Есенна баница с гъби и праз
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница - 400г
125 г масло
1 голям стрък праз
2 с.л. олио
500 г гъби
1 ч.л. мащерка
100 г кашкавал
100 г пушено сирене
100 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус
4 яйца
3 с.л. квасена сметана
сол на вкус
2 с.л. стопено масло за заливка
Начин на приготовление:
Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполовете. Задушете го в олиото докато омекнат. По-малките гъби оставете цели, а големите нарежете на едри парчета. Сипете ги при праза, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност. Оставете сместа да изстине. Нарежете видовете сирене на кубчета и ги разбъркайте с гъбите и праза.
Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.
Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката.
Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така,че да заприлича на роза. Поставете я в тавата.
По същият начин пригответе и останалите кори. Подгънете краищата на корите, които излизат от тавата.
Разбийте яйцата и сметаната, посолете на вкус и залейте корите. Поръсете отгоре с маслото за заливката. Печете баницата в предварително загрята на 200* фурна.
[img]http://www.deteto.info/img/my49.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли