Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

С глад срещу болестите

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве

Модератор: cchery

С глад срещу болестите

Мнениеот snahar » Сря 11 Яну 2017, 14:23

Съпи дами,
Ще пусна един материал за тези, които все още се колебаят за детокса. През 2016 година дадоха Нобелова награда на д-р Йошинори Осуми, който доказва оздравителния ефект на гладуването на най-високо научно ниво.

Организмът се чисти от „боклука“ най-добре при гладуване
Лауреатът на Нобеловата награда за 2016 г. доказа, че постенето е полезно
27 окт. 2016 12:51

Д-р Йошинори Осуми - специалист по клетъчна биология от Япония - стана лауреат на Нобеловата награда в областта на физиологията и медицината за откритието му за механизма на автофагията - процес на събиране и рециклиране на ненужните части на клетката.

Прессъобщението на Нобеловия комитет гласи:

“Откритието на д-р Осуми доведе до нова парадигма в нашето разбиране за това как клетката обработва съдържащото се в нея. Неговите открития прокараха пътя към разбирането на основното значение на автофагията за различни физиологични процеси, като адаптация към глада и отговор на инфекцията.

Какво е автофагия?

Автофагията е процес на събиране и рециклиране на ненужните части на клетката - на всякакъв, натрупан в нея “боклук”. Терминът, който е дал името на процеса, се формира от две гръцки думи, които заедно се превеждат като “самоизяждане”.

Фактът, че такъв феномен въобще съществува, учените откриват още през 60-те години на миналия век. Но те не успяват да разшифроват тънкостите на механизма. През 90-те години това прави д-р Осуми. Чрез неговите експерименти той открива още и гени, отговорни за автофагията. И почти след четвърт век наградата намери своя герой, който се превърна в 39-я в историята учен, удостоен с Нобелова награда еднолично.

Автофагията е присъща на живите организми, включително и на човешкия. Благодарение на нея клетките се освобождават от ненужните части, а тялото като цяло - от ненужните клетки.
Природата предвидливо е надарила клетките с толкова невероятна и полезна способност - да преработват всичко, което изглежда излишно или вредно. Те действат почти като нас, само че автоматично. Опаковат “боклука“ в специални торби - автофагасоми. След това го преместват в контейнери - лизозоми, където цялата “мръсотия“ се разрушава и преработва. Продуктите от процеса на преработването са един вид “рециклат“ - използват се за производството на гориво за хранене на клетките. От тях се правят и нови строителни блокове, използвани за обновяване на клетките.
Благодарение на автофагията клетката се изчиства от попадналата в нея инфекция и от образувалите се токсини.

Автофагията започва да работи най-интензивно, когато тялото е подложено на стрес. Например, когато гладува. В този случай клетката произвежда енергия за сметка на вътрешни ресурси - от целия натрупан “боклук“. Включително и от патогенните бактерии.

Откриването на лауреата показва: да се гладува, а понякога и да се пости - все пак е полезно - организмът наистина се изчиства. Потвърдено от Нобеловия комитет.

Както ни уверяват колегите на д-р Осуми, автофагията предпазва организма от преждевременно стареене. Може би дори подмладява за сметка на това, че създава нови клетки, изхвърля от организма дефектните протеини и повредените вътреклетъчни елементи, поддържайки го в добро състояние.

А нарушенията в процесите на автофагията водят до болестта на Паркинсон, диабет и дори рак. Знаейки това, лекарите вече създават нови лекарства, които биха могли да коригират нарушенията и, следователно, да ни излекуват.

Въпреки това... както изглежда, в името на профилактиката, понякога трябва да погладуваме, вкарвайки организма си в оздравителен, както се оказва, стрес.

Йошинори Осуми е роден през 1945 г. Неговата награда от 8 милиона шведски крони - малко повече от 950 хиляди щатски долара - той ще получите заедно с други учени и лауреати в Стокхолм на 10 декември.[img][img][/img][/img]
snahar
Лудото Ленче
 
Мнения: 25
Регистриран на: Съб 20 Ное 2010, 09:57

Re: С глад срещу болестите

Мнениеот Kleo » Сря 11 Яну 2017, 15:00

Благодаря за напомнянето,
че съществува т.нар.
ОЗДРАВИТЕЛЕН СТРЕС :524
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11601
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София


Назад към Детоксикация по пълнолуние

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron