Ver написа:Още веднъж ви желая Успех и надявам се не се сърдите на несвързаните ми и не на място коментари с, които оспамвам хубавата ви тема
Ама то е, защото покрай това смятане не ви стига време да пишете в другите темички, нали?
:idea:
Разсмя ме рано сутрин. Не се сърдим за "оспамването", напротив, колкото повече, толкова по-различни гледни точки! Да знаеш, че смятането само в началото изглежда трудно, след ден два, като свикнеш ти остава като стандартна диета - без хляб, картофи, ориз, банани, бира! Ей това е со кратце
Все стандартни работи.
Ще си позволя да пусна тук рецептата за тиквичките с джоджен на Марианчето, че много ми хареса.
Тиквички с джоджен на фурна /5-6 порции/
Продукти: 1 кг тиквички /семената се маха и само твърдата част се нарязва на кубчета/
4 стръка пресен лук /нарязан на ситно/
2 скилидки чесън /накълцан ситно/
1 връзка пресен джоджен /може и 1/2/връзка/ нарязан на ситно
6 яйца /разбити в купа/
малко олио,
сол, и черен пипер на вкус
Приготвяне: Лука се задушава в олиото и малко вода за 3-4 мин. Добавят се чесъна и тиквичките. Посолява се и се поръсва с черния пипер. Разбърква се, захлупват се и се задушават на мн.слаб огън около 10 мин. Отхлупват се и се бъркат докато се изпари водата. Оставят се да поизстинат. Фурната се загрява /на 200 градуса/. Намазва се с олио правоъгълна форма за кекс /може и кръгла/ и се затопля във фурната. Към тиквичките се прибавят джоджена и яйцата, разбърква се и се изсипва в горещата форма. Пече се около 40 мин. , като след 20 мин. фурната се намаля на 160 градуса.
/Всъщност се пече докато се стегнат яйцата. Реже се на филийки и се слагат по 3 на порция /напр. ветрилообразно/ Поднася се с някакъв сос – сгъстен доматен сос с босилек и малко сол или сос от слънчогледови кълнове/
Добър апетит,
Мариана
Е това е от мен. Аз рестартирам. След детокса, а може и след житото, пак ще съм точка
но ще минавам да ви наглеждам.