100 болежки мъчат жената преди цикъл

Полезни съвети ако сте болни
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Мърмори »

Излишъкът на прогестерон създава биохимична какафония
Веселина Мончева
10.12.2005

[img]http://www.monitor.bg/img/?id=56447&sz=2[/img]
Десетина дни преди цикъл жената е като болна.

Над 100 отделни болежки тормозят жената в дните около месечния й цикъл. Те са различни по сила, но винаги са свързани с неприятни емоции - меланхолия, раздразнителност, тревожност, плачливост, агресивност, липса на увереност и слаба концентрация. Има и чисто физически страдания - подуване на корема, оток на краката, общо неразположение, временно повишаване на теглото. При някои жени желанието за секс също пада. Оплакванията се явяват 7 до 10 дни преди менструация.

Те се засилват с напредване на възрастта. Най-изявени са при раждали жени около 40-ата им година - в десетилетието преди менопаузата.

След като състоянието бе изследвано и проучено, през 1991 г. бе официално признато за болест. А законодателствата в някои страни като например САЩ и Франция дори приемат синдрома като смекчаващо обстоятелство при някои видове нарушения или престъпления.

Над 10 теории обясняват причините и механизма на предменстуалния синдром. Една от най-популярните го свързва с цикличното отделяне на яйчниковите хормони и главно на прогестерон, който се явява през втората половина на цикъла след овулацията.

"За да установите дали неразположението е свързано с хормоните, проследете състоянието си в продължение на 3 месеца. Ако всеки път самочувствието ви се променя около дните на очакваната менструация, а после се възстановява, вероятно става дума за описания синдром. Водеща причина за него е хормоналният дисбаланс", обаснява д-р Атанас Михайлов.

Стресът, преумората, недостигът на светлина са сред най-честите причини за хормонални смущения. Стресовите хормони по химическа структура доста приличат на половите и техните повишени нива причиняват биохимична какафония. Затова контролът на стреса е първата задача. Има много противостресови средства, но те не се познават и се използват рядко. Едни от полезните и напълно безвредни са магнезиевите препарати, както и тези от аралиевата група, известни още като бръшлянови с главен представител жен шен.

"През късия зимен ден трябва да използваме всяка възможност да бъдем на открито, на слънце и дневна светлина. В мозъка ни съществува така наречената епифизна жлеза, за която тепърва ще се говори и пише много. Доскоро тя се смяташе за закърняла част от мозъка, която не играе особена роля. В последните години обаче сериозни изследвания потвърдиха ролята й за хормоналния баланс и връзката и със светлината. Недостигът на светлина ражда депресии и нарушава нормалния хормонален статутс. Затова е полезно да прекарваме поне 2 часа на открито всеки ден, а през уикенда да правим разходки в планината и да спортуваме", съветва д-р Михайлов.

ОТ ПРИРОДАТА

Овесени ядки за линоленова киселина

[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... sdP001F1-Y[/img]
Овесените ядки са пълноценна закуска.

Много храни могат да регулират нивото на хормоните в организма. Едно полезно допълнение на менюто са овесените ядки. Те са отличен източник на гама-линоленова киселина, която помага за поддържане на хормоналния баланс и на здравето като цяло. Рецептата е проста. 2-3 супени лъжици овесени ядки и 1 супена лъжица пшенични трици се заливат с чаша топла вода до 50- 55°С и след 20- 30 минути закуската е готова. Тя може да се допълни с мед, стъргана ябълка, сусам, други смлени ядки, стафиди или други сушени плодове. Може и без тях. За да се получи желаният хоромонорегулиращ ефект, дозата е 3-5 пъти седмично закуска от овесени ядки.

Масло от нощна иглика вместо простагландин

Маслото от семената на едроцветната пупалка (нощна иглика, вечерна безстъблена иглика) съдържа големи количества гама-линоленова киселина. Тя принуждава организма сам да регулира нарушения баланс на тъканни хормони (простагландини). Приемането на нощна иглика е по-здравословно от пиенето на хормони, които имат и странични явления.

Гама-линоленовата киселина предпазва артериите от втвърдяване, помага за лечението на сърдечните заболявания, на предменструалния синдром, множествената склероза и високото кръвно налягане. Тя облекчава болката и възпалението, стимулира отделянето на полови хормони, включително естрогени и тестостерон, помага за понижаване нивото на холестерола и действа благоприятно при цироза на черния дроб.

При клинично изследване на голяма група жени в болницата "Св. Томас" в Лондон, които приемали дневно 4-6 капсули масло от нощна иглика, е установено, че 62% успяват напълно да се отърват от оплакванията на предменструалния синдром, а 22 на сто се почувствали значително по-добре.

Маслото от нощна иглика помага още при стрес, при оплаквания в периода на менопаузата, особено при топли вълни, при проблеми с вените и артериите, псориазис и др.

Ефектът се усеща при приемане на минимум 1500 мг масло от нощна иглика дневно, което е равно на 3 капсули.

Хомеопатия срещу тревожността

[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... OTzacOXOtB[/img]
Хомеопатията помага при стрес.

Ако предменструалният синдром не е силно изразен, предписва-нето на Folliculinum 9 СН може да е достатъчно. Приемат се 10 зрънца наведнъж на 8-ия и на 15-ия ден, считано от началото на менструацията.

Ако все пак има напрежение, болки в гърдите, раздразнителност, безпокойство, подуване, може да се добави и Lac caninum 9 СН, по 5 гранули дневно около седмица преди очакваната менструация или при поява на оплаквания.

Наддаването на теглото, чест повод за оплаквания, винаги е труд-но за лечение. Към диетичните препоръки може да се прибавят Ignatia 15 СН против безпокойството- медикамент, който успешно допълва хранителния режим. Приемат се 5 зрънца сутринта и в случаи на засилване на безпокойството, допълнително се пият по 5 зрънца на 30 минути. Ще помогне и Antimonium crudum 15 СН, подходящо при булимия (вълчи апетит) или при нервно тъпчене между основните хра-нения.

Смущенията на съня и трудното заспиване се лекуват успешно с Coffea 15 СН. Nux vomica 15 СН е подходящ при преумора. Препоръчва се на деловите жени, чиято работа е свързана с напрежение и постоянен стрес.

Ако в периода преди цикъла оплакванията са свързани с болки в гърдите, подуване на краката и увеличаване на теглото, това често се дължи на задръжка на течности в тялото, обусловено от хормоналната пренастройка.

Другият тип се характеризира с безпричинна тъга и раздразнителност, колебания в настроението, пристъпи от "вълчи апетит" и спазми на стомаха. Проста диета помага за преодоляване на оплакванията в този период.

Ако има болки в гърдите, задържане на течности и наддаване на тегло, е препоръчително да се изпиват поне 3 л течности (вода, билков или плодов чай). Пиенето на топла, от която се вдига пара вода, определено има изразен диуретичен ефект. Това действие на водата може да се подсили от провеждането на плодово-оризов ден.
Диета с вода и ориз
Оризът има способността да изтегля натрий, който като сюнгер попива водата. Към ориза добавяме 1- 2 кг плодове.

Подходяща за този случай е билката полски хвощ. 1- 2 супени лъжици се запарват в 400 г вода 10 минути и запарката се прецежда. Същата билка се залива с още 300-400 г вода и се вари още 10 минути. Запарката и отварата се смесват и се изпиват разпределени на 5- 6 порции през деня. Чипс, колбаси, модерни храни от типа на фаст фуд причиняват задръжка на течности и ще засилват оплакванията от предменстуалния синдром. Изводът се налага от само себе - поне преди очаквана менструация тези и без това вредни за здравето храни да се изхвърлят от менюто.

Ако предменструалният синдром е свързан с промени в настроението и депресия, трябва да махнем от менюто мазнините. Докато без ограничения могат да се консумират въглехидратни храни като картофи, макарони, ориз, пълнозърнест хляб и разбира се и салати. Особено полезни са бананите. Този хранителен режим стимулира отделянето на серотонин, хормонът на щастието. И въпреки че тъкмо преди менструация много жени изпитват глад за сладко, те трябва да се въздържат, за да не влошат симптомите. Може обаче да похапват смокини, стафиди, фурми. Шоколадът не е забранен, но не бива да се прекалява.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Kleo »

Слава Богу, нямам кой знае какви проблеми или оплаквания преди менструациите си. Останах искрено учудена от това: "След като състоянието бе изследвано и проучено, през 1991 г. бе официално признато за болест. А законодателствата в някои страни като например САЩ и Франция дори приемат синдрома като смекчаващо обстоятелство при някои видове нарушения или престъпления."
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Нощната иглика - цял при безплодие, диабет и т.н.

Мнение от cchery »

НОЩНА /ВЕЧЕРНА/ ИГЛИКА


[img]http://www.northcreeknurseries.com/_ccL ... TA-213.jpg[/img]

Наименованието й на латински е Oenothera. Наименованието на английски Evening Primrose, Lemon Sunset.
Вечерната иглика е многогодишно растение. У нас е разпространено предимно в жълто. Обича слънчеви места и достига на височина до 1 м.

Родината на вечерната иглика е Северна Америка, но се среща и в Европа. Растението обича слънчеви места и расте по краищата на пясъчните дюни. Името му е свързано с времето, когато цъфти – през нощта в периода от юни до октомври и може да се види в тъмното, понеже леко блести.

Още в Средновековието вечерната иглика е била използвана във всякакви форми. Пренесена в Европа от Америка през XVII век, тя бързо добива популярност при лечение на много заболявания. Европейските заселници научават за ценните качества на вечерната иглика от местните индиански племена. Те варели корените й за храна и използвали листата й при хемороиди и натъртвания. Интересно е как ловците са мажели с листата на вечерната иглика мокасините си, за да замаскират телесната си миризма по време на лов.


[img]http://static1.framar.bg/product/vitagold.jpg[/img]

По начало маслото от вечерна иглика се е използвало за лечение на болки в стомаха, хемороиди, рани и екземи. Благодарение на научни изследвания днес са известни много по-ценни качества на вечерната иглика. Съвременната медицина и фармация разгадават тайната на тази толкова уникална билка и най-ценното от нея - фактът, че е неповторим източник на полиненаситени мастни киселини (в това число Омега 6 Гама-линоленова киселина).


Маслото от вечерна иглика съдържа две важни омега-6 ненаситени мастни киселини:

:idea: алфа-линоленова;
:idea: гама-линоленова киселина (GLA).



Гама-линоленовата киселина се изработва в минимални количества в човешкия организъм и има голямо значение за здравето на човек. Тя се преобразува в простагландин ( подобно на хормон вещество), което се съдържа във всеки орган и играе ключова роля за функционирането на организма. Именно това вещество влияе успокояващо върху нервната система, забавя възпалителните процеси, подобрява състоянието на кожата при псориазис и екземи, поддържа работоспособността на сърдечно-съдовата, имунната и репродуктивната системи. Освен за здрава кожа, мастните киселини предпазват ноктите и косата от разслоение и чупливост.


СРЕЩУ СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ


Редица научни изследвания атестират уникалното въздействие на :idea: GLA при десетки заболявания чрез производството на простагландини, които намаляват рисковете от сърдечни болести :idea: , възпрепятствайки образуването на атеросклерозни плаки, редуцират нивото на лошия холестерол и намаляват риска от кръвни съсиреци.


МАСТОПАТИЯ/ МАСТАЛГИЯ/ ПМС


Маслото от вечерна иглика е официално лицензирано при лечение на болки в гърдите (масталгия) в Англия. Широко приложение намира при нарушения на менструалния цикъл, при предменструален синдром, климакс и кистозни процеси в гениталиите.



КОЖНИ ПРОБЛЕМИ


Редуцира кожните проблеми като екземи, дерматит и акне.



ПРИ ДИАБЕТ

Определя се като успешно допълващо средство при лечението на диабет, като спомага да се поддържат стабилни нива на инсулин в кръвта и намалява появата на диабетна ретинопатия и диабетна атеросклероза.



БЕЗПЛОДИЕ


Вечерната иглика е много популярно средство и при безплодие сред жените. Билката е една от най-известните и ползвани хранителни добавки за женски хормонален баланс и плодовитост. Това се дължи на простагландините, които подобряват женския хормонален баланс. За желаещите да забременеят жени механизмът на въздействие на вечерната иглика е в това, че може да подобри качеството на цервикалната слуз, правейки я по-гостоприемна за сперматозоидите. Присъствието на тази слуз по време на овулацията е ключ към плодовитостта, а точно вечерната иглика е тази, която по естествен и доказано ефективен начин работи в тази насока.



ОЩЕ ПРИЛОЖЕНИЯ НА МАСЛОТО ОТ НОЩНА ИГЛИКА



- хипертония, стенокардия и при усложнения след инсулт или инфаркт;

- хормонални проблеми, свързани с понижени нива на половите хормони както при мъжети, така и при жените;

- профилактика на ендометриоза;

- увредено зрение, следствие от ретинопатия;

- заболявания на централната и периферната нервна система;

- възстановяване на организма след тежки инфекциозни заболявания и прекарани интоксикации;

- лечение на незарастващи рани;

- болки с различен произход;

- подмладяване и бърза регенерация на кожата след диети за отслабване и пластични операции;

- облекчава неприятните симптоми при менопауза;

- снижава страничните ефекти от действието на цитостатиците.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Мърмори »

Седемте основни хормона на женското тяло

Нарушението на баланса води до непредвидими последици

Хормоните са изключително важни за вас: от тях в значителна степен зависи вашето здраве, настроение, външен вид, сън, апетит, сила на волята и даже интелект. Тук ще се спрем на 7-те основни хормона при жената и за симптомите, които може да предизвикват изобилието или недостигът на тези вещества.

Естроген ­ хормонът на женствеността и красотата

Естрогенът е най-известният женски полов хормон, който се произвежда в яйчниците. Той създава жената. Благодарение на него фигурата, а и характерът придобиват типично женски черти. Външният вид на нежната половина от човечеството зависи от съдържанието на естроген в организма. При неговия недостиг колагеновите влакна започват да се разрушават и се появяват бръчките. Този хормон обновява клетките, запазва младостта на кожата, блясъка на косата.

Недостигът на естроген предизвиква сухота на лигавицата на влагалището, предизвикваща болка, парене и кървене по време на полов акт. 3-4 години след менопаузата, вследствие на недостига на този хормон, може да се стигне до загуба на костна маса /остеопороза/ и фрактура на костите. При жените над 45 години това е и една от причините за атеросклероза на кръвоносните съдове, увеличаваща риска от развитието на стенокардия, инфаркт на миокарда и инсулт. Още един коварен симптом е увеличаване на окосмяването по ръцете, краката и лицето.
Излишекът му обаче не прибавя повече привлекателност, а е причина за пълнота в областта на бедрата и корема. Прекомерното му съдържание в организма може да доведе и до миома на матката.

Тестостерон ­ хормонът на силата и сексуалността

За нормално състояние е достатъчно малко количество. Именно този хормон е причина човек да изпитва сексуално влечение, прави ни настоятелни и целеустремени, готови на всичко.

Недостигът на тестостерон оказва влияние само на сексуалното влечение и жената от страстна тигрица постепенно се превръща в отпусната кукла.
Излишекът в женския организъм води до засилване на мускулатурата, характерът придобива избухливи и агресивни черти, кожата става по-груба и мазна, появяват се пъпчиви обриви.

Окситоцин ­ хормонът на грижовността

Този хормон също се произвежда от надбъбречните жлези. Окситоцинът постъпва в огромни количества в кръвта след раждане /при свиване на матката/. Tой създава и стремежът към закрила и грижа за новороденото. На всеки вид стрес женският организъм реагира с изхвърляне на окситоцин, затова жените грижовно се отнасят към съпрузите и децата си, подслоняват в дома си бездомно коте или наглеждат стара самотна съседка.

Недостигът на този хормон води до постоянна раздразнителност, а понякога и до депресии.

Тироксин ­ хормонът на фигурата и ума

Тироксинът се синтезира в щитовидната жлеза, регулира скоростта на обмяната на веществата и мисленето, т.е. влияе силно върху теглото и мисловните процеси. Нормалното количество тироксин придава стройност на тялото, гладкост на кожата, движенията са умели, но и грациозни.

Недостигът на този хормон води до затлъстяване, вялост и сънливост, слаба памет и недостатъчна концентрация на вниманието.
Излишекът му спомага за намаляването на теглото дори до ненормални показатели, когато жената изгубва своите природни форми и започва да напомня на мъж както във физическо отношение, така и в поведението си. Засилва се сърцебиенето, появяват се проблеми със съня, постоянна тревога, трудности при съсредоточаване.

Нореадреналин ­ хормонът на смелостта и яростта

Той не присъства постоянно в организма, а се произвежда само по време на стресс: чували сме за т.н. хормон на страха, който ни кара да се мобилизираме до крайна степен и да търсим спасение в минути на опасност. Норадреналинът оказва обратно действие: той разширява съдовете, кръвта нахлува в главата, което помага на мисленето, лицето се покрива с руменина, бръчките се изглаждат, очите блестят.

Човек смело се изправя срещу неприятностите, успешно решава всички проблеми, при това изглежда прекрасно и спи дълбоко през нощта.

Инсулин ­ хормонът на сладкия живот

Инсулинът „идва“ от задстомашната жлеза /панкреаса/ и паралелно „наблюдава“ нивото на глюкоза в кръвта. Той разгражда всички въглехидрати и отправя получената от тях глюкоза в тъканите. При някои хора още от раждането се произвежда по-малко инсулин или той не е толкова активен, колкото при останалите.

Когато в организма постъпват повече въглехидрати, отколкото инсулинът е способен да преработи, излишната глюкоза започва да влияе негативно върху клетките и кръвоносните съдове. Така се развива диабет, а рискът за неговото възникване е по-голям, ако от това заболяване е страдал някой от роднините.

Соматотропин ­ хормонът на силата и растежа

Това вещество се произвежда в хипофизата, разположена в главния мозък. Този хормон е кумирът на спортните инструктори и треньорите по бодибилдинг. Той отговаря за увеличаването на мускулната маса и за изгарянето на мазнините, за еластичността на връзките.

Излишекът на соматотропин в детството и юношеството способства за бързия растеж, при възрастните може да увеличи носа, брадичката и костите на пръстите. По време на бременност той води да уедряване на лицето, стъпалата, китките на ръцете, но след раждането всички изменения се нормализират.
Недостигът на хормона води до забавяне или спиране на растежа. Ако постоянно не си доспивате, преяждате или се преуморявате, нивото на соматотропина ще спадне, мускулите ще отслабнат. И никакви физически упражнения и тренировки няма да помогнат.


ИЗТОЧНИК
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Мърмори »

ДИВ ЯМС (Dioscorea villosa)


[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 3IC-0fPkok[/img]

Неконтролираното натрупване в почвата, въздуха и водата на петролни отпадъчни продуктии, които представляват ксенохормони от естрогенов тип, предизвиква тежък хроничен хормонален дисбаланс поради увреждане на женските и мъжки ембриони, относително намаляване на прогестерона в женския пол и увреждане на цялата психо-невро-ендокринно-имунна система ( ПНЕИ).

Продуктът е билков ресурс, съдържащ растителни (фито) хормони, които са биоидентични на човешките и успешно възстановяват хормоналната хармония. :idea: Диоскореята (Dioscorea villosa) е известна с уникалните си общоукрепващи, хормонобалансиращи и подмладяващи свойства, заради които е традиционна храна в Далечния изток и Северна Америка. :idea:

В корените й се установява висока концентрация на фитостероида диозгенин, който е биоидентичен на женския полов хормон прогестерон, чийто дефицит е в основата на редица сериозни хормонални проблеми на съвременните девойки и жени.

Корените са богати и на природния предшественик на хормона дехидроепиандростерон (ДХЕА). Наблюденията показват, че при пациенти, употребяващи големи дози диоскорея се покачва плазменото ниво на ДХЕА, а при жените и на особено дефицитния хормон - прогестерон.

Благоприятното действие на диоскореята се потвърждава в клинични изследвания при атеросклероза, съчетана с високо кръвно налягане и остеопороза, проблеми на пременопаузата и климактериума. ДХЕА се произвежда в надбъбречната жлеза и в процеса на стареене неговата продукция намалява. Учените установяват връзка между недостига на ДХЕА и типичните старчески заболявания (атеросклероза, старчески диабет, Алцхаймер, Паркинсон, рак), и наричат :idea: ДХЕА “хормон на подмладяването” заради изразеното му подмладяващо и регенеративно въздействие върху физическото тяло, в съчетание със стимулиращ ефект върху емоциите и психиката. :idea: Необходимо е да се подчертае, че продуктът е адресиран към всички възрасти (от пубертета до старостта) за регулиране и оптимизиране на ПНЕИ и балансиране функциите на жлезите с вътрешна секреция.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Kleo »

Мърмори, мерси за инфото за 7-те важни хормона в телата ни :923
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Мърмори, мерси за инфото за 7-те важни хормона в телата ни :923
Наистина много добре списана статия с достъпно представена информация! Зори, и аз благодаря за нея!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Мърмори »

Мацки, дивият ямс върши чудеса! Няма го вече постоянното напрежение,характерно за ПМС- за мен беше ежедневие. Цикълът ми дойде на 25 ден, което на фона на 18-20 дни си е супер! Продължавам поне още 2 месеца, за да стабилизирам резултатите. Вероятно и джодженът си казва думата. Искам да се чувствам пълноценна жена, писна ми вече!

Важно допълнение: от съществено значение е формата, под която се приема билката.
Лично аз намирам по-голям ефект когато я приемам под формата на стандартизиран екстракт
Като това [img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... H_xLQrIRuI[/img]
Преди да разбера това важно уточнение я приемах просто като смляна билка,сложена в капсула (напр. българския вариант на фирма" Буров"- Диоскорея).Така цели 2 месеца нямах никакъв резултат. А при стандартизирания екстракт осезаемо се усеща разликата- само от няколко приема.
Още нещо важно- не се пие по време на МЦ
Preslava

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Preslava »

Здравейте относно поста имам един въпрос. И той е какво имате в предвид когато казвате за стандартизиран екстракт на дивия ямс или диоскорея корени? Бихте ли ми казала какво точно вие приемате- фирма и п.р. Благодаря ви!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от Kleo »

Не знам, Преслава. :1044

Този път имах ужасяващо силен ПМС :plezya se :1215

Последните 3 дни бяха много гадни - то не беше раздразнителност, то не бяха нерви и крясъци, то не бяха болки в яйчниците, кръста и главата... идеи защо е така?
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: 100 болежки мъчат жената преди цикъл

Мнение от dexter »

Ох и моя ПМС се изостри от известно време. Чувствам се като пред грип. За нервите да не говорим, всичко и всички са ми криви.... От вчера ме боли глава, взех хапче, мина за малко, но усещам как се задава зад ъгъла. Не съм спряла с разходките на чист въздух, но ме изтощават, вместо да ме отпускат. Ще си потърся маслото от вечерна иглика, крайно време е да се вземат мерки. Ако не помогне, поне няма да навреди.
Публикувай отговор