БИСКВИТКИ С КАРАМЕЛЕН ТОПИНГ И КОКОС

Всякакви сладки изкушения
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

БИСКВИТКИ С КАРАМЕЛЕН ТОПИНГ И КОКОС

Мнение от cchery »

БИСКВИТКИ С КАРАМЕЛЕН ТОПИНГ И КОКОС

Необходими продукти:
• 125 г меко масло
• 70 г пудра захар
• 1 яйце
• 250 г брашно
• 1/4 ч.л.бакпулвер
• 1 ванилия

За топинга:
• 1 ч.ч.захар
• 70 г масло
• 100 г квасена сметана или течна сметана
• 1 до 2 ч.ч. предварително запечен кокос (количеството му е спрямо желаната от вас гъстота)
• лимонови и портокалови корички
• 100 до 200 г млечен шоколад

Начин на приготовление:

За тестото разбъркайте захарта с маслото на крем и прибавете яйцето. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията и го сипете в маслото. С ръце бързо направете маслени трохи и ги съберете на топка. Ако тестото все още лепне го поръсете с малко брашно. Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 20 минути.

Разточете го на малки части върху хартия за печене, поръсена с малко брашно, и с малка кръгла форма изрежете бисквитки. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете бисквитките в предварително загрята фурна на 170* до порозовяване.

Стопете на водна баня шоколада. Топнете дъното на всяка бисквитка и я поставете с него върху хартия. Оставете шоколада да се втвърди добре. Ако обичате повече шоколад може да топнете в него целите бисквитики.

За топинга карамелизирайте захарта. Прибавете маслото и дръпнете от котлона. Разбъркайте, сипете и сметаната и продължете да бъркате. В началото сместа изглежда като пресечена, защото се отделя маслото от захарта, но после става гладка и хомогенна. Ако започне да стяга и да разбърквате по-трудно върнете съда на котлона, за да я затоплите.

Накрая сипете кокосовите стърготини и цитрусовите корички. Върху всяка бисквитка сипете по една лъжичка от топинга докато още е леко топъл. Не го разнасяйте равномерно и не го заглаждайте прекомерно. Оставете бисквитките леко "рошави".

Сипете малко разтопен шоколад в хартиен конус, отрежете на връхчето му малко дупчица и гарнирайте бисквитите.

Получават се изключително вкусни бисквити. С мек карамел и вкус на запечен кокос - изкусително вкусни. Може да замените кокоса с най-различни ядки, отново предварително запечени.

[img]http://www.deteto.info/img/my25.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор