Здравейте, момичета. Друго планирах като тръгвахме за насам. Но уви, възможностите ми да пиша и споделям впечатленията ми от Германия са определено ограничени откъм време. Затова ще се опитам да мина с нещо кратичко.
Полетът и настаняването ни в хотела в първия ден бяха напълно нормални и в реда на нещата. Полетът беше около час и половина.... прилично време, което човек долу-горе лесно понася. Аз лично исках да кацаме още в първите минути след излитането, но това са си моите страхове от летене със самолет. По-интересното беше, че в хотела нямаха нищо против да ни настанят още в 10 сутринта - знаете със сигурност, че чек-ин времето обичайно е в 14 часа. Е, тези казаха, че в момента, в който стаите бъдат почистени, ще бъдем настанени. И действително това беше в 10 часа. Оттам насетне нямахме друг вариант, освен да се "бухнем" в меките постелки и да подремнем малко, защото ставане в 3.45...... е нещо, което те кара да се чувстваш сериозно недоспал.
Следобеда на 1-и април отделихме на централната част на Мюнхен - Мариенплац. За втори път се намирам на това място (миналата година по това време летяхме за Париж с прикачване в Мюнхен - имахме 5 часа от единия до другия самолет) и да ви кажа, за втори път го намирам мрачно, тъмно, неприветливо, потискащо и неприятно. Миналата година температурите достигаха максимума си на 2 градуса Целзий

, а тази - беше облачно и студено... макар и не почти до нулата. Е, да кажа - не ми хареса.
Все пак влязохме в местния музей на играчките, където видяхме интересни експонати от края на 19 и началото на 20 век. И завършихме с дълга разходка до Английската градина в града. Вечерята беше традиционна за нас, когато се озовем в чужбина - леб, наденица, чери и сирене

........ Може и да се смеете, но...... следващата вечер оставихме 65 Е в ресторанта, в който седнахме, което е обичайна, да не кажа малка сума за вечеря за четирима

.
Вчерашният ден отпочна с неспокойния ми сън и събуждането със доста смазваща болка в гърлото и запушен нос....

. Даже и не знам откъде ми дойде. Вярно, предишната вечер, докато маахме крачоли из Мюнхен чувствах известна слабост и загуба на сила от време на време, но го отдадох на полета, ранното ставане, умората и недоспиването. Е.... не било това. И въпреки това, реших че няма да се държа обичайно... а се стягам. И така, направихме плана за деня и пуснахме крачкомера :lol: . Едва 5 км ни деляха от замъка Нимфенбург - лятната резиденция на баварските монарси. По начина, по който са решени разположението на двореца, крилата към него и предната и задната градина, през цялото време имахме чувството, че сме отново във Версай.

Вътре, дворецът беше богато декориран, обзаведен в стила на Европейските монарси от 17-18 век, си изрисувани тавани, стени и орнаменти от позлатено дърво - въобще разкош!!! Градините бяха просторни, симетрични и отново присъстваше гранд канал

и езерата, както беше във Версай... въобще копирането беше ярко застъпено и изразено.
Връщането към хотела направихме отново пеша като се бяхме заканили да вечеряме в ресторант. На идване бяхме харесали една Хималайска къща - "Як и Йети"

, но се оказа, че не приемат кредитни карти. По тази причина седнахме в един
индийски ресторант. Хапнахмеме доста вкусно и доволно........ пихме вайс-бира и се прибрахме в хотела.
Мюнхен ми хареса. Като град за живеене и спокойно съществуване, мога да кажа, че е епрекрасен. Що се отнася до "болната" тема напоследък, мигранти.... дали имаше или нямаше, няма как да кажа, но определено имаше забрадени жени на доста места. Дори на 1 ресторанта за бързо хранене ми направи впечатление, че имаше само мюсюлмани - явно си беше тяхно средище. Но дали е отсега, никой не може да каже. Интаче негрите бяха много, много малко. В Париж, в Италия, в Англия мога смело да кажа, че са 50 на сто. Но в Мюхнен ги няма.
Ачи това е засега. Много ми се спи, така че лека нощ!