Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

МИОМА

Полезни съвети ако сте болни

Модератор: cchery

МИОМА

Мнениеот cchery » Вто 16 Авг 2011, 11:56

МИОМА - съвети на д-р Атанас Михайлов


ФИТОТЕРАПИЯ


I БОСИЛЕК - 150 г стръкове се разделят на 30 порции. Една порция е дневна доза, която се вари в 600мл вода до 300 мл. Отварата се прецежда и се разделя на 3 порции. Пие се 30 мин. преди хранене. Един курс продължава 1 месец. Продължава се със следната комбинация:


II Корени от кръвен здравец + корени ранилист + петопръстник + стръкове лазаркиня. Смесват се в равни части, например по 50 г и 2 супени лъж. от сместа се варят 5 мин. в 0,5 л вода. След изстиване отварата се прецежда и се разпределя на 3 порции. Пие се на 3 порции 30 мин. преди хранене. Продължителност - 1 месец. Връщане към I и така докато е необходимо лечение.[/b]

Бял имел - прибавя се към горните билкови комбинации 15 дена преди очаквания първи ден на мензиса.


III ПРОПОЛИС - 30 г се нарязват и се разтваря в 100 мл етилов спирт - 90 - 95%. Пие се по 30 - 40 капки в 1 суп. лъж. вода 30 мин. преди хранене на интервал 5 - 10 мин. след билките.


IV ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ (GELEE ROJAL): 10 г се разпределят приблизително за 20 дни. Може да се взема директно от опаковката или за удобство да се смеси и се разбърка в 200 г чист пчелен мед. Ако се взема по 1 равна чаена лъжичка ще стигне за 20 дни.
ПРИ ЗНАЧИТЕЛНО КЪРВЕНЕ

  1. Да се опече и смели леща. Вари се като кафе от леблебия, например 1- 2 чаени лъж. в 50 - 100 мл вода. Според необходимостта се изпиват по 2, 3, 4, 5 кафета.

  2. Чай от полски хвощ - 2 суп. лъж. в 400 г вода запарка 10 мин. Прецежда се. Същата билка се вари 10 мин. още. Смесват се запарка и отвара и се пие на 3 порирции преди хранене.
  3. Arnica 5 CH - на 2- 3 часа по 5 зрънца, при подобрение приемите се разреждат.

  4. Phosphorus 15 CH - достатъчно е 2 х 5 зрънца, но може и на 2 часа, ако се налагаПОКЪЛНАЛИ ЗЪРНА


Почистените и измити зърна се поставят в обикновен буркан, който се пълни до половината с тях и с вода до горе. Пренощуват така, а на сутринта се промиват добре. Промиват се 2 пъти дневно (най удобно - в гевгир) и преди консумация. Най-практично е да се използва негрухана пшеница, но може да се използват всякакви здрави и нетретирани с химикали зърна, например: слънчоглед, сусам, соя, люцерново семе и пр.

Дневна доза - за пшеницата 50 - 100 г дневно, за люцерновото семе - по-малко, до 50 г дневно.
:idea: Бобовите растения съдържат антиметаболитни ензими и затова преди консумация се подлагат на термична обработка ( може и минимална - бланширане, леко запичане и пр. ). :idea:


СВЕТЛИНА


Всеки ден на открито поне един час. :idea: Това е необходимо за стимулиране на епифизната жлеза, която контролира ендокринната система. :idea:3 ПРИЧИНИ ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕНЕН КЛИМАКС ПРИ МЛАДИ ЖЕНИ /под 30 г./


  1. !СТРЕС
  2. !ПРЕРАБОТВАНЕ
  3. !НЕДОСТИГ НА СВЕТЛИНАЕТО ТЕЗИ СА ГЛАВНИТЕ ПОКАЗАНИЯ ДА СЕ БЪРЗА С ОПЕРАЦИЯ ПРИ МИОМА


1. Бързо нарастване на миомата;
2. Вторични анемии от обилно кървене;
3. Много голяма миома- риск от некроза и операция по спешност.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: МИОМА

Мнениеот droidd » Сря 17 Авг 2011, 07:59

Чери, благодаря че пусна темата.
Искам да споделя, че май месец ходих на ехография на коремни органи и ми казаха, че имам 25мм миома.Естествено веднага се затичах с изледването при гениколога си, а той буквално ме изгони с думите, че това нищо не било.Дай Боже да е така.Но понякога МЦ ми идва 2 пъти в месеца, или получавам кървене ни в туй, ни в онуй време.Но това според гениколога е от климакса.
Та смятам да пробвам с клеевата тинктура и пчелното млечице, че нещо да варя билки не ми е по вкуса.Все не мога да се организирам.И джожена често забравям следобедната доза.
Това за светлината, също е мнооого полезна информация.Ще се старая да го спазвам.Че сега като съм безработна, понякога с дни не излизам от дома.
:923 :923 :923
Аватар
droidd
Философска система
 
Мнения: 1129
Регистриран на: Нед 10 Юли 2011, 16:26

Re: МИОМА

Мнениеот mironi » Сря 17 Авг 2011, 18:14

Не знам дали е редно - но слагам извадка от една книжка - "Ефикасна помощ при миома".
Ако не е редно - нека модератор да изтрие писанието!

Какво представляват миомите?

Миомите са доброкачествени образувания на маточната мускулатура и почти никога не водят до рак. Те са фиброзни мускулни влакна, които са се отклонили от естествения ход на гладките мускулни влакна в матката и са се усукали.Пълният медицински термин за тях е лейомиоми. Окончанието „-оми% показва, че става въпрос за доброкачествен тумор.
Миомите се появяват предимно при жени между 30 и 50 години. Три четвърти от засегнатите и не подозират, че имат такова изменение. То нерядко се открива по-скоро случайно при бимануален или ултразвукув преглед. Ето защо липсва точна статистика за броя на случаите. В западна Европа приблизително всяка трета жена над 30 години има най-малко една миома. При афроамериканките миомите се наблюдават три пъти по-често, а при азиатките – много по-радко- Освен генетичните фактори, за появата им допринасят и съответните навици за хранене.

Как възникват миомите?

Зародишите на миомата са мускулни възли с големината на глава на топлийка, които могат да се открият при много жени. Все още не е ясно защо тези зародиши се развиват при някои, а при други – не. Въпреки това се смята, че съществуват определени фактори, които способстват за възникването на миомите.
Една от вероятните причинители е излишъкът на естрогени. При жените в детеродна възраст активността на тази група женски полови хормони е по-голяма през първата половина на цикъла. През втората половина преобладава действието на гестагените. Те пък се произвеждат най-вече в жълтото тяло, което се образува след овулацията. Когато настъпи фазата на намаляване на плодовитостта – около 35-та година, а при някои жени и по-късно, овулацията и съответно - образуването на жълтото спират. Сега вече се произвеждат по-малко гестагени от обикновено и се стига до излишък на естрогени, които могат да допринесат за появата на миоми.
По време на бременността нивото на естрогени в кръвта също е много високо. Тогава наличните миоми биха могли да нарастнат внезапно. Но не при всички жени става така – обяснение на този феномен досега не е намерено.
Важна роля играе и храненето. Високото количество животински белтъчини и мазнини биха могли да благоприятстват развитието на миоми. Някои специалисти са на мнение, че ортанизмът образува повече кисти и доброкачествени мускулни тумори, когато при обмяната на веществата не успява да преработва животинските белтъчини. Тази теза е подкрепена и от факта, че японките, които се хранят традиционно (много ориз и соеви продукти, малко мляко и месо) са застрашени в по-малка степен от рак на кръвта и от образуването на миоми. Освен това продуктите, получени при масовото отглеждане на животни (преди всичко пилешко и телешко месо) често съдържа естрогени, тъй като във фуража се добавят и хормонални препарати. Колкото и малко да е тяхното количество, редовното му приемане би могло да доведе след време до смущения в организма.
Смята се, е за възникването на миомите е възможно да допринасят и редица душевни фактори. Често то се обяснява, например, с неизпълнено в детството желание или изтраскани мечти. Известно време на миомите се гледаше като на класическо смущение при „градящите кариера интелектуалки на около 35 години”. Но подобна статистика се дължи сигурно и на факта, че жените с по-високо образование и по-висок стандарт на живот в общи линии по-често ходят на профилактични прегледи. Последното се отнася най-вече за тези, които в средата на 30-те години плануват бременност.
Съдбата води този, който иска и влачи онзи, който не иска! Инатливите винаги успяват!!!
Аватар
mironi
Е, не се спря с тия постове!
 
Мнения: 85
Регистриран на: Нед 26 Юни 2011, 20:26

Лечение на миомни възли с билки?

Мнениеот Mishlence » Пет 16 Ное 2012, 09:06

Здравейте!
Скоро ми откриха два миомни възела, на този етап не растат. Но искам, ако е възможно да ги премахна с билки. Възлите са малки но не искамда нарастват. Чела съм, че има жени които са премахвали възли с билки но не знам в каква пропорция.
Ще съм благодарна на всякаква информация по тази тема включително и лечение с хомеопатия.
И насоки, ако някой има личен опит.
Благодаря. :922
Mishlence
 

Re: Лечение на миомни възли с билки?

Мнениеот tita » Пет 16 Ное 2012, 09:28

Здравей, Мишленце и добре дошла! :222

Виж съветите на д-р Михайлов в темата за

Поразгледай и написаното във форумната библиотека. От сега ти казвам, че детоксикациите само ще помогнат за достигане на целта ти. Успех!
Изображение

It's not important if the way's long and hard. It's important what lies at the end.
To reach your goal, never mind the road, but the means to move to the finish.
Аватар
tita
От писане глава не боли
 
Мнения: 901
Регистриран на: Вто 28 Фев 2012, 14:41

Re: Лечение на миомни възли с билки?

Мнениеот Mishlence » Пет 16 Ное 2012, 09:51

tita написа:Здравей, Мишленце и добре дошла! :222

Виж съветите на д-р Михайлов в темата за

Поразгледай и написаното във форумната библиотека. От сега ти казвам, че детоксикациите само ще помогнат за достигане на целта ти. Успех!

Много благодаря, за бързия отговор. Там мога ли да задавам въпроси? Защото при мен е малко сложно да правя детоксикации.
Mishlence
 

Re: МИОМА

Мнениеот Mishlence » Пет 16 Ное 2012, 10:07

Здравейте,
отворих тема за миомата (Мишленце, съединих тази тема с настоящата, т.к. е излишно да се разпилява инфото - metsababa). Имам малки възли 2 на брой не растат за момента и искам ако мога да ги премахна с билки.
Някой, който е опитвал и има ефект може ли да ми пише?
Нямам кръвотечения от възлите, по-скоро в последно време ми се разбърка цикъла имам проблем и с щитоидна жлеза. На 30 г. съм не мисля, че съм в климакс по-скоро си мисля, че заради щитовидната и хормоните които пия за нея ми се обърка и цикъла. Не мога да ям соя, защото пия хормони заради щитовидната жлеза и това намаля действието им. Бих искала да вкарам всичко в норма защото знам, че е свързано. Не искам да се отказвам да се боря.
Нямам деца, но искам да имам затова ми трябват хормони в норма и вярвам че ще успея с малко от вашата помощ надявам се?
Дали можете да ми помогнете и с приемерна диета?
Благодаря
Mishlence
 

Re: МИОМА

Мнениеот cchery » Пет 16 Ное 2012, 14:00

Mishlence написа:Дали можете да ми помогнете и с приемерна диета?
Благодаря

Здравей. Бързам да ти кажа, че в този форум не се правят онлайн консултации със специалисти. Т.е. няма лекари-сътрудници тук. Цялата информация, която намериш, е обобщена от други интернет форуми, сайтове и блогове и доста често представлява мнение и опит на даден потребител, т.е. не е медицински съвет! Важно е да го имаш предвид! :!:

На мен ми откриха миома миналата година юли месец. Тогава беше с диаметър почти 3 сантиметра. Аз доста се изненадах, но и второ мнение потвърди това нещо. Тогава направих консултация с д-р Михайлов и по негов съвет направих точка І и точка ІІ от съветите при миома в първия постинг от тази тема - пих отвара от босилек и Корени от кръвен здравец + корени ранилист + петопръстник + стръкове лазаркиня. Босилекът си го пих чинно както е по схема - 1 месец, а втората отвара само седмица, защото не ми допадна никак на вкус.

За имунитет си направих пчелно млечице с мед и го пих по схемата, дадена пак тази тема. И - редовни ежемесечни детоксикации и седмични !

След 3 месеца отидох на контролен преглед и миомата от 3 сантиметра вече се беше свила до 1,3 см. На контролния преглед тази година, т.е. 1 година след откриването на миомата, докторката каза, че се е смалила под 1 сантиметър и в този случай дори няма да я впише в амбулаторния лист от прегледа.

Не съм сигурна кое подейства и дали миомата всъщност не е била някаква киста на хормонална основа, но засега така стоят нещата. Догодина не бих се изненадала, ако отново е пораснала, т.к. е хормонално обусловена и човек трудно може да въздейства на хормоните - трябва да се промени изцяло начина на хранене и движение.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: МИОМА

Мнениеот Mishlence » Пет 16 Ное 2012, 21:01

cchery написа:
Mishlence написа:Дали можете да ми помогнете и с приемерна диета?
Благодаря

Здравей. Бързам да ти кажа, че в този форум не се правят онлайн консултации със специалисти. Т.е. няма лекари-сътрудници тук. Цялата информация, която намериш, е обобщена от други интернет форуми, сайтове и блогове и доста често представлява мнение и опит на даден потребител, т.е. не е медицински съвет! Важно е да го имаш предвид! :!:

На мен ми откриха миома миналата година юли месец. Тогава беше с диаметър почти 3 сантиметра. Аз доста се изненадах, но и второ мнение потвърди това нещо. Тогава направих консултация с д-р Михайлов и по негов съвет направих точка І и точка ІІ от съветите при миома в първия постинг от тази тема - пих отвара от босилек и Корени от кръвен здравец + корени ранилист + петопръстник + стръкове лазаркиня. Босилекът си го пих чинно както е по схема - 1 месец, а втората отвара само седмица, защото не ми допадна никак на вкус.

За имунитет си направих пчелно млечице с мед и го пих по схемата, дадена пак тази тема. И - редовни ежемесечни детоксикации и седмични !

След 3 месеца отидох на контролен преглед и миомата от 3 сантиметра вече се беше свила до 1,3 см. На контролния преглед тази година, т.е. 1 година след откриването на миомата, докторката каза, че се е смалила под 1 сантиметър и в този случай дори няма да я впише в амбулаторния лист от прегледа.

Не съм сигурна кое подейства и дали миомата всъщност не е била някаква киста на хормонална основа, но засега така стоят нещата. Догодина не бих се изненадала, ако отново е пораснала, т.к. е хормонално обусловена и човек трудно може да въздейства на хормоните - трябва да се промени изцяло начина на хранене и движение.

Много ти благодаря за отговора, може ли ако имам въпроси да те питам на лс? :922
Mishlence
 

Re: МИОМА

Мнениеот mironi » Съб 12 Юли 2014, 16:40

Позволявам си да допълня темата с една статия, която за мен си е велико откритие!

"Витамин D предпазва от развиване на миоми на матката

Майският брой от 2013 г. на списание Epidemiology публикува статия, която съобщава заключенията на изследователя на витамин D Брус Холис и на неговите колеги за по-ниския риск от миомни тумори на матката при жени с достатъчни нива на витамин D.
Изследването оценява 620 афроамериканки и 416 бели жени на възраст от 35 до 49 години, участвали в Изследването на миомите на матката, проведено от Националния институт по естествени здравни науки. Серумните нива на 25-хидроксивитамин D са измерени в кръвните проби при записването и чрез ултразвук е потвърдено наличието и размера на миомите.
Недостатъчни нива на витамин D бяха открити в 90 процента от афроамериканките и в 50 процента от белите участнички. Участничките със значителни нива на витамина, които изследователите класифицират като 20 нанограма на милилитър (ng/mL) или повече, били с 32 процента по-нисък риск от миоми в сравнение с онези със задоволителни нива. Всеки 10 ng/mL повишаване на витамин D се свързват с 20 процентно снижаване на риска от миома. Снижаването на риска е подобен за малки и големи миоми и както за афроамериканките, така и за белите жени. Излагането на слънце за поне един час на ден се свързва с по-нисък риск от заболяването.
Авторите отбелязват, че третирането на проби от човешка тъкан на миома на матката с витамин D води до снижена клетъчна пролиферация, придружена от спиране на молекулярните пътеки за миомата. Те заключват, че тези открития осигуряват доказателства за естествена връзка между достатъчното витамин D и защитата от миоми, което е основание за понататъшни изследвания.
Бел. ред. Достатъчно витамин D може да си набавите и от продукта Калций + витамин D3."

Понеже за пореден път и след 2 операции пак имам миоми се ровичках и открих доста статии (особено руски), които откриват връзка между Миома и Витамин D=
Взех че си направих изследване - оказа се че съм остър недостиг на този витамин. Веднага започнах изкуствен прием и увеличих старанието си да се разхождам повече на слънце. На преглед все още не съм ходила, но планирам да направя това другия месец.
Като си помисля, наистина ние се излагаме на слънце много малко - с това кратко лято и като работим на закрито. После бързаме да се прибираме. И това в един момент може да се окаже убийствено!!!
Съдбата води този, който иска и влачи онзи, който не иска! Инатливите винаги успяват!!!
Аватар
mironi
Е, не се спря с тия постове!
 
Мнения: 85
Регистриран на: Нед 26 Юни 2011, 20:26


Назад към Бърза помощ за всякакви болежки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта