Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети

Модератор: cchery

Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Нед 02 Фев 2014, 23:41

Здравейте, приятели! След няколко предложения да отворя собствена тема, в която да помагам за здравословния живот, чрез тренировки и хранене, го правя.

Влязох тук, тъй като леля ми(Tami) ми беше пратила линк към тримесечния конкурс за отслабване и останах с впечатление, че има толкова ентусиазирани хора. Всъщност, в днешно време малко хора имат волята, а на вас мога да ви кажа едно БРАВО, че след дългите години все още не се предавате и се борите с килограмите, за да постигнете някаква цел, която вие сте идеализирали.

Тази тема я отварям, защото искам да помогна на всеки, който желае да отслабне, да придобие добър или дай боже перфектен външен вид, страхотно тяло и самочувствие. Няма ли да се гордеете, ако постигнете целта си? Винаги съм казвал - времето лети. Да, така е.. И например аз - не искам, когато стана на 70 все още да не съм постигнал резултатите, за които се боря в момента. Така е и с всички други хора. Искат постижения, но дали се борят достатъчно за тях? Дали днес ще намерите същите извинения, защо сте похапнали сладко, или защо не сте тренирали, или ще намерите сила да превъзмогнете желанието? Но за да превъзмогнете желанието за сладко и храни които съдържат прекалено много липиди и бързи въглехидрати в неумерени количества, трябва желанието за успех да е по-голямо.

Няколко думи за мен: Казвам се Станислав, уча в езикова гимназия, старая се, чрез наученото да се градя като личност и физика. След месец и нещо навършвам 17 години. Тренирам от 2012-та година, януари. Все още не съм се насочил към точен университет. Желанията ми за следване са - дентална медицина, Симеоново (гдбоп) или адвокат (или нещо повече). Целта ми, относно тренировки и хранене ми е 87кг минимум - чиста мускулна маса. Участвам в местната комисия за борба с трафика на хора. Старая се да съм дружелюбен и да помагам с каквото мога. Относно тази тема, която правя - можете да ме питате и нещо лично, ако искате :) :221 Ето малко снимки и от мен:

1
2
3
4
5
И една от преди 8 месеца.

Доста жени тук искат да свалят килограми. Въпреки че може и свалените килограми да се отразят на кожата ви - например целулит. Да, мислите си "на него му е лесно да говори така, дай първо да свалим ненужните килограми, та тогава да си говорим за целулит". Не е точно така. В случая, например аз - в момента имам една цел, да кача еди си колко килограма, но в същото време мисля в перспектива, дали мускулите ми в бъдеще ще са оформени, дали мога да запазя релефа си и да не стана поредния "бидон", на който мускулите му приличат на балони? Да, мисля си и още хиляди други неща. И на мен не ми е лесно, защото мускулите ми искат постоянно захранване, подхранване. Колкото повече растат, толкова повече гориво искат. Те горят изключително много енергия (въглехидрати и мазнини), когато съм в режим на сваляне. Тук е времето да спомена, че след разграждането на един грам мазнина, тя отделя два пъти повече енергия, отколкото един грам въглехидрат. Страхотно, нали? Но не трябва да мислите, че щом се отделя енергия, вие не трябва да се храните. Не е така. Ако не се храните и я карате само на вода, ще трябва да стоите гладни 23 дни, за да започнат да се разграждат мастните клетки, а още на 2-рия, 3-тия ден ще започне катаболен процес, в който, след като тялото ви е гладно, то ще разгражда мускулите ви, за да може да се храни от тях. А и водата не разгражда мазнини. Не мисля, че това е правилно. Тук ще започна с някои основни неща:

Първо и НАЙ-важно - това, което ще напиша по-нататък трябва да се превърне в начина ви на живот. Това не означава да отслабнете с 10-15кг за 3-4-5 месеца и после да се зарежете. Точно за това "зарязване" правя темата. Този сайт е за диети, да речем - 90 дневната. Правите я, сваляте 10кг, а после? Знаете ли, как да се храните, как да спортувате, кога и какво да ядете? Точно тук ще отговарям на вашите въпроси. Но:

Второ - тренировките са неизбежни, когато някой иска да свали килограми. Дали ще ви боли кръст, дали сърце, дали далак, дали колената или краката - това не е извинение. Точно за тази работа, за да спре да ви боли нещо - трябват тренировки. Аз имам липсваща костна течност в тазобедрената става, така де, може да се оправи, ако си купя fish oil, но не съм стигнал до аптеката. Добра загрявка на ставата, която ви боли, и упражнения. И ако някой ви се хвали с постиженията си - 200 коремни преси, не си мислете, че тези коремни преси са броя, който вие трябва да направите. Ще правите до толкова, доколкото усетите силно загряване и болка в коремните мускули. Коремните мускули са най-трудната част за стягане. И не само една серия. Минимум 3 на едно упражнение. А упражненията трябва да варират от 3 до 7 за максимално натоварване. Когато започнете да сваляте килограми и да ставате издръжливи, просто трябва да покачвате повторенията. Искам да спомена нещо много важно. Започването на горене (разлагане на липиди-мазнини) става след 30-тата минута в кардио-то. Времето, в което вие трябва да се движите(да речем велометър или пътека) трябва да е 1 час минимум, а после да преминете към силовата част (около 40 минути) - коремни мускули и т.н. Не си мислете, че е лесно. Но който прави упражнения и учи - той ще сполучи. Ще ви дам пример: в началото( 2012 година), когато аз започнах да тренирам бях 67кг, като имах няколко килограма за сваляне. Започнах да бягам на стадиона, ставаше ми лошо, бях неиздръжлив. След 3 месеца в бягане - всеки ден, знаете ли колко килограма свалих (само мазнини)? Около 8. И знаете ли колко качих, като чиста мускулна маса? -6. И се изчистих доста, докато преди имах 2-3 пласта на корема. А знаете ли в началото по колко обиколки на стадиона правих? По 5. А след 3-те месеца? Рекорда ми беше 32 обиколки, като 18 - без да спра да бягам. Волята е всичко. Но има нещо повече - четенето. То е майка на знанието, повярвайте ми. Ако не изучите нещата от дълбините, само с хранителни режими от интернет няма да се справите. Но затова съм тук, искам да споделя наученото и да го приложа по най-добрия начин.

Трето и също важно - храненето. Знаете ли кога да ядете бавни/бързи въглехидрати, знаете ли кои са бавни и кои бързи? Бързите са тези, които най-бързо се разграждат до глюкоза (основната мерна единица на захаридите). А тук зависи и колко е голям Гликемичният индекс (ГИ), който определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта след консумацията на определена храна. Това значи, колкото по-висок е ГИ на един въглехидрат, толкова по-бърз е той. Бързите въглехидрати са - плодове, захари, сладко. Повечето хора искат да отслабват, без физическа дейност и да се хранят само с плодове? Непонятно ми е. Но всеки го прави, както може. Само ще дам леко пояснение: плодовете съдържат най-голямо количество захариди. Те се разграждат най-бързо до глюкоза. Което ще рече, че ако един човек се храни само с бързи въглехидрати, които по принцип са нужни само за енергия, за нищо друго, този приет въглехидрат след 30 минути се разлага и отделя енергия. Която енергия повечето хора не изразходват. И ако се храните постоянно с плодове - вие постоянно натрупвате мазнини. И е абсурдно да сваляш с плодове, защото тези съединения се натрупват в черния дроб, отделя се енергия, не се изразходва и до 10-15 минути се складира под формата на мастни клетки в областта на корема. Мисля, че сте чували за НВД (Нисковъглехидратна диета). Това означава да се приемат бавни въглехидрати - които се разграждат най-бавно до глюкоза и резерва им за енергия е дългосрочен, което ще рече, че вие ги ползвате за основни действия, като вървене и т.н. Точно затова трябва да тренирате, за да могат да се разградят и да започне разграждане на мастна клетка. Мастните клетки се уголемяват и смаляват. Те не могат да се премахнат нацяло и да изчезнат след около 16-18 годишна възраст. Така и разградения въглехидрат - до глюкоза вдига кръвната захар, панкреасът секретира инсулин, а с него ензимите, разграждащи мазнините (липази), също се качват. Но относно липазите - е по-добре да се приеме парче шоколад или банан или какъвто и да е друг бърз въглехидрат, за да се покачи кръвната захар до 30 минути и на 30-тата минути вие вече да сте започнали тренировка. По този начин можете да разградите по-голямо количество мастни клетки. Също се има в предвид, че най-много трябва да се приемат храни, богати на протеин (белтък). Те са изградени от аминокиселини. В състава на белтъците участват 20 различни вида аминокиселини. Всички те са полимери, изградени от еднотипни мономерни единици, които са еднакви за всички белтъци. Различния аминокиселинен остатък ги прави различни и затова са хетерополимери. Има бавни и бързи протеини, както при въглехидратите. Бавните са млечните продукти, а бързите всичко останало.

Тук е времето да ви направя един примерен хранителен режим:

Сутрин, когато тялото ви е гладно се нуждае от бърз въглехидрат, за да не започне катаболизъм (разграждане на мускулна маса). Яде се в малко количество и се прави бавен въглехидрат (да речем зелена салата). Заедно с нея се яде и бърз протеин. Той бива разграден за час - час и половина. Бавния протеин (млечни продукти) се разгражда по-бавно и той е препоръчителен за преди лягане, за да може тялото да има запаси за 5-7 часа. Той има около 30% анаболен (изграждащ) ефект. Докато бързия се разгражда по-бързо и има 67% анаболен ефект. Когато ядете яйца, трябва да сте наясно, че те съдържат жълтък(мазнини). От яйцата приемайте максимум 1 жълтък. Винаги избягвайте пържено. Настройте се на вълната, че без физически упражнения, няма да постигнете нищо. Най-важните хранения са около тренировката. Ще ви дам пример, ако тя е сутрин. Когато вече сте приели бързия въглехидрат, когато станете, правите си салатата (използвайте зехтин - препоръчително е), не солете храните си, направете си и бърз протеин. Когато ги изядете трябва да мине малко време и час и половина след приема им - започнете тренировка. Но 30 минути преди тренировката е препоръчително, дори е много добре да изядете един банан например. За стимулиране на количествата инсулин и отделянето на липаза. След тренировка яденето на бърз въглехидрат е меко казано задължително. Ако не приемете бързия въглехидрат, ще започне отново тази реакция - катаболизъм, като тялото ви ще започне да се храни от мускулите. В същото време в 30-те минути след тренировка се разграждат все още мазнини. Така че е добре чак 30 минути след тренировка да ядете другия бърз протеин + бавен въглехидрат. Относно мазнините - хубаво е да ги приемате основно от ядки, семена, маслини или растителни масла. Но по принцип в храната, която приемате ги има в достатъчно количество. Мазнините са като солта - приемаш цяла чаена лъжица в един ден, без дори да разбереш. Хубаво е да се храните 5-6 пъти на ден, като междухраненията ви са максимум 3 часа. Вечер, преди лягане е хубаво да изядете едно мляко, прясно или кисело или някакъв друг млечен продукт, който ще е резерв за вечерта.

И като за последно: как да си определяте дневните количества храна:
1-Въглехидрати - около 0,5-1,3гр/кг. Това ще рече килограмите ви х1 да речем.
2-Мазнини - около 0,5гр/килограм.
3-Белтъци - около 0,8-1,3г/кг.

Ако някой изрази интерес относно суроватъчен , соев или каквато и друга хранителна добавка да е, нека си зададе въпроса. Препоръчително е, ако човек не може да си набави дневната доза (грамаж) протеин, да закупи суроватъчен (той е бърз протеин) и да го пие 30 минути преди тренировка с банана или веднага след тренировка. Ако някой има въпроси относно това, нека ги зададе, бих му препоръчал правилния. Но трябва да се знае, че не е евтин. 1кг около 50лв, като протеина, ако е една мерителна чашка на ден (30гр) се пада за 33 дни.

Надявам се да съм помогнал с каквото мога и всеки, който има някакви забележки, въпроси и каквото и да било, нека сподели. :329 :524

________________________________________________________________________________________________________________
Последна промяна Anonys на Пет 04 Апр 2014, 14:51, променена общо 5 пъти
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот cvety_rz » Пон 03 Фев 2014, 10:43

Съни, благодаря ти че отделяш време за лелки като нас :mrgreen:
Имам няколко въпроса към теб и при първа възмможност ще си ги задам :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра
 
Мнения: 2037
Регистриран на: Чет 28 Окт 2010, 07:49

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Пон 03 Фев 2014, 11:02

Супер, очаквам ги с нетърпение :) :1209
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот zezata » Пон 03 Фев 2014, 12:41

Здравей Съни.
Аз два дни чета всякаква информация за здравословната диетите, а в твоята тема всичко нужно си написал за тях. Много е важно, като спрем да не стане Йо-йо ефекта и да си върнем килограмите, та дори и да качим повече. Ще се радвам да споделиш и една примерна диета.
Аватар
zezata
Лудото Ленче
 
Мнения: 29
Регистриран на: Пон 23 Юли 2012, 12:43

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Пон 03 Фев 2014, 16:37

Здрасти, видях хранителния ти режим за днес, където си го написала в темата за конкурса.
>
За закуска овесени ядки със сушени плодове и чаша шипков чай - Трябва да си наясно, кои ядки съдържат по-малко мазнини. Оградените в червено са тези, които може един човек, който сваля килограми, да си позволи. http://alfa.kachi-snimka.info/images-20 ... 37211l.png
За късна закуска една ябълка.
За обяд варен грах с пилешко без хляб.
За следобедна закуска - ябълка.
За вечеря една зелена салатка с настъргано яйце.
И много вода - около 1л и половина, повече не успявам.

Не забравяй - в закуската трябва да участва и бърз протеин[месо, риба, яйца, както и от растителен произход - боб, леща, ядки(сурови), соя някои от зърнените продукти и като цяло зеленчуци.]
Тук трябва да се сетиш, че е по-добре за закусиш с по-голямо количество бавен въглехидрат(зеленчук, овесени ядки). По-добрия вариант е да се храниш със зеленчуци и бавен въглехидрат за закуска особено в нетренировъчен ден. Прочети темата още няколко пъти, за да разбереш, че сутринта, веднага когато станеш трябва да ядеш плод.

По какъв начин можеш да подредиш днешната си диета в нетренировъчен ден? -
Сутрин - веднага, след като си станала - сушени плодове, дали накиснати в топла вода или не.
20-30 минути по-късно: Овесени ядки, може с мляко(не пречи да бъде приет бавен протеин в малко количество сутринта), но запомни, че трябва да изяждаш поне по 2-3 белтъка. Тези яйца от вечерята си ги премести за сутринта.
За късна закуска би било по-добре да ядеш ядки, които съдържат протеин или салата в малко количество(старай се да наблягаш върху бавния въглехидрат и протеина).
Обяда ти е супер.
Следобедната закуска, пак казвам - не ти трябват бързоразградими въглехидрати, защото ако ядеш ябълка - трябва след малко да изразходиш отделената енергия.
За вечеря - Зелена салата със сирене да речем? Или пълнозърнест хляб на парти грил с белтък и извара/сирене?
За преди лягане е хубаво да се изяжда едно кисело мляко.

За водата е супер, пие се постоянно, стига да не ти се доповръща накрая от нея.


Мога да дам примерна перфектна диета, която ще съдържа и тренировка в нея:

7:30 - Сок от цитруси(грейпфрут/лимон/портокал).
8-8:30 - 2 белтъка/пилешко месо(бут/пържола), зелена салата(овесените ядки действат, като зелената салата), 2 жълтъка.
9:30 - банан/ябълка/портокал.
10:00 - тренировка.
11:20-30(в зависимост кога свършите тренировка) - банан.
12:00 - 30 минути след тренировка се храните за обяд - ориз/варени картофи с месо/риба/яйца(с максимум 2 жълтъка). В този момент, след като вие сте сготвили нещо, старайте се да го ядете в умерени количества. Все пак целта ви не е покачване на мускулна маса.
14:30 - сурови бадеми(100гр).
17:00 - тук изяждате останалата си част от месото(или какъвто бърз протеин сте си направили от обяд).
20:00-20:30 - отново бавен въглехидрат - салата + бавен протеин - млечен продукт. Например - огретен.
22:00 - кисело мляко(по принцип нямам нищо против да се яде обезмаслено 0,1%, но се преработва прекалено много, затова е по-добре 2% или 3,6%).

Същото става, ако тренировката ви е след обяд:

Бързите въглехидрати(банани/ябълки или плод, който е по-хидратиран - преди тренировка и след тренировка) не ги приемате сутрин, освен този, когато станете, а след обяд - преди и след тренировката.

Ако тренирате в 16:00, храните се час и половина преди това с бърз протеин и бавен въглехидрат, в 14:30, както сутринта, за да може да се усвои и разгради от организма.
В 15:30 ядете единия плод, а след края на тренировката - другия. (Това за бананите го давам примерно.)

По принцип грейпфрутите са много полезни, като бърз въглехидрат, защото спомагат за разграждането на мазнини.

В нетренировъчни дни - бързите въглехидрати за преди и след тренировка - не ги приемате.

Искам да спомена нещо изключително важно: не си мислете, че чрез протеина ще качите килограми(мазнини). С него се покачва мускулна маса и е нещо, като бензина в колите. Поддържа те жив. Искам да дам и един пример за това, колко трябва да ви е грамажа за протеин/мазнина/въглехидрат/калории на ден:
Пример за човек, тежащ около 75-80кг:
Протеин: 100гр
Мазнини: 35-8гр
Въглехидрат: 70гр.
Максимум калории - 1400.

Надявам се по този начин да сте ме разбрали :)) :524 :1209
Последна промяна Anonys на Нед 16 Фев 2014, 16:28, променена общо 1 път
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот zezata » Пон 03 Фев 2014, 17:18

Благодаря, за изчерпателната информация. Но млеко не мога да приемам каквото и да е, защото съм алергична към лактоза. Тренирам само на обяд, защото тогава свършвам работа и ми е най-удобно. После ме завихря една вихрушка от къщна работа, деца и семейни задължения и се забравям. Но съветите който ми писа ще се опитам да ги приложа в действие и още сега си променям вечерята само на зелена салата. За мен ядките са целодневна храна, когато огладнея си хрупкам по шепичка сурови ядки, че ме засищат. Трябва ли в определен час да ги ям?
Аватар
zezata
Лудото Ленче
 
Мнения: 29
Регистриран на: Пон 23 Юли 2012, 12:43

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Пон 03 Фев 2014, 18:09

Ядките са за междухраненията, точно както правиш ти. Но се старай да не ядеш печени, а за пържени да не говорим.
А относно млечните продукти - щом не можеш да приемаш такъв протеин, приемай нормален(бърз).
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Peteto » Вто 04 Фев 2014, 08:56

Привет Съни,

добре дошъл в нашата скромна хралупа :222

Аз не се записах в конкурса, защото борбата ми с килограмите, които имах да свалям мина неусетно. Докато Спринтирах около купища задачки, но при мен има нужда занимания със спорт, за които сега не отделям време :oops: :oops: :oops: ... за съжаление. Имам желанието, но все нещо става...и не стига времето за мен.
Вчера попаднах на едно изумително интервю, което отново искам да споделя с вас. Което ме накара да се замисля още по-сериозно относно мотивацията ми.
Насладете му се и вие:

http://www.simplyshredded.com/zach-zeiler.html

Дано ви хареса.

Относно разсъжденията ти в каква посока да поемеш - с каква квалификация да се сдобиеш, моето лично мнение е да се насочиш към денталната медицина - така ще имаш и достатъчно време за любимите занимания...не че нещо, но познавам доста хора които са в така наречената "система" - това не е живот... честно. А иначе отивам на зъболекар... хоп работи макс 30 мин. и ето ти 60-80 лв на парче. Достатъчно умен си да си сметнеш колко ще получаваш на ден... без да те обвиняват в корупция. :221
Изваяна под пръсти на творец,
една жена копнее и шепти,
мечтите й са ангелски прашец,
очите й са влюбени дъги...
Аватар
Peteto
Аз пиша, пиша вече час
 
Мнения: 238
Регистриран на: Пон 01 Ное 2010, 12:53
Местоположение: София

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот cvety_rz » Вто 04 Фев 2014, 09:20

Anonys написа:
Искам да спомена нещо изключително важно: не си мислете, че чрез протеина ще качите килограми(мазнини). С него се покачва мускулна маса и е нещо, като бензина в колите. Поддържа те жив. Искам да дам и един пример за това, колко трябва да ви е грамажа за протеин/мазнина/въглехидрат/калории на ден:
Пример за човек, тежащ около 75-80кг:
Протеин: 100гр
Мазнини: 35-8гр
Въглехидрат: 50гр.
Максимум калории - 1000.

Надявам се по този начин да сте ме разбрали :)) :524 :1209

1000 калории на ден ли имаш в предвид? Не е ли много малко?!
Моят въпрос е по скоро за трениеровките.За храната съм по наясно, защото следвам лекарска препоръка.Накратко трябва да ям плодове(не много сладки), зеленчуци, ядки сурови (без орехи, заради щитовидната), кис. мляко (домашно), сирене и извара( те са купешки), месо и яйца(те отново са домашни) и риба.Излишно е да казвам, че до скоро съм хапвала предимно тесто и сладко.То и за това си патя сега не само от към килограми, но и от здрвословна гледна точка :126
Относно тренировките...... От поста ти по горе разбирам, че кардиото трябва да е поне 1 час, за да има смисъл и като сложиш и другите упражнения излиза, че една тренировка става около 1,30 - 2 часа.От положението на семейна жена с 3 деца(малки), която ходи на работа и домакинства аз не мога да отделям по толкова време.Ако трябва да съм реалист не мога да отделя повече от 45- 50 мин. 5 дни в седмицата.Когато децата пораснат ще е друго, но за сега.....Та въпросът ми е :1062 (най накрая го задавам) какво би ми препоръчал да включа в тия минути, за да ми е по ефектина тренировката? Споменавам, че в момента съм на раздвижване, защото претърпях операция.Отстранен ми е десен преден плосък мускул на корема поради доброкачествен тумор.Но това няма да е все така.Възстановявам се и се интересувам как да продължа за напред.Благодаря предварително за отделеното време.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра
 
Мнения: 2037
Регистриран на: Чет 28 Окт 2010, 07:49

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Вто 04 Фев 2014, 18:05

Добър вечер, дами. @peteto, мерси за съветите. Наистина е добре заплатена работата.

@cveti, да, може калориите да се увеличат до 1300-1400(за примера 75-80кг).
Относно тренировките - ако можеш да отделяш 40-50минути два пъти в деня, би било перфектно. Първия път - да бъде кардио, втория - силова част.

Днес по-късно или утре ще допълня в темата си съвет за кардиото, силовата част и за ГИ на храните.

:1209
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот cvety_rz » Сря 05 Фев 2014, 11:52

Благодаря :954
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра
 
Мнения: 2037
Регистриран на: Чет 28 Окт 2010, 07:49

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот zezata » Сря 05 Фев 2014, 14:53

И аз ще чакам с нетърпение да разбера повече за упражненията. Когато ходя на фитнес 3 пъти в седмицата. Първо започвам с кардио да разгрея в началото 10 мин. сега вече и 20 мин. на колелото или на крос тренажора. Накрая на тренировката също завършвам с по 20 мин. на пътека. Ходя все още на нея, че бягането ми идва малко в повече. Всеки път сменяме упражненията - за гръб и рамене, за корем, за крака. Така правя от близо 1 месец, от тогава ходя на фитнес и много ми харесва. :1216
Аватар
zezata
Лудото Ленче
 
Мнения: 29
Регистриран на: Пон 23 Юли 2012, 12:43

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Чет 06 Фев 2014, 18:10

Здравейте отново.

Кардиото не е важно само за сваляне на подкожни мазнини, а и подобрява здравето на човека(сърдечно-съдова система, намалява стреса и повишава тонуса на човека).
Както може би сте чели някъде, най-препоръчително е кардиото да се прави сутрин на гладно. Ако имате проблем с това, че не сте яли е препоръчително да се приемат зеленчуци преди тренировката. Прието е, че те(бавните въглехидрати) нямат отношение към метаболизма на мазнините. Сутрешната тренировка спомага най-много за горене на мазнини през целия ден.
Та, как да си пресметнете, колко трябва да ви е максималния пулс, дали на велоергометър-а или на пътеката за бягане:
извадете възрастта си от 226, като пулса ви не трябва да надвишава 55% от получената сума.
Пример: 226 - 35= 191 В случая 55% от сумата се получава 105(максимален пулс) на уреда.
Процентите се смятат по този начин: Сумата х 55 = Полученото число / 100
Относно за кардио тренировки, мисля че можете да посещавате фитнес зали. Там, след като знаете колко трябва да ви е максималния пулс, дали при бягане, дали при вървене, ще изпълнявате кардио-то по най-ефикасния начин.
След, като свикнете с това натоварване е добре да преминете към пулс 65-75% от сумата.
Искам да кажа нещо много важно: не си мислете, че ако пулсът ви се увеличи повече, кардиото ще бъде по-ефективно. По този начин натоварвате сърдечно-съдовата си система.

За кардио-то има няколко правила:

1-Загрявка. Тя е съществено важна от цялата тренировка. Без загрявка шансът за контузия е в пъти по-голям.

2-С който и уред да започнете, запомнете, че има период(около 2 минути), в който трябва да вървите/карате бавно. Също така трябва преди да приключите с уреда, да вървите/карате 2 минути за стабилизиране на пулса.

3-Преди тренировка трябва да ограничите мазнините и въглехидратите до минимум. Може да приемете само бавен въглехидрат(в минимално количество) и протеин или аминокиселини и то час - час и половина преди да започнете, които спомагат за антикатаболен ефект.

4-След тренировка е желателно да приемете съвсем малка част плод, който би забавил също катаболните процеси. Но в продължение на 30 минути след тренировката, не е желателно да се приемат каквито и да било други храни, за да може ефектът от тренировката и горене на мазнини да е максимален.

5-Старайте се между дневните тренировки да няма голям промеждутък от време. Тоест почивка повече от 2 дни. Желателно е да тренирате 5 пъти седмично.

6-Само за кардио 40 минути са достатъчни, особено за начинаещи в това начинание. По-късно ще напиша и за силовата част.

Спрямо уредите: който и да изберете ще бъде доста полезен. Най-бързо се сваля от пътеката.

Ориентировъчна таблица, която показва колко килокалории се изгарят за един час тренировка според теглото на атлета и вида кардио дейност:
Изображение

Колкото по-разноцветна комбинация за кардио можете да направите, толкова по-добре. Да речем започвате с велоергометър 15 минути, 20 минути на пътеката, 10 минути скачане на въже или кростренажор.

Ако пък ли не можете, да си позволите това, бих ви препоръчал Tae Bo или нещо много близко до него, което се прави в екип. Ефикасно е, защото физическата дейност не спира. Треньорите изискват много и те поставят на границата на силите ти.

С домашните упражнения не съм много запознат, но скачане на въже или пък практикуване на tae bo вкъщи би ви улеснило доста.
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот rosa_bg » Вто 11 Фев 2014, 20:30

Привет, Съни! Имам някои въпроси към теб.
1. Какво мислиш за Л-карнитин-а? (дано го изписвам правилно) Подходящ ли е в случая ни за отслабване?
2. Какво мислиш за вегетарианството? Сигурно си гледал нашумелия напоследък филм за млякото отрова. Какво мислиш по въпроса? На мен лично прясното тотално не ми понася, въпреки, че си го обичам.
3. Споменаваш, че има връзка между отслабването и целулита. Би ли пояснил?
Изображение
rosa_bg
Шампион по спам!
 
Мнения: 109
Регистриран на: Пет 24 Юни 2011, 13:43

Re: Съвети от Anonys(Станислав-Съни)

Мнениеот Anonys » Съб 15 Фев 2014, 00:34

Здравейте, извинявай за късния отговор.

1- Мисля, че л-карнитина е много добър. Той помага на мастните киселини да бъдат вид гориво за енергията, от която се нуждае тялото. В казеина(млечните продукти) се съдържа малка част от л-карнитина.

2- Мога да отговоря на този въпрос по много лесен начин: ако казеина е домашен(истински), няма никакъв проблем да го приемате в големи дози. Той съдържа стероида-хормон естроген, който не е вреден за жените. Той е женския хормон. Основно мъжете трябва да се ограничават от млечните продукти. Ако купувате от магазина - не си мислете, че в това мляко има калции. Козето мляко е най-полезно. Когато си взимате кашкавал, сирене или извара - гледайте тя да е безсолна. Солта отделя вода в организма. Един липид, съдържащ се в млякото е холестерола. Той е г/д с концентрацията, колкото в свинското месо. Ако ще ядете нещо такова - яжте го в умерени количества и гледайте да е вечер, за да може единствено казеина да повлияе на тялото ви, докато се разгражда. Другите глупости - тумори и т.н., за мен са глупости. Стига да не се прекали.

3- Спортът и правилното хранене трябва да са ви приоритет, ако искате да се отървете от целулита си. Всичките тези ненужни въглехидрати и мазнини, които приемате са фактора за целулита, от който се боите. Това, което искам да кажа е, че няма връзка между това, дали ще си слаб или не с това, защото целулита представлява нарушение в разпределението на мастната тъкан на кожата. А подкожни мазнини имат дори и слабите хора.

Моята препоръка, кога да се борите с целулита е след като отслабнете. След, като отслабнете, можете да направите така наречената детоксикация, която вади токсините от организма ви, отговорни за целулита. Захранването и диетата трябва да се базира повече на плодове и зеленчуци, богати на целулоза. Черен или зелен чай спомагат детоксикацията. Купете си и витамин C. Когато тренирате и поддържате диета и тренировъчна програма е хубаво, в периода, в който се опитвате да премахнете целулита да ядете повече яйца и соя или да си закупите яйчен или соев протеин. Доза 30 минути преди тренировка и веднага след.

:)
Бъди това, което искаш да си. Само ти си способен да се спреш да правиш това, което ти харесва и искаш да постигнеш.

http://www.youtube.com/watch?v=MvdCMgz7fL0
Малко от мен: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 19894u.jpg
Аватар
Anonys
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 9
Регистриран на: Чет 30 Яну 2014, 22:13

Следваща

Назад към ХРАНЕНЕТО - СИЛА ЗА ЖИВОТ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта