Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Млякото - смъртоносна отрова

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети

Модератор: cchery

Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот Орхидея » Съб 13 Юли 2013, 08:56

Здравейте!
Поствам ви една статия, която буквално ме втрещи :1215. Ще се радвам да прочета мнението ви.
Млякото - смъртоносната отрова

Този материал е част 3 от интервюто с Робърт Коен, автор на книгата “Milk: the Deadly Poison”

(Млякото – смъртоносната отрова) и на сайта http://www.notmilk.com/Майк Адамс:Би ли направил един общ преглед за хората, които не са запознати с истинската история на млечните произведения и на кравешкото мляко?

Робърт Коен: Истинската история е, че млечните произведения са най-вкусните храни на планетата. Няма нищо по-вкусно от сиренето/кашкавала – един ден без тях е ден без слънчева светлина. Млякото е вкусно, особено ако вземете 5.4 килограма от него,махнете всичката вода и го смесите със захар, замразите го и му сложите черешка отгоре. Мляко, сирене, кашкавал, сладолед, кисело мляко – не знам как някога бих живял без тези неща. Може би бях най-големият консуматор на млечни произведения в щата Ню Джърси – където живеех; моите деца също бяха като мен в това отношение. Докато един ден нещо, наречено генно инженерство не се появи на трапезата ни и аз започнах да разследвам дали искам децата ми да пият доброто старо пълноценно мляко или генетично направеното мляко. Преди бях начело на една лаборатория – правех изследвания и се опитах доста честно да погледна на всичките спорни неща, касаещи генното инженерство. Това беше през1994 г. и започнах да чета научни статии от журнали за генно модифицираното мляко.Започнах да изследвам, да се обаждам на Монсанто (бел. пр. – една от главните компании на илюминати за производство и разпространение на генно модифицирани храни,създател на аспартама; разположена е в щата Мисури) и разговарях с техните учени.Един ден просто ми дойде изведнъж – след като бях правел изследвания в продължение на седмици, месеци и над една година – млякото е проблемът, глупчо! Всяка една глътка от кравешкото мляко съдържа вирус, гной, бактерии, мощни хормони на растежа,протеини, които причиняват алергии, антибиотици, пестициди, мазен холестерол идиоксин – кои от тези неща бихте искали във вашето тяло?

Майк Адамс: Според мен чуването на подобна информация е един огромен шок за повечето хора.

Робърт Коен: Ами да ти кажа това не е точно голям шок, защото ако кажа на по-голямата част от слушателите ти: “Ето тук имам една хубава, ледено-студена чаша със свинско мляко, която да си изпиете със сладкото, което ядете”, или “Какво ще кажете за малко кравешко мляко с вашите шоколадови сладки”, на хората би им призляло. Биха казали: “Категорично не!” Инстинктивно биха знаели, че не трябва да го правят. Всъщност, вие не бихте ги изкушили дори и със студена чаша човешко мляко. Би им призляло на секундата, защото те знаят, че има вещества в онези млека, които са предназначени за младите животинчета от съответния вид.И тези вещества имат имена – лактоферини, имуноглобини – не е хубаво да приемате естроген ежедневно, прогестерон, проактин, мелатонин, окситоцин; мога да продължавам и да изброя 59 различни хормона във всяка глътка мляко. Точно това е млякото – една система за доставяне на хормони във вашето тяло. А вие не искате кучешки или свински хормони. Не искате и кравешки хормони. Вие, дори като пораснали хора, не желаете хормони от човешко мляко.

Майк Адамс: Точно така – човешкото мляко е перфектна храна за бебенца, но не и за пораснали хора. Винаги ми е било интересно как порасналите хора са избрали да консумират храна, течна храна от друг биологичен вид.

Робърт Коен: Това е интересно и в името на доброто здраве, поне ги направете здрави животни. Но 9-те милиона крави в САЩ в по-голямата си част, не са здрави. Половината крави от стадата в САЩ са инфектирани с вируса левкемия бовина (bovine leukemiavirus), половината от кравите са инфектирани с болест, наречена болестта на Крон, която е причинявана от една бактерия, наречена mycobacterium paratuberculosis, от която 40 милиона американци са засегнати със синдрома на раздразнените черва. Всеки човек с болестта на Крон дава положителен тест за бактерията mycobacterium paratuberculosis. До последния човек! 100 процента! И това беше публикувано през1965 г. за работата на националната академия на науката. Така че тук говорим за истинска наука, не си ги измислям тези неща. Разполагаме с хиляди изследвания, публикувани в научни вестници и списания, с хиляди отделни подкрепящи се доказателства, които ни казват, че млякото изобщо не помага на човешкото тяло. Ние пием телесни течности от болни животни.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за скритите източници на мляко, тъй като има много продукти, които съдържат мляко или млечни протеини – зная за доста протеинови напитки, които например са направени с млечни протеини.

Робърт Коен: Разбира се. Когато видите на опаковките думата “суроватка” си казвате:“В никакъв случай!” Когато видите “казеин”, “натриев казеинат”, “калциев казеинат” –това е млечният протеин на прах, който вие не искате във вашето тяло. Когато вземете млякото и се отървете от мазнините, водата, и останете само с протеини, те на практика са само кръвни протеини: серумалбумин, млечен протеин, 90% от млякото е казеин. Когато казеинът се извлече от млякото, той всъщност е едно лепило, използвано да залепя лепенки върху бирени шишета. Той е едно лепило, използвано, за да крепи дървото във вашите мебели. Когато приемате казеин – това лепило от млякото,и тялото ви вижда този чужд протеин, то произвежда тези хистамини, които накрая стават на слуз. И ето защо млякото е слузoобразуващо. Отново – това е един процес,койтоотнема 10-12 часа.

Майк Адамс: В кои други видове храни, протеинови напитки или продукти се съдържа казеинът?

Робърт Коен: Понякога, да не повярва човек, се среща в консерви от риба тон. Понякога в определени зърнени храни – използва се като лепило, за да поддържа някои храни. Но това, което е за отбелязване е, когато разглеждате в супермаркети –например сметана на прах за кафе, отпред на опаковката на която е написано, “Не съдържа мляко”, а когато потърсите на гърба на продукта, с малки букви ще видите“натриев казеинат – производен на млякото”. Не зная как им се разминава да твърдят,че нещо не съдържа млечни произведения, когато то ги съдържа. Хората обаче трябва да се научат да четат малките надписи на стоките. Ако видите думата “казеин” в какъвто и да е вид или форма, като казеинат например – това е мляко от крави – не го яжте.

Майк Адамс: Производителите на храни, да знаеш, са изключително съзидателни с техните надписи на продуктите им. Виждал съм паста от авокадо, без да съдържа никакво авокадо!

Робърт Коен: Стига бе! Това е невероятно!

Майк Адамс: Абсолютно! Съдържаше хидрогенирани мазнини и изкуствени оцветители.

Робърт Коен: Това е плашещо.

Майк Адамс: И така стоят нещата в по-голямата си част. Човек трябва да отиде на здравословен магазин или на някакво специално място...

Робърт Коен: Проблемът тук Майк е, че нямаме силно лоби на производителите на авокадова паста. Но наистина имаме едно много силно лоби на собствениците на млечната индустрия. Това ти го гарантирам.

Майк Адамс: Кое е това, което те накара да проявиш такъв интерес и енергия, за да преследваш истината за млякото и млечните продукти?

Робърт Коен:Три малки момиченца с имена Дженифър, Сара и Лизи – дъщерите ми. Исках те да имат здрави тела. Исках да не изкарат 4 години гимназиален живот, с черни точки и пъпки по цялото тяло, както беше при баща им. И знаеш ли? Те нямаха никакви черни точки и пъпки! Никакви акнета, и ако разгледаш книгата ми “Milk A to Z”(Млякото от А до Я), вземам всяка буква от азбуката и попълвам нещо за млякото. П е за пъпки и ние знаем, че тези крави всъщност се доят преди да родят и това мляко е различно – това е мляко, нареждащо на млечните тъкани да растат. Малките момичета са се променили в наше време, но ние откриваме, че с отделянето на всички тези андрогени, кравите постоянно използват андрогените, за да произвеждат други хормони. Тийнейджърските пъпки се подобряват в секундата, в която спрем да консумираме мляко.Отнема 2 седмици и акнето изчезва. И тези андрогени стимулират мастните жлези, които са жлезите, причиняващи акне и черни точки.Така че откриваме връзка между млякото и много човешки заболявания. И аз не съм първият, който твърди това – д-р Спок твърдеше това. Д-р Спок продаде 75 милиона бройки от книгата си за отглеждане на деца. Единствената книга, която е продавана повече в историята е Библията. Д-р Спок казваше, че никой човек на средна възраст, дете или възрастен няма нужда от кравешко мляко – това е измама от страна на правителството, за да поощрява консумацията на мляко. И ние се учим, както казах,повече доктори научават нещо, което не им е било преподавано в университета. Добре ще е да погледнете етиологията (бел. пр. наука, изучаваща причините за възникване на болестите) на алергиите и диабета! Ако решите да разгледате диабета, разгледайте New England Journal of Medicine, 31 Юли, 1992 г. (журнала за медицина на Нова Англия) –точно може да проверите това! Там се казва, че излагането на тези волски протеини, волският серум лактобумин (bovine serum lactobumin) е един активиращ механизъм за инсулин зависещия диабетов мелит, няколко месеца по-късно. Октомврийското издание на Сайънтифик Америка (Scientific America) от 1992 г. обсъждаше млечния лозунг: “Млякото е добро за тялото.” Там се казваше: “Млякото е добро за тялото – това звучи малко празно тези дни”.

Майк Адамс: Би ли дал едно кратко резюме – ти спомена няколко по време на интервюто – диабета, пъпките, сърдечната болест се споменават доста изтъкнато в книгата ти. Но какви други хронични болести са да речем, влошавани или дори причинявани от продължителна употреба на мляко?

Робърт Коен: Това е интересен въпрос, да знаеш. Нека разгледаме Голямата Петица – в САЩ убиец номер 1 е сърдечната болест, после е остеопорозата, ракът, диабетът и астмата. Разглеждаменации, които пият мляко. Откриваме, че тези болести са често срещани. Когато разглеждаме нации, където консумацията на сирене се е утроила през последните 30 години, като Англия, Франция, Канада и САЩ – откриваме също утрояване на асматичните заболявания и видовете рак на гърдата. Познай коя страна има най-висок процент от болни от рак на гърдата? Номер 1 в това отношение е Дания,следвана от Норвегия, следвана от Холандия, следвана от Швеция – забелязваш ли тенденция?

Майк Адамс: Консумацията на мляко.

Робърт Коен: Хайде да поиграем още малко на изброяване на факти, Майк. Знаем за рака на гърдата – коя държава има най-високи показатели за сърдечни болести?

Майк Адамс: Ами мисля си че е САЩ.

Робърт Коен: Не е! Дания, Норвегия, Холандия и Швеция – рано или късно ще схванеш нещата! Костни болести, сърдечни болести, рак на гърдата – забелязваш ли накъде се насочваме? Най-високите нива на консумация на млечни продукти. Виждаме абсолютни корелации между тези болести и консумирането на млечни продукти и аз мога да ти дам причината за това. Съществува много повече от национални епидемиологични изследвания– имаме механизми, чрез които тези болести се получават. В рака на гърдата и във всеки вид рак, хиляди неща причиняват рак. Всеки път когато хванем вестник, има ново нещо, което е разпознато, че причинява рак. Но хиляди неща го причиняват – веднъж щом го получите в тялото си, едно нещо го кара да расте, а единственото нещо, което го кара да расте е най-мощният хормон на растежа, който тялото ви произвежда, наречен инсулин растежен фактор. И забележително – най-голямото чудо на науката на природата е, че този хормон в кравешкото тяло и в човешкото тяло е идентичен. Всъщност, от около 4 700 различни видове бозайници и стотици милиони различни протеини в природата, има само един хормон в цялото животинско царство, който е идентичен между два биологични вида –човешкият и кравешкият инсулин растежен фактор –1, който е бил наречен ключовият фактор в растежа и разпространението на рака на гърдата, рака на белите дробове,рака на простатата, всеки случай на рак при хората.

Майк Адамс: Млечната индустрия твърди разбира се, че всичките тези хормони се унищожават по време на пастьоризацията и че те не се усвояват от хората,употребяващи продуктите и. Знаем, че това не е вярно, но защо е така?

Робърт Коен: Нека анализираме това изявление, защото може би те са прави, а ако са прави, това значи, че кърменето не работи. Така че, ако си мислите, че кърменето не работи, тогава давайте и пийте кравешко мляко, но ако поради някаква малка вероятност си мислите: Е, кърменето може би наистина работи, тогава чрез пиенето на млякото на кравата, вие кърмите и приемате хормоните и то по един много ефективен начин, по-ефективен дори от този на природата, защото природата намира начин да създава от нещо по много. Например, ако разгледаме рибите –треската да речем. Рибата снася десетки хиляди яйца. Някои видове риби снасят над половин милион яйца,защото рибата някак си има вродено познание, което е определило, че огромната част от тези яйца ще бъде изядени от хищници. Повечето от тях няма да оцелеят, за да станат малки рибки. Ами, тялото работи по същия начин – произвеждаш милиони и милиони сперматозоиди. Произвеждаш милиони и милиони клетки. Произвеждаш достатъчно, така че нещо да оцелее. А в случая с този хормон – инсулин растежен фактор –1, тялото ти постоянно го произвежда и той се разлага много бързо или се свързва с други протеинови рецептори. Но в случая с кравешкото мляко, ние сме задминали природата – ние имаме краве мляко, където обикновено тези протеини са се разложили много бързо. Ние хомогенизираме млякото – с други думи, ние приемаме млякото и създаваме мастните молекули между 10 и 100 пъти по-малки.

Поемаме много повече от тях – 473 мл. Мляко може да съдържат трилиони малки мастни молекули. Те обхващат и защитават тези хормони, повечето от които са разбира се разрушени. Така че сега разполагаме с механизъм, чрез който удвояваме количеството от този мощен хормон в телата ни и където той обикновено се разлага за по-малко от секунда или две, сега остава активен до 30 минути. Когато той намери съществуващ рак, което също е често срещано нещо – това е механизмът на включване на рака. И ето защо нации, които пият най-големи количества мляко и ядат най-много сирене, са тези с най-високи нива на всеки човешки вид рак.

Майк Адамс: Нека само разясним за консумиращите мляко, кои продукти съдържат в себе си тези хормони. Защото не само млякото ги съдържа, а всичко което произлиза от него, нали така?

Робърт Коен: Точно така! Всичко, което произлиза от млякото съдържа тези хормони:сирене,кашкавал, краве масло, сметана и т.н. Това е мляко. Когато използвате 9.5 килограма мляко, за да направите 450 грама краве масло, или 4.5 килограма мляко, за да направите 450 грама кашкавал, или 2.8 килограма мляко, за да направите 450 грама шербет...

Майк Адамс: Вие концентрирате всички тези...

Робърт Коен: Вие концентрирате хормоните, концентрирате диоксините, концентрирате наситените мазнини, за които знаем, че са вредни за вас разбира се. Точно това е млякото и точно това са всички тези млечни продукти – концентрирани млечни продукти. Ако имате 1 единица от нещо лошо, не искате да имате 10 такива концентрирани единици.

Майк Адамс: Точно така. Има компании, разбира се, независими млекопроизводители,които

произвеждат мляко и пишат на етикетите, че то е произведено без волски хормони на растежа

(bovine growth hormone).

Робърт Коен: Но за мен няма реално никаква разлика между волския хормон на растежа,който е бил генетично създаден и естествено получаващия се хормон на растежа. Това е едно и също.

Майк Адамс: Препоръчал съм на читателите да направят един 30 дневен тест, през който да не приемат никакви млечни продукти. 7 дни е също доста, ако сте осъзнати относно тялото ви, за да забележите разликата, но какво могат хората да очакват наистина да се промени? Ти спомена за някои от нещата, но какво ще кажеш за дълготрайните подобрения върху здравословното състояние на хората? Ако някой спре да консумира млечни продукти, какво може да очаква да се случи до един месец или една година?

Робърт Коен: Интересно е, че ми задаваш този въпрос, защото Town send Medical Letter, което е докторско писмо, писано от лекари за лекари и над 180 хиляди доктори го получават, в броя си от Май 1995 г., пише за кравето мляко, за симптомите, с които са били свързвани множество различни здравни проблеми – производство на слуз, загуба на хемоглобин, алергии, като номер 8, 9 и 10 от списъка бяха смяна на настроенията, депресия и раздразнителност. Замислете се за хора на средна възраст, бидейки склонни към криза, които изпитват смяна на настроенията, депресия и раздразнителност и много от тях смятат, че това е предизвикано от вирусът Епщайн-Бар (Epstein-Bar virus). Смяна на настроенията, депресия и раздразнителност – вие приемате естроген всеки ден, с прогестереон (бел. пр. – женски хормон, участващ в цикъла на жените,бременността) мелатонин (бел. пр. – хормон, съдържащ се в епифизната жлеза, който подобрява съня и е мощен антиоксидант) и всички тези женски хормони, които идват от бременни крави и цялото това нещо здраво ще ви оплеска. Дори не мога да ви кажа какво ще ви причини. Но зная, че ставаме много управлявани от хормоните, депресирани, със смяна на настроенията, депресия, раздразнителност – просто откажете се от млечните продукти. Това наистина е едно лесно решение. Може да похарчите хиляди долари при вашия лекар и да вземете всякакви лекарства, и да давате риталин на децата си, но няма никаква нужда от това! Просто спрете да консумирате млечни продукти – тотално.

Майк Адамс: Абсолютно! Това е невероятно – толкова често хората отиват при лекаря си и получават лекарства, които да скрият симптомите, причинени от вземането на прости избори – избирането с какво ще се хранят.

Робърт Коен:И никой не преподава това на лекарите в медицинските институти, макар че много от тях научават това сами. Това става, защото те съветват пациентите си:“Спрете да приемате млечни произведения за известно време”. И те го правят и получават драстични резултати, особено при разстройство с дефицит на вниманието, аутизъм – наблюдаваме такива резки промени у деца, които изцяло спрат да приемат млечни произведения.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за дълготрайното предотвратяване на хронични болести?

Робърт Коен: Има едно място на тази планета, където има повече столетници от всяко друго място, където средната продължителност на живота на жените е 86 години, където хората дори нямат нужда от рентгенови снимки, защото те не получават рак на гърдата или остеопороза. Това място са 160 острова между Япония и Тайван, казва се Окинава. Книгата е написана от Уилкокс и Сузуки и се казва “Планът Окинава” и ще прочетете,че тези хора приемат 1/20 от количеството калций, което ние приемаме, но въпреки това те не получават чупения на костите. Ще прочетете анализа за приетите количества калций по целия свят – в ЮАР приемат под100 мг. на ден, в САЩ 980 мг. на ден, но въпреки това имаме 14 пъти повече тазови счупвания. Не е калцият, който ядете, не е кравето мляко което е ядете, а е протеинът – животинският протеин, който причинява киселинното състояние в кръвта, което тялото ви трябва да неутрализира и то прави това, като извлича калция от костите ви. И това е истинската наука – това не са глупавите реклами и маркетингът за мляко – това е истинската наука, която ще намерите в сходни медицински вестници и списания, истината, която огромната част от американците не я получават.

Майк Адамс: И въпреки това повечето американци смятат, че ако имаш чупливи кости илисимптоми на остеопороза, трябва да пиеш повече мляко!

Робърт Коен: Което ускорява загубата на костна тъкан, поради огромните количества аминокиселини, базирани на сярата.

Майк Адамс: И разбира се има много лекарства с предписание, които хората вземат, още повече, за да се прикрият онези симптоми.

Робърт Коен: Което е срамота, защото те водят до множество неща. Погледнете какво се дава на жените, за да се предотврати загуба на костна тъкан – премерин? Знаете ли какво е премерин? Това е едно от най-предписваните лекарства в САЩ. От това ли е направено наистина, от което звучи – премерин – урина от бременна кобила. То се добива от коне – държат ги завързани, оковани за устройства, които събират тяхната урина. Ако подраскате едно от тези малки жълти хапчета, то ще замирише точно на пикня. То е точно това, естрогенът от бременни кобили, и знаете ли какво? Ние непием естроген от бременни кобили, а пием естроген от бременни крави, под формата на тяхното мляко. Отново, те имат мляко още преди да родят и това мляко съдържа женски хормони, които стимулират техните собствени гръдни тъкани да растат още повече. Това е причината нашите момичета да изглеждат по различен начин днес.

Майк Адамс: Нека видим – ние приемаме храната си от кравешка гной и лекарствата си от конска урина. Нещо е яко сбъркано във всичкото това, а?

Робърт Коен: Живеем в прекрасен свят, нали? Направо напредваме!

Майк Адамс: Нека поговорим за детската смъртност, причинена също и от кравешко мляко...

Робърт Коен: Интересно е, че споменаваш това. Американските научни списания и вестници наистина не обичат да се заяждат с млечната индустрия и отхвърлят много от тези статии, но ние откриваме, че има един наистина страхотен журнал, един от световно уважаваните журнали, наречен Лансет (Lancet), британски журнал. И мисля, че беше Лансет от 4 юни 1994 г., в който беше публикувано едно изследване относно синдрома на внезапната детска смъртност, показващо, че белодробната тъкан в клетките показва бронхиално възпаление, подобно на астма, от млечните протеини. Така че децата приемат последното си ястие преди да умрат и какво е то – една бутилка мляко с кравешка формула. Относно децата, хранени с кравешко мляко, Лансет пише поредица от статии още от 60-те години, за внезапните детски смъртни случаи и в тези статии се показва, че свръхчувствителността към млечния протеин се подразбира като причина за синдрома на внезапните детски смъртни случаи.

Майк Адамс: Нека поговорим за маркетинга. Млечната индустрия от много години се е фокусирала върху посланието, че млякото ви дава здрави кости. И сега от скоро се е фокусирала, че от млякото се слабее. От млякото се слабее – намирам това за много смешно...

Робърт Коен: Естествено, че е смешно! Пиете нещо с много калории и с много мазнини в него, с хормони на растежа и вие естествено ще отслабнете! Направо изцяло се връзва. Всъщност, за малките бебенца се очаква да напълнеят с 50% от теглото си след първите три месеца – разбира се те удвояват теглото си за три месеца, нали така? Продукт, от който се отслабва – това е абсурдно!

Майк Адамс: Как според теб на млечната индустрия й се разминава след правенето на такива заключения и твърдения в нейния маркетинг и реклама? Как постига това?

Робърт Коен: Разбери, че на тази планета имаме около 250 хиляди различни журнала и е наистина лесно да направиш така, че нещо да се публикува. И това, което различава една публикация от друга е PC – знаеш ли какво значи PC? Не значи персонален компютър, а пресконференция. Това, което правиш е организираш една пресконференция в хотел Плаза в Ню Йорк и поканваш ключовите членове на пресата и им съобщаваш, че на обед ще има огромен коктейл от скариди и телешко варено. Те ще се отзоват, за да отчетат събитието, а ти ще си им дал едно прекрасно подготвен материал и си го написал за тях и той ще е в утрешната преса, по телевизиите и точно по този начин възприятията на американците постоянно са галени. И когато имаш бюджет от 500 хиляди долара на година, постоянно за да поощряваш такива неща и да правиш подобни материали и тези фалшиви изследвания – ей, ама те точно това правят. И го правят добре.Но знаеш ли, забавно е понякога, когато млечната индустрия не уцелва точно. Сещаш ли се за онзи филм? С Робърт де Ниро, филмът е от 70-те за мафията и всичко, което те вършат, го правят по грешен начин. Млечната индустрия е направила тези реклами за мляко, като в една от тях, като стана на въпрос за здрави кости, хората, участвали в нея се появиха в едно от докторските шоута по телевизията, като тримата доктори,позираха с рентгенови снимки на телата си. И във всички тела, бедрата бяха разядени от костна болест – много забавно. Двама мъжки доктора и една жена доктор и сърцата им бяха съсухрени, това можеше да се види, както и разядената костна плътност.

Майк Адамс: Но средният човек не би разпознал това, нали така?

Робърт Коен: Не, но хората от млечната индустрия правят неща, с които сами си навреждат. Наемат пълни вегетарианци, с които снимат млечните реклами, наемат хора,които вече са се разболели от млякото. Лари Кинг – можеш ли да си представиш да правиш реклама на мляко, точно след като ти е правена операция за троен байпас? Всеки ден средният американец приема от млякото и млечните произведения същия холестерол, съдържащ се в 53 резена бекон. Ако правите това цял живот и навършите 53години, ще имате холестерол, съдържащ се в 1 милион резена бекон и после се чудите защо сърдечната болест е убиец номер 1 в САЩ.

Майк Адамс: Какво ще кажеш за всичката наука, която млечната индустрия създава, за да твърди, че млякото е полезно за хората?

Робърт Коен: Знаеш ли този интересен факт: млечната индустрия спонсорира изследвания и като изследовател, аз самият бих могъл да направя всяко едно изследване, което искам и да докажа всичко, което си искам, базирано на параметрите на изследването и на видовете бозайници, които използвам. Но хората от тази индустрия са правили изследвания с хора и твърдят: “Ето ви чаша мляко. Изпийте я.” Тестваният го прави и след 10 минути по-късно: “Как се чувствате? Имате лислуз? Нямате? Страхотно.” И това отива да главните страници на вестниците и списанията, защото хората от млечната индустрия организират страхотна пресконференция: “Пиенето на мляко не причинява слуз”. Кажете това на всеки маратонец, три-атлет, оперен певец или звезда от Бродуей, те знаят, че употребата на млечни произведения причинява слуз. Те трябва да ги избягват, иначе няма да могат да се представят на ниво. И това не е научно изследване, това е просто нещо, което знаят. То си е аксиома! И въпреки това изследването и науката им показват, че млякото не причинява слуз. Вече ти казах за реакцията към волския серум лактобумин (bovine serumlactobumin), към казеина, млечният протеин казеин и за производството на хистамин (бел. пр. – вещества,отделяни от имунната система които могат да предизвикат каскада от алергични симптоми, които да поразят множество системи в организма), което отнема 12 до 15 часа. “Изпийте чаша мляко. Имате ли слуз? Не? Страхотно.” Разбира се, че млякото прави слуз! То също причинява астматични атаки и тези алергични реакции. А за аутопсията на Фло Джо посетете сайта ми http://www.notmilk.com/ и точно в средната колона ще видите Фло Джо с резултатите от аутопсията и просто е ужасно това, което се причинява и как убива 6-8 хиляди американци всяка година! Това няма да убие всеки, който яде пица, но всеки ще има хистамини и слуз.

Майк Адамс:Хей, ами те и тютюневите компании твърдят, че никотинът не води до пристрастяване, захарните компании казват, че захарта не причинява диабет и прекалена пълнота – защо млечната индустрия да не твърди, че млякото не прави слуз в човешкото тяло, а?

Робърт Коен: Ами, измъкват се от това и отново – другите индустрии не финансират същото количество изследвания – Робърт Хийни получава 7 милиона долара на година от университета в Крейтън, за да публикува подобна информация и всеки месец се прави поредното изследване – млякото не причинява рак на гърдата, не причинява алергии –това са глупости. Имаме хиляди изследвания, които показват, че млякото е нещо, което просто не трябва да употребяваме.

Майк Адамс: Иначе по-добре ли ще е за потребителите, ако търсят така наречените натурални млечни произведения, като например органично мляко?

Робърт Коен:Нека кажа нещо, което огромната част от хората просто не разбират. Няма да намерите една, ама дори нито едничка молекула от генетично направения волски хормон на растежа във всяка една чаша мляко в САЩ. Тъй като волският хормон на растежа, който е бил генетично създаден, се инжектира в бута на кравата. Когато започне да работи в мозъка на кравата, той я стимулира да прави мляко, съдържащо повече от тези естествено-срещащи се хормони. Така че дали пиете органично мляко или мляко от крави, третирани с този хормон, млякото, което се получава ще бъде абсолютно същото. Абсолютно същите хормони – кравите, при които е имало генетична намеса ще ви дадат мляко с повече хормони, но вие няма да пиете генетично направени хормони. Просто ще приемате повече от тези естествено-срещащи се хормони.

Майк Адамс: Така че разликата е в концентрацията.

Робърт Коен: Това е просто една разлика в броя на хормоните. Те са едни и същи –генетично направеното мляко не съдържа генетично направени хормони. Хормонът действа върху мозъка, за да стимулира кравата да прави мляко, съдържащо повече хормони. Но това са същите хормони, които бихте получили от една чаша с органично мляко и тези хормони са опасни. Добрите стари пълноценните млечни хормони са опасни. Онези, за които мислехме, че са толкова пълноценни, са толкова опасни и нямат място в тялото ви.

Майк Адамс: Отказах се от млякото преди години и след като го направих синусите ми се прочистиха, храносмилането стана много по-лесно, имах повече енергия и по-малко умора. Това беше една невероятна трансформация.

Робърт Коен:Това е нещо, което си забелязал и нещо, което всеки ще забележи веднага. Можеш да четеш пропагандата на млечната индустрия или да посетиш сайта ми http://www.notmilk.com/ и да почетеш оттам. Пиша по една колонка там всеки ден от 5 години насам. Но когато нещата се свеждат до това – вие сте вашият най-добър лекар. Опитайте 7 дни – не яжте никакви млечни произведения – мляко, сирене, кашкавал и т.н. – 7 дни. И на 8-мия ден се почерпете с пица и хапнете сладолед за десерт и наблюдавайте какво ще стане на следващия ден – 9-ия.

Майк Адамс: Ако ви стиска, нали?

Робърт Коен: През първите 7 дни слузта и храчките – ще загубите 2.7-3.8 литра, които задръстват бъбреците, далака и панкреаса – всички ваши вътрешни органи. Вие дори не знаете, че тази слуз и храчки са там! Това е последица от ежедневното хранене на средния американец. Когато се прочистите, все едно една мъгла се вдига и си отива от тялото ви.

Майк Адамс: 2.7 литра ли каза – колко слуз каза?

Робърт Коен: 2.7-3.8 литра. Можеш ли да си представиш? Те са равномерно разпределени между всички ваши органи, така че бъбреците ви са една гъба за слузта. Имам една аутопсия на един много известна американска атлетка. Върни се назад във времето,когато Фло Джо спечели златен олимпийски медал и умря след като направи една реклама за мляко, след като беше яла пица – 15 часа след последното й ядене, тя умря и в стомаха и имаше 250 кубически сантиметра от несмляно сирене моцарела, 15 часа след като го беше яла и тялото й беше в такова страдание, защото не можеше да разгради това сирене, така че тялото и произведе огромно количество хистамини, които създадоха огромно количество слуз. Тя имаше само едно лекарство в тялото си –бенадрил (Benadryl), което е антихистаминно – тя знаше, че беше задръстена.Следователят по смъртни случаи, който разряза бъбрека и, описа дебелата, гъста храчка, която излязла от бъбрека й; целите бели дробове, трахеята итрахиално-бронхиалното дърво – всички те били здраво, ама яко по думите му,задръстени от слуз. Тя дори имаше белези от пръсти по гърлото и пицата, която е изяла е било 15 ч., а умира в 6 ч. сутринта на другия ден – 15 часа по-късно тази моцарела не е била смляна, както и задръстването от нея. Ето защо казвам 7 дни без никакви млечни произведения, хапнете пица за вечеря и сладолед за десерт и на следващата сутрин ще се събудите толкова задръстени, толкова слузести. Депресиращо е това, което млякото ви причинява. Консумирайки млечни продукти, си намалявате капацитета на белите дробове, сексуалния си нагон, млякото ви оплесква като ходите до тоалетна – хубаво е да не приемате никакви млечни продукти за една седмица,защото веднъж щом видите двете крайности, не мога да си представя как някой би се върнал към използването на млечни произведения.

Майк Адамс: Не е ли вярно, че пиенето на мляко дори увеличава мириса на тялото и причинява вонене?

Робърт Коен: Японците преди наричаха американците “бутерните хора”. Защото можеха да ни помиришат – можеха да надушат гнилото и разлагащо се мляко и млечни произведения в кожата ни, аз ям изцяло растително-базирана храна сега и когато обикалям да изнасям лекции, мога да усетя хората и наистина е този тип миризма. Но човек не знае това, докато не заживее подобен начин на живот и тогава това е нещо като тайно ръкостискане, което пълните вегетарианци имат! Те могат да подушат други хора и знаят.

Майк Адамс: Странно, че споменаваш това – точно за него си мислех тази сутрин, карайки по една колоездачна диря, можех да помириша хората докато преминавам покрай тях и това не е само от техния начин на хранене, а и от препарата им за пране, който те използват и е наблъскан с аромати.

Робърт Коен: Можеш да го помиришеш, излизащ от тях. И това наистина е така. Ние сме това, което ядем. Осъзнавам, че ако ме попиташ кой е ключът към здравето, ключът към здравето срещу болестта е животинският протеин, който е много различен от растителния. Години наред вегетарианците твърдяха, че това е същият протеин –животинският – всичко е същото! Не е същият протеин. В животинския протеин има много повече относно 2-те аминокиселини – едната е метионин, а другата е цистеин и централният атом на тези 2 аминокиселини е серният. Представете си миризмата на гнили яйца как изпълва всяка клетка от тялото ви. Точно тази миризма е това, което пълните вегетарианци усещаме; както и при месоядците също. И колкотоповече пиле ядете, толкова повече ще воните. И колкото повече воните, толкова повече течностите от тялото ви ще вонят. Телевизионният сериал “Сексът и градът” имаше един много специален епизод точно за това, но да не навлизаме в него точно в това интервю. А пълните вегетарианци ядат много чисто гориво за телата си. А разбира се млякото е течно месо. Млякото и млечните произведения са най-лошата форма от всички тези замърсяващи вещества. Не само с огромното количество диоксин, а с огромното количество сяра. Не искате да имате тази миризма на изгнило – това е нещото, ускоряващо сърдечните болести и загубата на костна тъкан. Ето защо откриваме, че хората живеещи в страни, където се ядат най-много млечни произведения, са тези с най-високи нива на остеопороза и сърдечни болести. Това е причината.

Майк Адамс: Интересно е също, че когато спрат млечните произведения за период от няколко месеца, тя откриват, че вкусът им се променя и ако решат да отпият глътка мляко, ще го намерят за отвратително. Чувал съм това от много хора и съм го преживявал аз самият.

Робърт Коен: Точно така. Това е вярно.

Майк Адамс: Какво се случи с теб в това отношение? Опитал ли си глътка, след като небеше ял известно време?

Робърт Коен: Не, не го направих, макар че 1 година след като направих откритието, все още ядях млечен шоколад и това беше слабостта ми, без да осъзнавам, че са нужни 1.8 килограма мляко, за да се направят 450 грама млечен шоколад. Така че приемах мляко под различни форми. От време на време ядях филия хляб, която имаше млечен прах в себе си. Сега съм доста вманиачен в това отношение. Не приемам абсолютно никакви млечни произведения и не съм ял от 6-7 години, но при някои случаи съм допускал грешки, но те не са отскоро. Потичат ли ми лигите, когато видяпица? Абсолютно. Спомням ли си колко вкусна беше? Разбира се. Правя си пица у дома, а и сега повечето ресторанти правят пици без сирене и кашкавал. Доста можете да се позабавлявате с такава пица.

Майк Адамс: Ям соеви пици от време на време, но като цяло се опитвам да стоя настрана от пицата. Но съм съгласен с теб – идеята зъбите ти да потънат в парче сирене/кашкавал все още звучи добре.

Робърт Коен: Знаеш ли? Тези храни са вкусни, но не искам на всяка цена да те видя как доживяваш до 100. Да се доживее до 110 години не е първи приоритет. Важното нещо не е да живееш дълъг живот – а да умреш добре. Защото средният американец прекарва 10-20 години умирайки, страдайки и изхарчвайки си пари по доктори през този период.

Майк Адамс: Каква допълнителна информация биха намерили хората на сайта ти: http://www.notmilk.com/ ?

Робърт Коен: Ами можете да се позабавлявате малко като прочетете точно горе в средата средното преброяване на гной в млякото, което пиете. Ако извадех една чаша мляко пред вас и ви кажех: “Ето изпийте тази чаша, в нея има само 100 гнойни клетки”. Не бихте го направили, но средното продавано количество от 946 мл. мляко миналата година в САЩ съдържаше 319 милиона гнойни клетки. Това е средното количество. Но можете да слезете надолу в списъка, който съм включил в колонката и може да видите,че млякото в щата Мериленд съдържа 350 милиона гнойни клетки в 946 мл. мляко. Можете да видите, че в щата Мисисипи количеството е 442 милиона – това мляко би било незаконно да се продава, ако беше в Европа или Канада – 400 милиона е тяхното магическо число.

Майк Адамс: Защо цифрите варират от едно място на друго, Робърт?

Робърт Коен: Варират заради географските региони – като цяло колкото по-топло е,толкова повече бактерии ще има в млякото, повече язви ще имат кравите върху виметата си, толкова повече мастит (бел. пр. – възпаление на гърдите) и толкова повече гной ще добавят в млякото си. Те са болни животни.

Майк Адамс: Мисля си, че повечето хора, които не са запознати с тази тема, очакват,че някой контролира нещата и прави така, че гнойта да не попада в млякото, което ще се пие.

Робърт Коен:Но млякото е точно това. Вижте, една крава филтрира през вимето си 10 литра всеки ден. А млякото, бялото мляко са всъщност мъртви бели клетки и те са телесни клетки или гнойни клетки. Млякото е точно това – гной. Гнойта не е опасна– тя не е едно от най-опасните неща в млякото, тя просто е отвратителна. Но тя е вкусна – някога яли ли сте гной, смесена със захар и замразена? Това е сладоледът, но е сладък! Какво друго обаче могат хората да намерят в сайта ми? Има цяло разобличаване на глупавите реклами за мляко, което съм направил. Могат също да намерят едно великолепно писмо, написано от един хирург по рак на гърдата към пациентите му – д-р Робърт Краджан (Robert Kradjian). Наричам това писмо Фамозното писмо за млякото; то е точно на върха на страницата и там е обяснено с елементарни термини как млякото е нещо, което причинява множество неудобства и болести на хората. Корените на алергиите от детството: екземата, болки в ушите,нощно напикаване и отново не аз казвам това – аз съм просто един човек, който обединява всички тези неща заедно. Началникът на педиатричното отделение в медицинския институт Джон Хопкинс, д-р Франк Оски (Frank Oski) написа книга за млякото и тя беше със заглавие “Don’t’ Drink Your Milk” (Не си пийте млякото), дължаща се на това, което млякото е причинило на множество деца, които той е наблюдавал през цялата си кариера. Няма нищо добро в млякото.

Майк Адамс:Като стана на въпрос за книги, кои твои книги хората могат да намерят чрез традиционните канали – Amazon, Barnes и Noble?

Робърт Коен: Току-що написах една книга със заглавие “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог). Итова е наистина една много специална книга. Тя се базира върху труда на най-превеждания автор в историята на американската литература – жена на име Елън Уайт (Ellen White), която преди повече от 100 години е писала за вегетарианството и правата на животните и тя всъщност е започнала движение в САЩ, което сега включва 13 милиона американци и се казва “Адвентистите от седмия ден”. Така че това е новата ми книга. Имам книга наречена “Milk A to Z” (Млякото от А до Я) и разбира се “Milk: the Deadly Poison” (Млякото: смъртоносната отрова), което е разбира се едно много фино заглавие. Имам нова, която ще излезе със заглавие “Food for Thought” (Материал за Размисъл). Така стоят нещата, а “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог) се продава много, много добре. Вече е бестселър.

Майк Адамс: Смяташ ли, че твоето послание достига до все повече и повече хора? Успяваш ли да достигнеш до хората или те просто не искат да чуят това?

Робърт Коен: В по-голямата си част хората не искат да чуят това. За повечето пицата и сладоледът са прекалено вкусни! Но тези хора, които наистина чуят и наистина приемат посланието, диабетът от тип 2 си отива. Сърдечната болест драматично се променя. Алергиите си отиват, задръстването си отива, а и ти самият си го изпитал това, Майк. Ти си един страхотен говорител за това. Хората,които правят това откриват, че нещата се променят.

Майк Адамс: За да приключим, Робърт – сайтът ти е http://www.notmilk.com/. Имаш ежедневни статии там, а имаш ли бюлетин с новини?

Робърт Коен: Имам и хората могат да се абонират за него – безплатно е и бюлетинът ми е може би най-големият ежедневен такъв в Интернет. Хиляди и хиляди хора го четат всеки ден и имам някои добри предстоящи да излязат колонки. Доста често моите колонки се озовават като новини на първите страници на различни вестници. Посвещавам доста време на това.
Аватар
Орхидея
Шампион по спам!
 
Мнения: 109
Регистриран на: Чет 16 Сеп 2010, 08:13

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот bobichan » Нед 11 Авг 2013, 22:22

Виждам много коментари, много спорове :1062
Орхи още не съм изчела тази статия, но съм чела доста за млякото. И моята първа реакция беше :1215 .
Да не говорим колко много обичах, е и още харесявам прясно мляко, ноооооооо за съжаление много здравни автори са единоушни - млякото не е полезно за човека в големи дози. За здравословно се приема киселото, но консумирано 2 до 3 пъти седмично. Ха сега преброй каква е средно статистическата консумация на млени продукти на всеки човек. 2 до 3 пъти дневно!!!!!!
Направи си и един експеримент изкарай 2 до 4 седмици без млечни и после пробвай да ги консумираш 2 до 3 пъти дневно. На мен лично, освен че ми става тежко, ми излизат и страшно много пъпки.
Има толкова много натурални и естествени заместители на млякото вече, че дори не ми липсва. Ето тази вечер хапнахме таратор с орехово мляко. Страхотен беше. Облизахме си птъстите.
А сега отивам да чета. Ще поканя и Чери да си каже мнението, че с нея тая тема я дъвчем вече 2 години :roll:
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот bobichan » Пон 12 Авг 2013, 21:29

Страхотна статия наистина. Без да искам съм повторила някой неща.
От цялата статия не мога да се съглася само с едно твърдение - че млякото е гной, но всичко останало си е вярно. Е разбира се всеки може да вярва в това, което иска и е прав Робърт Коен, че пицата и сладоледът са много вкусни и човек трудно се отказва от тях. Може да им намери заместители естествено - стига да иска, но това често се оказва по-трудно отколкото да вдигне телефона и да поръча пица за вечеря! Суровата, веган пица не е по-малко вкусна, но е различна и отнема повече време за приготвяне. Виж за сладоледа не мисля, че суровия веган сладолед отстъпва по нещо на пакетирания. Той е с толкова усилен и изкривен химизиран вкус, че не става за ядене. Могат да му се наслаждават само хора с тотално премазани вкусови рецептори. А както знаем химията работи много в тази посока.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот cchery » Сря 14 Авг 2013, 13:18

Уф, прочетох го най-сетне това интервю. Бях го чела и някъде другаде и то пак толкова трудно и мотливо. Много думи, много нещо.

Съгласна съм, че млякото, което се продава в хранителната мрежа НЕ СТРУВА! Пълно е с всевъзможна химия, от която най-опасни са хормоните, инжектирани на кравите. Т.е. от гледна точка на здравословното хранене, което и аз приветствам, то определено не бих пила краве мляко.

Тезата която двамата участници в интервюто защитават, обаче е от гледна точка на вегетарианството (веганството), на което те са привърженици. И така погледнато нещата стават доста по-драстични. Винаги съм си учудвала на хората, които твърдят, че хомо сапиенс не е всеядно животно. Поради много причини, една от които са вида на зъбите, с които разполагаме, чревния тракт и т.н. Нещо повече - стига се до крайности, в които се защитават тези, че яденето ни трябва да е само с растителен произход! Ще ми се тези хора да накарат акулите да спрат да ядат тюлени, лъвовете да не нападат газели, тигрите да не ядат хора, белите мечки моржове и т.н., и т.н. ..... Няма да го направят, защото е невъзможно да им обяснят онова, което не спират да обясняват на четящата аудитория. Само, защото можем да разсъждаваме, сме подложени не тотален хаос що се отнася до храненето. И както в един момент твърдим, че лечението с АБ е кофти, защото се прави на принципа на "масовостта" - т.е. имаш стрептококи, пиеш пеницилин, така и с твърденията "ЗА" за само растителната храна - вие сте хора, следователно трябва да преминете към веган хранене! Няма значение дали някой го боли стомаха от пресни зеленолистни зеленчуци, дали друг се подува от прясно зеле, дали трети е алергичен към зелен боб или бакла!

Дали прясното мляко причинява рак?!?! Поне от написаното, аз не прочетох точно това. Беше споделена теза, че растежният хормон, който при хората и кравите е напълно идентичен, подхранва раковите клетки АКО ги срещне в човешкото тяло! Т.е. човек вече е болен от тази гнус..... И като всяка болест, човек трябва да спазва диета при нея. Ако обратното беше вярно, то щеше да има бум при раковите заболявания сред децата, т.к. те са едни от най-големите консуматори мляко и млечни продукти в света!

