Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Полезни съвети ако сте болни

Модератор: cchery

ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот cchery » Пон 27 Сеп 2010, 12:27

Карцином на гърдата:

25 - 40 годишна възраст: ЕЖЕГОДНА ЕХОГРАФИЯ И МАНУАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ГЪРДИТЕ.

40 - 50 годишна възраст: ЕЖЕГОДНА МАМОГРАФИЯ НА ГЪРДИТЕ.

Над 50 годишна възраст: МАМОГРАФИЯ НА ГЪРДИТЕ ПРЕЗ 3 ГОДИНИ.


Рак на маточната шийка:

Без значение на възрастта: ЕЖЕГОДЕН СТАНДАРТЕН ГИНЕКОЛОГИЧЕН ПРЕГЛЕД + ЦИТОНАМАЗКА. За жени с фамилна обремененост, раждали и лекували маточни ранички е добре на всеки 6 месеца да правят тези процедури.


Колоректален карцином - рак на дебелото черво

Над 50 годишна възраст: ФЕКАЛЕН ТЕСТ(тест за скрити кръвоизливи) НА ВСЕКИ 2 ГОДИНИ.

Над 65 годишна възраст: ЕЖЕГОДЕН ФИЗИКАЛЕН ТЕСТ.


untitled.JPG


Ще допълвам инфото!
Последна промяна cchery на Пет 19 Ное 2010, 11:19, променена общо 1 път
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот cchery » Пон 04 Окт 2010, 11:50

Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Рецепта за лечение на рак

Мнениеот cchery » Вто 22 Фев 2011, 13:27

В 1.2 л. кипяща вода се слагат 2 равни кафени лъжички дървена пепел/изгарят се дърва и пепелта се пресява/ да ври 2-3 мин. и захлупено се оставя да пренущува. На сутринта се прецежда бистрата вода-получава се около 1 литър течност / около 200 мл.остава в пепелта/. В тази течност от 1 литър се слагат 2 равни кафени лъжички корени от кукуряк / изсушени и счукани-берат се през м.май/ и 1 равна кафена лъжичка корени от ранни лист / изсушени и счукани-берат се през м.октомври/, след което се слага сместа да ври на слаб огън, до като остане 0.5 литра течност.

В отделен съд се слага 0.5 литра вода от чешмата да заври и се прибавя към течността от билката, за да стане отново 1 литър, като след това ври още 2-3 мин. и се сваля от огъня- оставя се похлупено да пренощува. На сутринта се прецежда в две тъмни шишета по 0.5 литра. Държи се на хладно и тъмно, но не в хладилник.


Употреба:

Взема се от отварата 4 пъти в денонощието по едно пенецилиново шишенце на 6 часа, половин час преди ядене:Сутрин в 6 часа;

Обяд в 12 часа;

След обяд в 18 часа;

През ноща в 24 часа.


Взема се най-редовно най-малко 7 месеца, след това може да се почине 1 месец и отново още толкова. След това може да се пие всяка година, есен, зиме и пролет, а през лятото се почива.

Ефекта от лекарството се чувства третия месец.

Корени от кукуряк могат да се намерят в аптека “Даттила”, която се намира на в гр.София, ул. “Кирил и Методий” №34 /на ъгъла с ул “Раковска”/,

Корени от ранни лист се намират по всички билкови аптеки.


Източник
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

ЛЕКЪТ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК

Мнениеот cchery » Вто 22 Фев 2011, 13:32

ЛЕКЪТ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ РАК
(извадки от The Cure For All Cancers)


Настоящето е подбрано от изданието,което Хулда Кларк /автор и на "Лечение на всички болести"/ беше така добра да предостави чрез интернет безплано и достъпно за всички желаещи да се излекуват и живеят здравословно.

(С) Copyright 1993 by Hulda Regehr Clark, Ph.D., N.D.
All rights reserved.
Published in the United States by New Century Press http://www.newcenturypress.com
2232 Verus St. #D
San Diego, CA 91954
(800) 519-2465 or (619) 423-7500
ПРЕДГОВОР
Ние не сме свикнали да мислим за лек за рака. Ние мислим само за смегчаване. Но тази книга не е относно забавяне действието на рака. Тя е относно излекуване. Това е възможно, защото през 1990 аз открих истинската причина за рака. Причината е определен паразит, за който намерих доказателство във всеки случай на рак, независимо от типа. И така, белодробния рак не се причинява от пушене, рак на червата не се причинява от диета лишена от баласт, ракът на гърдата не се причинява от диета богата на мазнини, ракът на панкреаса не се причинява от употребата на алкохол. Въпреки, че всички тези са допринасящи фактори, те не са ПРИЧИНАТА. Веднъж, когато причината беше открита, излекуването стана възможно. Но дали работи? Аз си поставих за задача да достигна 100 случая на излекуване от рак преди да публикувам откритието си. Тази бариера беше премината през Декември 1992. Откритието за причината и лечението на всички ракови заболявания е ваше достояние!

ВИЕ МОЖЕ БИ НЯМАТЕ ВРЕМЕ
да четете цялата книга, ако сте насрочени за операция, химиотерапия или радиация. Може би ще е по-добре да прескочите първите страници за това как разтворител и паразит попаднали в тялото ви и причиняват рак. Отидете направо на инструкциите за премахване на паразити с билки и/или с електричество. Използването им заедно е най-резултатно. Нужни са само няколко дена за излекуване от рак, независимо от типа. Няма значение колко е напреднал – вие все още можете незабавно да го спрете.След като сте го спрели, вие ще обърнете внимание на оздравителния процес. Прочетете всички случаи за да се убедите колко е лесно да се спре дори и злокачествен рак. Научете се от тях как да избягвате грешки.Означава ли това, че можете да откажете операцията, радиацията или химиотерапията? Да, след излекуване на рака ви по тази рецепта, той няма как да се върне. Това не е борба с рака. Това е излекуване! Но ако не искате да разсърдите доктора си, следвайте желанията му също. Гледайте да не загубите ценни телесни части, защото те ще ви трябват, когато сте здрав!
Не забравяйте, че онколозите са добри, чувствителни и състрадателни хора. Те искрено искат да ви помогнат. Те няма откъде да знаят за истинската причина на рака след като не са били научени на това. Аз избрах да публикувам това първо за вас, така че вие сами да станете носители на добрата вест.

ИЗВЛЕЧЕНИЕ
Човешките същества днес са пълни с паразити от семейството на метилите (fluke), по-конкретно с чревният метил Fasciolopsis buskii, но също и овчия чернодробен метил Fasciola hepatica, панкреатичния говежди метил Eurytrema pancreatica и човешкия чернодробен Clonorchis sinensis. Увеличението е поради изграждането на нов “биологичен резервоар” от говеда, пернати и четирикраки домашни любимци. При наличието на разтворители тези метили могат да завършат целият си биологичен цикъл в човешкото тяло, без нуждата от охлюв като междинен носител, както обикновено става. Тези разтворители са изопропилов алкохол (isopropyl alcohol), бензол (benzene), ксилол (xylene), толуол (toluene) и други, които се явяват като остатъчни продукти в храните ни, замърсяват продукти като паста за зъби, лосиони и козметики. Различните разтворители се натрупват в предпочитани органи. Изопропиловия алкохол се натрупва в черния дроб, давайки възможност на Fasciolopsis да завърши жизнения си цикъл там. Това дава началото на раковия процес или както се казва, продукцията на митотичния стимулант орто-фосфо-тирозин. Орто-фосфо-тирозин и различни фактори на растежа биват изработвани от паразитите за техни си нужди във органите, където са загнездени, като оказват влияние на човешките тъкани. Наличието на възрастен метил (fluke) в черния дроб сигнализира за продукцията на Орто-фосфо-тирозин в друг орган. Този орган изглежда се избира на базата на наличие на мед и гъбички както и обикновени карцирогени. Разликата между хора натрупващи изопропилов алкохол и тези, които го метаболизират е наличието на афлатоксин В (aflatoxin B) в човека. Събирането на афлатоксин В и изопропилов алкохол в черния дроб става причина за формирането на човешки Хорионичен Гонадотропин (hСG)( human Chorionic Gonadotropin) се пръсва из цялото тяло и е следван от формирането на Орто-фосфо-тирозин. Афлатоксините са замърсители в нашите храни. Витамин С помага за детоксификацията на афлатоксин В. Това обяснява и наблюденията на Линус Паулинг и други, че витамин С премахва някои ракове.
Премахването на изпропилов алкохол, микотоксини (плесени, гъбички) от живота на пациента и унищожаването на всички стадии на метилите придружено с премахването на недостатъчно сготвени меса и млечни продукти от диетата ще даде като резултат бързо възстановяване, общо взето за седмица-две от всички видове рак. Ракът може да бъде премахнат в много кратък срок чрез прочистване на домашните ни животни и строг контрол на храната за разтворители. Прекратяването на консумация на микотоксини и използването на медни тръби [използвани широко в Америка] също трябва да се извърши. След като чревния метил може да се открие в кръвта, майчиното мляко, слюнката, спермата и урината и могат да бъдат видяни с ниско енергиен микроскоп, то следва, че този паразит може да бъде пренесен сексуално, с целувка по устата или кърмене. При все това получателят ще развие рак само ако има натрупвания на изопропилов алкохол в тялото си в резултат на консумацията на афлатоксин.

ЧАСТ ПЪРВА: ПРИЧИНАТА
От много години ние вярвахме, че ракьт е различен от останалите заболявания. Вярвахме, че ракът се държи като всепоглъщащ огън и тръгнал веднъж не може да се спре. Затова трябва да се реже, облъчва до смърт и химически да се унищожи всяка ракова клетка в тялото, след като тя не може да стане отново нормална. НЯМА НИЩО ПО-ПОГРЕШНО ОТ ТОВА! И ние вярвахме, че има различни видове рак, като левкемия, рак на гърдата и че те имат различни причини. Отново погрешно!
В тази книга ти ще видиш, че всики видове рак си приличат. Те всички се причиняват от паразит. Един едничък паразит! И това е човешкият чревен метил. И ако убиеш този паразит, ракьт спира моментално. Тъканта става отново нормална. За да хванете рак трябва да имате този паразит. И така, как може чревния метил да причини рак? Този паразит нормално живее в червата, където причинява минимални проблеми, като колит, раздразнен стомах или въобще липса на симптоми. Но той напада друг орган, като матката, бъбреците или черния дроб причинявайки големи поражения. Ако се настани в черния дроб причинява рак! Той се настанява в черния дроб само на определени хора. Тези хора имат пропилов алкохол в телата си. Всички раково болни (100%) имат пропилов алкохол + чревен метил в черния си дроб. Разтворителят наречен пропилов алкохол е този, който “поканва” метила да се настани в черния дроб. За да получиш рак, трябва да имаш и паразита и пропиловия алкохол заедно в тялото ти.

МЕТИЛИ (Flukes)
За да разберем рака, трябва да разберем някои основни факти относно човешкият чревен метил. Научното му име е Fasciolopsis buskiи. Fluke означава “плосък” и наистина те са една от фамилиите на плоските чевеи. [тук следват фотографии] Паразитьт не е неизвестен и е бил изследван поне от 1925 насам. Този паразит си има стадии през които трябва да премине за да може да продължи да се размножава. ПЪРВИЯТ стадии е яйцето. Един възрастен паразит снася милиони яйца. Те излизат навън заедно със съдържанието на червата ни. Възрастният паразит обаче остава плътно залепен за стените на червата (или черния дроб, матка, причинявайки ендометроза, или тимус, причинявайки СПИН, или бъбрек причинявайки Ходжкинова болест).
Повечето от нас получават леки повреди (нараняване) на червата от време на време. Миниатюрни ранички дават възможност на яйцата, които са микроскопични по размер, да навлязат в кръвоносния поток (и други яйца на паразити влизат в кръвта по същия начин). Някои от тези яйца всъщност се излюпват в червата или в кръвта. Тези новоизлюпени мъничета се наричат miracidia и са ВТОРИЯ стадии на развитие на паразита. Те плуват с миниатюрните си плавателни косъмчета. И разбира се, с пристигането на кръвта от червата в черния дроб, чиято работа е да филтрира токсини, той ще ги хване и унищожи. Те нямат шанс да оцелеят при нормалните хора.

МЕТИЛИ И ПРОПИЛОВ АЛКОХОЛ
НО НЕЩО СПЕЦИАЛНО СЕ СЛУЧВА С ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ПРОПИЛОВ АЛКОХОЛ В ТЕЛАТА СИ. Черния дроб не може да хване и унищожи тези малки паразити. И така тези зародишни стадии биват допуснати да се настанят в черния дроб или други тъкани. Сякаш имунната система няма сила да ги убие. Метилите започват да се размножават в хора с пропилов алкохол в телата си! Новоизлюпените започват да изработват малки топки вътре в себе си, наречени редия (redia). Ала всяка редия (топка) е жива! Тя излиза от новоизлюпените метили, пуква се и започва да се размножава. Всяка от тези 40 редии може да изработи още 40 редии. И това всичко от едно яйце!
Този паразит снася яйца и произвежда милиони редии направо в тялото ти! В шийката на матката или бели дробове, там където рака нараства. Редиите се пръсват в кръвния поток, “пускайки котва” в тъканите, които ги поканят. Дробовете на пушача, гърдите с доброкачествени буци, простатната жлеза пълна с тежки метали (мед, никел) са примери за тъкани които дават входен билет на редиите.
Размножаването продължава с бесен ритъм, генерация след генерация. Редиите се загнездват в черния дроб и други органи. Неочаквано те сменят формата си. Прорастват опашка и могат отново да плуват. Сега те се наричат церцария (cercaria). Церцарията само има нужда да намери място, където да се прикачи. След като се залепят за тъканта ти, опашката им изчезва и те започват да оформят “пашкул”. Сега те се наричат метацерцария. Нормално, това се случва на листо, растящо близо до езеро, така че метацерцарията развива невероятно дебела черупка около себе си за да издържи през зимата. А дали наличието на разтворителя пропилов алкохол в тялото ти разртваря тази черупка? Това би премахнало последната бариера пред метила за да звърши той пълният си биологичен цикъл някъде в тялото ти!
След като черупката изчезва те израстват в напълно зрял метил в тъканта ти. НЕ В ЧЕРВАТА, А В ЧЕРНИЯ ТИ ДРОБ! Сега цикъльт е завършен. От едно яйце става на мирацидиа, после на редиа, после на церцария, после в метацерцариа и накрая в зрял паразит. Но това не е нормално за метилите. Нормалният им жизнен цикъл протича така:

1. ЯЙЦЕ


Изхвърлено от червата попада
в почвата. Отмива се от дъждовете
в езеро.

2. МИРАЦИДИЯ


Излюпва се от яйце във водата.
Има опашка, може енергично
да плува и в разстояние на два
часа трябва да си намери охлюв
за домакин иначе ще бъде твърде
изтощена.

3. РЕДИЯ


Развива се вътре в мирацидията
като малка топчица докато бъде
изхвърлена. Тези са “майки”редии,
всяка от които в продължение на
макс. 8 месеца раждат “дъщери”
редии, всичко това в охлюва,
живеейки от течностите в
лимфните кухини. Подобно,
дъщерите редии развиват церция.

4. ЦЕРЦИЯ


Има опашка, използва я да
излезе от охлюва и да отплава
към растение. Ако охлюва е
тревопасен, церцията може да
се залепи за растението с устата
-смукало и започва да формира
“пашкул” само след няколко
минути. Опашката се отделя и
отплува за да се разложи.

5. МЕТАЦЕРЦИЯ


Двустенен мехур. Външната стена е
много лепкава. Но ако изядеш
растението, където е залепнал,
най-малкото налягане го пуква
оставяйки вътрешния мехур в устата.
Почти непробиваемия вътрешен
мехур предпазва от сдъвкване, а
кератиноподобната обвивка – от
храносмилане от стомашните
сокове. Но, когато достигне
червата, контакта с чревните сокове
разтваря кистата и освобождава
метацерцията. Тя се прикрепва към
стената на червата и започва да се
развива в зрял индивид.

6. ЗРЯЛ ИНДИВИД


Живее в червата и може да снася
1000 яйца при всяко изпразване на
червата, правейки това в
продължение на много години.
Едно погълнато яйце, попаднало в
устата от немити ръце и
невнимателна хигиена, започва
цикъла отново. Така той може да
продължи десетки години!Както се вижда хората обикновено не служат за домакин на зрелия индивид, а ако това стане то е само в червата. Но можеш ли да си представиш опустошението в тялото ако си свършил и работата на охлюва?
И сякаш тези паразити не ни стигат, ами в момента в който възрастният паразит се настани в черния дроб, НЕЩО СЕ СЛУЧВА. Появява се фактор на растежа, наречен орто-фосфо-тирозин. Родено е чудовище! Факторът на растежа кара склетките ти да се делят. Сега ТВОИТЕ клетки ще започнат също да се делят. Сега ти имаш рак.

СЕГА ТИ ИМАШ РАК
Наличието на орто-фосфо-тирозин е началото на рака ти. И ако не реагираш бързо убивайки тази паразито-произвеждаща машина, тя ще превземе тялото ти. Но нека първо седнем за минута и помислим. Защо този паразит се размножава така доволно в органите ти, вместо да си живее тихо в червата? Понеже наличието на пропилов алкохол в тялото ти му позволява да се развие извън червата. Паразита прави както всички живи същества: оцелява и се размножава. И не е злият характер на паразите който ти причинява рак. Грешката е трагичното замърсяване на тялото ти с пропилов алкохол. И, разбира се, заразата на добитъка и домашните ни животни с паразити. Но на това ще се спрем по-късно. Твърде е възможно редията и церцарията да изработват орто-фосфо-тирозин за да спомогнат деленето си докато се размножават. Други фактори на растежа също се произвеждат. Те са фактор за разтеж на епидермиса, инсулиноподобен фактор и т.н. Тези също могат да бъдат произведени от бактерия. Но само Fasciolopsis произвежда орто-фосфо-тирозин. Тези стимуланти на растежа въобще не са предназначени да карат клетките ти да растат. Нормално стадиите на паразита се развиват в езеро пълно с охлюви! Този паразит не е бил създаден да извършва всичките си биологични стадии в телата ни. Но така или иначе, телата ни откликват на орто-фосфо-тирозин (и други фактори на растежа) по същия начин, клетките ни са заставени да се размножават и те се размножават редом с метилните стадии и бактерии.

ПРОЧИСТИ ПАРАЗИТА, ИЗЛЕКУВАЙ РАКА
Добрите вести са, че когато метилът и всичките му стадии са унищожени, орто-фосфо-тирозинът изчезва.
За 24 часа всичкия орто-фосфо-тирозин си е заминал! Ракът ти е спрял. Ти все още имаш важната задача да поправиш повредите. Но ракът ти не може да се върне. И ти си спечелил битката на живота ти.
АМИ БИТКАТА ЗА ЗДРАВЕТО ТИ? Нека отново да се върнем назад към кошмара на рака. Защо микроскопичните метилни стадии избират матката, простата или белите дробове за да се настанят и размножават? Вероятно защото раковият орган е загубил имунната си сила и не може повече да улавя и убива миниатюрните нашественици. В края на краищата в раковите тъкани има пропилов алкохол а също и много други токсини. Тежкият метал мед е там [да си спомняш да си пръскал със син камък вдишвайки с пълни гърди медният хлорид?] Други са живак и никел. Лантанидните метали, като иридий и хафний са също там. Често срещани токсини като аресн от пестициди също е там. РСВ /полихлорираните бифенили/ и Фреон са там. Там дори растат гъбички /гъбички/ произвеждащи патулин, смъртоноснен микотоксин. А сега, дали е просто случайност, че паразитът е оцелял и се размножава в най-нездравословните ти органи?

КАТЕГОРИЧНО, ТИ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШИШ ТРИ НЕЩА:
1. Унищожи паразитите във всичките им стадии

2. Не разрешавай повече на пропилов алкохол да влиза в тялото ти.

3. Прочисти всички метали и често срещани токсини от тялото, така че да оздравееш.


БИЛКОВИ ПРОТИВОПАРАЗИТНИ ЛЕКОВЕ
Индианците са знаели, че хората имат паразити. Други туземци от Арктика до Антарктика знаят, че носим в себе си паразити, както останалите животни. Те са правели често прочистване включвайки диария и повръщане за да разкарат от себе си лигавите нашественици. Много култури продължаваха подобни практики досами детството ми. Спомням си как бях принуждавана да погълна пълна лъжица със сяра, меласа и суров лук. Колко отвратително ми се струваше. Но това намаляше телесното бреме на червеите и други паразити, които всички ние имаме. Къде сгрешихме пътя? Защо изоставихме тези мъдри практики? Аз съм виждала екзема причинена от кръгли червеи. Припадъци се причиняват от един вид кръгъл червей Ascaris когато той се настани в мозъка. Шизофрения и депресия се причиняват от паразити в мозъка. Астма се причинява от Ascaris в белите дробове. Диабет се причинява от говеждия панкреатичен метил Eurytrema. Мигрените се причинява от детски глист Strongyloides. Акне се причинява от Leishmania. Много от човешките сърдечни болести са причинени от кучешкия сърдечен паразит Dirofilaria. А списъкът продължава...
Да разкараме всички тези парази би било невъзможно използвайки клиничните методи, които убиват само един или два паразита наведнъж. Подобни лекове също имат свойството доста да ви разболяват. Flagyl™ използван за амеби и Giardia, при коректна дозировка може да причини прилошаване и повръщане. Хининът, използван за малария, е доста токсичен. Представи си поемането на такива 10 лека за да убиеш дозина от твоите паразити. Имам добри новини за теб (вероятно не толкова добри за производителите на лекарства) .
Три билки могат да те отърват от над 100 вида паразити. И всичко без много главоболие. Без прилошаване. Без да влизат в конфликт с лекарствата, които вече взимаш. Звучи ли това твърде невероятно? Твърде добре за да е истина? Те са подарък от природата за нас. Билките са:

Шлюпки от /черен или обикновен/ Орех -Black walnut hulls -(Juglans Nigra - черен орех, Juglans regia - обикновен орех) Този орех на снимката в дъното е един от най-големите в с.Макоцево, там почти във всеки дом има дърво орех.
Пелин (от храста Artemisia absynthium)-този пелин расте на брега на р.Макоцевска и в края на юли вече е цъфнал.
Карамфил (подправка)


Тези три билки трябва да се използват заедно. Обвивката на ореха и пелина убиват възрастните и междинните стадии на поне 100 паразита. Карамфилcj убива яйцата. Само ако ги използваш заедно можеш да разкараш от себе си паразитите. Ако убиеш само възрастните, малките стадии и яйцата скоро ще пораснат до зрели индивиди. Те трябва да се използват заедно като лечение.
Зелената обвивка на ореха има чудотворно антипаразитно действие. След като почернее е безполезна. Големите зелени топки падат на земята през ранната есен. След седмица-две те ще са черни и разлагащи се. Затова всеки желащ да направи противопаразитния лек трябва да бъде внимателен да не премине критичното време за бране. Окуражавам всеки да си изработи свои паразитициди (притивопаразитен лек) и да поеме забравената отговорност за поддържане на себе си и свеоето семейство чисти от малките чудовища.
Рецептата за Орехова тинктура е:
Нужни продукти:

1. Голям емайлиран или керамичен (не метален или алуминиев) съд за готвене, поне 10 кварта (9.47 литра)

2. Орехи (juglans regia) с шлюпките, всеки поне 50% зелен, достатъчно да се напълни тенджерата до горе

3. Зърнен алкохол, около 50 градуса, достатъчно да покрие орехите

4. Половин супена лъжица витамин С на прах /Тъй като синтетичният витамин С има вредни странични действия,
ви съветвам да не го слагате/

5. Пластмасово фолио за увиване на храна или целофан

6. Стъклени буркани или бутилки

Ореховото дърво произвежда големи зелени топки през есента. Орехът е вътре, но ние ще използваме целия плод, ненапукан, тъй като активните съставки се намират във външната обвивка.

/наша добавка към оригиналния текст: по-добре е орехите да се наберат в края на юни и да се нарежат на резенчета - сокът им е ценен! В буркана се налива от 50 градусовия спирт и орехите се режат така, че да падат направо вътре. Бурканът трябва да е пълен догоре и да се затваря плътно. Нека приготвеното престои 14 дни на светло на сутрешно слънце и 14 дни на тъмно. После да се прецеди и разлее в малки шишета, пълни догоре.. Вариант на рецептата е 50 цели зелени ореха, 10 листчета орехова шума, не клонки!, 2 литра 50 градусов спирт и 1/2 кг мед. Петдесет градусовия спирт се приготвя от вода и 95 градусов спирт поравно. След узряването на орехите за приготвяне на тинктурата се използва само обвивката им. /

Изплакнете внимателно орехите, сложете ги в тенджерата и ги покрийте с алкохол. Поръсете с половината от витамин С. Запечатайте с пластмасовото покритие и го покрийте. Нека да преседи 3 дена. Налейте в буркани или бутилки премахвайки орехите /прецедете/ и разпределете остатъка от витамин С между бурканите. Ако използвате метални капачки първо поставете пластмасово фолио на гърлото преди да завиете. Силата се запазва за няколко години в неотворен буркан, дори и ако потъмнее. Тинктурата няма нужда от замразяване. Излагането й на въздух причинява потъмняване и загуба на силата й. За да намалите допира с въздух, допълвайте буркана догоре без да допира пластмасовото фолио. Ако трябва разпределете по-големите буркани в по-малки. Идеята е да се избегнат полупразни буркани пълни с въздух, които да стоят с месеци. За зърнен алкохол може да се използва водка, която е 100 proof. Това е готов 50 градусов алкохол. Не забравяйте, никога да не се използва какъвто и да вид купешка вода за изработка на тинктурата.
Забележи, че това е тинктура (извлечено с помоща на зърнен алкохол) а не обикновен екстракт (с вода). Екстракта, който се предлага от билковите компании не е потентен като паразитицид. Той е черен, не бледо зелен, което показва, че критичното време за беритба е било пропуснато. За сега ще ти трябва само една бутилка от 30ml.
Пелинът се състои от листата на храста Artemisia absynthium. Ако го отглеждаш или си го береш сам, суши ги, когато са още млади. Листата са зелено-сиви и са доста горчиви. Едва ли някой би изял много по погрешка. За възрастни може да се поставят в капсули. За деца натроши 1 супена лъжица и размеси с мед.
Третата билка нужна за лекуване на рак е карамфил. Това е често срещана подправка използвана при готвене. Трябва да бъде смелена за да отдели паразито-убиващата си съставка. Може да купиш цял буркан с карамфил и да ги смелиш в блендер или мелничка. Закупен карамфил на прах не върши работа! Съставките, които убиват паразитие са изветрели отдавна. Те може да са били смелени преди години. Ако билковата компания ги смила и пълни капсулите веднага тогава потентността на билката би се запазила. Не пропускай този детайл. Питай въпроси относно източника и ако не получиш задоволителен отговор по-добре си ги смели сам.
Ще са нужни около 100 капсули с карамфил. За да си направиш собствени, купи размер 00 капсули. Не се опитвайте да използвате карамфил смесен с вода. Сместа е твърде силна, може да се опита с мед. Капсули размер 0 също ще свършат работа.
И така, вече имаме:

1. Една бутилка със светло зелен екстракт от орех. Това е една унция (30ml) или 6 чаени лъжици, достатъчно за 3 седмици ако не си твърде болен.

2. Една бутилка с пелинови капсули (всяка съдържаща 200-300 mg пелин) или половин чаша листа от пелин (Artemisia) събрани от див храст.

3. Една бутилка с прясно смелен карамфил (всяка капсула съдържаща 400-500 mg карамфил). Те ще са достатъчно за първите 18 дена от Анти Паразитната Програма.

Има и още една добавка, орнитин (ornithine). Паразитите произвеждат голямо количество амоняк като отпадъчен продукт. Амонякът е техният еквивалент на урина и се отделя от телата на паразитите в големи количества. Той е много токсичен, особено за мозъка. Аз вярвам, че това причинява безсъние и други проблеми със съня през ноща и нервност през деня. Взимайки орнитин преди лягане ще спиш по-добре.
Не се опитвай да заместиш билките с лекарства. Анти паразитните лекарства могат да бъдат изключително токсични, дори и в употребяваните малки дози. Те дори не убиват междинните стадии.

ПРОГРАМА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПАРАЗИТИ
Тинктура от орех
Ден 1: Вземи една капка. Разтвори я в половин чаша вода. Сърбай я на празен стомах, например преди ядене.
Ден 2: Приеми 2 капки в половин чаша вода както по-горе.
Ден 3: Приеми 3 капки в половин чаша вода както по-горе.
Ден 4: Приеми 4 капки в половин чаша вода както по-горе.
Ден 5: Приеми 5 капки в половин чаша вода както по-горе.
Ден 6: Приеми 2 ЧАЕНИ лъжици заедно с 1 чаша вода както по-горе. Сърбай, не я изгълтвай наведнъж. Поеми я в разстояние на 15 минути. (ако тежиш над 68 килограма вземи 2.5 чаени лъжици. Ако си над 90 кг. Вземи 3 чаени лъжици)
Тази доза ще убие остатъците из тялото, включително и съдържанието на червата, места недостигнати от по-малка доза или електрически заряд. Алкохолът от тинктурата може да те замае за няколко минути. Просто остани седнал докато се чувстваш отново добре. После вземи niacinamide 500 mg за неутрализиране токсичността на алкохола. Може и да почувстваш леко повдигане за няколко минути. Повърви на свеж въздух или просто поседи докато отмине. Може да добавиш повече вода, мед или подправки за да го направиш по-вкусен.
В продължение на една година: вземай 2 чаени лъжици от тинктурата веднъж седмично. Това е за да се убият паразити, които може да прихванеш от семейството ти, приятели или животни.
Членове на семейството и приятели също трябва да поемат 2 чаени лъжици през седмица за да избягнат повторното ти заразяване. Те може да подслоняват няколко паразитни стадия в червата си без да имат каквито и да е симптоми. Но когато тези се пренесат на някой, който има рак, те моментално ще потърсят неизлекувания орган за да продължат да се размножават.

Капсули с Пелин (трябва да съдържат 200-300 mg пелин)
Ден 1: вземи 1 капсула преди вечеря, с вода.
Ден 2: вземи 1 капсула преди вечеря
Ден 3: вземи 2 капсули преди вечеря
Ден 4: вземи 2 капсули преди вечеря
Продължавай да увеличаваш по този начин до ден 14, където вече ще взимаш по седем капсули. Взимай капсулите като една доза (можеш да ги гълташ една след друга). После следват още 2 дена с по 7 капсули. След това вземаш 7 капсули веднъж седмично за неограничен период, както е указано в превантивната анти паразитна програма. Гледай да не прекъсваш преди шестия ден, за да си сигурен, че всички чревни метили са мъртви. След това можеш да забавиш, ако искаш. Някои хора с чувствителен стомах предпочитат да останат по-дълго на всяка доза вместо да увеличават според графика. Можеш да избереш да увеличиш ритъма след шестия ден.
Капсули с карамфил
Ден 1: вземи една капсула 3 пъти дневно преди ядене.
Ден 2: вземи две капсули 3 пъти дневно
Ден 3-10: вземи три капсули 3 пъти дневно
След ден 10 взимай по 3 капсули заедно веднъж седмично като част от превантивната антипаразитна програма.
Взимай орнитин преди лягане за безсъние. Дори и да нямаш безсъние сега, може да имаш след като убиеш паразитите.

Следва продължение.

Трета част
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот Kleo » Пет 11 Мар 2011, 23:39

Записвам се, за да се информирам и занапред.
Благодаря ти за положения труд, Черита.
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11606
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Унищожават рак на мозъка с лазер

Мнениеот cchery » Чет 17 Мар 2011, 14:23

Френски лекари разработиха нов метод за унищожаване на раковите клетки в човешкия мозък с помощта на лазер, съобщи сп. „Нюросърджъри“ и дават надежда на милиони хора за безболезнено и успешно лечение на страшната болест.

Новият метод изключва отварянето на черепа, като за процедурата се изисква само обикновена местна упойка. По време на интервенцията цялата информация за състоянието на клетките на мозъка на пациента се осигурява в реално време с апарат за магнитнорезонансна томография. Неврохирурзите под ръководството на проф. Александър Карпантие твърдят, че пациентът остава в съзнание през цялото време и след 14 часа може да напусне болницата.

В поразената мозъчна зона през 3-милиметров отвор се вкарва оптичен катетер, по който се насочва лазерния лъч. След като лекарят локализира образуванието, той го обработва с помощта на лазер. Електронна апаратура позволява да се контролира температурата на облъчваните клетки, която не надвишава 90 градуса по Целзий. Вече са проведени и клиничните изпитания, направени в парижката болница „Питие-Салпетриер“ върху 15 пациенти с метастази в мозъка, причинени от рак на белия дроб.

Източник
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот Сиренце » Чет 24 Мар 2011, 18:11

Една българка, Ина, която от дълги години живее в Германия, водена от желанието колкото се може повече хора в България да имат достъп до информация относно видовете рак и лечението му, направи възможно създаването на този сайт:

http://onko-bg.eu/?do=home

Тук се публикуват най-новите изследвания и резултати от онколози от цял свят.
Изображение
Аватар
Сиренце
Със словото напред
 
Мнения: 1595
Регистриран на: Сря 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот felix » Сря 13 Апр 2011, 17:18

Много полезна информация. Не ми стана много ясно приготвянето на пелиновите капсули, по-точно количеството пелин, което се поставя в тях. През лятото като станат орехите ще си приготвя спиртната настойка.
Някой чувал ли е за лечение на рак с пиене на филтрирана газ? Аз прочетох за излекуване на болни с диагноза "рак" с пиене на газ и алое с мед, вино и черен оман.
Изображение
Аватар
felix
Е, не се спря с тия постове!
 
Мнения: 75
Регистриран на: Нед 10 Апр 2011, 17:53

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот metsababa » Чет 21 Апр 2011, 09:22

felix написа:Много полезна информация. Не ми стана много ясно приготвянето на пелиновите капсули, по-точно количеството пелин, което се поставя в тях. През лятото като станат орехите ще си приготвя спиртната настойка.
Някой чувал ли е за лечение на рак с пиене на филтрирана газ? Аз прочетох за излекуване на болни с диагноза "рак" с пиене на газ и алое с мед, вино и черен оман.

Феликс, дай линк към тази инфо - ще я добавим тук. :)
Аватар
metsababa
Site Admin
 
Мнения: 210
Регистриран на: Вто 17 Авг 2010, 15:54

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот felix » Чет 21 Апр 2011, 10:10

Меци, намери ме на скайп temenuga2 и ще ти пратя инфото.
Изображение
Аватар
felix
Е, не се спря с тия постове!
 
Мнения: 75
Регистриран на: Нед 10 Апр 2011, 17:53

Лечение на рак по метода на д-р Тулио Симончини

Мнениеот cchery » Пон 10 Окт 2011, 12:12

Източник: блогът на kasnaprolet9999


Д-р Тулио Симончини: Всеки тумор се причинява от гъбички
Ракът е лечим, казва италианският лекарВ бр. 1 на в. “Доктор” публикувахме материал със заглавие “Има лечение на рака, но го крият”, в който разказахме за теорията на италианския лекар и учен Тулио Симончини за лечение на злокачествени заболявания. Според него те се причиняват от гъбички и лечението е много просто - разтвор от натриев бикарбонат и кленов сироп. Десетилетия наред д-р Симончини се опитва да убеди италиански и чужди лекари, че терапията има ефект, но те отказват да го признаят. За сметка на това десетки пациенти разказват, че са се отървали от рака “чудотворно”, но с помощта на д-р Симончини. Читателите на в. “Доктор” също не спират да звънят в редакцията с въпроси как да се свържат с италианския специалист и при кои видове рак помага неговата терапия. Затова публикуваме имейла на д-р Симончини - t.simoncini@alice.it, както и допълнителна информация за лечението, което прилага.

Д-р Симончини е убеден, че причината за рака е гъбичка, затова базира лечението си на най-силните противогъбични вещества, натриев бикарбонат и кленов сироп, които са безвредни, за разлика от традиционните терапии, назначавани при раковоболни.

”За около 100 години фундаменталната теория за рака се основава на хипотезата, че той възниква заради нарушаване работата на гените. Тази гледна точка предполага, че ракът е вътреклетъчен. Моята гледна точка обаче е, че ракът е гъбична инфекция, а оттам се появяват и допълнителни клетъчни явления. В света на растенията раковите заболявания са причинени от гъбична инвазия и е възможно да се твърди, че същото нещо се случва на хората. Гъбичките са винаги свързани с рака: те се срещат както ин виво, така и в следклиничен преглед.

Въпреки това учените смятат, че те се развиват след началото на заболяването. Моето мнение е, че те произвеждат рак, тапи на имунната система и след това се намесват в целия организъм.

Всеки рак се причинява от гъбички от вида Candida. С течение на времето тъканта се изчерпва и произвежда само недиференцирани клетки”, обяснява теорията си д-р Симончини.

Той твърди, а и форумите са пълни с мнения на негови пациенти, че с тези методи са излекувани хора в продължение на 20 години. Най-добрият начин да се отстрани туморът е да се приведе в контакт с натриев бикарбонат. Това може да стане възможно с приемане на разтвора през устата, с клизми за ректума, впръскване във влагалището и матката, интравенозно инжектиране на белия дроб и мозъка и чрез вдишване - за горните дихателни пътища. Гърдите, лимфните възли и подкожните тумори могат да бъдат лекувани с местни вливания на разтвора. Вътрешните органи могат да бъдат лекувани с натриев бикарбонат чрез разполагането на подходящи катетри в артериите (на черния дроб, панкреаса, простатата и крайниците) или в кухини (на плеврата или перитонеума). Важно за лечението на всеки вид рак е дозата. Трябва да се има предвид, че туморните колонии започват да се унищожават между третия и четвъртия ден, а тяхното свиване става между четвъртия и петия ден.

Пълният цикъл на лечение се състои от шест лечебни дни и шест почивни дни, повтарящи се шест пъти. Най-важните странични ефекти от тази терапия са появата на жажда и временна слабост, пише д-р Симончини. Според него не може да се прилага пълната доза за лечение на рак при пациенти с тежки сърдечни, бъбречни и чернодробни проблеми. При някои пациенти, които не са засегнати от други патологични състояния, различни от тумор, ако има много маси или те са с големи размери, понякога се наблюдава увеличаване на температурата до 39 градуса през първите дни на лечението с бикарбонат. Това се дължи на бруталния разпад на колониите.

Рак на кожата

Всички видове кожен рак са причинени от гъбички, винаги Candida, която се е адаптирала към метаболизиращите най-белтъчни съставки на кожата. Затова при рак на кожата не се използва натриев бикарбонат, а мястото се третира със 7% йодна тинктура, която трябва да се намаже върху засегнатата област, 20-30 пъти дневно, в продължение на пет дни и след това след още десет дни. Всъщност, разликата между кожни микози, псориазис и тумори се състои само в агресивността и дълбочината на вкореняване, но причинителят е винаги един и същ: гъбички. Затова и лечението е еднакво. Сигурно е, че мазила и лосиони са рядко ефективни при заболявания на кожата.

Тумори в пикочния мехур

Терапевтичният подход зависи от това дали туморът е ограничен до вътрешните стени, или преминава в тазовата кухина. При карциноми, които са повърхностни, е достатъчно да се осигури достъп на натриев бикарбонат, директно в пикочния мехур през катетър. Също така може да се приложи приемане през устата на разтвор от една чаена лъжичка, в чаша вода, на гладно.

Карцином на мозъка

Всички мозъчни тумори както първични, така и метастазирали като цяло отстъпват или спират да растат след терапия с натриев бикарбонат на пет процента разтвор. Лечението трябва да бъде изпълнено най-малко шест до осем дни за първия цикъл, тъй като заболяването започва отново в относително кратък период от време и често става необратимо, ако периодът е по-малък от шест дни. Терапията се осъществява чрез последователно вливане на разтвора в двете вътрешни полукълба на мозъка. Терапевтичната схема се основава на размерите на масите - по-големите се нуждаят от допълнителни цикли.

Рак на гърдата

Дълбоко проникване в млечната жлеза може да бъде достатъчно, ако ракът е с малки размери. Проникванията трябва да се осъществяват след местна упойка, комбинирана с интравенозно вливане, като се използват 400-500 cm3 разтвор през ден, в продължение на месец. Ако масата е голяма, е необходимо да се приложи катетър за вътрешната артерия на млечните жлези, чрез която натриев бикарбонат и пет на сто разтвор може да се прилагат директно.

Освен леко възпаление няма значителни странични ефекти. “Ние говорим за безвредни и бързоефективни методологии, които са в състояние да предотвратят хирургична интервенция. Тези методи трябва да бъдат винаги опитвани, дори когато има съмнение по отношение на крайния резултат от тях, тъй като дават положителни отговори в кратък срок, без да нарушават възможността на другите терапевтични подходи за лечение”, пише д-р Симончини.

Ако пациентът е несигурен за това, какво да прави, или ако има предпочитание към частична, или пълна оперативна интервенция, резервното лечение с натриев бикарбонат се прилага през устата. Така може да се предотврати и да се неутрализират метастази в други органи (мозък, черен дроб, кости), което е много често при този вид рак.

Рак на простатата

Ако не е имало операция, е възможно да се направи опит за лечение на рака чрез уретрални катетри, които позволяват разпространението на соления разтвор в рамките на простатата. Когато не е възможно да се лекува адекватно масата или вече има постоперативен рецидив, прилагането на натриев бикарбонат се повтаря в цикъла на 6-7-8 дни в месеца.

При възможни метастази в костите се изисква съвсем различен терапевтичен подход, който зависи както от броя, така и от разположението на лезиите. Ако те не са многобройни, е подходящо да се предвиди цикъл на лъчетерапия за всяка една страна, подкрепена от вливане на 500 cm3 натриев бикарбонат, с цел предотвратяване на по-нататъшна поява и разпространение на ракови клетки.

Рак на стомаха

Това е един от туморите, които са най-лесни за лечение, тъй като са леснодостъпни. Терапия и доза: една чаена лъжичка сода бикарбонат разтворена в чаша вода, 30 минути преди закуска и вечеря, в продължение на 15 дни. След това приемът се оставя само през нощта за още 30 дни.

Точките, които са трудно достъпни за лечение с бикарбонат, са връзки за защита и възстановяване на колониите от ракови клетки. Ако освен връзки има и участие на други органи, особено на черния дроб, всичко става още по-трудно.

Затова е необходимо туморът на стомаха да бъде атакуван възможно най-бързо и с най-голяма интензивност, за да бъде изкоренен напълно и веднъж завинаги, преди да се създадат условия да се “организират” нови.

Маргарита Благоева
http://www.blitz.bg/article/23047
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Алкализацияна организма в борбата срещу рака!

Мнениеот cchery » Пон 10 Окт 2011, 12:19

Източник


Стратегия срещу рака: киселинната среда в организма довежда до ракови заболявания, а нормализирането на pH нивото може да спре развитието на раковите клеткиМного изследвания показват, че ракът процъфтява в киселинна среда и не оцелява в една нормална, по-алкална среда. Раковите клетки правят средата в тялото още по-киселинна, тъй като те произвеждат млечна киселина. Така че, ако имате рак, рН нивата са ниски и тялото ви има прекалено киселинна среда.
Предприемане на действия за да се промени средата на тялото към по-алкална е от съществено значение в борбата срещу рака. За съжаление, по голямата част от храните и напитките, които консумираме, са киселинни, като например месо, зърнени храни и захар, кола и други безалкохолни напитки са високо киселинни. Така че, ако не преминем на много здравословна диета, пълна с пресни плодове и зеленчуци, тялото ни ще има прекалено кисела среда, която е много добра среда за растеж на раковите клетки.
Всъщност, твърде киселинната среда е основополагащ фактор в много дегенеративни заболявания, като диабет, артрит, фибромиалгия и други. А основната максима на природното лечението е една балансирана среда.
Приемането на лекарства или добавки, докато тялото ви е със силно киселинна среда е малко, като миене на съдове в мивка с мръсна вода, дори и да поставите много сапун, няма да имате чисто ястие.

Според Keiichi Morishita в книгата си „Скритата истината за рака” (Hidden Truth of Cancer), когато кръвта започва да става киселинна, тялото ви депозира киселинни вещества чрез кръвта (обикновено токсини) в клетките, за да позволи на кръвта да остане леко алкална. Това принуждава клетките ви да станат по-киселинни и токсични, което води до намаляване на техните нива на кислород, и вреди на техните ДНК и дихателни ензими (respiratory enzymes).
С течение на времето, според неговата теория при увеличаване на киселинността някои клетки умират. Тези мъртви клетки се превръщат в киселини. Въпреки това, някои от тези подкиселени клетки могат да се адаптират в тази среда. С други думи, вместо да умрат, като нормални клетки, което е нормално в кисела среда някои клетки оцеляват, като се превръщат в анормални клетки.
Тези анормални клетки са наречени злокачествени клетки. Злокачествени клетки не отговарят на мозъчните сигнали, нито на нашия собствен код на ДНК паметта. Ето защо, злокачествени клетки растат неопределено време и без цел. Това се нарича рак.

Това може да се опише и от друга гледна точка, като процес, при който ниските кислородни нива от своя страна могат да превърнат някои клетки в ракови. Алкална вода (включително и водата в клетките) притежава много кислород. Киселинната вода притежава много малко кислород. Така че колкото са по-киселинни вашите клетки, толкова по-малко те ще бъдат окислени. Нещата още повече се утежняват от ферментационните процеси в раковите клетки, които протичат за производство на енергия, като се отделя млечна киселина, която още повече увеличава киселинността и намалява нивата на кислород.

Sang Whang в книгата си "Забавяне на остаряването” (Reverse Aging), изтъква, че токсините са киселинни. Ако кръвта ви е твърде киселинна, токсините няма да бъдат освободени от вашите клетки в кръвта. Така че вашите клетки няма да бъдат пречистени. Това натрупване на токсини в клетките ги прави киселинни, лошо окислени клетки лесно могат да се обърнат в ракови. Той обяснява, "Като цяло, дегенеративните заболявания са резултат от киселинни натрупвания на отпадъци вътре в нас. При раждане ние имаме най-високата концентрация на алкални минерали и също най добрата pH среда. От този момент нормалния процес е, постепенно средата ни да се подкиселява. Ето защо тези дегенеративни заболявания не се появяват, когато сме млади. Забавяне на стареенето изисква две отделни стъпки: химически и физически. Първата стъпка е да се намали киселинността на организма, така че да може да се разпорежда с киселинни отпадъци в кръвта и клетъчните течности безопасно и лесно. Втората стъпка е физически да се извадят старите съхранявани отпадъци в кръвния поток, така че да могат да бъдат изхвърлени от организма."

Това е общо взето как да забавим развитието на рака, просто да алкализираме тялото. Тя е една от основните стратегии в борбата срещу рака и за подобряване на здравето ни като цяло. На практика всеки с рак има ниски рН нива. Това е така, защото ракът процъфтява в орган, който е с ниски рН нива, орган, който е киселинен. Ниското рН причинява на тялото ви да съхранявате повече токсини в клетките и намалява нивата на кислород и двете са от основно значение за развитието на рака. Когато раковите клетки нарастват, те произвеждат още повече киселина. Трудно е да се повиши рН нивото при наличието на рак, но не и невъзможно.

Когато приемате нещо, което спомага да се увеличи рН нивото, вашите клетки забелязват разликата и започват да изхвърлят някои от токсините, които те са задържали обратно в кръвта. (Токсините са киселинни и клетките, няма да ги освободят, ако кръвта е твърде киселинна. Кръвта трябва да се поддържа в тесни граници около неутрално рН.) Тъй като клетките се освобождават от някои от техните съхранени токсини, рН нивото отново спада. Този процес на детоксикация може да отнеме време, за да се изпълни. В допълнение, тъй като раковите клетки отделят млечна киселина като вторичен продукт, поради начина, по който произвеждат енергия, те създават още по голяма киселинност. Трябва да се работи по дълго време за нормализирането на рН, но като го направите, вие ще върнете тялото си отново в здравословно състояние.

Има много сайтове и книги или е-книги за насърчаване как по различни начини да се победи рака чрез алкализиране на тялото. Например предлага се корал калций (Coral calcium) и алкални машини за вода (alkaline water machines), които са доста популярни. Също така комбинация от капки кислороден катализатор (oxygen catalyst drops) и високо качество на течни зелени екстракти (green drink). Може да се получи малко объркване за това какво е най доброто нещо да се направи. Едно от най-важните предложения за борбата с рака е усилен зеолит с DHQ (Zeolite Enhanced with DHQ) за увеличаване на рН нивото.

:idea: Основната ни препоръка е да се пият 3 супени лъжици сода бикарбонат във вода всеки ден, което е най евтиното и достъпно средство. :idea: Тъй като рН нивото е от толкова фундаментално значение за борбата срещу рака, направихме някои тестове, за да получите представа за това, кои начини за увеличаване на нивата на рН на вашето тяло са най-подходящи за борбата срещу рака. Нашите тестове показаха, че най ефективно действие за повишаване на pH нивото имат корал калций, зелени напитки (екстракти) и усилен зеолит с DHQ.

Най-добрият рН регулатор, който установихме е билковата формула Balancer рН 8.0.

Balancer рН 8.0 включва: L-таурин (L-Taurine), плодове на глог (Hawthorne Berry), шафран (Carthamus tinctorius, Safflower, подправка от цветовете на шафрановия минзухар), Wasabi Japonica (Васа̀би (Уасаби) е вид японска горчица), Fritillaria Bulb, Pleurisy Root, Дива Череша (Wild Cherry), Allium Cepa (използва се в хомеопатията за лекуване на сенна хрема), Barberry, боровинка (Bilberry), канела (Cinnamon), L-Carnitine, L-Arginine, куркума (Turmeric), Кайен (Cayenne), Wood Betony, Dioscorea, калий (Potassium, минерал) и магнезий (Magnesium, минерал). Това е конкретна комбинация в правилните количества, която я прави да въздейства много добре.

Други:
Tracelabs Alcabase - Mineral Salt Supplement (Минерални соли) 250 гр.

За балансиране на pH на тялото, добавката е съставена от основни натурални (alkali) соли, които прочистват тялото и изхвърлят токсините. Една ч.л. (2.5 гр) съдържа:
Калий (Potassium - citrate) 216mg
Калций (Calcium - citrate) 90mg
Магнезий (Magnesium - citrate) 24.2mg
Желязо (Iron - citrate) 3.42mg
Магнезий (Manganese - citrate) 0.4mg
http://www.nationalnutrition.ca/detail.aspx?ID=2761

Соли на Д-р В. Шуслер (Schuessler Tissue Salt) - Общо тонизиране (General Tonic - comb 12) съдържат:

Calc Fluor, Calc Phos, Calc Sulph,
Ferr Phos,
Kali Mur, Kali Phos, Kali Sulph,
Mag Phos, Mag Mur,
Nat Mur, Nat Phos, Nat Sulph, Silika - lactose base

http://www.nationalnutrition.ca/SearchResult.aspx?KeyWords=schuessler%20tissue%20salt&All=True

По-долу е даден един допълнителен начин да се помогне за повишаване на нивото на рН на тялото, докато в същото време се подобрява храносмилането и има положителен ефект в борбата срещу рака.

Betaine HCl с HCL Активатор


ТЕРАПИЯ С ДОБАВЪЧНА СОЛНА КИСЕЛИНА

В края на 1920 д-р Валтер Гай (Dr. Walter Guy) и д-р Фъргюсън (Dr. Ferguson) широко използват :idea: терапия със солна киселина (hydrochloric acid) :idea: , за да лекуват много болестни състояния, включително рак. Тези лекари установяват, че администрирането на HCl (солна киселина) балансира рН и има предимства в борба с рака.

Солната киселина в стомаха е необходима за разграждане на протеините. С възрастта или ако имате хиатална херния (hiatal hernia), производството намалява. Около 2 грама са необходими за едно хранене. Липсата на солна киселина означава лошо храносмилане. Солна киселина е единствената киселина, която е здравословна за организма.

Симптоми на киселини в стомаха, лошо храносмилане почти винаги идват от не достатъчно солна киселина, тъй като това причинява ферментация на органичните киселинни отпадъци в стомаха. Вместо да използвате антиациди, необходимо е солна киселина, така че да се намали производството на органични киселинни отпадъци. Не трябва да вземате, ако имате язва.

Боб Ливингстън (Bob Livingston) в своя бюлетин описва как липсата на HCL (солна киселина) може да доведе до рак:

"Раково болните винаги са с високо съдържание на млечна и въглеродна киселина. Това определено показва за необходимостта от по-голямо предлагане на солна киселина при пациенти с рак.”

Лекарите през 1920 година направиха протокол HCL. Установено е, че няма значение как се взема хидрохлорид (солна киселина), той е полезен. :!: Особено, ако е в комбинация с калий. :!:
За да приемете допълнително хидрохлорид (солна киселина), вземайте Betaine HCl. Когато се използва с HCL Активатор ще стимулира имунната система и увеличаване на способността на червените кръвни клетки за транспортиране на кислород, като по време на хранене ще се подобри храносмилането и ще помогне да се балансира рН нивото.

Храни съдържащи най много бетаин (betaine):

червено цвекло (betalain), (най добре да се приема сурово, ако се вари - по малко от 15 мин, печене - по малко от 60 мин);

спанак (във вряща вода за 1 мин, за да се отделят кисeлините, водата се изхвърля);

сурови слънчогледови семена, пшеничени зародиши и пшеничени трици.


Betain HCI на NOW Food. Съдържа солна киселина с хранителен ензим пепсин на таблетки.

http://www.nowfoods.bg/Betaine-HCl-648-mg-120-kapsuli.html
http://www.nationalnutrition.ca/SearchResult.aspx?CategoryID=197
http://www.amazon.co.uk/Higher-Nature-Betaine-HCL-capsules/dp/B002FOP7GG
http://www.health4youonline.com/health_supplements_lamberts_betaine_pepsin_8404.htm


ВОДАТА

Не забравяйте да пиете достатъчно вода! (Водата - натурално лекарство срещу затлъстяване, рак, диабет и депресия - книга от д-р Батманжелидж)

Обезводняването, както пряко така и косвено потиска имунната система в целия организъм. В нормални условия човешкият организъм има всички средства, необходими да предотврати превръщането на изродените клетки в ракови, но само, ако не бъде изложен на обезводняване.

Най важното е да предпазим нашия организъм от дехидратация или обезводняване като пием на ден достатъчно вода (6-8 чаши). Приемането на достатъчно вода дневно спомага за отмиването на токсичните отпадъци от различните части на тялото и облекчава работата на черния дроб и бъбреците, които ги обезвреждат. Не замествайте водата с кафе, чай, кока кола или други безалкохолни напитки, които са диуретични. Натурални сокове приемайте допълнително. Вода трябва задължително да се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1 чаша).

:idea: Недостигът на вода и минерални соли (сол) потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с различни болестни състояния. :idea:

Прочетете статиите за ползата от солта и водата при лекуване на много болести:

http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Източници на информация:
http://www.cancerfightingstrategies.com/acidity.html
http://www.herbscancleanse.com/ph_balancer.html
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот cchery » Сря 08 Яну 2014, 11:00

Още инфо за уникалния метод за лечение на рака на д-р Тулио Симончини:

Раковите клетки имат уникален биомаркер – ензимът CYP1B1. Ензимите са белтъци, които катализират химичните реакции. CYP1B1 променя химическата структура на веществата, наречени салвестрол, и които се съдържат в много плодове и зеленчуци. Химическата реакция превръща салвестрола в компонент, който убива раковите клетки и не вреди на здравето.
Ензимът CYP1B1 се изработва само в раковите клетки и реагира на салвестрола на плодовете и зеленчуците, като образува субстанция, убиваща само раковите клетки. Салвестролът е естествената защита, намираща се в плодовете и зеленчуците за борба с гъбичките. Колкото повече растението е нападнато от гъбично заболяване, толкова повече салвестрол съдържа то. Към такива плодове и зеленчуци се отнасят: ягодата, боровинката – черна и червена, малината, гроздето, черното и червено френско грозде, капината, ябълките, прасковите, зелените зеленчуци (броколи и всякакъв вид зеле), артишока, червената и зелена чушка, авокадото, аспарагусът и патладжаните. Но агро и фармацевтичните компании знаят за това. И ето какво предприемат – произвеждат химически фунгициди, които убиват гъбичките и спъват образуването на естествена защита (салвестрол) в растенията като отговор на гъбичното заболяване. Салвестрол съдържат само плодовете, които не са химически обработени с фунгициди. Най-разпространените фунгициди блокират изработването на CYP1B1. Затова, ако се храните с химически обработени плодове и зеленчуци, не получавате очаквания оздравителен ефект. Все още ли си мислите, че всичко това се случва случайно?! Мислите ли, че Тулио Симончини е наклепан по грешка? За Фамилиите е нужно хората да умират от рак и лекарствата да не пречат на това. Тъй като са ментално и емоционално болни, те считат, че хората са скотове. Всичките ни страдания са им безразлични. Дори напротив – колкото повече, толкова по-добре за тях. Те съвсем не са на себе си.


Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПРОФИЛАКТИКА НА ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ

Мнениеот Kalia » Сря 08 Яну 2014, 16:38

За мен най-добрата профилактика за каквато и да била болест е гладолечението - дали било то чистото или пък с плодове или сокове.Естествено всяка година си правя "женските" изследвания.
Днес разбрах за една млада жена,с малки деца,болна от рак на ректума.Много жалко.
Каза,че дълго време е била с проблеми-запек,хемороиди,лош метаболзъм.И всичко това е довело до тук.Стана ми много мъчно за нея,наистина. :328
Затова и трябва да се грижим добре за здравето си. :524
"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Аватар
Kalia
Шампион по спам!
 
Мнения: 106
Регистриран на: Чет 02 Яну 2014, 10:04


Назад към Бърза помощ за всякакви болежки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта