|
Който се страхува от мечки, го е шубе!!!
Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Модератор: cchery
от Ванчето » Съб 14 Окт 2017, 23:42
Спортуващи момичета, браво, страхотни сте и много ви се радвам! Най-вече на Деси! Чери, успех на маратона утре. Или по-точно днес... Аз съм тотално извън форма. Чак не ми се говори  Сега се опитвам да се настроя да започна отново. Липсва ми мотивация
Никога не е късно за ново начало!
-

Ванчето
- От писане глава не боли
-
от cchery » Сря 18 Окт 2017, 08:23
Ванчето написа:Аз съм тотално извън форма. Чак не ми се говори  Сега се опитвам да се настроя да започна отново. Липсва ми мотивация Ванче, аз се намирам в абсолютно същото състояние на духа и тялото в момента по отношение хранене и отслабване. Напълняла съм, имам нужда от прочистване на организма, но толкова да не ми пука за това, че дори не мога да огранича храната вечер..... или да пропусна да изпия 1 бира или да хапна нещо сладко... Просто не ме интересува нито как изглеждам, нито... нищо.....
"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."
Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
-

cchery
- Завършена форумна мечка
-
от Kleo » Сря 18 Окт 2017, 21:22
В понеделник - туризъм на Витоша, с преход пеша от Златните мостове до Момина скала. Тази вечер - 1 час на велоаргометъра: 14 изминати километра, 300 калории. Цвети, Чери, браво, че тренирате толкова интензивно, браво, момичета! Ванчето, разбирам те. И аз съм била силно демотивирана. Обаче знаеш ли какво забелязах за себе си? Че ако се заставя да направя нещо, дори да е миниатюрно, въпреки това, че нямам и грам мотивация, някак се увличам... въпросът е да почнеш... да стартираш с първата крачица. С теб съм. Продължавай да четеш. Самата тема действа много нахъсващо, поне лично на мен де. Пиши, споделяй и ... пробвай! Размърдай се. Почни с малко. Започни с няколко минутки дневно... ще видиш, че постепенно ще те увлече, самото движение увлича, мотивира, тонизира, подобрява настроението.
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност... Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена. Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
от cchery » Пет 20 Окт 2017, 10:52
Днес тичах. Не бях излизала от миналата неделя, когато беше маратонът. Но днес тичах почти 11 км в Младост и дадох най-доброто време на 10 км за тази година  ..... Просто ми се тичаше!!! Kleo написа:Тази вечер - 1 час на велоаргометъра: 14 изминати километра, 300 калории. Деска, чудя се съвсем искрено защо на теб за 14 км ти дава само 300 изгорени калории, а на мен за 11 км 600  ...... Да не ти е нещо зле велото?! Или нещо батерията, която захранва компютъра да е слаба?! Ето това ми отчете тракерът от днешното ми тичане: 
"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."
-

cchery
-
от Kleo » Пет 20 Окт 2017, 11:02
Не зная, Черита. Всъщност - май че не ми пука особено Гледам да съм редовна в карането на велоаргометъра и да се чувствам добре. Не ми е толкова важно колко съм "изгорила" с точност. Важно ми е да се движа и да смъквам от себе си сантиметри и кила. Плюс това да съм здрава, да не се задъхвам и потя толкова, колкото преди. И разбира се, да съм по-красива, хе-хе-хе  П.П. По въпроса ти - вело-то ми е втора употреба, взехме го супер евтино, така че нищо чудно електрониката му да не е изрядна и дори да не бачка, както трябва.
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност... Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена. Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
от cvety_rz » Пон 23 Окт 2017, 16:56
Деси, браво! Не мога да те позная в тази светлина  Много ти се радвам.Ти се знаеш де. Ванче, при теб ко е по точно се е случило.Качила си килограми или не си тренирала скоро? Чери, ти си поредното доказателство, че само със спорт не се отсллабва.Трябва си режим. Въпросът е обаче цял живот режим ли?!И аз да си кажа, че си изглеждаш страхотно. Аз съм се записала в едно предизвикателство в LTL и карам вече 3 седмица.Аз също се бях отпуснала и напълнях.Сега това предизвиктелство ми е като трамплин, за да изляза от платото.Определено ми е трудно.Хем съм излязла от зоната си на комфорт, но пък има и някакъв баланс.Не гладувам, ям си истинска храна и най- важното е, че не тегля.Това теглене ми изигра много лоша роля в режима на Руми.Не е за мен тази работа.
-

cvety_rz
- Влюбена във вятъра
-
от Ванчето » Вто 24 Окт 2017, 16:49
Привет и тук! За съжаление няма да се похваля, че съм тренирала...  Но искам да ви отговоря, момичета! cchery написа:Ванчето написа:Аз съм тотално извън форма. Чак не ми се говори  Сега се опитвам да се настроя да започна отново. Липсва ми мотивация Ванче, аз се намирам в абсолютно същото състояние на духа и тялото в момента по отношение хранене и отслабване. Напълняла съм, имам нужда от прочистване на организма, но толкова да не ми пука за това, че дори не мога да огранича храната вечер..... или да пропусна да изпия 1 бира или да хапна нещо сладко... Просто не ме интересува нито как изглеждам, нито... нищо.....
Kleo написа:Ванчето, разбирам те. И аз съм била силно демотивирана. Обаче знаеш ли какво забелязах за себе си? Че ако се заставя да направя нещо, дори да е миниатюрно, въпреки това, че нямам и грам мотивация, някак се увличам... въпросът е да почнеш... да стартираш с първата крачица. С теб съм. Продължавай да четеш. Самата тема действа много нахъсващо, поне лично на мен де. Пиши, споделяй и ... пробвай! Размърдай се. Почни с малко. Започни с няколко минутки дневно... ще видиш, че постепенно ще те увлече, самото движение увлича, мотивира, тонизира, подобрява настроението.
cvety_rz написа:Ванче, при теб ко е по точно се е случило.Качила си килограми или не си тренирала скоро?
На мен определено му пука, най-малкото защото започвам аз самата да не се чувствам добре като кача малко. Ставам тромава и отпусната. Лошото е, че доста дълго време не успях да намеря в себе си сила и желание да се справя отново с проблема! До средата на юли месец си задържах успешно 59 кг, но в България благодарение на манджите на бабите, които изобщо не искам да коментирам, качих малко над 2 кг. Като се прибрахме направих 3 опита да започна отново режима и да ги изчистя, но и 3-те пъти се провалих с гръм и трясък! За първи път ми се случи, но се случи. Това ме демотивира още повече. В комбинация с напрегнатата обстановка последните месеци около нашата работа мислите ми бягаха все в друга посока и се отдадох на ядене... Голяма грешка, знам, но имах усещането, че просто не мога да спра да ям сладко и хляб!  И така до миналата седмица когато кантара отчете +5 кг  , а аз буквално не исках да повярвам, че съм допуснала това да се случи след като цели 2 години се борих да стигна килограмите, които исках! След като ви прочетох вас тук и след едно сериозно сръчкване от страна на моята най-добра приятелка миналата сряда, то в четвъртък започнах отново режима от Руми. Днес ми е 6 ден и сутринта отчетох -1,7 кг, което определено ми повдигна настроението  Тренировките още не съм ги започнала. Повече от 3 седмици имам силни болки в лявата китка, които не се повлияват особено от разните пасти и мехлеми, с които се мажа, но като знам с какъв поглед ще ме погледне личната лекарка направо не ми се ходи при нея... Започнах да смуча усилено арника и се старая максимално да не я натоварвам и много силно се надявам да стартирам с тренировките на 1.11, когато и Руми ще стартира новата си програма. Тя със сигурност ще е за напреднали, но където виждам, че не се справям ще модифицирам и така. Дано ми се получи. До тогава продължавам с продължителни разходки всеки ден, а мисля и да започна да тичам отново по малко Момичета, благодаря ви за подкрепата!  Няколко думи казани в точния момент могат да бъдат вълшебни! А вашите думи са наистина много важни за мен! А сега ви оставям, че трябва да закарам Гого на футбол... Все някой в тази къща трябва да тренира, нали... 
-

Ванчето
-
от cvety_rz » Сря 25 Окт 2017, 12:00
Ванче, станалото станало.Не е приятно, но е факт ,че понякога нещата в живота се струпват по такъв начин на главата ни, че ние не успяваме да реагираме правилно и допускаме грешки.Качила си малко и е гадно, но не е дошъл краят на света.Ето, вече си вземала мерки и това е важното!Аз също се отпуснах и качих 9 кг  Покрай лечението ми с уртикарията приемах лекарства, които влияят не добре на килограмите и аз сякаш се закачих за тази "сламка" и се отдадох на ядене.Така и така ще кача дай поне да съм си хапнала .Гъз глава затрива  После ограничих супер много вида храна, който консумирам което пък от своя страна ме караше да искам да ям все повече и то от забранената.Днес вече вземам мерки.Имам режим с включени всички хранителни групи, имам и тренировки в зала+ йога и започнах да се чувствам себе си  Уртикарията е почти изчезнала а си ям дет се вика почти всичко.Дерзай! Не си сама 
-

cvety_rz
- Влюбена във вятъра
-
от Kleo » Нед 29 Окт 2017, 17:33
Карах велоаргометъра точно 1 час сега! Изгорих 378 калории! "Изминах" 17.2 километра! Чувствам се прекрасно заредена и тонизирана! И много доволна от домашната си тренировка! Чери, как е темпото ми този път според теб?
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
от Ванчето » Вто 31 Окт 2017, 20:05
cvety_rz написа:Имам режим с включени всички хранителни групи, имам и тренировки в зала+ йога и започнах да се чувствам себе си Цвети, дай малко подробности за новия режим Успех! Деси, а пък теб не мога да те позная... Браво, момиче! Не се спираш! Много ти се радвам  Момичета, някоя от вас ще стартира ли от утре с новата програма на Руми? Аз имах такива планове, тези дни опитах няколко тренировки и съм леко разочарована от себе си и от факта, че съм тотално извън форма... Тренировките са доста динамични и не знам дали ще се справя. Май пак ще се връщам към ниво "начинаещи"... Аз съм вечната начинаеща... 
-

Ванчето
-
от cvety_rz » Сря 01 Ное 2017, 10:39
Ванче, не се ядосвай.Имай в предвид, че ако си тренирала дори и да имаш период на спиране после много по- бързо влизаш в ритъм , отколкото ако въобще не си тренирала. Деси, защо се затормозяваш с излишни сметки? Карай си колелото, ходи си пеша и така.Важното е да имаш моменти, в които си даваш повече зор и да излизаш от зоната си на комфорт. Вело 5 мин Леко В Вело - интервали 30 х 8:12 сек 8 сек бързо и на макс, 12 сек бавно Това е една част от интервалната ми тренировка с велото.Хубаво се изпотявам  Ванче, ще трябва да видя каква е тази нова програма на Руми, защото нямам идея за какво иде реч.Относно моето предизвикателство то е то това: цъкСега умувам дали да не се запиша а още един тур, но то е вече по леко.Харесва ми, че всеки ден имаме корспонденция, анкетна карта за изминалия ден и така се чувствам и по отговрна.Ще го мисля имам още малко време.В събота ще се тегля и меря и е ви пиша какво се е случило с мен за 4 седмици 
-

cvety_rz
- Влюбена във вятъра
-
от Kleo » Съб 04 Ное 2017, 17:42
Цвет, просто си следя нещата, без да се вманиачавам, наистина 
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
от Kleo » Пон 13 Ное 2017, 12:31
Не съм тренирала последните дни, уви. А вече съм с цикъл и нещо го карам по-тежко и обилно от друг път. Няма да се товаря излишно. Така реших. Събота се разходих из Витоша и това е всичко, което мога да споделя. Карам я лека-полека, просто ям повече ябълки, пия повече вода и гледам да не ям много като цяло.
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
от cchery » Чет 16 Ное 2017, 08:35
Kleo написа:Няма да се товаря излишно. Така реших. Деска, можеш да си позволиш веднъж да излезеш от зоната си на комфорт - не знаеш какво ще откриеш в този момент  . Аз тази седмица вече 2 пъти бягах. Опитвам се да подобря времето си на 6 км (не се получава съвсем) и след това си добавям още 1 км с по-бавно темпо за разпускане. Добре се чувствам, тичайки, но мисля вече да включа и тренировки в зала. Да, 3 години и половина след последната ми тренировка в зала, от която излязох със счупено ляво ходило, вече съм напълно готова да вляза отново. Какво ще кажете, а?! 
-

cchery
-
от Kleo » Чет 16 Ное 2017, 09:49
Ани, така и не го направих. Но пък си отпочинах добре, отново се мотивирах да действам, защото лично видях резултата от няколко дни липса на движение. Днес вече почти ми свърши цикълът и довечера отново се мятам на велоаргометъра!
-
Kleo
- Вятър в косите...
-
Назад към СПОРТЪТ - НАЧИН НА ЖИВОТ и ЗДРАВЕ