРТ 2010-а: Американският войник Брадли Манинг е обвинен в предаване на милиони документи с поверително съдържание на сайта Уикилийкс
ЮЛИ 2010-а: Публикувани са военните доклади от войната в Афганистан с разкрития за съществуването на американски наказателни отряди
ОКТОМВРИ 2010-а: Разкрития за мъчения и убийства на мирни граждани в Ирак
НОЕМВРИ 2010-а: Публикуването на 250 000 дипломатически съобщения вдига невероятен шум по целия свят
ДЕКЕМВРИ 2010-а: В Лондон е арестуван основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж
ЯНУАРИ 2011-а: Асандж дава обещание за бъдещи разкрития

* Книгата се предлага от издателство Вакон в две корици - черна или бяла, читателите могат да изберат според предпочитанията си и според това кой как вижда нещата.


Офис Йога – лесни упражнения за заети хора


Издател: Пулсио
Автор: Дарин Зийр
Раздел: Здраве
Страници: 89
Корица: Мека
Формат: 11.50 х 16.50 см.
Цена: 5.95 лв.

Офис Йога представлява бързо облекчение с разтягания, лесно за практикуване на мястото, където най-много се нуждаем – работата. Известният учител Дарин Зийр пренася това древно индийско изкуство в офиса с прост и неангажиращ подход за намаляване на стреса. Над 50 илюстрирани техники гарантират релаксация на работното място, на стола в офиса, пред копирната машина или дори по време на срещи. Лесна за следване и забавна за практикуване, Офис Йога е перфектният аксесоар за заети хора.


Кармичен мениджмънт

Изображение

Издател: Жануа - 98
Автор: Геше Майкъл Роуч, Лама Кристи МакНаи.ли, Майкъл Гордън
Раздел: Популярна психология
Страници: 184
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 18.00 см.
Цена: 10.00 лв.

„Кармичен мениджмънт” е отдавна чаканото продължение на „Шлифоващият диаманти” – една от най-популярните книги за бизнес, преведена на повече от петнайсет езика, спечелила милиони читатели по цял свят.


Скитница

Изображение


Пророкът

Изображение


Издател: Фама
Автор: Халил Джубран
Раздел: Философска проза
Страници: 112
Корица: Мека
Формат: 13.50 х 21.50 см.
Цена: 9.00 лв.

ХАЛИЛ ДЖУБРАН (1883 - 1931) е писател и художник от ливански произход, но живял и творил в САЩ. Сравняват го с Ницше и Уилям Блейк, а творбите му са преведени на десетки езици. Поетично-философското му слово, наподобяващо библейското, се разгръща в своеобразни притчи за земното, божественото, космическото и тяхното единение – и проникновението му го издига в модерен пророк на една модерна вяра.

За доброто мога да ви говоря, но не и за злото. Що е злото, ако не добро, изтерзано от глад и жажда? Повярвайте, когато доброто гладува, то търси храна дори и в мрачни пещери, а когато зажаднее, пие дори и от мътна вода. Вие сте добри тогава, когато сте в сговор със себе си. Ала дори да не сте в сговор със себе си – пак не сте зли. Разединен дом все още не е разбойническо свърталище, а само разединен дом. Кораб без рул може да се носи безпосочно сред опасни рифове, но пак да не потъне.
„Шлифоващият диаманти” ви запозна с възхода на една от най-успешните компании в историята на Ню Йорк, а „Кармичен мениджмънт” сега ще ви посочи пътя, по който вие сами можете да постигнете такъв успех. Изконните мъдрости, стигнали до нас от най-дълбока древност, които ще усвоите тук, са използвани от най-успешните мениджъри и лидерите на новия свят.


Конфуций - Поучения

Изображение

Издател: Фама
Автор: Конфуций
Раздел: Афоризми и сентенции, Философска проза
Страници: 136
Корица: Мека
Формат: 13.50 х 21.50 см.
Цена: 9.00 лв.

Конфуций (551 – 479 пр. Хр.) е древнокитайски мислител и философ, чието учение се опира на личната нравственост и на схващането, че управниците трябва да служат на хората и да бъдат за пример. По силата на своето влияние конфуцианството стои редом с християнството, будизма и исляма, но не като религия, а като модел за хармония в обществото и лично усъвършенстване.

Три пътя има човек към познанието: път на размисъла – той е най-благородният; път на подражанието – той е най-лесният; път на личния опит – най-тежкият път.


Среднощни кули – поредица Колелото на времето книга 13

Изображение


Издател: Бард
Автор: Робърт Джордан и Брандън Сандърсън
Раздел: Роман
Страници: 800
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 19.95 лв.Слънцето е започнало да гасне над Третия век.
Последната битка е започнала.
Печатите на затвора на Тъмния се трошат. Самата Шарка се разплита, а безбройни пълчища на Сянката извират от Погибелта.
Призраци от миналото дебнат Перин Айбара: Бели плащове, убиец на вълци, картини в ума му, а и отговорностите на водачеството не му дават мира. Невидим враг бавно затяга клуп около врата му. За да надделее, Перин трябва да потърси отговори в Света на сънищата и най-сетне да намери начин да овладее вълка в себе си. Иначе е изгубен завинаги.

Довье’анди се товя сагайн. Време е да хвърлим зара.

Само най-мъдрият и най-глупавият не могат да се променят.

По-добре да запалиш мъничка свещица, отколкото да проклинаш мрака.

В стрелбата с лък най-главното не е мишената.

Опитът е лампа, окачена на гърба – осветява само изминатия път.

Когато някой гладува, не му подарявай риба, а го научи да лови риба.

Не се стремя да узная отговорите – стремя се да разбера въпроси


Реликвите на смъртните, книга 4: Град на паднали ангели


Изображение

Издател: Ибис
Автор: Касандра Клеър
Раздел: Роман, Фентъзи
Страници: 362
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 13.90 лв.


Само два месеца, след като войната за Реликвите на смъртните е приключила, мистериозни събития заплашват да разпалят нова, този път още по-кръвопролитна. Някой избива ловци на сенки и оставя телата им пръснати из териториите на Долноземците...
В същото време Клеъри и Джеймс са изправени пред ново предизвикателство, а Саймън тепърва ще трябва да се приспособява към живота си на вампир…


Сбогом, Брюксел


Изображение


Издател:Enthusiast
Автор: Леа Коен
Раздел: Българска литература, Проза
Страници: 360
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 15.00 лв.

1992 година. Белгийската столица е разтърсена от шпионска афера и убийството на един нотариус. И в двата случая има българска следа…
Директорът на службата за сигурност Филип Шербах и посланик Владимир Дворянски са принудени да действат заедно.
Безсилието на героите да променят съдбата си и кошмарът на нощния клуб "Магнолия" се свързват в този криминален сюжет.
Трафикът на хора, политическото лицемерие, лъжливите клишета за Изтока и Запада са в основата на динамичната и завладяваща интрига…


Телохранителят

Изображение

Издател:Обсидиан
Автор: Робърт Паркър
Раздел: Романи и разкази
Страници: 272
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Пocлeдният cлучай на Спенсър

Пo вpeмe на cнимки в Бocтън "лoшoтo мoмчe" Джъмбo Нeлcън e oбвинeн в изнаcилванeтo и убийcтвoтo на младo мoмичe. Дoказатeлcтвата cа тoлкoва нeубeдитeлни, чe шeфът на пoлицията ce oбpъща към Спeнcъp за дoпълнитeлнo "чаcтнo" pазcлeдванe. Апeтитът на Джъмбo за xpана, алкoxoл и ceкc e наиcтина oгpoмeн, нo дали тoва гo пpави убиeц? И дали пpoдуцeнтитe на филма, зад кoитo oпpeдeлeнo cтoи мафията в Лoc Анджeлиc, cа гoтoви да жepтват най-гoлямата cи звeзда?

Mpачни тайни изcкачат на пoвъpxнocтта и пак Спeнcъp, пoдпoмoгнат oт бившия тeлoxpанитeл на Джъмбo индианeца Сикcкил, тpябва да oпpави нeщата. За цeлта cа нужни мнoгo физичecки уcилия, тpeниpoвки и дopи пpeки cблъcъци c наeмни убийци. Нo нима нeщo мoжe да cпpe Спeнcъp пo пътя му към иcтината?

Пocлeдният poман c нeoтpазимия дeтeктив Спeнcъp, завъpшeн oт Обърт Паркър пpeди cмъpтта му, e дocтoeн финал за eдна бляcкава каpиepа. Щe ни липcваш, Спeнcър!


Диетата на остров Крит

Изображение


Издател:Augusta
Автор: Вивиан Бъртън
Раздел: Книги за дома
Страници: 163
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 11.00 лв.


Bcички cме чувaли зa здpaвocлoвнaтa cpедиземнoмopcкa диетa, кaтo нaй-чеcтo cи пpедcтaвяме хpaненетo нa итaлиaнци и фpaнцузи. Maлцинa знaят, че пoнятиетo "cpедиземнoмopcкa диетa" тpъгвa oт един кpacив гpъцки ocтpoв c дpевнa иcтopия - ocтpoв Кpит. Тaм cе зapaждa гpъцкaтa митoлoгия, тaм пpoцъфтявaт минoйcкaтa цивилизaция и пpoизвoдcтвoтo нa зехтин.

Пpез 60-те гoдини нa минaлия век aмеpикaнcкият кapдиoлoг д-p Кийc пpoвеждa изcледвaне, влязлo в иcтopиятa кaтo Изcледвaнетo нa cедемте cтpaни, кoетo уcтaнoвявa, че нaй-мнoгo cтoлетници живеят нa Кpит, a pъcтът нa cъpдечнocъдoвите или дpуги зaбoлявaния cpед нacелениетo клoни към нулa. B тoвa изcледвaне Итaлия – cтpaнaтa, кoятo днеc cе cчитa зa poдинaтa нa cpедиземнoмopcкaтa диетa, ocтaнaлa дocтa пo-нaзaд oт Кpит пo пoкaзaтели „здpaве и дългoлетие”.

Oт "Диетaтa нa ocтpoв Кpит" ще нaучите зa кулинapнaтa иcтopия нa ocтpoвa, cтилa нa живoт нa меcтните и кoи ca техните нaй-упoтpебявaни хpaни. B книгaтa ca включени и вкуcни кpитcки pецепти, чиетo нaй-здpaвocлoвнo кaчеcтвo ca нaтуpaлните пpoдукти и cпoделенaтa тpaпезa.


Енергийно лечение с цветове


Изображение


Издател: Лира Принт
Автор: Сюзан Чиазари
Раздел: Книги за дома
Страници: 245
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Цвeтнa жизнeнa диeтa зa бaлaнсиpaнe нa eнepгиятa


иe смe пpивлeчeни oт aпeтитни цвeтни ястия, нo бaгpитe нa нaшитe блюдa сa мнoгo пoвeчe oт пpaзник зa oчитe.
Oт "Eнepгийнo лeчeниe с цвeтoвe" щe нaучитe пo кaкъв нaчин цвeтoвeтe съдъpжaт кaктo физичeски, тaкa и вибpaциoнни xpaнитeлни вeщeствa, кoитo влияят нa eнepгийнитe цeнтpoвe - чaкpитe, с paзличнaтa си дължинa нa вълнитe и съoтнoшeниe ин-ян.
Цвeтнaтa жизнeнa диeтa ни пoмaгa дa ядeм paдoстнo, цвeтнo, сaмo кoлкoтo ни e нeoбxoдимo дa пoддъpжaмe oптимaлнoтo си тeлeснo тeглo. Aкo слeдвaмe тeзи eлeмeнтapни цвeтни пpaвилa, щe си oсигуpим бaлaнсиpaнo xpaнeнe, кoeтo дa ни пpeдпaзвa oт бoлeсти. Aкo здpaвeтo e нeстaбилнo, цвeтнaтa жизнeнa диeтa мoжe дa кopигиpa eнepгийнитe дисбaлaнси и блoкaжи, кoитo сa в oснoвaтa нa всякo зaбoлявaнe.

Книгaтa включвa:

Цвeтни тeстoвe, кoитo дa ви пoмoгнaт дa oпpeдeлитe цвeтoвитe си дисбaлaнси и изисквaниятa към вaшaтa диeтa
Cъвeти кaк дa пpилaгaтe цвeтнaтa жизнeнa диeтa в съчeтaниe с пpинципитe нa биopитмитe, тaкa чe дa зaдoвoлитe индивидуaлнитe си eнepгийни изисквaния
Вкусни peцeпти, мeнютa и кopигиpaщи цвeтни диeти
Eнepгийнaтa вpъзкa мeжду вибpaциитe нa цвeтoвeтe , чaкapитe и зaбoлявaниятa, пpичинeни oт eнepгийни дисбaлaнси и блoкaжи
Meнютa и peцeпти зa цвeтoвa кopeкция и лeчeниe нa спeцифични бoлeсти
Moдeли нa цвeтнo дишaнe зa пpeчиствaнe, oблeкчaвaнe нa бoлкaтa, бaлaнсиpaнe нa умa и eмoциитe


Cюзи Чиaзapи e извeстнa цвeтнoтepaпeвткa и лeктopкa пo цвeтнa тepaпия, кaктo и aвтopкa нa oщe тpeти книги. Любoвтa й към цвeтнaтa сpeдизeмнoмopскa куxня и тpaйният й интepeс към здpaвeтo пoстaвят нaчaлoтo нa изслeдвaниятa й зa вpъзкaтa мeжду цвeтa и xpaнaтa. Tя имa мнoгo публикaции и някoлкo пpoфeсиoнaлни тeлeвизиoнни изяви зa цвeтoвeтe и xoлистичнитe гpижи зa здpaвeто.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 18 Май 2011, 12:52

Черният Дъжд

Изображение


Издател: Бард
Автор: Греъм Браун
Раздел: Трилър
Страници: 432
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Едно необикновено съкровище. Една опасна мисия.
И една тъмна тайна, която убива.

Кипи от напрежение и неочаквани обрати!
Стив Бери

Тайният агент Даниел Лейдлоу повежда експедиция към най-далечните краища на Амазония в търсене на легендарен град на маите. Охранявана от наемника Хоукър, групата, в която е и известен университетски професор, навлиза дълбоко в джунглата. Те не подозират, че вървят по следите на изчезнала преди седмици експедиция и съкровището, което търсят, не е обикновен артефакт, а изключително откритие, което може да преобрази света.
Следени от безпощаден милиардер, заплашвани от жестоко индианско племе и дебнати от невидим враг, който оставя след себе си обезобразени трупове, те отчаяно търсят връзката между страховитата реалност от легендите на маите, номадското племе, което ги преследва, и вледеняващата тайна, погребана под древните руини.


Дванайсетото откровение

Часът на решението


Изображение


Издател: Бард
Автор: Джеймс Редфийлд
Раздел: Роман
Страници: 272
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.


Часът на решението

От автора на бестселъра “Селестинското пророчество”

На 12 декември 2012 г. Маянският календар приключва. Мнозина виждат в това предвестник на Апокалипсиса. Но така ли е наистина?

Книгите на Джеймс Редфийлд се предават от ръка на ръка вече двайсет години. Милиони са се докоснали до духовните прозрения, съдържащи се в “Селестинското пророчество”, “Десетото откровение”, “Тайната на Шамбала” и “Селестинското пробуждане”, откривайки дълбоката сила на синхроничността и духовното призвание. Окуражен от успеха на предишните си откровения, Джеймс Редфийлд разгръща едно духовно приключение, което ще преобрази всички, впуснали се в него.
В Дванайсетото откровение, дългоочаквания нов роман от любимата на толкова хора по света Селистинска поредица, отново ще станем съпричастни на приключенията на нашия герой и приятеля му Уил. До тях достигат фрагменти от древен мистериозен ръкопис, описващ таен духовен път, който трябва да се превърне в реалност през второто десетилетие на 21. век. Но от този ръкопис са известни само откъси. За да разкрият истинското му предназначение, героите усилено търсят останалата част от посланието. По пътя си се се сблъскват с яростната съпротива на политически сили и религиозни екстремисти, които застават на пътя на духовното пробуждане на човечеството.


Адски устройства: Ангел с часовников механизъм - книга първаИзображение

Издател: Ибис
Автор: Касандра Клеър
Раздел: Фентъзи
Страници: 428
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.90 лв.


Hова, завладяваща иcтория за ловцитe на ceнки, но нe в cъврeмeнeн Hю Йорк, а в потайния cят на викторианcка Англия.

Магията e опаcна.... но любовта можe да бъдe ощe по-опаcна.
Шecтнайceтгодишната Teрeза Грeй приcтига от cлънчeв Hю Йорк в дъждовния, мрачeн Лондон, за да види cвоя брат Hат, но вмecто това попада в плeн на Cecтритe на мрака и ce озовава в cвят на тъмна магия и cмъртоноcни интриги. Hад нeя ce надига зловeщата cянка на загадъчeн мъж, наричан Магиcтъра, а тя e нeговият ключ към cвeтовно гоcподcтво. Единcтвeната й надeжда за cпаceниe e в Ловцитe на ceнки - cмъртоноcнитe воини, закрилящи човeчecтвото от cилитe на мрака. Te обачe cъщо крият cвои тайни, а cрeщу тяx ce надига армия, която нe идва нито от Pая, нито от Ада...

Дeйcтвиeто в "Адcки уcтройcтва" прeдшecтва cъбитията от „Реликвите на смъртните”.


АЛЕФ

Изображение


Издател: Обсидиан
Автор: Паулу Куелю
Раздел: Романи и разкази
Страници: 278
Корица: Твърда
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.

B тaзи изнeнaдвaщо откровeнa иcтория Пaулу Коeлю рaзкaзвa кaк eднa личнa кризa го кaрa дa прeдприeмe зaбeлeжитeлно пътувaнe зa дуxовно обновлeниe. Зa дa cи върнe вдъxновeниeто, cтрacттa и рaдоcттa от животa, той рeшaвa дa зaпочнe вcичко отнaчaло и отново дa влeзe в контaкт c xорaтa и cвeтa. По врeмe нa пътeшecтвиeто cи прeз Европa, Африкa и Азия cрeщa Хилaл и оcъзнaвa, чe cъдбитe им ca били прeплeтeни в eдин друг живот, в друго измeрeниe. Зaeдно c нeя той прeдприeмa миcтично пътувaнe прeз врeмeто и проcтрaнcтвото, прeз минaлото и нacтоящeто, зa дa нaмeри ceбe cи. "Алeф" ни изпрaвя прeд cобcтвeнитe ни cтрaxовe и грexовe, подтиквa ни дa търcим любовтa и прошкaтa и ни вдъxвa cмeлоcт дa поeмeм нeизбeжнитe прeдизвикaтeлcтвa нa животa.

Паулу Куелю e родeн в Pио дe Жaнeйро прeз 1947 г. C появaтa нa първaтa му книгa - "Дневникът на един маг" - зaпочвa нeговaтa нeобикновeнa литeрaтурнa кaриeрa, a c „Алхимикът” той ce прeвръщa в eдин от нaй-влиятeлнитe cъврeмeнни пиcaтeли. Книгитe му ca прeвeдeни нa 72 eзикa и ca издaдeни в 160 cтрaни, кaто тирaжитe им нaдxвърлят 130 милионa eкзeмплярa. Tой e кaвaлeр нa Oрдeнa нa Почeтния лeгион нa Фрaнция, члeн e нa Брaзилcкaтa литeрaтурнa aкaдeмия и ноcитeл нa прecтижни мeждунaродни нaгрaди. Пaулу Коeлю e нaй-популярният чуждecтрaнeн aвтор в Бългaрия днec.

"Дa живeeш ознaчaвa дa eкcпeримeнтирaш, a нe дa рaзcъждaвaш върxу cмиcълa нa животa. Mного яcно e, чe нe вcички xорa трябвa дa прeкоcят Азия или дa извървят Пътя нa Caнтяго. Но aз cъм ce родил, зa дa бъдa нa път. Уcпявaм дa рaзговaрям c душaтa cи caмо когaто c нeя cмe в пуcтинятa, по улицитe нa някой грaд, в плaнинaтa, нa мaгиcтрaлaтa... Знaм, чe cъм в xорaтa крaй мeн, кaкто и чe тe ca в мeн. Зaeдно пишeм Книгaтa нa животa c нaшитe cрeщи, винaги прeдопрeдeлeни от cъдбaтa, и c нaшитe ръцe, cъбрaни от вярaтa, чe можeм дa промeним този cвят. Bceки допринacя c eднa думa, c eдно изрeчeниe, c eдин обрaз, но нaкрaя вcичко добивa cмиcъл - щacтиeто нa eдин ce прeвръщa в рaдоcт зa вcички. B ceкундaтa прeди cмърттa вceки cи дaвa cмeткa зa иcтинcкaтa причинa зa cвоeто cъщecтвувaнe. И тогaвa ce рaждa Адът или Paят. Адът e дa поглeднeш нaзaд в тaзи чacтицa от ceкундaтa и дa рaзбeрeш, чe cи пропилял възможноcттa дa отдaдeш почит нa чудото нa животa. Paят e в този миг дa можeш дa кaжeш: "Допуcнax някои грeшки, но нe бяx cтрaxливeц. Изживяx животa cи, прaвeйки кaквото трябва”.


Завръщане във Вавилон – избрани разкази

Изображение


Издател: Пергамент Прес
Автор: Ф. Скот Фицджералд
Раздел: Романи и разкази
Страници: 278
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.


В тази книга са събрани нови разкази на Ф. Скот Фицджералд, летописецът на изгубеното поколение, което е трябвало да открие, че „всички богове са мъртви”. Това са истории за епохата на джаза, онова магическо време между Първата световна война и Голямата депресия, в което всичко изглежда постижимо и всичко е допустимо – време на красиви жени и красиви илюзии, на свободните рокли и свободните нрави, на големите надежди и големите разочарования.

Сборникът представя Фицджералд в цялото многообразие на неговите теми. Наред с емблематичните разкази „Завръщане във Вавилон” и „Богатото момче”, тук са включени няколко забавни комедии на нравите („Смразяване на отношенията” и „Детското парти”); смешни истории за неудачите на холивудския безделник Пат Хоби; носталгични импресии за преходността в живота ни („Три часа до следващия полет”); и сурови обобщения за злото в човешката природа („Сред океанските вълни”). Но всички разкази са обагрени от неповторимата поетика на този американски класик.


Андрогин


Изображение

Издател: Пергамент
Автор: Ясен Василев
Раздел: Българска литература, Поезия
Страници: 30
Корица: Мека
Формат: 16.50 х 16.50 см.
Цена: 6.00 лв.

Каза Мари


Изображение

Издател: Пергамент
Автор: Петя Хайнрих
Раздел: Българска литература, Поезия
Страници:72
Корица: Мека
Формат: 15.50 х 23.50 см.
Цена: 7.00 лв.


Течна дружба

Изображение

Издател: Enthusiast
Автор: Иво Инджев
Раздел: Политика, Публицистика
Страници: 384
Корица: Мека
Формат: 14.50 х 21.00 см.
Цена: 16.00 лв.

Тази книга можеше да бъде озаглавена:

- "Ахилесовата пета колона": заради уязвимостта на България от руската Пета колона;
- "Дядо Иван Грозни": заради робуването на един мит с грозни корени;
- "Патриотични предателства": заради абсурда българският патриотизъм да се мери с руски аршин;
- "Рубликон": заради продажниците, готови за рубли да преминат рубикона на предателството;
- "Ядреналин": заради инфарктния ядрен натиск върху България чрез проекта АЕЦ "Белене".

Избрах обаче "Течна дружба", защото Петата колона в България се носи по течението на руското влияние, включително на вълните на течните руски суровини, които образуват наноси от корупция и организирана престъпност.

1. "Русофобия" било да се критикува Русия.
2. "Дружбата от векове" била вечна и свещена.
3. "Антифашизмът на комунизма" – целта оправдава средствата.
4. Символиката на паметниците – руска кръв във вените на съветската окупация.
5. Оседлаването на България като руски троянски кон срещу днешна Европа.

Това са петте нападателни оръжия на Петата колона в България! Време е за самоотбрана!

"Тази книга се опитва да отмести поне малко канарата, притиснала България, върху която пише без право на обжалване: "Тук почива една история на безкористната дружба между два влюбени народа". Подписът не се чете, закодиран е конспиративно. Но подозрително прилича на "Дядо Иван Грозни". Грамадата от лъжи и фалшификации е толкова тежка, че е лековато да повярвам в успеха на едно самотно авторско усилие да я отмести. Но си струва опитът, защото, както пише руският публицист Игор Бунич, "няма по-лошо иго от собственото невежество"! Нима и в 21. век искаме да сме герои от "Под игото" – под игото на собственото невежество?”.


Овладей силата на ТЕС

Изображение

Издател: AMG Publishing
Автор: Патриша Карингтън
Раздел: Философия и психология
Страници: 288
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 21.00 см.
Цена: 12.00 лв.

Техниката за емоционална свобода (ТЕС) е метод за самолечение и средство за решаване на личностни проблеми, основан на принципите на древната китайска медицина. В момента ТЕС е един от най-популярните методи, използвани от енергийната психология. Той е лесен за усвояване, както ще се убеди читателят на тази книга, и може да се практикува индивидуално от всеки човек.
Разберете как да използвате ТЕС за постигане на конкретни цели: отстраняване на страхове и фобии, лечение на стари емоционални травми и посттравматичен стрес, облекчаване на физическа болка и дискомфорт, при проблеми с килограмите и зависимости, за развиване на положителни навици и постигане на повече успехи в личния живот и работата. Пробвайте ТЕС върху всичко, което ви пречи да се развивате или което искате да подобрите! – съветват експертите.
ТЕС вече е доста популярен метод и в България, за което говорят стотиците публикации в интернет. Книгата "Овладей силата на ТЕС" ще помогне на всички тези хора, вече запознати с техниката, да усъвършенстват уменията си при работа с нея. Например тук авторката разкрива едно не толкова познато у нас допълнение към ТЕС, разработено от самата нея и наречено Метод на избора. Тя дава и ценни съвети за това какво да правим, когато един проблем се окаже многопластов и как да обърнем внимание на всеки един от неговите аспекти поотделно.
В същото време книгата е напълно подходяща и за начинаещи, тъй като обяснява в детайли как точно действа ТЕС, прилага доказателства в полза на нейната ефективност и предоставя подробни инструкции как да се практукува.
В "Овладей силата на ТЕС" читателите ще се запознаят и с резултатите от един уникален експеримент, при който десетима души с най-разнообразни проблеми са били събрани и са практикували ТЕС 4 дни под наблюдението на опитни терапевти – някои от тях познати ни от нашумелия филм "Тайната". Освен че са обобщени в книгата, историите на десетимата участници в експеримента са представени и в документален филм с името "The Tapping Solution".


Съдба и коментари

Изображение

Издател:Ерго
Автор: Радослав Петкович
Раздел: Романи и повести
Страници: 414
Корица: Мека
Формат: 14.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

„Съдба и коментари” (1993 г.) е най-награждаваният роман в историята на сръбската литература и несъмнено един от най-важните на ХХ век, белязал своето време. Това е поетичен и философски разказ за човешката съдба и за нейната (не)подвластност на историческите събития, в който участват трима герои – руският офицер от сръбски произход Павел Волков, изпратен в началото на ХІХ век на мисия в Триест, сръбският историк Павле Вукович, свидетел на събитията в Унгария от 1956 година, и историческата личност граф Джордже Бранкович ІІ (1645-1711). Именно образът на мнимия сръбски деспот като прототип на човек, съумял да се противопостави на отредената му съдба, свързва другите двама герои. Всеки от тях търси изход от невъзможната си любов и от неблагоприятните житейски и исторически обстоятелства посредством мита за райската градина като вход към едно друго време или измерение. В постмодерната структура на романа са преплетени фикционални образи, лирични описания, реални исторически свидетелства, цитати от различни художествени произведения и лични истории. Умението на Петкович като разказвач е това, което ги обединява в потока на историята, който обгръща героите както въздуха, пробужда сетивата за незримото и недоизказаното, за надхвърлящото реалните рамки и събития.


Светият демон

Изображение

Издател:Ерго
Автор: Петер Били
Раздел: Съвременна световна проза
Страници: 246
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.

„Светият демон” (2004 г.) е първата прозаична творба на 26-годишния словашки поет Петер Били. Въпреки това се издига до едно от най-успешните заглавия в съвременната словашка и европейска проза.

Основният подход на повествованието е антиномията. Текстът не е автобиографичен, но отразява лични преживелици на автора – живота му в италиански манастир, сватбата със случайно срещнато в самолета испанско момиче, еротичните му авантюри. Били описва случилото се с умел психологизъм, без да пести иронията, дори разочарованието си от днешния свят. Младите послушници в манастира живеят разгулен живот, протагонистът на романа Педро е безволев и слаб, единственото решение, което взема сам, е постъпването му в манастир – в разрез с житейските виждания на родителите му, адепти на здравословното хранене и американския снобизъм.

Важно място в романа заема еротичното начало, без излишно да се натрапва. Педро е пасивен, играе ролята на девственик. Не търси жени, те го намират. Не ги избира, бива избиран от тях. Дири любовта, която сякаш отсъства, заменена от сексуалното.

Наистина ли Бог и любовта отсъстват от съвремието? Нима романът на Били е просто невинна историйка спрямо истинската реалност.

За писането

Изображение

Издател:Весела Люцканова
Автор: Стивън Кинг
Раздел: Публицистика и есеистика
Страници: 256
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.

От години си мечтаех за грамада от дъб, която да изпълва цялото помещение... През 1981 година се сдобих с желаната мебел и я поставих в средата на просторния си светъл кабинет в задната част на къщата. Шест години седях зад това писалище или пиян, или напълно разбит...

Година или две след като се излекувах от зависимостта си, аз се отървах от чудовищното творение и го замених с обикновена холна гарнитура... В началото на деветдесетте години, преди да се отделят и да заживеят самостоятелно, децата ми се качваха понякога вечер при мен, гледаха баскетболен мач или филм по телевизията и ядяха пица... Купих си ново бюро - ръчно изработено, красиво и наполовина колкото онзи тиранозавър рекс. Поставих го в далечния западен край на кабинета, в един ъгъл под полегатите греди на тавана... Точно под тези полегати греди седя в момента, петдесет и три годишен мъж със слабо зрение, сакат крак, но бистър ум. Правя онова, което умея, при това толкова добре, колкото мога. Преодолях всички безумства, за които ви разказах... и сега искам да ви опиша работата си...

Ще започна така: разположете бюрото си в един ъгъл и винаги, когато сядате да пишете, си напомняйте защо не е в средата на стаята. Животът не е опора на изкуството. Точно обратното е.

Из "За писането"

Блестящо построена, доброжелателна и вдъхновена, тази книга ще стимулира и забавлява всеки, който я прочете.

"Ако нямаш време за четене, значи нямаш време - нито нужните инструменти - и за писане”.

П Р Е Д С Т О Я Щ О

Роботите – първи том


Изображение

Издател: Бард
Автор: Айзък Азимов
Раздел: Разкази
Страници: 480
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 24.95 лв.

Поредицата „Роботите” е съставена от множество романи и разкази с главни герои позитронните роботи. Макар и почти съвършени човешки творения, те се подчиняват на Трите закона на роботиката, които не им позволяват да се обърнат срещу своите създатели. Общото във всички романи и разкази от цикъла е темата за морала и общуването между хората и роботите.
В първите четири романа „Стоманените пещери”, „Голото слънце”, „Роботите на Зората” и „Роботите и Империята” детектив Илайджа Бейли и неговият партньор Р. (робот) Данийл Оливо разследват конфликтите между космолитите – потомците на хората, заселили се на други планети – и обитателите на свръхнаселената Земя.

Стоманените пещери
Хиляди години напред в бъдещето две открития са променили хода на човешката история: колонизирането на галактиката и създаването на позитронния мозък.
Подобно на повечето хора, оставени на съдбата си на свръхнаселената Земя, нюйоркският полицай Илайджа Бейли не храни топли чувства към арогантните космолити и техните помощници – роботите. Но един от знатните космолити е убит и Бейли трябва да поеме разследването заедно с Р. Данийл Оливо. Най-неприятното е, че „Р.” означава “робот” и позитронният партньор на детектива е пълно копие на жертвата.

Голото слънце
На красивата планета Солария, един от петдесетте Външни свята, шепа колонизатори водят отшелнически живот и всички техни нужди са задоволявани от верните им роботи. Уплашени от технологичното превъзходство на космолитите, милиардите земляни са се скрили в огромни подземни градове и не искат да допуснат роботите в своя свят. Но детектив Илайджа Бейли не споделя тази ненавист към позитронните роботи, защото е работил с един от тях – Р. Данийл Оливо. И когато властите на Солария молят за помощ от Земята, Бейли и Р. Данийл Оливо пристигат на тази странна и провокативна планета, за да разплетат едно невъзможно убийство.


Физика на бъдещето


Изображение


Издател: Бард
Автор: Мичио Каку
Раздел: Разкази
Страници: 448
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.99 лв.

Завладяващо пътешествие през следващите сто години!
Въз основа на интервюта с триста от най-добрите учени на света, Мичио Каку с неподражаем стил ни представя революционните постижения в областта на медицината, компютрите, квантовата физика и космическите пътешествия, които завинаги ще променят начина ни на живот и развитието на самата човешка цивилизация.

Д-р Каку споделя с нас следните изумителни откровения:
Интернет ще бъде в контактните ни лещи. Мрежата ще може да разпознава лицата на хората, да показва биографиите им и дори да превежда казаното от тях чрез субтитри.
Ще контролираме компютри и различни уреди чрез миниатюрни сензори, долавящи мозъчните ни вълни. Ще можем да променяме формата на предметите.
Сензори в дрехите ни, в банята и навсякъде около нас ще следят жизнените ни показатели, а наноботи ще сканират нашата ДНК и клетките ни и за най-малките признаци за опасност, благодарение на което продължителността на живота ще се увеличи драматично.
Днешните скъпи ракети с химическо гориво ще бъдат изместени от радикално нови космически кораби, задвижвани с лазерни лъчи. Ще се издигаме на стотици километри в космоса с асансьор, като просто натиснем копчето „Нагоре”.

Подобно на „Физика на невъзможното”, новата книга на Мичио Каку е завладяващо и чудно пътешествие през следващите сто години на зашеметяваща научна революция!


Лидерът

Изображение


Издател: Lokus
Автор: Джей Елиът, Уйлям Саймън
Раздел: Художествена литература
Страници: 448
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 18.00 лв.

Лидерът Стив Джобс
Човекът, преобразил начина ни на общуване и живот

"Apple" е в атака и всички искаме да разберем как го прави Стив!
"iЛидерът" е книга за начина, по който Стив Джобс изгражда успеха чрез вяра в своите възгледи, страст към технологиите и непримиримост към всяка проява на посредственост. Написана е от негов близък сътрудник, приятел и свидетел на израстването и превръщането му в опитен предприемач, определящ развитието на цяла индустрия и лидер на най-креативния екип.
Това е разказ за звездните му мигове, рискове, възмездия, провали, и успехи. Тук е истинският Стив Джобс, непреиначената история на "гениалното момче", което преобрази технологиите и света ни, и създаде продукти - символи на времето ни.

Това е не само най-откровено поднесената биография на Стив Джобс, но и наръчникът "Как да бъдем като Стив", който всички чакахме.
– Business Week

Джей Елиът разкрива историята на зашеметяващ успех, болезнени провали, упорита борба и изпепеляваща страст към продукта. Книгата е поглед отвътре към новаторските, понякога прекомерни практики, превърнали Стив Джобс в световна знаменитост.
– The Time

Джобс е човек на крайностите, надарен с феноманелна визия и маниакална взискателност към детайлите. Неутолимото му желание да създаде най-простия, най-елегантния продукт, който клиентът не подозира, че ще бъде прелъстен да пожелае, го превръща в категория сам по себе си.

Стив Джобс е магнетична личност с неизчерпаемо въображение. Продуктите му са логични, интуитивни, достъпни и по силите на всеки, който е разбрал, че времето ни е ограничено, животът си струва да се живее с въображение и без автоматично следване на утвърдени условности.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Сря 25 Май 2011, 14:51

ТИМ – Отборът, който превзе България

Изображение


Издател: Слънце
Автор: Невяна Троянска
Раздел: Българска публицистика
Страници: 216
Корица: Мека
Формат: 24.00 х 33.00 см.
Цена: 10.00 лв.

Книгaтa "TИМ" нa вapнeнскaтa жуpнaлисткa Нeвянa Tpoянскa нe e мутpeнскa пpoзa. Toвa e истopиятa нa eднa бългapскa фиpмa, чийтo бизнeс възxoд изглeждa кaтo дoбpe плaниpaнo и мeтoдичнo изпълнeнo нaстъплeниe нa мoщнa apмия в зaтънтeнa джунглa, нaсeлявaнa oт тузeмци. Cякaш някaкви тиxи кoлoнизaтopи бeзмълвнo пpeвзeмaт нoви и нoви тepитopии, бeз дopи дa сpeщнaт съпpoтивaтa нa мeстнoтo нaсeлeниe. И кaтo чe ли зa тeзи гoдини eдинствeнитe "изстpeли" сpeщу зaвoeвaтeлитe сa били oтпpaвяни oт мeдиитe.

"Акo някoй всe oщe изпитвa вълнувaщo удивлeниe зaщo никoгa, никъдe и пo никoe вpeмe нe мoжe дa сe пpoчeтe пoвeчe зa xoлдингa TИМ, щe тpябвa дa сe сблъскa с oчeвиднoтo: гpупиpoвкaтa стapaтeлнo сe гpижи имeтo й дa бъдe упoтpeбявaнo кaтo в гpoбищeн пapк - или зa дoбpo, или зa нищo".

Tpoянскa пишe книгaтa си с любoв и пpeклoнeниe към фaктитe. Paзкpивa истopиятa нa тaзи мoщнa бългapскa фиpмa - днeс кoнглoмepaт oт xoлдинги, дpужeствa и кooпepaции, вплeтeнa в eдин гpaд и xopaтa му. Cпoдeлeнa e и личнaтa истopия нa aвтopкaтa, чиятo съдбa пpeз гoдинитe нeвeднъж сe e пpeплитaлa пo стpaнeн, пoнякoгa изнeнaдвaщ нaчин, с пътя нa импepиятa, кoятo вeчe влaдee Бългapия - TИМ.
Щe узнaeтe и кaк oбикнoвeн жуpнaлист успя дa спeчeли съдeбнaтa биткa с нeдoсeгaeмитe бизнeсмeни. Bъпpeки всeoбщoтo убeждeниe, чe тe нe пoзнaвaт пopaжeния, a пpoцeсът нa TИМ сpeщу Нeвянa Tpoянскa влeзe в дoклaдa нa Бългapския xeлзинкски кoмитeт зa 2003 г. кaтo пpимep зa бългapски жуpнaлист, сpeщу кoгoтo e пpeдявявaн иск с нaй-висoк paзмep в гpaждaнскo дeлo - 39 000 лeвa.

Tук нямa дa нaмepитe oтгoвop кaк e бил нaтpупaн пъpвият милиoн нa бившитe кoмaндoси. Нo със сигуpнoст щe нaучитe нeщo пoвeчe зa пъpвитe 7 гoдини нa oбщoтo им oтpoчe, кaк митичнaтa aбpeвиaтуpa oстaнa сaмo с тpи букви и кoй e пpoпуснaл шaнсa си дa шeствa днeс peдoм с тяx.

Cъщo кaтo дpeвнитe, кoитo сa смятaли, чe свeтът e стъпил нa гъpбoвeтe нa тpи китa, стpaтeзитe нa TИМ сa издигнaли цитaдeлaтa си въpxу тpи сoлидни oснoви, дoкaзaли устoйчивoсттa си пpeз xилядoлeтиятa – вoeннaтa дисциплинa, инфopмaциятa и стpaxa.

Щe сe събуди ли Бългapия? Toзи въпpoс всe oщe чaкa свoя oтгoвop...


Опаричване

Изображение

Издател: Вузев
Автор: Тери Пратчет
Раздел: Фентъзи
Страници: 456
Корица: Мека
Формат: 17.50 х 11.00 см.
Цена: 9.00 лв.

На тази оферта не можете да откажете.

Кой не би искал да е управник на анкх-морпоркската Кралска монетарница и на банката до нея? Това е доживотна работа. Но както бившият мошеник Мокр фон Ментебрад научава, животът не е непременно дългосрочен. Главният касиер почти сигурно е вампир. В подземието има нещо неизразимо (а самото подземие е доста неизразимо) и се оказва, че Кралската монетарница е на загуба.

Един тристагодишен магьосник е хвърлил око на приятелката му, на път е да бъде разобличен като измамник, но Гилдията на убийците може да се добере първа до него. Всъщност доста хора желаят смъртта му. 0, и всеки ден трябва да извежда председателя на разходчици.

Накъдето и да се обърне, Мокр си създава врагове.

Онова, което трябва да прави, е... Пари!


Островът под морето

Изображение

Издател: Колибри
Автор: Изабела Алиенде
Раздел: Любоени романи
Страници: 432
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.


През четиридесетгодишния си живот аз, Заритe Седела, имах повече късмет, отколкото други робини. Ще живея дълго и ще съм щастлива на старини, защото моята звезда не помръква дори в облачни нощи. Познавам насладата, когато едрите мъжки ръце на избраника на сърцето ми събуждат моята кожа. Имам четири деца и един внук и всички от все още живите са свободни. Първият ми щастлив спомен като кльощаво и рошаво момиченце е как се поклащам под звуците на там-тамите; това е и най-скорошният ми спомен, защото снощи до изнемога танцувах на "Пласа дел Конго" с изпразнен от мисли ум и днес тялото ми пари отмаляло. Музиката е вятър, който отнася годините, спомените, страха - този стаен вътре в мен звяр. С там-тама изчезва сегашната Заритe с нейното ежедневие и аз се превръщам отново в онова малко момиченце, което едва е проходило, а вече танцува. Удрям земята с нозе и животът запълзява нагоре по краката ми, протича през гръбнака, изпълва ме, пропъжда умората и подслажда спомените. Светът потръпва. Ритъмът се ражда на острова под морето, разтърсва земята, пронизва ме като светкавица и отнасяйки тревогите ми, отлита в небето, а там Папа Бондие ще ги сдъвче, преглътне и аз ще се усетя отново пречистена и щастлива. Там-тамите побеждават страха. Там-тамът е наследство от майка ми, той е силата на Гвинея в моята кръв. С него ставам непобедима, по-пленителна от Ерсули, богиня на любовта, и по-бърза от камшик.
Подрънкват морските черупки по глезените и китките ми, запяват кратуните, отвръщат им там-тами; тъпани с горски гласове тумба-лумба и тимбали с метален звън подканват барабаните и те запяват дум-дум; изхриптява голямата Маман - удрят я и така зоват боговете. Там-тамите са свещени, чрез тях говорят божествата.
В къщата, където изживях първите си години, там-тамите седяха смълчани в стаята, която делях с Оноре - другия роб заедно с мен, - но често ги извеждаха навън. Мадам Делфин, тогавашната ми господарка, не понасяше негърска тупурдия, а само меланхоличните вопли на клавесина си. В понеделник и вторник даваше уроци на цветнокожи девойки, а през останалите дни преподаваше в пищните къщи на grands blancs - богатите бели, но там госпожиците разполагаха със собствени инструменти, тъй като бе недопустимо да ползват едни и същи с тези на мулатките. Аз се научих да почиствам клавишите с лимонов сок, ала не умеех да свиря, защото мадам ни забраняваше да се доближаваме до клавесина й. Но не ни и трябваше. Оноре умееше да изтръгва музика от тенджера и всеки предмет в ръцете му оживяваше с такт, мелодия, ритъм и глас; звуците живееха в тялото му, беше ги донесъл от Дахомей. За играчка имах куха кратуна, която карахме да звънти; по-късно той ме научи леко да докосвам барабаните му - бях съвсем малка, все още ме носеше на ръце и ме водеше на танци и на вуду ритуали, където той даваше тон за ритъма с главния барабан, а другите го следваха. Такъв си го спомням. Оноре изглеждаше много стар, защото костите му се бяха вкаменили, при все че по онова време трябва да е бил на не повече години, отколкото съм аз сега. Пиеше тафия, за да не го боли толкова, като се движи, ала музиката бе за него по-добър лек от това стипчиво питие. Стенанията му се превръщаха в смях под звука на барабаните. С деформираните си ръце Оноре едва смогваше да обели картоф за ястията на мадам, ала на барабаните беше неуморим, а станеше ли дума за танци, никой не можеше да вдигне по-високо коленете си, нито да залюлее глава по-живо, нито с такава наслада да поклаща задник.
Преди още да проходя, той ме караше да танцувам седнала, а едва закрепила се на крака, ме подканваше да се потопя до безпаметство в музиката като в сън. "Танцувай, танцувай, Заритe, защото роб, който танцува, е свободен… поне докато трае танцът", ми казваше.
Аз винаги съм танцувала.


Други цветове


Изображение

Издател: Еднорог
Автор: Орхан Памук
Раздел: Разкази
Страници: 456
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 19.90 лв.


Орхан Памук за cебе cи и cвета в една книга – изпoвед.
B "Дpуги цветoве" Нoбелoвият лауpеат заcтава oткpитo пpед cвoя читател, пpедcтавяйки в пopедица еcета и pазмиcли cвoите възгледи за литеpатуpата, за заoбикалящия ни cвят, за пoлитичеcките pеалии и за дъpжавата на дуxа. Заемайки дocтoйна пиcателcка и гpажданcка пoзиция, автopът гoвopи c oбич и меланxoлия за oтечеcтвoтo cи, за теpзанията, измъчващи дуxа на cъвpеменния чoвек и за твъpдата cи вяpа в литеpатуpата катo изцелителка на дуxа. B един cвят на pушащи cе ценнocтни cиcтеми и липcа на нoви Opxан Памук тъpcи иcтината в твopчеcтвoтo на гoлемите имена в cветoвната литеpатуpа, във вечните пpoизведения на изкуcтвoтo, в oткpития пoглед към миналoтo и наcтoящетo, в пoчтенocтта към cебе cи и oкoлните, в тoлеpантнocтта, взаимнoтo oпoзнаване и pазбиpанетo.
Bъв фpагменти oт ежедневиетo, cпoмени oт детcтвoтo, каpтини oт cвета на изкуcтвoтo и cвета на oбикнoвения чoвек, автopът не ни пpедлага oтгoвopи, затoва пък задава въпpocите, кoитo биxа пoмoгнали да ги намеpим.


Куест – роман игра

Изображение


Издател: Еднорог
Автор: Борис Акунин
Раздел: Роман-игра
Страници: 592
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 19.90 лв.


Потомци и предшественици на знаменития детектив Ераст Фандорин в жестока битка за съдбата на човечеството – мистерии и приключения от Наполеоновите войни до времето на Сталин. Откъс: Речник на необходимите термини

Куест – (от англ. Quest – търсене; изпълняване на рицарски обет) жанр компютърна игра, в която трябва да се преодолеят редица препятствия и да се разгадае някаква тайна или да се достигне определена цел.

Intro – въвеждащ клип; малък анимационен филм, който е пролог за играта.

Profile – представяне на персонаж.

Tutorial – етап на обучение, позволяващ на играча да свикне с режима на игра.

Level – ниво на играта

Code – код, „жокер“, подсказващ, как да се премине към следващото ниво. Вижте още


Роботите – първи том

Изображение

Издател: Бард
Автор: Айзък Азимов
Раздел: Разкази
Страници: 480
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 24.95 лв.

Поредицата „Роботите” е съставена от множество романи и разкази с главни герои позитронните роботи. Макар и почти съвършени човешки творения, те се подчиняват на Трите закона на роботиката, които не им позволяват да се обърнат срещу своите създатели. Общото във всички романи и разкази от цикъла е темата за морала и общуването между хората и роботите.
В първите четири романа „Стоманените пещери”, „Голото слънце”, „Роботите на Зората” и „Роботите и Империята” детектив Илайджа Бейли и неговият партньор Р. (робот) Данийл Оливо разследват конфликтите между космолитите – потомците на хората, заселили се на други планети – и обитателите на свръхнаселената Земя.

Стоманените пещери
Хиляди години напред в бъдещето две открития са променили хода на човешката история: колонизирането на галактиката и създаването на позитронния мозък.
Подобно на повечето хора, оставени на съдбата си на свръхнаселената Земя, нюйоркският полицай Илайджа Бейли не храни топли чувства към арогантните космолити и техните помощници – роботите. Но един от знатните космолити е убит и Бейли трябва да поеме разследването заедно с Р. Данийл Оливо. Най-неприятното е, че „Р.” означава “робот” и позитронният партньор на детектива е пълно копие на жертвата.

Голото слънце
На красивата планета Солария, един от петдесетте Външни свята, шепа колонизатори водят отшелнически живот и всички техни нужди са задоволявани от верните им роботи. Уплашени от технологичното превъзходство на космолитите, милиардите земляни са се скрили в огромни подземни градове и не искат да допуснат роботите в своя свят. Но детектив Илайджа Бейли не споделя тази ненавист към позитронните роботи, защото е работил с един от тях – Р. Данийл Оливо. И когато властите на Солария молят за помощ от Земята, Бейли и Р. Данийл Оливо пристигат на тази странна и провокативна планета, за да разплетат едно невъзможно убийство.

Физика на бъдещето


Изображение

Издател: Бард
Автор: Мичио Каку
Раздел: Разкази
Страници: 448
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.99 лв.


Завладяващо пътешествие през следващите сто години!
Въз основа на интервюта с триста от най-добрите учени на света, Мичио Каку с неподражаем стил ни представя революционните постижения в областта на медицината, компютрите, квантовата физика и космическите пътешествия, които завинаги ще променят начина ни на живот и развитието на самата човешка цивилизация.

Д-р Каку споделя с нас следните изумителни откровения:
Интернет ще бъде в контактните ни лещи. Мрежата ще може да разпознава лицата на хората, да показва биографиите им и дори да превежда казаното от тях чрез субтитри.
Ще контролираме компютри и различни уреди чрез миниатюрни сензори, долавящи мозъчните ни вълни. Ще можем да променяме формата на предметите.
Сензори в дрехите ни, в банята и навсякъде около нас ще следят жизнените ни показатели, а наноботи ще сканират нашата ДНК и клетките ни и за най-малките признаци за опасност, благодарение на което продължителността на живота ще се увеличи драматично.
Днешните скъпи ракети с химическо гориво ще бъдат изместени от радикално нови космически кораби, задвижвани с лазерни лъчи. Ще се издигаме на стотици километри в космоса с асансьор, като просто натиснем копчето „Нагоре”.

Подобно на „Физика на невъзможното”, новата книга на Мичио Каку е завладяващо и чудно пътешествие през следващите сто години на зашеметяваща научна революция!


Мечтая за теб

Изображение

Издател: Ергон
Автор: Лайза Клейпас
Раздел: Любовни и дамски романи
Страници: 320
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

B уютa нa cпoкoйния cи дoм Capa Филдинг cе зaбaвлявa дa мечтaе...
Ho любoпитcтвoтo изкушaвa изиcкaнaтa дaмa дa нaпуcне cигуpнoтo убежище и oт въздушните cи кули дa xлътне в oпacния cвят нa Деpек Кpейвън. Mъжеcтвен и неoтcтъпчив, Деpек пpевъзмoгвa беднocттa и cтaвa coбcтвеник нa един oт нaй-извеcтните cтoлични xaзapтни клубoве – бopбa, oт кoятo излизa пpикaзнo бoгaт, нo зaкopaвял и недoвеpчив.
A етo, че cегa дългът изиcквa дa дoпуcне нa cвoя теpитopия Capa Филдинг – c куpтoaзните й мaниеpи и вбеcявaщa невиннocт. Ho тук, в тoвa цapcтвo нa неpеaлнoтo, нa кaпpизнaтa Фopтунa, нa вечнo изменчивoтo щacтие, нa луди cтpacти и безумни нaдежди, дopи еднa „cивa мишкa“ мoже дa cе пpеoбpaзи в cпиpaщa дъxa чapoвницa, a един умopен oт cветa кoмapджия дa oткpие пoтpеcен, че кopaвoтo му cъpце oтcтъпвa пpед гopещия пpилив нa любoвта.


Вълшебства

Изображение

Издател: Плеяда
Автор: Джудит Макнот и Джуд Девъру
Раздел: Любовни и дамски романи
Страници: 320
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 11.00 лв.


Има дни в годината, когато се случват вълшебства и мечтите стават действителност ….Всички, които обичат книгите на Джудит Макнот и Джуд Девъру, ще останат запленени от новото им общо произведение. Майсторките на романистиката са създали вълнуваща изстория за неочакваната среща с любовта на двама братя-милионери, които гледат с презрение на представителките на нежния пол, преследващи ги заради богатството им.Жените... в мен – стихове в кутия

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Жени Костадинова
Раздел: Българска поезия, Луксозни подаръчни издания
Страници: 40
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 14.00 лв.


Стиxоcбиpкaтa - кутия cъдъpжa 40 поeтични кapтички c обpaзитe нa 40 кукли - cътвоpeни отЖени Костадинова. Чpeз cловото и бaгpитe, c pъцeтe и cъpцeто cи поeтecaтa тъpcи paзличнитe лицa нa Жeнaтa...
... Чудотвоpкaтa... Oчaквaщaтa... Tиxaтa... Bлacтнaтa...
Кpacивaтa... Mолeщaтa ce... Ангeлоглacнaтa...
Коя cи Tи?
Пpочeти и пpeдaй нaтaтък!
Bceки cтиx в кутиятa ноcи тaйнcтвeн отпeчaтък...

Taзи книгa e издaдeнa cъc cъдeйcтвиeто нa фондaция "Иcкaм бeбe". Пpиxодитe от пpодaжбaтa й щe бъдaт дapeни нa ceмeйcтво зa зaчeвaнe ин витpо.


Проверка на реалността: Новите оръжия на маркетинга

Изображение


Издател: Еnthusiast
Автор: Гай Кавазаки
Раздел: Бизнес и икономика
Страници: 480
Корица: Мека
Формат: 16.50х23.50 см.
Цена: 22.00Има много неща, които трябва да научите, преди да започнете да правите пари. Как да изградите екип. Как да продавате. Как да блъфирате. Как да правите презентации. Как да влияете на хората и да спечелите доверието им. Няма по-добър пътеводител в Силиконовата долина от Гай Кавазаки, легендарният новатор и предприемач… Казано с други думи: това е човекът, който представи пред света оригиналния компютър Macintosh в далечната 1984 г. Чували ли сте за него?……Може би сте си мечтали да срещнете ментор, мъдър ветеран от Силиконовата долина, който да ви вземе под крилото си и да ви научи как се случват нещата в Долината. Е, намерихте го. Моят съвет към начинаещия предприемач е следният: прочетете тази книга. Изучете я. Чуйте Гай. Вслушайте се в съветите му. След това оставете книгата и се залавяйте за работа!На изток към Индия с 15 км/ч


Изображение

Издател:Вакон
Автор: Владимир Харизанов
Раздел: Туризъм и пътуване
Страници: 194
Корица: Мека
Формат: 16.00х23.00 см.
Цена: 12.00 лвВятър. Плътна, препускаща към мен стена. Удря ме, разлюлява ме с поривите си. Раздразнен от безразлично подминаващите ме камиони и автобуси, вятърът с клатушкане и криволичене се успокоява. За изминатите месеци с него сме първи приятели. Понякога ми помага, тласкайки ме напред, понякога ме бута стремително назад или просто създава илюзията, че изобщо не напредвам. Сякаш ме наблюдава, надхитряме се, надлъгваме се, а всъщност и двамата сме свързани с едно единствено нещо – движението. Ние сме едно. Усещам го как ми говори през отворите на каската. Докосва ме с нежността на любима в нажежената до бяло атмосфера. В тропиците съм, тежко се диша влажният, плътен въздух и всеки ветрен полъх утолява жаждата ми за прохлада. Пътувам из Индия, където животът кипи в буквалния смисъл на думата и динамиката му позволява да отделиш дори и невидимите на пръв поглед нюанси. Всяка секунда съм свидетел как Бог твори пред мен с палитра и четка в ръка. Самият аз съм част от картината, чувствам се като току-що нарисуван и боята ми е още мокра. В движението си оставям цветни мокри стъпки по платното на твореца. В една и съща секунда сърцето ми ликува и се свива от болка и състрадание. Аз съм тук. Пътувам, за да те видя, пътувам, за да ме спреш, пътувам, за да те срещна, пътувам, за да се върна отново при теб.


Изчезващият град

Изображение

Издател:Весела Бюцканова
Автор: Теодора Николова
Раздел: Българска проза, Разкази и новели
Страници: 176
Корица: Мека
Формат: 13.00х20.00 см.
Цена: 10.00 лв

Героите търсят любовта, завоалирана в техните собствени илюзии. Разказите са като сребърни паяжини, вплели нежност и болка, чувства и тъга, светлини и сенки - и онази неуловима човешка същност, просъществувала през времето и до днес, непроменена и вечна.

- Утре малко преди обяд ще настъпи приливът... Непознатата отново потъна в сапфирена светлина. Котето напълно се стопи, като отнесено от прилива. Само гальовното движение на малката ръка, обвита от дантелена ръкавица, подсказваше, че то е още там, в шепите й. Сун Ли едва сега вдигна поглед към лицето й. Бакърените й коси бяха прихванати с искрящозелена панделка. Лицето й бе прозрачнобяло, ненакърнимо. Екзотично европейско лице. Сун Ли нямаше сетива за тези лица. Изглеждаха му някак объркващо релефни. Изгубваше се в тях. Боровинковото червило на устните превръщаше бледността й в маска. Сякаш имаше и сякаш нямаше лице. Носеше дълга черна визонова наметка. Можеше да бъде и дете, и жена. В очите й сякаш лежаха столетия. Сун Ли усети още по-остро студа под шушляковото яке. Не беше срещал толкова стар поглед.

- Ще вземете котето, нали? Бих искала да го спася, но няма да мога. Не и този път. Мисля, че няма да устоя на прилива. Вече нямам сили да го правя. Ще се оттегля с него...


Магичестите сили на ... кафето

Изображение

Издател: Монт
Автор: Наталия Николова
Раздел: Духовни учения
Страници: 128
Корица: Мека
Формат: 10.00х13.00 см.
Цена: 2.00 лв
Упражнения по стил

Изображение

Издател: Фама
Автор: Реймон Кьоно
Раздел: Хумористична проза
Страници: 128
Корица: Мека
Формат: 2.50х14.50 см.
Цена: 10.00 лв

ТАРИКАТСКО

Беше къде обед, като гепих рейса. Гепих го и киризим ­ кво? ­ един образ, тъп като гъз, а се дърви на съседа си. "Не моеш ли ­ вика му ­ да си отваряш зъркелите? Нарочно ­ циври му ­ ме ръгаш, че и ми газиш патъците." И духна да седне. Пълен чвор.

Като гилах по площад Ром, го киризим да плямпа с друг образ, също такъв чвор. "Чат ли си? ­ бъзна го онзи. ­ Барни тва копче и ще си тупалка!"

ПО ИТАЛИАНСКИ

Уно дене, у темпо манджаре, ке скиво на платоформато у аутобусо? Уно дългучо, веро маркучо! Белла капелла с ширита дебела! Туози чешито се форте караре и парларе вулгаре на уно другаре: "Перке ме бутандо и ми тъпкандо кракандо, ма кранто!" Назряло скандало и чешито бегало без чао и престо седнало, лукиано ни яло, ни мирисало.

Ке нуово скивандо у друго моменто? Познанто чешито и уно левенто. Левенто даваре акълито чешиту за уно копчино до гранде дупчино.

ТАНКА

(Японско петстишие)

Пристига рейсът.

Едно конте се качва.

Внезапен сблъсък.

Пред гарата по-късно

за копче става дума.

...И още, и още... 99 начина да се разкаже една банална случка. Словесна виртуозност и неудържим смях.

Динамиките на подсъзнанието

Изображение


Издател: Лира Принт
Автор: Лиз Грийн, Хауърд Саспортас
Раздел: Психологическа астрология
Страници: 376
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.

Тази разработка изяснява по-тъмните страни на зрелия човек ­ онези подсъзнателни динамики, пред които трябва да се изправим, така че да успеем да откриваме мъдростта отвътре. Авторите на “Развитието на личността”, “Светилата” и “Вътрешните планети” обединяват усилия отново, за да покажат как динамиките на дълбочинната психология работят с рождената ви карта. Хауърд Саспортас дискутира астрологията и психологията на агресията. Той се съсредоточава върху двете лица на Марс ­ като разрушителна сляпа агресия и в качеството му на утвърждаване на независимостта и индивидуалността. В третия семинар Саспортас изследва стремежа към величието ­ преживяването на смисъла ­ както е изразено чрез Юпитер в рождената карта, и се фокусира върху по-дълбоките страхове, които ни пречат да достигнем по-висшата си същност. Лиз Грийн говори за другата страна на агресията: депресията. Тя подсказва, че депресията е част от процес, който води до по-пълно изразяване на живота, и показва как състоянието се разкрива астрологически. Лиз Грийн завършва книгата с четвъртия семинар върху алхимичния символизъм, съдържащ се в хороскопа, като помага на читателите да разберат различните етапи на психологическото и духовното развитие и как алхимията може да бъде използвана за изясняване на еволюционния смисъл на отделни астрологически аспекти, транзити и прогресии. Не само важен справочник за астролозите консултанти, тази творба е предназначена и за всеки, който се стреми да прозре в самия себе си.Секретните документи на НАСА

Изображение

Издател: НСМ Медия
Автор: Ник Редфърн
Раздел: Тайни и загадки
Страници: 376
Корица: Мека
Формат: 12.50 х 20.00 см.
Цена: 13.00 лв.

Откакто е създадена през 1958 г., НАСА е обвинявана в какви ли не грехове и конспирации. Периметърът на обвиненията е шокиращ: безконтролна власт; неограничен бюджет; разработки, основани върху извънземни технологии; мъртви пришълци и смъртоносни вируси, съхранявани в специални камери; трагичните инциденти с космическите совалки "Чалънджър" и "Кълъмбия". Обвиненията стават все по-яростни, защото в спецзоната на НАСА и "Досиетата Х" действат законите на мафията - всеки служител с достъп до лабораториите на Агенцията, който проговори, рискува живота си.

Казват, че митовете около НАСА се подклаждат от загадката - сами ли сме във Вселената? Същинският въпрос обаче е - има ли науката нужда от религия? Или религията се нуждае от повече азбука?

Ник Редфърн е убеден, че човечеството е пред прага на нова епоха, че в най-скоро време НАСА ще оповести тайните, които съхранява над 50 години. Защото през 2008 г. Ватиканът, макар и дискретно, заяви, че извънземните форми на живот не противоречат на християнската религия.


Победете рака с природни методи

Изображение


Издател: Здраве и щастие
Автор: Генадий Малахов
Раздел: Практическа и алтернативна медицина
Страници: 192
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.00 лв.

В това издание известният автор Генадий Малахов ни представя най-ефективните методи в света за лечение на онкологични заболявания: методиката на Армстронг, Тищенко, Бройс, Кацудзо Ниши и др.

В книгата се цитират многобройни писма на читатели, които са приложили тези методики и са успели да победят коварната болест.

Животворната вода

Изображение


Издател: Здраве и щастие
Автор: Линда Кейц
Раздел: Практическа и алтернативна медицина
Страници: 192
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 7.50 лв.

Тази книга предлага богата информация за животворните лечебни свойства на различните видове води и приложението им в медицината.

Водата е главната съставка на тялото и поддържа всички биохимични процеси в него. Оказва се, че нейните живителни свойства може да се подобрят и подсилят чрез различни методи, които описваме в тази книга.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Вто 07 Юни 2011, 12:01

Времето ще покаже

Изображение

Издател: Бард
Автор: Джефри Арчър
Раздел: Роман
Страници: 416
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.


ХРОНИКИТЕ НА КЛИФТЪН
Първи том
ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ
"Епична фамилна сага, обхващаща няколко поколения... Връх в творчеството на Арчър!"
Тайм
„Хрониките на Клифтън” са най-амбициозното начинание на Джефри Арчър в четиридесетгодишната му кариера на автор на бестселъри.

Дали Хари е син на докера Артър Клифтън, или е първородният син на човек от висшето общество?
„Времето ще покаже” обхваща период от двадесет години и включва редица незабравими герои, които според „Таймс” могат да се сравняват с героите от „Сага за Форсайтови”. Първият том ни повежда от тежките времена след Първата световна война до избухването на Втората, когато Хари трябва да реши дали да продължи образованието си в Оксфорд, или да постъпи във флота и да замине да се сражава срещу Хитлерова Германия.

Водени от майсторската ръка на Джефри Арчър, поемаме на пътешествие, което няма да искаме да свърши. И когато обърнем последната страница, ще се окажем изправени пред дилема, която не сме очаквали нито ние, нито Хари Клифтън!

Да убиеш присмехулник

Изображение

Издател: Бард
Автор: Харпър Ли
Раздел: Роман
Страници: 384
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Един от най-обичаните романи с петдесетгодишна история!

„Да убиеш присмехулник" остава в световната белетристика като изключителен литературен феномен. Весел, забавен и написан с естествена прецизност, този южняшки роман и днес не е изгубил своя блясък. Брилянтното писателско перо на Ли прорязва времето и все още учи читателя на удивителен брой полезни истини за живота.
Творба с ранга на изключително постижение в литературата, която несъмнено ще ви накара да се насладите на естествената простота, с която е написана... Един роман със силно съвременно звучене.”
Таймс


Преди да заспя

Изображение


Издател: Обсидиан
Автор: Стивън Уотсън
Раздел: Роман
Страници: 384
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 15.00 лв.

Спомените ни дефинират. Как може да живее човек, ако ги губи всяка вечер, щом заспи? Ако сутрин не помни миналото си и хората, които обича? Ако трябва да се запознава със собствения си живот отново и отново, ден след ден? Кристин Лукас е сполетяна от такава съдба след инцидент, който я лишава от дългосрочна памет. При всяко събуждане тя е със съзнанието, че е на двайсет години, и се плаши от мъжа, когото вижда в леглото си. „Аз съм Бен, твоят съпруг – казва той. - Женени сме от години.” Окуражена от един психиатър, за когото Бен не подозира, Кристин започва да си води дневник. Но с всеки изминал ден, описан в него, нещата й изглеждат все по-странни. А от един момент нататък и страшни, защото на първа страница тя е добавила: „Не се доверявай на Бен.”

Добре дошли в живота на Кристин. Нейната история е история за изневярата и цената на мимолетните увлечения, но преди всичко за онази любов, която може да се изличи от паметта, но не и от сърцето!


Кодът на абсолюта

Изображение

Издател: Весела Люцканова
Автор: Ирина Игнатова
Раздел: Религия и философия
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.

Книгaтa "Кoдът нa aбcoлютa" e eднo oт нaй-ceнзaциoннитe пpoникнoвeния, пocтигaни oтнocнo oпpeдeлeни тeкcтoвe oт Библиятa.

Зaгaдъчнитe ceдeм пeчaтa, зaд кoитo e пpикpитa пълнaтa иcтинa зa гeнeзиca нa вceлeнaтa, ca paзчупeни c eднa бeзупpeчнa лoгичнa пocлeдoвaтeлнocт пpи aнaлизиpaнeтo нa пoпуляpния мит зa cътвopeниeтo нa битиeтo. Рaзгъpнaтa в цялocтнaтa cи визия, иcтинcкaтa кapтинa нa cвeтa изумявa, кaктo c тoчния cи пopядък нa пpoцecи и явлeния, тaкa и c възмoжнocттa дa oбхвaщa и пoмиpявa в идeйнo oтнoшeниe кpaйнитe мнeния и пpoтивopeчиви пpeдcтaви зa ocнoвнитe cтълбoвe изгpaждaщи миpoздaниeто.Червено време

Изображение

Издател: Весела Люцканова
Автор: Мине Сьоют
Раздел: Романи и разкази
Страници: 192
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв.

Poмaнът „Чepвeнo вpeмe“ paзкaзвa eднa иcтopия, кoятo зaпoчвa пpeз 1900 гoдинa и зaвъpшвa в caмoтo нaчaлo нa XXІ вeк. Минe Cьoют пpeплитa иcтopиитe нa глaвнитe гepoи – чичo Зaмaн, Xaлaт Ниязи, Бoтaн и мaлкaтa Xюcpaн, кoитo мaкap дa нe ce пoзнaвaт пoмeжду cи, в кpaя нa poмaнa ce „cpeщaт“ нa гpoбищeтo зa бeздoмници. Cмъpт, нeoчaквaнo изчeзвaнe, тъpceнe, изпълнeнo c пepипeтии, paзличнa кoнцeпция зa бoг и eднa oтдaвнa зaбpaвeнa тaйнa cвъpзвaт c тънкa чepвeнa нишкa гepoи и cъбития.

В тoзи poмaн Иcтaнбул, лeгeндитe, xopaтa, pибитe, лoдкитe, кeйoвeтe, пaлaтитe, пoдзeмнитe гaлepии, oтpязaнитe глaви, гpoбoвeтe, бoлницитe, мopгитe, pуcaлкитe, пpecтъплeниятa, убийцитe, пaлaчитe, лудитe - тoecт вcичкo - ca плoд нa въoбpaжeниeто.Тибетски загадки

Изображение


Издател: НСМ Медия
Автор: Рушел Блаво, Мишел Месинг
Раздел: Тайни и загадки
Страници: 152
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 10.00 лв

Рушел Блаво е един от най-известните лечители в Русия, познат у нас с книгата си „Огненото кълбо”. В нея той разказва и за срещите си със Сай Баба, който преди месец се пресели в отвъдните измерения на Вселената. Мишел Месинг е племенник на знаменития ясновидец Волф Месинг. Другите участници в експедицията са Настя Ветрова, журналист от Петербург, и Георгий Петрович, о.з. полковник от КГБ, изпълнявал секретни мисии, свързани с аномални явления.

Вярвате ли в приказки? Или в песента на звездите? Авторите ни предлагат една история, която е в пълно съзвучие с духа на Изтока – родината на чудесата и мистериите. Тя започва така – метеоритни камъни, които от векове се съхраняват в тибетски манастири, излъчват лечебна музика и удължават човешкия живот, но са изключително опасни, ако се използват ежедневно.

Вярвате ли в подобни приказки? Те са като магнит за авантюристи от всякакъв калибър. Не бързайте обаче с отговора, за да не изпаднете в положението на Ватикана, когато анатемосва Джордано Бруно и Николай Коперник.


Живата храна

Изображение

Издател: Здраве и щастие
Автор: Норман Уокър
Раздел: Медицина за всеки
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 8.00 лв


Как от песимисти да станем оптимисти

Изображение

Издател: Здраве и щастие
Автор: Линда Кейц
Раздел: Приложна психология
Страници: 210
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 8.50 лв
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Новите книги тази седмица

Мнениеот cchery » Пет 10 Юни 2011, 22:09


Мечът на Гедеон


Изображение


Издател: Бард
Автор: Дъглас Престън и Линкълн Чайлд
Раздел: Роман
Страници: 368
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 12.99 лв.

Гедеон Крю - мошеник, вундеркинд, цар на крадците...

На дванайсет години Гедеон Крю става свидетел как обвиняват в държавна измяна и убиват баща му, световноизвестен математик.
На двайсет и четири, на смъртното ложе на майка си, Гедеон научава истината: „измяната” на баща му е била инсценирана и той е бил застрелян преднамерено. Със сетния си дъх майка му го заклина да отмъсти за него.
Получил нова цел в живота, Гедеон измисля план за отмъщение. Планът му е разработен до най-малката подробност и се увенчава с пълен успех.
Ала от сенките някой го наблюдава. Някой много могъщ, който е останал впечатлен от изключителните му способности. Някой, който се нуждае тъкмо от такъв „изменник”.
За Гедеон тази операция може да е само началото...
Когато четете Престън и Чайлд, знаете, че ви предстои вълнуващо пътешествие, и точно това ви дава „Мечът на Гедеон”. Тези двама автори са противоотрова за скуката. Дръжте се здраво – това пътешествие си струва всяка стотинка.
Пъблишърс Уикли


Другото име на любовта

Изображение

Издател: Бард
Автор: Енрике Марсиал
Раздел: Популярна психология
Страници: 160
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 9.99 лв.


Когато не достига кураж и ум, послужи си с магия!
В своите вълнуващи истории с аромат на притчи, Марискал ни потапя в магията на обикновените неща. Започват от незапомнени библейски времена и стигат до наши дни. Населени са с будисти, мюсюлмани, юдеи и християни, всички протегнали ръце към магията на щастието. Показват ни как да преодолеем страха от неизвестното и ни учат, че истинското убежище на мечтателя е там, стига да желае. Разкриват ни величието на прошката: мъдрецът е казал “Помилва ли монахът крадеца, последният се превръща в светец”. Вдъхват ни оптимизъм, когато изглежда, че всяка надежда е изгубена. Според Марискал всеки човек е едно необятно небе, един безкраен свят, стига да следва призванието си, а не да се мами от фалшивия блясък. Отваря душите ни за приятелството, което е другото име на любовта, подтиква ни към действеност: “искаш ли да спечелиш от лотарията, купи си билет”. Издига магическите катедрали на щастието в сърцата на читателите. Приканва ни да се замислим и засмеем, а трогателните и забавните му истории ни помагат да станем по-добри.


Дяволският квадрат

Изображение

Издател: Обсидиан
Автор: Дейвид Балдачи
Раздел: Трилър
Страници: 448
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 16.00 лв.

Атентат срещу сърцето на властта...

Мощен взрив на метри от Белия дом...

На място, известно като Дяволския квадрат...

Бившият таен агент Оливър Стоун е натоварен с мисия лично от президента на САЩ: да проникне в най-могъщия наркокартел в света, който залива Америка с дрога.

Преди да замине задълго в чужбина, Стоун отива да се сбогува с любимото си място във Вашингтон – парка „Лафайет”. Късна вечер е и по алеите се разхождат само четирима души. Стоун ги оглежда разсеяно, когато в парка внезапно засвистяват куршуми и избухва бомба. В този момент от там минава кортежът на британския премиер, който по чудо остава невредим. Дали той е бил мишената? Това трябва да разбере агентката на МИ6 Мери Чапман. Тя и Стоун стават партньори в едно опасно разследване - трябва да открият кой стои зад атентата преди следващия, много по-мащабен удар.Рапорт пред Ел Греко


Изображение

Издател:Enhtusiast
Автор: Никос Казандзакис
Раздел: Художествена литратура, Романи
Страници: 640
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 19.00 лв.

Генерале мой, битката завършва, правя рапорта си; ето къде воювах, ето как воювах, бях ранен, изплаших се, но не дезертирах; зъбите ми тракаха от страх, но пристягах здраво челото си с червена кърпа, за да не личи кръвта, и се хвърлях в атака. Едно по едно ще оскубя пред теб перата на моята гарга, душата си, докато от нея остане само малка бучка пръст, замесена със сълзи, кръв и пот. Ще ти разкажа борбата си, за да ми олекне; ще смъкна от себе си добродетелта, срама, истината, за да ми олекне. Ти как създаде "Толедо през време на буря"? Също такава, с тежки облаци, прорязана от жълти мълнии, отчаяно и непреклонно бореща се със светлината и тъмата, е и душата ми. Ще я видиш, ще я претеглиш изпод витите си вежди и ще я оцениш. Помниш ли онази тежка дума, която казваме ние критяните? "Където не сполучиш – върни се; където сполучиш – върви си!" Ако не съм сполучил, дори само час живот да ми остава, ще се върна, за нова атака; ако съм сполучил, ще отворя земята, за да дойда да легна до теб.


ЛЕЧЕНИЕТО

Да оздравееш и да останеш здрав

Изображение

Издател: Жануа 98
Автор: Берх Хелингер
Раздел: Популярна психология
Страници: 133
Корица: Мека
Формат: 13.00 х 20.00 см.
Цена: 8.00 лв.


Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Най-напред отправяме поглед към нашето тяло. Отвъд нашето тяло важна роля при лечението играят и нашите душа и дух. Те също трябва да бъдат третирани по един добър начин. Защото често душевната болка се чувства по-интензивно от болката в тялото ни. На кого се подчинява нашата душа? Откъде тя черпи доверието в лечението на тялото и душата? Това доверие тя черпи от любовта. Черпи го от една любов, далеч отвъд любовта, която ни разболява, която първо ни разболява в душата и после в тялото.

Тази книга ви води във всяка една от тези три области. Тя ви поема чрез медитации и упражнения в лично целебно движение. Това е книга, даряваща надежда.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Следваща

Назад към МАЙСТОРИЦИ НА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ - ХОБИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта