''...Знаеш как действа положителната дума, предполагам ?
Ми тогава не казвай "остаряла съм" , `щото подсъзнанието си действа....
кажи " в разцвета на силите си съм" !

Това ме накара да се замисля колко много хора вече знаят и НАИСТИНА осъзнават каква е силата на нашите мисли и как за да се научим на позитивно мислене,трябва да се упражняваме на него,защото ние хората по-принцип сме черногледи,това е по-лесният вариянт.
Вече има много написани книги за силата на позитивното мислене.Много от авторите на подобни книги правят семинари навсякъде по света,за да ни напътстват и дават съвети,с които да можем да бъдем по-уверени в себе си и да започваме и завършваме всеки ден с усмивка и удовлетворение от самите нас.
Точно сега,в този момент от живота ми съм в етап на промени и ту се чувствам добре,ту се отчайвам.Иска ми се да сменя професията си и най-накрая да започна да правя нещо,което ми харесва,нещо което желая от душа и сърце,но това не е никак лесно.Опитвам се да бъда позитивна и постоянно да чета вдъхновяващи мисли и цитати или истории.Точно за това ви моля за помощ.Помогнете ми като ми разкажете как сте променили нещо в живота си,като сте променили нагласата и мисленето си или пък знаете за подобна случка,която се е случила на ваш близък,познат.Изобщо как и кога започнахте да променяте начина си на мислене.Колко силно вярвате в позитивното мислене?Надявам се поне някой да отговори!
Ето малко цитати,които намерих и много ми харесаха:
''Нашето мислене определя поведението ни.Истински интелигентния човек се познава по това как приема неблагоприятните обстоятелства. Жизнените битки са еднакви за всички: несъгласия, конфликти, компромиси. Тези, които разглеждат проблемите като естествен спътник на човешкия род и не измерват щастието с отсъствието на проблеми, са интелигентни. За да се научим да се владеем ни е необходимо ново мислене. Съществуват широко разпространени житейски версии, които са дълбоко залегнали в нашата оценъчна система. Става дума за пречещи форми на мислене и поведение, които без да е необходимо, често ни поставят в стресово състояние. Тези лоши навици (погрешни връзки) са като дупки в нашата самооценка.
ЧОВЕК САМ СЕ ПРАВИ НЕЩАСТЕН С МИСЛИТЕ, КОИТО ТАИ ЗА ХОРАТА ИЛИ НЕЩАТА В ЖИВОТА СИ.''
А ето и някои от интересните напътствия на мъдреците от Изтока:
...”Най -важното в живота е какъв избор ще направиш. Съдбата на всеки човек се определя от избора, който прави във всеки отделен момент...Между благополучието и материалното благосъстояние има огромна разлика...През един обикновен ден в ума на човек преминават около шейсет хиляди мисли. Но най-интересното е, че повечето от тези мисли са същите, които си си мислил предишния ден!.. Обикновено хората вместо да се съсредоточат върху хубавите неща в живота си и да потърсят начин да го направят още по-хубав, те остават пленници на миналото и преживяното, анализират и се измъчват от дребни неща...По този начин позволяват на тревогата да им открадне жизнената сила. Те блокират огромния потенциал на ума си да прави чудеса. Те никога не разбират, че управлението на ума е най-важната част от управлението на живота...''
Благодаря за вниманието!
Миленита