The winter is coming ....

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: The winter is coming ....

Мнение от cchery »

Честит празник, българи! Поклон пред всички онези мъже, чиято кръв и до днес мокри бойните полета на България!

Изображение

Набързо ще пиша, защото съм зверски уморена. Нощес не спах добре и цял ден ме цепи главата. И напук на това след като разгледахме Панорамата в Плевен се метнахме на колата таааааааа се озовахме чак на Шипка. :1062 Катерихме се там, слизахме. Около 80% от времето съм карала в мъгла, 70% в дъжд ииииии 50% по тъмно :1210 ..... прибрахме се 9 вечерта и съм меко казано уморена. Утре повече ще разказвам. Ето малко акценти от днес в снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Ако погледнете над децата на долната снимка ще видите............. почти нищо, а принципно паметникът на Шипка е там и се вижда, но когато няма мъгла:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
valrus

Мнение от valrus »

Аси,благодаря ти!След неколкократно прочитане,успях да се сетя каква е идеята ти.Ще опитам да се справя.
Снощи се завърнахме от тридневна почивка на село и днес чистя и пера.Отпуснахме душите и днес съм заредена,въпреки че беше дъждовно и седяхме вътре,пак беше по–добре отколкото в града.Доволна съм!Децата са здрави,аз съм щастлива!
Честита Баба Марта и Честит 3–ти март,съжалявам за закъснението,но на селото няма компютър.
Хубав ден на всички!!! :922
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

:329
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ася

Мнение от Ася »

:126 Kaкто всяка нощ, така и тази нощ псетата, които комшиите през една къща надолу хранят и отглеждат свободно пуснати на улицата, виха безобразно нонстоп. Нямам думи и ми иде да взема пушката. Става дума за улични кучета, които "пазят", ама така пазят, че не смеем да минем оттам, ако не сме в колата. Отидох да живея извън града в търсене на спокойствие, а нямам нито една спокойна нощ. Комшията през една къща нагоре същата стока, и той има една глутница свободно пуснати виещи кучета.
Миналата година със сълзи на очи се молих на приятелка, която се занимаваше точно с кучешките проблеми в така наречената ни "община" (няма да сложа главна буква!). И тя идва с кучкарите един-два пъти, хванаха едно-две псета и толкова. За един месец популацията им си възстанови броя. Няма санкции за тези хора, няма глоби, щом приятелка не може да ми помогне, сега, след като тя вече не работи там, изобщо има ли смисъл да ходя и да пускам жалби???
Нашето куче е на такова място, че няма достъп до другите псета, то НЕ се размножава.
Започвам да разбирам кучемразците, и колкото и да си давам сметка, че не животните са виновни, а хората, просто искам да намеря спокойствие. Тези глутници са опасни. Живея в град, в който преди много години едно момиче загина, разкъсано от псета ( не бяха улични, а питомни пазачи на един паркинг). Но въпреки, че хората още помнят тази трагедия, целият град е пълен с кучета, на центъра са най-големите, по-високи от сина ми, всички улици са осеяни с мръсотиите им.
Оплаках ви се, не че ми олекна, едва си държа главата изправена. Не искам да мисля какво ще е лятото на отворени прозорци...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Аси, явно днес въобще не е ДЕН..... аз също се наоплаквах - ето тук! Толкова резонен въпрос задаваш - ако една държава не може да се справи с кучетата си, какво остава за хората....... Ама то и хора като хора ли сме?!?! Ако бяха такива твоите комшии, сега щеше да ни пишеш колко е хубаво да живееш извън големия град...... Е да, ама не било така в балканска България. Тука сме най-големите за всичко...... разбирачи, слагачи, свалячи..... непукисти, танкисти..... мъчно ми е много. Не знам с какво мога да ти помогна...... и дали ако ти напиша да дадеш комшиите си под съд, това ще оправи съня ти довечера.... Сигурно не... Но поне те прочетох и ти съчувствам...

Аз имам с какво да се похваля... криво-ляво. След като преди 2 седмици сигнализирах в нашата община за опасния фитнес на открито в парка ни, монтиран преди 2 месеца

Фитнес на открито или кой усвои едни пари?!

общината взе, че се размърда иииииии пооправи положението:

Фитнес на открито или ........ РАЗВРЪЗКА донякъде

Да си призная честно, не очаквах..... Защото никой не ми отговори на мейла, който им пуснах. Реших, че са ме изтрили от пощенските си кутии с голям кеф и са ми сложили клеймо ХЕЙТЪР завинаги. Ми не било така..... :)

Спокойна нощ на всички...... Време е Сънчо да ме прегърне!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет от мен!
Чери, много са ти сладки дечицата!
Освен това :326 :326 :326 за стореното от теб! Много хора биха подминали проблема с мисълта, че това просто не е тяхна работа. Но истината е, че опазването на всичко, което е обществено е "работа" на всички нас! А не само да чупим и рушим и после да обвиняваме другите за положението в което се намира цялата държава! Не знам, въпрос на навик ли е, на образование, на манталитет... Защо БЪЛГАРИНА вярва, че правилата и законите не важът за него...??? :1044 Много е дълга темата, има много какво да се каже по този въпрос! А на теб още веднъж БРАВО!
Асе, напълно те разбирам и ти съчуствам от сърце! Много е неприятно положението! Мисля, че проблема с бездомните кучета е много сериозен и е време държавата "наистина" да се справи с него! Дано само да сме живи да го видим...
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро и от мен...най-накрая :1062
Чери,разгледах снимките в блог-а ти и честно да си призная останах с някаво чувство на удовлетвореност.Макар и безумна,идеята за този "фитнес" вече е факт,с това неможе да се направи кой знае колко,но когато показа опасните уреди,напраово :1053 и бях сигурна,че никой по никакъв начин няма да си мръдне пръста.Все още немога да повярвам,че общината се е задействала толкова бързо и сега поне уредите не са толкова опасни за децата,а и за останалите хора,преминаващи или играещи покрай тях,дори и за малкото спортуващи.Похвално е и някак има лъч надежда,че някой все още си обича и най-вече изпълнява задълженията.Браво и на теб за "будната ти съвест',защото много други хора са минали от там,но всеки си е казал,че това не е негова работа.Ето тази черта в българина МРАЗЯ ужасно много.Трагично ми е например когато има сняг как всички започват да се оплакват как общината не била изчистила улиците и т.н,а пред самата къща/блок на оплакващия има метър сняг.Но това просто'не е негова работа".Има много такива случаи,но сега се сетих именно за това.
Аси,какво да ти кажа....ние живеем в Перник,но блокчето ни се намира в такъв район,който е предимно с къщи.Признавам си много е спокойно,но и нас лаят на кучета нощем ни буди през лятото.За жалост няма оправия,те казват-това си е моята къща,мога да си правя каквото си искам.Режат се дърва в 15 часа след обяд,правят се всякакви ремонти по всяко време-защото те са си в тях,с тази разлика,че не живеят на поляната,а сред други хора.Тъжно е,но незнам с какво би могла да си помогнеш,защото хората около вас едва ли биха ти съдействали :plezya se .Относно размножаването на кучетата-какво да кажа.Само около месец ви бях разказала за 5 малки бебета кучета,изоставени до коша за боклук в една торба,това безхаберие ме размазва.Аз също обичам животните,но когато неможеш да се грижиш пълноценно за един такъв живот просто не се захващай.Много хора смятат,че гледането на куче/котка или каквото и да е животно се изразява в това да е нахранено,в повечето случаи с остатъка от хорската манджа :roll: .Няма ваксинации,няма хигиенизиране като къпане,поддуржане,обезпаразитяване....толкова е далечно това от повечето хора,иначе всички се бият в гърдите колко много обичат кучетата,а когато им се народят малки,само защото не са взели мерки-натоварват ги е един кашон,с колата и айде на някой крайселски път ги изхвърлят :1052 :1052 :1052
Валче,справи ли се с коронката????
Чери,много ми харесаха снимките ви :329 Коки е порастнал толкова много,направо не успях да го позная,Бели и тя....сладури.А това,че си се вдигнала и си откарала децата на Шипка- :826 и не го казвам никак пресилено.Много по-истински е,когато детето се докосне директно до тази атмосфера,отколкото да му разказваш безкрайно дълги разкази,от които най-много да му се доспи.Малко преди 3-ти март Анджи ме попита"Мамо,може ли на празника да отидем на Шипка".Бях много щастлива,че има желание да види онова,за което бяха говорили в градината,за жалост на Боби шефовете бяха решили да ни "зарадват"за празника С....липса на заплати и така и не направихме това пътуване :???:
Така....дойде времето и да се похваля с нещо :oops: :lol: Ивето от вторник е на градина :1141 :1141 :1141 направо немога да повярвам.Още първия ден влезе без рев и драми и до сега е така.Госпожите са възхитени :oops: от нея и аз се чувстав безкрайно щастлива и горда мама :1209 .Остава и да преминат периода с болестите,та да си ходят по-редовно.Утре пък в групата на Анджи ще има тържество по повод празника.Анджи има стихче,ще изнасят ревю и ще танцуват валс :1097 Представяте ли си????Малките момченца ще бъдат с костюми,като истински джентълмени,а момиченцата с малки бални роклички,толкова са ми скъпи такива моменти :1098 Ако не плача през цялото време от радост ще се опитам да ги снимам и да ви покажа после :1209
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Ася

Мнение от Ася »

Здравейте, момичета! :954
Благодаря, че ме изслушахте без нападки и разни такива , това е много важно :1216
Нощес валя силно и благодарение на дъжда кучетата мълчаха и аз се наспах :1216 , днес ми е добре физически, но психически не.
7 години от смърттта на баба ми, което ме е отгледала и ми беше като майка...много боли, че не можах да се сбогувам с нея. Само три седмици след като се преместихме в нов град, в нова къща, тя почина внезапно, а мечтата й беше да ни види новия дом, така и не успя да дойде. Ние се бяхме захванали с ремонт на първия етаж, определен за нея и за майка ми и се надявахме за 2-3 месеца да успеем и да ги вземем при нас. Сега само мама живее с нас. Много ми лиспва баба ми, от която вземах пример и черпех сили. Тя заставаше на моя страна точно в онези мигове, в които се чувствах предадена и неподкрепена от майка ми. Баба ми със своите мъдри съвети ме предпазваше да не извърша глупости, да преглътна някой път ината и гордостта в името на бъдещо добруване - ако не беше тя, сега щях да съм разведена, дъщеря ми нямаше да има баща, а и син вероятно нямаше да имам. В моя случай се оказа, че търпението ми беше възнаградено, просто имах късмет, който май повечето жени нямат в такива трудни семейни ситуации. Но ако не беше баба, щях да се удавя малко преди брега и нямаше да мога да се насладя на плодовете на големи усилия.

Не мога да изляза от някаква глупава, непродуктивна и предизвикана от заболяване депресия, но се боря с нея, пия си хапчетата и се правя на силна, това последното е глупаво и опасно. Но кой ли от нас не познава подобни състояния, защо се мъчим да сме силни на всяка цена???
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Мила Аси,толкова ми стана мъчно от това,което си написала.Тежко е когато изгубиш толкова любим човек,но ти все пак си съхранила чудесен спомен за нея,а любовта и признателността,която изпитваме към някого е вечна и за тях няма време и пространство....Искренно съжалявам и те прегръщам силно :922
А относно депресията-често чувам хора,които се оплакват от това,аз самата също изпадам в такива състояния....гадно е и се чувствам непълноценна.А относно това,че се стремим да бъдем силни.....мисля,че ние жените сами си налагаме този образ,аз неискам да съм чааак толкова силна,плача,когато ми се плаче,изживявам това,което чувствам без да ме интересува дали някой ме мисли за силна или слаба.Харесва ми да съм обгрижвана и закриляна,ако ще това да значи че съм слаба.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Аси, съжалявам да чуя за проблема с кучетата.Миналото лято ме нападнаха две кучета докато се прибирам с колелото до в къщи.Много бях уплашена и дори не мога да си спомня как реагирах.Знаех само, че съм сама и няма никой наоколо и ако спра да въртя педалите и падна е свършено с мен.....И срам не срам ще ви призная, че моят мъж стреля с въздушна пушка и отстрани няколко кучета.Знам, че не е правилно, но когато съответните органи на реда не вземат мерки предпочитам да се справяме сами, колкото и грозно да звучи отколкото да пострадам аз или децата ми, които лятото са предимно на улицата и играят до късно.Та нали заради това си ходим лятото на село, че да са на свобода и да тичат на воля и с тези кучета......Аси, за депресията разходки на слънце, витамин Д и упражнения много помагат.казвам го от опит.И когато ти е тежко не се прави на силна, просто бъди себе си :922
Елис, хайде честита ти ученичка тогава.Дано все така да ходи с желание и да се адаптира по бързо и към вирусите, за да не боледува често.Ще чакаме снимки от празненството па макар и нефокусирани от радостните сълзи на мама :222
Чери, големи сладури са децата.Бела изглежда като малка госпожичка а Коки се е издължил.
Вале, как се справихте с буквичката У?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ася

Мнение от Ася »

Чери, намерих време сега да видя в блога за фитнеса - и какво си мислех, докато четях - че ти не претендираш да си непременно права и си признаваш, когато сгрешиш в преценката си, това е просто похвално :326 , но според мен твоята най-голяма сила е, че формулираш и задаваш много и разнообразни въпроси.
И на ентусиазма ти се възхищавам, и на вярата, че можеш нещо да промениш.
Преди време писах мейл до една "система48" в нашия град - до 48 часа трябва да ти отговорят какво ще се предприеме по твоя комунален проблем. Писах им за една изоставена опасна плевня близо до нашата "улица", която беше на път да се срути и ако оттам минава пешеходец, спукана му е работата. Няколко месеца по-късно им писах да не се хабят да ми пращат отговор, защото плевнята се срути наполовина на пътя, ние избутахме тухлите и гредите обратно в двора и си решихме проблема да можем да минаваме с колите :126
Та моята вяра нещо се загубва с всеки изминал ден.

Бъни, разкажи ми за Испания, ако имаш време :940 Знаеш ли кое ме интересува - приликите и разликите с нашия манталитет и с какво все още не можеш да свикнеш. Също така и ако от много време си там - усещаш ли чужбинското като своя, макар и втора, родина?

Елис, къде ще покажеш снимки от бала в детската градина? Много искам да видя :954 И благодаря за разбирането :923

Цвети, срам, не срам, и аз ще призная, че съм кроила какви ли не планове за кучешко унищожение, има всякакви методи, но ми се струват адски гадни, да тровиш животни с пържоли с антифриз или месо с рибарски кукички, отврат! Имаме яка въздушна пушка, но я ползваме само за сплашване в комбинация с пиратки :1062
Депресията ми е ужасно дразнеща, защото е предизвикана от тъпа болест на щитовидната жлеза, в живота ми всичко е наред, да чукам на дърво - семейството е ок, другата седмица ще обявят поредното повишение в службата, парите не стигат на никого, но се справяме без страх поне за хляба. И затова ме е яд, че не мога да се насладя и да се зарадвам на постигнатото с толкова усилия и лишения. С идването на пролетта ще мине :954

Преди малко ни раздадоха подаръците от фирмата за 8 март - керамична кашпа с цъфнало цветенце - градинско карамфилче, и кана за кафе - и сега точно под носа ми ухае на пролет, чудесно :954

Вал, и на мен ми е интересно как се е получила короната с "У" :524
Заключено