Моите желания, цели и обещания

Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от cchery »

Бъни написа: Иначе другото ново от изминалите дни е , че започнах да тичам!!! :1216 Най-накрая! Преодолях себе си и доста ниските темперетури навън ( след като прочетох поста на Чери, че е тичала дори в снега, реших, че няколко капки дъжд и малко вятър не са фатални...) и вече 4 дни поред тичам! Е, то май може да се каже , че е не точно тичане, защото първите 2 дни едва успявах да го докарам до 1мин и половина, но за мен е важно, че започнах. А след тези "страшни" 90 секунди езика ми стигаше до коленете... :221 Но съм оптимистка, ще продължа , няма да се отказвам! Много добре се чуствам след това!
Ето тук му е мястото да сложа една дълга редица от е такива емотикони :323 :323 :323 :323 :323 :323 :323 :1143 :324

Бъни, "няма лесно". Лесните неща май са само за тарикатите. А ние не сме такива, нали така?! :1028 :1028 Най-трудното на бягането обаче еее да почнеш. После обикваш този спорт и не искаш да се разделите. Ако мога да ти дам някакъв съвет, то е в самото начало - първите 2-3-4 седмици да тичаш бавно и леко, с равномерно темпо. Ако усетиш напрежение, значи вече полагаш повече от необходимите усилия. В такъв момент трябва да се отпуснеш буквално - отпускаш ръцете, тялото, краката. Почваш да правиш по-малки крачки с леко присвити колене. Обърни внимание на това как ходилата ти стъпват върху земята с "пляксане" и тежест или с леко с приплъзващо назад движение. Ако е първото, то намали натиска върху им - това ще стане и като скъсиш крачките. Не издърпвай много напред водещия крак, т.е. този с който правиш стъпка напред - хубаво е да стъпва под хълбоците, защото като го слагаш напред, полагаш допълнителни усилия да придвижиш и тялото си към него, а това вече хаби енергия.

С две думи - тичай леко и без напрежение. Изправи гърба, отпусни леко ръцете, които свободно да се движат покрай тялото. Главата изправена и поглед напред. Самопроверявай се често за това колко дълги крачки правиш и дали ходилата ти стъпват леко върху земята. Пренеси се мислено на някоя полупланинска пътечка и си представи, че си заобиколена от гора, трева, птичи песни и лек вятър - вярвай ми, изглежда отнесено, но помага страшно много. Не мисли за времето и за умората - смятай наум задачи или си прави планове. Неусетно 90-е секунди ще станат 120 и т.н.

Наскоро прочетох за един трик за бягане по стръмно - човек трябва да си представя през цялото време, че слиза по хълм и да бяга със същите крачки, темпо и техника все едно слиза! Явно мозъкът е впрегнат във визуализация на тази представа и някакси човек забравя изкачването - при мене действа, ама да се има предвид, че наклонът който катеря е минимален :1062 . Когато се опна към някой планински връх непременно ще пиша дали е проработил този начин.
Последно промяна от cchery на 13 Фев 2014, 11:44, променено общо 1 път.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

Чери, след такава похвала просто няма как да се откажа... Благодаря ти за съветите, ще опитам всичко, ще се самонаблюдавам и ще пиша след известно време за резултатите. А относно това да си представя, че тичам по някоя горска пътечка, заобиколена от красива природа и песента на птиците, то никак няма да ми е трудно, защото живеем точно на такова място!
Много ти благодаря за отделеното време и ценните съвети! :922
Никога не е късно за ново начало!
олеся

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от олеся »

mechonka написа:Това с целулита ще е дълга борба,килограмите се свалят,ама той остава :126
Аз мога да се похваля, че преборих освен кг. и целулита. Така че - става, важното е да си упорит и резултата ще се види.
Жалкото е, че сега мотивацията ми куца и поради второто раждане съм на старата изходна позиция. :1044

Бъни, като пиех чая от джоджен започна да ми капе косата. Спрях чая и косопада спря. След време отново започнах да го пия и всичко се повтори. При теб има ли някакви подобни странични ефекти?
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

олеся написа:
Бъни, като пиех чая от джоджен започна да ми капе косата. Спрях чая и косопада спря. След време отново започнах да го пия и всичко се повтори. При теб има ли някакви подобни странични ефекти?
Здравей, Олеся! Поздравления за това, че веднъж си успяла да пребориш и килограмите и целулита! Щом си го направила веднъж, ще успееш и втори път! А относно чая от джоджен, аз го пия от 3 седмици. Не съм забелязала такива странични ефекти. Дори си мисля, че дори косопада ми е намалял. Ще видя дали нещо ще се промени след по-дълъг прием. Ако забележа нещо ще ти пиша.
:922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

Привет от мен, днес за втори път! :D
Имам малко свободни минутки и реших да си направя обобщение на изминалия месец... Все пак, точно преди 1 месец стартирах моята "програма" :roll: за сваляне на килограми и борба с целулита!
Като цяло: МНОГО СЪМ ДОВОЛНА!
Свалих 2 килограма и успях да ги задържа до сегашния детокс, но като се замисля, това май е една много малка част от целия благотворен ефект, който оказа върху моя организъм всичко, което предприех, промених или премахнах от менюто и ежедневието си! Чудя се с кое да започна... Хи хи хи...
1. Месечният цикъл този път ми дойде само с един ден закъснение, нещо, което не ми се беше случвало от 10 месеца насам. Винаги ми закъсняваше с 12-14 дни. Искренно се надявам вече да се нормализира и да не ме кара повече да го очаквам с нетърпение... :221
2. Забравих за проблема със запека, подутия корем и тежестта сякаш си глътнал слон... През изминалия месец нямаше такова нещо! Посещавах си WC-то всеки ден (а това не ми се беше случвало от години). Предполагам това е резултат от овесените ядки, голямото количество плодове и зеленчуци, течностите, повечето движение и намаляването на хляба в менюто ми. Дори чая от джоджен, за който бях чела многократно отзиви, че причинява запек, на мен изобщо не ми се отрази. Да, на мен този чай определено няма да ми стане любим, но не ми е и чак токова гаден, че да не мога да го пия. :D
3. Спрях да се тъпча със сладки неща! За 30 дни съм хапвала сладко 4 пъти! Като 4-ят беше снощи... :oops: Това предполагам, че го дължа до голяма степен на пчелният прашец. Някъде бях чела, че той намалява желанието за консумиране на сладко.
4. Започнах да спортувам! Всеки ден по малко тичане и серия от упражнения вкъщи. Не е кой знае какво, но през вторият месец ще се опитам да увелича ежедневните минутки за спорт. Много добре се чуствам след това. Мисля, че няма да се откажа дори и след като приключа със програмата, т.е. като минат 3-те месеца.
5. Сведох до минимум консумацията на месо. Хапвам го максимум 3 пъти в седмицата. И най-странното за мен е, че не ми липсва! Аз по принцип винаги съм обичала месо. Мислех си, че ще ми се дояжда и ще ми е трудно, но не. Дори и когато готвя за мъжа ми и децата, не ми прави впечатление, те си хапват, а аз си хрупам салатките и съм доволна и щастлива!
6. Започнах да спя много дълбоко. Сутрин се събуждам свежа и отпочинала, а това също не ми се е случвало поне от 3 години. И болките в гърба и кръста намаляха... Ееее, тука вече започнах да звуча като от реклама на космодиск... :221
Може би има още неща, но в момента не ми идват на ума... Но като цяло обобщено за себе си мога да кажа с чиста съвест, че НЕ МИ Е ТРУДНО! Да, изобщо не ми е трудно да спазвам този хранителен режим и мисля, че за в бъдеще ще продължа да се храня по този или по много близък до този начин. Не стоя гладна, не се лишавам от нищо, хапвам от всичко, но в определено време и определени количества, а не като преди. И никак не ми е трудно да се контролирам! УРАААА! Мъжът ми в началото може би си е мислел, че не съм много сериозна в това мое начинание, но явно след това си е променил мнението. Получих много хубав подарък от него! Няма да кажа какво е, ще кача направо снимка, за да се похваля... :1209 Не сега, ще се опитам довечера или най-късно утре, но ще кача със сигурност!
Не на последно място искам да кажа едно много голямо БЛАГОДАРЯ! на всички, които ме подкрепихте морално през изминалия месец! Това много ми помогна да повярвам в себе си, да повярвам че промяната може да се случи и аз съм способна да го направя! Ако всичко продължава така, може пък и на снимка от плажа да ви се покажа... :123
Благодаря ви, че ви има форум МЕЦАБАБА!
:922 :922 :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от cchery »

Бъни, не знам дали имаш представа (може би няма и как), че ти си първия човек в този подфорум, който пише постинг, че е успял с програмата си "ДО СТЕНАТА" :1045 :1045 :1045 . Нямам по-точен емотикон от този! Точно тук съм се начела на всякакви постинги, голяма част от които и мои лични, че еди кой си прави всичко "стриктно" и пак не му се получава. Вярвай ми... в която тема да влезеш, ври и кипи от такива "послания". И изведнъж се появяваш ти (който и вятър да те е довял, си знае работата и посоката :lol: ) и казваш - "АЗ УСПЯВАМ, БАНДА! ПОСТАВИХ СИ ЦЕЛ, НАБЕЛЯЗАХ СИ МЕРКИТЕ, ВЗЕХ СИ КАКВОТО МИ ТРЯБВА И НЕЩАТА МИ СЕ ПОЛУЧАВАТ!" :326 :326 :326 :326

Не мисля, че трябва да пиша каквото и да било повече...., защото важно тук и сега е само онова, което постигна! Желая ти другият месец да напишеш още един такъв вдъхновяващ постинг! :524 :524
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Мърмори »

Бъни написа:Благодаря ви, че ви има форум МЕЦАБАБА!
Бъни, позволявам си от името на целия форум да кажа, че ние се гордеем с теб- с постоянството и целеустремеността ти! Ти си пример за много от нас! Браво! :326 :323 :326 :323 :326 :323
олеся

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от олеся »

cchery написа:Бъни, не знам дали имаш представа (може би няма и как), че ти си първия човек в този подфорум, който пише постинг, че е успял с програмата си "ДО СТЕНАТА" :1045 :1045 :1045 . ....... Точно тук съм се начела на всякакви постинги, голяма част от които и мои лични, че еди кой си прави всичко "стриктно" и пак не му се получава.
Е, Чери, май-точно това ми трябваше. Сега да видиш ти!!!!!!!!!!!!!!!

Едно време, Зори така ме мотивира в другия форум и УСПЯХ!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от cchery »

олеся написа:
cchery написа:Бъни, не знам дали имаш представа (може би няма и как), че ти си първия човек в този подфорум, който пише постинг, че е успял с програмата си "ДО СТЕНАТА" :1045 :1045 :1045 . ....... Точно тук съм се начела на всякакви постинги, голяма част от които и мои лични, че еди кой си прави всичко "стриктно" и пак не му се получава.
Е, Чери, май-точно това ми трябваше. Сега да видиш ти!!!!!!!!!!!!!!!

Едно време, Зори така ме мотивира в другия форум и УСПЯХ!
Оли, ще ти ръкопляскам на колене, когато ни напишеш и твоя страхотен постинг! :) :) :) Не се шегувам! Понякога си трябва яко сритване отзад, защото..... имам предвид основно себе си. :126
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

Чери, Зори...Благодаря ви много, момичета! Нямам думи да изразя това, което почуствах като прочетох какво сте написали! :922 :922 Аз този пост го написах повече за себе си, за да мога ако някой път ми изчезне мотивацията да вляза, да прочета и да ми дойде пак вдъхновението! А вие как ме похвалихте само...! Недейте така, че да не вземат да ми пораснат ушенцата... те и без това са си малко по-големички по рождение... :1062 Пък и да не забравяме, че това е само една спечела битка, войната продължава! Пожелавам на всички много скоро да имат повод също да се похвалят с успехите си!
:1122 :1122 :1122
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

Олеся, хайде, какво чакаш? Включвай се и ти , щом веднъж си успяла, няма как да не го направиш отново! Пък може и някой и друг съвет да дадеш, все пак имаш опит вече...! :524
Никога не е късно за ново начало!
Публикувай отговор