Който се страхува от мечки, го е шубе!!!


    

МОЕТО ПОСЛАНИЕ

2 октомври 2012 г. - ден за съпричастност с болните от рак. Една инициатива на фондация LIVEStrong.

Модератор: cchery

МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот cchery » Съб 29 Сеп 2012, 13:55

LIVEStrong Day - 2 октомври 2012 г. – ден за съпричастност с милионите болни от различни форми на рак хора по света. Инициативата е част от дейността на фондацията на седемкратния победител в Тюр дьо Франс – Ланс Армстронг. Името на фондацията - LIVEStrong е добре познато сред спортните среди, а каузата й е в полза на борещите се с рак хора и техните семейства.

Но да се върнем на 2-и октомври и LIVEStrong Day – преди 17 години нищонеподозиращият Ланс, чиято обещаваща кариера е съвсем в началото си, разбира е че е поразен от рак на тестисите. Болестта е разпространила метастазите си чак до мозъка му. Справка за невероятната му кариера от 1995 г. насам доказва само едно: че фразата LIVEStrong /”живей силно” май е най-близкият й еквивалент на български/ е дълго и дълбоко изстрадана.

Кога и как Ланс си е дал кураж с тези две думи не знам, но дейността на фондацията му е показателна за осъзнатото разбиране от ВЗАИМОПОМОЩ за болните от рак и техните семейства. Затова всяка година на 2-и октомври се отбелязва LIVEStrong деня! Ежегодно инициативите са различини. Тази година целта е да се съберат поне 100 000 послания към хората засегнати от онкозаболявания и те да бъдат публикувани точно на 2-и октомври във Facebook и Twitter. Спонсори са обещали срещу всяко публикувано послание да дарят по 1 долар на фондацията на Ланс. Набраната по този начин сума ще бъде използвана единствено и само за подпомагане лечението на вече болни от рак хора!

И така, ако сте готови да отделите 5 минутки от времето си, за да постнете своето послание към всички болни от рак хора, и по този начин да дарите 1 долар, то можете да го направите на страницата на фондацията на Ланс - .

В български вариант, ние ентусиастите, обединени около идеята LIVEStrong, ще ви бъдем благодарни, ако споделите мислите си, съпричасността и разбирането си за този чудовищен проблем в свои коментари на страницата на или тук във forum.metsababa.net, ползвайки настоящата тема!

Миналата година по инициатива на фондацията на Ланс, всеки съпричастен с проблема ОНКОЗАБОЛЯВАНИЯ качи своя снимка в сайта на фондацията. Получи се своеобразна стена от лица, обединени от една обща идея! По аналогия с тази идея, нека през настоящия 2-и октомври всеки, който е загубил близък от тази коварна болес,т качи неговата снимка или тук във форума, или във фейсбук. Да направим стена със снимки на любимите ни хора, които сигурна съм живеят в сърцата ни! И макар за ден бъдем отново заедно, по-силни и по-обединени! Защото целта на фондацията на Ланс е създаването на ОБЩНОСТ ЗА БОРБА С РАКА. ОБЩНОСТ, която има силата да повлияе борбата с рака. ОБЩНОСТ, която да отговори на необходимостта от колективни действия при тази борба. ОБЩНОСТ, градивната част на общество добре информирано за причините за болестта, отражението й на психиката и физическото състояние на болните, на живота им, както и този на семействата им.


Началото на LiveStrong за нас?Как отбелязахме LIVEStrong Day през и ?
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7131
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот Kleo » Съб 29 Сеп 2012, 14:38

Чери, тъкмо си мислех за това дали и как ще отбележим 2-ри октомври тази година, и ти пусна тема! :922 БЛАГОДАРЯ ТИ :329
Синът ми е на 13. Ах, колко го обичам! Децата са щастие и отговорност...
Живееща мечтите си. Центрирана в собственото си сърце. Блажена.
Изготвям хороскопи - за повече информация - на лични.
Kleo
Вятър в косите...
 
Мнения: 11598
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот baimomchil » Вто 02 Окт 2012, 09:58

В годината в която създателя на фондация Livestrong - Ланс Армстронг, претърпя невероятно тежки удари в опит да му се опетни репутацията, всички хора съпричастни с целите и идеите на Livestrong, показаха че са по-единни от всякога и че въпросните провокации не могат да ни разколебаят. И няма как да е иначе, когато каузата е благородна и високо хуманна, а в същото време елементарно проста - намаляване и прекратяване на страданието на милиони хора.

На всички болни ще пожелая - бъдете СИЛНИ! На всички останали - не бъдете безразлични, а помагайте! Една усмивка, един жест - може да означава много.

Livestrong Day 2012
baimomchil
Шампион по спам!
 
Мнения: 105
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 17:58

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот Мърмори » Вто 02 Окт 2012, 11:07

Имам щастието ракът да не е отнел нито един мой близък човек, но познавам хора, които се борят, които продължават да се борят въпреки безхаберието на държавниците ни, въпреки периодично спиращият внос на животоспасяващи лекарства, въпреки пренебрежението на околните,които с тайната мисъл в главата им 'Пази Боже да не ми се случва" отминават и забравят за страдащите. А те са толкова много. За малките дечица най-ме боли.
Мили хора, с вас съм, бих прегърнала всеки един от вас ако можех с вярата, че ракът може да бъде преборен. Само трябва да сте силни, да вярвате и да не се предавате !
Аватар
Мърмори
Философска система
 
Мнения: 1335
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:51

МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот cchery » Вто 02 Окт 2012, 11:07

Възможностите, които животът ни предлага рядко са еднакви за хората. Предизвикателствата също са трудни за да бъдат категоризирани. Но съм забелязала, че много често страданията и проблемите се обединяват около едно нещо - ОТЧАЯНИЕТО! Аз бих била отчаяна, ако един ден в мрачна утрин, някъде в бездушна клиника и всред бели фаянсови плочки, напомнящи едно друго минало ми кажат, че съм болна от рак! И точно в този момент не бих искала да бъда сама! Щеше ми се да зная, че има на кого да позвъня и той да ми каже "ЖИВЕЙ СИЛНО", защото изход има!

Ето затова е всичко, което правя - за да бъда аз насреща за някой, който има нужда от тези две най-обикновени думи!
Изображение

"Когато видиш, че някой загърбва собствения си живот и този на децата, за да е сигурен, че ще оздравееш – това означава много. Тогава разбираш, че трябва да се бориш."

Стилиян Петров (капитан на НО по футбол на България)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
 
Мнения: 7131
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 11:12

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот Peteto » Вто 02 Окт 2012, 16:35

След дълго отсъствие от мен, днешния ден мисля е добър за едно ново начало...

Моето послание към всички които се борят с тази страшна болест е:

Животът е нещо, което не ценим, когато сме добре... ценим го тогава когато загубим нещо, някого или всичко...
БЪДЕТЕ СИЛНИ, БЪДЕТЕ СМЕЛИ, ПОЗВОЛЕТЕ СИ ДА НАДВИЕТЕ БОЛКАТА...

може да звучи банално, но за всичко това трябва протегната ръка...
приемете и моите двете!

Обичайте се!

Изображение
Изваяна под пръсти на творец,
една жена копнее и шепти,
мечтите й са ангелски прашец,
очите й са влюбени дъги...
Аватар
Peteto
Аз пиша, пиша вече час
 
Мнения: 238
Регистриран на: Пон 01 Ное 2010, 12:53
Местоположение: София

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот futarela » Вто 02 Окт 2012, 16:54

МОГА да кажа на всички свързани по някакъв начин с тази болест да имат преди всичко вяра !!!А на тези които не знаят какво е просто да помагат дори с прегръдка ! :329
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.Изображение
futarela
Философска система
 
Мнения: 1197
Регистриран на: Чет 19 Авг 2010, 21:42
Местоположение: София

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот ина искренова » Вто 02 Окт 2012, 17:12

Рака ми отне моите най близки...Майка ми и Баща ми........преживях от А до Я...свирепата битка която водих с този Звяр.......но победи той!Сега в лапите му се намира скъп за мен човек.....ИСТИНСКИ ВЯРВАМ<ИСТИНСКИ ИСКАМ ТОЙ ДА ОЗДРАВЕЕ И ДА ПОБЕДИ ТОВА ЧУДОВИЩЕ! На всички който са в битка с РАКА.....ХОРА БОРЕТЕ СЕ, ДУХЪТ НИ Е ПО СИЛЕН ОТ ТАЗИ БОЛЕСТ!ВЯРВАЙТЕ,СТИСКАЙТЕ ЗЪБИ...НО НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ!СИЛАТА НА НАШИТЕ МИСЛИ,УБЕДЕНА СЪМ Е ПО СИЛНА ОТ ВСЯКА ЕДНА БОЛЕСТ!НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ БОРИТЕ!
ина искренова
 

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот pepidzheneva » Вто 02 Окт 2012, 17:18

Искам и аз да оставя своето послание.

БЪДЕТЕ СИЛНИ И ВЯРВАЙТЕ!

Обичайте,мечтайте и никога не се отказвайте!

Имате и моята подкрепа!
pepidzheneva
Аз пиша, пиша вече час
 
Мнения: 212
Регистриран на: Съб 13 Авг 2011, 20:49

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот stas » Вто 02 Окт 2012, 20:10

Борете се ,винаги има за какво и заради кого! Дано само диагностиката ни върви напред и навреме да се случва. :222
СИЛА и БОРБЕНОСТ!
Приемете моята най-искрена подкрепа. :954
stas
 

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот denizara » Вто 02 Окт 2012, 20:10

Мой близък човек също е болен от рак...
Обичайте се и вярвайте в себе си, че ще победите....ще победим всички заедно тази ужасна болест!
denizara
Лудото Ленче
 
Мнения: 20
Регистриран на: Пет 28 Яну 2011, 16:27

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот bobichan » Вто 02 Окт 2012, 22:15

Има много сведения, че ако заболяването е открито в ранна фаза и ако се предприемат подходящите щадящи методи за лечение - организма сам се изчиства. Определяща обаче е нагласата! Човек трябва да вярва и да е убеден, че може да го победи.
Имам познати, които са надвили белестта. И не са единици! Единият слуъчай е тумор в мозъка, втория е на черния дроб, останалите не ги помня - в такива моменти човек предпочита да не говори. Познавам повече от 4 човека, които са в ремисия повече от 10 години. Пожелавам им още поне 10х10.

Мой много близък приятел почина от рак на стомаха. Неше невероятно добър и позитивен човек. Бяхме колеги в университета.
Липсва ми ужасно много, но по-важното е, че все още го обичам и го нося в сърцето си. Решихме с приятели да празнуваме всяка година рождения му ден. Обичаме те Ради!
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
 
Мнения: 833
Регистриран на: Пет 20 Авг 2010, 12:02

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот pery » Сря 03 Окт 2012, 14:04

Битката с това заболяване е тежка..... Но всеки спечелен ден живот си струва.... За съжаление от собствен опит мога да кажа, че макар болестта да е тежка и труднолечима, все пак най-страшното от всичко е отношението на държавата и институциите към раково болните, пълната липса на загриженост и интерес към тях.... За всеки един от тях е много трудно да получи лекарска помощ или дори консултация или дори обикновена информация за болестта ..... Онкоболните са принудени да чакат на дълги опашки докато се вредят за обичаен преглед или изследване....За тях вечно липсват лекарства за лечение, а понякога липсват и обезболяващи медикаменти, без които болните в терминален стадий са обречени на нечовешки страдания.... Никога няма да забрава ужаса в очите на едно младо момиче, което след петчасово чакате за да получи рецепта за морфин за безнадеждно болния си баща, беше отрязано с думите : НЯМА!!!!!
На всички които страдат от тази болест,ще кажа- не се страхувайте, живейте живота си нормално, винаги има решение, винаги ще се намери лечение, винаги има надежда , просто забравете за болестта, бъдете позитивни, колкото и разни институции да се опитват да ви развалят настроението.... Победата над болестта е във вас и зависи само от вас... :524
pery
 

Re: МОЕТО ПОСЛАНИЕ

Мнениеот valrus » Съб 06 Окт 2012, 19:52

Приятели,моята зълва е на 38г,тя също продължава да се бори трета година с този гаден Звяр,но устоява,бори се,не се отказва....ВЯРВАЙТЕ И ИМАЙТЕ НАДАЖДА.бОГ Е С ВАС!!!!
Никога не забравяй, че можеш да постигнеш много от нещата, за които си мечтал.
Не спирай да мечтаеш, нищо не е толкова трудно, колкото изглежда.

[img]http://
Аватар
valrus
В началото бе словото
 
Мнения: 733
Регистриран на: Вто 24 Авг 2010, 14:37


Назад към LIVEStrong Day - форум за вашите послания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта