Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

ПСОРИАЗИС или кой ни взе здравето

Полезни съвети ако сте болни

Модератор: cchery

ПСОРИАЗИС или кой ни взе здравето

Мнениеот Сиренце » Пон 29 Авг 2011, 13:02

Кой ни взе здравето?
от Димитър Божанов
29 август 2011 г.

Изображение Добър въпрос, нали? Кой ни открадна здравето? Защо въпреки предполагаемия "напредък" на прехвалената съвременна медицина, все още нямаме лек за рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания, повечето хронични състояния (всъщност, всички, те затова са хронични)?

Самият аз водя свое независимо проучване по темата от поне 14 години насам. По времето, когато писах "Кафе за събуждане", мислех, че съм открил отговора. И за момент беше наистина така. Но тогава още не ми стискаше да се възползвам от него. Ще ви разкажа за какво става дума.

ИзображениеГледали ли сте филма Food Matters (Храната е от значение) или Cancer Is Curable NOW (Ракът е лечим СЕГА)? По-долу в текста съм споделил линкове към официалните им страници, а в края на бележката има и информация от къде могат да бъдат свалени безплатно, по нашенски. Вижте двата трейлъра, ако желаете, преди да дочетете този текст: http://www.canceriscurablenow.tv/, http://www.foodmatters.tv/.Изображение

Стартирах диета преди точно седем седмици.
Попаднах на книга, озаглавена "Лечение на псориазис" с автор д-р Джон Пагано. Книгата се оказа световен бестселър по темата, помогнала предполагаемо на хиляди хора да се възстановят. Въпреки огромното ми желание да се излекувам от псориазис, за 14 години така и не ми се беше получило все още. След хилядите кремчета, хомеопатични средства, лекарски консултации, терапии, самохипнози, медитации, моментни подобрения и нови ерупции, все нещо липсваше в пъзела и не можех да видя устойчив резултат в състоянието на тялото си, независимо какво опитвах.
След седем кратки седмици алкално хранене обаче кожата ми е почти напълно възстановена. Как ви изглеждат 7 седмици на фона на 14 години? Едновременно с мен на същата диета се подложи и мой приятел в същото кожно състояние, който в момента живее в САЩ. Регистрира дори по-впечатляващи резултати за същия удивително кратък период. Разбира се, очаква се от нас да продължим упорито да следваме новия си здравословен режим на хранене и на живот, за да постигнем трайно възстановяване и, уверявам ви, точно това е, което правя в момента. Продължавам!

Изображение Изумен съм най-вече от едно единствено нещо. През всичките тези години на дирене на лек, нито един лекар не ми каза колко важно е да променя коренно начина си на хранене.
Нито един "специалист" не ме насочи към здравословния начин на живот като обективно решение на всички здравословни проблеми. Вместо това ми даваха поредната залъгалка за мазане по кожата, слънчева терапия или бани на Мъртво море, което, едва сега разбирам, е било съвършено безсмислено, най-малкото с оглед на факта, че нито псориазиса, нито повечето кожни заболявания, са свързани с проблем на самата кожа, колкото и страно да звучи това на някои от вас. Свързани са с проблем на целия организъм. Проявлението по повърхността не е нищо повече от симптом.
През последните 7 седмици не съм приемал никакви лекарства, нито хомеопатични, нито каквито и да било, нито съм се излагал на слънце, което също предполагаемо помага за визуалните белези на псориазиса. Но от личен опит знам, че и това не е задължително, защото последните две години кожата ми не се повлияваше дори от слънцето вече. То може да заглади външния слой на кожата за известно време и да даде на организма витамин Д, но не може да спре човека да трови тялото си с фаст и джънк-фуд, твърде много захар, твърде много сол, алкохол, тлъстини, киселинни храни и други широко разпространени токсични субстанции.
Храната е лекарството, което приемаме всеки Божи ден. Лекуваме ли се или се тровим?
Какви химикали, тоест, информационни агенти, вкарваме в тялото си по време на обичайния ни ден? Замислете се, струва си. Аз до оня ден не бях го правил.
Такива токсични агенти са, разбира се и стресът, емоционалните проблеми, лошите мисли, мрачните чувства, вредните действия. Но за това ще говорим подробно другаде. Да се върнем на историята – моят риалити експеримент.
След издаването на книгата ми "Кафе за събуждане", макар всичко останало в живота ми да се стичаше по максимално положителен начин, псориазисът ми се влошаваше и наистина не можех да разбера на какво се дължи това. Медитирах, правех йога, нагласата ми беше силно положителна, дори продължих да взимам хомеопатични гранули, държах се добре с хората и със себе си, смирявах се вътрешно, не пиех алкохол и много отдавна бях спрял амфетамините. В общи линии беше минало доста време откакто бях казал последно сбогом на тревожността, гнева и негативните емоции, а тази болест продължаваше да стои в живота ми и това сериозно ме объркваше. Не прекалено, разбира се, защото докоснеш ли се веднъж до Покоя, нищо не може да те отклони от Него за прекалено дълго време. Истината е обаче, че въпреки всички промени, които направих, не бях направил една и тя се оказа най-важната, специално що се отнася до здравето ми – храната, ежедневната доза нужни и ненужни за организма химикали. Както се сещате, разковничето е в ненужните.
Единствената промяна през последните прекрасни 7 седмици от живота ми, беше да сменя храните, които приемам и да си направя вътрешно прочистване. Ей, Бога ми, не съм вярвал, че там е ключът!
Псориазисът, казва д-р Пагано, като базира труда си на изследванията на легендарния Едгар Кейси и на собствения си 35-годишен практически опит и проучвания, е симптом за синдрома на пропускливото черво.Същото стомашно състояние води и до редица други заболявания като артрит, диабет и лупус.
С други думи, разминал съм се с най-лекото от всички.
ИзображениеПоради ред причини, сред които антибиотиците, ваксинациите, цялостната интоксикация на средата, вредните хранителни навици, заложени в културата ни, стресът, нередовната дефекация и т.н., чревната стена изтънява, а порестата ѝ структура се разширява. При тези условия едрите молекули токсини от храната и вещаствата, които приема човек през устата, вече могат да се просмукват в кръвта и да отравят организма. Понеже количеството отрова е по-голямо от обичайното за организма, черният дроб в един момент не може да се справи с детоксикацията и кожата поема ролята на негов помощник като извежда отровите от тялото през епидермиса. Високата токсичност в кръвта от своя страна активира имунен отговор, при който тялото започва да атакува собствените си интоксикирани клетки, което резултира в "автоимунно" състояние, което се проявява като увреждане на кожата. Това е най-съкратеният начин, по който мога да го обясня.

Добре, казах си, ако е толкова просто, защо лекарите не експериментират с това и не го препоръчват на хората? Само от псориазис засегнатите по света са над 100 милиона и говорим само за диагностицираните. Ще разгърна темата в тази статия, но преди това само искам да споделя къде се намирам към днешна дата с излекуването си.

Основното, което предприех, беше да започна да се храня „алкално”, както е предписано от лекаря и да фокусирам внимание върху всички очистителни свойства на тялото ми.
Забелязах подобрението още на първата седмица. Кожата веднага се успокои, а слоят мъртви клетки започна да изтънява. Раните започваха да заздравяват. След две-три седмици ефектът беше достатъчно очевиден, за да го разпознаят и други. На петата седмица участъците здрава кожа по тялото ми бях повече от увредената, а засегнатите участъци бяха сменили цвета си няколко пъти в посока към избледняване и изчистване.

Изображение

Ставаше точно както е описано в книгата и това ме изуми.
Изуми ме, че решението през цялото време е било в моя власт и единственото, което е било нужно да направя, е било да предприема действие.

Дори фотографиите на излекувани пациенти съответстваха на процеса, който наблюдавах на живо по собственото си тяло. За ваша информация ще споделя, че около 60-70 процента от тялото ми беше покрито с тези петна. Гърбът и краката ми са вече почти 100% чисти! Най-бавно се движат участъците по корема, ръцете и лицето, но и там подобрението е драстично. Вече и по корема ми раните заздравяват и то от какво? От това, че замених вафлите и бургерите с праскови и броколи. Нищо друго, разбирате ли? Само това е промяната, която доведе до настоящата бележка.

Единственият страничен агент, който използвах, беше крем Невен на Арома за омекотяване на кожата. Но, уверявам ви, използвах този крем и преди диетата, и никога не е постигал ефект различен от просто успокояване на възпалените участъци. От около 3 седмици вече не използвам дори крема, защото нямам нужда. Кожата ми е все по-мека и нежна с всеки изминал ден правилно хранене, а аз започвам да се връщам в тялото си, така да се каже.

По принцип трябва да следвам режима до няколко месеца след пълното изчистване. Честно казано, намерението ми е да го следвам в живота си от тук нататък. Дал съм си 1 година тестов период, така че, ще ви държа в течение и живот и здраве ще напиша една книга по темата, като понатрупам още малко опит и емпиричен материал.

Ето за какво става дума всъщност - МЕДИЦИНАТА И ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ ИМАТ НУЖДА ТИ ДА СИ БОЛЕН!

Много е просто, нали? Докато аз се лекувам с пловоде и зеленчуци и поддържам здравето си с правилно хранене, нито една фармацевтична фирма не прави пари от мен. Точно поради тази причина личният лекар в общия случай не може да ви даде адекватен диетологичен съвет. Традиционната медицина не го е обучила да прави това. Защото, ако беше, нямаше как този лекар да излезе и да продава токсични химикали на хората, а фармацевтичните компании нямаше как да си разширяват пазарния дял.

Дълбоко сбъркано е въпроси, засягащи благото и здравето на цивилизацията като цяло, да бъдат подвластни на егоистични капиталистически интереси. Това е абсурдно, пошло и вредно за хората. Ако правилно бъде изкомуникиран с обществото моделът на здравословно хранене и отношение към живота, можем да излекуваме цели нации само за няколко години и то по естествен начин!

Обърнете специално внимание на линковете, които ще споделя по-долу. Те са свидетелства за сериозния напредък в диетологията и огромния по обем научен материал по въпроса от последните години. Има само една единствена реална опасност за здравето на хората и това е нашата физическа и ментална хигиена. За менталната хигиена пиша подробно в книгата си "Кафе за събуждане" и в новата си книга "Епохата на безсмъртието" (премиерата е на 21 септември, скоро ще обявя къде). За физическата хигиена ще пиша тепърва, защо и самият аз едва в момента прохождам в тази тематика.

Изображение
За 14 години търсене на съвети от "специалисти", никой не ми каза, че трябва да променя начина си хранене и всичко ще се оправи.

Първият, който сериозно ми обърна внимание на това, беше д-р Петър Найденов, за което съм му безкрайно признателен! Той е и издател на безценната книга на д-р Пагано "Лечение на псориазис (и екзема, и дерматити, за онези от вас, които имат подобни проблеми)", Анхира 2011, както и може би един от най-известните в столицата експерти по класическа хомеопатия. Специални благодарности, д-р Найденов!

Държа да отбележа, в интерес на автентичността на риалити експеримента ми тук, че от момента, в който започнах диетата не съм приемал дори хомеопатичния препарат, който докторът ми препоръча. Ползвах го преди да се осмеля да започна с храненето и честно казано демонстрираше чудесен частично изчистващ ефект, но вътрешно не усещах да се излекувам. Очевидно емоционалният аспект има своята роля в поддържането, обострянето и съответно излекуването на една болест, но когато става дума за физическо претоварване с токсини, някой трябва да се погрижи тези отрови да напуснат организма по най-бързия начин, за да се наблюдава истинско излекуване. Хомеопатията, както знаете, не прави това или дори да има подобен подход, той не може да се сравни със силата на едно дълбочинно естествено пречистване на организма и, което е по-важно, изграждане на нови здравословни навици за превенция на бъдеща поява на подобни проблеми. Има неща, за които лесният подход с "магическите гранули" на хомеопатията е прекрасно решение. Но има и битки, които човек трябва да посрещне по истинския начин - като промени себе си. Пътуването ми към здравето ме научи на тези неща.

Докато държавата не предприеме сериозни стъпки в посока образоване на населението и допълнителна квалификация на медиците, никаква здравна реформа няма да промени състоянието на болния българин. Говоря за радикална промяна, хора, но ако на карта е заложено общественото здраве, кому, за Бога, е нужно да се чака??

От друга страна, какво ли толкова ми пука кой се храни зле и боледува и кой не. За мен най-важното е, че аз открих отговора на въпрос, който се появи в живота ми преди повече от десетилетие. А истината ще ви освободи, нали знаете? Така казват и са прави. Когато човек открие истината за нещо, несравнима е насладата му! Особено, когато дълго време е жадувал тази истина и смирено е очаквал отговора.

Моят отговор пристигна при мен и съм безкрайно щастлив от това! Не ви съветвам нищо, защото и аз самият не съм от хората, които се поддават на съвети. Трябва да призная, че бях чувал за диетата на Пагано години преди да се възползвам от нея. Просто не ми стискаше да посегна на едно от най-големите си удоволствия - храната. Всичи, които ме познават, знаят много добре колко обожавам сладки шоколадови неща. Е, единственото сладко, което сега ям, са плодовете и незначителни количества мед.

Не мога да повярвам, че озаптих вафлено-шоколадовата си страст. Не вярвах, че е възможно, но ей го на. Спрях и бирата. Това беше единственият алкохол, който си позволявах, след като се отказах от уискито преди близо 2 години. Отрязах я и нея. Честно казано, може би ще пия по някоя биричка по-натам в живота си, ако много ми се прииска, след като укрепне организма ми. Но определено си живея доста добре и без нея. Не ям и тежки меса. Позволявам си единствено риба и то в малки количества, защото все пак е киселинна храна. Хранителните подробности ще ги оставя за друг път.

Кой ни взе здравето?
Същият, който може да ни го върне обратно на драго сърце – самите ние и нашите навици. Храната влияе до изумителна степен на живота ни. Звучи толкова просто, но малцина го разбират. И аз не го разбирах, докато не го преживях и видях с очите си. И вие можете да го видите.
Ако искате това да стане веднага, просто започнете с тези два филма:

http://www.canceriscurablenow.tv/

http://www.foodmatters.tv/

Има ги и двата в kolibka.com, а вторият го има и в zamunda.com.

Желая ви много здраве или, ако случайно сте му загубили дирите, бързо да му ги намерите отново и да го последвате смело!

Искрено ваш,

Димитър Божанов
Изображение
Аватар
Сиренце
Със словото напред
 
Мнения: 1595
Регистриран на: Сря 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: ПСОРИАЗИС или кой ни взе здравето

Мнениеот djinjar » Пет 10 Яну 2014, 23:12

и аз си го имам ...е от скоро е ...е малко е...но искам да взема адекватни мерки...ПОМОЩ МОЛЯ!!!!
:1215 :1215 :1215
djinjar
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пет 10 Яну 2014, 22:54

Re: ПСОРИАЗИС или кой ни взе здравето

Мнениеот Мърмори » Вто 14 Яну 2014, 10:17

Ами ето, имаш вече информация, диета му е майката!
Погледни и това-
Аватар
Мърмори
Философска система
 
Мнения: 1335
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:51

Re: ПСОРИАЗИС или кой ни взе здравето

Мнениеот cchery » Вто 14 Яну 2014, 18:04

djinjar написа:и аз си го имам ...е от скоро е ...е малко е...но искам да взема адекватни мерки...ПОМОЩ МОЛЯ!!!!
:1215 :1215 :1215

Здравей, Джинджър, Зори е права - имаш вече инфото. Имаш опита на човек преди тебе, можеш да се снабдиш и ти с литературата, посочена в статията, и да промениш храненето. Със сигурност грешки в "диетата" са най-честата причина за всичките ни болежки.
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7133
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: ПСОРИАЗИС или кой ни взе здравето

Мнениеот djinjar » Вто 14 Яну 2014, 21:30

Като цяло диетата ми не е лоша :) чакам обаче да ми назначат биопсия...силно се надявам дигнозата да не се потвърди...направи съм се вкопчила в тази идея...
djinjar
Една птичка пролет не прави
 
Мнения: 2
Регистриран на: Пет 10 Яну 2014, 22:54


Назад към Бърза помощ за всякакви болежки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron