Кексчета с бананова глазура
Публикувано на: 27 Сеп 2012, 14:01
Кексчета с бананова глазура
Необходими продукти:
Затестото:
125 г меко масло
1 ч.ч.захар
2 яйца
1 ч.ч.банани на пюре (2-3 банана)
2 ч.ч.брашно
1 ванилия
1 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сода за хляб
1/2 ч.ч.прясно мляко
100 г черен шоколад
Заливка:
25 г меко масло
3 с.л.мед
1 банан на пюре
100 г филирани бадеми
3-4 с.л.кокосови стърготини
Начин на приготовление:
Разбийте на крем маслото със захарта. Добавете едно по едно яйцата, а след това и намачканите банани.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавете ги към банановата смес като редувате с прясното мляко. Разбъркайте и разсипете тестото във формички за мъфини като ги пълните 2/3.
Начупете шоколада на парченца и го набодете в кексчетата. Изпечете ги в предварително загрята на 170*фурна.
Смесете в купа всички съставки за заливката и разбъркайте добре.
Извадете кексчетата от фурната и ги намажете със сместа.
Включете фурната на грил и ги запечете до зачервяване като непрекъснато наблюдавате кога ще достигнат степента на готовност.
[img]http://www.deteto.info/img/my28.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
Необходими продукти:
Затестото:
125 г меко масло
1 ч.ч.захар
2 яйца
1 ч.ч.банани на пюре (2-3 банана)
2 ч.ч.брашно
1 ванилия
1 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сода за хляб
1/2 ч.ч.прясно мляко
100 г черен шоколад
Заливка:
25 г меко масло
3 с.л.мед
1 банан на пюре
100 г филирани бадеми
3-4 с.л.кокосови стърготини
Начин на приготовление:
Разбийте на крем маслото със захарта. Добавете едно по едно яйцата, а след това и намачканите банани.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавете ги към банановата смес като редувате с прясното мляко. Разбъркайте и разсипете тестото във формички за мъфини като ги пълните 2/3.
Начупете шоколада на парченца и го набодете в кексчетата. Изпечете ги в предварително загрята на 170*фурна.
Смесете в купа всички съставки за заливката и разбъркайте добре.
Извадете кексчетата от фурната и ги намажете със сместа.
Включете фурната на грил и ги запечете до зачервяване като непрекъснато наблюдавате кога ще достигнат степента на готовност.
[img]http://www.deteto.info/img/my28.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли