Годжи бери/Лиции

Подфорум за непознатите храни
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Годжи бери/Лиции

Мнение от bobichan »

Ася написа:Привет!
Сухички давам, както ги продават по магазините, някой пробвал ли е пресни?
bobichan, каква беше супата, стана ми интересно :524
Пресните са много интересни - леко тръпчив, леко сладък вкус, но мнооого различен от дренките. Като цяло странене, но на мен ми хареса. И както казах става перфектно за добавка към салати. Ето една от любимите ми.

Есенна салата с моркови и годжи бери

Продукти:
1 порция
2 листа зелена салата,
3 – 4 стръка бейби спанак,
2 стръка пресен лук,
2 стръка целина,
1 средно голям морков,
1 средно голяма камба,
1 супена лъжица годжи бери
1 супена лъжица ябълков оцет,
1 супена лъжица зехтин.
Измийте и подсушете всички продукти.
На дъното на плоска чиния подредете листата от зелената салата и спанака, поръсете ги с нарязаните пресен лук и целина. Отгоре настържете моркова и най-накрая добавете годжи берито.
Нарежете камбата на полукръгове и подредете по ръба на чинията.
Разбийте зехтина и оцета и полейте салатата.
Консумирайте с много вдъхновение!

Специално Годжи берито гледам да не го кисна прекалено дълго, защото става много блудкаво и безвкусно. По-малко, колкото да омекне максимум 30 минути. Става идеално кремче като го пасираш и подсладиш :)
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
mihonik

Re: Годжи бери/Лиции

Мнение от mihonik »

Kalia написа:
Ася написа:Привет!
Сухички давам, както ги продават по магазините, някой пробвал ли е пресни?
bobichan, каква беше супата, стана ми интересно :524
По принцип годжи берито се накисва във вода,докато омекне и така се консумира.Същото важи и за:стафиди,фурми,сушени сливи,кайсии,сушени плодове изобщо,бадеми,орехи и др.
Иначе сушените плодове стават на топка в стомаха и не се усвояват.
Не бях чувал за накисване на сушени плодове, ще опитам. По-принцип накисвам само ядки особено бадеми.
Благодаря за съвета.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Годжи бери/Лиции

Мнение от cchery »

mihonik написа:
Kalia написа:
Ася написа:Привет!
Сухички давам, както ги продават по магазините, някой пробвал ли е пресни?
bobichan, каква беше супата, стана ми интересно :524
По принцип годжи берито се накисва във вода,докато омекне и така се консумира.Същото важи и за:стафиди,фурми,сушени сливи,кайсии,сушени плодове изобщо,бадеми,орехи и др.
Иначе сушените плодове стават на топка в стомаха и не се усвояват.
Не бях чувал за накисване на сушени плодове, ще опитам. По-принцип накисвам само ядки особено бадеми.
Благодаря за съвета.
Здравей, Михоник. Всички сушени плодове могат да се накисват. За по-сладките това дори е препоръчително, ако човек не иска да приема цялата им захар. Не знам дали стават на топка в стомаха, но са доста по-вкусни накиснати. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор