Обещано от Боби

Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Деси и водата и много други неща правя по правилата. Както трябва. Това беше основното, което ме накараше да мисля, че има нещо, което не е както трябва.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Обещано от Боби

Мнение от cchery »

bobichan написа:Еми това е мацки накратно моята борба последната година и половина.
Относно режима - подчертавам, че той е изцяло изготвен за мен. Може да взаимствате някой неща, но не всичко ще се отнася и до вас.
Да споделя и опита си с него. Първия месец беше доста труден. Първите 2 дни свалих 2 килограма и това беше единствения положителен ефект дълго време. Акнето ми се изостри осезаемо. Получих сериозен запек, което не е характерно за мен от както се храня здравословно. Преди си ми беше стандартно положение. Бях свикнала с него. Вагиналното ми течение, се засили до степен на нетърпимост!
После в началото на 2 месец всичко отшумя някак си изведнъж.
Спя нормално от самото начало на режима,
Акне и депресия нямам,
Нервните изблици изчезнаха,
Килограмите са -4, но влязох в най-тесните си дънки от студентските си години и свих до последната дупка на колана,
Имам краткотрайна памет :954
Концентрацията ми видимо се е подобрила,
Косата е живнала доста. Е все още имам косопад, но не е толкова силен като преди, а и се надявам скоро да спре окончателно. Все пак имам още 1 месец, в края на който очаквам да съм 100% здрава и пълна с енергия.
Ей, не мога да се класирам да пиша. Вчера закъснях за гимнастика, за да чета постовете ти, Боби :1062 :1062 . После бързахме да избираме подарък, че вечерта бяхме на РД. Тази сутрин пък от бурята дропна нета ииииииии чак сега!

Та, какво точно искам да напиша!?! Че аз съм жив свидетел на промяната с Боби. Когато преди 2 седмици се видяхме на ресторанта, ти просто сияеше - лицето ти с бистър тен, гладко и освежено. Очите - ясни и с наситен цвят! Косата - бухнала и жива, за акнето - и преди не съм го забелявала..... Отделно, че си отслабнала и коремът ти изглежда почти идеално плосък!!! Тогава не ти го казах, вчера не ти го казах, еми сега ще го напиша :1069 :1069 . Та, режимът на Боби действа определено.

По отношение на лутането ти - аз бях много щастлива, когато ми каза, че изследванията ти при ендокринолога са напълно в норма. И още вярвам, че е така. Все пак те не могат да докажат кандидата. Там става въпрос за ниво на хормони - мисля, че това изследваше ти. Т.е. това, че на този преглед не намери отговор на въпросите си, не даде все пак нулев резултат, защото знаеш, че хормонално си ок. А това е много, много важно - ето виж ме мене! Хич даже не бих си направила тази антиуслуга да ми изследват хормоните :221 :221 - аз знаех, че именно там нещо ми куца и когато Надя ми го каза, досущ като тебе, повярвах, че е така.

Толкова много неща си написала, че нямам наистина възможност в момента да ги коментирам всичките, но твоята история е поучителна за това как да се търси пътят! Аз също се лутам по моя.

Определено трябва да коментираме нещата от детокса и аз като Чева мисля, че:
Cheva написа:Аз съм убедена, че не е здравословно да се прави всеки месец и така до безкрай! Да няма никаква друга промяна в начина на хранене и живот и да се разчита на тридневния детокс за здраве и красота!

Напоследък ми попадат различни съвети на различни "диетолози".....модерно е да се започва каквато и да е програма с какво ... с детокс ! :1062
Що се отнася до прясното мляко, лично аз не бих и няма да го зачеркна от менюто си. Имам много причини за това, а едната е дори лична - моята фамилия произлиза именно от мляко - предците ми са гледали животни и са се прехранвали с продажбата на тяхното мляко. Дали са имали ензими да преработват казеина или другите вещества в него, няма как да ти кажа, но случаи на остеопороза във фамилията ми няма. Българите имаме традиция в консумацията на мляко и то както прясно, така и кисело. И говоря за вековна традиция - не е зле да се проучи именно това преди западните диетолози да са си сменили отново мнението. :D Според мен е нужна доза умереност във всичко. Май е това засега, утре с нови сили. Ако въобще имам някакви да се събудя сутринта.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Re: Обещано от Боби

Мнение от tita »

Боби, голямо БЛАГОДАРЯ, че сподели всичко това с нас! Изключително полезна информация.

От всичко написано си правя следните изводи:

1. Всичко трябва да бъде с мярка и да не се прекалява - както с детоксите, така и със полезните храни ( защото дори и те могат да се окажат не толкова здравословни за конкретния човек). Добре е да се приемат храни, които ни карат да се чувстваме добре, но по-важно е да променим начина си хранене и това да е по-скоро дългосрочна промяна, която трябва да бъде в цялостния ни начин на живот. Това обаче не означава, че трябва да се вманиачавам в хранителния си режим или да се лишавам от абсолютно всичко, което обичам изведнъж и от раз. Даже обратното – от време да време дори е задължително да си угаждам с това - онова, защото само така ще имам мотивацията и силата да се придържам към своето балансирано и чисто меню. Интересното е, че с времето желанието за "неправилните" храни все повече изчезва и вече има такива, които преди съм обичала много, но сега дори не ме изкушават. Относно детоксите, определено съм на мнение, че това не трябва да бъде начин на живот с години и ежемесечно да се подлага организма на този процес, просто защото в един момент самият той ще го приеме като нещо обичайно и разбира се, очакваният положителен ефект няма да се случи. Много правилно казва док. Михайлов - 2 пъти в годината е напълно достатъчно за всеки, който няма здравословни проблеми. Лично аз, този февруари, ще направя 11-ти детокс и мисля, да поспра, поне до към края на годината. Така поне казва организма ми и мисля да го послушам - виждам положителните резултати - изчистването на напуканите капиляри, сваляне на 6 кг излишно тегло, за този период нито веднъж не съм се разболяла и не ми се е налагало посещение при доктор ... сега просто трябва да си задържа положението.

2. Не само храните, но и козметиката може да бъде отключващия фактор за много проблеми. Това го знам от мнооого години, защото имам непоносимост към почти всякаква бяла козметика - точно 5 мин. след като съм си намазала лицето дори и с медицинска такава клепачите ми започват да лепнат и отичат, сякаш съм ревала с часове. Дълго време използвам вместо крем какаово масло, но все още имам проблеми и ми е ясно защо. Не искам да се откажа от спиралата и молива за очи и ... фон дю тена. Колкото и да си мисля, че след основата от чисто масло, пропускливостта на кожата ми е по-малка и гадостите от фон дю тена не стигат под нея, не е така и го знам, но не правя нищо по въпроса. Отказах се от боята за коса преди повече от 2 години, не ползвам бяла козметика за тяло, но ... някак не искам да се откажа от малкото грим ... поне за сега. Не му е дошло времето, защото все още съм склонна да правя този компромис със себе си.
Ако ти или някоя от момичетата ползвате грим, който не съдържа петролни продукти, споделете моля марка, производител или каквото и да е. Ще съм супер благодарна.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: Обещано от Боби

Мнение от mari_ko »

Боби, страхотна си :922 Възхищавам ти се :329
bobichan написа:Първия месец беше доста труден.
Как няма да е труден, към началото на режима добавяме и изобилие от празници, т.е. двоен стрес и ангажименти /освен всичко останало/. Но добрите резултати /потвърдени и от свидетел/ компенсират всички трудности и неудобства. Още веднъж те поздравявам за успеха, за куража и за упоритостта :828
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Обещано от Боби

Мнение от bobichan »

Чери, благодаря ти за милите думи :)
Права си за изследванията. Разбира се че е добре че са положителни. Аз изследвах не само хормони, но и глюкозна толерантност, и свободен кортизол, и хомоцистеин и т.н. и т.н. Въпреки, че според лабораторията на Токуда Хомоцистеина ми беше в норма, според други норми си е доста висок - почти 9, а идеалното е 4,5. Ти знаеш колко много димптоми сочеха за проблем точно с щитовидна жлеза... А бе радвам се че всичко това е зад гърба ми. И че взех правилното решение и намерих отговорите на толкова много въпроси.
За млякото аз също не съм го изключила от менюто си. Нищо все още не съм изключила. Факт е че и аз като Тита след определен период от време вече не изпитвам необходимост от някои храни. Дали това се дължи на факта, че за известно време съм ограничила мононатриевия глутаминат!? Предполагам знаете за него и за разни други добавки, че е доказно че водят до пристрастяване. Точно с тази цел се слагат и в храните. Да те накарат да искаш още и още от тях. Определено съм на мнение, обаче че добре да ограничавам млякото. Това ми го казва и лицето ми. Ако прекаля с мляко по-точно прясно (на кисело не реагира), веднага ми се появява някоя друга пъпка. Е нищо не може да се сравни с ужаса от последните месеци, разбира се. Причнината, да не си го забелязала е, че ползвах един минерален фон дьо тен, който перфектно коригираше проблема. След 1-2 дни употреба всички пъпки изчезваха, но ако пропусна да го сложа само 1 ден на следващия бях с поне 10 нови дълбоки черни точки и няколко червени и много болезнени пъпки. Фон дьо тена съм си го взела ето от тук.
А за казеин има и нещо друго, което утежнява ситуацията. Ние сме поколение, което не е кърмено и майчината кърма е замествана с краве мляко. Организма ни е преживял шок още в ранна детска (по-скоро бебешка) възраст. Това е причината да реагираме по-остро и проблемно на прясното мляко в зряла възраст.
Интересно не си ми споменавала за предците ти. Моите пък са били земеделци, може би то да предпочитам ва ми помага да предпочитам растителна храна.
Тита, радвам се, че си намерила и нещичко полезно и за себе си в моята одисея :221 . И аз като теб не мога да се откажа от спиралата. Към момета ползвам на Мейбалин. Това заедно с крема от Арника са ми единствените конвенционални козметики. Фон дьо тена ти го препоръчвам. Спиралата на Лавера нещо не ме изкефи, но тя беше малко по-различна от тези на линка, който ти пуснах, а и аз ползвам спирала за обем, защото имам много дълги, но редички мигли, а моята беше за издължаване. Съответно няма как да ми пасне. Мисля да пробвам на Sanite. Ще споделя после. Минералния фон дьо тен ти го препоръчва. А кокосовото масло спокойно можеш да го ползваш за крем за ръце, за тяло и т.н.
И да Тита права си. Всичко трябва да е с мярка и най-важното е, че трябва да се вслушваме в телата си. Те ни казват много. Ние сме се научили много успено да ги пренебрегваме и сега е време да се научим да ги слушаме.

Мариииииии :922 :922 :922 Душко моя. Ако знаеш само как ми липсваш... Говорихме си тези дни да направим една среща пролетта - май-юни в Ловеч. Само не знам, защо тази идея се подмята тук и там по темите и по кюшетата, а не вземем да дискутираме сериозно вече. Ей ще си изкараме страхотно.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Обещано от Боби

Мнение от cchery »

Тити, ние сме жени и доза суетност не ни е излишна. Аз също обичам да се гримирам, макар да го правя само по поводи, т.е. като излизам. Но харесвам лаковете за нокти и често се лакирам. Няма как да се откажеш от всичко това - в крайна сметка живеем един живот и имаме само срока на неговата продължителност за да се поглезим.

Аз ползвам гримове на . Макар че списъкът със сертификатите, които покриват и каузите, които защитават да е внушителен - ето го, то аз видях в съдържанието на някои от продуктите им парабени и петролни продукти. Те поне са достатъчно смели да си го признаят и да знаем. Избирам ги, защото гримовете са уникално добри, трайни и не ме дразнят, а душ-геловете и балсамите за тяло са вълшебни и нежни!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Re: Обещано от Боби

Мнение от tita »

Боби, Ани, благодаря ви! :923

Задължително ще си взема от гримовете, които сте препоръчали. :1216 Не намирам онлайн магазин на The Body Shop, но ще потърся продуктите в добрите магазини за козметика.

И аз, като Боби, сега ползвам Мейбълин - за чувствителна кожа, иначе от другите им гримове лицето ми направо подпухва, че чак започват да ме сърбят клепачите. Заради таз моя алергия, изобщо не мога да си помисля да отида на козметик. Бъркам разни мазила вкъщи, но за гримовете просто няма как.

Боби, имам въпрос към теб, като най-веща и най- много препатила. Разбира се, ще приема и всяко друго мнение, тук има много млади мами. :922
Имам приятелка с бебенце на 4 месеца и не може да го избави от кожни обриви, като малки червени пъпчици, по бузките и около китките на ръцете. Сума пари хвърли за био и органична бебешка козметика, но обрива само леко затихва и пак се появява. При все, че го кърми и напоследък го къпи само с вода, без шампоани и сапуни. Смени поне 5 марки бебешки прахове за пране. Няма отърване. Докторите казват, че ще го израсте, но може ли да се седи и да се чака организма му да се бори с явен дразнител.
Аватар
Сиренце
Със словото напред
Мнения: 1652
Регистриран на: 13 Окт 2010, 13:58
Местоположение: Черни Вит

Re: Обещано от Боби

Мнение от Сиренце »

Тита, включвам се аз като "патила и препатила" с т.нар. атопичен дерматит. При малката ми дъщеря ситуацията беше същата. От бебе със силно зачервени, като напукани бузки, ибрив по китките, а при обостряне - цялата кожа като шкурка. Опитах ВСИЧКО!!! Спасение има само от няколкомесечно приемане на Poumon histamine 15 CH по 5 зрънца вечер. Аз вече знам (от 6 години наблюдение) кога се обостря и тогава го давам за около 2 месеца, после спирам, после пак.....Нещата вече не изглеждат толкова зле, колкото бяха - може би наистина с порастването лека-полека проблема отшумява.
Колкото до причините за АД :1044 - никой не може да каже. Моето мнение е, че при Кеми се получи вследствие на лечение на кожна инфекция, получена в родилния дом, с АБ паста.

Ще сложа и две снимки за сравнение:
На първата добре се вижда зачервената кожа на бузките и брадичката
S4020090.JPG
(29.04 KiB) Свалено 906 пъти
А ето я сега - дори и при обостряне лицето и изглежда така
DSC05175.JPG
(88.22 KiB) Свалено 906 пъти
tita

Re: Обещано от Боби

Мнение от tita »

Благодаря, Сиренце. :922
Ех, че сладко бебе е била малката ти дъщеря. Сега е нежна госпожица. :954

Иначе точно така изглеждат бузките на бебчо като се обостри положението. Може да е наистина резултат от някакви лекарства и вливания в родилния дом, защото той е раждан със секцио. Още сега ще се обадя, да предам споделеното от теб.

Прочетох и писаното в Библиотеката на Мецата ... :1210 как не се сетих по-рано да търся там.


П.П. Оспамих темата на Боби, но преклонно я моля за извинение.

[img]http://0.tqn.com/d/treesandshrubs/1/0/F ... on.d40.jpg[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Обещано от Боби

Мнение от cchery »

tita написа:Благодаря, Сиренце. :922
Ех, че сладко бебе е била малката ти дъщеря. Сега е нежна госпожица. :954

Иначе точно така изглеждат бузките на бебчо като се обостри положението. Може да е наистина резултат от някакви лекарства и вливания в родилния дом, защото той е раждан със секцио. Още сега ще се обадя, да предам споделеното от теб.

Прочетох и писаното в Библиотеката на Мецата ... :1210 как не се сетих по-рано да търся там.


П.П. Оспамих темата на Боби, но преклонно я моля за извинение.

[img]http://0.tqn.com/d/treesandshrubs/1/0/F ... on.d40.jpg[/img]
И аз ще внеса малко :1024 :oops: :oops: - Коки почна да ми получава студови лишеи - или поне аз си ги нарекох такива. В първите месеци от живота му (а той е ноемврийско бебе) бузите му бяха нацепени и червени - точно като клоун. Изчезваше от самосебе си лятото. Някъде след 2-ата му годинка на чястото на тези зачервявания почнаха да се появявят участъци с големината на 1 и или 2 стотинки, в които кожата беше силно изпръхнала и зачервена. Опитала съм абсолютно всичко да го мажа и до момента, до който не открих Хомеоплазмина, тези лишеи не минаваха.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система
Мнения: 1121
Регистриран на: 14 Сеп 2010, 12:54

Re: Обещано от Боби

Мнение от danid »

Само не забравявайте, че Хомеоплазмина не става за бебета.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор