Разбира се е важно да се подчертае, че това е мнението на едната "школа" в храненето. Защото според "другата" високото съдържание на калций в урината при хора, които консумират мляко, се дължи не на извличането му от костите, защото белтъкът се свързвал с него, а с подобрение на пропускливостта на червата следствие консумацията на мляко и оттам завишаване на нивата на калций! При проведен експеримент с високопроетинна диета от доброволци, въпреки високите нива на калций в урината, е нямало намаление на остеокалцина в костите.Kalia написа:Mисълта, че млечните са нещо добро е силно изкривена. Хич не е така. Защо? Поради много причини, най-осезаема е тази че в тях почти отсъства минерала магнезий. А той има много функции. Една от тях е анти-стресова,антидепресивна също. Също - обратно на приетото мнение,че млечните имат калций, точно млечните продукти отнемат калция от костите - млечния белтък се свързва с калция и по този начин го извлича, вместо да го внася в организма ни. Стандартните купешки млечни са много опасни!
Ами за мен си е постижение, съдейки по-резултатите от днес. И добавям пиели са МЛЯКО! И пак задавам въпросите:Kalia написа:Хм,хм,хм...
Нашите баби и дядовци са живели по 90 год.,което не кой знае какво постижение, де защото са в постоянно движение и са сред природата.Също - чисти плодове и зеленчуци,без промишлените,замърсени храни.
Все си мисля, че колкото и чиста храна да ядеш и да живееш сред природата, консумирайки отрова всекидневно, това ще ти се отрази и ще се разболееш и умреш.Е, като е такава отрова млякото - как тия хора живеят повече от средностатистическият човек, при все че всекидневно взимат дозата отрова? Нали уж им отнемал калция от костите - как на 90 години и отгоре припкат по баирите?
Еми, то и днешните зеленчуци са третирани с нитрати и са бъкани с химия. Каква е разликата? Цялата тая истерия за млякото подклаждана от веган средите е разбираема донякъде, но доста лицемерна, защото никой от тях не пуска тема Марулата - смъртоносна отрова, имайки предвид свойството на зелените зеленчуци да усвояват боклуците с които са третирани от почвата, например. Всъщност това може да се каже за всяка съвременна храна. Аз затова и реагирам на демонизацията на млякото.Kalia написа: Друг е въпроса за хормоните и АБ,които са неизменен спътник на днешното мляко.
Аз определено заставам зад това.... Разбира се, обяснение за това има и то е, че от тази "отрова" не се умира веднага, а след години. Дали ще те превърне в хипертоник, в диабетик или в онкоболен, но ще ти подейства. Но ето само няколко факти, които като че ли накланят везните в друга посока:baimomchil написа:Все си мисля, че колкото и чиста храна да ядеш и да живееш сред природата, консумирайки отрова всекидневно, това ще ти се отрази и ще се разболееш и умреш.Е, като е такава отрова млякото - как тия хора живеят повече от средностатистическият човек, при все че всекидневно взимат дозата отрова? Нали уж им отнемал калция от костите - как на 90 години и отгоре припкат по баирите?
Kalia написа:Калций в свареното прясно мляко,както и в киселото-няма.В сиренето и кашкавала има (неорганичен-внася се отвън), но въпроса е доколко той е усвояем?
Калция се превръща в неразтворим такъв(не си спомням съединението) при термичната обработка на млякото. Затова и когато се произвежда сирене и кашкавал се добавя и калциев хлорид, освен маята и закваската. Иначе няма да се получи плътна подсирка.cchery написа:Kalia написа:Калций в свареното прясно мляко,както и в киселото-няма.В сиренето и кашкавала има (неорганичен-внася се отвън), но въпроса е доколко той е усвояем?
Аз просто нямам думи... а къде отива калция тогава?!