Фън Шуй

Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

Смисълът на спалнята

Спалнята е много мощен символ на най-съкровенота ви същтност. Нека спалнята бъде вашия личен оазис. Изпълнете я с покой и уют.
Цветове като бежовото, кафявото, кремавото ,[/color] бледолилавото са отлични защото на подсъзнателно ниво създават чувството, че си обгрижван от нечии добри ръце, напомнят майчина прегръдка. Земните оттенъци на ръждивото, розово-оранжевото, медно, златно също са подходящи, защото ни свързват с Майката Земя.
В спалнята не трябва да има нищо издадено напред или висящо над вас. краката не трябва да сочат към вратата, не е добре да бъдат и към прозореца. от леглото е хубаво да виждате и врата и прозореца - създава се чувство за сигурност.
ИЗберете легло, което да е удобно за вас, защото там прекарваме голяма част от времето си. По тъмното спално бельо, действа успокояващо.
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

И докато си четете, малко релаксираща музика:


Смисълът на дневната
Дневната е мястото, където се събират обитателите на дома. Тя е символ на хармоничните взаимоотношения по между им, както и с техните връзки в общтността.
Нека дневната би бъде гостоприемна и удобна. След като нейната цел е да създаде хармония и връзки между членовете на семсйството, то тогава тя трябва да е удобна на ВСИЧКИ. Не е необходима да е официална, а да казва: „Заповядай, чувставай се, като у дома си.”
Помислете какви са семейните ви интереси, какво най-много обича да прави семейството заедно? Тук е подходящото място за семейните снимки, награди, произведения на изкуството направени от някой от семейството и пр.
Ако има конфликти, пренаредете така дневната, че да почетете всеки един член на семейството, за да улесните зараждането на по-добри чувства. Използвайте предметите за да създадете атмосфера на приятелство, любов и забавления :)


Смисълът на трапезарията
Трапезарията е изпълнена с чувства: там семейството се събира за да се храни, за да споделя и чрез споделянеро да бъде единно. Да споделяш залъка си с любимте, в красива обстановка е важен ритуал, който благоприятства доброто здраве и силните връзки в семейството.
Идеалната трапезария се използва редовно. Декорацията може да сменяте съобразно сезоните или празниците. Дори и да нямате обособена стая винаги може да сложите тиквен фенер на масата, или свещ в коледен венец или каквото друго ви хрумне  Масата за сядане е хубаво да е на централно място, да има място за всички и хората да са разположени от всичките и краища, т.е. да няма празни места. Топлите цветове особено жълтото насърчават разговорите, а червеното апетита. Свещи, Вази с цветя, купи с плодове....всичко това допринася за една хармонична и топла среда.
Последно промяна от Ver на 18 Окт 2010, 09:36, променено общо 1 път.
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

Смисълът на Кухнята
Кухнята е сърцето на дома. Напомня ни за нашето място в кръговрата на Живота: приготвяме храната, за да подържаме нашия живот и така всеки ден.
Според фън шуй, това е стаята, която символизира богатството и финансовите ни постъпления (храната и продуктите), кухнята също се свързва и с Огъня - силата на преобразуването и изобилието.
В миналото кухнята е било мястото, където семейството се е събирало за да се стопли докато се приготвя храната. Моите наблюдения сочат, че повечето от важните или душевни разговори у нас стават в кухнята, въпреки твърдите столове ;) (...които трябва да смня с по-удобни).
Идеалната кухня е чиста и светла, изпълнена със свободно течаща ЧИ. Ярките, весели цветове са добри тук (и на тенджерите, чаши и чинии), саксии с цветя по прозореца, връзки със сухи чушки, чесън и пр. Символизират изобилието.
Плотовете, печката трябва да са чисти и подредени. Това си основен принцип изобщо ;) Ако почистим, приберем и подредим сме изпълнили 80% от идеите на фън шуй ;)
Основната идея тук: да направим кухнята място на топлина, жизненост, в което с ЛЮБОВ приготвяме даровете на прородата.

Смисълът на банята
Банята символизира чистотата и пречистването. Символ е на нещата и събитията, които пускате да изтекат от вашия живот, защото не се нуждаете от тях. Тук синьото (водата и пречистването) и зеленото (символ на живота, новите кълнове и началото) са особено подходящи. Ако светлината и пространството са достатъчни растенията тук виреят много добре. Ако нямате достатъчно място, както при мен, винаги можете да закачите една висяща папрат от тавана.
Винаги, когато се миете символично слагате ново начало  Меки кърпи, свещи, ароматни масла ще подсилят усещането за удобство и здраве.
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

Смисълът на кбинета/ателието
Това е стаята в дома, където може да изразите творческите си пориви, продуктивност, мощ. Ако енергията в него е възпрепятствана, задръстена тези проблеми може да се прояввят в работата ви или в творческия живот. Тук може да дадате израз на мечите и амбициите си, да кажете на света и на себе си кои сте.
Тук най-важно е да няма безпорядък. ЧИ трябва да тече свободно. Хубаво (и пожелателно :1048 ) е кабинета да е отделен от останалата част на дома, ако не може добре е да се отдели с някаккъв параван, изkуствена стена, за да може спокойно да се съсредоточите върху работата си.
Тук е подоходящо да се сложат лични вещи, девизи, награди. Така може би в един момент ще откриете, че сте започнали да се цените повече, а заедно с това и околните ще ви ценят повече.
valrus

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от valrus »

Вер,четох те с невероятен интерес и захлас.Освен нещицата.които съм си закачила по стените нищо друго не мога да пипна.Изчистила съм,измила съм....това е.Жилището ни е под наем,нямаме си наше.....там живеят мама и татко,аз живея със свекърва. :328 Но моето фън шуй си го правя аз,зареждам е с положителна енергия и си рисувам различни символи за здраве,добро и щастие.Искам да те попитам-ние с детенце спим глава до глава*под ъгъл*,дали е добре,защото леглата са ни със шкафчета и стаята не позволява др подредба.Темичката ти е страхотна ,но да имаш собствено жилище :328 :328 :328 ОХ,няма да плача,животът е прекрасен и сме здрави :954 Супер си.
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

Права си, Вале.
Вжното е да сме здрави, другото ще се нареди! Стискам ви палци :524
За това, което ме питаш....нямам спомен :roll: Имам чувството, че съм го чела някъде, но паметта ми е много неуслужлива понякога, все си мисля, че ако посоката е правилна (а е правилна, ако се наспивате добре и ставате отпочинали) това не би трябвало да има значение. Има една теория, че за всеки посоката може да е различна, определяйки се от датата и годината на раждане. Аз обаче, не съм и фен, защото като нищо може да се окаже, че всеки член на семейството има собствена посока, различна от тази на другите :202 В общи линии,ако ви добре така значи това си е вашия фън шуй ;) имайки предвид и ограниченията на мястото, понякога не може да се направи нищо.
А иначе и аз имам някои затруднения породени от архитектурния гений проектирал блковете ...но :1044 :221
valrus

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от valrus »

Ааааааах,ти ВЕр,друго и не съм очаквала от теб,невероятно човечно и приятелско разбиране. :922 Да ти кажа,не се измъчвам,че си нямаме собствено жилище,важното е да го зареждаш с положителна енергия.Днес си измих входната врата,смених изтривалката,която беше сигурно откакто са се нанесли в него.Отворих прозорците и поканих добрата Чи да влезе в дома ни.И........знаеш ли...стана.Ведро ми е,приятно ми е днес настроението,отново искам да подчертая-ЗДРАВИ СМЕ,ДОВОЛНА СЪМ.Изпращам на всички тази си положителна енергия.А относно архитектурата на жилището-нямам думи ,вътрешните стени са уникални :mrgreen: Иначе сме с южно изложение и е страхотно слънчево у нас.Главата на малчо е на север,аа нашите са на изток.Опитахме да си сменим местата,но сутринта и тримата не бяхме доволни.ПРАВА СИ-всеки си има посока и сме я открили.Ти почна ли режима.....
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

valrus написа:...важното е да го зареждаш с положителна енергия...Отворих прозорците и поканих добрата Чи да влезе в дома ни.И........знаеш ли...стана.Ведро ми е,приятно ми е днес настроението,отново искам да подчертая-ЗДРАВИ СМЕ,ДОВОЛНА СЪМ.
Харесва ми начина ти на мислене! Ако човек не е доволен само от тези основни неща, от нищо няма да е :idea:
А между другото погледнах във фейса, но освен твоята чаровна усмивка и малкия сладур не видях нищо :) Досещаш се, че търсих картинките, нали?
valrus

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от valrus »

Ей,Вер ,разсмя ме.Кои картинки да видиш, :lol: :mrgreen: моите мазаници ли.Не съм ги снимала с апарата си още,не знам дали си заслужава.По скоро това е нещо на което съм си изливала енергията(листа с боите).Но зради теб,обещевам,при първия удобен момент ще кача една ,две. :423 Абе фейса е нещо мащабно и не ми се ще всеки да знае за тази ми старст,която доскоро моите......определяха като сектантска.Досети ли се кой :1047 В началото дори се мъчех и образи да рисувам...но не стана.Това проникновение дойде у мен като забременях и си стоях вкъщи.Айде пак се отпуснах на откровения.....абе ти само ме предразполагаш за такива.Почваме житото на 27,с теб съм.Ааааа и да ти кажа,намерих книжките на Хов за ПУх и Прасчо,но ще ги почна като си дочета *Жерминал*(ох,любима ми е).
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

Разбира се, че мазаниците търсех :221 То аз от такива сектанатски работи се интересувам :423
Радвам че, че си на мерила книжките и аз бих ги препрочела с удоволствие, но съм ги сложила някъде и не си спомням :1044 Вчера се рових....голям съм заплес понякога :1062
Няма нищо лошо според мен в откровенията, в подходящото време,на подходящото място са ;)
Още веднъж, че и аз да се чуя (че напоследък не мога да спра да се тъпча) ДА, почваме житото на 27. :524
Ver

Re: Фън Шуй и Езотерика

Мнение от Ver »

Аси, май съм създала лееко изкривен образ :222 Не знам китайски, но никога не е късно :524 Не знам какво значи този йероглиф, но когато ми остане време ще проуча и не медлено ще те уведомя :) Много е прибран и хубав!
Публикувай отговор