За книгите

Публикувай отговор
Ver

За книгите

Мнение от Ver »

Другарчета,
тъй като установих, че често споделям във форума какво съм прочела или гледала, реших, че можем да си направим вариация на "Литературен" кръжок :222
Тук може да споделяме мнения за книгите, които са ни харесали . Ъ?! Как мислите, има хлЕб в тази идея :)
Hrisi
Аз пиша, пиша вече час
Мнения: 212
Регистриран на: 22 Авг 2010, 13:50

Re: За книгите и филмите...

Мнение от Hrisi »

Ако няма :625 има :956 .Нали така е казала френската кралица Мария-Антоанета "Като няма хляб, яжте пасти." Това в кръгът на шегата.
Разбира се Вер, че идеята ти е прекрасна.Наскоро препрочетох книга на Тургенев.Страшно ми допада стилът му."Първа любов", "Ася", "Пролетни води" ,това са трите повести които ги чета 4 пъти вече и всеки път имам чувството, че е за първи.
Вер :326 за идеята.
[img]http://lh4.ggpht.com/_BHk1DgHMxuQ/TCCTB35EBWI/AAAAAAAAKF0/aSEpkVesDH0/1337833_9d0899a2.jpg[/img]
УСМИХВАЙТЕ СЕ!ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Ver

Re: За книгите и филмите...

Мнение от Ver »

Hrisi написа:Ако няма :625 има :956 .Нали така е казала френската кралица Мария-Антоанета "Като няма хляб, яжте пасти." .
:221 Taka е. Радвам се, че прегърна идеята ми :)
Аз от руските класици напоследък само Солженицин четох. Възможно е някои да не броят дисидента Солженицин за класик, но аз го смятам за такъв. Много обичам руските автори, има някаква особена откровеност и неподправеност. Аз определено съм си русофилче, май в преден живот съм живяла там. Каква носталгия ме завладява, когато гледам "Сибирския бръснар", да знаеш :roll: А като казах прераждане, май ще трябва да отворя отелна тема за Езотерика и Фън шуй :)
А по темата: в момента чета "Фън Шуй за душата". Много хубава книжка която дава един по-свободен поглед върху това прекрасно учение или по-скоро поглед върху света.
Hrisi
Аз пиша, пиша вече час
Мнения: 212
Регистриран на: 22 Авг 2010, 13:50

Re: За книгите и филмите...

Мнение от Hrisi »

Много ще ми е интересно да разбера нещо повече за Фън шуй .Помисли Вер за такава темичка.Аз специално не съм много наясно за него.Извинявам се излезнах от темата.
[img]http://lh4.ggpht.com/_BHk1DgHMxuQ/TCCTB35EBWI/AAAAAAAAKF0/aSEpkVesDH0/1337833_9d0899a2.jpg[/img]
УСМИХВАЙТЕ СЕ!ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: За книгите и филмите...

Мнение от mari_ko »

ВЕР, ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО ОТ МЕН :326 :326 :324
И аз съм тук. В тази идея си има много хляб. :524
Ver написа:май ще трябва да отворя отелна тема за Езотерика и Фън шуй
И там ще участвам. Не съм много наясно с Фън шуй, но ми е много интересно.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
valrus

Re: За книгите и филмите...

Мнение от valrus »

А някой чете ли книгите с беседите на Дънов?
Трудно смилаеми са,някои ги определят като сектантски,но важно е от какъв ъгъл ще ги прочетеш.Има много истини за живота,които ние съвременните хора смятаме за маловажни или за даденост.Не разбираме много живота ,който жовеем и когато ни нападнат страдания и несгоди,тогава се обръщаме към природата и любовта на Бог.Някой нещо да сподели....... :520 Не са за всеки,затова тук го споделям.Повече философски трябва да сме настроени, за да разгадаем символите с които той работи.
Вер,страхотна тема
Ver

Re: За книгите и филмите...

Мнение от Ver »

Вале,
Навремето ми бяха попаднали Беседите на Дънов. Но тогава не ми допаднаха. Оттогава изтече много вода, започнах да чета подобна литература. Една приятелка ми даде скоро две негови малки книжки: "Законите на Мисълта" и "Могъществото на Любовта". В тях има "само" мисли, често повтарящи се, но силни.
Преди няколко дни си свалих "Книга за здравето", но нещо напоследък не мога да организирам времето си, за да я зачета. Та, в този ред на мисли може и да ми е дошло времето за Беседите, знам ли? ;)
Сподели, какво ти направи впечатление в тях :)
valrus

Re: За книгите и филмите...

Мнение от valrus »

Верче,знаеш ли,ти може би си човекът на когото мога да споделя.Опитах се да поговоря с родителите си за тези книги,но те веднага ги отрекоха-"секта"заключиха те.
Така,влечението ми по тях започна в един преломен за мен момент от живота ми.Тогава бях на 23г,всичко ме болеше и само лекарства пиех,имах сума ти болежки,сякаш бях не на 20 ,а на 80,интересуваха ме лъскавите неща в живота .....и това трбухът ми да е пълен с ..месце.Явно е от семейството.И точно ,когато си мислех,че за мен повече няма накъде....се запознах с една приятелка,която гледаше на живота по друг начин от мен...четеше книгите на Дънов.Видях ги в библиотеката и,поисках си една книжка,но.....сториха ми се много пресилени.....а и се страхувах от сектите/нашите много са ми говорили/.Реших аз да погледна с др очи на тези беседи ..и онова ,което ме впечатли е смисълът на нашето съществуване-защо има лоши хора в света,кое ни докарва болестите,що е то любов,къде е Бог,що е Бог-не човекът,а добрината у всеки един от нас.Та позачетох се и.....стана обрат с мен-спряха да ме интересуват само материалните неща,не ми пукаше имам ли 1 чифт обувки...или 10,отказах месото-излекувах си стомаха,бъбреците,венците,цистита и др неща.,станах по-примирена-не исках на всяка цена да бъда №1 и да изпъквам,преди това непрекъснато съдех хората и търсех вината все в тях-сега виждам само положителните им страни ,опитвам се да ги разбирам,помагам доколкото ми е възможно....абе не може да се обясни...прелом в душата.Сега съм на 30 и както казва моят съпруг" няма и помен от предишната Валя."Любовта към Бог е любов към всичко живо,а забравих да ти кажа,че от 5 клас си вярвам В бог,моля си се,но явно средата ,в която съм живяла,ми е потискала това мое усещане.Та-книгите на Дънов ме научиха,че щастието не е в големия апартамент,в красивите дрехи,в скъпите коли,в лъскавите вещи.....а вслънцето,въздуха и водата.И да ти кажа съм щастлива :524 Детето ми е изключително здраво ,съпругът ми също,аз също,разходките сред природата ни са най-голямото богатство.Ако знаеш как се радвах тази година на морето-водата е невероятен "чистач"на душата.Май прекалих.Спирам
Ver

Re: За книгите и филмите...

Мнение от Ver »

Вале, изобщо не си прекалила! И се радвам, че се довери на усещането си и сподели :)
Аз за себе си знам, че четайки подобна литература преоткривам неща, които съм забравила. Аз също съм вярваща. Харесвам поздрава на будистите "Намасте!" - "Поздравявам Бога в теб!" Бог е навсякъде, а също и в нас. Бог е любов. Бог е доброто.
Никога не съм била материалист, по-скоро обратното "романтик-идеалист" :1062
За това за себе си, мога да кажа, че няма обрати при мен :) По-скоро плавни завои.
Поздравявам те, за смелостта да погледнеш навътре в себе си! Да си повярваш и да се откриеш! Чувството е прекрасно и леко! Живота става лек.
А говорейки за лекота не мога да не ти препоръчам две малки и безценни за мен книжки: "ДАО-то на Пух" и втората част "ДЪ-то на Прасчо" от Бенджамин Хоф. В тези книжлета е събрана голяма Дао мъдрост. Даосизма е течение обратно на Кнфуцианството. Сравняват го с водата която изглажда и най-твърдия камък. Мекото е по-силно от твърдото. А начина по който Б. Хоф е вплел двамата симпатични герои Пух и Прасчо е фантастичен :)
Като намеря време мога да ви пусна части от книжките ако ви е нитересно :)
Мари-Жоли

Re: За книгите и филмите...

Мнение от Мари-Жоли »

[
Последно промяна от Мари-Жоли на 21 Ное 2013, 01:02, променено общо 1 път.
valrus

Re: За книгите и филмите...

Мнение от valrus »

Вер,Мари-Жоли благодаря ви,че сте ме разбрали.Благодаря и за предложените от вас книжки-ще се възползвам.Като писах ,че чета Дънов това не значи,че не съм изцяло негов последовател.Обичам да чета книжки точно на тази тематика.Верче,знаеш ли ти ме запали по тези 2 кн на Хоф,преди време (често ходих в библиотеката)четях и се усамотявах с книгите и съвсем случайно попаднах на тези заглавия,но незнайно защо не възбудиха любопитство у мен......но сега наистина ще ги потърся и ще им се отдам.
Мари-Жоли за кино нямам време,но ще се опитам да ми свалят филма от нета и ще разказвам впечатления.На този етап нямам време :222 Та да си продължа мисълта-Вярата и силата на положителното мислене съградиха един усмихнат и здрав човек у мен.Умея да се радвам на малките неща,усмихвам си се по няколко пъти на ден,когато ми е тъжно пак започвам да се смея и ми минава....само детенце като лепне някое вирусче и малко ме спъва.....,но пък всички тези изпитания идват за добро ;) А нещо от Луиз Хей чели ли сте......и тя е доста въздействаща и кара хората да се обърнат навътре в себе си и да преодолеят душевните си парези.Е хайде отивам на клюките :221
Публикувай отговор