обещанието на Дива :)

Публикувай отговор
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

:1099
Видях седмицата на моя кантар!!!
Това не се е случвало цели 24 години...
След седмица изтича четиримесечната ми програма, която ми изготви моя диетолог. Ще получа нова програма за следващия период.
До тук над седемнадесет килограма съм по-лека и ще продължа поне още толкова надолу. След седмица ще си направя пълен отчет за четирите месеца. Резултатите са повече от чудесни :954 :954 :954
След като постигна целта си, сме се разбрали, че искам още време, за да се науча как да запазя постигнатото.
За пръв път не определям срок, в който искам и очаквам да се случи промяната с мен. И тя се случва по най-чудесния начин :) :) :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от cchery »

Дива, аз самата се почувствах щастлива, заразена от твоята радост. :954 :954 Това, което пишеш е наистина страхотна новина и повод за много, ама много скачане от кеф :1141 :1141 :1141 :1141 .

След толкова много години борба, накрая да видиш нещо, което си чакал с години...... дали и някоя сълзичка не се отрони от очите ти?! :1044 :razz:

Ще чакам с интерес твоя отчет за 4-месечието и вярвай ми, сигурно ще имам въпроси към теб! :) Обожавам да чета такива постове!!! :1083 Една виртуална, но пък искрена :922 от мен. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Благодаря ти, Чери!
Тази сутрин се мерих.

Отчетът за четирите месеца изглежда така:

Тегло в килограми -18.0 кг.
Шия в сантиметри - 2.0 см.
Гръден кош в сантиметри - 8.0 см.
Мишница в сантиметри - 6.0 см.
Предмишница в сантиметри - 3.0 см.
Талия в сантиметри -14.0 см.
Ханш в сантиметри -14.0 см.
Бедро в сантиметри - 8.5 см.
Прасец в сантиметри - 4.5 см.



На мен ми харесва :)
Мислех да пиша, пиша... Ама то написано :)
Чувствам се успяла!
Чувствам се победител!
Леко ми е.
Изпълнена съм с енергия.
Вдъхновено ми е.
Готова съм за следващия етап. Очаквам всеки момент новия си план, който знам, че ще е успешен. Защото аз МОГА! ИСКАМ го! Добре ми е!
Да, добре ми е...
Това е отчетът!
А аз продължавам! С още по-голямо желание и вдъхновение!
Началото на продължението е сложено.
Усмихвам се..

И аз те прегръщам с много истинска :922 :922 :922
Чакам въпросите ти, Ще се радвам да мога да отговоря :)
Аватар
Cheva
Със словото напред
Мнения: 1526
Регистриран на: 31 Мар 2011, 11:32

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от Cheva »

diva, :326 :326 :326 :826 :828 !!!
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от cchery »

Дива, постът ти е изключително вдъхновяващ!!! :954 :954 Страхотно е, когато четеш за успели хора. Да, ти си успял човек! Защото борбата с килограмите, оказва се, е много, много сложен въпрос, който отдавна не опира само до това да изглеждаш добре в очите на околните. Това си е една борба за здраве!! И ти в момента си победител в първата битка. Б Р А В О!!! :323 :323 :323

Всъщност какво следва като по-нататъшен етап - по-специално имам предвид твоите желания и цели?! Сега какво ще гоните с диетолога - още редукция на килограми или пък задържане на постигнатото дотук?!

Относно диетата - имаш ли часови ограничения по нея?! Т.е. вечеря не по-късно от 18 часа, примерно.... И също така мериш ли количества - от кое колко ядеш. Можеш ли да съчетаеш твоето меню от диетата с това, което се приготвя вкъщи за ядене? Питам, защото за мен е много затормозяващо да готвя отделно за мен и за другите. И въобще като цяло е затормозяващо да готвя... не обичам тази част от домакинските задължения.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Привет, Чери!
Отдавна "борбата ми с килограмите" не е само "как изглеждам". И това, че днес съм здрава с много килограми не ме успокоява, защото разбирам, че няма да е така и занапред. Безспорно всички опити да живея по-правилно. Детоксите по един или друг начин са били част от живота ми, за съжаления без резултат върху кг. Сигурна съм, че всичко, което съм правила през годините за здравето ми ми е донесло полза. А ето, че днес и срещата ми с диетолога вече дава положителни резултати и за килограмите ми.
Аз съм на ръст 160 см. До скоро пишех, че целта ми е 62кг. Истината е, че това беше едно число... избрано ей, така... Знам, че има таблици и сметки, които ми сочат и по-ниски стойности. За момента ми се струва реално да достигна към 65. Затова новата ми програма все още ще е редуцираща теглото. А след достигане на целта, която аз ще си определя, ще говорим за поддържаща програма, която ще ми позволи да задържа постигнатото.
За конкретните ти въпроси:
Да, имам часове за хранене. Това са около 8, 12, 15 и 18, мах18:30. Препоръчан ми е по-голям нощен интервал, но имаше опция, че ако съм гладна преди лягане може да хапна кисело мляко, но не по-късно от час до лягане. Истината е, че изобщо не съм огладнявала и съответно не съм имала друго ядене за деня. За четирите месеца 4-5 пъти съм вечеряла по-късно. Мислех, че ще ми е трудно да ги спазвам, но се оказа много лесно. Дори още в първите дни започвах да си мисля за храна и като поглеждах часовника - то станало време :)
Да, меря си всичко, което ям. Но за съжаление не мога да съчетавам менюто си с менюто на семейството. Но има една хитринка ;) Мога да си приготвям по 2-3 порции, които си прибирам в хладилника в кутийки за следващия ден. Това ме улеснява много. освен това се научих да си приготвям за цял ден храната в кутии и торбички и когато излизам си я нося. В началото, когато разбрах, че трябва да си готвя отделно се стъписах, но и това се оказа, че не е проблем. Освен това моето ядене се приготвя много лесно и не ми отнема много време.
Преди да започна да си готвя специално за мен, готвех поне по две неща - за вегетарианци и за месоядни ;) Сега приготвям по три :lol: Е, има и някои възможности да не се "цепя" от семейството. Аз ям риба и тя е във плана ми. Когато я подготвям за печене, просто си претеглям 2-3 порции само за мен и си ги слагам в единия край на тавата. Другите нетеглени - сервирам на останалите. Аз си хапвам едната порция, а другите си прибирам за следващите ми вечери ;)
Може би има и една хубава част - храната се научих да си я приготвям с минимална обработка, което допълнително улеснява нещата. По този начин усещам и истинския вкус :)
Цялото приключение, защото си е наистина такова, си има много интересни страни и вълнения. Аз продължавам и... първата ми, съвсем реално изпълнима цел е да видя "6" на кантара... Когато... Всъщност, мисля, че е реално да се случи в началото на ноември :)
Ама аз и по-рано ще наминавам ;)
:922
tita

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от tita »

Привет, Дива. :954
Поздравления и от мен за изключителните ти резултати! Браво!

Четейки написаното от теб за начина на организация в кухнята на семейството и твоето меню мога само да потвърдя, че точно това е правилният път, за да се следва диета, съставена точно за теб. Казвам го от личен опит и мога да се подпиша с две ръце под всяка твоя дума. :) И аз като теб теглех количествата, които са за мен, отделях на страни, готвех за всички, после си прибирах порции за следващ ден ... а бе всичко, което си описала така добре. Общо взето това е принципа, който трябва задължително да се спазва, за да има успех следването на диетата. И задължително хранене поне 4-5 пъти, без гладуване. Последно приемане на храна минимум час и половина преди сън. Моят "диетолог" е Руми от fitnesinstruktor.com, кой е твоят човек? :222
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от Ванчето »

Дива, поздравления! Резултатите ти са внушителни! Наистина страхотни минуси отчиташ! :524
Продължавай в същия дух и не спирай да наминаваш насам, за да даваш стимул на всички останали!
Браво на теб!!! :326 :326 :326

Само едно въпросче имам и аз: увеличи ли физическата активност, или все още оставаш с една разходка на ден?
Никога не е късно за ново начало!
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Здравей, Тита!
Благодаря ти за поздравите! :) :) :)
Преди време реших, че не мога да се справя сама и реших да търся варианти за индивидуален подход. Попадах не веднъж и при Руми, твоя диетолог. Не се реших да й пиша. А после попаднах на "моя" диетолог - Георги Балджиев - http://dieteks.com/ .
Имам четири хранения. Вечерното не ми се препоръчва, понеже трябвало повече време за нещо си. Причината е, че месо не ям, с изключение на рибата, и протеините, които приемам не са "най-добрите"... /или нещо в този смисъл/. Понеже реших, че се доверявам напълно на диетолога си, не подлагам на съмнение нищо, което той ми казва да правя. А и така мисля, че трябва да е, щом съм решила да потърся помощ.
Днес си получих актуализиран план за следващите месеци. По същество е същия, с различия в грамажите.
За изминалите 4 месеца имам 3-4 прегрешения и то в последния месец. Но не са торти, вафли и баници ;) Имам и десетина различия в грамажите на допустимите храни. Явно това не е било проблем за цялостния резултат от плана ми.
Сега продължавам напред с по-силна мотивация, защото имам невероятен :221 успех. Да, този план, съставен само за мен работи и ще продължи да работи :)
Успехи и на теб!
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Здравей, Бъни!
Благодаря и на теб! :)
Ще минавам, ще минавам :221
Сега за движението...
Юли и август дори и разходките ми са по-редки. Причината е, че по-често сме на село и ония "градски" разходки са невъзможни. Затова пък имам възможност за "градински" и "домакински" фитнеси, като се е случвало доста често да не сядам по цял ден. От септември пак ще се правя на гражданка ;) и разходките ми ще са по-редовни, както и мисля да включа велосипеда си. Мисля с диетолога да обсъдя тогава въпроса за евентуално увеличение на движението, защото усещам много енергия. Всъщност това, освен метъра и кантара, е най-съществената промяна с мен :)
Сега през лятото се опитвам да правя и малко упражнения, все пак мисля, че всяка умерена активност може да ми е от полза :)
Хубава вечер и много успехи! :):) :)
Публикувай отговор