И още нещо се чудя - този растежен хормон, който се оказва една от най-вредните съставки в мляко - нещо, в което съм твърдо убедена - той е чист протеин (доколкото беше обяснено). Като такъв, т.е. органична материя, как успява да оцелее при обработка на млякото?! Примерно аз варя млякото в продължение на 10 минути след като е завряло и е почнало да кипи?!
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7110
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот Сиренце » Сря 14 Авг 2013, 13:56

Не съм чела цялото интервю, но последно време изчетох толкова много за и против веганство, вегетарианство, всеядство и т.н., че едва ли има нещо ново.
Моето мнение е, че трябва всеки да слуша тялото си. Ама не ония лакоми дяволчета в главата, дето все искат тортичка, сладолед, чипс, а именно тялото си. След почти 50-дневен пост смело мога да заявя, че моето тяло не понася такъв режим. С главата ми няма проблем - нито ми се ядяха млечни или месо, успешно си правя сладкиши и сладолед без яйца и мляко (даже са ми по-вкусни), но тялото ми определено каза не!. Какво се случи? - качих 5 кг, които още не мога да сваля, цикъла ми се обърка тотално - първо ми закъсня с 10 дни, после 15 по-рано, бях и 15 дни със симптоми на ПМС. И за да е пълна картинката започнаха да се проявяват признаци на климакс - безпричинно изпотяване, безсъние. Бях в паника!!! Едва последния месец нещата си дойдоха на мястото - след три месеца на обичайното за мен хранене.
И да, мислила съм си, че може да е просто съвпадение, но...времето ще покаже.
Изображение
Аватар
Сиренце
Със словото напред
 
Мнения: 1591
Регистриран на: Сря 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот cchery » Чет 15 Авг 2013, 12:31

Цони, благодаря, че сподели! Такива мнения като твоето, базирани на личен опит, а не на препредаване на чужди истории или цитиране на мнения, са много ценни и полезни! Това за пореден път затвърди мнението ми, чеееее ИНДИВИДУАЛНИЯ подход в храненето е основата на всичко! Радвам се, че вече всичко при теб се е нормализирало..... сигурно си била доста притеснена през тези месеци с "вариращ" цикъл и климакс-симптоми... :940 :940 :940

Аз се чувствам прекрасно откакто намалих месото. Винаги съм знаела и съм чувствала една дълбока убеденост, че любимото ми месо е противопоказно за мен! Това е така от много малка, но го обожавам просто като вкус. Едва сега, на 36 години, намерих сили да го огранича. Кой знае - може след време съвсем да спра да ям. Що се отнася до млякото и млечните - нямам никакво такова усещане. Знам ли....
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7110
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот bobichan » Съб 17 Авг 2013, 23:25

Пак със закъснение, но чак сега успях.
Чери първо кум твоя пост.
cchery написа:вие сте хора, следователно трябва да преминете към веган хранене! Няма значение дали някой го боли стомаха от пресни зеленолистни зеленчуци, дали друг се подува от прясно зеле, дали трети е алергичен към зелен боб или бакла!


Чери, права си в идеята, че вегетарианството и веганството не е за всеки. Това е осъснат избор, който трябва да става мноого плавно, за да няма проблеми от психологическо и физическо ниво, нооо примерите които даваш не мога да приема за нормални здравословни състояния. Искам да кажа, че ако някой го боли корема от пресни зеленолистни може да има две основни причини:
1. Зеленолизтните са натровени от пестициди, нитрати и прочие химия;
2. Ядящият ги има проблем с храносмилането, които могат да са липса на храносмилателни ензими, разрушена стомашна стена и т.н.;
Тоест при елиминирането на химията и при един здрав стомах и здрав организъм не трябва да има какъвто и да е дискомфорт в яденето на сурова храна, която е годна за сурово ядене. Ако продукта по принцип не причинява дискомфорт какъето причинява яденето на суров боб, значи че дискомфорт при консумацията на спанак означава прблем в организма или в спанака.

Междудругото на времето с баща ми много обичахме да си правим салата от прясна сурова бакла (което би трябвало да е противопоказно, тъй като бобовите по принцип не се ядът сурови), но да ти кажа не помня да ме е болял някога корема или да имам какъвто и да е дискомфорт. Напротив!

cchery написа:Ако обратното беше вярно, то щеше да има бум при раковите заболявания сред децата, т.к. те са едни от най-големите консуматори мляко и млечни продукти в света!

За съжаление Чери има бум на раковите заболявания при деца :1052 И то не само в БГ. Това е така нареченото подмладяване на раковите (и не само раковите) заболявания. Има и нещо друго, което се дължи на този хормон и то е ранното полово съзряване на децата. Аз познавам два- три момичета на които са започнали да им растат гърди в края на 1 клас :eek: Дори привържениците на консумация на животински продукти не могда го отрекът. Да разбира се тук говорим за състояния предизвикани от масовото прекаляване с тези продукти, но все пак фактите са си факти. Потърси инфо, ако не ми вярваш.

cchery написа:И още нещо се чудя - този растежен хормон, който се оказва една от най-вредните съставки в мляко

Една от най-вредните наред с още 60-70 хормона + това, което за мен е по-страшно е казенина, тоест чистото лепило. Помисли как преминава то през кръвоносните ти съдове!? Дали успява въобще или се отлага по кръвоносните съдове.
cchery написа:Като такъв, т.е. органична материя, как успява да оцелее при обработка на млякото?! Примерно аз варя млякото в продължение на 10 минути след като е завряло и е почнало да кипи?!

Интересен въпрос. Значи ли това, че при готвенето на млякото и месото не остасва никакъв усвояем протеин!?
Дори и да остане нашите тела не могат да усвоят директно чистия протеин. Когато попадне в тялото ни той първо се разлага, посредством необходимите ензими, на аминокиселини и едва тогава използвайки му необходимия градивен елемент, тялото изгражда специфичния му протеин. Лошото е, че при този вид трансформиране на протеина се получава много отпадъчен материял и малко такъв полезен. А на тялото му е нужна енергия И за да се пребори с отпадъжите, да ги обезвреди и да ги извхърли от тялото. Тук в този форум знаем колко трудно става това! За разлика от храни, които съдържат всиките незаменими мастни киселини, като просото, спирулината и т.н. има много разстителни варианти, където почтри нямаш отпадъчен продукт. Тялото директно усповява мастните киселини и си образува протеина.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот bobichan » Съб 17 Авг 2013, 23:47

Сиренце написа:Моето мнение е, че трябва всеки да слуша тялото си. Ама не ония лакоми дяволчета в главата, дето все искат тортичка, сладолед, чипс, а именно тялото си.

Абсолютно Цони!Така е.
Съжалявам за неприятните емоции около поста ти. Това което пропуснах да споделя тогава, а си мислих да го направя :oops: е че при вегетарианско и веганско хранане човек все пак има нужда от растителен протеин в добавка. Има много варианти, които се включват, особено в началото на подобен режим. Такива са конопения , граховия, соевия и т.н. птотеини. Все пак е нужно време докато организма е пренастрои на новия начин на хранене.
Сиренце написа: Едва последния месец нещата си дойдоха на мястото - след три месеца на обичайното за мен хранене.
Сиренце, а помисли ли че прехода може би е бил по-рязък!? Аз започнах преди 3 години да предпочитам веганското и суровоядско хранене всеки път когато имам възможност. Като казвам всеки имам предвид всеки ден поне по 3-4 пъти на ден. И въпреки това ми бяха много трудни 6-те седмици на елиминационната диета. Верно, че беше много по-лишаваща от постите, но ми беше трудно и определено организма ми имаше нужда да навакса след това. И се получи един страшен глад за вредна храна, каквато по принцип не ям, но точно в този момент емоционално имах нужда.
Цони в заключение - първия път винаги е трудно и при безглутеновите диети и при поста, но после идва практиката и опита и естествено отстраняване на грешките. Ако решиш пак да пробваш наблегни на зелените смутита. Ще видиш, че е различно.
Качванеот на килограми не е задължително, но често се случва.

Искренно ти желая да не изпитваш повече симптоми на климакс!
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот bobichan » Съб 17 Авг 2013, 23:54

cchery написа:Аз се чувствам прекрасно откакто намалих месото. Винаги съм знаела и съм чувствала една дълбока убеденост, че любимото ми месо е противопоказно за мен! Това е така от много малка, но го обожавам просто като вкус. Едва сега, на 36 години, намерих сили да го огранича. Кой знае - може след време съвсем да спра да ям. Що се отнася до млякото и млечните - нямам никакво такова усещане. Знам ли....

Чери, това е огромна крачка за теб. Само помни, че всичко става много, много плавно и без излишен стрес. Има една теория, че яденето на месо стимулира желанието да ядеш месо. Така че само първата крачка е трудна. После всичко става все по-лесно.
Дали ще станеш вегетарианец или не - не това е важното, важното е да сведеш консумацията и на двата продукта до минимум и да ги консумираш колкото е възможно по-разделно, спрямо възможностите си.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот cchery » Вто 20 Авг 2013, 12:34

bobichan написа:Пак със закъснение, но чак сега успях.
Чери първо кум твоя пост.
cchery написа:вие сте хора, следователно трябва да преминете към веган хранене! Няма значение дали някой го боли стомаха от пресни зеленолистни зеленчуци, дали друг се подува от прясно зеле, дали трети е алергичен към зелен боб или бакла!


Чери, права си в идеята, че вегетарианството и веганството не е за всеки. Това е осъснат избор, който трябва да става мноого плавно, за да няма проблеми от психологическо и физическо ниво, нооо примерите които даваш не мога да приема за нормални здравословни състояния. Искам да кажа, че ако някой го боли корема от пресни зеленолистни може да има две основни причини:
1. Зеленолизтните са натровени от пестициди, нитрати и прочие химия;
2. Ядящият ги има проблем с храносмилането, които могат да са липса на храносмилателни ензими, разрушена стомашна стена и т.н.;

Бобка, а ако поставим така въпроса и го отнесем към месото и млечните, какво би било обяснението?! Т.е. ако един човек го боли стомаха при консумация на месо и млечни, можем ли да си го обясним с некачествения продукт или проблем в храносмилателната система на въпросната личност?! Или отговорът ще е, че човек не е пригоден да яде такава храна.

bobichan написа:
cchery написа:Ако обратното беше вярно, то щеше да има бум при раковите заболявания сред децата, т.к. те са едни от най-големите консуматори мляко и млечни продукти в света!

За съжаление Чери има бум на раковите заболявания при деца :1052 И то не само в БГ. Това е така нареченото подмладяване на раковите (и не само раковите) заболявания. Има и нещо друго, което се дължи на този хормон и то е ранното полово съзряване на децата. Аз познавам два- три момичета на които са започнали да им растат гърди в края на 1 клас :eek: Дори привържениците на консумация на животински продукти не могда го отрекът. Да разбира се тук говорим за състояния предизвикани от масовото прекаляване с тези продукти, но все пак фактите са си факти. Потърси инфо, ако не ми вярваш.

За съжаление ти вярвам! За това, че има бум и подмладяване на раковите заболявания (и не само те), ама няма да отварям тази тема.... знаеш защо :plezya se . Но при децата не е съвсем вярно - слава богу. Само преди 2 дена обяснявах на Коки за взврива в атомната централа в Чернобил. И как родителите на днешните 5-10 годишни деца сме били облъчени на първомайската манифестация. И че това облъчване, за съжаление, сме го предали и на децата си.

Има акселерация при подрастващите - безспорно е! Де да можех да го отрека!!)! :cry: По наше време обаче също я имаше!!! Говоря за моя набор - 77-а година. Гърдите почваха да растат в 3-и клас, цикълът идваше в 4-и. Много от нас по това време се хранеха с произведеното от баба и дядо на село. Всъщност говоря за Горна Оряховица, т.к. от там имам спомени. В никакъв случай не отричам вредата, която растежните хормони, ваксините, АБ, давани на животните, нанасят! За мен това е ГОЛЯМОТО бедствие! И хубаво, че намирам в твое лице подкрепа и събеседник, с който мога да го коментирам, защото понякога е трудно да обясня на околните. Тази вреда, за съжаление, не се ограничава само до месото и млечните. Първо се почна с нитратите в зелената салата, ако си спомняш - началото на 90-е! Тогава по телевизията ни предупреждаваха да не си купуваме много ранна салата от пазарите, защото е пълна с нитрати. Положението в момента хич не е по-различно, даже се е влошило с ГМО-продуктите.


bobichan написа:
cchery написа:Като такъв, т.е. органична материя, как успява да оцелее при обработка на млякото?! Примерно аз варя млякото в продължение на 10 минути след като е завряло и е почнало да кипи?!

Интересен въпрос. Значи ли това, че при готвенето на млякото и месото не остасва никакъв усвояем протеин!?

Ами ха сега де :lol: . Не знам! Никога не съм си задавала този въпрос...... и наистина не знам отговора :oops: - нямам възможност да търся в момента. Но си заслужава да се провери.

bobichan написа:Дори и да остане нашите тела не могат да усвоят директно чистия протеин. Когато попадне в тялото ни той първо се разлага, посредством необходимите ензими, на аминокиселини и едва тогава използвайки му необходимия градивен елемент, тялото изгражда специфичния му протеин. Лошото е, че при този вид трансформиране на протеина се получава много отпадъчен материял и малко такъв полезен. А на тялото му е нужна енергия И за да се пребори с отпадъжите, да ги обезвреди и да ги извхърли от тялото. Тук в този форум знаем колко трудно става това! За разлика от храни, които съдържат всиките незаменими мастни киселини, като просото, спирулината и т.н. има много разстителни варианти, където почтри нямаш отпадъчен продукт. Тялото директно усповява мастните киселини и си образува протеина.

Това ми звучи логично. В този случай защо в телата ни съществува механизма на разграждане на животински протеини?!
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7110
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот bobichan » Съб 24 Авг 2013, 00:50

Чери, Чери както винаги въпроси точно на място. Дали някога ще изчерпим темата с теб или ще я направим още по- неизчерпаема!?
cchery написа: bobichan написа:Пак със закъснение, но чак сега успях.
Чери първо кум твоя пост.

cchery написа:вие сте хора, следователно трябва да преминете към веган хранене! Няма значение дали някой го боли стомаха от пресни зеленолистни зеленчуци, дали друг се подува от прясно зеле, дали трети е алергичен към зелен боб или бакла!Чери, права си в идеята, че вегетарианството и веганството не е за всеки. Това е осъснат избор, който трябва да става мноого плавно, за да няма проблеми от психологическо и физическо ниво, нооо примерите които даваш не мога да приема за нормални здравословни състояния. Искам да кажа, че ако някой го боли корема от пресни зеленолистни може да има две основни причини:
1. Зеленолизтните са натровени от пестициди, нитрати и прочие химия;
2. Ядящият ги има проблем с храносмилането, които могат да са липса на храносмилателни ензими, разрушена стомашна стена и т.н.;


Бобка, а ако поставим така въпроса и го отнесем към месото и млечните, какво би било обяснението?! Т.е. ако един човек го боли стомаха при консумация на месо и млечни, можем ли да си го обясним с некачествения продукт или проблем в храносмилателната система на въпросната личност?! Или отговорът ще е, че човек не е пригоден да яде такава храна.

Тук трябва да се има предвид няколко неща:
1. голяма част от нутриционистите са 100% убедени, че човек не е всеядно животно. До голяма степен им се доверявам, защото ние нямаме нужните инстинкти. Тоест като видиш едно прасе не ти идва от вътре да му се нахвърлиш, да го разкъсаш и да му изядеш вътрешностите, нали!? Както например ти потичат лигите, когато вижиш сладки, ЕСТЕСТВЕНИ, сочни и яркочервени ягоди или студена диня.
2. Човешния организъм все пак еволюира и е възможно, но все още не е 100 % научно доказано, човешкото тяло да се е приспособило към абсорбирането на месо и млечни продукти.
3. Ако човек го боли корем след яденето на месо лично за мен означава, че то не му понася! Скоро ми се случи. Дори на 2 пъти. Единия път месото беше био. И 2 пъти беше правилно комбинирано. За мен е безпорен факт, че стомаха се затруднява да храносмила храна от животински произход. Каква част от протеина усвоява не знам (е мога да цитирам много теории, но не е това идеята), но определено му е трудно, което ми говори, че не е най-добрата храна за човека.
4. Няма нищо по-съвършенно от човешкото тяло. ТО е безкрайо приспособимо. Много е възможно тялото да се проспобява към храната както към малки дози отрова, които в малки дози вземани всеки ден не са опасни, ноооо след дълго прекъсване могат да са смъртоносни. Просто идея не казвам че е така, въпреки че има учени близки и до тази теория.
Както казах и преди - всеки си има своята истина.
cchery написа: bobichan написа:

cchery написа:Ако обратното беше вярно, то щеше да има бум при раковите заболявания сред децата, т.к. те са едни от най-големите консуматори мляко и млечни продукти в света!


За съжаление Чери има бум на раковите заболявания при деца :1052 И то не само в БГ. Това е така нареченото подмладяване на раковите (и не само раковите) заболявания. Има и нещо друго, което се дължи на този хормон и то е ранното полово съзряване на децата. Аз познавам два- три момичета на които са започнали да им растат гърди в края на 1 клас :eek: Дори привържениците на консумация на животински продукти не могда го отрекът. Да разбира се тук говорим за състояния предизвикани от масовото прекаляване с тези продукти, но все пак фактите са си факти. Потърси инфо, ако не ми вярваш.


За съжаление ти вярвам! За това, че има бум и подмладяване на раковите заболявания (и не само те), ама няма да отварям тази тема.... знаеш защо :plezya se . Но при децата не е съвсем вярно - слава богу. Само преди 2 дена обяснявах на Коки за взврива в атомната централа в Чернобил. И как родителите на днешните 5-10 годишни деца сме били облъчени на първомайската манифестация. И че това облъчване, за съжаление, сме го предали и на децата си.

Има акселерация при подрастващите - безспорно е! Де да можех да го отрека!!)! :cry: По наше време обаче също я имаше!!! Говоря за моя набор - 77-а година. Гърдите почваха да растат в 3-и клас, цикълът идваше в 4-и. Много от нас по това време се хранеха с произведеното от баба и дядо на село. Всъщност говоря за Горна Оряховица, т.к. от там имам спомени. В никакъв случай не отричам вредата, която растежните хормони, ваксините, АБ, давани на животните, нанасят! За мен това е ГОЛЯМОТО бедствие! И хубаво, че намирам в твое лице подкрепа и събеседник, с който мога да го коментирам, защото понякога е трудно да обясня на околните. Тази вреда, за съжаление, не се ограничава само до месото и млечните. Първо се почна с нитратите в зелената салата, ако си спомняш - началото на 90-е! Тогава по телевизията ни предупреждаваха да не си купуваме много ранна салата от пазарите, защото е пълна с нитрати. Положението в момента хич не е по-различно, даже се е влошило с ГМО-продуктите.

Чернобил - Да!
ГМО - Да!
Нитрати - Да!
Мога да добавя още Оцветители, Консерванти, Емулгатори, Овкусители, Аромати, Подсладители и прочее химия, но най-лошото на всичко това е че вече нямаме гаранции, че домашната храна е най-добрата, защото вече и ние ръсим яко химия без дори да си даваме сметка за това и после си хвалим продукцията като био, а забравяме, че сме наръсили амониева силитра за да подобрим реколтата, консервант на Др. Йоткер в туршията, Пикантина в манджата... и прочее синтетика.
И - Да рака и другите съвременни болести се дължът на комплекс от причини не е само Чернобил, не е само Мляко, не са само Е-та! И все пак това трябва ли да ни служи за успокоение или за мотивация!? Пак казвам всеки сам решава - за себе си!
Всичката химия е факт и тя става все повече и повече повсеместна. Тук обаче темата е друга може ли човешкия организъм да извлече полза от пряското мляко - ще му помогне ли то при остеопороза или не!? Може би нямаше толкова много хора да се нахвърлят против прясното мляко, ако производителите гиганти не бяха наръсили куп лъжи от голямата торба, защото е безпорен факт, че колкото повече мляко пием, толкова повече калции си заминава от нашите кости! А рекламите казват друго и хората го приемата за чиста монета. И да млякото е слузо образуващо. Тази слуз веднъж попаднала в тялото, не може да бъде абсорбиртана и търси начин да излезе. Чрез глойни пъпки, чрез гноен налеп в носоглъдката и т.н.
Дали млякото наистина е мноог вредно (незнам от личен опит освен че ми излиза акне по лицето). Това което знам обаче е, че не е особено полезно! И ако не можем да спрем да го консумираме, то поне е добре да се опитаме да го намалим до колкото ни е възможно.
bobichan написа:Дори и да остане нашите тела не могат да усвоят директно чистия протеин. Когато попадне в тялото ни той първо се разлага, посредством необходимите ензими, на аминокиселини и едва тогава използвайки му необходимия градивен елемент, тялото изгражда специфичния му протеин. Лошото е, че при този вид трансформиране на протеина се получава много отпадъчен материял и малко такъв полезен. А на тялото му е нужна енергия И за да се пребори с отпадъжите, да ги обезвреди и да ги извхърли от тялото. Тук в този форум знаем колко трудно става това! За разлика от храни, които съдържат всиките незаменими мастни киселини, като просото, спирулината и т.н. има много разстителни варианти, където почтри нямаш отпадъчен продукт. Тялото директно усповява мастните киселини и си образува протеина.


Това ми звучи логично. В този случай защо в телата ни съществува механизма на разграждане на животински протеини?!

Защото Чери ние имаме супер тела и само от нас зависи дали ще им дадем правиното гориво за да функционират безпроблемно или зор ще ги убием мислейки единствено за небцето си!
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот Орхидея » Съб 24 Авг 2013, 07:51

Привеееет!

Пуснах аз бомбата и изчезнах :1062 !

Радвам, се че темата е предизвикала интерес, защото аз като я прочетох останах ето така :1215 , въпреки, че си знаех за млякото и неговите "полезности".

Относно разграждането и усвояването на животинските протеини ще ви постна нещо, което надявам се, много ще улесни обясненията ви, въпреки, че е чисто химическо.

Ето го и него: http://193.192.57.240/po/courses/problemni/2009/Biochemistry/tema5.htm
Аватар
Орхидея
Шампион по спам!
 
Мнения: 109
Регистриран на: Чет 16 Сеп 2010, 08:13

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот cchery » Съб 24 Авг 2013, 18:36

Орхидея написа:Привеееет!

Пуснах аз бомбата и изчезнах :1062 !

Радвам, се че темата е предизвикала интерес, защото аз като я прочетох останах ето така :1215 , въпреки, че си знаех за млякото и неговите "полезности".

Относно разграждането и усвояването на животинските протеини ще ви постна нещо, което надявам се, много ще улесни обясненията ви, въпреки, че е чисто химическо.

Ето го и него: http://193.192.57.240/po/courses/problemni/2009/Biochemistry/tema5.htm

Ами аз доколкото четох и разбрах статията, то нещата с белтъците стоят така:

"Механизмът на топлинната коагулация е свързан с преустройство в белтъчната молекула, в резултат на което белтъкът загубва разтворимостта си и нативните си свойства."

И това важи за "почти" всички белтъци. Търсих какво точно означава "нативен" и не открих в онлайн речниците. Не че не мога от английски да си го преведа, но ми беше интересно как точно се интерпретира тук. Явно се има предвид, че при нагряване белтъците губят естествените си свойства. А също така и разтворимостта си. И се утаяват. И в същото време извеждат вредните соли на тежките метали от организма на човек. Странна история?! Да спра ли да ям сварени боб, леща, грах?!

bobichan написа:1. голяма част от нутриционистите са 100% убедени, че човек не е всеядно животно. До голяма степен им се доверявам, защото ние нямаме нужните инстинкти. Тоест като видиш едно прасе не ти идва от вътре да му се нахвърлиш, да го разкъсаш и да му изядеш вътрешностите, нали!? Както например ти потичат лигите, когато вижиш сладки, ЕСТЕСТВЕНИ, сочни и яркочервени ягоди или студена диня.

Мда, няма да я изчерпим, наистина. :1062 Аз почнах да се въртя вече с едни и същи обяснения, така че ..... на живо повече. Но това имах предвид като попитах какво ще е обяснението, ако човек го боли стомах при консумация на месо - а именно, че обясненията са в зависимост от убежденията на хората.

Иначе да - обикновено не налитам на прасето като е живо :221 :221 . Бих казала, че то налита на мен. И да, червенките добре узрели ягоди и дини са ми слабост, но не мога да кажа същото за тлъстицата (тученицата), щира и зелената салата......., ала зелено сирене...... тук ми потича и носът :1062 от прекрасния аромат. :razz: :razz:
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7110
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот lindorina » Сря 04 Сеп 2013, 09:10

Привет! Не съм изчела всичко, само мога от личния си опит да отбележа, че три месеца не бях консумирала никакви млечни и яйца. Отделно от две год. не ям месо. Чувствах се добре. Около 10-на дена след включването им отново/млечните/ носът ми се запуши, излязоха ми поредните екземи, да не говорим, че организма ми реагира и по други начин - вдигнах температура и се чувствах недобре.
След Богородичните пости отново продължавам без млечни и яйца, т.е.минава месец вече. Нямам екзема, дишам си спокойно и така. Не казвам, че се храня супер здравословно, но вървя надявам се по този път, като от грешките си правя нужните корекции. Уча се в движение, много ми предстои все още, макар че и много съм практикувала по различни начини. Разбира се хора сме, което значи несъвършенство :) и ако ми се прияде нещо много - не бих се лишила от него. Целта ми беше някого първата и единствена като че ли отслабването. За сега е здравословния начин на живот. Желая го силно това, за да бъда полезна както на близките си, така и на себе си, така и на хората около мен, които ги интересува.
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring ... 24x768.jpg
Изображение
Аватар
lindorina
Цветна долина в омая
 
Мнения: 725
Регистриран на: Пон 23 Авг 2010, 09:54

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнениеот Kalia » Сря 15 Яну 2014, 15:21

Видях заглавието на темата и ми стана интересно... :roll:
Млякото способства за образуването на мнооого слуз в организма.Слуз в синусите,хреми,слуз в червата и пр.Когато спрях млечните се отървах от синузита завинаги.А при гладуванията,които правя от червата ми се отделя слуз,стояла по стените на червата с години... :1052
Прясното мляко е с най-дългата молекула и причинява най-големи щети.Да не говорим за свареното такова.Пораженията може да са след години.Киселото мляко и сиренето поне са с по-разградени,къси молекули,но за мен си е същото. :-| :328
За месото-няма да коментирам.Според мен не е за човека изобщо,но...всеки си знае...
То и най-голямата ми болка е това - че на малкия в детската,както и при бабата му се дават доволни количества бял хляб,млечни,че и месни произведения. :126
"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Аватар
Kalia
Шампион по спам!
 
Мнения: 106
Регистриран на: Чет 02 Яну 2014, 10:04

Следваща

Назад към ХРАНЕНЕТО - СИЛА ЗА ЖИВОТ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта