Шоколадово суфле с течен център
Необходими продукти:
200 г тъмен шоколад (минимум 50% какао)
200 г масло
4 големи яйца
230 г захар
100 г обикновено бяло брашно
50 г ликьор/коняк или кафе
Начин на приготовление:
В голяма купа разбийте яйцата и захарта докато утроят обема си. Разтопете на водна баня шоколада с маслото и разбъркайте добре докато се получи хомогенна смес. Добавете брашното към яйцата и захарта. Добавете алкохола или едно силно еспресо. Изиспете в купата и вече разтопения шоколад с маслото и разбъркайте добре.
Изпичането може да стане в единични силиконови формички за мъфини. Намажете вътрешните стени обилно с разтопено масло и приберете съдчетата в хладилника за да се стегне маслото. Извадете ги и ги напудрете обилно с какао. Разсипете във формичките от сместа като запълните почти до ръба.
Печете точно 12 минути на 180 градуса, а ако ги вадите замразени от фризера печете 15 минути на същите градуси. Извадете от фурната и оставете настрана за около 3 минути да се охладят малко. Сервирайте с една топка ванилов сладолен и стръкче мента.
[img]http://culinaritalianfood.files.wordpre ... ouffle.jpg[/img]