Чева какаовите зърна нямат нужда от накисване, според мен.
Сиренце тортата звучи супер. Ако крема не може да стегне много мятай в камерата ще имаш сладоледена торта
. А блата, за да не става много сух слагай още фурми. Обаче използвай пресни. Може и сушени, но трябва да са накиснати.
Ето и един мои вариант за шоколадова торта. Чери я яде на рождения ми ден, само дето не беше в мого добър вид, защото нещо се беше разтекла уж я съхраняваха в хладилник... Но пък това не се отрази на вкуса, а това е най-важното.
СУРОВА ШОКОЛАДОВА ТОРТА С БЛАТ ОТ ЛЕШНИЦИ
ЗА БЛАТА:
Необходими продукти:
2 чаши лешници
1/2 опаковка пресни фурми
6 с.л. какао
1 ванилия
Начин на приготовление:
Лешниците се накисват във вода, за 10-12 часа. Фурмите се нарязват на ситно. Поставяме всички съставки в блендер и мелим (пасираме) до получаване на еднородна конситенция. По желание може да добавим някакъв ликьор.
Преди да разстелете блата в чиния поръсете с кокосови стърготини. По този начин ще може по добре да отделяте парчетата торта от чинията. Оформете блата върхи форма за торта.
ЗА КРЕМА
Необходими продукти:
Шепа сурово кашу
2 банана
2 с.л. сурово какао
2 с.л. разтопено кокосово масло
2 с.л. ленено семе (не е задължително)
Начин на приготовление:
Смелете кашуто в блендера, прибавете останалите продукти и миксирайте докато се получи гладък крем. След това изсипете крема върху блата и накрая поръсете с кокосови стърготини. Оставете готовата торта в хладилника за да се стегне и охлади.
Да ви е сладко!