Млякото - смъртоносна отрова

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Аватар
Орхидея
Шампион по спам!
Мнения: 113
Регистриран на: 16 Сеп 2010, 08:13

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от Орхидея »

Привеееет!

Пуснах аз бомбата и изчезнах :1062 !

Радвам, се че темата е предизвикала интерес, защото аз като я прочетох останах ето така :1215 , въпреки, че си знаех за млякото и неговите "полезности".

Относно разграждането и усвояването на животинските протеини ще ви постна нещо, което надявам се, много ще улесни обясненията ви, въпреки, че е чисто химическо.

Ето го и него: http://193.192.57.240/po/courses/proble ... /tema5.htm
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от cchery »

Орхидея написа:Привеееет!

Пуснах аз бомбата и изчезнах :1062 !

Радвам, се че темата е предизвикала интерес, защото аз като я прочетох останах ето така :1215 , въпреки, че си знаех за млякото и неговите "полезности".

Относно разграждането и усвояването на животинските протеини ще ви постна нещо, което надявам се, много ще улесни обясненията ви, въпреки, че е чисто химическо.

Ето го и него: http://193.192.57.240/po/courses/proble ... /tema5.htm
Ами аз доколкото четох и разбрах статията, то нещата с белтъците стоят така:

"Механизмът на топлинната коагулация е свързан с преустройство в белтъчната молекула, в резултат на което белтъкът загубва разтворимостта си и нативните си свойства."

И това важи за "почти" всички белтъци. Търсих какво точно означава "нативен" и не открих в онлайн речниците. Не че не мога от английски да си го преведа, но ми беше интересно как точно се интерпретира тук. Явно се има предвид, че при нагряване белтъците губят естествените си свойства. А също така и разтворимостта си. И се утаяват. И в същото време извеждат вредните соли на тежките метали от организма на човек. Странна история?! Да спра ли да ям сварени боб, леща, грах?!
bobichan написа: 1. голяма част от нутриционистите са 100% убедени, че човек не е всеядно животно. До голяма степен им се доверявам, защото ние нямаме нужните инстинкти. Тоест като видиш едно прасе не ти идва от вътре да му се нахвърлиш, да го разкъсаш и да му изядеш вътрешностите, нали!? Както например ти потичат лигите, когато вижиш сладки, ЕСТЕСТВЕНИ, сочни и яркочервени ягоди или студена диня.
Мда, няма да я изчерпим, наистина. :1062 Аз почнах да се въртя вече с едни и същи обяснения, така че ..... на живо повече. Но това имах предвид като попитах какво ще е обяснението, ако човек го боли стомах при консумация на месо - а именно, че обясненията са в зависимост от убежденията на хората.

Иначе да - обикновено не налитам на прасето като е живо :221 :221 . Бих казала, че то налита на мен. И да, червенките добре узрели ягоди и дини са ми слабост, но не мога да кажа същото за тлъстицата (тученицата), щира и зелената салата......., ала зелено сирене...... тук ми потича и носът :1062 от прекрасния аромат. :razz: :razz:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
lindorina
Цветна долина в омая
Мнения: 724
Регистриран на: 23 Авг 2010, 09:54

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от lindorina »

Привет! Не съм изчела всичко, само мога от личния си опит да отбележа, че три месеца не бях консумирала никакви млечни и яйца. Отделно от две год. не ям месо. Чувствах се добре. Около 10-на дена след включването им отново/млечните/ носът ми се запуши, излязоха ми поредните екземи, да не говорим, че организма ми реагира и по други начин - вдигнах температура и се чувствах недобре.
След Богородичните пости отново продължавам без млечни и яйца, т.е.минава месец вече. Нямам екзема, дишам си спокойно и така. Не казвам, че се храня супер здравословно, но вървя надявам се по този път, като от грешките си правя нужните корекции. Уча се в движение, много ми предстои все още, макар че и много съм практикувала по различни начини. Разбира се хора сме, което значи несъвършенство :) и ако ми се прияде нещо много - не бих се лишила от него. Целта ми беше някого първата и единствена като че ли отслабването. За сега е здравословния начин на живот. Желая го силно това, за да бъда полезна както на близките си, така и на себе си, така и на хората около мен, които ги интересува.
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Kalia

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от Kalia »

Видях заглавието на темата и ми стана интересно... :roll:
Млякото способства за образуването на мнооого слуз в организма.Слуз в синусите,хреми,слуз в червата и пр.Когато спрях млечните се отървах от синузита завинаги.А при гладуванията,които правя от червата ми се отделя слуз,стояла по стените на червата с години... :1052
Прясното мляко е с най-дългата молекула и причинява най-големи щети.Да не говорим за свареното такова.Пораженията може да са след години.Киселото мляко и сиренето поне са с по-разградени,къси молекули,но за мен си е същото. :-| :328
За месото-няма да коментирам.Според мен не е за човека изобщо,но...всеки си знае...
То и най-голямата ми болка е това - че на малкия в детската,както и при бабата му се дават доволни количества бял хляб,млечни,че и месни произведения. :126
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Мнения: 827
Регистриран на: 20 Авг 2010, 12:02
Обратна връзка:

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от bobichan »

Уфффффф за белия хляб - просто не ми говори. Дядо им ги научи да ядът такъв, а и лошото е, че те като цяло страшно прекаляват с хляба. А глутена не е по-малко опасен от млякото :( За месо и кисело мляко не смея да ограничавам, все пак всеки прави своя избор сам, но те и не го харесват много. Обикновено само го побутват в чиниите, но кашкавала се консумира често :1044
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Kalia

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от Kalia »

Mисълта, че млечните са нещо добро е силно изкривена. Хич не е така. Защо? Поради много причини, най-осезаема е тази че в тях почти отсъства минерала магнезий. А той има много функции. Една от тях е анти-стресова,антидепресивна също. Също - обратно на приетото мнение,че млечните имат калций, точно млечните продукти отнемат калция от костите - млечния белтък се свързва с калция и по този начин го извлича, вместо да го внася в организма ни. Стандартните купешки млечни са много опасни!
Млечните продукти предизвикват алергии също, особено при малките деца. Маслото (млечното масло - краве например) най щади организма. Или домашно.
Магнезий може да се набави от тахан сусамов, сурово какао, сурови тиквени семки и други,а калций - от сусама, зеленослистните зеленчуци, черупките от яйца-домашни или пъдпъчни (извлича се с лимон).
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от cchery »

Kalia написа:Mисълта, че млечните са нещо добро е силно изкривена. Хич не е така. Защо? Поради много причини, най-осезаема е тази че в тях почти отсъства минерала магнезий. А той има много функции. Една от тях е анти-стресова,антидепресивна също. Също - обратно на приетото мнение,че млечните имат калций, точно млечните продукти отнемат калция от костите - млечния белтък се свързва с калция и по този начин го извлича, вместо да го внася в организма ни. Стандартните купешки млечни са много опасни!
Разбира се е важно да се подчертае, че това е мнението на едната "школа" в храненето. Защото според "другата" високото съдържание на калций в урината при хора, които консумират мляко, се дължи не на извличането му от костите, защото белтъкът се свързвал с него, а с подобрение на пропускливостта на червата следствие консумацията на мляко и оттам завишаване на нивата на калций! При проведен експеримент с високопроетинна диета от доброволци, въпреки високите нива на калций в урината, е нямало намаление на остеокалцина в костите.

А според мен всичко е въпрос на бизнес и това кой ти дава парите, за да твърдиш еди си какво. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!
Мнения: 98
Регистриран на: 19 Авг 2010, 17:58

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от baimomchil »

Най-много дълголетници в България има в планините (Родопите най-вече). Логично е да така, предвид чистият въздух, липсата на стрес и домашната храна, включваща основно картофи, царевица и МЛЯКО! Тия хора ядат мляко и млечни продукти всеки ден (или почти всеки ден). От баба ми знам, че основната им закуска е била попара с мляко. Нейната майка (моята прабаба) живя над 90 (Югово, Родопите). Един колега наскоро ми разказа, че дядо му (на значителна възраст), живеещ в Родопите (в село до Кърджали), пие по една чаша всяка сутрин и да е жив и здрав човека си е в прекрасна форма за възрастта си, работи си няма никакви проблеми. Примери като тези могат да се намерят много. Е, като е такава отрова млякото - как тия хора живеят повече от средностатистическият човек, при все че всекидневно взимат дозата отрова? Нали уж им отнемал калция от костите - как на 90 години и отгоре припкат по баирите?

Нещо теорията за мялкото куца и то куца много сериозно, пък каквито и научни изследвания да вадят. И няма начин да не е така, след като тази храна е най-близка до първата храна която човек приема като се роди. Лично мнение разбира се, но фактите са на страната на млякото. :221
mechonka

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от mechonka »

Тръдно бих се лишила от сиренце и кашкавал,толкова ги обичам.За млякото съм чувала,че киселото е ного по-полезно от прясното и че прясното е абсолютно противопоказно за хора с акне,защото съдържа много хормони :-|
Kalia

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от Kalia »

Хм,хм,хм...
Нашите баби и дядовци са живели по 90 год.,което не кой знае какво постижение, де :1062 защото са в постоянно движение и са сред природата.Също - чисти плодове и зеленчуци,без промишлените,замърсени храни.В днешно време ,обаче и живота на село е доста "отровен". Възрастните хора са болни и не доживяват много,за съжаление.То и хора не останаха по селата.
А извличането на калция от костите е дългогодишен процес и зависи и от запасите на различните организми от този елемент.Калций в свареното прясно мляко,както и в киселото-няма.В сиренето и кашкавала има (неорганичен-внася се отвън), но въпроса е доколко той е усвояем?
Друг е въпроса за хормоните и АБ,които са неизменен спътник на днешното мляко.
Лично при мен,когато правя по-дълги гладувания,първото нещо,което изхвърлят червата това са слузчета от млечните продукти,стояли там с години.Млякото е шампион по образуване на слуз в организма.То е причината и за хремите,алергиите и синузита.По ирония на съдбата съм завършила точно специалност Технология на млечните в хранителния институт в Пловдив :1062
А и кравето мляко - ми то си е за теленцето... :221
Но...всеки си знае,де... :1028
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!
Мнения: 98
Регистриран на: 19 Авг 2010, 17:58

Re: Млякото - смъртоносна отрова

Мнение от baimomchil »

Kalia написа:Хм,хм,хм...
Нашите баби и дядовци са живели по 90 год.,което не кой знае какво постижение, де :1062 защото са в постоянно движение и са сред природата.Също - чисти плодове и зеленчуци,без промишлените,замърсени храни.
Ами за мен си е постижение, съдейки по-резултатите от днес. И добавям пиели са МЛЯКО! И пак задавам въпросите:
Е, като е такава отрова млякото - как тия хора живеят повече от средностатистическият човек, при все че всекидневно взимат дозата отрова? Нали уж им отнемал калция от костите - как на 90 години и отгоре припкат по баирите?
Все си мисля, че колкото и чиста храна да ядеш и да живееш сред природата, консумирайки отрова всекидневно, това ще ти се отрази и ще се разболееш и умреш.

Kalia написа: Друг е въпроса за хормоните и АБ,които са неизменен спътник на днешното мляко.
Еми, то и днешните зеленчуци са третирани с нитрати и са бъкани с химия. Каква е разликата? Цялата тая истерия за млякото подклаждана от веган средите е разбираема донякъде, но доста лицемерна, защото никой от тях не пуска тема Марулата - смъртоносна отрова, имайки предвид свойството на зелените зеленчуци да усвояват боклуците с които са третирани от почвата, например. Всъщност това може да се каже за всяка съвременна храна. Аз затова и реагирам на демонизацията на млякото.

Иначе всеки да си яде каквото си иска, но всеки който пропуска вино със сирене, пропуска голяма наслада от живота. :1211
Публикувай отговор