Житен режим I

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Заключено
Ver

Житен режим I

Мнение от Ver »

Чудих се много, но реших да пусна тук тази тема. То не е точно детокс по пълнолуние, но е пречистване според фазата на луната. Доближава се до идеята на детокса, но е много по-силно, като духовно начинание.
Ето какво предствлява режима:
[img]http://snow4eva.blog.bg/photos/81790/or ... rl63_2.jpg[/img]
Житен режим
Провежда се през месец февруари (но може и през дугите месеци, при намаляваща Луна), 2-3 дни след пълнолуние. (Може и да започне в края на януари, ако са изпълнени необходимите условия, свързани с фазата на луната). През този период от годината природата още "спи" и праната е в по-ограничено количество отколкото от 22 март до 22 септември. Чрез житния режим вие можете да се пречистите духовно и физически, да се подготвите за пълноценното й приемане и използване. Най-добре е, когато имате възможност, да започнете в сряда, за да може захранването (отпостването) след режима (поста) да започне в петък.

ПОДГОТОВКА
Разделете един кг. жито (пшеница) на 10 равни части. Разделете зе всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО
Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте много хубаво 100 гр. жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4 – 0,6 литра) и затворете термоса добре.
Първият ден, сутринта, кажете формулата (1 път) : "Гоподи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни". След това внимателно излейте от термоса само житената вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядете, можете да го подслаждате с мед.
По време на житния режим ще пиете само преварена вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряте меда във водата, а да го ядете с лъжичка, която ще поставяте на горната част на небцето. Като отпивате от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. Чрез този начин на хранене вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха.
Житото ще ядете, като преди да го глътнете, ще го дъвчете бавно поне 99 пъти. Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на слънцето и т.н. Спазвайте правилото дадено от учителя да се храните с любов и благодарност. Добре е да съберете семките от ябълката и да ги посадите на подходящо място. По този начин ще изразите Вашата благодарност за нейната саможертва. По време на житния режим не употребявайте никаква сол. През тези дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихната и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

ОТПОСТВАНЕ (ЗАХРАНВАНЕ)

На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). В дните след режима не трябва да преяждате. Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място сред природата.

Такаа :)
Интересно ми е, какво ви е мнението и дали ще си намеря компания. :?:
За месец Октомври пълнолунието е на 23, първата сряда след него е 27. Най-добре е режима да започне в сряда (27) при намляваща луна за да завърши в петък (5 Ноември)
После от 5 до 10 дни захранване, абе няма да е лесно :202
Последно промяна от Ver на 18 Окт 2010, 07:02, променено общо 1 път.
Ver

Re: Житен режим по Дънов

Мнение от Ver »

Ето и един цитат с готини идейки за провеждането на режима:
"Ето и какво правя през деня:
В 6 часа изпивам една чаша топла вода /затоплена до три последователни ''бълбукания'' и после оставена да изтине до човешка температура/.Някои предпочитат водата да е гореща ,но така тя може да навреди както на зъбите ,така и на гърлото.В 8 часа си правя малък наряд и изпивам една чаша вода от тази ,в която е било накиснато житото.В 8,30 закусвам с около 30 грама жито,една ябълка и 3 ореха /Само здравите и силните ядат само жито /.В 10 и 12 часа отново пия топла вода.Около 13 обядвам с 3 ореха,около 30 грама жито и една ябълка.В 15 отново пия топла вода,а в 17- водата ,в която е било накиснато житото.В 18 вечерям с останалите орехи ,жито и ябълка.Около 20 часа се моля отново и пия топла вода.Накисвам жито за следващия ден в гореща вода.
Този и останалите дни могат да бъдат обвързани и с ''обливането'' с цветове.За понеделник - зелен, вторник- червен, сряда - жълт, четвъртък - син, петък - розов, събота - виолетов, а за неделя- аметист или портокалов.
В понеделник може да си мислите за обновяване клетките на сърцето; във вторник-на половата ви система; в сряда-на слънчевия сплит и дробовете ; в четвъртък -на гърлото;в петък-на очите и ушите;в събота - на мозъка и в неделя- на храносмилателна система/червата,стомаха/.
След края на седмия ден/през осмия и деветия ден/ можете да започнете да казвате много по-често молитви и формули .Препоръчвам ви да направете и упражнението ''цветна дъга'',''разхождайки се'' с определените цветове /по реда от дъгата/ по основните си органи и системи.
Десетият ден посветете на благодарността си към Бога.Благодарете за това ,че сте живи и са ви се дали условия да направите Житния режим и по този начин да обновите тялото си.
Захранването започвам в петък ,на обяд. В 11 часа си сварявам три картофа ,2 моркова и една глава лук/ той доизчиства червата/.Зеленчуците не се режат.Някои дори слагат картофите небелени.Но трябва да са много добре измити.Ако искате да се придържате към ''класическите изисквания'', сварете три картофа в повече вода.Не слагайте сол и още по-малко черен пипер.
Към 13 можете да започнете да пиете от бульона по една чаша ,на всеки час ,до 16-17 часа.След това ,в 18 часа ,можете да си хапнете от пасираните от вас зеленчуци.До вечерта изяждате и ''дажбата ''си за деня/от орехи,ябълка,жито/.Преди да си легнете ,се помолете и през следващата година да имате добри условия ,за да направите Житния режим.
Захранването трябва да продължи поне 5 дни.Но най-добре-десет.На единадесетия ден можете вече да се храните с по-''твърда'' храна.''
-------------------------------------------------------------------
Пасажите които съм удебелила, смятам за особено интересни, не само по времето,когато се провежда режима. Подобни визуализации помагат за оздравяване и хармонизиране по принцип.
В нета има доста изписано за режима.
В общи линии това е. Ще ми е интересно да ви "чуя" :)
Ver

Мнение от Ver »

Още нещо за режима.
Житото съдържа в себе си мощна жизнена енергия. Престоялото в топла вода жито е една идея преди кълнене, което значи че съдържа цялата, концентрирана сила на кълна вътре в себе си.
Според Дънов, на това се дължи "чудодейното", лечебно и прочистващо действие.
След 5-тия ден започва процес на подмяна на клетките. Клетките в организма се съживяват, прочистват, а болните или увредени се подменят. Правилите режима казват, че трудното е до 5-ден (наблюдават се познатите нам очистителни реакции), след 5-тия ден усещането за лекота и жизненост са страхотни. Как да не повярваш :) Това поне сме го изпитвали.
Аватар
марчи
Писател на форума

Мнение от марчи »

Хммм, Вер, звучи ми доста интересно. Бих се пробвала, ама само ако обещаеш да удариш приятелско рамо и да ме ръчкаш и да ми се караш, че напоследък така съм му отпуснала края, чеее направо ме е срам. :oops:
Дано да стане и да успеем. Навита съм, ще прочистя тялото и мислите си, а ако има и някое килце бонус, ще е супер.
Ver

Мнение от Ver »

Марчи, не мога да ти кажа, колко ти са зарадвах! :329
Ще ти давам рамо, но и ти на мен, нали ?!
Вярвам, че ще се справим!
Начинанието е повече духовно, отколкото физическо. Но килограмите няма как да не мръднат!
Аз като че ли се поуморих от детокси (вече самата мисъл за тях ме отегчава), затова видях потребност да направя нещо друго.
Надявам се, да успеем!
Марчи, прочети и този линк:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
Тук има доста за захранването.
valrus

Мнение от valrus »

Веркаааа,този режим съм го срещала,сред книжките ,които съм чела.И ....ще бъда честна-двумила съм се дали да го започна/а пречистването на тялото и душата е страхтно криляващо/,но като се замисля житто доста добре засища.Но ходейки на работа няма как да си преварявам вода в точните часове,може ли да е поизстинала.То е ясно,че ако решим да го правим този режим,ще бъде поосъвременен и съобразен с работния ден. :222 Защо не,навита съм да го започна и ще ти пиша от работа.Тук важна роля ижграе силната воля и устойчивост на организма,Вярата в Бог и желанието да се пречистиш духовно.Да почваме,пък може и за 5 дни в началото,пък постепенно ще увеличаваме :roll: Става ли,ще се подкрепяме ли.Кога почваме?И нещо лично,ако знаеш как прекалих снощи с едни люти чушки,стомахът днес ми е разбит и ще карам на вода и ябълки. ;)
Ver

Мнение от Ver »

Хей, събираме се банда!
Благодаря ви :)
Мисля да започнем на 27 (сряда), за да завършим в петък, както е казал Дънов. Петъкът е най-добрия ден за "отпостване", т.е. започване на захранването.
Аз мисля да си направя 1 ден детокс, на самото пълнолуние (23).
Ще видим как ще я караме, ако не можем 10-те дни не е болка за умирачка ;)
Но аз ще се опитам да се настроя като за 20 дни (включвам в това число и захранването), пък ще видим :1062
Много ясно, че ще се подкрепяме :524
На мен основната идея ми е за духовно пречистване, но то върви ръка за ръка с физическото, затова трябва да се "погърчим" малко :222
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

:954 Стига де Веер....много похвална ти е идеята и аз съм с теб,набързо прочетох по диагонал......но,според Дънов,периода,който е най-подходящия и който той препоръчва за житния режим - това е месец февруари....и аз съм тогава на старт линията...ако сега се съберете ентусиасти,моля за месец февруари,живот и здраве ,да има някой и с мен.....нали приятелки :954
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И мен ме пишете за февруари!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Знам Линди :),
че оригиналния вариант е за месец Февруари. Но, до тогава има много време ;)
Имаше някъде информация в нета, за различните месеци. Важно е да се започне след пълнолуние, дтугото е въпрос на лична настройка.
Аз нямам никаква представа как ще се чувствам Февруари месец и какво ще искам тогава ;)
Малко съм накъдето вятъра ме духне :222
Така, че "Поживьом, увидим!" както казват братята ;)
Ver

Мнение от Ver »

Ето тук иоще малко инфо за житния режим:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html,
не само, че може да се прави в различните дни , но и в различните месеци. Съответно и символиката е различна.
Заключено