cchery написа:
Ще ми се да помислим всички върху това - плодовата киселина на цитрусите!. Човешкият организъм има средства и механизми да се "подкиселява", ако по някаква причина е станал алкален. Обратното, обаче, е невъзможно. А киселата среда не е естествена за човешкото тяло, напротив - телесните ни течности трябва да са по-скоро алкални. "Киселият" организъм е онзи, в който възникват и раковите болести - като това не е единствената причина за тях де - да не се ошашка някой сега! :!: :!: :!: Разреждайки киселия плодов сок с вода, чието Ph е алкално, а това са изворните, трапезните и минералните води, ние запазваме алкалния характер на тялото си - най-образно казано. Та дали не е редно да..... се смени малко тактиката на детокса - с добавка на зеленчукови сокове към цитрусовите?! Вярно е, че грейпфрутът е алкален зеленчук, но...... колко от нас го ползват за сок по време на детокс?!
Черко, мила, да ти призная честно не бях се замисляла над това. И думите ти ме провокираха да почета малко и да поразсъждавам (доколкото ми е възможно с малкото сиво вещество,което ми е останало) върху това. Защото казано по този начин нали се сещаш, че детоксикацията би се обезсмислила или поне не би носила ползите, в които всички сме убедени. Някак си продължавам ревностно да я защитавам, макар често повечето от нас да й възлагат очаквания,които няма как да се осъществят единствено с нея и в един момент започва да се прокрадва нотка на разочарование. Забравихме, че ДЕТОКСИКАЦИЯТА НЕ Е ДИЕТА И САМА ПО СЕБЕ СИ НЕ ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ, А САМО ДО СТИМУЛИРАНЕ НА МЕТАБОЛИЗМА. Факт е обаче, че върху него влияят още купища фактори. Както и да е, отплеснах се, а исках да кажа, че
ДЕТОКСИКАЦИЯТА Е НЕВИННА и не ни вкиселява. Обвинили сме я неправомерно. До този извод достигнах след като прочетох, че катионите калций,магнезии,калий, натрий и желязо алкализират средата.Анионите фосфор, сяра, хлор, йод, манган я подкиселяват. А какво пием ние по време на детокс- МАГНЕЗИЙ. Ето така достигаме баланс. Така, че няма страшно-всичко е точно.