Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Шуслерови соли

Полезни съвети ако сте болни

Модератор: cchery

Шуслерови соли

Мнениеот Мърмори » Пет 11 Яну 2013, 16:33

Живеем в динамично време, в което вредните фактори са в пъти повече от това, което един организъм може да понесе. Все по-често балансът в клетките се нарушава, а резултатите, за съжаление, са достатъчно красноречиви. В замяна обаче редица хранителни добавки завлядяват доста успешно медийното пространство.

Може ли да кажем, че солите на д-р Шуслер са именно такива или техният прием наистина може да подобри значително функционирането на нашия организъм, осигурявайки му добра превенция срещу различни болестни състояния?

Кой е д-р Шуслер?

Дейността на д-р Шуслер се фокусира върху изучаването на минералните соли и микроелементите. В резултат на дългогодишни изследвания (над 50 години) той успява да отдели и изследва дванадесет минерални соли, които според представите му са с изключително значение за нормалното функциониране на човешкото тяло.

Според историческите данни, д-р Вилхелм Хенрих Шуслер е роден на 21 август 1821 г. в Германия и умира на 30 март 1898 г. близо до Олденбург, където прекарва голяма част от живота си.

Получава своето образование в едни от най-известните школи по онова време в Париж, Берлин, Гисен и Прага, като в Гисен успява да защити и докторска степен по медицина.

Кои са 12-те соли на д-р Шуслер

Изображение


1. Calcium fluoratum (Калциев флорат)
2. Calcium phosphoricum (Калциев фосфат)
3. Ferrum phosphoricum (Железен фосфат)
4. Kalium muriaticum (Калиев хлорид)
5. Kalium phosphoricum (Калиев фосфат)
6. Kalium sulfuricum (Калиев сулфат)
7. Magnesium phosphoricum (Магнезиев фосфат)
8. Natrium muriaticum (Натриев хлорид)
9. Natrium phosphoricum (Натриев фосфат)
10. Natrium sulfuricum (Натриев сулфат)
11. Silicea (Силиций)
12. Calcium sulfuricum (Калциев сулфат)


Защо точно тези химични елементи или какво ще кажете за малко "химия без формули"

Противно на всички очаквания, науката химия съвсем не се асоциира само с безкрайни формули и сложни съединения, поставящи на изпитание вашите възможности. Разглеждайки подробно списъка с дванадесетте соли на знаменития лекар, първият въпрос, който би възникнал е: "Защо е избрал точно тези химични вещества?" Нека научим малко повече за тях.

Знаете ли защо наричат магнезия "ловец на слънчева енергия"? А знаете ли, че магнезиевите съединения са били известни и са се използвали под формата на лекарство от човека още в Древна Гърция? Всъщност магнезият е изключително активен елемент, широко разпространен в земната кора, а и не само там.

Морската вода съдържа голямо количество магнезиеви соли - главно дихлорид и сулфат, които придават горчивия й вкус. Магнезият се съдържа и в зелените растения, той е централен атом в молекулата на хлорофила. Човекът и топлокръвните животни също съдържат магнезий и по подобие на калиевите йони, магнезият е съсредоточен предимно в клетките. Неговият недостиг е свързан с настъпването на умора и нарушаване на дейността на сърдечно-съдовата система.

Калцият пък от своя страна си е спечелил прозвището "строител на всички времена". На него се падат 3.5% от масата на земната кора, и тъй като е много активен, той се среща само в съединено състояние под формата на соли - фосфати, флуориди и карбонати. Той е основният скелетообразуващ елемент както за низшите, така и за висшите организми.

Костите на гръбначните животни се състоят от кристали калциев карбонат и трикалциев дифосфат, споени с белтъчно вещество. В човешкия организъм се съдържат около 1-1.5 кг калций, главно в костите, но също така в кръвта и клетъчните сокове.

Интересен е фактът, че кръвният серум съдържа около 0,1 г на литър калций, почти толкова, колкото е съдържанието му в морската вода.

Съдържанието на калций в кръвта регулира способността й да се съсирва, т.е. калциевите йони играят защитна роля, както в човешкия, така и в животинския организъм - ако те липсваха, организмът би загинал от най-малкото одраскване поради изтичане на кръвта.

Наричат желязото "всемогъщия властелин" и не без основание. Този химичен елемент е в основата на прогреса на човечеството, дотолкова, че съвременния живот би бил немислим без него.

Желязото играе изключително важна роля в живота на живата клетка. Микроелемент, който влиза в състава на редица ензими, регулиращи процесите в клетката, а неговата първостепенна роля е именно участието му в процеса дишане.

Представете си, че планините се снишават, а дъната на океаните се издигат така, че Земята да се превърне в гладко кълбо, като дебелият слой над него се изпари, а резултатът ще бъде пласт от сол с дебелина приблизително 55 м.

Най-голямо количество несъмнено ще бъде отредено на натриевия хлорид. Вярно е, че днес го определят като една от "белите отрови" на нашето съвремие, но натриевият хлорид е най-старото вкусово и консервиращо вещество.

В древността солта е била една от най-скъпо ценените стоки и дори е служела като разменна монета. Изключително важна е и ролята на натриевия хлорид в човешкия организъм. Той постъпва в него чрез храната, от хлоридните йони произвежда необходимата за стомашния сок солна киселина, а натриевите йони поддържат в равновесие налягането в клетките и най-вече в кръвта. Годишно човек консумира около 8 кг сол, а ако организмът се лиши за известно време от присъствието на това вещество, той загива.

И не на последно място - силиций. В малки количества той се съдържа в повечето растения. Под формата на силициев диоксид спомага за увеличаване здравината на стъблото, например при житните растения. Не е за пренебрегване и фактът, че силициевите съединения са били познати и използвани от човека още от дълбока древност, впоследствие се изяснява и ролята им в правилното функциониране на човешкия организъм.

Къде се крие тайната? Бил ли е достатъчно прозорлив д-р Шуслер, за да достигне до извода, че след като са налични в нормално състояние в организма тези вещества, то допълнителният им прием ще подобри функционирането на системите в човешкото тяло, ще повиши съпротивителните сили и ще подобри физиологичните показатели като цяло?

Изображение


Може би неслучайно този лекар нарича своя нов метод "революционен". Той твърдял, че неговата съкратена терапия позволява лекуването на десетки болести само с помощта на дванадесет соли.

Д-р Шуслер несъмнено е вдъхновен от работата на редица европейски лекари, които проповядват теорията, че здравето и болестта започват на клетъчно ниво. Това означава, че всяка една от солите може да бъде усвоена от клетките, да осигури нормално регулиране на химичните процеси в същите и най-важното - да позволи относителното съществуване на физически и психически баланс в организма. А и за никого не е тайна, че дисбалансът води до редица патологични състояния.

Дванадесетте соли в подробности според шуслеровата концепция

Важно е приемът на минералните соли да бъде след направена консултация със специалист в областта и след подробно запознаване с листовката, придружаваща продукта!

1. Calcium fluoratum (Калциев флорат) - сол на съединителната тъкан

Тази сол има способността да повиши еластичността на съединителната тъкан и сухожилията, както и значително да подобри здравината на костите и зъбите. Доказано е, че калциевият флорат укрепва стените на кръвоносните съдове, проявяващи склонност към разширение, предотвратява измененията на съединителната тъкан, водещи до образуването на целулит, стрии и бръчки. Поддържа тонуса и еластичността на тъканите по време на бременност и действа превантивно при появата на отоци.

Употребата на солта е препоръчителна при: свръхчувствителност на зъбния емайл, болки в гърба, смущения в кръвообръщението, болки в ставите, разширени вени, кожни заболявания, регенеративни процеси, счупвания и остеопороза.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Комбинира се добре с различни видове сирене, сусам и соеви продукти.

2. Calcium phosphoricum (Калциев фосфат) - сол на здравите зъби и кости

Тази сол е една от най-често срещаните в организма и се отличава със способността да подпомага растежа и оздравителните процеси на костите и зъбите. Тя повишава съпротивителните сили на организма, като подпомага възстановяването след продължителни заболявания. Използването й е добра алтернатива при различни алергични състояния и екземи.

Употребата на солта е препоръчителна при: треска, грипоподобни състояния, възпалителни процеси.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Комбинира се добре със сирене, кисело мляко, зелен фасул, броколи, лешници и къпини.

3. Ferrum phosphoricum (Железен фосфат) - "първа помощ" за имунната система

Приемът на солта е задължителен в първите стадии на всички инфекциозни заболявания, протичащи в организма. Състояния като възпаление, настинка, грип се повлияват изключително добре. Железният фосфат подпомага и по-бързото заздравяване на различни порезни рани и наранявания.

Употребата на солта е препоръчителна при: ринит, фарингит, наднормено тегло, слънчево изгаряне.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Комбинира добре с хлебна мая, миди, спанак, гъби и шам фъстък.

4. Kalium muriaticum (Калиев хлорид) - сол на лигавиците

Тази сол е добра алтернатива при различни възпаления на лигавиците като бронхит, гастрит, колит и цистит. Калиевият хлорид е добро помощно средство при протичането на вторичната фаза на възпалението, когато симптомите са добре разпознаваеми.

Употребата на солта е препоръчителна при: ринит, фарингит, трудно отделяне на храчки, бронхитоподобни състояния.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Комбинира се добре с банани, патешко месо, кресон, овесени ядки, кокосов орех и домати.

5. Calium phosphoricum (Калиев фосфат) - сол на разума и нервите

Проявява способност да поддържа ума в добра кондиция, като стабилизира дейността на нервната система. Индикации, свързани с недостиг на солта, са различните състояния на: умора, емоционално и психическо изтощение.

Употребата на солта е препоръчителна при: изтощение, безсъние, депресия.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Този вид сол се комбинира добре с артишок, кашу, лешници, чесън, лук, гъби и пилешко месо.

6. Kalium sulfuricum (Калиев сулфат) - сол на хроничните възпаления

Основната роля на калиевия сулфат е справянето с кожните възпалителни процеси. Особено добре се понася от организма при наличие на бавно зарастващи рани, като ускорява процесите на възстановяване на епителния слой на кожата. Солта е изключително подходяща и при възпалителни процеси на лигавиците на носа, гърлото и очите.

Употребата на солта е препоръчителна при: астма, екземи, синузит.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Този вид сол се комбинира добре с ябълки, броколи, кашу, кресон, сьомга, шам фъстък и пшенични продукти.

7. Magnesium phosphoricum (Магнезиев фосфат) - сол на болките и крампите

Тази сол е особено необходима и подходяща при наличие на крампи, чести прояви на спазми на мускулите, напрежение и болки в гърба, менструални болки и болезнени спазми на стомашно-чревния тракт.

Употребата на солта е препоръчителна при: спазми, крампи, болки, мигрена.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Този вид сол се комбинира добре с кашу, овесени ядки, кафяв ориз, пшеничени продукти и чесън.

8. Natrium muriaticum (Натриев хлорид) - сол на баланса

Обикновена готварска сол, с голямо значение за метаболизма на организма, регулираща баланса на телесните течности и особено подходяща при проблеми със стомашно-чревния тракт.

Употребата на солта е препоръчителна при: диабет, повръщане, дехидратация, ревматизъм и суха кожа.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Натриевият хлорид се комбинира добре с патешко месо, овче сирене, копър, целина, зелени маслини.

9. Natrium phosphoricum (Натриев фосфат) - сол на обмяната на веществата

Това е солта, която регулира алкално-киселинния баланс в организма и е подходяща при лечение на повишена киселинност на стомашно-чревния тракт. Освен това натриевият фосфат ускорява метаболизма и подобрява функциите на отделителната система. Детоксикиращият ефект на солта подпомага лечението на проблемна кожа, особено такава с повишено отделяне на мазнини, акне и др.

Употребата на солта е препоръчителна при: Повишена киселинност, повишена концентрация на липиди в кръвта, затлъстяване.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Натриевият фосфат се комбинира добре с копър, целина, сусам, червено цвекло, яйца и омари.

10. Natrium sulfuricum (Натриев сулфат) - сол на отделителната система и детоксикацията

Този вид сол подпомага протичането на цялостните процеси на детоксикация на организма, като нейната основна превантивна роля е свързана с дейността на черния дроб. Натриевият сулфат съдейства за отделянето на ненужните течности от организма, като се характеризира с подчертано меко диуретично действие.

Употребата на солта е препоръчителна при: главоболие, проблеми с храносмилането, отоци на крайниците.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Натриевият сулфат се комбинира добре с спанак, бобови храни, кашу, копър, тиквени семки, кралски скариди, риба меч, кокосов орех и ръж.

11. Silicea (Силиций) - сол на косата, кожата и ноктите

Силициевата сол подпомага запазването на еластичността, здравината и хидратацията на кожата. Нарушената цялост на косъма, еластичността на епидермиса и образуването на стрии са сигурни индикации за недостиг на солта.

Употребата на солта е препоръчителна при: слабост на съединителната тъкан, атеросклероза, разширени вени, хемороиди и "портокалова" кожа.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Този вид сол добре се комбинира с ечемик, овесени ядки, картофи, царевица, ръж и червено цвекло.

12. Calcium sulfuricum (Калциев сулфат) - сол при гнойни процеси

Тази сол се характеризира със силно противовъзпалително действие, като подпомага растежа на клетките. Появата на абцеси, гнойни пъпки, обриви и акне са сигурна индикация за недостиг на минерала.

Употребата на солта е препоръчителна при: артроза, ревматизъм, артрит, синузит, гнойна ангина.

Как да се храним, за да повишим ефективността на солта: Този вид сол добре се комбинира с броколи, кресон, скариди, леща, соя и гъби.

Важно е да се обърне внимание, че шуслеровите соли могат успешно да се приемат успоредно с различни по характер напитки и медикаменти, без това да повлиява тяхната ефективност.

Как се приемат солите?

Препоръчително е 20-30 минути преди и след приема на Шуслеровите соли де не се употребяват храна и течности. Таблетките се оставят напълно да се разтопят в устата. Така биологически активното вещество се усвоява напълно от лигавицата на устата. Солите на Д-р Шуслер имат сладникав вкус заради съдържанието на лактоза, затова се приемат безпроблемно дори и от децата.

Предпоставка за успешно лечение с Шуслерови соли е правилният избор на лечебно средство. Неправилно приложената сол на Шуслер не вреди, но и не помага.

Продължителността на лечението зависи от характеристиката на болестта. При острите заболявания лечението завършва, когато пациентът оздравее напълно. При хроничните заболявания може да се наложи солите да се приемат по-дълго време - от няколко седмици до няколко месеца.

Няма никакви противопоказания за приемането на Шуслеровите соли с традиционни медикаменти, кафе, алкохол, никотин!

"Горещата седмица":

Поставете 10 таблетки в чаша за кафе, прибавете вряла вода. Разбъркайте с кафяна лъжичка до пълното разтваряне на таблетките. Изпийте получения разтвор възможно най-топъл бавно и на глътки, като задържате глътката за няколко секунди в устната кухина. Така се подобрява максимално резорбацията на солта чрез лигавицата на устата.

Всяка от солите на Шуслер може да се приема на принципа на "Горещата седмица". Този метод действа бързо и интензивно при внезапни остри оплаквания.

Какво се твърди, че ни носи приемът на солите?

Според последователите на Шуслер най-важното, на което трябва да се обърне внимание, е способността на дванадесетте соли да възстановяват нарушения баланс в клетката, стимулирайки я да работи по-ефективно. Наред с това се повишават и съпротивителните сили на организма и се подобрява физиологичното състояние като цяло. И не на последно място - приемът на минералните соли няма доказани странични ефекти.

Придобилите популярност тъканни соли обикновено се предлагат под формата на таблетки с инертен лактозен носител, по подобие на другите хомеопатични продукти, като всяка неорганична сол се разрежда в съотношение 1:9.


Ако проследим всичко казано дотук, лесно можем да си направим някои изводи. Различни продукти с дълга история, солите на д-р Шуслер определено успяват да спечелят нашето внимание, поне на пръв поглед всичко звучи убедително. Продукти, които стимулират доброто физиологично състояние на организма и възстановяват клетъчния баланс.

източник
източник
Аватар
Мърмори
Философска система
 
Мнения: 1335
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:51

Re: Шуслерови соли

Мнениеот Мърмори » Пон 14 Яну 2013, 14:20

Шуслерови соли при висока температура


Високата температура е защитна реакция на организма спрямо патологичния причинител.Тя не бива да се третира докато не стигне опасни стойности – над 38,5.Трябва да се повиши приема на течности и да се остане в покой.

При първа поява на фебрилитет е подходящо да се използва ШС №3 Ferrum phosphoricum.Приема се по една таблетка от солта на 5-10 минути до сваляне на температурата.

Когато температурата продължава да се покачва трябва към ШС №3 Ferrum phosphoricum да добавим ШС №5 Kalium phosphoricum и ШС № 8 Natrium chloratum.

Таблетките се редуват през 30 минути до спадане на температурата.

ШС №5 Kalium phosphoricum е „антисептикът” в Шуслеровата биохимия, а ШС № 8 Natrium chloratum е солта ,която отговаря за обмяната на течностите в организма.


Шуслерови соли при дрезгав глас


Много често дрезгавият глас е следствие от фарингит или тонзилит(възпаление на сливиците).А ето и утвърдена комбинация за справяне с този проблем:

ШС №3 Ferrum phosphoricum

ШС №8 Natrium chloratum

ШС №12 Calcium sulfuricum


Приемат се по 2 - 3 табл.от всяка сол дневно до отшумяване на проблема


Шуслерови соли при закрити гнойни процеси:

Natrium sulfuricum -ШС №10 -по 5 табл. сутрин
Silicea - ШС № 11 - 5 табл. на обяд
Natrium phosphoricum ШС №9 - 5 табл. вечер
Солите се приемат в тази доза 1 седмица,след което се приемат по 3 таблетки от всяка сол 2-3 месеца.Шуслерови соли при открити гнойни процеси:

Natrium sulfuricum - №10 - 5 tabl.сутрин
Calcium sulfuricum-№12- 5 tabl. на обяд
Natrium phosphoricum -№9 - 5 tabl.вечер

Желателно е да се приемат поне една седмица в тази дозировка,след което по 3 таблетки от всяка сол за период 2-3 месеца.


Шуслерови соли при менструална болка:

При нужда се приемат по 5 таблетки от :
Magnesium phosphoricum-ШС №7
Calcium phosphoricum- ШС № 2Лечение антистрес:

сол №5 Калиум фосфорикум - сутрин 5 табл.

сол №3 Ферум фосфорикум - обед 5 табл.

сол №7 Магнезиум фосфорикум - вечер 5 табл.

Тази комбинация се приема 3-6 седмици. Така по-лесно организмът се справя със стреса и напрежението в ежедневието.

Тези две комбинации се приемат като таблетките се разтварят в гореща вода 15-30мин след хранене, пият се бавно на малки глътки.Комбинация за хубава кожа:

сол №1 Калциум флуоратум - сутрин 3 таблетки.

сол №11 Силицея - вечер 3 таблетки.


Така буквално се изпъва кожата и съединителната тъкан и се подпомага овлажняването й.

Таблетите се смучат 15-30 мин. преди хранене.При главоболие и остра болка:

* "Гореща седмица" - Разтворете 10 табл. от сол №7 Магнезиум фосфорикум в гореща вода и изпийте този разтвор бавно на малки глътки. Действа бързо и интензивно при остри силни оплаквания. Подобрение на състоянието настъпва буквално за минути.
* При усещане за топлина, зачервено лице, напрежение, сърцебиене или бодежи в главата, които се влошават при навеждане и движение - сол №3 Железен фосфат. Започнете приемането на железен фосфат на всеки няколко минути до четвърт час по 1 таблетка.

* При болки с повръщане на жълт секрет - сол №10 Натриев сулфат.
* При силно и преминаващо в атаки главоболие, променящо местата си - сол №7 Магнезиев фосфат.
* При бледи чувствителни хора - сол №5 Калиев фосфат.
* При пристъпи на болка , придружени от физическа отпадналост - сол №5 Калиев фосфат.За засилване на имунитета:

Започва се със сол №3 Ферум фосфорикум - 3 пъти на ден по 2 таблетки /за деца 3 пъти по 1 таблетка/ в продължение на повече от 4 седмици.

След това - сол №7 Магнезиум фосфорикум - дозиране и продължителност, както по-горе.

След това - сол №6 Калиум сулфурикум - дозиране и продължителност, както по-горе.Безпокойство / Нервна тревога:

Безпокойството е нервно нарушение, което строго погледнато не представлява заболяване. Несъзнателният страх от различни неща е придружен от свенливост, страх от контакт с други хора или от задачи. Понякога с този страх се появяват физически симптоми като влажни ръце или дрезгав глас.

В тези случаи подходящата сол на Д-р Шуслер е сол №6 Калиев сулфат D6.

Три пъти на ден се разтварят по 2 таблетки в устата.

За деца - три пъти на ден по 1 таблетка до пълно оздравяване.При ревматични оплаквания във всички стави, които се влошават при влажно време:

сол №10 Натриев сулфат.Комбинация при затлъстяване:

Преди закуска - Калиев фосфат сол №5.

Преди обяд - Натриев сулфат сол №10.

Преди вечеря - Натриев фосфат сол №9.

Разтварят се съответно по 5 таблетки /D6 потенция/ в гореща вода и се разбъркват с лъжица. Разтворът се пие, докато още е топъл на бавни глътки. Ако не разполагате в момента с чаша, можете да оставите таблетките да се разтворят в устата.Схема при псориазис:

Сутрин - Магнезиев фосфат сол №7 - по 2 таблетки.

Обед - Калциев фосфат сол №2 - по 2 таблетки.

Вечер - Калиев сулфат сол №6 - по 2 таблетки.Остро възпаление на пикочния мехур:

Първи ден - на всеки 15 минути по 1 таблетка Железен фосфат сол №3.

От втория ден нататък - на всеки час по 1 таблетка Натриев фосфат сол №9.

Двете соли могат да се редуват от третия ден нататък, ако състоянието се подобри. Разпределят се 3 пъти по 2 таблетки, докато оплакванията изчезнат напълно. Допълнително се приемат много течности.Скарлатина:

* Лека форма - Железен фосфат сол №3 в комбинация с Калиев хлорид сол №4. Двете соли се редуват на половин ден.
* В тежки случаи - Калиев фосфат сол №5.Варицела:

* Основно Калиев фосфат сол №5 се редува с Натриев фосфат сол №9.
* Против сърбежа - Магнезиев фосфат сол №7 - на 30 минути по 1 таблетка.Маска за коса:

Утвърдена биохимична маска за коса, особено подходяща при косопад. Тя снабдява кожата на главата с важни минерални соли.

Вечер разтворете 10 до 20 таблетки Натриев хлорид сол №8 в кафена чаша гореща вода. Оставете сместа да изстине до температурата на ръката. Втрийте в косата и увийте с кърпа. Измийте косата на следващата сутрин.Поликистозни яйчници:

Сутрин - Калциум флуоратум сол №1 - 5 таблетки.

Обед - Калиум хлоратум сол №4 - 5 таблетки.

Вечер - Калциум фосфорикум сол №2 - 5 таблетки.Пълна реминерализация и детоксикация на организма:

Провежда се след Новолуние - по 2 таблетки от всяка сол на прием за 2 седмици!Понеделник:

* сутрин - №8
* обед - №9
* вечер - №10

Препоръчва се прием на много вода. Добре е да се наблегне на зелените храни - марули, краставици, зеле, киви и да се намали готварската сол максимално.

Вторник:

* сутрин - №3
* обед - №3
* вечер - №3

Приемат се червени храни - червени чушки, червено цвекло, червено зеле, също така спанак и се хапва нещо люто /ако нямате проблеми със стомаха/.

Сряда:

* сутрин - №4
* обед - №5
* вечер - №6

Набляга се на леща и жълти храни - банани, лимони, жълт сух грах.

Четвъртък:

* сутрин - №7
* обед - №7
* вечер - №7

Много подходящи са картофите в различен вид. В този ден е добре да се откажете от вечерята. След храненето в четвъртък на обяд, е препоръчително следващото хранене да бъде в петък на обяд. Това се отразява много добре на тялото!

Петък:

* сутрин - №1
* обед - №2
* вечер - №12

Насладете се на млечни и сладки храни и на сладки плодове.

Събота:

* сутрин - №11
* обед - №11
* вечер - №11

Препоръчва се хапване на боб - организмът се нуждае от него. Много добре ще се почувствате, ако приемете в този ден ядки и сушени плодове. Препоръчва се прием на много вода /водата не е добре да е много студена, защото студената вода забавя процесите на обмяна/.

Неделя: ПОЧИВКА.След тази пълна реминерализация на организма със солите на Д-р Шуслер и хранителния режим, ще усетите прилив на енергия, подобряване на тена на кожата и тонуса на мускулите. Това са само видимите ползи, има естествено и много други!източник
източник
Аватар
Мърмори
Философска система
 
Мнения: 1335
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:51

Re: Шуслерови соли

Мнениеот emsikireva » Чет 25 Юли 2013, 15:30

Благодаря за информацията. Определено смятам да опитам с шуслерови соли комбинации 5, 9 и 10.
emsikireva
 

Re: Шуслерови соли

Мнениеот bubalina » Чет 25 Юли 2013, 22:55

Много добре систематизирано Зори! Адмирации :326 :326 :326
Косопада ми пак се е активирал-лято е,по често миене,а и хормони може би!? След морето ще направя маската за коса със шуслерови соли №8. А дали имаш идея колко време се прави :1044
Изображение
Аватар
bubalina
В началото бе словото
 
Мнения: 705
Регистриран на: Нед 07 Ное 2010, 11:19

Re: Шуслерови соли

Мнениеот Мърмори » Вто 30 Юли 2013, 16:06

Бубе, прави се, предполагам, докато има ефект. Т.е като ти спре косопада, спираш маската.
Аватар
Мърмори
Философска система
 
Мнения: 1335
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:51

Re: Шуслерови соли

Мнениеот Milenita Bonita » Пон 25 Ное 2013, 15:38

Здравейте момичета!

Искам да попитам дали някоя от вас използва или е използвала Шуслеровите соли?Споделете опит,моля :)
Аз започнах схемата за укрепване на имунитета,а мъжът ми от утре ще започва схемата за отслабване.

Имам и друга питанка. Когато се взимат и други хомеопатични по същото време,трябва да има 30 мин преди приема на Шуслеровите,нали така?А ако се приемат два различни номера соли на обяд например,могат ли да се смучат заедно?

Благодаря ви предварително!!!
''Failure doesn't mean you are a failure... it just means you haven't succeeded yet''
Аватар
Milenita Bonita
Е, не се спря с тия постове!
 
Мнения: 77
Регистриран на: Сря 15 Юни 2011, 18:24

Re: Шуслерови соли

Мнениеот cchery » Пон 25 Ное 2013, 17:55

Здравей, Миленита, не съм приемала още Шуслерови соли и едва ли мога да ти помогна. Но точно днес попаднах на едно доста пълно описание на индикациите и приложенията на солите. Затова и пиша - да пусна линк към въпросните публикации:

Шуслерова сол №1

За да прочетете за всички останали соли, променяйте следното в линка за сол №1:

линк към сол №1: http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/sc ... ticle_Salt1.pdf

Когато заредите този линк в браузъра, сменяйте цифрата (уголемената) с номера на солта, която ви интересува!
"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7264
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: Шуслерови соли

Мнениеот Milenita Bonita » Вто 26 Ное 2013, 11:35

Изчетох всички описания!

Благодаря много,Черитка!
Аз сега приемам само сол номер 3 за имунитет,после ще включа ном.7 и ном. 6!
''Failure doesn't mean you are a failure... it just means you haven't succeeded yet''
Аватар
Milenita Bonita
Е, не се спря с тия постове!
 
Мнения: 77
Регистриран на: Сря 15 Юни 2011, 18:24

Re: Шуслерови соли

Мнениеот tita » Вто 26 Ное 2013, 12:05

Голямо БЛАГОДАРЯ за информацията, Ани! :826

Не знаех, че мога да боря пигментните петна с шуслерова сол 6. Започвам да я приемам, пък ще се види дали ще има ефект. :222
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: Шуслерови соли

Мнениеот tita » Пет 20 Дек 2013, 13:32

Да споделя, че почти месец взимам сол No6, заради кафеникави петна по челото ми, нещо като старчески петна ( :1062 дъртизъм ме хваща явно). Петната все още са си там, но определено са по-малко пигментирани.

А в този сайт намерих много информация за шуслеровите соли и най-честите комбинации. И още доста полезна информация.

Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: Шуслерови соли

Мнениеот Kleo » Пет 12 Май 2017, 12:24

Предписана ми е шуслерова сол 11, някой от вас да я е пил?
Обичам сина си. Той е на 14. Живея мечтите си. Центрирана, блажена и щастлива съм :)
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 12603
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София


Назад към Бърза помощ за всякакви болежки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта