Тичането и аеробните занимания на открито :)

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Ver

Re: Тичането и аеробните занимания на открито :)

Мнение от Ver »

Според мен тези устройства са безмислени. Човек трябва да слуша тялото си и леко, полеко да увеличава темпото (дистанцията) и натоварването.
Нали знаеш - аеробните занимания трябва да продължават поне 20 минути (това е минимума за да започнат обменни процеси на горене ). Като цяло е по-добре да се тича 2-3 пъти седмично по 30 минути, отколкото всеки ден по 15.
За тичкането моят скромен опит показва, че около половин час е добре (поне за мен). Темпото ми всеки път е различно, защото не съм машина и всеки път имам да горя различно количество калории ;) Мисля, че е така със всеки човек.
Не, че агитирам и разубеждавам :) просто изказвам мнение.
А на мацката от другия форум трудно може да ѝ се помогне дистанционно. Липсва непосредствено наблюдение на начина ѝ на живот. Само с тичане може и нищо да не стане.
В нашия парк има една жена която от години тича според мен не по малко от 5 км, но направо се влачи. То нейното трудно може да се наречи тичане .... искам да кажа, от тичане до тичане има разлика ;)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа: .... искам да кажа, от тичане до тичане има разлика ;)
Ей това и аз имах предвид :) . Че моите 25 минути тичане не са твоите 25 минути тичане..... Важно е както разстоянието, което се изминава за тях и най-вече изгорените калории! И понеже аз се отплесвам бягайки и неусетно намалявам темпото, си мислех, че ако имаше с какво да го контролирам, ще мога да бягам ефективно.

Иначе за момента бягам по 22-25 минутки.... Но смятам и кроя едни неща: забелязах, че когато този понеделник излязох да тичам след 3-седмично прекъсване, бягах като фурия. Първо много исках да сляза и да тренирам и второ ми беше адски лесно. Преди да спра да тичам, мисля че бях стигнала до предела на силите си - вечно недоспала, вечно изморена, вечно не мога да се събудя сутрин, а вечер заспивах още в 8 часа. Всичко това изчезна сега по празниците. И ето, днес същата ситуация - едвам станах сутринта за да сляза да тичам. Долу в парка нямах проблеми, но психически се натоварвам с това ставане..... Та си мисля: или да тичам през ден 3 пъти в седмицата, или да тичам една седмица 5 пъти, а другата да пропускам! И в двата случая, че давам почивка на тялото и психиката си, само дали ще има ефекта, който гоня: да отслабвам?!?! :1044 :1044 :1044
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Ами, Чери май най-добре да пробваш и тогава ще разбереш, кое е най-добре за теб. Аз напоследък тичам когато ми се тича и по колкото ми се тича :1062 Не си давам зор...да си призная май зимната летаргия си казва думата....
Пробвай през ден ,два. Все пак тялото трябва да събере сили и желание. За себе си знам, че ми е най-трудно да започна след като съм спряла. Мъкааааа! Особено второто и третото тичане.
Има и още нещо - зима е. През зимата просто е по-трудно. Жизнената енергия е малко, дрехите тежки, студ, мъгли, .... абе, просто си е сезон за книжки и филмчета ;)
Ама пусто, като не мож да се стои на едно място :221
Но, ще видиш как напролет ще хвърчиш!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Еееее, не ми остана време да мина тук събота и неделя и да отчета успешна бягаща седмица :221 :221 - за миналата говоря! И петте делнични дни излязох и си тичках. Ама то и хубаво беше времето особено последните 2. Единият ден имаше още един ентусиаст рано сутринта с мене, а вечерта едно момче тичаше по тъмно. Много се радвам като видя такива хора.... :) :)

Тази сутрин отново слязох в парка, демек открих спортната седмица... все още се колебая какъв режим да избера, но по съм склонна да правя следното: тичам по 5 дни 2 седмици, а на третата - почивам! Хм.... да видим какво ще ми се получи утре сутринта като звънне алармата в 7 без 10 :952 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Отчитам още една успешна спортна седмица. Единствено вчера не излязох да тичам - просто нямах сили покрай детокса, но след снощната зелева салата, която си позволих, тази сутрин имах гориво. :D :D :D

mamadida

Мнение от mamadida »

Хайде и аз да се подпиша тук :)
Не че много спортувам напоследък, но определено спорта много подпомага отслабването.
Преди да забременея редовно ходех на фитнес и бях много доволна. Хранех се горе долу разумно и определено резултата беше видим.
Към днешна дата вече с детенце ми е доста по-трудна организацията за спорт по фитнеси, аеробики и т.н. и така се поразрових из нета за спорт в домашни условия. Така попаднах на този сайт http://fitnesinstruktor.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Има както диети, така и упражнения които на мен лично много ми допадат защото са по 10 мин средно, има за различните части на тялото и за различни настроения. Обикновено ги правя сутрин, но тъй като за да успея да направя упражненията, да заведа малката на градина и да съм в офиса до 8:30 трябва да стана в 6 часа, напоследък покрай болестите ги позарязах. Смятам обаче да ги подновявам, защото когато ги правя редовно ефекта е поразителен както на фигурата така и на психиката :954
Сега вече имам и допълнителен стимул за отслабването, защото сестричката ми се омъжва през Май :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Диди, ще добавя този линк към темата БИЛИОТЕКА/ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ - не съм успяла да го разгледам подробно и затова те питам: кои точно упражнения правиш ти?!

mamadida

Мнение от mamadida »

Мила Чери,

От упражненията правя от всичките. В смисъл днес наример правих два пъти тези които са за корем и най-вероятно ще правя тези още няколко дни. Като ми омръзнат подхващам други, напр. за крака, за дупе. Когато ме мързи правя тези за начинаещи ;)
Най- ми харесва това че серийте са кратки и детенце и то се включва понякога с мен.
В сайта има и много интересни статии. Момичето което го поддържа е и много отзивчиво.

Дано съм била от полза
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мога да се похваля, че открих спортната седмица вчера :D :D ..... с тичане при минусови Т. В интерес на истината не изпитва студ. Едва, когато по-късно изляза да ходя пеша до метрото, ми става студено и то при положение, че съм със зимни обувки и яке....

Ver

Мнение от Ver »

Да, обикновено докато се тича студа не се усеща, и при мен е така :)
Онзи ден се отчетох, ....но е мъъъка, не ми се тича и това е! Насилвам се. Много ми е зимно и сковано и тежко ....
Как я чакам тая пролет.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мдаааааа, дълго време се каня, ма накрая ще си призная - тази седмица ме примързява да тичам. В интерес на истината миналата излизах 3 пъти при това при -10 градуса, а сега, когато е относително топло сутрин и алеите на парка са идеално чисти от лед и сняг, ме мързи. :cry: :cry: Има поне 2 фактора, които са обективни за това ми състояние: първо Коки от тази седмица са първа смяна и трябва в 8.10 да излезем от вкъщи и да го заведа на у-ще. И второ, Момчил го нямаше понеделник и вторник вкъщи..... Тази сутрин обаче Момчил си беше вкъщи и знаех, че мога да разчитам на него да стане по-рано, да изцеди сока и да заведе Коси на у-ще, пък..... снощи съвсем съзнателно си навих алармата за по-късния час и си казах, че няма да тичам!!! Сега като се изтегля на кантарето, хак да ми е. :plezya se :plezya se
Ver написа: Онзи ден се отчетох, ....но е мъъъка, не ми се тича и това е! Насилвам се. Много ми е зимно и сковано и тежко ....
Как я чакам тая пролет.
И аз я чакам пролетта вече.... Някакси друго е.....

Публикувай отговор