ВАРИЦЕЛА

Форум за всички въпроси, свързани с отглеждане и възпитание на нашите деца; хомеопатична помощ
tita

Re: ВАРИЦЕЛА

Мнение от tita »

Хомеопатични лекарства за болни от варицела

Ето няколко хомеопатични лекарства, които се използват често за лечение на болни от варицела от всякакви възрасти.

Дозировка

Потенциите 30С или 30Х, които се продават в повечето магазини, разпространяващи и хомеопатични лекарства, са най-подходящи (макар че аз не се колебая да използвам всяка потенция, която имам подръка). Един прием (обикновено около три гранули) през два до четири часа обикновено е адекватна доза. Не се страхувайте да давате и по-чести приеми, ако пациентът е по-тежко болен (дори и през няколко минути, ако трябва). И не се притеснявайте да смените лекарството, ако реакцията на пациента изглежда незадоволителна. Намалете честотата на приемите или ги спрете според темпа на подобрението.

Aconite: За случаи с рязко, внезапно начало. Пациентът обикновено е неспокоен и тревожен. Когато е с висока температура, той има изгаряща жажда и суха, гореща кожа.

Belladonna: Подобно на Aconite, болестта обикновено започва рязко и внезапно. Висока температура с червена, гореща кожа. Може дори да усетите ръката си гореща, след като сте докоснали кожата на пациента. Пациентът е чувствителен към течения, раздрусване и често пъти към светлина. Зениците са разширени и очите сякаш блестят.

Antimonium crudum: Пациентът, нуждаещ се от това лекарство, обикновено е капризен и свадлив. Детето може да се разплаче, само ако погледнат към него и не иска да бъде докосвано. Въпреки че покритият с дебел, бял налеп език е много характерен за хората, нуждаещи се от това лекарство, не се колебайте да го използвате при варицела, ако болният има описаните ментални характеристики.

Antimonium tartaricum: Човекът, който има нужда от това лекарство, често споделя психическата натура и обложения език на Antimonium crudum, но е по-отпаднал и сънлив и се поти повече. Той може да има дрънчаща кашлица с натрупване на големи количества секрет в гръдния кош, който се отделя много трудно.

Pulsatilla: Това често използвано при деца лекарство е показано при тези болни от варицела, които са много плачливи, хленчещи и постоянно търсят внимание и се тревожат. Обикновено тяхната жажда е слаба, те имат гъсти, недразнещи секрети и искат да бъдат на чист въздух или се подобряват, когато са на открито.

Rhus toxicodendron: Това е хомеопатичното лекарство, направено от отровен бръшлян. Обривите при варицела често са подобни на тези, предизвикани от отровен бръшлян, което обосновава прилагането му в такива случаи. Ако не можете да решите какво лекарство да дадете за варицела, опитайте Rhus tox. Пациентът обикновено е неспокоен и жаден (често пъти за студено мляко), а обривите му са сърбящи. (Ако сърбежът се подобрява от студени апликации, помислете за Pulsatilla или Ledum.)

Източник:

Ето и хомеопатични лекарства за варицела от "Новият домашен хомеопатичен наръчник" :
* Aconitum Начален стадий на болестта с треска, безпокойство и усилена жажда.
* Belladonna Варицела с тежко главоболие, зачервяване на лицето и гореща кожа. Детето е сънливо, но не може да заспи.
* Mezereum За третия стадий на болестта, когато мехурчетата се инфектират и се покриват с дебели корички, под които се образува гной.
* Pulsatilla Хленчещо, плачливо дете, което не иска да бъде оставяно само. Жаждата е много слаба или липсва, дори и при повишаване на температурата.
* Rhus tox. Главно лекарство за варицела. Детето изпитва силен сърбеж, особено нощем и след разчесване, и е много неспокойно.
*Antimonium tartaricum Ако след опадането на коричките под тях се открият малки вдлъбнатинки, дайте Antimonium tartaricum 15С 2-3 приема дневно за 3-5 дни, за да предотвратите оставането на белези.



Не забравяйте, че това са само насоки за бърза реакция. Задължително посетете лекар хомеопат!
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: ВАРИЦЕЛА

Мнение от Мърмори »

Тита, благодаря за систематизираната информация. Ако преди 2 години знаех всички тези неща може би доста главоболия щях да си спестя, защото моят син получи тежки усложнения след шарката.
Публикувай отговор