Орхидея написа:Привеееет!
Пуснах аз бомбата и изчезнах
!
Радвам, се че темата е предизвикала интерес, защото аз като я прочетох останах ето така
, въпреки, че си знаех за млякото и неговите "полезности".
Относно разграждането и усвояването на животинските протеини ще ви постна нещо, което надявам се, много ще улесни обясненията ви, въпреки, че е чисто химическо.
Ето го и него:
http://193.192.57.240/po/courses/proble ... /tema5.htm
Ами аз доколкото четох и разбрах статията, то нещата с белтъците стоят така:
"Механизмът на топлинната коагулация е свързан с преустройство в белтъчната молекула, в резултат на което белтъкът загубва разтворимостта си и нативните си свойства."
И това важи за "почти" всички белтъци. Търсих какво точно означава "нативен" и не открих в онлайн речниците. Не че не мога от английски да си го преведа, но ми беше интересно как точно се интерпретира тук. Явно се има предвид, че при нагряване белтъците губят естествените си свойства. А също така и разтворимостта си. И се утаяват. И в същото време извеждат вредните соли на тежките метали от организма на човек. Странна история?! Да спра ли да ям сварени боб, леща, грах?!
bobichan написа:
1. голяма част от нутриционистите са 100% убедени, че човек не е всеядно животно. До голяма степен им се доверявам, защото ние нямаме нужните инстинкти. Тоест като видиш едно прасе не ти идва от вътре да му се нахвърлиш, да го разкъсаш и да му изядеш вътрешностите, нали!? Както например ти потичат лигите, когато вижиш сладки, ЕСТЕСТВЕНИ, сочни и яркочервени ягоди или студена диня.
Мда, няма да я изчерпим, наистина.
Аз почнах да се въртя вече с едни и същи обяснения, така че ..... на живо повече. Но това имах предвид като попитах какво ще е обяснението, ако човек го боли стомах при консумация на месо - а именно, че обясненията са в зависимост от убежденията на хората.
Иначе да - обикновено не налитам на прасето като е живо
. Бих казала, че то налита на мен. И да, червенките добре узрели ягоди и дини са ми слабост, но не мога да кажа същото за тлъстицата (тученицата), щира и зелената салата......., ала зелено сирене...... тук ми потича и носът
от прекрасния аромат.