Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Фън Шуй

Място за споделяне на общи страсти - цветя, коли, майсторене, изкуство, книги, кино, театър и т.н.

Модератор: cchery

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнениеот mari_ko » Пет 04 Май 2012, 12:21

Привет Грешнице и добре дошла при нас :923 Ника ти много ми харесва. Ще ни кажеш ли дали има конкретна причина за него, ако историята е за разправяне де. Ако не, нека си остане загадка :1048 И дай идея как да те наричаме, че горното обръщение звучи някак инвизиторско, сякаш те анатемосвам :1062
Асиатано е от София, но те разстоянията вече не са това, което бяха. Иначе татуировката ти е голяма красавица, нищо чудно че сте си паснали. Има и други момичета, които биха проявили интерес, дано се включат.
Ще се радвам да се срещаме и в тази и в другите теми :923
Изображение
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
 
Мнения: 1143
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:43

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнениеот Kleo » Пет 04 Май 2012, 16:39

Ver написа:
vihrogonche написа:А какво разбирате тук под Езотерика? :923

Ами тук изобщо не сме писали по тази тема. По-скоро погледни в Житния или подфорума за Положителните мисли :222
Беше ми хримнали в началото да си пишем, но аз сама мога да си говоря и вкъщи :1062 :222


ОСНОВИ НА ЕЗОТЕРИКАТА
През последните петнадесет години, след като книжния пазар бе залят от езотерична литература, интересът на широката общественост към духовните теми значително нарасна. Паралелно с развитието на високите технологии и материалната свръхзадоволеност, все повече хора започват да осъзнават, че животът не представлява низ от последователно редуване на спане, ядене, пиене и секс, започващо с раждането и завършващо окончателно със смъртта.

Наистина, какъв е смисълът на човешкият живот?
Защо живеем и какво става след като умрем?
Преражда ли се човешката душа?
Как е възникнал светът?
Има ли Бог?

Науката и религията дават противоречиви и незадоволителни отговори на повдигнатите въпроси. Повечето хора предпочитат да се доверят на общоприетите схващания, независимо дали са научни или религиозни, и престават да си задават фундаменталните въпроси на човешкото съществуване. Само малцина търсещи души се отправят на смело пътешествие в тайните на вътрешния свят и загадките на Космоса.

Илюзията за развитие, която научно-техническият прогрес създава, не може да замести потребността на човешката Душа от истинно познание. Дори и да прозвучи смешно на някои, но преди 5000 години хората са познавали много по-добре космоса и човешката природа от нас. Разбира се, далеч не всички са били въведени в тайните на мирозданието, а само малцината, тръгнали по тясната пътека на мъдростта. Те образуват т.нар. езотеричен, вътрешен кръг (от гръцки: езотерос = вътрешен) от Посветени.

Тайният характер на езотеричните знания няма нищо общо с укриването и засекретяването на информация, което се практикува в съвременното общество. Езотеричните учения сами се пазят в тайна, без външна помощ. Даден човек може да прозре определено знание и да го оползотвори, само ако нивото на съзнанието му е адекватно на това знание. Например, човек, който не е учил физика, няма как да разбере значението на една физическа формула, дори да я прочете сто пъти и я научи наизуст. За него тя няма да носи никакъв смисъл, дори и ако е от епохално значение за науката. Формулата сама пази тайната си от невежите, затова и не е необходимо да се крие. Когато този човек положи години усилен труд, за да усвои добре физиката, формулата ще му се разкрие и ще му помогне да направи крачка напред в познанието. Същият принцип се отнася и до езотеричното знание. Не случайно древната мъдрост гласи: “Учителят идва, когато ученикът е готов”, т.е. разбирането на тайните, следва усилието, което човекът ще приложи за овладяването им.

Езотериката е Път, който води към ясно определена цел – духовното израстване на човека.

Напредването в духовното познание задължително трябва бъде съпроводено с промяна в начина на живот. В този нелек процес, като средства за ориентация могат да послужат езотеричните дисциплини като астрология, кабала, таро, алхимия, френология. Но те не са самоцел, а само ориентири по Пътя. Опасно е, когато хората подменят средствата със самия Път. Често се срещат астролози, нумеролози, ясновидци и какви ли не други “специалисти”, които вярват, че в своята специфична област са открили ключа към всички загадки на света и не полагат дори минимум усилия, за да променят собствения си живот. За съжаление, тези хора просто са поседнали под сянката на някоя езотерична наука, смятайки, че са стигнали до края на света.

Крайният етап от езотеричното развитие е постигането на истината и пълното й реализиране в собствения живот. Има само една истина и тя е независима от времето, културните епохи и религията. Методите използвани в различните исторически епохи за достигане до нея са различни, но са еднакво добри и полезни като помощни средства. Но все пак човек се намира по-близо до системите и символите на историко-културната епоха, в която живее. Когато западният човек се стреми да върви по Пътя с помощните средства на Изтока, напредването му обикновено е по-трудно и по-бавно. Напоследък заниманията с източни езотерични системи и религии са се превърнали в мода, която пречи на много хора да забележат, че ние, представителите на западната цивилизация, разполагаме също с богат избор от езотерични системи - богомилското учение, розенкройцерското учение, учението на Учителя Беинса Дуно. Те имат предимството, че са по-добре пригодени към нашето мислене и житейски навици.

Езотериката е стара колкото самото човечество. От зората на човешката цивилизация тя съхранява сбора от знания за Вселената и човека. Те не зависят от времето, никога не остаряват, не могат да бъдат коригирани или модернизирани. Съвременната наука не разбира, че овладяването на знанието е вътрешен процес. Тя живее с илюзията, че с всяко ново откритие се приближаваме все по-близо до истината и че е въпрос на време, докато узнаем „всичко". От езотерична гледна точка нещата стоят точно по обратния начин.

Истината е винаги тук, но Пътят до нея трябва да се извърви самостоятелно от всеки един човек.

Източникът - http://www.astrohoroscope.info/intro.htm
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11605
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнениеот Greshnica » Нед 06 Май 2012, 13:08

mari_ko написа:Привет Грешнице и добре дошла при нас :923 Ника ти много ми харесва. Ще ни кажеш ли дали има конкретна причина за него, ако историята е за разправяне де. Ако не, нека си остане загадка :1048 И дай идея как да те наричаме, че горното обръщение звучи някак инвизиторско, сякаш те анатемосвам :1062
Асиатано е от София, но те разстоянията вече не са това, което бяха. Иначе татуировката ти е голяма красавица, нищо чудно че сте си паснали. Има и други момичета, които биха проявили интерес, дано се включат.
Ще се радвам да се срещаме и в тази и в другите теми :923Ника си го харесах преди толкова много време, че вече дори не си спомням колко точно ... Причината е доста странна за някой хора и ме мислят за малко по-луда отколкото съм , но все пак... Ин и Ян... Грешката в която има малко истина и Истината, която винаги има малко лъжа и в крайна сметка- идеалния баланс на разликите... Факс от Марс :plezya se

Относно татуса, както вече написах, незнам дали те избират нас или ние тях... Аз разгледах мноооооооого страници из нета, както и около 20 големи класьора с модели, но когато я видях бях напълно категорична, както за тази, така и за другата.

Относно човека, който ми прави рисунките... аз лично се оставям само и единствено в неговите ръце за интервенции от типа на драскания с игли и дупчене, ако някой има нужда от повече информация съм насреща. :954

За да не съм :1024 Да си кажа и за Фън Шуй... моята тъй любима наука, но за жалост тъй недолюбвана от половинката ми, което е нормално, за 4-ти път рокадираме спалнята :221

Повечето мъже, които познавам са на мнението, че " Ако го набарам тоя Фън Шуй ще му счупя главата!", но не осъзнават, колко е важна обстановката в дома им за спокойствието и хармонията. Нашия пример е точно от тези, след 1 година мрънкане и дуднене накрая взех нещата в свой ръце ( като един истински Дракон) и започнах. Когато се прибра стоя на прага като препариран известно време, а след 1 седмица ми каза, че е започнал да спи по-спокойно и по-дълбоко, както и че сънят му е по-пълноценен.

Ще следя темата с интерес, както и останалите! Благодаря за топлото посрещане. На всички пожелавам весел и усмихнат ден... Все пак е празник! :923
Greshnica
 

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнениеот mari_ko » Чет 10 Май 2012, 10:23

Greshnica написа:За да не съм Да си кажа и за Фън Шуй... моята тъй любима наука, но за жалост тъй недолюбвана от половинката ми, което е нормално, за 4-ти път рокадираме спалнята

Повечето мъже, които познавам са на мнението, че " Ако го набарам тоя Фън Шуй ще му счупя главата!", но не осъзнават, колко е важна обстановката в дома им за спокойствието и хармонията. Нашия пример е точно от тези, след 1 година мрънкане и дуднене накрая взех нещата в свой ръце ( като един истински Дракон) и започнах. Когато се прибра стоя на прага като препариран известно време, а след 1 седмица ми каза, че е започнал да спи по-спокойно и по-дълбоко, както и че сънят му е по-пълноценен.
Ще следя темата с интерес, както и останалите!

За какво следене на темата говориш? Очаквам лекция или поне подробности от теб. И аз искам да направя малко реформи, но ми трябва споделен личен опит - къде, какво и как?
Поздравления за инициативата, така си е редно :940
Изображение
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
 
Мнения: 1143
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:43

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнениеот Kleo » Нед 10 Юни 2012, 00:45

Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11605
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Предишна

Назад към МАЙСТОРИЦИ НА СВОБОДНОТО ВРЕМЕ - ХОБИ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта