Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Форум за бит пазар - кратки обяви за продажба/купуване и реклама на стоки и услуги!

Модератор: cchery

Правила на форума
Уважаеми потребители, днес светът е под тежко робство! Робството на боклуците. Напук на ширещата се някъде бедност и недоимък, има страни, които страдат от излишък....... на всичко! Водени от идеята, че трябва да помогнем на земята си да се избави от боклуците, ние, администраторите на форума, създадохме този подфорум с една единствена цел: НЕНУЖНИТЕ ВИ ВЕЧЕ, НО ЗДРАВИ И ГОДНИ ЗА УПОТРЕБА ВЕЩИ, ДА НАМЕРЯТ НОВИЯ СИ СОБСТВЕНИК!

И т.к. мецабаба е най-великата мечка във виртуалното пространство, тя знае, че сред потребителите на нейната бърлога има хора с безграничен талант и възможности. Хора, които ежедневно създават шедьоври в приложното изкуство или пък в областта, в която работят! ЗАТОВА ТОЗИ ФОРУМ Е МЯСТОТО, КЪДЕТО МОЖЕТЕ ДА ПУСНЕТЕ СВОЯТА КРАТКА ОБЯВА-ВИЗИТКА НА ЗАНИМАНИЕТО, КОЕТО ВАШИЯТ ТАЛАНТ ПОДХРАНВА ИЛИ ПЪК НА ПРОФЕСИЯТА, КОЯТО УПРАЖНЯВАТЕ! ЗАЩО ДА ГО ПРАВИТЕ ЛИ?!? ЗАЩОТО МОЖЕТЕ ДА ПРОДАДЕТЕ УСЛУГИТЕ СИ НА ДРУГИ ПОТРЕБИТЕЛИ!

Пускайте обявите си ТЪРСЯ/ПРОДАВАМ свободно, но и отговорно!

Следете да пишете ясно и да давате пълни подробности!

НЕ ОСТАВЯЙТЕ В ПОСТИНГИТЕ СИ ЛИЧНИТЕ СИ ДАННИ - АДРЕС, ТЕЛЕФОН, ИМЕНА, № НА ЛИЧНА/ДЕБИТНА/КРЕДИТНА КАРТА, ПОДРОБНОСТИ ЗА ДВИЖИМОТО И НЕДВИЖИМОТО СИ ИМУЩЕСТВО И Т.Н. Използвайте другите функции на форума - "лично съобщение" и "изпрати имейл", за да се свържете с потребителя, на когото искате да продадете или пък от когото искате да купите нещо!

Пишете на кирилица или ползвайте КРЕДОР в случай, че клавиатурата ви не разполага с такава!

Спазвайте добрия тон и винаги имайте едно наум, както когато предлагате, така и когато купувате!

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Чет 18 Яну 2018, 10:35

ИСКАМ отново да ПИША по много всяка седмица!
ЩЕ го направя още този УИКЕНД, обещавам!
Много ми ЛИПСВА писането! :222
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Нед 21 Яну 2018, 19:35

Астро-прогноза за периода 22 - 28 януари 2018 г.:

• 22 януари – Луната влиза в Овен още в 8.32 ч. сутринта и задава динамичен тон на новата работна седмица. Огнената Луна е оптимистично настроена, амбициозна, смела, активна и пробивна. Освен това е прекрасно аспектирана от четири страни: със Слънцето и Венера във Водолей е в секстил, а с Юпитер и Марс - в тригон. Поради нарастващата фаза, в която се намира, и то дни след Новолунието в Козирог, когато двете Светила съвпадаха в края на този земен знак, периодът е изключително подходящ за полагане на начало, свързано с професионалното израстване и кариерата. Ако има някакво напрежение в отношенията между по-зрелите и по-младите жени, сега е моментът то да се изглади.

• 23 януари – Луната е в Овен. Запазват се астро-тенденциите от вчерашния ден. Като цяло на всички Огнени хора им върви /представителите на зодиите Овен, Лъв, Стрелец, както и на всички с Луна и/или Асцендент в тези знаци/.

• 24 януари – До ранния следобед Луната още е в Овен. Заради съвпада Уран-Луна днес могат да се случат всякакви неочаквани, внезапни и нестандартни неща, особено на хората със силен Огън в картата си. В 15.45 ч. Луната се премества в земния Телец. Луната екзалтира в Телец, там тя се чувства максимално комфортно и в силата си. Добре дошли са всякакви занимания със земя, с пръст, с глина, както и такива, свързани с грижа за растения, животни, деца, построяване на нещо стъпка по стъпка. Физическите удоволствия също са важни, затова се наспете добре, обличайте естествени материи, осигурете си вкусна и питателна храна, отбрани питиета, масаж на тялото и всякакви други екстри. Насладете им се, позволете си ги. Много често се получава така, че за да й е хубаво на душата ни, трябва да му е уютно и на тялото ни.

• 25 януари – Луната е в Телец. Съхраняват се вчерашните астрологични тенденции. Водещ е елементът Земя, тъй като имаме цели 4 планети от общо 10 в земни знаци - Луна, Меркурий, Сатурн и Плутон. Интересува ни материалният свят, ставаме подчертано практични, прагматични, делови, трудолюбиви и ориентирани към високи постижения. В същото време хармоничните аспекти на Нептун, Сатурн, Меркурий и Плутон към Луната ни правят изключително интуитивни, мечтателни, поетични, изразителни и устремени към духовното.

• 26 януари – През деня Луната остава в Телец, запазват се тенденциите от предходните два дена. Чак вечерта в 19.41 ч. Луната се премества във Въздушните Близнаци. Ставаме динамични, любопитни, любознателни, с желание да пътуваме и да се учим, да общуваме с другите хора и да боравим със словото като цяло. В 14.57 ч. Марс излиза от Скорпион и влиза в Стрелец.

• 27 януари – Луната е в Близнаци. Близнаци са въздушен знак. Слънцето също като Луната се намира във въздушен знак - Водолей. Стихията Въздух отговаря за нашия интелект, за идеите, които ни хрумват, а също и за нашите приятели и обкръжение. Ако можете, излезте на разходка днес и се вижте с някой близък човек или с цяла компания.

• 28 януари – През целия ден Луната остава в Близнаци, като се запазват тенденциите от предходните два дни. Чак в 20.56 ч. вечерта Луната сяда на своя трон в Рак. Рак е воден знак, при него водещи са чувствата, емоциите и сърдечните преживявания. Когато Луната е в Рак е добре да обърнем внимание на дома, семейството и роднините си. И ако за събота съветът ми беше да се обадите на приятел и да общувате динамично, то за днешния неделен ден съветът ми е да се посветите на децата и партньора си, да внесете уют и топлина вкъщи, да бъдете заедно и да чувствате сигурността и спокойствието, идващи от това.

• За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е във Водолей от вчера. През този месец е време да обърнем внимание на приятелите и съмишлениците си, както и на всякакви по-възвишени каузи и идеали. Водолей живее в бъдещето, в бъдното. Затова на много Водолеи им хрумват ексцентрични странни идеи и като цяло често остават неразбрани от останалите зодиакални знаци. Обаче точно сега, когато тече техният месец, не само ще бъдат разбирани по-лесно от околните, но и всички сякаш ще бъдем осенени от тяхното вдъхновение и визия. Приветствайте нестандартните пътечки в своя свят! Ще бъде за добро, ще бъде интересно, ще бъде весело. Пробвайте!

Луната изминава пътя от Овен до Рак, като през цялото време нараства.

Меркурий е в Козирог. Речта ни е премерена, точна, ясна и целево ориентирана. Възможни са чести командировки.

Венера е във Водолей. Там тя е свободолюбива, нестандартна, ексцентрична и склонна да бърка приятелството с влюбването и страстта.

Марс е в Скорпион до петък. Горят страсти, възможна е силна ревност или обсебеност от партньора. В петък следобед Марс се премества в Стрелец. Той насочва жизнената ни енергия в посока учене на чужди езици, пътешествия извън страната, духовни търсения.

Сатурн е в Козирог, неговото структуриращо влияние се усеща силно, тъй като сега той седи на своя трон и определено е много силен. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта. Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Юпитер е в Скорпион. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

В момента няма нито една ретроградна планета. Всички се движат директно. Желая щастлива седмица на всички!

Изображение

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: http://www.astrosviat.com/
ел. поща: vihrogonche@abv.bg

:954 :954 :954
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Сря 31 Яну 2018, 11:54

Астро-прогноза за периода 31 януари - 4 февруари 2018 г.:

• 31 януари – Днес е Пълнолунието по оста Водолей - Лъв. Слънцето е във Водолей, а точно срещу него отстои Луната в Лъв. Тематиката е въодушевяваща и пъстра: приятели, другари, съмишленици, нестандартни идеи, любов, флиртове, игри, занимания с деца, светски изяви, самочувствие. Точно в 15.25 ч. ще бъде Пълнолунието, съответно в 11-ия градус на Водолей /Слънцето/ и в 11-ия градус на Лъв /Луната/. Днес има и пълно Лунно затъмнение в някои части на Земното кълбо. Повече за затъмненията можете да прочетете тук. По време на Пълнолуние някои хора не спят добре, а други са много напрегнати. Пазете се от нервни избухвания, внимавайте как общувате и се държите с другите. Погрижете се за тялото, ума, духа и психиката си, за да бъдете в кондиция. Малко след този час, в 15.38 ч., Меркурий излиза от Козирог, за да влезе във Водолей.

• 1 февруари – През деня се запазват астро-тенденциите от вчера. Вечерта в 21.13 ч. Луната се премества в Земната Дева. Важни стават работата, трудът, вниманието към детайла, критичността и самокритичността. Добра идея е да обърнете внимание на професията и кариерния си растеж заради хармоничния аспект между Луната в Дева и Сатурн в Козирог.

• 2 февруари – Луната е в Дева. Днес четирите елемента /Огън, Земя, Въздух и Вода/ са отлично балансирани, което означава, че налице са и ентусиазъм, и добро боравене с материалния свят, и интелект, и чувства. Всяка една от стихиите е добре представена от планети в нейното поле. Опозицията Луна-Нептун е възможно да ни накара да се заблудим в нещо или някого днес, или да станем жертва на прибързани и крайни емоции, на мъгляви идеи и нагласи. Добре е да се пазим от необмислени и ирационални постъпки, както и от отдаване на всякакви пристрастия и пристрастявания. Колкото повече обективно и зряло разсъждаваме в случая - толкова по-добре за самите нас.

• 3 февруари – През деня Луната остава в Дева и като цяло със съхраняват астрологичните конфигурации от вчера. Късно вечерта в 23.47 ч. Луната се премества във Везни и ни настройва на вълна партньорство, брак, хармонични взаимоотношения и красота. Квадратурата Юпитер - Венера може да зададе конфликти и напрежение в любовните ни връзки.

• 4 февруари – Днес Луната във Везни хармонира с Меркурий, Слънце и Венера. Посветете неделята на любовта, приятелите, близките и дома си. Делата и вътрешния ви психо-емоционален свят са в синхрон, денят определено е добър за всички ни.

• За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е във Водолей. Време е да обърнем внимание на приятелите и съмишлениците си, както и на всякакви по-възвишени каузи и идеали. Водолей живее в бъдещето, в бъдното. Затова на много Водолеи им хрумват ексцентрични странни идеи и като цяло често остават неразбрани от останалите зодиакални знаци. Обаче точно сега, когато тече техният месец, не само ще бъдат разбирани по-лесно от околните, но и всички сякаш ще бъдем осенени от тяхното вдъхновение и визия. Приветствайте нестандартните пътечки в своя свят! Ще бъде за добро, ще бъде интересно, ще бъде весело. Пробвайте!

Луната изминава пътя от Рак /на 29 и 30 януари/ до Везни /на 3 и 4 февруари/, като първо нараства, после преминава през пълнолунната си фаза и накрая бавно започва да намалява.

Меркурий се премества от Козирог, където речта ни е премерена, точна, ясна и целево ориентирана, във Водолей, където се наблюдава струпване на интересни и дори екзотични идеи и хрумвания.

Венера е във Водолей. Там тя е свободолюбива, нестандартна, ексцентрична и склонна да смесва приятелството с влюбването и страстта.

Марс е в Стрелец. Той насочва жизнената ни енергия в посока учене на чужди езици, пътешествия извън страната и разнообразни духовни търсения.

Сатурн е в Козирог, неговото структуриращо влияние се усеща силно, тъй като сега той седи на своя трон и определено е много силен. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта. Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Юпитер е в Скорпион. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

В момента няма нито една ретроградна планета. Всички се движат директно.

Имайте прекрасно и ползотворно Пълнолуние!

