Зори, няколко съвета и от мен, въпреки че и аз съм начинаещ. Трябва да внимаваш като ги миеш, да не се изпочупят. Може и семената да са ти били кофти. Пълни буркана най-много на 1/3, а не на 1/2. Има семена които увеличават обема си до 5-6 пъти като нахута например, та сещай се каква изненада те чака като се прибереш от работа с един такъв набъбнал нахут
Люцерната е готина, аз я комбинирам с кресон. Много добре се получава. Върху памук може да покълваш ако искаш да правиш понници, но тогава само режеш стебълцата и семенцето си остава върху памука. Аз покълвам кресона (той е слузообразуващ) във хартиени формички от яйца. Слагам малко памук вътре и се получават готини мини Чичко-тревичковци
идеална порция за 1 салатка.
Успех! Чакам инфо дали сродяването е минало успешно
ЛиР, ще споделиш ли за сусама как го покулваш, защото бях купила един на Марчи - на Хоуп, небелен и тя се мъчи, мъчи, но не успя да го покълне, та и на мен ми стана любопитно.
За копъра си мислих да пробвам да го покулвам като кресона, защото по стандартния начин нищо не ми се получи - имам 2 неуспешни опита.