Никак не ми е мазно.lindorina написа: Между другото тахан и масло - много мазно не ти ли стана
Тахана май е печен, макар да пише "изсушен" и ми е страшно вкусен.
Мога и така да го ям, на малки дози с наслада, остава ми един приятен ядков вкус.
Досега все ми е горчало, но този ми е екстра.
По повод мазното, не се приетсняжам, това е натурална, растителна мазнина(тахана , де).
Пък и страшно съм изчистила ежедневното си меню и мазнини почти няма, затова
от време на време наблягам на тях.
А маслото.....и яз мога да го ям "от пакета".
Гхи си правих няколко пъти, заради детокси с него....но сега не ми се нрави.
Веднага ме връща към усещанията от детоксите + рациновото масло, което се приема на 4-я ден....
А гледам био такова е 16лв.....за 230гр......по-евтино ще ми е да ида на място, в някоя мандра
и да си купя прясно масло......
Да споделя как ям моето мюсли. Преди време овесените ядки ги ядах само с кисело мляко,
след това търсих вариант да махна млякото(защото моето "мляко" беше купешко...)
и стигнах до масло и сирене. Този вариант наричам "попара" и го предлагам на дъщеря ми в почивните дни.
Супер закуска, която не отнема време и засища.
Но сега вече втори път ям следното - овесени ядки, фини + ръжени ядки + пшенични трици ( по препоръка на Док,
за да се извлече максимума от ядките), белен слънчоглед, стафиди , стевия, мляно ленено семе. Разбърквам добре
и заливам с по-топла вода 2 часа преди ядене. Така суровите ядки "покълват" и хрупкат апетитно измежду другото.