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: http://www.astrosviat.com/
ел. поща: vihrogonche@abv.bg

:954 :954 :954
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Нед 04 Фев 2018, 18:34

Астро-прогноза за периода 5 - 11 февруари 2018 г.:

• 5 февруари – Луната е във Везни и все така ни настройва на вълна партньорство, брак, хармонични взаимоотношения, както през предишните два дни. Квадратурата Юпитер - Венера обаче може да даде конфликти и напрежение в любовните ни връзки. Днес Луната във Везни хармонира с Меркурий, Слънце и Венера. Посветете деня на любовта, приятелите, близките и дома си. Делата и вътрешния ви психо-емоционален свят са в синхрон. Късно вечерта Луната и Уран са в точна опозиция, възможен е сблъсък между нуждите на интимната двойка от една страна и индивидуалните потребности на всеки един от двамата партньори.

• 6 февруари – В 5.56 ч. сутринта Луната влиза в Скорпион и променя изцяло енергетиката на деня по посока на дълбоки страсти, чувства и емоции, и интерес към финанси, тайни, подземен свят, към окултното и скритото като цяло. Тъй като Луната и Слънцето квадратират днес /Последна четвърт на Луната е/, са възможни междуличностни конфликти и засилване на вътрешното психо-емоционално напрежение.

• 7 февруари – Луната е в Скорпион. Съхраняват се тенденциите от вчера. Луната продължава да намалява след Пълнолунието от миналата седмица.

• 8 февруари – В 15.54 ч. Луната се премества от Скорпион в Стрелец. Всички ставаме оптимистично настроени и с подновено желание да пътуваме, да се развиваме и да учим нови неща.

• 9 февруари - Луната е в Стрелец, запазват се астрологичните тенденции от вчерашния ден.

• 10 февруари - Луната е в Стрелец и днес. Тъй като е почивен ден, ще имате по-голяма възможност да излезете навън, да се разходите, да се отправите на път, да се срещнете с хора, да научите нещо ново и интересно от тях. Луната е хармонично аспектирана от няколко страни, така че ще се чувствате чудесно, подкрепени, сигурни и обгрижени.

• 11 февруари - Още в 4.22 ч. рано сутринта Луната влиза в Козирог. Въпреки че е неделя, ставаме някак сериозни и изпълнени с чувство за дълг. Стремим се към високи постижения и към спазване на поетите обещания и отговорности. Ако се чудите кой ден от уикенда да чистите и подредите жилището си, вече не го правете - изберете днешния ден! Земният Козирог ще ви помогне да се справите със задачите качествено и ефективно, без да пилеете енергията и ресурсите си за странични занимания. А след свършеното ще се почувствате чудесно!

• За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е във Водолей. Време е да обърнем внимание на приятелите и съмишлениците си, както и на всякакви по-възвишени каузи и идеали. Водолей живее в бъдещето, в бъдното. Затова на много Водолеи им хрумват ексцентрични странни идеи и като цяло често остават неразбрани от останалите зодиакални знаци. Обаче точно сега, когато тече техният месец, не само ще бъдат разбирани по-лесно от околните, но и всички сякаш ще бъдем осенени от тяхното вдъхновение и визия. Приветствайте нестандартните пътечки в своя свят! Ще бъде за добро, ще бъде интересно, ще бъде весело. Пробвайте!

Луната изминава пътя от Везни до Козирог, като през цялото това време е в намаляваща фаза. Периодът е подходящ за разчистване, почистване, подреждане и разтоварване, във всякакъв смисъл. Диетите и хранителните режими ще донесат облекчение на телата ни, а освобождаването от ненужните вещи в бита ще успокои и презареди душите ни.

Меркурий е във Водолей. Радваме се на интересни идеи и ексцентрични хрумвания.

Венера също е във Водолей. В този знак тя е свободолюбива, нестандартна и склонна да смесва приятелството с влюбването и страстта.

Марс е в Стрелец. Той насочва жизнената ни енергия в посока учене на чужди езици, пътешествия извън страната и разнообразни духовни търсения.

Сатурн е в Козирог, неговото структуриращо влияние се усеща силно, тъй като сега той седи на своя трон и определено е много силен. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта. Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Юпитер е в Скорпион. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

В момента няма нито една ретроградна планета. Всички се движат директно. Възползвайте се максимално от този светъл период, в който затрудненията и забавянията са малко.

Желая на всички хубава нова седмица!

Изображение

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: http://www.astrosviat.com/
ел. поща: vihrogonche@abv.bg

:954 :954 :954
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Нед 04 Фев 2018, 19:20

Kleo написа:
Kleo написа:
Kleo написа:Обмислям съвсем скоро да започна да пиша за идващата 2018 година в астрологичен план.


Като всяка година, и 2018-та започва със Слънце в Земния Козирог. А Козирогът е зодиакалният знак, отговарящ за професионалното израстване, за кариерата и изкачването по йерархичната стълбица. Добре е през месец Януари да целеполагаме, да решим какво искаме да постигнем и да помислим как да го направим. Акцентът естествено пада върху нашата работа, колеги и бизнес-партньори. Следва транзитът на Слънцето във Въздушния Водолей. Затова през Февруари е добре да обърнем внимание предимно на приятелите и съмишлениците си, да участваме в социални групи и общности по интереси, да дадем простор на нестандартните идеи, които ще ни осенят през този период. Също така се очакват успехи, свързани с високите технологии и електронните комуникации. Преди да настъпи пролетта, Слънцето ще се премести във Водните Риби и ще ни настрои на доста по-духовна вълна. Затова през Март месец всички ставаме по-чувствителни, емоционални, интуитивни, по-насочени към душевния свят и сърдечните преживявания. С пукването на пролетта Слънцето влиза в шеметния Овен и поставя началото на съсредоточеността ни върху Егото, върху Аз-а ни, върху смелостта, пробивността и инициативността. В нас се разпалва Огънят на действеността, доброто самочувствие и пламенността, с която вършим нещата. Април е месецът, в който са добре дошли всякакви лични изяви във външния свят.

През месец Май, с влизането на Слънцето в Земния Телец, водещо става желанието за градеж, за постепенно изграждане на желаното тухличка по тухличка, за печелене и трупане на пари, за наслада от малките радости на живота. Цел става постигането на изобилие и стабилност. През Юни, когато Слънцето транзитира вече във Въздушните Близнаци, вече е време за интензивно общуване с другите хора, за учене на нови неща, за пътувания и опознаване на нови територии. През месец Юли е царството на Водния Рак: тогава е добре да обърнем внимание на дома и близките си, да се посветим на вътрешния си психо-емоционален свят, да се погрижим за семейството, роднините и децата си, да внесем уют и топлина вкъщи. През горещия Август господства Огненият Лъв. Времето е отлично за творчество, игри и забавления с деца, както и за летни флиртове и страстни любовни изживявания. Отдъхнете си хубаво, още повече че през Септември ни очаква нова порция работа и усилен труд.

Земната Дева неслучайно идва с началото на есента и започване на новата учебна година. Тогава е време за събиране на реколтата. На принципа "Каквото сме посели, такова ще ожънем!". Винаги, когато Слънцето транзитира в Дева, периодът е добър за установяване на ред и правила, за усет към детайлите, за отговорности и ангажименти, за цялостна грижа за здравето и хигиената. След като сме се потрудили здраво, е ред на Въздушните Везни да застанат отпред. Октомври е месецът, в който се стремим към хармония, справедливост, красота, любов, партньорство, ефективно партниране, щастлив брак и успешни договори. Следва транзитът на Слънцето във Водния Скорпион. Ноември е месец на страстта, на способността да се трансформираме и изцеляваме, да преобразуваме стари мисловни и поведенчески модели в нови такива. Подобно на есенния листопад навън, и ние сякаш събличаме от себе си старите одежди и се готвим да се разголим докрай. Скорпионът има огромна трансформираща мощ и е добре да се възползваме максимално от нея в този период на годината. Декември идва със Слънчевия транзит в Огнения Стрелец. Последният месец от годината ни насочва към образованието, квалификацията и преквалификацията, пътуванията надалеч, ученето на чужди езици, отношенията с чужденци, както и към търсенето на вечните истини в света. По този начин затваряме кръга и на тази година.

Желая на всички щастлива и здрава Нова 2018 година, пълна с приятни и полезни неща! Бъдете успешни като Козирога, дружелюбни като Водолея, идеалистично настроени като Рибите, борбени като Овена, богати като Телеца, любознателни подобно на Близнаците, домошари по образец на Рака, слънчеви като Лъва, делови като Девата, естети като Везните, страстни като Скорпиона и авантюристични като Стрелеца.


Ще продължа скоро за 2018 година, обаче гледайки позицията на ЮПИТЕР, а не Слънчевите транзити, както по-горе!


Обещаното си е обещано:

2018 година, съгласно позицията на колективните планети

Юпитер е в Скорпион.

Сатурн и Плутон са в Козирог.

Нептун е в Риби.

Уран е в Овен.

Ос на Лунните възли - СЛВ е в Лъв, а ЮЛВ е във Водолей.

ЩЕ ДОПИСВАМ, че днес много писах и вече се уморих!
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Нели » Чет 08 Фев 2018, 21:45

Деси, може да изглежда смешно, но аз чаааак сега видях тази тема и колко си писала в нея. Не мога да кажа, че редовно ще чета тук, но може да наминавам.
:954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
От писане глава не боли
 
Мнения: 830
Регистриран на: Пон 23 Авг 2010, 19:49

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Съб 10 Фев 2018, 09:37

Нели написа:Деси, може да изглежда смешно, но аз чаааак сега видях тази тема и колко си писала в нея. Не мога да кажа, че редовно ще чета тук, но може да наминавам. :954


Нели, за мен ще е радост и чест да го правиш :923

А ще бъда благодарна и на честна обратна връзка :923

Добре дошла в моя астро-свят :222

Можеш да надзърнеш и тук, друга тема за Астрология, в която често публикувам, ако имаш желание за това, разбира се :222
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Нед 25 Фев 2018, 20:55

Астро-прогнозата ми за периода 26 февруари - 4 март 2018 г.:

• 26 февруари – Слънце, Нептун, Меркурий и Венера са в Риби. Луната е на своя трон в Рак, а Юпитер е в Скорпион. Цели 6 планети във Водни знаци, които обагрят всичко в синьо :) Водата е водещият елемент в момента! Затова: пийте вода, взимайте си често душ или вана, ходете да плувате или да се плицикате в някое СПА :) Осланяйте се на вътрешното си чувство за нещата, вярвайте повече на усета и интуицията си - тези дни ще се радваме на завишен нюх :) Ако сте творци - ще имате муза да сътворите нещо неземно и прекрасно. Ако не сте творчески настроени - помечтайте, отдайте се на чистосърдечните си желания, послушайте романтична музика, разходете се навън. Уважете Водата в себе си. Нищо, че може да не сте водна зодия. В рождената карта на всеки човек има домове, които се управляват от воден знак или сфери, повлияни от водна стихия. На представителите на водните знаци много ще им върви - това са всички със Слънце в Рак, Скорпион или Риби, или Луна и/или Асцендент в някои от тези зодиакални знаци. Ако не знаете наталните си конфигурации, може би е време да откриете своя астролог, който ще ви осветли по тези въпроси? Дерзайте! Ще бъдете подкрепени допълнително от красивата хармонична фигура, наречена от астролозите Хвърчило: тя е образувана от големия воден тригон, описан по-горе, и позицията на Плутон в Козирог. Налице е Водно-Земно Хвърчило. Земята ще даде подслон на Водата, а Водата ще напои Земята.

• 27 февруари – В 6.43 ч. сутринта Луната се премества в Огнения Лъв. Така се получават три планети в огнени знаци днес - Луна в Лъв, Уран в Овен и Марс в Стрелец. Увеличават се оптимизмът и борбеността ни, цялостната ни активност, инициативност, пробивност и амбициозност. Луната в Лъв обича да се изявява, обича да блести на сцена, обича да й се възхищават. В същото време Лъв е и зодиакалният знак, свързан с децата, любовните връзки, флиртовете, влюбеността и творчеството. Ще имаме смелостта и самочувствието да действаме и да бъдем на нужната висота. Квадратурата Марс-Венера може да донесе напрежение и/или излишни харчове, но е възможно да даде импулс за вземане на нови решения и действия в областта на любовта.

• 28 февруари – Точен Огнен голям Тригон наблюдаваме днес! На представителите на огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/ определено ще им върви много, ще се чувстват прекрасно и силно въодушевени. Луната продължава да транзитира в Лъв, да расте и да се доближава до Пълнолунната си фаза.

• 1 март – Честита Баба Марта! Украсете дома, дрехите и китките си с бяла и червена прежда, за Здраве и Късмет :) Колкото до Луната, днес тя се придвижва напред, за да пристигне във владенията на Земната Дева, още в 7.56 ч. сутринта. Тази седмица облагодетелствани се чувстват последователно представителите на три от общо четирите стихии - първоначално късметлии бяха "водните" хора, после се зарадваха "огнените", а сега се усмихват и "земните". Ако сте от зодиите Телец, Дева или Козирог, или имате Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци, сега е вашето време! Това е така, защото Луната е в Дева, а Сатурн и Плутон се намират в Козирог в момента. На преден план излизат заниманията с работа, професионалните задачи и ангажименти, и кариерното израстване. Ако искате да ви забележат в службата, покажете професионализъм и необходимите качества. Ако желаете повишение, сега е моментът да заявите себе си и да докажете, че го заслужавате. Ако се стремите към финансов успех, моментът е добър да го постигнете. Но не бъдете лениви и не се отдавайте на мързел, а напротив - положете усилия, вложете труд, самодисциплина и време.

• 2 март - Пълнолуние по оста Дева - Риби, точно в 2.49 ч. след полунощ. Това е оста на Служенето на другите хора. Двете Светила са точно едно срещу друго: Слънцето е в 11-ия градус на Риби, а Луната - в 11-ия градус на Дева. Целият ден ще е Пълнолунието. Възможно е да имате по-изострени реакции от обичайното за вас, или да не спите добре тази нощ. Всичко това е нормално и ще отшуми. Ако имате желание, минете на по-лека храна днес и утре, вероятно ще олекне не само на тялото, но и на душата ви. Пийте достатъчно вода и правете любими неща. На всички ще се отрази благоприятно, ако днес свършите нещо в полза на друг човек. Направете го с мисъл за него, с любов в сърцето, и без очакване за отплата. Усмихнете се и извършете нещо добро, някаква мила, хубава постъпка. Ще усетите радост от това... и точно това ще ви помогне да почувствате принципите на даването с радост, на служенето на околните... тези принципи, така добре познати на всички Деви и Риби по света :) Девата се стреми да е полезна, затова е толкова трудолюбива, грижовна и педантична. Рибите се стремят да са полезни, затова са толкова съпричастни, чувствителни и отнесени. Усетете какво е да си Дева или Риба. Почувствайте какво е да си всеотдаен и готов на саможертва. Поне веднъж. И след това ще съумеете да разбирате по-добре приятелите си от тези две зодии, убедена съм. Пробвайте. Не боли :)

• 3 март - Честит национален празник, Българи! Да помним кои сме и откога сме :) Да постигаме все повече и повече, и да бъдем по-сплотени! Иначе ... Меркурий и Венера съвпадат в Риби - удава ни се да изразяваме себе си в любовта. Луната се премества във Въздушните Везни, в 10.19 ч. сутринта. Везни е знакът на хармонията и равновесието, на красотата и естетиката, на брака и партньорството. Затова посветете почивните дни на любимия си човек, на връзката помежду ви, като се стремите към разбирателство и приятни общи занимания. Принципно имайте предвид, че все още е налице енергетиката на вчерашното Пълнолуние. Затова се пазете от излишни напрежения и конфликти, и щадете нервната си система.

• 4 март - Луната е във Везни през целия ден. Като цяло се съхраняват тенденциите от вчера. Луната започва малко по малко да намалява.

• За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е в Риби. Времето е добро за духовни практики, за развиване на чувствителността, емоционалността и интуитивността. Всякакви водни процедури са подходящи.

Луната първо расте, после достига до Пълнолуние и накрая започва да намалява. Изминава пътя от Рак до Везни.

Меркурий е в Риби. Речта ни е мека, плавна и интуитивна. Самите ние сме някак съзерцателни и по-състрадателни.

Венера също е в Риби. Възможно е да виждаме партньора си в розови краски. Възможни са заблуди и самозаблуди в любовта, както и ирационално харчене на пари.

Марс е в Стрелец. Той насочва жизнената ни енергия в посока учене на чужди езици, пътешествия извън страната и разнообразни духовни търсения.

Сатурн седи на своя трон в Козирог и ще остане там още дълго време. Неговото структуриращо влияние се усеща силно. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта. Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Юпитер е в Скорпион. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

В момента няма нито една ретроградна планета. Всички се движат директно. Възползвайте се максимално от този светъл период, в който затрудненията и забавянията са малко.

Желая на всички прекрасна седмица! Нека Баба Марта ви донесе здраве, споделеност, бяла радост и червен късмет :) А Националният празник ви подсети защо е толкова хубаво това, че сме българи :) Желая приятни празници на всички!

Изображение

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: http://www.astrosviat.com/
ел. поща: vihrogonche@abv.bg

Изображение

:954 :954 :954 :954 :954
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Нед 25 Мар 2018, 14:01

Цял месец по-късно!!! :oops: :oops: :oops:

Астро-прогнозата ми за периода 26 март - 1 април 2018 г.:

• 26 март – Луната е нарастваща и първо седи на своя трон в Рак. Силно емоционални сме и настроени към дома и семейството, подобно на изминалия уикенд. Слънцето е в Овен, а Луната до 14.49 ч. се намира в своите владения в Рак. След този час Луната влиза в Лъв. Налице са цели 5 планети в огнени знаци днес: Слънце в Овен, Луна в Лъв, Меркурий, Венера и Уран в Овен. Оптимизмът и борбеността ни, цялостната ни активност, инициативност, пробивност и амбициозност, са много високи. Луната в Лъв обича да се изявява, да блести на сцена, да й се възхищават. В същото време Лъв е и зодиакалният знак, свързан с децата, любовните връзки, флиртовете, влюбеността и творчеството. Ще имаме смелостта и самочувствието да действаме и да бъдем на нужната висота.

• 27 март – Квадратурата Слънце-Марс може да обърне един срещу друг зрелите и младите мъже. Хармоничният аспект Меркурий-Луна ни помага да изразяваме добре вътрешния си свят. Луната е в Лъв, елементът Огън е водещ, запазват се като цяло тенденциите от вчера.

• 28 март – Тригонът Венера-Луна спомага разбирателството между младите и зрелите жени. В 17.34 ч. Луната влиза в земната Дева. На преден план излизат заниманията с работа, професионалните задачи и ангажименти, и кариерното израстване. Ако искате да ви забележат в службата, покажете професионализъм и необходимите качества. Ако желаете повишение, сега е моментът да заявите себе си и да докажете, че го заслужавате. Ако се стремите към финансов успех, моментът е добър да го постигнете. Но не бъдете лениви и не се отдавайте на мързел, а напротив - положете усилия, вложете труд, самодисциплина и време.

• 29 март – Луната в Дева и Нептун в Риби са в точна опозиция днес. Възможно е идеалите и мечтите ви да попречат на вашия домашен живот и емоционалните ви нужди. Другите могат да оспорват или да се противопоставят на вашите идеали или видения, в които вярвате. А вашата вяра и проявен интерес към духовността може да не бъдат подкрепени от най-близкото ви обкръжение.

• 30 март - Цял ден Луната остава в Дева. Съхраняват се тенденциите от вчерашния ден. В 20.52 ч. вечерта Луната се премества във Везни. Везни е зодиакалният знак на хармонията и равновесието, на красотата и естетиката, на брака и партньорството. Затова посветете почивните дни на любимия си човек, на връзката помежду ви, като се стремите към разбирателство, сътрудничество и приятни общи занимания. Луната продължава да расте и почти е достигнала пълнолунната си фаза. Имайте предвид, че вече е налице енергетиката на утрешното Пълнолуние. Затова се пазете от излишни напрежения и конфликти, и щадете нервната си система.

• 31 март - Пълнолуние по оста Везни-Овен, точно в 15.36 ч. Това е оста на сблъсъка между "ние" и "аз", между това да отчитаме потребностите и нуждите на другите хора, и своите собствени, на крехкия баланс между даването и получаването, между сътрудничеството и чувството за самостоятелност и независимост. Двете Светила са точно едно срещу друго: Слънцето е в 10-ия градус на Овен, а Луната - в 10-ия градус на Везни. По време на Пълнолуние често срещани са по-изострените реакции, безсънието, междуличностните конфликти, вътрешното психо-емоционално напрежение, кошмарите. Всичко това е естествено и ще отшуми за ден-два. Ако имате желание, минете на по-лека храна днес и утре, вероятно ще олекне не само на тялото, но и на душата ви. Пийте достатъчно вода и правете любими неща. На всички ще се отрази благоприятно, ако днес свършите нещо в полза на друг човек. Направете го с мисъл за него, с любов в сърцето, и без очакване за отплата. Усмихнете се и извършете нещо добро, някаква мила, хубава постъпка. Или ако усещате, че отдавна не сте давали на самите себе си - дайте си го. Сега. И вижте какво ще се случи :) Днес в 7.48 ч. сутринта Венера се премества от Овен в Телец.

• 1 април - Луната е във Везни през целия ден. Като цяло се съхраняват тенденциите от вчера. Напрежението дори може да се засили заради опозицията на Луната с Венера и Уран.

• За седмицата са характерни следните планетарни и аспекти:

Слънцето е в Овен. На преден план стоят личността, индивидуалността, самостоятелността, независимостта и веруюто "И сам войнът е воин!" През месеца, в който Слънцето транзитира в първия знак на Зодиака, всички ставаме по-активни, амбициозни, инициативни, смели и пробивни. Мощно изявяваме волята и желанията си. Готови сме да горим и да се борим, за да постигнем стремленията си. Оптимистично настроени сме и действаме с размах и с хъс.

Луната тази седмица първо расте, после достига до фазата на Пълнолуние и накрая лека-полека започва да намалява. Изминава пътя от Рак до Везни.

Меркурий е в Овен и вече е ретрограден. Речта ни е по-буйна и непремерена. Възможни са гневни избухвания, особено ако не разберем правилно човека до нас или той не ни разбере. По време на ретрограден Меркурий се увеличават недоразуменията и грешките в общуването между хората, както и всякакви проблеми в комуникацията и бъгове в средствата за комуникация. Добре е да бъдем внимателни с документацията, а също и при пътуванията си. Не избързвайте със заключенията и изводите, които си правите за даден човек или ситуация. Прибързаността най-често ще ви подведе в преценката. Единствено родените на ретрограден Меркурий няма да бъдат засегнати от тази тенденция, дори напротив - за тях периодът на ретроградието ще бъде повече от добър, особено в сферите на обученията, пътуванията и общуването.

Венера също е в Овен до 30 март. В любовта сме страстни, ревниви и импулсивни. От 31 март Венера сяда на своя трон в Телец. Енергията се променя осезаемо - ставаме по-спокойни, блажени и търпеливи, както в любовен, така и във финансов план.

Марс е в Козирог. Той екзалтира в този зодиакален знак. И ни дарява със сила, мощ и издръжливост да постигаме целите си.

Сатурн седи на своя трон в Козирог и ще остане там още дълго време. Неговото структуриращо влияние се усеща силно. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта. Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили. Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Юпитер е в Скорпион и вече е ретрограден. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

Желая на всички прекрасна седмица и спокойно, благодатно, балансирано Пълнолуние!

Изображение

Десислава Враджалиева - Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: http://www.astrosviat.com/
ел. поща: vihrogonche@abv.bg

:954 :954 :954 :954 :954
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Сря 28 Мар 2018, 15:17

ФАЗА НА ЛУНАТА В РОЖДЕНИЯ ХОРОСКОП

Луната е един от най-определящите фактори в рождения хороскоп, особено що се отнася до емоционалност, взаимоотношения и вътрешен свят. Наред с нейния знак, дом и аспекти, влияние оказва и един по-малко познат фактор: фазата на Луната по време на раждането.

Фазата на Луната, при която сме родени, се отразява на начина, по който насочваме и управляваме жизнената си енергия и на естествените ни импулси и стремежи. Ако познаваме тези особености, бихме могли да бъдем по-осъзнати и ефективни в използването им и балансирането им.

Най-лесният начин да определим фазата на Луната при раждането, е ако знаем нейното положение спрямо рожденото ни Слънце.

Съвпад на Луна със Слънце означава, че сме родени на Новолуние.

Опозиция на Луна и Сълнце означава, че сме родени при Пълнолуние.

Всякакви аспекти от съвпад до опозиция по посока на зодиака е нарастваща Луна (когато Луната се намира след Слънцето).

Всякакви аспекти от опозиция до съвпад по посока на зодиака е намаляваща Луна (когато Луната се намира преди Слънцето).

Например ако Слънцето ви е в Овен, това означава, че пълнолуние се случва, когато Луната е във Везни (в опозиция спрямо Слънцето). Ако Луната е в знаците от Овен до Везни, значи тя е нарастваща. Ако Луната е в знаците от Везни до Риби, то тя е намаляваща. Ако Луната е в Рак в квадратура към Слънцето в Овен, значи сте родени при първа четвърт. Ако квадратурата е от Козирог, то сте родени при последна четвърт.

Ако се затруднявате да определите сами каква е фазата на Луната в рождената ви карта, можете да изпратите на лично съобщение датата си на раждане и ще получите отговор в кой тип попадате.

Смята се, че на енергийно ниво има най-голям синхрон и пасване между хората, родени в една и съща фаза на Луната. Има теории, според които някои от устойчивите конфликти във връзките се дължат именно на различната фаза на Луната в рождената карта на партньорите. Разибра се, подобно "разминаване" може да се анализира от поне две различни гледни точки: като източник на конфликт или като извор на взаимно обогатяване.

Интересно е наблюдението, че ако човешката бременност има продължителност 40 седмици, както природата повелява, то хората, заченати с нарастваща Луна, се раждат при намаляваща Луна и обратно хората, заченати при намаляваща Луна, се раждат при нарастваща Луна.

Най-общо казано с нарастването и намаляването на Луната се придвижваме от субективност към обективност и после обратно към субективнност; от детски ентусиазъм и жизнерадостност към зряло дистанциране и мъдрост; от импулсивност към обмисляне. Твърдите аспекти между Луната и Слънцето, които съотвестват на първа четвърт (квадратура), пълнолуние (опозиция) и последна четвърт (квадратура) от фазата на Луната, носят повече сблъсъци и конфликти, но същевременно дават по-голяма възможност на човек да срещне вътрешния си субективен свят с външната обективна реалност.

Когато в рождения хороскоп Луната е нарастваща, то човекът е повече насочен към външния свят, към социалното развитие, към активност, постижения, трупане на нов опит и преживяване. Хората, родени с нарастваща Луна, обикновено търсят отговорите на въпросите си чрез преживяванията и опита си във външния свят.

Хората, родени с намаляваща Луна, са повече ориентирани към собствения си вътрешен свят и там вътре в него търсят отговорите на своите въпроси. Често те имат повече способности и умения, отколкото желания и са по-малко амбициозни в общоприетия смисъл на думата.

Преди да разгледаме осемте типа личности според фазата на Луната в рождената карта, е ценно да се замислим как тази фаза влияе върху живота ни. Ако сме родени с нарастваща Луна, това означава, че началото на цикъла, в който сме родени, вече се е случил малко преди нашето раждане. Това означава също, че първото прогресивно Новолуние, когато започваме нашето индивидуално ново начало, ще се случи сравнително по-късно в живота ни, когато сме на по-голяма възраст. От друга страна, ако сме родени при намаляваща Луна, то скоро след раждането ни настъпва Новолуние и паралелно с това първото прогресивно Новолуние настъпва на доста по-ранна възраст в живота, т.е. ние поставяме нашето индивидуално ново начало на по-ранен етап. От психологическа гледна точка този факт е много важен за самоосъзнаването ни и синхрона между външна и вътрешна реалност.

Нека разгледаме по-подробно 8-те типа личности според фазата на Луната при раждане. Ще ги разделим в две групи с по 4 типа според това дали Луната расте или намалява. Имайте предвид, че също както фазите на Луната преливат една в друга, така и разграничението между отделните типове е условно и е възможно вие да сте на границата между два типа. В този случай е вероятно за вас да се отнасят характеристиките и на двата типа.

НАРАСТВАЩА ЛУНА

1. Новолуние

Вие сте родени при фаза на Луната Новолуние, ако Слънцето и Луната в рождената ви карта са в съвпад или ако са на разстояние по-малко или равно на 45 градуса, като Слънцето предхожда Луната по знак или градуси според естествения зодиак (т.е. ако Слънцето е преди Луната). Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира от 8 градуса в Овен до 23 градуса в Телец.

Хората, родени на Новолуние, са субективни, импулсивни, спонтанни и много емоционални в отговор на средата и взаимоотношенията си. Те са жизнени, динамични и експанзивни. Тези хора често са склонни към проекция и трудно разграничават вътрешния си свят на чувства, желания и импулси от външната реалност. Хората, родени на Новолуние, имат тенденция да възприемат случващото им се като проекция на собствената им сянка. Ето защо за тях е много важно да се учат да разграничават себе си от другите и ситуациите и да развиват повече обективност. Друга задача за тези хора е да разберат кои всъщност са те и докъде се разпростират във външния свят.

2. Растяща Луна

Вие сте родени при фаза Растяща Луна, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 45 и 90 градуса, като Слънцето се намира в знак, предхождащ знака на Луната според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса в Телец и 8 градуса в Рак.

Хората, родени при Растяща Луна, са активни и носят у себе си силен импулс за действие. Те изживяват предизвикателството да променят старите структури, за да изразят себе си. Те са оптимистични и самоутвърждаващи се. Тези хора са силно мотивирани да преодоляват препятствията. Опасността при тях е трудността да установят баланс и умереност при изразяването на енергията си. Често тези хора влагат цялата си енергия и ентусиазъм в нещо и след това се чувстват изчерпани или пък твърде късно установяват, че усилията им не биха довели до желания резултат. Подобно на хората, родени при Новолуние, хората от този тип са склонни към експанзия. За тях е важно да развиват умение за дозиране на енергията и усилията си. Би било полезно за този тип, колкото и ентусиазирани да се чувстват в преследването на дадена цел, да се учат да спират по-често, за да проверят дали искат точно това, дали са на прав път и докъде са стигнали. Характерно за този тип хора е подсъзнателно и тягостно усещане за карма, като че са хванати от миналото и се борят с един и същ проблем, но с различно лице. Ето защо за тези хора би било от полза да развиват повече обективност и аналитичност при поставянето на цели и избора на стратегии за постигането им.

3. Първа четвърт

Вие сте родени при фаза Първа четвърт, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 90 и 135 градуса, като Слънцето се намира в знак, предхождащ знака на Луната според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 8 градуса в Рак и 23 градуса в Дева.

Хората, родени при Първа четвърт, изживяват много силен и настойчив импулс към действие. Те носят енергията на предния тип (Растяща Луна), но за разлика от хората, родени в предната фаза, действията при хората, родени в Първа четвърт, са по-малко импулсивни и повече насочени към промяна на околната среда. Техният стремеж е да изградят нови структури и рамки, чрез които да осъществят идеите си. Тези хора изживяват в себе си сблъсъка между старото и новото и носят у себе си импулса към обновление.

4. Почти пълна Луна / „гърбава“ Луна

Вие сте родени при тази фаза, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 135 и 180 градуса, като Слънцето се намира в знак, предхождащ знака на Луната според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса в Дева и 8 градуса във Везни.

Хората, родени малко преди Пълнолуние, обикновено са много амбициозни и за тях е много важно усещането, че растат и се развиват на пълни обороти. Те усещат стремеж да оставят следа в обществото, да дадат своя принос и пътят им да бъде видян, оценен и запомнен. За тях има смисъл да се отдадат на важни дела и каузи и имат способността да свързват идеите с конкретни начини за реализиране. Тези хора се мотивират от ролята на авторитет, от носенето на отговорност и управленските дела.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА

5. Пълнолуние

Вие сте родени при фаза Пълнолуние, ако Слънцето и Луната в рождената ви карта са в опозиция или на разстояние между 180 и 135 градуса, като Луната се намира в знак, предхождащ знака на Слънцето според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 8 градуса във Везни и 23 градуса в Скорпион.

Хората, родени на Пълнолуние и малко след него, най-ярко изживяват полярността и сблъсъка между вътрешния субективен свят на чувства, желания, импулси и стремежи и обективния външен свят на факти и другост. Вътрешното напрежение между тези две реалности дарява човека с повече обективност, широта, разгърнатост и голяма способност за дистанциране. Изисква се, обаче, голям психичен ресурс, за да успее човек да съвмести в себе си тези два ясно разграничени свята. Най-честата опасност при този тип хора е отцепването или на външната, или на вътрешната реалност. С други думи, риск за тези хора е или да виждат света като заплаха и като негостоприемно място за тяхната индивидуалност, или пък да се отцепят от себе си и да скъсат връзката със света на чувствата и преживяванията си. В традиционната астрология се смята, че хората, родени при Пълнолуние, са по-предразположени към разцепления, раздели и разводи, както на родителската двойка, така и в техния личен партньорски живот. За хората от този тип връзките са най-важното нещо и точно по тази причина те имат тенденция да ги идеализират и да търсят вечната, магичната, идеалната любов. Като естествено следствие от този копнеж и изначалното разминаване между идеално и реално, често тези хора остават сами или се въвличат в безкрайна серия от привидно идеални връзки. Много ценно за тях би било да развиват умението да виждат двете страни на всяка ситуация или отношения и да се опитват да сглобяват както вътрешния си свят, така и външната реалност, като съвкупност от противоположности, където във всяко добро се крие и зло, а във всяко зло има и добро.

6. Намаляваща Луна

Вие сте родени при фаза Намаляваща Луна, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 135 и 90 градуса, като Луната се намира в знак, предхождащ знака на Слънцето според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса в Скорпион и 8 градуса в Козирог.

Хората, родени при Намаляваща Луна, носят вътрешен стремеж да покажат на другите какво са научили. Често те са естествени учители, ментори и творци. Тези хора разпространяват идеите си, впечатленията си, вижданията си и по този начин докосват животите на другите. Погълнати от мисията си да разпространяват наученото, тези хора могат да се чувстват напълно обсебени от каузата си и да стигнат до крайности като фанатизъм, проповедничество и ригидност. Ето защо за тях е ценно да развиват своята отвореност към света и идеите на другите, както и толерантността си към различието.

7. Последна четвърт

Вие сте родени при фаза Последна четвърт, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 90 и 45 градуса, като Луната се намира в знак, предхождащ знака на Слънцето според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 8 градуса в Козирог и 23 градуса във Водолей.

Хората, родени при Последна четвърт, са естествени мислители и философи. Докато хората, родени при първа четвърт, изживяват стремеж към действие, то тези, родени при последна четвърт, имат настойчив стремеж към концептуализиране: изграждане на системи, които обединяват мислите, възгледите им и философията им за живота. Тези хора са аналитични, задълбочени и търсещи смисъла. Те обикновено са много принципни и се интересуват от дълбочината на ситуациите и отношенията. Опасността при тях е прекомерната обвързаност с вътрешния им свят на принципи и убеждения, която може да ги направи ригидни и нечувствителни към околните. За тези хора би било много ценно да развиват състрадание, толерантност и гъвкавост, както и да се учат да се радват на малките прости неща в живота. За да постигат баланс, за тях би било добре да действат повече и да се движат повече. Като цяло тези хора са визионери и са ориентирани към бъдещето и често принципите и моралът им изглеждат неконвенционални.

8. Балсамична Луна

Вие сте родени при Балсамична Луна, ако Слънцето и Луната в рождената ви карта са в съвпад или разстоянието между тях е между 45 и 0 градуса, като Луната предхожда Слънцето по знак или градуси според естествения зодиак (т.е. Луната е преди Слънцето). Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса във Водолей и 8 градуса в Овен.

Последните дни от Лунния цикъл се свързват традиционно с край и ново начало, със зараждането на нещо ново. Ето защо и хората, родени при Балсамична Луна, носят тази символика в душата си и често животът им е отдаден на поставянето на ново начало. Възможно е тези хора да възприемат себе си като служители на Новия свят и да са готови на жертви или живот в сянка в името на новото, което предстои. Те са изцяло обърнати към бъдещето, често са подчертано духовно и философски ориентирани и изглеждат сякаш живеят на границата между два свята. За тези хора са обичайни трансцендентните цели и интереси, а материалният и практичен живот остава на по-заден план. Опасността при този тип отново е фанатизмът и затвореността към реалния свят на другите. За тези хора би било ценно да се балансират с повече толерантност към различните виждания и идеи и доза практицизъм, свързан с оцеляването и благополучито и на околните.

И накрая нека си припомним, че фазата на Луната, при която сме родени, влияе на нашата емоционалност и на начина, по който боравим с жизнената си енергия. Разбира се, това влияние се наслагва към другите характеристики на Луната, като знак, дом и аспекти, както и към всички други послания на картата. Възможно е според тези типове да получаваме дадено влияние, но то да се балансира или пък подсилва от други фактори в картата. Ето защо тези типове дават допълнителна и ориентировъчна информация към психологическата динамика на индивида, но не го характеризират изцяло. Фазата на Луната, при която сме родени, е само една от съставките на динамичната смесица, наречена хороскоп.
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Пет 13 Апр 2018, 11:02

Лунните възли в полярните знаци и домове – минал опит / настояща цел
Едно от важните неща за разбиране на кармата в хороскопа на човека е разположението по дом и по знак на т.нар. Лунни възли. И, макар че по тази тема вече има не малко написано, аз реших да дам своя принос към нея, обобщавайки основното за тях от книгите на Мартин Шулман и Жан Спилър – двамата астролози, от които най-много съм се научил да разбирам посоката на човешката съдба според това откъде идваме и накъде отиваме, или накратко – за уроците, които трябва да научим чрез своя Северен лунен възел.

moon-nodesЛунните възли наричаме точките, в които орбитата на Земята около Слънцето се пресича с орбитата на Луната около Земята. В тези точки енергиите на Слънцето, Земята и Луната си взаимодействат. Едната точка, наричана Южен възел, свързваме с нашия минал опит и качествата, с които идваме в този живот – начин на мислене, действие и поведение. Другата, наричана Северен възел, свързваме с целта на душата и темите, върху която душата е избрала да работи в това си въплъщение, за да се усъвършенства и развива. В астрологията Лунните възли преставляват ключа за разбиране на живота като част от една непрекъсната нишка, което представлява кармичната ос в рождената карта. Те са израз на причинно-следствените връзки, посредством които ние водим живота си на Земята. В действителност Лунните възли са точки на душевно привличане – едната идва от миналото, а другата е насочена към бъдещето.

Южният лунен възел е символ на нашето минало, на дълбоко вкоренените поведенчески модели, на стъпките, които сме оставили зад нас. Северният лунен възел е символ на бъдещето, на това, което дърпа душата към нейното бъдещо израстване. Човек не може да достигне Северния си възел докато не се научи да се освобождава от своето минало. Затова той трябва да се научи как търпеливо и елегантно да се отказва от отрицателните си стари навици и спомени, които вече не вършат работа в този живот.

Поради натрупан опит в миналото човек обикновено е под силно влияние на Южния си възел през първата половина от живота си. Планетите в точен съвпад с Южния възел показват, че човек вече е преживял някакъв опит в минали въплъщения и че идва в този живот, за да довърши своето обучение и да развие уменията и талантите си до съвършенство. Планетите в съвпад със Северния възел принуждават човек да остави своето минало назад. Затова винаги когато се опира на своя Южен възел, ще попада в непоносими обстоятелства, докато не избере да продължи еволюцията си чрез възможностите, които му предлага Северния възел.

Ако все още не знаете къде се намира вашият Лунен възел, направете си рождена карта в някоя от свободните програми в Интернет или, ако вече имате такава, потърсете в нея този глиф – North Node of the Moon Symbol Glyph това е знакът на Северен Лунен възел. Домът и знакът, в който той се намира, сочи кое е конкретното му разположение лично за вас, интерпретацията за което можете да прочете по-долу:

Северен възел в Овен или първи дом, и Южен възел във Везни или седми дом
Настоящата цел на човек със Северен възел в Овен е да открие своята идентичност, да открие кой е в действителност, тъй като няма достатъчен опит в изследване на самия себе си. Целта е да осъзнае собственото си Аз и да преодолее своята обърканост чрез развиване на разума си. Северният възел в Овен показва човек, който е преценявал в миналото своето щастие чрез успехите и паденията си, а сега все още продължава да определя своя живот чрез другите. Неговата увереност може лесно да бъде разрушена, защото все още не знае кой е. Като обърква колективните нужди със своите неосъществени желания, той става податлив на депресии и губи самоконтрол. Под влияние на Южния си възел във Везни той се стреми да види двете страни на всяко нещо, разполовява се на всеки кръстопът. Това болезнено преживяване го отправя към Северния възел в Овен. Учи се да взема конкретни решения, така без да се страхува застава зад това, което неговото висше Аз чувства, че е истина.

Северният възел в Овен може да се прояви само когато човек осъзнае кармичното си минало, когато се научи да служи с желание, без да очаква каквото и да е възнаграждение извън собственото си израстване. Неговият най-голям урок се върти върху това как да накара главата си да ръководи неговото сърце, тъй като се размеква от най-слабо проявено внимание. В това си въплъщение той е решен да открие себе си и да постави ново начало на живота си.

Първи – седми дом е ос на взаимоотношенията. В първи дом е Азът на човека, неговата идентичност, а в седми дом са неговите партньори ( брачни, бизнес). Със Северен възел в първи дом човек трябва да открие своята идентичност и да избяга от сянката на своите партньори. Северният възел в първи дом показва, че човек по някакъв начин е изгубил усещане за себе си, в миналите си животи е попадал в зависимост от независими хора. В резултат на което трудно разбира кой всъщност е. Това разположение на възлите показва, че в настоящия си живот този човек ще бъде поставян пред трудности, които ще предизвикат усещане за себе си. Бракът и партньорството са дълбоко вкоренени в неговия манталитет, а търсенето на собствена идентичност постоянно преминава през очите на другите. Неговата задача сега е да се освободи от зависимост и установи кой е в действителност. Това е изключително трудно, защото в миналите животи такъв човек е имал опит на подчинен, жертвал е себе си, за да могат другите да постигнат своите цели. Неговото израстване в този живот е свързано с утвърждаването на себе си, без да отхвърля напълно ползата от брака и партньорството. Целта е да се научи да балансира своите нужди с тези на другите, да постигне независимост.

Северен възел във Везни или седми дом, и Южен възел в Овен или първи дом
Настоящата цел на човек със Северен възел във Везни е да научи урока на съдружието в брака и всички видове партньорства, да се научи да отстранява рисковете в своя живот, като се научи на балансирани взаимоотношения. Южният възел в Овен показва човек, който е развил силно его в миналите си животи, открил е своята идентичност. Сегашната цел е да се предпази от силното его като пренесе вниманието си към другите като осигури на другите по-хармоничен живот. В минали въплъщения личният прогрес е бил най-важен за него, първи да се добере до целта. Това ограничено съзнание под влияние Северния възел във Везни сега трябва да се отвори, а енергията на Овена да бъде използвана за полезни цели. Такъв човек в настоящия живот ще трябва да се справя с карма, която го учи да дава повече, отколкото получава.

Южният възел в Овен тласка човек нетърпеливо към нови посоки. Така често озадачен и объркан, чрез всяко ново пътуване открива своята настояща цел – научава урока на съдружието, научава че в живота не е сам, научава се да споделя. Докато не се научи да споделя, винаги ще идва нещо, което ще прекъсва неговите усилия. Така достига до съзнанието, че честността в партньорството е най- важното нещо. Провокациите на Южният възел в Овен винаги ще го дърпат назад, докато не се научи на обективност, докато не се научи да наблюдава дисхармонията между хората без да взема страна.

Разположението на възлите Везни – Овен показва трудности в брака, тъй като това е бойното поле, където трябва да се състои борбата между любовта към другия и нуждите на Аза. Така човек може да чувства любовта към другия, само когато неговите нужди са удовлетворени. При това разположение на възлите човек постига щастие в партньорствата си след като разбере, че неговите желания са свързани с желанията на другите хора.

Седми дом е дом на партньорствата. Със Северен възел в седми дом човек учи много уроци, свързани с партньорствата. В минали въплъщения такъв човек е развил своя Аз, развил е самостоятелност и индивидуализъм, но не е обръщал внимание на другите. В настоящия живот нещата се обръщат, учи се да помага на другите. Въпреки че неговите преживявания го учат да се жертва за другите, той не го прави. Поради тази причина женитбата е нещо, което трудно му се отдава. Неговата карма сега е да се научи да дава от сърце на другите, да се научи на уважение към тях, а не да се изтъква като по-важен. Чрез Северния си възел във Везни този човек трябва да погледне по-критично на своите мисли и действия, да разбере, че и другите са значими толкова, колкото и той. Основното израстване се осъществява, когато безпристрастно се присмее на всички минали идеи, управлявали някога живота му. С тази позиция на възлите човек не може да бъде щастлив, когато фокусира енергията върху себе си.

Северен възел в Телец или втори дом, и Южен възел в Скорпион или осми дом
Настояща цел на човек със Северен възел в Телец е изграждане на истински ценности. Това е един от най-трудните кармични уроци, защото Плутоновите сили, действащи чрез Скорпион в минали животи, са оставили неприятни спомени у него, често предаван, сега чувства, че трябва да се защитава. По тази причина сега развива защитно отношение към всички, които му предлагат окуражаващи съвети. Очакващ удоволствие от всички свои връзки, сексуалните преживявания в миналото често са го изваждали от равновесие. Но сега тези връзки стават разрушителни за него. Объркан и огорчен от всичко преобръщащо се край него, той подпомага разрушаването с желание да изгради нова ценностна система. Излизайки от Скорпион, вътрешните революции продължават, остатъците от минали животи все още действат. Възможно е последействащо преплитане на настоящи връзки с членове от семейството и близки хора. Всеки ден като че ли е изпълнен за него с критични ситуации. Той все още не владее изкуството да бъде сдържан и да намери истинската стойност на нещата. Бягайки от наказанието, често остава объркан по отношение на това, на което е държал някога.

Скорпион и Телец са неподвижни знаци, затова той трудно променя начините си на процедиране. Независимо дали е още под влияние на Южния си възел в Скорпион, или напредва чрез своя Северен възел в Телец, ще напредне много в развитието си, ако види действията на другите, като отражение на собственото си подсъзнание. Необходими са му разнообразни отдушници, за да се освободи от прекалената си емоционалност. Ще постигне удовлетворение, когато превърне сексуалното си желание в божествена любов, когато изпусне от съзнанието си всички огорчаващи ситуации, когато изгори всички мостове на миналото и да не гледа повече никога назад. Заради времето, когато е използвал неправилно своята енергия, сега се чувства самотен в страданието. Изобилието във вселената е толкова голямо, че винаги ще има това, от което се нуждае. Достатъчно е само да се научи да разграничава думите искам и нуждая се. Това разположение на възлите е преход от епохата на война към помирение. Колкото по-бързо човек направи този преход, толкова по-бързо ще заживее с новите ценности, които ще го направят щастлив.

Втори – осми дом е ос на ценностите. Целта на човек със Северен възел във втори дом е да трансформира своите остарели ценности. Осми дом показва с какви ценности идва човек в този живот, а втори дом показва какви ценности трябва да придобие. Това разположение на възлите показва човек, който има нужда да развие нова ценностна система, изучавайки ценностите на другите. В минали въплъщения е водил таен живот, вероятно се е занимавал с магьосничество и е злоупотребявал със секса. Тъй като неговата нисша същност е доста мощна, той все още не е готов да води безупречен живот. Вътрешно напрегнат, той се страхува другите да не разкрият неговия тайнствен живот. Склонен е да обвинява другите, когато не успява да постигне своите цели. В настоящия живот Северният възел във втори дом го води към ново прераждане, към ново съзнание, към установяване на истински ценности. В този живот той се учи да изгражда това, което е истинско значимо за него. За да успее трябва да разчита на собствените си усилия. Колкото по-бързо израства, толкова по-скоро вратите на благополучието ще се отворят за него.

Северен възел в Скорпион или осми дом, и Южен възел в Телец или втори дом
Настоящата цел на човек със Северен възел в Скорпион е да направи революционни промени както в себе си, така и в условията си на живот. Носейки товара на земните тежести, той иска на всяка цена да се установи, в резултат на което прави трудно промени в себе си, упорито се придържа към стари модели на поведение. Привикнал да прави нещата по най-трудния начин, той продължава като впрегнат вол да върви по утъпкания си път и разгръща физическата си енергия толкова много, че отслабва духовната си същност, остава сляп за нови възможности. Голямото желание за притежание, идващо от Южния възел в Телец, го затруднява да се наслаждава на това, което има. В резултат се хвърля в битки за собственичество над хора, вещи и идеи. Така, колкото повече трупа, толкова повече пада в собствения си капан. Онова, което в минал живот е било необходимост за него, сега се превръща в тежест от излишен багаж. В настоящия живот чрез Северния си възел в Скорпион преживява пълна трансформация, унищожава старите си модели на поведение, и осъзнавайки, че неговата душа се е движила по упадъчен път, прави революционни промени. Тези промени са изключително болезнени за него, тъй като трябва да се раздели с неща, които са му били скъпи. Необходими са му много усилия, за да достигне позицията, от която трябва да види себе си в най-голяма дълбочина. Така след една символична смърт на всичко, което някога е притежавал, идва неговия нов живот.

Осми – втори дом е ос на ценностите. Разположението на възлите по тази ос показва човек, който идва в този живот, за да трансформира ценностната си система. Целта е да направи преход от грубия и материалистичен подход към живота, към по-духовен. Изправен е пред сериозна вътрешна борба – освобождаване от страстта към трупане на собственост. Освен това се учи как разумно да използва сексуалната си сила, тъй като чувството му за сексуалност не е нормално. Задоволявайки страстите си, без дисциплина лесно може да позволи на минали навици да разрушат настоящия му живот. Много упорит, той често отива в крайности. Душата му иска промяна, но той трудно намира енергия за това. В настоящето въплъщение под влияние на Северния възел в осми дом той трябва да трансформира ценностната си система, и да стане съпричастен към ценностите на другите. Ще научи много от близките си, когато започне да се вслушва в техните думи. Това е труден живот, но ако успее човек да скъса със своето минало и повече никога да не гледа назад, ще заживее с новите си ценности и ще се чувства щастлив.

Северен възел в Близнаци или трети дом, и Южен възел в Стрелец или девети дом
Със Северен възел в Близнаци човек получава покана да се присъедини към обществото. Неговата настояща цел е да се смеси с обществото и да извлече полза от него. В предишните си преживявания с хората той е бил лишен от задружност, общителност и тактичност. Идва в този живот с остатъци от необузданост, непригоден да оцени гледната точка на другите. Кармично обусловеното самодоволство му пречи да бъде справедлив съдник на своите действия. Непривикнал към изискванията на обществото, се опитва да избяга от отговорност. Онова, което трябва да осъзнае, е, че всяко негово действие води до определено последствие, в резултат на което не знае какво да изчисти от себе си. Сега се стреми към изтънчена общителност, но не знае как да я направи, не разбира, че една и съща монета има две страни. Чрез Северния си възел в Близнаци в настоящето си въплъщение ще преживее опитности, които ще го накарат да види двете страни на всеки въпрос, да се научи как изглежда светът през очите на другите, да осъзнае, че всички отрицателни качества, които приписва на другите, са неща, които не разбира в себе си. Чрез Северния си възел в Близнаци учи изкуството на комуникация, чувства остра нужда да се образова, така че да може да се утвърди в обществото.

Оста трети – девети дом показва карма, свързана с общуването и знанието. Целта на човек със Северен възел в трети дом е да се научи как да общува с другите, като впише в своя мироглед техните идеи. Южният възел в девети дом показва, че в миналите животи е посветил милиони часове за трупане на знание и мъдрост, развил е усещане за свобода без граници. В настоящия живот той трябва да довърши духовното си израстване, да довърши усещането си за свобода. Такъв човек е мисловен скитник, винаги търси нещо ново, но трудно може да определи какво е точно то. Неговият кармичен урок се състои в това как да се научи да си взаимодейства с хората, как да приспособи живота си така, че да напасне с живота на тези около него. В настоящите си взаимоотношения се чувства разстроен. Склонностите от минали животи да бъде неясен и неуловим го учат на изкуството на точната комуникация. Сега той ясно вижда присъствието и на висшия, и на нисшия си Аз, и трябва кармично да се пребори с раздвояването. Издига себе си чрез целенасочено четене и изучаване и започва да разбира, че окончателно мнение не бива да се дава преждевременно

Северен възел в Стрелец или девети дом, и Южен възел в Близнаци или трети дом
Настоящата цел на човек със Северен възел в Стрелец е да се научи на лоялност и преданост. От Южния си възел в Близнаци той идва с известна доза двойственост, която се проявява като нерешителност и повърхностност. Макар той да вижда двете страни на нещата, не се обвързва с едната, за да не пропусне възможностите на другата. Тази способност да остава необвързан му дава възможност да се нагажда и приспособява към изискванията на момента. В контактите си с другите притежава двойственост, придържа се към към обстоятелства и хора, които са в синхрон с неговия живот, и подобно на махало се люлее от страната на силния вятър. Неговият конфликт в действителност е между необходимостта да бъде сред хора и желанието му в същото време да бъде настрана от тях. Поемането в определена посока не идва в ранна възраст. Това се осъществява обикновено през втората половина от живота му с подкрепата на по-възрастни мъдри хора, които да го упътват. Такъв човек трудно може да види истината за себе си, тъй като не се е научил на самостоятелност и обективност. Неговата житейска задача е да търси по-висши знания. Посредством Северния си възел в Стрелец той започва да вижда истината, напредва по своя път, когато започне да гледа на себе си от позицията на по-висшето си съзнание, започва да разбира, че макар да има две страни, монетата е все пак една. Така съзирайки истината, човек превръща знанията си в мъдрост, освобождава се от своята нерешителност.

Девети дом символизира висшето съзнание. Настоящата цел на човек със Северен възел в девети дом е да направи кармичен преход от нисше към по-висше съзнание. Оста трети – девети дом е ос на общуването чрез знание. Точно тук са проблемите. Дали човек съзнава или не, но думите постоянно са интерпретирани, а това води до това да бъдат разбрани правилно или погрешно. Проблемът е в неутолимото любопитство, в оплитане в мрежите на детайлизирането. Кризите сполетяват човек, когато взема решения за това дали да разчита своята интуиция или на по-висшия си ум. Неговият живот е постоянна жажда за повече знание и разбиране. В резултат се свързва с много хора, търси много връзки, разпилява се в разни посоки и така прекарва част от времето си в състояние на „на по-нисше съзнание“ – без да прави нищо. Огромната му жажда за разбиране може да го доведе до сексуално затормозяване, до страх да не бъде отхвърлен от житейската действителност. Израстването се осъществява, когато човек направи кармичен преход от по-нисше към по-висше съзнание, когато изостави отживелите си знания и прегърне с пълна сила новото. Един от начините да разшири своите хоризонти е пътуването. Такъв човек може да очаква, че най-големите успехи може да се случат далеч от родното му място. Под влияние на Северния възел в девети дом човек може да се освободи от всички предишни съмнения и да очаква огромен духовен растеж.

Северен възел в Рак или четвърти дом, и Южен възел в Козирог или десети дом
Настоящата цел на човек със Северен възел в Рак е да направи кармичен преход от закостенелия манталитет на Козирога към сигурност в дома, характерен за Рака, изразявайки чувствата си по-открито и честно. Южният възел в Козирог показва човек, който в миналите си животи е работил усърдно за признание и преследване на висок пост. Затова в сегашния живот навлиза с известно чувство на гордост, трудно разбира защо другите не му оказват дълбоко уважение, на което е свикнал в минали въплъщения. Тъй като живее в миналото, той съзнателно пренася всички тежести от него в настоящето си. Това прави сегашния му живот по-труден, отколкото трябва. Това, което все още не е научил, е как да понася собствения си неуспех.
В предишните животи е бил догматичен, неподдаващ се на съвети. Сега все още вярва, че животът е много личен. Като следствие от това той си създава защитна стена. Трудно е да се пробие тази стена, защото неговият материалистичен подход го кара да поставя себе си там, където има нещо, което трябва да се спечели.

В настоящия живот под влияние на Северния си възел в Рак човек прави кармичен преход от зима към лято. Намира своята сигурност като започва да изразява чувствата си по-открито и честно, като се учи да се извинява, когато е сгрешил, и да не извлича изгода от другите, когато е прав. Преминава през поредица от преживявания, които постепенно разкриват чувствителността на Рака, развива нов модел на емоционално изразяване. Започва да цени природата повече от парите, а чувствата повече от властта. В миналите животи неговата душа е извличала полза като получава, сега е в този живот, за да се научи да дава, да се превърне в естествен източник за духовна храна за тези, които са гладни.

Четвърти – десети дом е родителската ос. Четвърти дом е собственото ни семейство, а десети дом нашето обществено семейство. Разположението на възлите по тази ос показва човек, изправен пред конфликта между неговото призвание и изискванията на неговото семейство. Целта е да се научи на зрялост, да се научи да решава емоционалните си проблеми – как да не бъде повлиян от чувствата си, как да превъзмогне кармичното си минало в което е считал, че е център на всички ситуации около него. В предишни въплъщения такъв човек е заемал ръководно място, а сега чувства, че трябва да заеме ръководна позиция и да оглави нещата. Такъв човек се заобикаля се с хора, чиито слабости ги поставят под негово ръководство. Тази само назначена мисия не позволява на другите да видят неговата истинска същност. Поради тази причина такъв човек преживява опитности, които го принуждават да слезе от своя небостъргач. В зоната на най-близките взаимоотношения, в рамките на семейството е поставена сцената на неговата доживотна битка с основна цел да спечели контрол върху собствените си корени. Битката най-често е свързана между него и един от неговите родители, чиито очаквания са да постигне върхова позиция. В резултат този родител остава недоволен от всяка ситуация, която не оправдава замисленото. Разположението на възлите показват карма свързана с дома и кариерата – конфликт между призвание и изискванията на семейството. Разрешаването на този конфликт изисква зрялост, разбиране за това, че загрижеността за другите пречи на човек да постави в ред своя собствен живот. Разбирането изисква установяване на правилни взаимоотношения с родителите в най-ранна възраст, защото в по-късна възраст той ще пропилее много енергия, за да стане свободен и независим от своите родители. Оста изисква кариерата да си остане значима, но не за сметка на дома.

Северен възел в Козирог или десети дом, и Южен възел в Рак или четвърти дом
Северният възел в Козирог е точката, в която човек намира своята кармична мисия. Неговата цел е да преодолее своята незрялост идваща от Рака, да преодолее детските си навици, които му пречат да порасте, да се освободи от емоционалната незрялост в полза на отговорностите към другите. С Южен възел в Рак той все още носи със себе си много неща от „детето “ – детето, което търси някой друг да се погрижи за него. В действителност той е детето, което иска да бъде фокус на внимание. При наличие на проблем той иска друг да се заеме с него – родител, брачен партньор, приятел или бизнес-съдружник. Най-трудният проблем за човек, който идва от Рак, е как да се освободи от миналото, което му пречи да порасне, тъй като таи много вътрешни страхове и продължава да задържи всичко, през което някога е преминал. Думата „Сбогом“ не е в речника му, защото се опитва да живее с миналите си спомени, защото се опитва да задържи всички връзки колкото се може по-дълго.

В настоящия си живот Северният възел в Козирог го изправя пред големия кармичен урок – как да се идентифицира с един възвишен живот като преодолее всички реални и въображаеми пречки, като осъзнае истинската си отговорност. Чрез Северния си възел той постига своята цел – оформя образ, от който другите могат да се възхищават и учат – предпазливо и методично съставя плановете си, преодолявайки склонността си да реагира емоционално. Така един ден може да каже на себе си: „Това е далеч, далеч по-добро от онова, което съм правил някога“.

Десети дом свързваме с обществото като голямо семейство, а четвърти дом с родното семейство. Със Северен възел в Козирог човек се чувства кармично обременен към своето семейство. В настоящето си въплъщение неговата цел е да отдели повече време, за да задоволи изискванията на своето семейство. В минали въплъщения е пренебрегвал ръката, която го храни. Сега е в това въплъщение, за да се превърне в ръката, която храни. Разположението на възлите показва преди всичко проблеми със семейството по отношение отглеждане на деца и усвояване на родителски отговорности. Емоциите никога не напускат семейството, почти цялата енергия отива за разплитане на взаимоотношенията в семейството. Така човек винаги се разкъсва между нещата, които иска да прави за себе си, и тези, които трябва да прави за другите, за тези които обича. Освобождавайки се от емоционалната си незрялост, той постига основната си цел – става отговорен член в обществото.

Северен възел в Лъв или пети дом, и Южен възел във Водолей или единадесети дом
Северният възел в Лъв символизира сила – борбата с воля. Човек със Северен Възел в Лъв е в този живот, за да развие сила в себе си, да стане способен водач като превъзмогне всички съмнения в себе си. Южният възел във Водолей определя корените на такъв човек здраво захванати в принципите на честност и справедливост, показва човек, който прекарва много време в самота и изолация, показва човек, на който му липсват приятели, когато чувства най-голяма нужда от тях. Периодите на самота и изолация за него са необходима предпоставка, за да събере сили и да стане водач. Желанията за приятелства в действителност го правят слаб, не му помагат да получи лична самоувереност. Неговата задача е да стане творец на собствения си живот, да се научи, че ако животът му може да стане по-добър, той сам трябва да си го създаде. Като надгражда познанията си от минал живот и работи за доброто на човечеството може да премине от беден към богат начин на живот. Това може да се случи, когато открие таланти от минал живот, които никога не е мислил, че притежава, когато открие някогашните си принципи, на които е посветил живота си – принципите на Водолея. Вроденото му чувство за справедливост от минал живот го прави способен да направи революционни промени в себе си и в живота на другите. Неговата сила е в строгата справедливост и честност. Неговите най-големи постижения ще се случат, когато подчини собствената си воля в служене на човечеството, когато покаже на хората пътищата, чрез които могат да преодолеят своите обременености.

Пети – единадесети дом е творческа ос, ос на мечтите и желанията. Основната цел на човек със Северен възел в пети дом в това въплъщение е да стане творец на собствената си съдба. Осъзнавайки процеса на сътворяване той може да осъзнае, че неговите мечти са тези, които причиняват всичките му обстоятелства в този живот. От Южния си възел в единадесети дом той идва подчинен на желанията, затънал в дълбоки мечти, прекарва много време в облаците, размишлявайки върху различни идеи чрез богатото си въображение. Често мисли за стойността на работата, която върши, за последствията от своето детство, обвинявайки и двете за трудностите в своя живот. Трудно разбира защо съществува бариера между мечтите и действията, в резултат на което пропилява много усилия, за да разбере реалността. Сега се учи да бъде отговорен, както за мечтите, така и за желанията си. Чрез тази позиция на лунните възли може да види мечтите си реализирани. Повратна точка в неговия настоящ живот са децата, през чиито очи може да види собствения си живот. Чрез способността да ръководи собствената си воля, чрез самодисциплина той може да изплува от дълбоките води на миналото и съзидателно да изрази това, което чувства в себе си, да стане творец на собствения си живот.

Северен възел във Водолей или единадесети дом, и Южен възел в Лъв или пети дом
Настоящата цел на човек със Северен възел във Водолей е насочена в услуга на човечеството – световната еволюция. Южният възел в Лъв показва, че в предишните животи всичко се е въртяло около неговото его. От минали въплъщения носи склонността да пренебрегва другите и да гледа пренебрежително на техните мисли и идеи. Притежава определена гордост, често превръщаща се в самохвалство, базиращо се на близостта с видни личности. Планира живота си да се вижда в обкръжението на видни личности. Виждайки се като център на внимание, гледа на силната си воля като на средство за постигане на своите цели, вместо да се пригоди към едно почтено съществуване. Егото от минал живот постоянно надига грозния си лик и му пречи да постигне щастието, което търси. Склонността да доминира над тези, които са близо до него, му създава трудности в брака.

В сегашният живот се учи на искреност, истина и честност, откривайки, че егоцентричните демонстрации на сила и достойнство пречат на неговото щастие. Най-големите му конфликти се въртят около това кое е истинско и кое не е. Неговият странен характер е твърде надменен, за да бъде приет охотно хората. Неговата душа, изпълнена с чувство на гордост, не му позволява да прави компромис с достойнството си. Но за тези, които са му близки, той е изключително грижлив и внимателен. В сегашния си живот под влияние на Северния си възел във Водолей се учи да преодолява миналото си усещане за престиж и развива идеята за Вселенско Братство, осъзнава себе си като част от Вселената и е готов да сподели товара на човешката еволюция, да даде своя принос за прогреса на цивилизацията.

Единадесети – пети дом е творческа ос. Единадесети дом е дом на мечтите, приятелите и любовта, която получаваме. В пети дом е нашето лично творчество, личната любов, любовта, която даваме. Южният възел в пети дом показва човек, който в миналите си животи е бил сам творец на живота си – живот, изпълнен с любовни интриги и сексуални преживявания. Това минало често обърква човек в настоящия му живот. Под влияние на Северния си възел сега той прави преход от индивидуален към колективен начин на живот, в реултат на което има нужда от осъзнаване на реалността. Неговите мечти са толкова романтични, че под влияние на тях той се превръща в истински Дон Кихот. Търсейки постоянно удолетворение чрез любовни авантюри, лесно изгубва своя истински път. Преди да осъществи какъвто и да било растеж, трябва да преодолее огромното си его, което е развил в миналите си въплъщения, и което сега му пречи да види ясно посоката на своя път. Това разположение на възлите показва, че този човек със сигурност ще премине през преживявания, които изискват да жертва егото си в името на някой друг и справедливостта. Фокусирайки се върху себе си, той не осъзнава всички дарове, които притежава. Неговата карма е да посвети живота си на безпристрастно служене на човечеството, вместо да очакват другите да му служат. Приятелствата, клубовете и сдруженията са важни за него, защото чрез тях ще добие усещане за истинската си идентичност и ще започне да цени себе си. Така той постига целта си – с безкористна любов да служи на другите.

Северен възел в Дева или шести дом, и Южен възел в Риби или дванадесети дом
Настоящата цел на човек със Северен възел в Дева е да преодолее миналите си суеверия и да види ясно истината за всичко около себе си. Трябва да направи всичко възможно да не допусне да бъде замесен в ситуации, които замъгляват неговото ясно виждане. Предишните тенденции да бъде зависим от другите са силни пречки, с които трябва да се заеме. Поради прекалена състрадателност и сантименталност в минали животи той е бил мамен от доста хора. Сега се свива от страх при страданието и болката, която вижда у другите. Така позволява чуждите нещастия да отнемат силата му. Осъзнаването, че неговото слабо място е мекото му сърце, го тласка към Северния възел в Дева, където започва да различава онова, което наистина заслужава съчувствието му, от онова, което е фантазия. Неговата задача в това въплъщение е да изчисти ценностната си система, като захвърли всичко, което повече не му е нужно. Това му дава възможност да взема правилни решения, да се откъсне от събития, обстоятелства и връзки, които замъгляват неговото виждане. Опознавайки и преодолявайки своите слабости, той подобно на Херкулес развива най-голямата си сила.

От Южен възел в Риби той идва със силна и точна интуиция, това му дава възможност да взема правилни решения и постигне независимост. Северният възел в Дева му помага да си изгради един по-здравословен режим. Разположението на възлите по оста Риби/Дева е особено благоприятно за работа в медицината. Едно от най-хубавите неща на Южен възел в Риби е развиване на опрощение към всички, които някога са го наранявали. Настоящата му карма е да се стреми към пречистване и съвършенство докато търпеливо понася слабостите на другите. В този живот се учи на самодисциплина, учи се кога да пуска водата да тече, кога да я спира и кога да променя посоката й. Северният възел в Дева му дава възможност да пречисти не само себе си, но и другите, да излезе от водовъртежа на Рибите. Постига своя идеал отстъпвайки пред всичко друго, но не и от Божествената си същност.

Шести – дванадесети дом е здравната ос – ос, свързана със здравето, работата и служенето. Южният възел в дванадесети дом показва, че този човек идва с много спомени от минали въплъщения. Поради тази причина прекарва голяма част от времето си в дълбок размсъл. Вглъбява се толкова надълбоко, отива толкова навътре в себе си, че цялата логика му убягва. Съсредоточен в себе си, пречи на другите да стабилизират неговите ментални пътувания. Животът му е построен върху въображение и страх, вследствие на което губи често увереност в себе си. Затова неговата цел в този живот е премине през институции и организации, да излезе от своя въображаем Аз и изгради свой собствен подход. Големият му кармичен урок е да се научи на отговорност, вместо да се самосъжалява за всички беди, които изглежда го нападат. Любовта която дава, често остава неоценена и незабелязана, надава вик при всяко нараняване, било то истинско или въображаемо. Мислейки и постъпвайки по този начин, той сам си създава болки, страхове и тревоги – превръща се в бездънен кладенец на терзанието. Неговата задача сега е да излезе от този въображаем кладенец, да се освободи от всички болки и тревоги. Ако постигне това, той ще се превърне в един от най-състрадателните и прекрасни хора. Възприемайки този положителен подход той се научава да не критикува другите заради техните съвършенства, осъзнава, че болестта не е нищо друго, освен дисхармония в тялото, отразяваща дисхармонията в мисленето. Така времената на терзанието приключват за него и остава само една следа от миналото.

Северен възел в Риби или дванадесети дом, и Южен в Дева или шести дом
Целта на човек със Северен възел в Риби и Южен в Дева е да развие по-висше съзнание. В сферата на съзнанието това е трудна възлова позиция. В резултат на много животи човек започва да осъзнава своята непреклонност, започва да разбира своите модели на поведение и колко много го нараняват, но не намира начин да се освободи от тях. В предишни въплъщения той е живял в една добре подредена вселена. Сега започва да разбира, че истината се разпростира извън неговите ограничени сетива. В действителност нуждата му от строга дисциплина е толкова голяма, че започва да има здравословни проблеми поради личната си непреклонност. Потиска силните си желания в името на онова, което смята за правилно. Търси да се отърве от нервното си безпокойство, но поставя условия за изцелението си. Сега чрез Северния си възел в Риби трябва да се потопи във водите на Космическото съзнание, за да изживее едно ново раждане, трябва да преодолее своя кармичен страх, че живее в объркан свят. Той идва в този живот със съмнения, поставя под съмнение самоличността на хората, които иска да допусне до своя личен живот.

Под влияние на Южния възел в Дева неговият ум е много аналитичен, не пропуска подробностите и не подценява очевидното, но въвлечен в това си виждане загубва перспективата. Разделеля това, което трябва да бъде заедно, притежава ясна мисъл, но не изживява умиротворение на духа. В настоящия живот се учи на вяра, учи се да не разделя света на малки части. Така получава първото си осъзнаване, достига до разбирането, че всичко е едно и едното е всичко, започва да разглежда себе си като част от останалия свят. Минавайки през страданието, усилва своята Божествена любов и напълно се отказва да осъжда другите, приобщава се към духовен начин живот като започва да вижда нещата чрез по-висшето си съзнание. При това разположение на възлите той е в състояние на непрекъсната промяна. Всеки път, когато прави крачка напред, губи своите окови и се ражда за нов живот.

Разположението Северен възел в дванадесети дом и Южен в шести дом показва човек, който изживява криза в съзнанието. Дали съзнава или не, но по-голяма част от неговия живот преминава в дълбок размисъл. Намира физическия свят за изтощителен, от време на време може да има проблеми с болести. От Южния възел в Дева идва с много спомени за ред и организация, префекционистично и критично настроен към света около себе си. Сега несъвршенствата , които вижда около себе си го изтощават, чувства се неспособен да се справи с тях. Потискайки гнева си и чувствайки се онеправдан, сам си създава здравословни проблеми. Повече от всичко това налага да се научи да се вглежда в себе си, където ще намери отговорите на всичките си проблеми. Затова е нужно да се научи да разграничава това, което е важно от гледна точка на житейските ценности, от онова, което е преходно. Неговото израстване започва в момента, когато започне да вижда себе си не само като част от по-голямото цяло, но и като част от цялата вселена. Неговият живот може да достигне висок връх, когато се издигне над подсъзнателните спомени за физическите си проблеми. Той трябва да разбере, че физическото му здраве зависи напълно от чистотата и устойчивостта на неговия ум. В действителност при тази позиция на възлите човек ще бъде многократно поставян на изпитания, за да развие състрадателност и по-висше съзнание, да направи кармичен преход от света на материалното към света на духовното.

Димитър Хаджийски
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Пет 13 Апр 2018, 11:08

АстроСвят - моят блог:

ДНЕВНА ФАЗА НА ЛУНАТА - Moon in Pisces. Moon is traveling through Pisces today. You may feel disconnected. Serve others. Listen to music. Paint a picture. Daydream.

Луната е в Риби. Може да се чувствате несвързани. Служете на другите. Слушайте музика. Нарисувайте картина. Мечтайте.
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Пет 13 Апр 2018, 11:24

Kleo написа:ФАЗА НА ЛУНАТА В РОЖДЕНИЯ ХОРОСКОП

Луната е един от най-определящите фактори в рождения хороскоп, особено що се отнася до емоционалност, взаимоотношения и вътрешен свят. Наред с нейния знак, дом и аспекти, влияние оказва и един по-малко познат фактор: фазата на Луната по време на раждането.

Фазата на Луната, при която сме родени, се отразява на начина, по който насочваме и управляваме жизнената си енергия и на естествените ни импулси и стремежи. Ако познаваме тези особености, бихме могли да бъдем по-осъзнати и ефективни в използването им и балансирането им.

Най-лесният начин да определим фазата на Луната при раждането, е ако знаем нейното положение спрямо рожденото ни Слънце.

Съвпад на Луна със Слънце означава, че сме родени на Новолуние.

Опозиция на Луна и Сълнце означава, че сме родени при Пълнолуние.

Всякакви аспекти от съвпад до опозиция по посока на зодиака е нарастваща Луна (когато Луната се намира след Слънцето).

Всякакви аспекти от опозиция до съвпад по посока на зодиака е намаляваща Луна (когато Луната се намира преди Слънцето).

Например ако Слънцето ви е в Овен, това означава, че пълнолуние се случва, когато Луната е във Везни (в опозиция спрямо Слънцето). Ако Луната е в знаците от Овен до Везни, значи тя е нарастваща. Ако Луната е в знаците от Везни до Риби, то тя е намаляваща. Ако Луната е в Рак в квадратура към Слънцето в Овен, значи сте родени при първа четвърт. Ако квадратурата е от Козирог, то сте родени при последна четвърт.

Ако се затруднявате да определите сами каква е фазата на Луната в рождената ви карта, можете да изпратите на лично съобщение датата си на раждане и ще получите отговор в кой тип попадате.

Смята се, че на енергийно ниво има най-голям синхрон и пасване между хората, родени в една и съща фаза на Луната. Има теории, според които някои от устойчивите конфликти във връзките се дължат именно на различната фаза на Луната в рождената карта на партньорите. Разибра се, подобно "разминаване" може да се анализира от поне две различни гледни точки: като източник на конфликт или като извор на взаимно обогатяване.

Интересно е наблюдението, че ако човешката бременност има продължителност 40 седмици, както природата повелява, то хората, заченати с нарастваща Луна, се раждат при намаляваща Луна и обратно хората, заченати при намаляваща Луна, се раждат при нарастваща Луна.

Най-общо казано с нарастването и намаляването на Луната се придвижваме от субективност към обективност и после обратно към субективнност; от детски ентусиазъм и жизнерадостност към зряло дистанциране и мъдрост; от импулсивност към обмисляне. Твърдите аспекти между Луната и Слънцето, които съотвестват на първа четвърт (квадратура), пълнолуние (опозиция) и последна четвърт (квадратура) от фазата на Луната, носят повече сблъсъци и конфликти, но същевременно дават по-голяма възможност на човек да срещне вътрешния си субективен свят с външната обективна реалност.

Когато в рождения хороскоп Луната е нарастваща, то човекът е повече насочен към външния свят, към социалното развитие, към активност, постижения, трупане на нов опит и преживяване. Хората, родени с нарастваща Луна, обикновено търсят отговорите на въпросите си чрез преживяванията и опита си във външния свят.

Хората, родени с намаляваща Луна, са повече ориентирани към собствения си вътрешен свят и там вътре в него търсят отговорите на своите въпроси. Често те имат повече способности и умения, отколкото желания и са по-малко амбициозни в общоприетия смисъл на думата.

Преди да разгледаме осемте типа личности според фазата на Луната в рождената карта, е ценно да се замислим как тази фаза влияе върху живота ни. Ако сме родени с нарастваща Луна, това означава, че началото на цикъла, в който сме родени, вече се е случил малко преди нашето раждане. Това означава също, че първото прогресивно Новолуние, когато започваме нашето индивидуално ново начало, ще се случи сравнително по-късно в живота ни, когато сме на по-голяма възраст. От друга страна, ако сме родени при намаляваща Луна, то скоро след раждането ни настъпва Новолуние и паралелно с това първото прогресивно Новолуние настъпва на доста по-ранна възраст в живота, т.е. ние поставяме нашето индивидуално ново начало на по-ранен етап. От психологическа гледна точка този факт е много важен за самоосъзнаването ни и синхрона между външна и вътрешна реалност.

Нека разгледаме по-подробно 8-те типа личности според фазата на Луната при раждане. Ще ги разделим в две групи с по 4 типа според това дали Луната расте или намалява. Имайте предвид, че също както фазите на Луната преливат една в друга, така и разграничението между отделните типове е условно и е възможно вие да сте на границата между два типа. В този случай е вероятно за вас да се отнасят характеристиките и на двата типа.

НАРАСТВАЩА ЛУНА

1. Новолуние

Вие сте родени при фаза на Луната Новолуние, ако Слънцето и Луната в рождената ви карта са в съвпад или ако са на разстояние по-малко или равно на 45 градуса, като Слънцето предхожда Луната по знак или градуси според естествения зодиак (т.е. ако Слънцето е преди Луната). Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира от 8 градуса в Овен до 23 градуса в Телец.

Хората, родени на Новолуние, са субективни, импулсивни, спонтанни и много емоционални в отговор на средата и взаимоотношенията си. Те са жизнени, динамични и експанзивни. Тези хора често са склонни към проекция и трудно разграничават вътрешния си свят на чувства, желания и импулси от външната реалност. Хората, родени на Новолуние, имат тенденция да възприемат случващото им се като проекция на собствената им сянка. Ето защо за тях е много важно да се учат да разграничават себе си от другите и ситуациите и да развиват повече обективност. Друга задача за тези хора е да разберат кои всъщност са те и докъде се разпростират във външния свят.

2. Растяща Луна Хри е с такава рождена позиция на Луната :222

Вие сте родени при фаза Растяща Луна, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 45 и 90 градуса, като Слънцето се намира в знак, предхождащ знака на Луната според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса в Телец и 8 градуса в Рак.

Хората, родени при Растяща Луна, са активни и носят у себе си силен импулс за действие. Те изживяват предизвикателството да променят старите структури, за да изразят себе си. Те са оптимистични и самоутвърждаващи се. Тези хора са силно мотивирани да преодоляват препятствията. Опасността при тях е трудността да установят баланс и умереност при изразяването на енергията си. Често тези хора влагат цялата си енергия и ентусиазъм в нещо и след това се чувстват изчерпани или пък твърде късно установяват, че усилията им не биха довели до желания резултат. Подобно на хората, родени при Новолуние, хората от този тип са склонни към експанзия. За тях е важно да развиват умение за дозиране на енергията и усилията си. Би било полезно за този тип, колкото и ентусиазирани да се чувстват в преследването на дадена цел, да се учат да спират по-често, за да проверят дали искат точно това, дали са на прав път и докъде са стигнали. Характерно за този тип хора е подсъзнателно и тягостно усещане за карма, като че са хванати от миналото и се борят с един и същ проблем, но с различно лице. Ето защо за тези хора би било от полза да развиват повече обективност и аналитичност при поставянето на цели и избора на стратегии за постигането им.

3. Първа четвърт

Вие сте родени при фаза Първа четвърт, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 90 и 135 градуса, като Слънцето се намира в знак, предхождащ знака на Луната според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 8 градуса в Рак и 23 градуса в Дева.

Хората, родени при Първа четвърт, изживяват много силен и настойчив импулс към действие. Те носят енергията на предния тип (Растяща Луна), но за разлика от хората, родени в предната фаза, действията при хората, родени в Първа четвърт, са по-малко импулсивни и повече насочени към промяна на околната среда. Техният стремеж е да изградят нови структури и рамки, чрез които да осъществят идеите си. Тези хора изживяват в себе си сблъсъка между старото и новото и носят у себе си импулса към обновление.

4. Почти пълна Луна / „гърбава“ Луна

Вие сте родени при тази фаза, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 135 и 180 градуса, като Слънцето се намира в знак, предхождащ знака на Луната според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса в Дева и 8 градуса във Везни.

Хората, родени малко преди Пълнолуние, обикновено са много амбициозни и за тях е много важно усещането, че растат и се развиват на пълни обороти. Те усещат стремеж да оставят следа в обществото, да дадат своя принос и пътят им да бъде видян, оценен и запомнен. За тях има смисъл да се отдадат на важни дела и каузи и имат способността да свързват идеите с конкретни начини за реализиране. Тези хора се мотивират от ролята на авторитет, от носенето на отговорност и управленските дела.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА

5. Пълнолуние

Вие сте родени при фаза Пълнолуние, ако Слънцето и Луната в рождената ви карта са в опозиция или на разстояние между 180 и 135 градуса, като Луната се намира в знак, предхождащ знака на Слънцето според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 8 градуса във Везни и 23 градуса в Скорпион.

Хората, родени на Пълнолуние и малко след него, най-ярко изживяват полярността и сблъсъка между вътрешния субективен свят на чувства, желания, импулси и стремежи и обективния външен свят на факти и другост. Вътрешното напрежение между тези две реалности дарява човека с повече обективност, широта, разгърнатост и голяма способност за дистанциране. Изисква се, обаче, голям психичен ресурс, за да успее човек да съвмести в себе си тези два ясно разграничени свята. Най-честата опасност при този тип хора е отцепването или на външната, или на вътрешната реалност. С други думи, риск за тези хора е или да виждат света като заплаха и като негостоприемно място за тяхната индивидуалност, или пък да се отцепят от себе си и да скъсат връзката със света на чувствата и преживяванията си. В традиционната астрология се смята, че хората, родени при Пълнолуние, са по-предразположени към разцепления, раздели и разводи, както на родителската двойка, така и в техния личен партньорски живот. За хората от този тип връзките са най-важното нещо и точно по тази причина те имат тенденция да ги идеализират и да търсят вечната, магичната, идеалната любов. Като естествено следствие от този копнеж и изначалното разминаване между идеално и реално, често тези хора остават сами или се въвличат в безкрайна серия от привидно идеални връзки. Много ценно за тях би било да развиват умението да виждат двете страни на всяка ситуация или отношения и да се опитват да сглобяват както вътрешния си свят, така и външната реалност, като съвкупност от противоположности, където във всяко добро се крие и зло, а във всяко зло има и добро.

6. Намаляваща Луна - аз съм с такава рождена Луна :222

Вие сте родени при фаза Намаляваща Луна, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 135 и 90 градуса, като Луната се намира в знак, предхождащ знака на Слънцето според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса в Скорпион и 8 градуса в Козирог.

Хората, родени при Намаляваща Луна, носят вътрешен стремеж да покажат на другите какво са научили. Често те са естествени учители, ментори и творци. Тези хора разпространяват идеите си, впечатленията си, вижданията си и по този начин докосват животите на другите. Погълнати от мисията си да разпространяват наученото, тези хора могат да се чувстват напълно обсебени от каузата си и да стигнат до крайности като фанатизъм, проповедничество и ригидност. Ето защо за тях е ценно да развиват своята отвореност към света и идеите на другите, както и толерантността си към различието.

7. Последна четвърт

Вие сте родени при фаза Последна четвърт, ако разстоянието между Слънцето и Луната в рождената ви карта е между 90 и 45 градуса, като Луната се намира в знак, предхождащ знака на Слънцето според естествената последователност на зодиакалните знаци. Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 8 градуса в Козирог и 23 градуса във Водолей.

Хората, родени при Последна четвърт, са естествени мислители и философи. Докато хората, родени при първа четвърт, изживяват стремеж към действие, то тези, родени при последна четвърт, имат настойчив стремеж към концептуализиране: изграждане на системи, които обединяват мислите, възгледите им и философията им за живота. Тези хора са аналитични, задълбочени и търсещи смисъла. Те обикновено са много принципни и се интересуват от дълбочината на ситуациите и отношенията. Опасността при тях е прекомерната обвързаност с вътрешния им свят на принципи и убеждения, която може да ги направи ригидни и нечувствителни към околните. За тези хора би било много ценно да развиват състрадание, толерантност и гъвкавост, както и да се учат да се радват на малките прости неща в живота. За да постигат баланс, за тях би било добре да действат повече и да се движат повече. Като цяло тези хора са визионери и са ориентирани към бъдещето и често принципите и моралът им изглеждат неконвенционални.

8. Балсамична Луна Алекс е с такава натална Луна :222

Вие сте родени при Балсамична Луна, ако Слънцето и Луната в рождената ви карта са в съвпад или разстоянието между тях е между 45 и 0 градуса, като Луната предхожда Слънцето по знак или градуси според естествения зодиак (т.е. Луната е преди Слънцето). Например, ако Слънцето ви е на 8 градуса в Овен, то вие попадате в тази група, ако Луната ви се намира между 24 градуса във Водолей и 8 градуса в Овен.

Последните дни от Лунния цикъл се свързват традиционно с край и ново начало, със зараждането на нещо ново. Ето защо и хората, родени при Балсамична Луна, носят тази символика в душата си и често животът им е отдаден на поставянето на ново начало. Възможно е тези хора да възприемат себе си като служители на Новия свят и да са готови на жертви или живот в сянка в името на новото, което предстои. Те са изцяло обърнати към бъдещето, често са подчертано духовно и философски ориентирани, и изглеждат сякаш живеят на границата между два свята. За тези хора са обичайни трансцендентните цели и интереси, а материалният и практичен живот остава на по-заден план. Опасността при този тип отново е фанатизмът и затвореността към реалния свят на другите. За тези хора би било ценно да се балансират с повече толерантност към различните виждания и идеи и доза практицизъм, свързан с оцеляването и благополучието и на околните.

И накрая нека си припомним, че фазата на Луната, при която сме родени, влияе на нашата емоционалност и на начина, по който боравим с жизнената си енергия. Разбира се, това влияние се наслагва към другите характеристики на Луната, като знак, дом и аспекти, както и към всички други послания на картата. Възможно е според тези типове да получаваме дадено влияние, но то да се балансира или пък подсилва от други фактори в картата. Ето защо тези типове дават допълнителна и ориентировъчна информация към психологическата динамика на индивида, но не го характеризират изцяло. Фазата на Луната, при която сме родени, е само една от съставките на динамичната смесица, наречена хороскоп.
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Астрология за всеки - хороскопи по мярка :)

Мнениеот Kleo » Нед 15 Апр 2018, 16:19

Меркурий вече се движи директно. В момента транзитира в Овен, заедно с Луната, Слънцето и Уран. Водещи са елементите Огън и Земя. Това е така, защото Венера е в Телец, а Марс, Сатурн и Плутон - в Козирог. Едновременно сме активни, инициативни, смели, борбени и пламенни заради силно застъпената стихия на Огъня в момента, но също и ориентирани към успехи в кариерата, професионална реализация и трудови постижения.

Луната е намаляваща, във фаза точно преди Новолуние. Новолунието в Овен ще бъде утре сутринта, точно в 5.01 ч., когато Слънцето и Луната ще съвпаднат в 26-ия градус на Овен. По време на това Новолуние съчинете списък с желания, свързани с вашата собствена личност. Пожелайте разгръщане на индивидуалността си. Поискайте да се изявявате прекрасно в средата си. Позволете си да чуете какво жадува сърцето ви. Утрешният ден ще бъде зареден с мощната Новолунна енергетика, възползвайте се от това, като се вслушате във вътрешния си глас и напишете стремежите си за бъдещето. Бъдете дръзки! Не спирайте импулсите си.

Изображение
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11607
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Предишна

Назад към ПЪСТРА ЧАРШИЯ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта