Обещано от Боби

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Обещано от Боби

Мнение от cchery »

Тук няма отчет от мнооооооооого време, а знам от сигурен източник :razz: :razz: , че има резултати! :1062
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Ей ме на мацки.
Първо ще ви пусна един пост, който писах преди много време и после някак си реших, че след като ме е нямало дълго време не върви да ви се оплаквам ииии..... и го изтрих.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

"Зори, дългия ти пост ми даде тон.
От както Чери ми пусна линка и инфото, че Дани ни издирва обещавам, включително и на себе си, че ще вляза и ще пиша.
Е, мили дами време е за моята равносметка, която е...... 0 свалени килограми!!!!!! Не за няколкото месеца през които течеше конкурса, а за период от година и половина. Сега сигурно си мислите, че съм ви зарязала тотално, отпуснала съм се като дроб и сега се връщам да ви рева на главата. Да, но не. Случаят не е такъв. Дълго време не съм писала нищо за мен, защото не искам да се оплаквам и сега се чудя се от къде да започна. Ще използвам случая да си избистря и подредя нещата, защото се подготвям за прегледи, а вече ми е писнало лекарите да не ме приемат на сериозно.
Да почнем с детоксите. Правих ги много дълго време и се чувствах супер. И изглеждах супер. До такава степен, че втората бременност, в края на 5 месец не ми личеше, ако съм с по-широки дрехи. Тогава лачих само 16 килограма от които след раждането ми останаха 12. 6 свалих първите месеци, и 2 години след раждането съм все с 6 отгоре. Ще кажете че 6 са супер, да но аз съм много ниска и 6 кг са ми много. За ориентир - идеалното ми тегно е 48 кг., не съм идиот и знам че след 2 бременности има +, затова идеалното тегло към което се стремя е 54 кг. Сега съм 60! За известно време (3 месеца) спрях детоксите, защот бяха спрели да ми влияят. Нищо не свалях, колкото и стрикнто да ги правех. После направих 1 и бях безумно доволна като свалих 2 килограма. Естествено бях супер амбицирана да се захраня стиктно и да ги задържа. И след 2 дневно захранване само с овесени ядки и салати (от сурови зеленчуци с малко зехтин и никаква сол) ги качих отново. И казах край. Това неше началото на лятото. За момента нямам стимул да правя детокси :( Просто нямам сили да преживея още едно разочарование. А по въпроса за детокс 2 пъти в годината и аз при всеки удобен случай съм напонмняла този момент.
За храненето си мога да говоря цяла вечност, но ще обобщя само на кратко. храня с много плодове и зеленчуци, много кълнове, ръчно месен хляб с квас или растителна био мая (вече имам и каменна мелница за брашно и си меля сама брашното), сладки неща ям само ако са от сурови ядки, мед и плодове (от време на вртеме и малко сурово какао или рожково брашно). Не ям Fast Food и храни в лъскави опаковки. Пържени храни ям общо 5 пъти в годината. Това е голямо изключение за мен. Просто тези неща вече не са ми вкусни и не ме изкушават, не ми се прияждат, не ги приемам като храна - абсолютно съм безразлична.
Ходя почти редовно на йога, пилатес, фитбол, кобинирана гимнастика, тае бо и зумба. Правя по 4 до 6 едночасови тренировки на седмица. Отделно бягам по 8 километра на крос тренажора почти всеки ден.
Имах 1 месец лишение от хляб, тестени и всякакъв алкохол и нищо - пак 60 кг! През този месец ходих на по 6 тренировки и пиех Л-карнитин.
Правила съм два пълни 10- дневни курса житно пречистване през които съм сваляла 0 килограми!
Едно пречистване 21 дни на зелени смутита с авокадо + салати и сурови супи. Супер беше. Правих го най-вече заради супер кожата (беше по-мека от на бебе) и балансиране на хормоните. Свалих 4 кг. първите 2 седмици и на 3-та седмица от диетата ги качих! От Плодове, зеленчуси и шепа сурово кашу на ден! Ако искате повече инфо за нея ще ви пратя. Уникална е тази супер вкусна, супер здравословна диета. Но на мен и тя не ми помогна.
Сега (след месец и половина почивка) съм на ала 90 дневната (14 ден), ала "Сила за живот" (2-ри месец). и съм все 60 кг.

До тук с храненето. Сега вече почвам с големите проблеми.
От година и половина не мога да спя нормално. Будя се посред нощ и си мисля дали няма да стане земетресение (а аз съм си оставила чашата с вода до компютъра в офиса) и дали няма да си намеря компютъра загинал в локва вода с безвъзвратно загубена информация! Е те това ако не е диагноза кажете ми какво е? И така нощ, след нощ, глупост след глупост.
Много често забравям и съм супер разсеяна. Вече няколко пъти си оставям колата отключена с ключа на таблото!!!!! Првия път беше за цяла нощ!!! Често си забравям телефона, зарядното за компютъра, КОЛАТА и какво ли още не някъде.....!
Имам жесток косопад! Година и половина! За известен период (миналата госина по това вртеме) беше почнала да ми расте нова коса, но от тогава няма нищо. Стигна се до там, че моята фризьорка (която е голяма сладурана и аз и имам 100% доверие) тази събота отказа да ми сплете косата на плитка, защото е много слаба и няма да..
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Обещано от Боби

Мнение от Cheva »

Ама наистина отдавна не си писала! :eek:
Сега се връщах да чета началото...бях го забравила.
Хайде пиши, ние ще четем и кометираме, подкрепяме, взаимстваме опит. :954
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Финала на предишния ми пост се е загубил някъде. Тогава на (9 октомври 2012) исках да си систематизирам малко нещата преди да отида на ендокринолог. Ще довърша по спомени от тогава.

Ситуацията с памета ми беше наистина лоша. До такава степен, че леко се бях притеснила за начална фаза Алцхаймер, макар и да знам прекрасно, че това е болест за която са необходими поне 30-40 години, за да се развие! Но фактите са си факти - краткотрайната ми памет почти липсваше.
Друго много сериозно оплакване ми беше акнето. Дълго време го отдавах на Калкареята, но то продължи и след като я спрях. Казах си явно съм прекалила и на организма му трябва време, за да възстанови баланса.
Имах кожни проблеми, на които не обръщах внимание. Приемах ги за временни неразположения. Лятото направих екзема. Това беше поредната загадка за мен и всички около мен. Това беше точно след периода със смутитата, т.е. би трябвало да съм абсолютно пречистена, ползвам само био козметика. Защо екзема? От какво? Не ми беше ясно.
Няколк омесеца след това ми се появи обрив на шията, който беше или лишей или гъбичен. Не го лекувах. Не исках да ходя на поредния доктор, който само ще ми притъпи симптомите. Исках да знам какво става с мен. Защо след абсолютно здравословния начин на живот, който водя аз не се чувствам добре. Гледах живота си някак отстрани, като на кино лента. И някак си нямах енергията да променя нещата. Усещането е доста неприятно.
За нервните си изблици дори няма да говоря... още по-неприятно!

Та ходих на ендокринолог. Назначи ми около 10 изследвания. Резултате излязоха на 15 октоври. Всично беше в норма :eek: И тук вече нещата станаха много сериозни... за мен. Реакцията на всички около мен беше - "Ето видя ли само си внушаваш. Всичко то е ок!" Дори и с лекара се скарах, защото исках отговори на всички гореописани въпроси. Всъщност най-вече на един: "Защо уж съм здрава, а не се чувствам добре?" Накрая вече много ми се изнерви (нали знаете лекарите не обичат любопитни и компетенти пациенти) и ме покани отново на преглед когато косата ми окапе и по темето ми се появят големи плешиви участъци!...

Та месец и половина след това не спирах да търся варианти. Мислих за терапия Боуен, чудих се дали да не ходя при онзи хахав китайски лекар или при Гайдурков? При Михайлов вече бях минала.

Най-накрая при поредната ми поръчка от Зоя получих ето тази Зелена карта. Това е само увода, но не намирам цялата брошува on-line. При Надя обмислям посещение от година и половина, но нещо все ме възпираше да отида. Не знам какво. Радвам се че най-накрая се реших и отидох. В следващия пост пускам резултатите от консултацията.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Cheva написа:Ама наистина отдавна не си писала! :eek:
Сега се връщах да чета началото...бях го забравила.
Хайде пиши, ние ще четем и кометираме, подкрепяме, взаимстваме опит. :954
Да верно е Чева. Тази година и половина ми мина като на сън :lol:
Много ти благодаря за подкрепата!
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Резултатите ми:
Храносмилателна 24, underactive stomach 13, liver 12
Чревна 18, candidiasis 28 (от 30 общо)
Сърдечно-съдова 16
Нервна 22
Имунна 11
Дихателна 15
Отделителна 9
Ендокринна 27, underactive thyroid 11
Опорно-двигателна 16
Репродуктивна 22

Тези точни са проблемни точни. Странно, че за стандартната медицина съм абсолютно здрава, макр и да не се чувствам добре, а при един холистичен подход светят доста червени лампи цели лампиони бих казала.

"Диагнозата " ми:
Кандида (candida) е латинското наименование на състояние, при което има прираст на
мая в огранизма, което всъщност е вид гъбичка. Candidiasis или Candida Albicans е
прираст или инфекция на паразитна гъбична мая в стомашно-чревния тракт, мукусните
мембрани, гениталиите, устата, гърлото, кожата и ноктите. Причинява се от разрушена
бариера на дебелото и тънките черва, което може да е следствие на малко фибри в
диетата, твърде много рафинирани храни и захар, недостиг на добри бактерии или
употребата на широкоспектърни антибиотици.
При мен определено е последното. За 1 година бях пила 2 АБ - единия при секциото, втория за възпален мъдрец

Малки количества от тази гъбична мая
присъстват във всеки един от нас и те служат за храна на добрите бактерии. Проблем
има когато обаче количеството на гъбичната мая е по-голямо от това на добрите
бактерии.
Най-често срещаната причина днес за кандида е присъствието на антибиотици в
храната, и най-вече в почти всички животински продукти. Антибиотиците разрушават
добрите бактерии и позволяват на маята да се умножи. След като веднъж маята е
взела превес, тя се превръща в гъбичка, разрушава защитната бариера на
храносмилателния тракт и може безпрепятствено да премине в кръвта, а от там и по
цялото тяло.
Коете се е случило и с мен
Токсините от гъбичната мая пренесени от кръвта по цялото тяло причиняват
симптоматика като умора, неврологични проблеми, вагинални инфекции, кожни
проблеми, ментално объркване, депресии, силен гняв, невъзможност за концентрация,
летаргични настроения, чести смени на настроението и много други.
Имах абсолютно всички изброени симптоми
Кандида се храни най-вече с непреработена захар и сложни въглехидрати, и много
често подава сигнали на огранизма, че иска още от тях. За успешно премахване
прираста на кандида трябва да се елиминират всички храни съдържащи захар, да се
увеличи приема на храни убиващи кандида (чесън, лук и др.), да се спомогне за
пълното преработване и асимилиране на останалите храни (хран. ензими), да се
погрижим за заздравяването на стомашно-чревния тракт (алое вера) и да се
възстанови прираста на важните добри бактерии (пробиотици).
Забранени храни:
Тук вече става страшно!
* Захар и всички храни съдържащи захар. Храни, които може да съдържат захар, четете
етикетите, за да сте сигурни: кетчуп, дресинг, майонеза, мед, сладолед, сладко,
мармалад, меласа, сироп, кленов сироп, оризов сироп, лактоза, малтоза, царевичен
сироп, карамел, манитол, фруктоза, глюкоза, сорбитол, сукроза, ксилитол, плодови
напитки, безалкохолни напитки, сладки, шоколад, мюсли, торти, кексове, всички
подсладени храни и напитки.
* Сушени, захаросани и консервирани плодове. Избягвай диня и пъпеш, защото имат
гъбички в кората.
* Ферментирал алкохол и оцет. Това са вино, бира, уиски, бренди, джин, водка и
ликьор.
* Кафе, черен чай и напитки съдържащи кофеин. Кофеина елиминира действието на
пробиотиците и по този начин увеличава прираста на кандида. А черният чай
съдържа танинова киселина, която влияе негативно на бъбреците и пречи на
прочистването на организма. Съдържание на кофеин има в - кафе, нес кафе, еспресо,
черен чай, зелен чай, кола и някои хапчета като екседрин и анацин.
* Газирани напитки. Безлакохолни, сода, кола и т.н.
* Мая. Всички продукти, които имат в състава си мая, включва хляб, торти, пасти и
сладкиши. Заместете с квас или сода.
* Млечни продукти, като прясно мляко и свежи сирена. Разрешени са органично кисело
мляко, кефир и стари сирена. Задължително органични.
* Внимавайте с глутена. Всички брашна, които използвате трябва да са органични и
пробвайте да включите повече безглутенови такива, като оризово, от киноа,
царевица, тапиока, амарант, просо, чиа, сладък картоф, нахут и бобови. Опитайте се
да си приготвяте домашен хляб, защото в хляба обикновенно се слага олио, мая и
захар, а като го приготвите в къщи можете да замените с квас, зехтин и мед. Има и
подходящи машини за хляб.
* Гъби. Всички видове.
* Фъстъци и шам-фъстък.
Разрешени храни:
* Увеличи приема на сурови, органични продукти.
* Разрешените подсладители са мед и стевия. Избягвай на всяка цена захар,
производни на захар и изкуствените подсладители, аспартам, нутрасуит и спленда.
* Яж изобилие от следните зеленчуци - чесън, лук, аспержи, авокадо, зеле, броколи,
брюкселско зеле, карфиол, селъри, краставици, патладжани, репички и спанак.
* От млечните продукти, само ферментирало мляко - кисело или кефир, с органичен
произход, заради антибиотиците, които биха могли да преминат от животното в
млякото му.
* От зърнените наблегни на безглутенови пълнозърнести такива.
* В месото обикновенно има големи дози антибиотици, давани на животните. Яж само
органично чисто месо или дива риба, до 3 пъти в седмицата.
* Разнообразие от сурови ядки, с изключение на фъстъци, заради съдържанието им на
мухъл.
* Бобови култури от типа на боб, леща, грах са позволени.
* Плодовете се ядът самостоятелно. Фурмите са разрешени в малки количества.
* Замести оцета със сок от лимон и използвай само студено пресовани мазнини, като
зехтин.
Допълнителни препоръки и добавки:
* Храната трябва да е прясно приготвена и да не се ядът остатъци от предния ден,
защото развиват мухъл, който е невидим в първите 24 часа.
* Високи дози пробиотици, с всяко хранене. Пробиотиците е добре да са живи
бактерии, съхраняват се в хладилник. Започни да ги пиеш 2-3 седмици след
започване на режима.
* Алое вера, течно. Приемай според указанията на опаковката.
* Храносмилателни ензими, с храненията за спомагане на по-бързото разграждане на
храната и не-задържането и в храносмилателната система. По 1 таблетка преди всяко
хранене, ако е сурово и 2 таблетки, ако е термично обработено. Super enzymes на
Now foods.
* Спирулина или келп за подсилване на организма, ежедневно.
* Омега 3 (рибено масло) или Cod liver oil (дроб от треска), ежедневно.
Режима се спазва минимум за период от 4 седмици, като е желателно да се спазва
поне за 3 месеца.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Еми това е мацки накратно моята борба последната година и половина.
Относно режима - подчертавам, че той е изцяло изготвен за мен. Може да взаимствате някой неща, но не всичко ще се отнася и до вас.
Да споделя и опита си с него. Първия месец беше доста труден. Първите 2 дни свалих 2 килограма и това беше единствения положителен ефект дълго време. Акнето ми се изостри осезаемо. Получих сериозен запек, което не е характерно за мен от както се храня здравословно. Преди си ми беше стандартно положение. Бях свикнала с него. Вагиналното ми течение, се засили до степен на нетърпимост!
После в началото на 2 месец всичко отшумя някак си изведнъж.
Спя нормално от самото начало на режима,
Акне и депресия нямам,
Нервните изблици изчезнаха,
Килограмите са -4, но влязох в най-тесните си дънки от студентските си години и свих до последната дупка на колана,
Имам краткотрайна памет :954
Концентрацията ми видимо се е подобрила,
Косата е живнала доста. Е все още имам косопад, но не е толкова силен като преди, а и се надявам скоро да спре окончателно. Все пак имам още 1 месец, в края на който очаквам да съм 100% здрава и пълна с енергия.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Обещано от Боби

Мнение от Kleo »

Бобка, чета те и плача, плача, заедно с теб, обичам те много, желая ти здраве и щастие, знам, че си поела по верния за теб Път, и отново плача и сиииилно те прегръщам и целувам, приятелко скъпа, всичко лошо е вече зад гърба ти, дишай спокойно, дълбоко и с огромно облекчение, и пиеш достатъчно водичка, нали, миличка? :922
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: Обещано от Боби

Мнение от Cheva »

bobichan, браво за смелостта да разкажеш! :922

Искам тази информация за "диетата" на смутита. Интересно ми е какво включва.

"Здравословно хранене" е много относително понятие. Убедих се последните години,
в които активно чета по темата. Всеки човек трябва да намери своето хранене,
което го кара точно него, да се чувства и да бъде здрав.
Универсален хранителен режим няма!

Прокрадва се вече гласност за детоксите. не знам кога и къде ще обсъдим?
Давайте предложения?
Аз съм убедена, че не е здравословно да се прави всеки месец и така до безкрай!
Да няма никаква друга промяна в начина на хранене и живот и да се разчита
на тридневния детокс за здраве и красота!

Напоследък ми попадат различни съвети на различни "диетолози".....модерно е да
се започва каквато и да е програма с какво ... с детокс ! :1062
Под една или друга форма/чрез хранене, соково пречистване и т.н./
Съвпадение или случайност, но се понаучиха специалистите от какво се вълнуват
хората, търсещи оптимално здраве и го вместиха в програмите си.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Благодаря ти Вихърче.
Чева, абсолютно си права за здравословното хранене. Само един пример ще дам - млякото Вече няколко десетилетия се рекламира, като здравословно. И една огромна инсустрия се крепи на този мит. Индустиря, която харчи много за да поддържа този мит и хората не се замислят. Дават много мляко на децата си, за да са здрави, а всъщност... В крайна сметна всеки сам трябва да прецени кое е правило за него и кое не е. Важно е обаче преценявайки да сме информирани. Да знаем аргументите "за" и "против". Пускам ви една интересна статия по темата и коментара към нея, за да се информирате в случай, че желаете разбира се. Ще споделя, че това далеч не е всичко по темата.
За датокса да така е. Не е редно да се прави всеки месец. В първоначалните препоръки Доктора казваше 2-3 пъти в годината или няколко месеца последователно до отстраняване на проблема. В желанието си да ни угоди обаче Доктора започна да ни разрешава всичко и ние прекалихме. Лично мое мнение разбира се, не искам да ангажирам никой с него.
Детокса обаче е само част от една обща картинка. ТОй не е сам по себе си. Аз никога не съм го възприемала така. Още с първите детокси, успоредно, започнах да се интересувам отвъпроса защо се налага да правя детокси? Защо се стига до това положение. И започнах да чета по темата. Успоредно с това почти в началото изхвърлих солта, бялото брашно, бялата захар (и почти захарта) и още много други отрови от кухнята и от дома ми. Промених храненето си драстично. Просто при мен така се случи, че забременях и качих пак килограми. После не успях да ги сваля, заради здравословния проблем, който описасх по-горе.
Ето инфото за програмата на авокадово смути. Ето и клипчета към книгата. Режима е страхотен и определено се класира в графата здравословен. Освен отслабването има уникално въздействие върку кожата и хормоните. Ако искаш книгата мога да ти я пусна на мейла. Дали някой ще реши да я прави или не е друга тема, ноооо според мен е задължително всеки да включи в хранителния си режим зелено смути. Поне от време на време. Рецепти в нета има колкото искате. Даже има цяла книга на български.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Публикувай отговор