БОНБОНИ С ГОРГОНЗОЛА И МАЛИНИ
Необходими продукти:
Продукти за 40 броя:
• 125 г меко масло
• 2 яйцa
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. розмарин
• 250 - 270 г брашно
• 50 г сирене горгонзола
• 2 с.л. заквасена сметана
• 300 г пресни или замразени малини
• балсамов оцет
• сол на вкус
Начин на приготовление:
Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте розмарина на ситно, ако е пресен и го смесете с брашното. Добавете солта и омесете меко тесто. Оставете го на студено за 30 мин. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко брашно. Намачкайте сиренето и го разбъркайте със сметаната и яйцето. Откъснете от тестото топчета колкото лешник, направете ги с пръсти на тънки кръгове и облепете дъното и стените на малки метални формички за бонбони. Сипете от плънката и сложете в нея по една малина. Ако ползвате замразени малини не ги размразявайте предварително, а ги ползвайте направо от фризера. Изпечете бонбоните до порозовяване в предварително загрята на 180* фурна. Намачкайте останалите малини с малко сол. Пасирайте ги с пасатор и претрийте през цедка. Овкусете соса с балсамов оцет. Сервирайте бонбоните леко топли върху малинов сос. Ако желаете гарнирайте ги отгоре с люспи твърдо сирене.
[img]http://www.deteto.info/img/my16.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли