|
Който се страхува от мечки, го е шубе!!!
Място за споделяне на общи страсти - цветя, коли, майсторене, изкуство, книги, кино, театър и т.н.
Модератор: cchery
от Ver » Вто 12 Апр 2011, 07:17
Ей такава темичка ми хрумна, след като прекарах една седмица на вилата и усъществих една хрумка. С помощта на баща ми сковахме от подръчни материали една къщичка за радост на децата ... и мен Къщата се получи много стабилна, безиросана и лакирана.  Мебелирах я криво-ляво (остават още малко шкафчета и крачетата на пианото), но като цяло е обзаведена. Сега остава най-приятната част: Декорацията  Първата стая вече е готова:  и приема своите домакини и гости  :  За сега толкова  Когато "ремонтирам" и другите стаи ще ви ги покажа  И така, ако някой от вас обича да запълва времето си с изработване на разни неща, идейката ми е тук да си ги показваме, обменяме опит и идеи 
-

Ver
- Свободна душа
-
от dexter » Вто 12 Апр 2011, 07:34
Миналата седмица бях много въодушевена да направя някаква пролетно-великденска украса в къщи. По този повод цяла седмица рязах и лепих - в малкото свободно време, осовбодено от готвене, чисте и подреждане  ето какво се получи - скромно, но от сърце http://dextere.snimka.bg/family/2011.584328Иначе хич не съм по приложните излуства, просто сега съм попаднала под някакво пролетно влияние А идеята за къщичката много ми допада, от 2 години врънкам мъж ми да направи една за Яна и май трябва да подновя атаките  , дано накрая се предаде!
-

dexter
- Философска система
-
от Ver » Вто 12 Апр 2011, 08:12
Справила си се добре според мен, Декс  И аз и се точа на велиднеската украса, ама нещо не ми се получава за сега 
-

Ver
- Свободна душа
-
от Ver » Сря 13 Апр 2011, 09:43
Ето ги и следващите 2 стаи от къщата: Детската: Остават още някои подробности, разбира се Спалнята: И тук не всичко е готово. Имам проблеми с тапетите в столовата, ама чакам Чери да каже от къде купува онези червено-жълтите 
-

Ver
- Свободна душа
-
от dexter » Сря 13 Апр 2011, 14:06
Вер, много идейно и много сладурско, особено с малките възглавнички в детската 
-

dexter
- Философска система
-
от Ver » Сря 13 Апр 2011, 16:36
cchery написа: За кои червено-жълти тапети става въпрос, че нещо не мога да зацепя  ..
Имайки предвид огнената ти натура, и това, че в кухнята цветовете е желателно да са топли (възбуждащи), бях сигурна, че си сложила подобни тапети  Как можа да ме разочароваш?! А какви сложи, апропо?! П.С. МЕжду другото може после да ни разходиш из новия си дом. Иделано се вписвате в рубриката "Направи си сам" 
-

Ver
- Свободна душа
-
от Сиренце » Сря 13 Апр 2011, 18:55
Искено се възхищавам на всички, които умеят да сътворяват разни красоти с ръцете си. Аз съм с две леви. ( по този повод голямата ми дъщеря, която е левичар, пита "А аз какво да казвам, че съм с две десни ли?"  ) У нас съпругът ми е творческата личност - аз готвя, той украсява торти, подрежда порции, прави украса.... Но за сметка на това мога да поправям разни уреди, слагам панти, лепя гипсокартон, сменям кранчета и още куп "мъжки" работи. И това си е талант, нали  ? Иначе, браво на Вер за къщата, страхотна е! 
-

Сиренце
- Със словото напред
-
от Ver » Чет 14 Апр 2011, 06:49
Сиренце написа: поправям разни уреди, слагам панти, лепя гипсокартон, сменям кранчета и още куп "мъжки" работи. Сиренце, това също е умение  Недей говори вече, че си "2 леви ръце". Да не говорим, че този израз е изключително неверен и разбира се измислен от някой смотан десничар (аз също съм левичар) 
-

Ver
- Свободна душа
-
от Cheva » Вто 19 Апр 2011, 22:26
По любезни покани на мили суфорумки, се показвам и тук. Наближава Великден и украсата си е на дневен ред. Ако сте решили да пропуснете тази част, но пък имате дете, което ходи на детска градина, ще ви бъде напомнено елегантно от властите там, че е задължително да се приоявите творчески по темата. Не бих се нарекла сръчна, но изобретателна - да. Почти изпуснали последния срок в детската, решено беше съботата да се потрудим. Взех идеи от интернет. Ето този сайт е цяло съкровище. И се започна майсторене. Двете с дъщеря ми рязахме нашата еко, резиклираща се и страшно евтина тревичка! Пак по идея от сайта - http://krokotak.com/2009/03/kak-da-si-napravim-sami-treva-ot-hartiya/. Купих общо два цветни листа за принтер, с разлика в тоналността - през ред от щанда зa сумата пт 0,10 ст. общо. Предимството на цветната принтерна хартия, пред цветното блокче е , че е в цвят от двете страни и при украса стои по-добре. Ето и украсата, за да не говоря сухо - 12/52 by flyablle, on Flickr Подробни снимки - тук . Яйцата са обикновени кафеви, продухани. Станаха бели след като ги боядисах с четка и водна бяла боичка, но за плътност сложих бях течен сапун в нея. Цветчетата и пеперудките са рязани с пънчове.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
-

Cheva
- Със словото напред
-
от Ver » Сря 20 Апр 2011, 10:48
-

Ver
- Свободна душа
-
от Ver » Чет 28 Апр 2011, 09:26
Довърших "грубата" работа по кукления дом: Детската я доукрасих:  И столовата е почти готова. Намерих така желаните тапети 
-

Ver
- Свободна душа
-
от cvety_rz » Пет 29 Апр 2011, 09:49
-

cvety_rz
- Влюбена във вятъра
-
от MortishaAdams » Чет 05 Май 2011, 10:35
Права е Цвети.Да можехме да се смалим...!!!!!И ние живеем в гарсониера и понякога ми се иска да има малко повече пространство. Вер,къщичката е страхотна.Браво! Мен ме бива в тези неща,но да си призная,за мой срам,нямам желание напоследък да творя разни нещица.
-

MortishaAdams
- Аз пиша, пиша вече час
-
от Ver » Чет 05 Май 2011, 15:22
Като ми потръгне бизнеса  , може да започна да произвеждам и къщички!
-

Ver
- Свободна душа
-
Назад към МАЙСТОРИЦИ НА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ - ХОБИ